Viinaa halvalla Saksasta – mitä, missä ja miten?

  • 520 459
  • 1 441

Jusu7

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Uskaltaa toki. Eihän tässä Gourmondon tavassa toimia ole mitään epäselvää kun toimittaja hoitaa kuljetuksen niin ei tullilla ole mitään sanomisia. Antoivat noista puuttuvista tuopeista 10 egen alennuskoodin joka pitää käyttää maaliskuun loppuun mennessä eli ainakin minä aion tilata lisää. Tuon rahdin osuus tulee jo aika nopeasti säästetyksi. Omat tilaukset ovat olleet ~180 euron pompseja.
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Uskaltaa toki. Eihän tässä Gourmondon tavassa toimia ole mitään epäselvää kun toimittaja hoitaa kuljetuksen niin ei tullilla ole mitään sanomisia.
Näinhän useimmat ulkomaiset nettikaupat toimivat ja asiakas ei tosiaan ole veroista vastuussa, kun myyjä järjestää kuljetuksen. Tulli on kuitenkin tähän korostanut, että jossain vaiheessa saattavat oikeasti ottaa lähetykset sivuun siksi aikaa, että joku taho (=toimittaja) on maksanut verot. Siitäkin huolimatta, että asiakkaan vastuulla tuo ei ole, niin voipi olla että paketteja rupeaa jossain vaiheessa jäämään syrjään.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers
...Lieferellolta...Laittoivat kaupan päälle ketsuppipullon. Huikeaa! :D
Minun tilauksestani puuttui tuo ketsuppipullo, vaikka luki tilauslistassa. Vähän harmitti, koska olisin voinut kyllä maistaa, mutta onneksi olivat unohtaneet tuon eikä mitään tärkeämpää pulloa paketista. Voi tietenkin olla, että joku läski tullimies on vetänyt minun ketsupit lihiksen väliin.

Muuten paketti tuli ennätysajassa kotiin. Tilasin maanantaina ja perjantaina hain postista. Vaimo tilasi juuri pari naulakkoa Stockammilta, eikä pakettia ehditty edes lähettämään tuossa ajassa.
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Alekupongit:

GA1412AG10PZ 10%
GC1405AG05PZ 5%

En menee takuuseen toimivuudesta. Saa koittaa.
Kiitoksia näistä! Ainakin ylempi Lieferellon 10% alennuskoodi koodi toimii näemmä edelleen. Laitoin myöhään torstai-iltana tilauksen ekaa kertaa tuonne, ja jo nyt perjantaina tuli ilmoitus, että tilaukseni on matkalla kohti Suomea. Lentorahtina näyttäisi tulevan, joten eiköhän jo ensi viikonloppuna pääse näitä halutessaan maistelemaan.

Yksi lava Darguner Pilsiä (24 x 0,5l) tölkkeinä + 16 erillistä 0,5 litran pullo-olutta mahtui näköjään tilaukseen. Oli itse asiassa tarkalleen sen verran, mitä laskinkin max. 28 kilon toimitukseen mahtuvan. Ja hintaa tälle kaikelle postikuluineen aavistuksen vajaat 50 euroa, ei paha!

Minun tilauksissa tuolta on kyllä aina ollut vähintään joitakin kuukausia päiväykseen. Eihän nuo juomakelvottomaksi varmasti vielä kuukausiin mene, mutta itse kyllä lähettäisin sähköpostia tuollaisessa tilanteessa. Jos siellä pelisilmää on yhtään, niin vähintään jonkinlainen alennuskoodi olisi paikallaan, ellei suoraan rahanpalautusta.
Jeps, tätä tuli yritettyä heti. Laitoin Baltic Sea Spiritin nettisivujen palautelomakkeen kautta välittömästi viestiä, mutta mitään ei ole kuulunut. Pitivät ilmeisesti lomaa 12. tammikuuta asti, ja lähestyin sen jälkeen vielä heitä sähköpostilla. Saksaksi jopa sopersin reklamaationi, mutta eipä ole mitään kuulunut sieltä edelleenkään. Toivottavasti nyt jotain vastaisivat ja tarjoaisivat vaikka alennuskoodia, mieluusti voisin tuolta tilata lonkkuja jatkossakin.
 
Viimeksi muokattu:

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Eilen lähti ensitilaus lieferelloon. Aiemmin vain gourmondosta tilannut ja se on hyvin toiminut. Nyt kun väkevien varasto on täynnä ja gourmondon postikulut nousivat ja oluiden hinnat nousivat niin ajattelin kokeilla uutta olutkaapin täyttämiseksi. 24x0,5l tölkkiä Paulanaer Hefe-Weissbier, 2x6x0,5l Störtebeker lajitelmasettiä ja pari irtopulloa muuta, lisäksi 3 pulloa erilaisia chilisooseja mahtui vielä pakettiin. Koko roska kotiinkuljetettuna alennusten jälkeen alle 70€. Nyt vain odotellaan :)

Kuriositeettina 24 x0,5l (tosin pulloina) Paulaneria maksaisi monopolissa 90€.
 

Rixa88

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Graf Artos Beerenperlwein halbtrocken 8% Vol. 0,75l
Kupferberg Gold Sekt trocken 11% Vol. 0,75l
Sierra Tequila Reposado 38% Vol. 0,7l
Russian Standard Vodka 40% Vol. 0,7l
12x Flensburger Pilsener Bier 4,8% Vol. DPG 0,5l
Jägermeister Kräuterlikör 35% Vol. 1,0l
2x San-Tiago Merlot Shiraz 14% Vol. 3-l-Bag in Box
Eilen hain tämän lähetyksen postista. Tein huvikseni hintavertailun että paljonko vastaavat tuotteet olisivat tulleet maksamaan Suomen puolella (ketsuppia en huomioinut) Noista minun tilaamistani tuotteista neljää ei löydy Suomesta joten on laitettu korvaajiksi Alkosta parin eri vahvuisen halvimman kuoharin hinnat, halvimman 3-litran laatikkoviinin hinta sekä hinta 3 litralle halvinta Koffia Prismasta. Hinta tuolle satsille, jonka tilasin Lieferellolta, oli toimituskuluineen 98,93 € Ja Suomen puolelta vastaavien hinnaksi tulisi
181 euroa!

Tietysti jos maksaa ilomielin enemmän ja haluaa tukea Suomen taloutta veroeuroilla eikä ole alkoholiongelmaa niin spoiler-tagien alla oleva suomi-hinta voi olla ihan varteenotettava vaihtoehto.
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Lieferellon tilaus tuli tänään. Postininja oli nopea enkä ehtinyt ovelle ennenkuin oli häipynyt (piti laittaa housut jalkaan). Pienen sählingin jälkeen löytyi konttorilta kuitenkin nyt iltapuolella. Pahvi oli hieman revennyt mikä hirvitti, mutta erinomaisesti oli pakattu ja revennyt kulma oli onneksi sielä missä oli 24x0,5l tölkkipakkaus. Eiköhän tuolla parin tissuttelusessiot kalsarit jalassa vedä... Gourmondossa on muuten jotain alennuhässäkkää joistain oluista ~50%. Ilmeisesti vain tänään! Jos joku ennakoi isoa janoa viikon parin päähän niin suosittelen suuntaamaan sivustolle :D
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Keräilin Gourmondon sivuilla omaan makuuni sopivan ja joitain tuotteita peräti paljon (10 plo) sisältäneen tilauksen, mutta en laittanut tilaukseen. Hintaa postikuluineen olisi tullut liki sama kuin Alkossa. Toki tilauksen kimmokkeena oli pari Amerikan oluista, joita ei meiltä saa, sekä tuo DTremensin mainitsema 50% alennus esim. Franziskaner weissbierissä, mutta silti mun kulutukselle turhan iso paukku maksaa 70 euroa siitä, että saa kaapin täyteen olutta ja pari erikoista siihen päälle.
 

¤Kane¤

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Maanantaina kirjautui tilaus järjestelmään. Yksi laatikko seitsemästä on vielä postissa mutta tulee maanantaina. Muuntilaus saapui siis tänään.


No ei tarvii ihmetellä miksi postikulut on nousseet ja noilla tilausmäärillä nousee edelleen kunnes
loppuu kokonaan.

On päivän selvää että jos janoiselle Suomalaiselle annetaan mahdollisuus tilata kiinteillä posteilla

viinaa niin silloin ei ajatella hevon vittua vaan tilataan mahdollisimman paljon että
tulisi mahdollisimman halvaksi, eikä ajatella että kovin pitkään homma ei voi noin toimia.
 
Viimeksi muokattu:

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Jatketaas vielä tarinaa omista tilauksista, aiempaan postaukseeni viitaten.

Lieferellon paketti saapui eilen torstaina eli toimitusaika oli periaatteessa vain neljä työpäivää tilauksesta. Kaikki tilatut tuotteet olivat jämäkästi pakattuna mukana, myös se ketsuppi. :) Lisäksi paikallinen Postin/Itellan työntekijä oli fiksu ja soitti mulle aamulla ja kysyi, että olenko tunnin kuluttua kotona vastaanottamassa pakettia eli homma hoitui kaikkiaan todella mallikkaasti. Lieferellolle siis tämän kokemuksen perusteella puhdas kympin arvosana!

Sen sijaan Baltic Sea Spiritiä ei nyt pääse suuresti kehumaan. Vihdoin ja viimein vaivautuivat sentään vastaamaan reklamaatiooni. Myönsivät kyllä, että eihän se ihan ok ole, että juomissa on parasta ennen -päivämäärä 1,5 viikon päässä, mutta sanoivat, että sen takia ne olivatkin niin edullisia. Ja niinhän se näyttikin, että samat lonkkulaatikot maksavat nyt muutaman euron enemmän kuin tilatessani. Vastasin sitten sinne, että missään ei kyllä kerrottu, että nämä ovat pian vanhaksi menevää erää ja kärtin edes jotain alennuskoodia seuraavaa mahdollista tilausta varten. Sitä ei valitettavasti herunut. Tosin jos lonkkuja haluaa joskus myöhemmin tilata, niin eipä taida auttaa kuin tuolta kokeilla uudestaan, kun muut kaupat eivät taida kyseisiä tuotteita toimittaa Suomeen etämyyntinä?
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Sen sijaan Baltic Sea Spiritiä ei nyt pääse suuresti kehumaan. Vihdoin ja viimein vaivautuivat sentään vastaamaan reklamaatiooni. Myönsivät kyllä, että eihän se ihan ok ole, että juomissa on parasta ennen -päivämäärä 1,5 viikon päässä, mutta sanoivat, että sen takia ne olivatkin niin edullisia. Ja niinhän se näyttikin, että samat lonkkulaatikot maksavat nyt muutaman euron enemmän kuin tilatessani. Vastasin sitten sinne, että missään ei kyllä kerrottu, että nämä ovat pian vanhaksi menevää erää ja kärtin edes jotain alennuskoodia seuraavaa mahdollista tilausta varten. Sitä ei valitettavasti herunut.

Onpas kyllä syvältä tuollainen menettely. Itsellä ei tosiaan ole suurempia ongelmia tuolta muutaman tilauksen kokemuksella, mutta tällaiset viestit kyllä pistävät vähän miettimään kannattaako jatkossa tilata. Varmasti viimeistään kesällä olisi lonkerolle ollut tilausta, mutta jos ei tuon vertaa ole joustoa ongelmatilanteissa, niin pitänee tutkia myös muut vaihtoehdot. Sellainen mielikuva on, että tuo on yhden henkilön ylläpitämä pulju, mutta kyllä silti paikallaan olisi kertoa päiväyksestä tai vähintäänkin hyvittää reklamoidessa.
 

Outsider

Jäsen
Kun noista päivämääristä oli puhetta, niin miten noissa Gourmondon oluissa ne on yleensä mennyt? Ale tuotteissa parasta ennen päiväys viikon päästä tms.?
 

Mad E

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eihän jossain lonkerossa ole mitään mikä voi pilaantua, se päivämäärä on laitettu siihen koska lain mukaan sellainen pitää olla.
 

Ihmiskuula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kun noista päivämääristä oli puhetta, niin miten noissa Gourmondon oluissa ne on yleensä mennyt? Ale tuotteissa parasta ennen päiväys viikon päästä tms.?

Näyttäis nyt olevan Augustiner Helles -50% Gourmondossa.Mulle saapui pari viikkoa sitten ko. tuotetta, parasta ennen oli noissa 3/2015. Eivät siis olleet tilatessani vielä tarjouksessa.

Edit: Augustiner poistunut tarjouslistalta, oli siellä eilen illalla.
 
Viimeksi muokattu:

Outsider

Jäsen
Näyttäis nyt olevan Augustiner Helles -50% Gourmondossa.Mulle saapui pari viikkoa sitten ko. tuotetta, parasta ennen oli noissa 3/2015. Eivät siis olleet tilatessani vielä tarjouksessa.

Edit: Augustiner poistunut tarjouslistalta, oli siellä eilen illalla.

Eli todennäköisesti suht lyhyet päiväykset noissa kovimmissa alennustuotteissa, mutta niinhän sen kaiken järjen mukaan pitääkin mennä.

Tuli kuitenkin Gourmondon sijasta tehtyä tilaus bier-kaufen.de sivulta, koppa hellesiä ja koppa weizenia. Kumpaakaan noista haluamistani ei Suomesta saa, eikä toista itseasiassa kovin monesta nettikaupastakaan, mutta sen verran vertailin muiden oluiden hintoja, että postikuluineenkin jäädään noin puoleen Alkon hinnoista.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
No ei tarvii ihmetellä miksi postikulut on nousseet ja noilla tilausmäärillä nousee edelleen kunnes
loppuu kokonaan.

On päivän selvää että jos janoiselle Suomalaiselle annetaan mahdollisuus tilata kiinteillä posteilla

viinaa niin silloin ei ajatella hevon vittua vaan tilataan mahdollisimman paljon että
tulisi mahdollisimman halvaksi, eikä ajatella että kovin pitkään homma ei voi noin toimia.


Uuh ja tulihan sieltä jonkun köyhän vuodatus, kyllä tuo nyt vielä oli varsin maltillinen tilaus. Kerron sitten erikseen jos tilaan oikeasti ison erän.

Ja päivämääristä niin paulanerin octoberfestolut oli tarjouksessa ( luonnollisesti) ja parasta ennen päivämäärä toukokuussa. Muuten tuntunut olevan noin 6kk parasta ennen päivämääriin.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aina kun Tullista puhutaan täällä,niin pitää muistaa se, että se paine tulee ylempää, eli ministeriötasolta. Tullille annetaan sitten tämmöinen tehtävä, joka sen on pakko toteuttaa, vaikka Tullin työntekijöiden kanta asiaan olisi mikä. Eiköhän varsin yleinen mielipide Suomessa ole se, että tämä alkoholilainsäädäntö on ihan perseestä.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Aina kun Tullista puhutaan täällä,niin pitää muistaa se, että se paine tulee ylempää, eli ministeriötasolta. Tullille annetaan sitten tämmöinen tehtävä, joka sen on pakko toteuttaa, vaikka Tullin työntekijöiden kanta asiaan olisi mikä. Eiköhän varsin yleinen mielipide Suomessa ole se, että tämä alkoholilainsäädäntö on ihan perseestä.

Jep hyvin helppo tapa olisi pudottaa alkoholivero sellaiselle tasolle, että hakeminen / tilaaminen ei kannattaisi. Samalla myös valikoimat laajenisivat joten senkään takia ei tilauksia tarvitsisi tehdä. Jos Hartwallin suurin asiakas on laivayhtiöt niin se kertonee oleellisen. Vero fiksulle tasolle ja kertymä ei siltikään putoaisi.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Pittsburgh Penguins, PS Kemi Kings
Gourmondolta tilasin viime keskiviikkona satsin. Gourmondon sivuilla lukee: Shipping is prepared. Mitään seurantakoodia ei ole tullut. Tuleeko se s-postiin vai näkyykö se siellä oman tilin puolella Gourmondossa?

Kiitoksia jo etukäteen!
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Gourmondolta tilasin viime keskiviikkona satsin. Gourmondon sivuilla lukee: Shipping is prepared. Mitään seurantakoodia ei ole tullut. Tuleeko se s-postiin vai näkyykö se siellä oman tilin puolella Gourmondossa?

Kiitoksia jo etukäteen!

Tulee sähköpostiin. Tai ainakin itselläni tuli kun viimeksi syksyllä tilasin.

-Tinke
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Lieferello kuulemma lopetti toimitukset Suomeen. Ullatuuuus...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös