Ville Peltoselle kenkää!

  • 427 032
  • 3 485

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Sarjan ehkä paras hyökkäysmateriaali esitti sarjan yhtä surkeinta hyökkäyspeliä ja ylivoimaa ja tuloksena sija 7.

Ei tossa ole mitää selitettävää.
Eikä noiden pakkien käsillä ja liikkeellä oikein pysty aktiivimallia edes ylläpitämään. Sundin saikku oli viimeinen niitti tuolle pelinrakentelun irvikuvalle.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muutostahan se huutaa näillä tuloksilla. Kolme vuotta näillä resursseilla ja näillä tuloksilla ei vaan yksinkertaisesti riitä.

Mutta. Jos IFK ei saa Peltosen tilalle Kari Jalosta niin jatkaisin vielä Villellä. Potkut tulee kalliiksi. Vai kuka tulisi tilalle? Tässä Kojon lisäksi muutama kotimainen (edes jollain tasolla järkevä) "vapaana oleva" päävalmentaja:

- Karri Kivi
- Pekka Virta
- Raimo Helminen
- Jukka Rautakorpi

Jere Härkälän ja Marko Virtasen jätin tarkoituksella pois. Ulkomaalaisista ei tule nopeasti mieleen ketään muuta kuin Doug Shedden. Ei kiitos.

Salmelaisen kohdalla sama kysymys: kuka tilalle?

Tämä on aika oleellinen osa keskustelua. Pelkästään Peltosen kenkiminen ei vielä auta, vaan tilallehan pitää löytää parempi tekijä. Historiasta on kyllä pilvin pimein esimerkkejä sekä IFK:n että monen muun seuran kohdalla, että pelkkä potkut -> uusi tilalle ei ole toiminut.

En siis puolustele Peltosta, vaan ihan kannattajana mietin, että täytyisi olla selvä visio mihin suuntaan peliä viedään ja kuka päävalmentaja on kyvykäs tämän vision toteuttamaan. Jos nämä ovat selvillä ja tiedetään, että kyvykäs päävalmentaja on saatavilla, niin sitten Peltonen kannattaa vaihtaa. Minulla ei ole tietoa onko Ojasesta esimerkiksi päävalmentajaksi ja olisiko se taas aivan paska ratkaisu?

Sinällään tilanne on hyvä, että esimerkiksi Sheddenin jälkeen oli mahdotonta löytää tilalle seksikkäämpää kiekkoa peluuttava valmentaja. Nyt peli on niin unista ja tylsää, ettei ole suurta vaaraa siitä, että peli olisi vähemmän viihdyttävää. En osaa sanoa kuka tilalle, olisiko Pekka Virrasta kääntämään kurssia? Sitten tullaan taas siihen, että ensi kauden joukkuehan on varmaan pääosin valmis ja eiköhän siellä ole taas puolustus jääkaappiosastoa, jossa kiekollisuus tai jalkavuus ei ole mitään kasevaa. Silloin Virran kyvyt menevät varmaan täysin hukkaan.
 

output

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nämä Peltosen kostonhimoiset kommentit faneja kohtaan ja uhriutuminen ei tullut lainkaan yllätyksenä. Kostonhimo on hänellä veressä kuten kaikki tiedämme. Ehkä se on voima joka vie häntä sitkeästi eteenpäin eikä anna periksi vaikka rahkeet ei riittäisikään.

Nämä mediaan annetut kommentit ovat hyvin ristiriitaisia. Aiemmin sanottiin, että sarjan käännekohta oli se kun katsomossa näytettiin mieltä ja vaadittiin Peltosen lähtöä. Nyt jälkikäteen tämä kritiikki olikin se syy miksi joukkue on jo nyt kesälomalla.

Tuolla pejaajamateriaalilla ja hyvän valmentajan alaisuudessa ei olisi tullut mitään seiskapeliä vaan oltaisiin menty heittämällä jatkoon. Koko kausi oli räpiköintiä ja ailahtelevaa tekemistä. Oli myös satunnaisia valonpilkahduksia jotka antoivat toivoa, mutta realistisesti ajateltuna mestaruus oli tällä joukkueella hyvin kaukana todellisuudesta.

En myöskään ymmärrä sitä, että mestaruudesta taisteleva joukkue alisuorittaa runkosarjan kausi toisensa perään. Tarkkaa dataa en tiedä, mutta harvemmin mestaruuden voittaa sijoilla 5-10 olevat joukkueet jotka joutuvat lähtemään jo puoliväliersäsarjaan vierasottelulla ja saavat vastaansa sarjataulukon kärkipään joukkueet. Kyllä se taistelu ja sitkeys olisi pitänyt näkyä läpi kauden, ensimmäisestä pelistä lähtien. Jos pelaajat sanovat omin sanoin, että tällä kokeneella porukalla oli vaikea motivoitua runkosarjapeleihin, niin kyllä siinä voi Peltonen katsoa peiliin. Hänen tehtävä on valmistella joukkue jokaiseen runkosarjaotteluun ja luoda selkeä pelisysteemi jotta pelaajat voi taistella motivoituneena jokaisen ottelun voitosta. Hyvällä runkosarjalla luodaan pohja ja asetelmat pudotuspeleihin. Se ei synny vain sillä, että Peltonen tulee aamuvarhain hallille ja lähtee iltamyöhään kotiin.
 

Ikurin Vireä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves talvella ja Ilves kesällä, Ikurin Vire
Jos vaihdosta ei tapahdu, niin kyllähän nuo kommentit joukkueen pelaamisesta vaikuttavat poteroiden kaivamiselta. Mitään isoa oppimista tai muutosta pelitapaan ei ole luvassa, koska "tolppa sisään, tolppa ulos, pienet asiat ratkaisivat nämä pelit" (vaikkei juuri noita sanoja käytettykään). Ei hävitty, koska jotain tehtiin väärin vaan koska puuttui vain hiukan parempi tuuri. Ensi kaudella sitten tehdään samaa, mutta vielä vähän enemmän töitä sen eteen. Peltonen tuntuu oikeasti uskovan vakaasti omaan tapaansa valmentaa tätä lajia, ja yrittää vain suorittaa sen joka kerta vähän paremmin.
 

torpeedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lunkan väärintorjutut voitot
HIFKlla on ollut rosteri josta valmentaja ei tarvitsisi kaivaa mitään extraa ja veretseisauttavaa suoritusta saavuttakseen enemmän kui runkosarjan kutospaikan ja ulostautumisen pleiareista ekalla kierroksella.

Jos tuolle rosterille olisi antanut mahdollisuuden pelata omalla tasollaan niin runkkareissa oltaisiin oltu korkeammalla ja kausi jatkuisi vielä.

Ja sama tarina joka kausi Villeltä.
Mikä on se iso muutos Villen pääkopassa joka on PAKKO tehdä? Tällä ajatusmallilla ei voi mitenkään menestyä. Siitä on nyt kolmen kauden kokemus.
 

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
Se mua myös rassaa noissa Peltosen kommenteissa ja myöskin Niemelän (joka tietysti Villen hyvin tuntevana ja valmentakollegana ylipäänsä), että hoetaan tuota, että "kommentit olleet ikäviä, vaikka sarja on ollut vielä kesken" ja sen suuntaisia.

Siis jos nyt IFK pelaa Peltosen kanssa kolmatta kautta päin persettä, aloittaa playoffit pistämällä itsensä 0-3 voitoissa tappiolla ja vielä ei saa kritisoida vaan pitää katsoa sarja loppuun?

Vaikka IFK olisi tuosta sarjasta ihmenousun loppuun asti vienytkin, niin onhan se kritiikki nyt herranjumala täysin aiheellista, jos vielä kolmantenakin kautena peli on noin paskaa tuollaisella joukkueella.
Pelillisesti Pelicans vei IFK:ta ihan pystyyn melkeinpä koko sarjan, IFK oli toki se kuuluisa "sitkeä", mutta kyllä mä lähtökohtaisesti jo ihmettelen sitä, että siihenkö IFK vaan pyrkiikin.
Sitkeä joukkue, joka ei kaadu ja torakan lailla on selviytymässä?

Aivan kärkipään pelaajabudjetti ja organisaatio ja se on ok menestyä puuduttavalla lätkällä, jossa Pelicansin maalivahdilla on seiskapelissä KUUSI torjuntaa kahteen erään.

Ymmärtäisin tuon IFK:n pelaamisen joltain SaiPalta, joka pikkuseurana tsemppaa ja taistelee niitä Goljatteja vastaan, mutta kun IFK:n pitäisi olla se Goljat, jota yritetään horjuttaa.
Eikä niin, että IFK sitkeästi tsemppaa ja taistelee ja 95% tyytyy pelailemaan runkosarjassakin vastustajan mukaisesti.

Ymmärrä nyt Ville, että tässä ei ole kyse mistään yhden playoff-sarjan kritiikistä vaan kokonaiskuvasta!
Tää lehdistötilaisuus oli kyllä todella nolo. Siis juuri playoffseista ulos pullahtaneen ja koko valmennuskauden rumasti alisuorittaneen IFK:n valmentaja vierittää tappiosta vastuun medialle ja "väärinkannattaville" faneille!!! Tää oli aivan uskomatonta soopaa, ja Hölö sekä myös Ari Vallin komppaa mukana. Meinasi aivot nyrjähtää kun kuunteli noita löpinöitä! Siis tämä on tulosurheilua ja medialla sekä faneilla on täysi oikeus ilmaista mielipiteensä ihan milloin niin haluavat. Villekin pelaajana kokenut niin luulisi tietävän että kyllä ammattilaisurheilun maailma on aika kova ja jos haluat olla huippu niin nämä pitää kestää. Mitä jossain änärissä tehdään, odotellaan kiltisti että seuralta tulee tiedote että "nyt saa antaa palautetta"? Haha. Ihan ihme P-korea osastoa koko lausunto ja kuvastaa toimintaa todella hyvin. Ei nähdä omia virheitä tai sitä miksi faneilla kenties keittää hieman yli lainkaan, vaan ajatellaan vaan että "ollaan me oltu sitkeitä ja tehty töitä hyvin arjessa". Toi eilinen pressi paljasti ihan viimeistään sen ettei Peltosesta ole vielä valmentajaksi mihinkään koviin paikkoihin/menestystä janoaviin seuroihin. Parempi harjoitella muualla ensin.

ÄÄRIMMÄISEN NOLOA.
 

torpeedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lunkan väärintorjutut voitot
Siis juuri playoffseista ulos pullahtaneen ja koko valmennuskauden rumasti alisuorittaneen IFK:n valmentaja vierittää tappiosta vastuun medialle ja "väärinkannattaville" faneille!!!

Pitäisi ymmärtää että fanit vain reagoivat joukkueen suorittamiseen. Ja se suorittaminen tulee sieltä joukkueesta. Jos HIFK olisi suorittanut edes lähelle sitä tasoa mikä näille miljonääreille maksetaan niin he saisivat nauttia massistaan kaikessa rauhassa.
Fanit eivät koskaan ole kommentoineet mistään muusta kuin epäsuhdasta annettujen resurssien ja suorittaminen välillä. Ja aina sen suorituksen jälkeen.
Peltonen ulos-oli täysin oikeutettu kommentti ja perustui ainoastaan Peltosen aikaisempiin suorituksiin työssään.

Ja Peltosen itkeminen kritiikistä on erityisen naurettavaa kun ottaa huomioon että hän on HIFKn valmentaja edelleen vain sen takia että paidan selässä lukee 16 Peltonen.
Kaikki muut olisi kengitty ulos ja viimeistään vime kaudella.
 

Fläppitaulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, KOOVEE, Ilves
Tämä on aika oleellinen osa keskustelua. Pelkästään Peltosen kenkiminen ei vielä auta, vaan tilallehan pitää löytää parempi tekijä. Historiasta on kyllä pilvin pimein esimerkkejä sekä IFK:n että monen muun seuran kohdalla, että pelkkä potkut -> uusi tilalle ei ole toiminut.

En siis puolustele Peltosta, vaan ihan kannattajana mietin, että täytyisi olla selvä visio mihin suuntaan peliä viedään ja kuka päävalmentaja on kyvykäs tämän vision toteuttamaan. Jos nämä ovat selvillä ja tiedetään, että kyvykäs päävalmentaja on saatavilla, niin sitten Peltonen kannattaa vaihtaa.
Samaa mieltä. Liian usein halutaan jollekkin potkuja ilman että on ehdottaa parempaa tilalle.

Toisaalta Peltosen meininki IFK:n peräsimessä on ollut alusta alkaen melko apaattista ja aikaansaamatonta koko 3 kautta. Ei tilanne mitenkään yllättäen ole tullut että nyt vasta herätty Peltosen tuloksiin. UTJ olisi voinut kartoittaa, tosissaan tai sivusilmällä, jo pidemmän aikaa varavaihtoehtoja mikäli tämäkin kausi menee vihkoon. Ammattimainen UTJ ei voi vedota kuiviin markkinoihin.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Tää lehdistötilaisuus oli kyllä todella nolo. Siis juuri playoffseista ulos pullahtaneen ja koko valmennuskauden rumasti alisuorittaneen IFK:n valmentaja vierittää tappiosta vastuun medialle ja "väärinkannattaville" faneille!!! Tää oli aivan uskomatonta soopaa, ja Hölö sekä myös Ari Vallin komppaa mukana.
Veikkaan että Hölö ja Vallin eivät halunneet heittää kaveriaan bussin alle, antoivat poliittisesti korrektin komppauksen vaikka eivät ihan täysin olisi kaikkea allekirjoittaneetkaan.
 

PronssiRanne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves & KOOVEE
Ohhoh aika sakeaa juttua tuli Ismo Lehkoselta Kalju Cornerissa.

Oli sitä mieltä, että se oli YKSI maali (game7 ratkaisu) joka sai HIFK:n kannattajat sille kannalle, että Peltonen on ihan paska valmentaja.

Tätäkin ketjua jonkin verran lukeneena täytyy sanoa, että taitaa olla hieman isommasta kuvasta kysymys kun Bryggmanin eilisestä voitto maalista.
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Kolmen kauden otoksella Villen IFK on ylemmän keskikastin joukkue, joka pelaa sitoutuneesti tylsää kiekkoa. Ei riitä. Varsinkin tuo pelin aneemisuus on aika tehokkaasti vähentänyt omaa kiinnostusta koko touhua kohtaan; rehellisyyden nimissä eilinen tulos oli jääkiekon voitto.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olisi suotavaa, että sillä joka on usein kameran edessä kertomassa näitä asioita olisi edes auttavat viestintätaidot. Tällainen luimimimnen kuin peura ajovaloissa sen suhteen mitä sanoo suoraan ja mitä ei aiheuttaa juuri sen virhetulkinnan mahdollisuuden. Olisi siis pitänyt suunsa täysin kiinni tästä tai sitten osoittanut suoraan sormella kehen viittaa. Olisipa tosiaan edes ne auttavat viestintätaidot.
Tämä on erikoisinta - kun jengin edessäkin motvaatiopuhetta varten pitää olla lunttilappu. Ei säkenöivintä.
 

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Kirjoitin aiemminkin, mutta urheiluromantikkona olisin halunnut, että Peltonen vie HIFKn mestaruuteen. Arvostan Villeä valtavasti, ja toivoin pelkkää hyvää tälle projektille.

Mutta faktoilla jatkoa on hankala enää perustella. Huolestuttavinta on mielestäni se, että peli ei ole näiden kolmen kauden aikana kehittynyt juurikaan. Kuitenkin tämä oli se the kausi, jolloin pelin olisi pitänyt loksahtaa paikalleen. Pelillisesti ja tuloksellisesti kausi oli surkea. Mikä seikka puoltaa sitä, että ensi kaudella homma lähtisi yhtäkkiä toimimaan?

Jos Ville Peltonen saa jatkaa, niin hän saa jatkaa vain ja ainoastaan koska on Ville Peltonen. A. Löppönen näillä näytöillä ja tällä pelityylillä olisi lentänyt hiuksista helvettiin ajat sitten. Mutta Villelle sorvattiin jatko. Ja nyt on tilanne, että teki HIFK kummin tahansa, niin seura näyttää typerältä. Jos Villelle annetaan kenkää, niin seura potki valmentajan jolle sorvattiin hetki sitten jatko. Ja jos ei anneta, niin sitten ollaan hirttäydytty heikkoon valmennukseen.

Veikkaan edelleen, että Ville saa paikan näyttää alkukaudesta. Mutta tuloksen on oltava heti alussa hyvä.
 

Friedkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK
Tässä hyvn kirjoitettu juttu mikä IFKssa oikeasti mättää:


jossa pääpointti on juuri tämä lause:
"Yksi HIFK:n perusongelmista on osaamattomuus avainhenkilöiden rekrytoimisessa – siitä Salmelainen ja Peltonen ovat erinomaisia esimerkkejä. Tämä ongelma ei poistu sillä, että Salmelainen ja/tai Peltonen pantaisiin lankulle. Ongelmana olisi edelleen se, kenen silmillä ja ammattiosaamisella uusi Salmelainen ja uusi Peltonen palkattaisiin?"

Juttelin eilen frendin kanssa joka oli jokunen viikko sitten tavannut yhden IFK Hockey Oy hallituksen ex-jäsenen joka oli todennut että koko organisaatio tarvitsisi suuren ravistelun mutta se on mahdotonta tehdä kun ihmiset pitävät kynsin ja hampain kiinni saavutetuista nimikkeistä.
 

Mäyräkoira

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK En gång-alltid-aina
Ohhoh aika sakeaa juttua tuli Ismo Lehkoselta Kalju Cornerissa.

Oli sitä mieltä, että se oli YKSI maali (game7 ratkaisu) joka sai HIFK:n kannattajat sille kannalle, että Peltonen on ihan paska valmentaja.
" Kekkonen " on pelkkä sivuraiteille jo vuosia sitten joutunut ex-valmentaja jonka höpinöitä
ei ole syytä otta kovin vakavasti, Ismo-poika on vähän myöhässä kun tuo keskustelu alkoi
jo pitkälle yli 2 vuotta sitten.
 

Stratman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muutostahan se huutaa näillä tuloksilla. Kolme vuotta näillä resursseilla ja näillä tuloksilla ei vaan yksinkertaisesti riitä.

Mutta. Jos IFK ei saa Peltosen tilalle Kari Jalosta niin jatkaisin vielä Villellä. Potkut tulee kalliiksi. Vai kuka tulisi tilalle? Tässä Kojon lisäksi muutama kotimainen (edes jollain tasolla järkevä) "vapaana oleva" päävalmentaja:

- Karri Kivi
- Pekka Virta
- Raimo Helminen
- Jukka Rautakorpi

Jere Härkälän ja Marko Virtasen jätin tarkoituksella pois. Ulkomaalaisista ei tule nopeasti mieleen ketään muuta kuin Doug Shedden. Ei kiitos.

Salmelaisen kohdalla sama kysymys: kuka tilalle?

Potkut tulee kalliiksi on kyllä outo perustelu. Kuinka kalliiksi käy seitsemänneksi jääminen verrattuna vaikkapa finaalipaikkaan? Ihan pelkästään playoff potista jaettavat rahat riittäisivät kattamaan Peltosen palkkakulut, puhumattakaan mahdollisista sponsorituloista yms. Yleisömäärätkin todennäköisesti lähtevät laskuun, jos rämpiminen jatkuu. Kuka tilalle on myös aika turha kysymys, kun puhutaan fanipalstalla. Se on ammattilaisten tehtävä valita oikeat henkilöt oikeille paikoille.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässä hyvn kirjoitettu juttu mikä IFKssa oikeasti mättää:


jossa pääpointti on juuri tämä lause:
"Yksi HIFK:n perusongelmista on osaamattomuus avainhenkilöiden rekrytoimisessa – siitä Salmelainen ja Peltonen ovat erinomaisia esimerkkejä. Tämä ongelma ei poistu sillä, että Salmelainen ja/tai Peltonen pantaisiin lankulle. Ongelmana olisi edelleen se, kenen silmillä ja ammattiosaamisella uusi Salmelainen ja uusi Peltonen palkattaisiin?"

Juttelin eilen frendin kanssa joka oli jokunen viikko sitten tavannut yhden IFK Hockey Oy hallituksen ex-jäsenen joka oli todennut että koko organisaatio tarvitsisi suuren ravistelun mutta se on mahdotonta tehdä kun ihmiset pitävät kynsin ja hampain kiinni saavutetuista nimikkeistä.

Niin todennäköisin lopputuloshan olisi se, että mikäli Salmelainen laitettaisiin lankulle, niin tilalle tulisi Mika Kortelainen. Valmentajaksi HIFK tässä tilanteessa saattaisi palkata nimekkäämmän valmentajan, että saadaan tilanne rauhoitettua. HIFK saattaisi tässä tilanteessa jopa hetkellisesti menestyä, jos valmentaja olisi KJ:n tyylinen kaveri, joka osaisi vaatia tietyn tyylisiä pelaajia. Sellaista tilannetta on vaikea nähdä, että sekä valmentajan paikalla että UTJ:na olisi ulkopuolista osaamista/näkemystä.

Sehän on niin klassista HIFK:ta, että Kekäläisellä/Westerlundilla voitetaan mestaruus ja sitten palataan Mobergiin ja palkataan valmentajaksi kokematon IFK:n näköinen Lehkonen. Tästä on aikaa, mutta eteenpäin ei olla menty.
 

tomechkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ohhoh aika sakeaa juttua tuli Ismo Lehkoselta Kalju Cornerissa.

Oli sitä mieltä, että se oli YKSI maali (game7 ratkaisu) joka sai HIFK:n kannattajat sille kannalle, että Peltonen on ihan paska valmentaja.

Tätäkin ketjua jonkin verran lukeneena täytyy sanoa, että taitaa olla hieman isommasta kuvasta kysymys kun Bryggmanin eilisestä voitto maalista.
Just just :D Toi ratkaisumaali oli malliesimerkki peltosen kiekosta. Pelaajat aivan hukassa kentällä ja kukaan ei näytä tietävän missä pitäis olla.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Eilen illalla kymmenen kieppeissä kun ajelin Lahdesta kotiin, ensin lumisateessa, sitten jäätävässä tihkussa, sitten vesisateessa, niin mietin kyllä että en ole hirveän innostunut lunastamaan ensi kaudelle kausaria jos tarjolla on tätä samaa kuin nyt on katsottu kolme vuotta. Niin mahtavalta kun tarina aluksi Villen kanssa tuntuikin, niin nyt on pakko todeta että en halua olla vuoden päästä ihmettelemässä että siinä se vuosi on taas mennyt möyriessä kulmissa sitkeästi vastoinkäymisiä sietäen. No more two years.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös