Virtaselle kenkää!

  • 313 326
  • 1 587

Hedonist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Vaikken ketjun nimen mukaista toimenpidettä olisikaan antamassa niin kyllä tuo johtoasemassa ohjaksien antaminen vastustajalle vituttaa. Pelaajistostakin löytyy sen verran kokemusta ettei tuon luulisi olevan iso ongelma.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Kyllähän niistä Olkinuorankin puheista CHL-välierässä pystyi päättelemään että tämä 3. erän peruuttelu on ihan tietoinen valmennuksen valinta, eikä mistään pelaajien pääkopasta kiinni. Olisi kyllä hauska jos joku noheva toimittaja tarttuisi tuohon ja tenttaisi vähän Virtasta että mitä sillä passiivisella pelillä oikein haetaan. Se kun on käynyt selväksi että nyky-JYP ei ihan niin kliininen ole että pystyisi tuohon vastustajan täydelliseen jäädyttämiseen niin kuin vaikka RD:n robotti-JYP.
 

inkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kotka Rankki ohutta yläpilveä
Miksi jauhetaan jatkuvasti menestyksestä vuosien varrella... ja sama show vaan jatkuu. Jos tuo homma mitä kolmannessa erässä nähtiin ei ole valmentajan vastuulla, niin kenen sitten?
 

Hieroja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En tiedä mitä sanois.. Kahdessa pelissä peräkkäin menetetty 3 maalin johto, CHL-peliähän muistaakseni johdettiin yhteismaalein 6-3. Katsoin peliä perheen kanssa sivusilmällä, joten kovin tarkkaa näkemystä ei ole mitä siinä mokailtiin. Veltsu ei tainnut taas(kaan) reagoida millään tavalla, mutta joku siellä pelaajienkin korvien välissä mättää. Tämä on vain niin tuttua huttua Markon aikana, että pakko tuota valmennusta on syyttää. Pelaajat vaihtuu ja sama sulaminen jatkuu vuodesta toiseen.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Olennaista, että näitä viime hetken sulamisia ei ole tullut (Liigan) pleijareissa. Edit: kop kop.

Mutta onhan se turhauttavaa katsoa, kun ei sitä aikalisää edes voi ottaa. Sitten olisi tehty ”kaikkemme”.
 

Blackened

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Penguins
"Väärä" ketju siinä mielessä, että en ole vaatimassa Virtaselle potkuja.

CHL-pelin yhteydessä Olkijussin kommentit oli jotenkin sen suuntaisia, että johtoasemassa kolmannen erän jarruttelu on ihan valmennuksen tietoinen valinta. Kuinka usein tuo toimii? Noita kolmannen erän sulamisia on nähty ihan vitusti. Jos tuo on valmennuksen tietoinen valinta, niin miksi näin toimitaan? Toimiiko tuo yleensä sitten vai.. ?
 

inkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kotka Rankki ohutta yläpilveä
Tällaiseen taktiikkaan tai taktiikkattomuuteen on kait sopeuduttava, onko se jotain manjanahokia. Kun vaan aina jatkuu, jatkuu ja jatkuu.
 

Hexa

Jäsen
Tämän päivän Keskisuomalaisessa hyviä kommentteja Tuppuraiselta ja Virtaselta liittyen tuohon Pelicans-ottelun sulamiseen. Kumpikaan ei hirveän tyytyväinen luonnollisestikaan ollut. Ehkäpä tästä aiheesta pidetään lisää palavereja pelaajien ja valmennusjohdon kesken ja yritettäisiin keksiä keinot millä vastaavat tilanteet voisi välttää tai ainakin minimoida jatkossa.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuo aikalisän jättämättä jättäminen taitaa liittyä siihen monesti että nykyään on tuo haasto-oikeus ja lisäksi Pelicans matsissa oli vielä vastustaja oman oikeuden käyttänyt jo aikaisemmin niin olisi pieni etu myös niille ehkä annettu ottamalla lisä lopussa.
 

Dr. Gallo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Tuo aikalisän jättämättä jättäminen taitaa liittyä siihen monesti että nykyään on tuo haasto-oikeus

Virtanen on ties kuinka monta vuotta jo tässä valmentanut, eikä niitä haasto-oikeuksia ollut silloin. Kyse on vain siitä, että hemmo ei jostain syystä sieltä penkin takaa kykene ymmärtämään oikeaa kohtaa reagoinnille. Luuleeko joku oikeasti, että Virtanen olisi niin velho, että kykenisi jotenkin laskelmoimaan haasto-oikeuden sun muiden kanssa..
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Kyse on vain siitä, että hemmo ei jostain syystä sieltä penkin takaa kykene ymmärtämään oikeaa kohtaa reagoinnille.

Minusta on väsynyttä läppää jorista jostain aikalisistä, eiköhän siellä penkin takana koko valmennus mieti otetaanko ja jos, niin missä paikassa. Eilen JYP veteli niin piimää pohkeissa, että yksi aikalisä tuskin mihinkään olisi vaikuttanut. Samoin ihmetyttää puusilmäisyys sen suhteen, että ilman muuta valmennus tilanteen käsittäen haluaa tällaisessä peliruuhkassa joukkueen säästävän itseään kaikissa kohdissa, missä se on mahdollista, en usko, että Virtanen on tahtonut pelin liikaa passivoituvan, vaan että pelataan järkevästi säästellen. Riski on ja se realisoituikin, että passivoidutaan liikaa ja siitä moodista kääntäminen on turkasen vaikeaa, jokainen peliä pelannut tietää tämän.

Minä kritisoisin muutamia isomman kuvan taktisia valintoja, kuten keskialueen pelaaminen ja avauspelaaminen. En myöskään ole ihan samaa mieltä tuon puolustussapluunan toimivuudesta, mutta nämä on asioita, joita olisi ollut harjoitettava jo kauden alusta asti. Siinä missä jokunen kirjoittaja jälkiviisaana "tietää" että olisi pitänyt ottaa aikalisä ja tasan missä kohdassa se olisi pitänyt ottaa ja tällä pohjalla haukkuu valmentajan, niin ihan samoin tuossa minä kritisoin valmennusta, mutta ymmärrän, että jälkiviisaana tässä besservisseröin, joten mulla ei ole syytä tai perustetta suolata valmentajaa tai valmennusta tästä.

Niinpä sanon mielipiteenäni, että aikalisä vaikuttaa niin minimaalisesti pelin lopputulokseen, että se vertautuu yhteen väärään vihellykseen, jotka pitkässä juoksussa tasoittuu pelien myötä. Ei siinä ole katetta valmentajaa haukkua uskottavasti, samaa meuhkaa kun seepralle kauroja huutelut halleilla, ei mitään merkitystä minkään suhteen, mutta saapahan joku höyryjään päästellä.

Ne kerrat, kun olen sieltä penkin takaa (joskus jopa jotain kuulee mikittämättömyydestä johtuen) kuullut, niin viestit joukkueelle on olleet ytimessä ja oikeita tilanteeseen, siellä on tosiaan oltava kartalla muusta paljon merkittävämmästä, kuin aikalisä. Aikalisä on vielä menettänyt rutosti merkitystään eriin tulevien mainoskatkojen myötä, joten varsin köykäinen on peruste sillä valmentajaa arvostella. Tietenkin, jos antipatiat persoonaa kohtaan ylivoimaiset, perusteeksi käy vaikka sierain karvat tai niiden puute. Virtanen on tosiasiassa luotsannut JYPin tulosta luotettavasti kaudesta toiseen liigan kärkikastissa ja CHL:ssä, joten napina jostain aikalisistä muka merkityksellisenä asiana kuulostaa lähinnä urpoilulta.
 

Dr. Gallo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Minusta on väsynyttä läppää jorista jostain aikalisistä, eiköhän siellä penkin takana koko valmennus mieti otetaanko ja jos, niin missä paikassa. Eilen JYP veteli niin piimää pohkeissa, että yksi aikalisä tuskin mihinkään olisi vaikuttanut.

En ottanut kantaa eiliseen otteluun, en edes sitä nähnyt. Otin kantaa Virtasen koko uraan JYPin päävalmentajana. Virtanen ei osaa reagoida ottamalla aikalisää, tai vaihtamalla maalivahtia. Loppua jorinaa en edes kommentoi, koska se ei koskenut omaa viestiäni.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En ottanut kantaa eiliseen otteluun, en edes sitä nähnyt. Otin kantaa Virtasen koko uraan JYPin päävalmentajana. Virtanen ei osaa reagoida ottamalla aikalisää, tai vaihtamalla maalivahtia. Loppua jorinaa en edes kommentoi, koska se ei koskenut omaa viestiäni.

Ei varsinaisesti ole tarkoitus kuitenkaan Virtasta liikaa puolustella mutta näkisin että Virtanen ja muu valmennusporukka vetää yleensä oman strategian perusteella nuo ja käyttää silloin kun parhaimmaksi näkee jos edes näkee tarpeelliseksi käyttää. Ei tätä kuitenkaan pelkästään pelkille katsojille tehdä. Jos mietitään vaikka Dufvan aikaa niin silloin tuo meni välillä jopa enemmän pelleilyn puolelle ja menetti tarkoituksensa. Tietenkin välillä toimi ja välillä ei. Ehkä tuosta on osalle katsojillekin jäänyt enemmän mieleen että joka tilanteeseen tarvittaisiin reakoida noin näyttävästi.

Varsinkin tälläkaudella tosiaan on kuitenkin erittäin perusteltuakin säilyttää mahdollisimman pitkään se aikalisä tuon haaston takia. Usein parempi olla melkein käyttämättä kun käyttää. Tietenkin hyvin tapauskohtaisesti kuten nyt on käytettykin tai oltu käyttämättä. En näkisi että nykyään kovinkaan tyhmää olla käyttämättä omaa aikalisää.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Usein parempi olla melkein käyttämättä kun käyttää. Tietenkin hyvin tapauskohtaisesti kuten nyt on käytettykin tai oltu käyttämättä. En näkisi että nykyään kovinkaan tyhmää olla käyttämättä omaa aikalisää.

Paitsi jos on valmentaja joka saa oikeasti pelin kääntymään aikalisän avulla. Virtanen jättää mieluummin käyttämättä ja hokee kerrasta toiseen pressissä "kun se lähtee menemään noin niin vaikea sitä on enää siitä kääntää" -mantraansa.
 

Gorbatjovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, New Jersey Devils, JPS, Dream Theater. Ja #28
Paitsi jos on valmentaja joka saa oikeasti pelin kääntymään aikalisän avulla. Virtanen jättää mieluummin käyttämättä ja hokee kerrasta toiseen pressissä "kun se lähtee menemään noin niin vaikea sitä on enää siitä kääntää" -mantraansa.

Luulisi olevan äärimmäisen tärkeää löytää keinot miten se sinne lähteminen voidaan pysäyttää. Silloin on kova valmentaja joka saa joukkueensa katkaisemaan huonon suuntauksen pelissä, ikäänkuin pystyy pysäyttämään korttitalon sortumisen. Eikai jääkiekkopelissä mikään asia vain tapahdu täysin vastustamattomasti vaan asioihin pystyy vaikuttamaan hyvinkin paljon?
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Minusta on väsynyttä läppää jorista jostain aikalisistä, eiköhän siellä penkin takana koko valmennus mieti otetaanko ja jos, niin missä paikassa. Eilen JYP veteli niin piimää pohkeissa, että yksi aikalisä tuskin mihinkään olisi vaikuttanut

Tätä en oikein ymmärrä. Jos ollaan 3-1 tappiolla viimeisellä vitosella, tai 3-2 tappiolla kun noin kaksi minuuttia on peliaikaa jäljellä, niin mihin ihmeeseen sitä aikalisää säästellään? Vielä jos pelaajat vaikuttaa väsyneeltä, niin miksi tuossa välissä ei oteta sitä aikalisää? Milloin se kannattaa ottaa? Voisiko tuosta vetää sellaisen johtopäätöksen, että jos valmennusta ei kiinnosta ottelun voittaminen niin miksi pelaajia kiinnostaisi? En itse löydä minkäänlaista järkevää perustelua sille ettei aikalisää tuollaisessa tilanteessa käytetä. Tietysti jos ei kiinnosta ja on vaikka kiire saunaan, niin silloin aikalisän voi jättää käyttämättä.
 

Taksari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KPC.
Tätä en oikein ymmärrä. Jos ollaan 3-1 tappiolla viimeisellä vitosella, tai 3-2 tappiolla kun noin kaksi minuuttia on peliaikaa jäljellä, niin mihin ihmeeseen sitä aikalisää säästellään? Vielä jos pelaajat vaikuttaa väsyneeltä, niin miksi tuossa välissä ei oteta sitä aikalisää? Milloin se kannattaa ottaa? Voisiko tuosta vetää sellaisen johtopäätöksen, että jos valmennusta ei kiinnosta ottelun voittaminen niin miksi pelaajia kiinnostaisi? En itse löydä minkäänlaista järkevää perustelua sille ettei aikalisää tuollaisessa tilanteessa käytetä. Tietysti jos ei kiinnosta ja on vaikka kiire saunaan, niin silloin aikalisän voi jättää käyttämättä.
No jos Jukurit-pelistä on puhe, niin eikös aikalisä palanut siihen haastoon 3-1-maalissa joka ei onnistunut?
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
No jos Jukurit-pelistä on puhe, niin eikös aikalisä palanut siihen haastoon 3-1-maalissa joka ei onnistunut?

Tämä selvä. Aiemmissa viesteissä ei tuota mainittu joten ajattelin että ilman muuta tuo otettu huomioon. Eipä se kuitenkaan tuota ajattelumallia muuta mihinkään
 

MiksaK

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Peliäkään en tule enää katsomaan kun tuo kuvotus seisoo penkin takana tuskailemassa. Saman Lahden bussin alle Olkinuoran kanssa. Kiitos ja hyvästi.
 

veskula

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Die Nationalmannschaft
Olen tässä aikaisempina päivinä rivien välistä kritisoinut valmennuksen liiallista mollaamista, mutta kyllä nyt on vakavan peiliinkatsomisen paikka Virtasella ja koko ryhmällä. Tällaista ei vaan saa tapahtua. Onneksi on huomenna mahdollisuus pestä kasvonsa, mutta helppoa ei ole lähteä henkisesti pelaamaan Helsinkiin.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllähän tässä vähän täytyy ihmetellä miksei Olkinuoraa otettu pois 5-2 tilanteessa, Jos Laurikainen ei ole tarpeeksi pelikuntoinen turha sitä raahata mukanakaan. Jos taas olis täydessä pelikunnossa niin saa nähdä jatkaako täälä enää tämän luottamuksen jälkeen.
 

veskula

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Die Nationalmannschaft
Olen tässä viime päivinä rivien välistä kritisoinut valmennuksen liiallista mollaamista, mutta kyllä nyt on vakavan itsetutkiskelun paikka Virtasella ja koko ryhmällä. Tällaista ei vaan saa tapahtua. Onneksi on huomenna mahdollisuus pestä kasvonsa, mutta helppoa ei ole lähteä henkisesti pelaamaan Helsinkiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös