Vitutusketju

  • 10 548 333
  • 56 138

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Sinänsä olen nuo tallentumaan suostumattomat lomakkeet yleensä "tulostanut" pdf-tulostimella, jolloin toki ei pääse enää välttämättä muokkaamaan, mutta lomake tallentuu pdf-muodossa täytettynä.
Tuo olisi toiminut siinä tapauksessa, ettei muokkausta olisi enää tarvinnut. Laitoksen pitää päästä tekemään lappuun omat merkintänsä, toki voi olla että tekevät ne joka tapauksessa kynällä.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Eri lehtien typerät elämänohjeet milloin mihinkäkin tilanteeseen pääosin vituttavat. "Viisi vinkkiä siihen ja tähän, neljä keinoa tehdä sitä ja tätä".

Nyt päivän Hesari vetää melkoisen rimanalituksen jutullaan "Neljä vinkkiä, jotka jokaisen suomalaisen pitäisi muistaa – näin takaat itsellesi vauraamman eläkeajan".

Ei niinkään itse otsikko tai aihe vaan vinkit, joista neloskohta vituttaa erityisen paljon:
1. Ole pidempään työelämässä
2. Aloita eläkesäästäminen
3. Sijoita osakkeisiin
4. Osta sijoitusasunto

Totta tosiaan, vinkkejä ihan jokaiselle suomalaiselle. Osta sijoitusasuntoja, niin eläkeiässä on vauraampaa! Tämä varmasti lohduttaa suuresti kaikkia alempien tuloluokkadesiilien työssäkäyviä, työelämän ulkopuolella olevia tai esimerkiksi vaikeavammaisia tai ylipäätään ketään, joka ei tienaa niin paljon, että pystyisi ostamaan asunnon sekä itselleen että sijoitukseksi tai jolla ei ole perintöä tai isoja pääomatuloja. Varmaan ihan kelpo vinkkihän tämä on, jos sattuu olemaan veroparatiiseihin omaisuutensa keinotellut loinen, jolla on Nordean toimesta bulvaaniyhtiö Ketkulandiassa ja veroprosentti on alhaisempi kuin kaupan kassalla. Veroparatiisien kanssa keinottelun olisikin voinut lyödä tuohon viitoskohdaksi.

Työelämässä "oleminen" riippuu vähän muustakin kuin työntekijästä, kuten esimerkiksi jatkuvista yt-neuvotteluista, irtisanomisista ja siitä, että työhaluiset ja koulutetutkaan eivät saa enää kovin hyvin töitä jos ikää on yli viidenkymmenen. Rakenteellisen työttömyyden kohdalla on turha väittää, että kyllä "kaikki" voisivat työllistyä. Pätkätöistä ja osapäivähommistakaan ei eläkettä kerry.

Kas kun ei Hesari painata sellaisenaan Marie Antoinetten nimiin pistettyä elämänohjetta köyhille, jotka valittavat leivän puutetta: syökää kakkua.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Ahdistaa aika perkeleesti. Kiitos krapula. Onneksi nyt saa olla pitkän siivun selvinpäin ja keskittyä vaikka urheiluun.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuntuu iskevän tämän talvikauden kuume/flunssa osa n+1. Yleensä en juuri koskaan ole saanut kausipöpöjä ainakaan pahana. Ajoitus on kyllä sikäli hyvä, että on kaksi päivää aikaa toipua ennen viikonlopun penkkiurheilukiireitä. Töiden kannalta olisi vaan paska sauma olla poissa.
 

KuumaaKamaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
KuumaaKamaa... tiedän, että on vähän etiketin vastaista tulla neuvomaan toista vitutusketjuun, mutta kun kysyit, niin vastataan..

Tuohon vähempään unentarpeeseen pitää todellakin totutella pikku hiljaa, jos siihen on halua tai (useimmiten pakotettua) tarvetta elämänmuutoksen myötä. Ei se onnistu niin, että normaalisti vetää 9 tunnin yöunet ja sitten yhtääkkiä muuttaa ne 6 tuntisiksi.Tai no tietysti onnistuu, mutta joitakin viikkoja on varmasti v***n väsynyt, kun kroppa ja koppa ei ole vielä muutokseen tottunut. Minä nukun normaalisti 6-7 tunnin yöunet ja jos mahdollista, lounaalla ns. 20-30 min power-napin. En ole juuri koskaan väsynyt, en edes herätessä.

Mielellään mä tulisin toimeen sillä seittemällä tunnilla, jäis paljon enemmän aikaa hereillä oloajan aktiviteeteille. Pitääkin kokeilla, että miltä toi vähentäminen alkaa tuntumaan. Tosin nyt kun tulevana kesänä ollaan 11 tuntia päivässä töissä, en usko siihen että pärjään lyhyillä unilla vaan pyrin maksimoimaan unen määrän jotta jaksan noinkin pitkiä työrupeamia. Työpäivät 11-22, joka mahdollistaa normaalia pidempään nukkumisen, mutta toisaalta vapaa aikaa ei muihin aktiviteetteihin jää yhtään. Joka toisaalta myös hieman vituttaa. :D
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hitto kuudetta päivää joku noidannuoli tuolla alaselässä tai nyttemmin oikeastaan toisessa pakarassa. Koko ajan tuntuu pistävän, joten nukkuminen on hankalaa ja käveleminenkin kun jalkaan heijastuu eikä selkääkään tunnu saavan suoraksi tai sattuu. Töihin pitäis kohta lähteä, mutta mitä tässä keksisi. Lääkäriin en tällaisen takia viitsisi mennä kun eikö nää yleensä itsestään parane. En mä mitään turhaa piikkiä tai pilleriä halua, joten mitä siellä edes tekisi. Juttelis säästä. Viis päivää tossa ryyppäsin niin se aika meni ihan ok. Muutenkaan mä en ole ikinä saanut lääkäreiltä mitään apua yhtään mihinkään. Ihan perseestä koko länsimainen lääketiede. Pitää olla pää kainalossa. Ja viimeksikin siellä kusettivat.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kas kun ei Hesari painata sellaisenaan Marie Antoinetten nimiin pistettyä elämänohjetta köyhille, jotka valittavat leivän puutetta: syökää kakkua.

Tuossa on ehkä taustalla se, että kakun syöminen on pidemmän päälle epäterveellistä, ja silloin riski siitä, että eläkettä ei ehdi nauttia kauaa, on suurempi. Mutta Silvio Berlusconin ohje Italian köyhille olisi voinut sopiakin tuohon: "Tehkää niin kuin minä: Tienatkaa enemmän!".
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...

Kas kun ei Hesari painata sellaisenaan Marie Antoinetten nimiin pistettyä elämänohjetta köyhille, jotka valittavat leivän puutetta: syökää kakkua.

Tarkennuksena tähän, että itse asiassa Marie Antoinette ei koskaan sanonut näin, kyseessä taitaa olla elämään jäänyt, jakobiiniklubeilla jne esitetty propaganda. Sen sijaan vähän tämäntyylisesti totesi aikanaan Aurinkokuninkaan vaimo Marie-Therese joskus 100 vuotta aiemmin.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Vasemman jalan isovarvas on kipeä, persettä polttaa jokin tulinen ruoka ja paskalla pitää käydä parin tunnin välein. Vähän vituttaa jo.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Tarkennuksena tähän, että itse asiassa Marie Antoinette ei koskaan sanonut näin, kyseessä taitaa olla elämään jäänyt, jakobiiniklubeilla jne esitetty propaganda. Sen sijaan vähän tämäntyylisesti totesi aikanaan Aurinkokuninkaan vaimo Marie-Therese joskus 100 vuotta aiemmin.

Laitoinkin viestiini ilmaisun "Marie Antoinetten nimiin pistettyä elämänohjetta" koska muistelin tätä samaa, eli että Marie Antoinette ei sitä sellaisenaan sanonut, mutta hänen nimiinsä sanonta on pitkälti pistetty ja sanonnan tunnettavuus paranee kun mainitsee Marie Antoinetten.

Joka tapauksessa Hesarin ohjeet koko kansalle ovat samaa tasoa kuin näiden ranskalaisten monarkkien vaimojen aikoinaan, eli lähinnä vitutusta aiheuttavia. Sen verran pihalla arjesta olivat Ranskassakin aateliset ja Ludvig XVI, että pää näiltä lopulta irroitettiin.

Ihan samaa ei tarvitse toki tehdä Hesarin toimituskunnalle ellei sitten islamisaatio vyöry lopullisesti yli ja ISIS-soturit irroittelevat jatkossa suomalaisten "toisinajattelijoiden" päänuppeja, mutta kyllä tuontasoinen paska-artikkeli ja erityisesti otsikointi ansaitsisi huutia ja sapiskaa jutun kirjoittajalle sekä otsikon hyväksyneelle toimitussihteerille.
 

TF-79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
Naapuri vituttaa...
Aamusta iltaan saa kuunnella sen järjetöntä meluamista, kun huutaa lapsille, muijalle ja välillä itekseen. Emäntä oli eilen huomattanu tälle asiasta ja tänään rupes pihalla huuteleen, ett oot vittumainen ämmä etc.
Vetäsen kohta sen verran leukaan, ettei muutamaan viikkoon paljon huutele, vittu.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Ja sitten: here I am. Jatkoajassa vittuuntumassa klosen konsertiiviselle maailmankuvalle. En siis tälle kommentillesi, vaan ylipäänsä.

Aika suhteellista. Jos verrataan vaikka lähi-idän veijareihin, olen pikemminkin ultraliberaali.
Mutta ihan paikallisestikin yllätyn miten liberaali olo tulee tämänkin palstan ahdasmielisempien parissa. Avioliittolainsäädännön uudistamisen osalta taidan kuulua liberaaleimpaan prosenttiin, se vaikutelma ainakin keskusteluista tulee. Kannatan myös kirkon erottamista valtiosta välittömästi.

Olen myös sitä mieltä, että mielipiteen/sananvapaus on jopa lähtökohta. Aika moni täällä on näkyvästi ja vahvasti eri mieltä tuostakin, osa hyvinkin väkivaltaisesti. Lisäksi olen agnostinen ja kannatan vahvasti esim. Suomen koululaitoksen ja viisumikäytäntöjen uudistamista.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers
Tänään töissä yksi tyyppi lähetti sähköpostijakeluun excelin, johon hän on kerännyt tilastotietoja projekteista. Huomasin, että käytetyt lukemat eivät ole välttämättä projektin lopullisia ja laitoinkin tästä esimerkin, jossa lukema oli muuttunut projektin aikana merkittävästi. Laitoin siis esimerkin samalla jakelulla ja lisäksi saateviestin, että mielestäni tulisi käyttää näitä lopullisia lukemia. No vastaukseksi (samalla noin 10 hengen jakelulla) tuli tältä tilaston tekijältä kunnon uhriutuminen, että hän on ollut täällä niin ja niin kauan ja jatkanut edeltäjänsä tekemää tilastointia eikä hänellä ei ole aikaa tarkastaa lukemia jälkikäteen.

Siinä sai muutaman kerran puhallella, että ei a) mene haukkumaan tätä tyyppiä päin naamaa tai b) jatka tätä ryhmäviestittelyä ja käske lopettamaan sitten sen vitun tilaston tekemisen, jos niillä luvuilla ei ole kerran mitään merkitystä. Hillitsin kuitenkin itseni ja lähetin pelkästään tälle tyypille viestin, että tarkoitus ei ollut hänen tai kenenkään työtä arvostella jne muuta pahoittelua. Alkuperäisessä jakelussa oli mukana myös tämän tyypin esimies (ei minun esimieheni), eli hän saa asiaan puuttua, jos siltä tuntuu. Itse koin pääseväni helpoimmalla tuolla tavalla, mutta vituttaa, kun tuollaiselle toiminnalle annetaan mahdollisuus.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
YLE: Poliisi tutkii myrkytettyjä lihapullia Haminassa – mikä onkin vaikeaa, koska rikosta ei lain mukaan ole tapahtunut

Nopean järjestelmähaun perusteella syöttejä ei ole poliisilaitoksen ovesta sisään tätä ennen tullut, ainakaan niistä ei ole mitään dokumenttia. Ennakkotapauksia ei siis ole, Heinonen toteaa.

Haminassa yksikään koira ei tiettävästi ole kuollut rotanmyrkkyyn. Tutkinta onkin siinä mielessä hankalaa, että eläinsuojelurikoksen yritys ei ole rangaistava teko.

Onhan tuo aivan vitun absurdi tilanne.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Kela perii tommoset 1200e opintotukia takaisin. Ja ikävä kyllä se on vielä ihan oikein. En joutuisi maksamaan senttiäkään, jos yksi palkka vuonna 2014 kesäkuussa oli maksettu viikon myöhemmin.
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kela perii tommoset 1200e opintotukia takaisin. Ja ikävä kyllä se on vielä ihan oikein. En joutuisi maksamaan senttiäkään, jos yksi palkka vuonna 2014 kesäkuussa oli maksettu viikon myöhemmin.


Täällä tyttöystävä joutui maksamaan lähemmäs 2500e takaisin opintotukea. Naurettavan hommasta teki sen, että tyttöystävä nosti opintotukea kevätlukukaudella ja kesällä sekä syksyllä oli töissä ja näistä palkoista sitten pamahti sen verran tulorajat yli, että takaisinmaksu oli selkeä. En oikein näe mitään keinoa, miten tuon olisi pystynyt estämään, kun ei keväällä tiennyt työskentelevän syksyllä. Olisi pitänyt varmaan työt lopettaa syksyllä ettei tulorajat paukku.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Täällä tyttöystävä joutui maksamaan lähemmäs 2500e takaisin opintotukea. Naurettavan hommasta teki sen, että tyttöystävä nosti opintotukea kevätlukukaudella ja kesällä sekä syksyllä oli töissä ja näistä palkoista sitten pamahti sen verran tulorajat yli, että takaisinmaksu oli selkeä. En oikein näe mitään keinoa, miten tuon olisi pystynyt estämään, kun ei keväällä tiennyt työskentelevän syksyllä. Olisi pitänyt varmaan työt lopettaa syksyllä ettei tulorajat paukku.
Muutenkin tuo on niin typerää, että opintojen päättymisen jälkeen tulot vaikuttavat tukiin vielä kalenterivuoden loppuun asti. Sama juttu opintojen alkaessa saman kalenterivuoden tukien osalta. Eikö siihen opintotukeen pitäisi vaikuttaa vain opintojen aikaiset tulot? Aika eri asemassa henkilöt, jotka valmistuvat vaikka joulukuussa ja huhtikuussa. Toinen saa tukia opintojen loppuun ja toinen ei, jos tuloja on opintojen jälkeen. Eikä ne tulevan lokakuun palkat hirveästi taskunpohjalla lämmitä, jos pitäisi helmikuun vuokraa maksaa.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Muutenkin tuo on niin typerää, että opintojen päättymisen jälkeen tulot vaikuttavat tukiin vielä kalenterivuoden loppuun asti. Sama juttu opintojen alkaessa saman kalenterivuoden tukien osalta. Eikö siihen opintotukeen pitäisi vaikuttaa vain opintojen aikaiset tulot? Aika eri asemassa henkilöt, jotka valmistuvat vaikka joulukuussa ja huhtikuussa. Toinen saa tukia opintojen loppuun ja toinen ei, jos tuloja on opintojen jälkeen. Eikä ne tulevan lokakuun palkat hirveästi taskunpohjalla lämmitä, jos pitäisi helmikuun vuokraa maksaa.
Ei opintojen jälkeiset tulot vaikuta. Jos valmistut esimerkiksi toukokuussa niin kesäkuun tulot eikä loppuvuoden vaikuta tukiin. Sun pitää vain kelalle todistaa milloin olet saanut tulot sinä vuonna. Tukikuukausina saa tienata 660e per kuukausi. Itsellä kusi siinä, kun otin vielä kesäkuussa tuen (kun valmituin vasta kesäkuun lopulla) ja sain ekan palkalle samalle kuukaudelle niin tulorajat paukkuivat.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Ei opintojen jälkeiset tulot vaikuta. Jos valmistut esimerkiksi toukokuussa niin kesäkuun tulot eikä loppuvuoden vaikuta tukiin. Sun pitää vain kelalle todistaa milloin olet saanut tulot sinä vuonna. Tukikuukausina saa tienata 660e per kuukausi. Itsellä kusi siinä, kun otin vielä kesäkuussa tuen (kun valmituin vasta kesäkuun lopulla) ja sain ekan palkalle samalle kuukaudelle niin tulorajat paukkuivat.
Tähän on näköjään tullut muutos viime vuosina. Kun itse valmistuin 2011, niin valmistumisen jälkeisten tulojen takia jouduin maksamaan jonkun 1200 € tukia takaisin. Luulin tuolloin itsekin, että valmistumisen jälkeiset tulot eivät vaikuttaisi ja tein reklamaation palkkakuitteineen kaikkineen -> päätös ei muuttunut koska koko kalenterivuoden tulot otettiin huomioon. Kelan sivuilta löysinkin silloin sitten sen tiedon, että koko vuoden tulot vaikuttavat. Nyt kun katsoin, niin tosiaan ilmeisesti vain opiskeluajan tulot otetaan huomioon, mikä on ehdottomasti hyvä muutos.
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
@Shardik tässä tilanteessa tyttöystävä jatkoi opintoja syksyllä, mutta luentoja oli sen verran vähän, että mahdollisti kokopäiväisen työskentelyn. Onhan tuo systeemi hieman hölmö, että keväällä nostetut tuet vaikuttavat miten paljon saisit syksyllä tehdä töitä. Eihän yleisessä asumistuessakaan vaikuta se, jos teet loppuvuodesta töitä ja alkuvuodesta olet tukea nostanut.

Ainut keino, millä tyttöystävä olisi voinut takaisinmaksun välttää olisi ollut opintojen lopettaminen syksyllä. Tässähän onkin sitten todella paljon järkeä.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Nyt vituttaa tämä tietokone. Se sammuu ihan randomina itsekseen ilman varoitusta. Joskus kestää kovaakin käyttöä, toisinaan sammuu ihan vain nettiä selatessa. Se tässä eniten vituttaa jos on joku työ kesken eikä ole kerennyt vielä tallentamaan. Eniten vituttaa se kun tuo joskus sammuu kesken tallennuksen. Siihen menee kaikki työ hukkaan kun tiedosto menee pilalle. Se Microsoftin jamppa jonka mielestä oli hyvä idea antaa windowsin sammua itsestään ilman varoitusta, haistappa jamppa paska!
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Onko sulla @Kulttimörkö w10 asennettuna?
Mulla teki samaa, palautin seiskan ja taas rulettaa.
Kyllä on kymppi kehissä. Mulla tosin seiskakin teki ennen kymppiin vaihtoa samaa. Sitten tää kävi jossain huollossa ja sen jälkeen pelitti vähän aikaan kunnes taas tuli jotkut päivitykset ja sen jälkeen kaatumatauti iski taas koneeseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös