Fordél

Jäsen
Suomi oli selkeästi parempi joukkue. Vedot maalia kohti 8-1. Vedonlyöntikertoimia pyörittävät tahot eivät olleet hereillä. Suomi oli nosteessa ja Bosnia taas ei. Ymmärrän, että voit tehdä tästä johtopäätöksen, että Suomi pelasi paremmin, mutta harvemmin todelliset altavastaajat pystyvät dominoimaan pelitapahtumia samalla tavalla.
Kyllä, Suomi oli parempi joukkue pelissä, mutta se ei ollut ennakkosuosikki vaan jopa altavastaaja tuohon matsiin lähdettäessä.
 
“You never actually own a Patek Philippe, you merely look after it for the next generation.”

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kyllä, Suomi oli parempi joukkue pelissä, mutta se ei ollut ennakkosuosikki vaan jopa altavastaaja tuohon matsiin lähdettäessä.
Samaa mieltä. Tosin altavastaaja vain paperilla. Kotikentän ja pelaajien todellisen kuntokäyrän realisoiduttua kävi toisin. Kun puhutaan selkeistä tasoeroista joukkueiden materiaalin kesken, olisi vaikea viedä laukaukset 8-1. Italia oli hyvä esimerkki. Molemmissa osoitteissa tasoero oli vain niin selkeä, että oli pakko yrittää vastahyökkäystaktiikalla Italiaa vastaan. Pelitilanteiden dominointi on vaikeaa parempi tasoista joukkuetta vastaan.

Mutta vaikka on saattanut kuulostaa toiselta, niin pidän kyllä Huuhkajien suoritusta hyvänä. Karsinnat ovat pitkät, eikä Huuhkajien taso heilahdellut noissa matseissa, joissa me olimme periaatteessa se, jolla oli parempi materiaali. Sekä Bosnia, että Kreikka syyllistyivät tähän. Tiedostan kuitenkin tosiseikan, etteivät Suomen otteet olisi riittäneet, ellei Bosnia ja Kreikka olisi menettänyt pisteitä Armenialle ja Lichtensteinille. Lisäksi Suomi oli kuitenkin sijalla UEFAn listalla 28. lähdettäessä karsintoihin, joten 20 tai 24 parhaan joukkoon pääsy ei kuitenkaan ole niin uskomaton saavutus, varsinkin kun Euroopassa ei mielestäni ole kuin suunnilleen noin 15 joukkuetta, jotka selkeää ylempää kastia ja toinen mokoma keskikastia, johon Suomi kuuluu, ja loput on alempaa tasoa. Tämä on siis vain minun mielipiteeni.
 
Sinä teet suojatien.

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Leijonamiehistö
Suomi oli lisäksi jääkiekkorankingissa 3 joukossa joten ei tarvinnut voittaa montaa itseään ennalta parempaa maata.
Voitti Suomi kuitenkin Kanadan (x2), Ruotsin ja Venäjän sekä hävisi USA:lle jatkoajalla. Iso laji jääkiekko ei tietenkään ole, mutta toisaalta se on kokoonsa nähden hämmentävän rahakas ja ammattilaistunut urheilulaji.

Miksi jääkiekkoilijaa ei ole koskaan valittu on yhteensattumien summa. Kun kaikki parhaat ovat olleet mukana ja voitto on tullut kuka suomalainen erottui joukosta samalla tavalla. Kurrin aikana oli syöttökone Gretzky. Teemu teki 76 maalia, mutta mitä sillä voitti. Muutama muukin ollut mukana voittamassa, mutta kuka heistä oli ratkaisevassa roolissa.
Mietihän nyt hetki, millainen urheilumaa Suomi oli Kurrin huippuvuosina. Aivan oikein, hiihto- ja yleisurheilumaa, jossa jääkiekko vasta teki nousuaan valtakunnan ykköslajiksi. Tästähän legendaarinen osoitus on Päivi Alafrantin valinta 1990 ohi Kurrin.

(On muuten hassua kuinka Suomi-futiksen suurin kriitikko tällä palstalla kääntyi heti valinnan jälkeen Huuhkajien ja Pukin puolelle)
 
Löikö Mörkö sisään?

Harzan

Jäsen
Höpö höpö. Jos olisi ollut edes kymmenottelu kyseessä niin voisi kokonaisvaltaisena urheilijana arvostaa joukkuelajien taitajien tasolle. Pukit ja Anttilat vie urheilullisissa ansioissa näitä steroideilla pumpattuja etusuoran koikkelehtijoita sata nolla.
No just. Jääkiekon ja jalkapallon dopingkontrolli on täysin olematon yleisurheiluun verrattuna.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy