Viinaa halvalla Saksasta – mitä, missä ja miten?

  • 472 298
  • 1 280

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Ensin faktat pöytään laillisuudesta ja tullimaksuista sekä muista veroista:


Etämyynti

Etämyynnissä verovelvollinen on etämyyjä. Etämyynnillä tarkoitetaan myyntiä, jossa yksityishenkilö on ostanut toisesta jäsenvaltiosta kulutukseen luovutettuja valmisteveron alaisia tuotteita, jotka etämyyjä tai joku tämän puolesta suoraan tai välillisesti lähettää tai kuljettaa Suomeen.

http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/...en_netista.jsp


4.4.2014 tuli tilattua tälläinen satsi viinaa kavereiden kanssa:

2x Smirnoff Red Label Vodka 0,7l
Appleton Estate V/X Rum 0,7l
Russian Standard Original Vodka 0,7l
Bacardi Oakheart Spiced Rum 0,7l
Saksalainen olut paketti 12 pulloa
Smirnoff Black Vodka 0,7l

Hinnaksi tuli 99,06€ toimituskuluineen ja alennuskuponkeineen.

Nyt lähtee uusi tilaus gourmondo.destä:

Italienische Weinauslese Weiß Basic
Appleton Estate V/X Rum x2
Bacardi Rum x2
Smirnoff Red Label Vodka x3
Gordon's Dry Special London Dry Gin
Jägermeister
Sake 16% x2
Jim Beam White Label Straight Bourbon Whiskey
Teacher's Blended Scotch Whisky Teacher's Blended Scotch Whisky

Hintaa tälle satsille tullut jo n. 166€ + toim. kulut


Mitä kannattaa tilata tuollaisista nettikaupoista ja missä tuotteissa on paras hinta suhteessa Suomen hintoihin? Ja mitä omia kokemuksia muilla jatkoaikalaisilla on euroopan alkoholi verkkokaupoista?

-Tinke
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Halvoissa ja tiukoissa juomissa(mm. vodkat) ja erikoisoluissa on paras hintasuhde verrattuna Alkon hintoihin. Gourmondosta olen tilaillut kaikenlaisia juomia. Posti jopa hajottanut Vantaalla pulloja, ei jälkiseuraamuksia tullin suhteen. Varmaan jossain vaiheessa THL ja tulli herää ja tämäkin tilailu bannataan.
 

Rixa88

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
http://www.viinikauppa.com/catalog/

Minä olen kerran tilannut juotavaa tuosta paikasta, Viinikauppa.comista. Suoritin tilauksen 28.7 ja juomat tulivat perille muistaakseni 14.8. Seuraavanlainen satsi tuli tilattua:
1 xLapin Kulta 5,2% 24x0,33l ds.12.95EUR
2 xDomkellerstolz red 1,0l5.90EUR
1 xSlots Classic 4,6% 24x0,33l ds.9.25EUR
2 xDouble Bock 7% beer 24x0,33l ds35.30EUR
1 xRoyal Plsnr 4,6% 24x0,33l ds.11.95EUR
1 xMartini Prosecco 11,5% 0,75l0.00EUR

Eli tuo Martini tuli kaupan päälle. Seuraava satsi olisi tarkoitus tilata porukalla kavereiden kanssa, jolloin kaupanpäällisiäkin tulee hieman enemmän. Tuo Double Bock on pirun hyvänmakuista, ei ihan heti uskoisi 7-prosenttiseksi.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Halvoissa ja tiukoissa juomissa(mm. vodkat) ja erikoisoluissa on paras hintasuhde verrattuna Alkon hintoihin. Gourmondosta olen tilaillut kaikenlaisia juomia. Posti jopa hajottanut Vantaalla pulloja, ei jälkiseuraamuksia tullin suhteen. Varmaan jossain vaiheessa THL ja tulli herää ja tämäkin tilailu bannataan.
Tulli ja THL eivät voi sitä kieltää nykyisen EU-lainsäädännön takia.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Gourmondosta on pari kertaa tullut tilattua. Onhan se aika järjetöntä, että Saksasta kannattaa tilata olutta lasipulloissa. Augustineria, Doppelbockia ja sitten monia muitakin maistellut yksittäiskappaleita. Lasipulloissa ovelle tuotuna saa laadukkaita oluita halvemmalla kuin automarketista bulkkikuraa. Oluen lisäksi olen jokusen rommipullon tilannut, kun on yli puolet halvempaa Alkon hintoihin verrattuna. Punaviinejäkin on pari tullut. Viinit tuolla ei postikulujen huomiomisen jälkeen mitenkään erityisen edullisia ole, mutta jos niitä tekee mieli niin kannattaa seurailla Gourmondon uutiskirjettä, aika usein on tarjoustuotteita.
Tarjousoluissa kannattaa huomioida, että niissä saattaa olla päiväys tulossa vastaan parin kuukauden sisällä. Toki välillä on ihan tuorettakin tavaraa tarjouksessa. Yhdestä tilauksestani puuttui pari tuotetta. Nettisivujen kautta reklamaatio kehiin niin palauttivat puuttuneiden tuotteiden summan PayPalin kautta parissa päivässä.

Ilmeisesti tilausmäärät ja koot Suomeen on nousseet, sillä Gourmondo nosti ihan hiljattain toimituskuluja Suomeen. Nyt ne ovat alle 150€ tilauksessa 20€ ja yli 150€ tilauksessa 25€. Kyllä, kulut ovat kiinteät. Kannattanee silti tilauksissa hieman miettiä ettei mitään eurolavallista tilaa yhdellä kertaa. Lopettavat muuten Suomeen toimittamisen, kun ei ole enää kannattavaa.

Jos joku nyt tämän ketjun innoittamana lähtee ensimmäistä kertaa tilaamaan Gourmondosta, niin pari vinkkiä:

- tilaa Gourmondon uutiskirje, saat 5% alennuskoodin.
- tai vaihtoehtoisesti kokeile alennuskoodia SUOMI. Ennen postikulujen muutosta tuolla sai yli 150€ tilauksen ilman toimituskuluja. En ole varma toimiiko kulujen muutoksen jälkeen.
- Liity "bonusohjelmaan". Käytetyt eurot kerryttää bonusta, jonka saa tulevista tilauksista vähennettynä. Ei se mitään huimaa hyvityssummaa kerrytä, mutta onhan jokainen säästetty euro kotiinpäin. Bonusohjelmaan liittymisestä ei ole mitään haittaa.
- DHL hoitaa kuljetuksen Suomeen. Suomessa Posti jakelee. Käyvät ilman ennakkovaroitusta soittelemassa ovikelloa, jollet ole kotona niin paketin voi noutaa lähimmästä postitoimipaikasta. Omat tilaukset ovat tulleet perille hieman alle viikossa. Osoitteiden kanssa noilla on välillä ollut häikkää, jostain syystä asunnon numero putoaa joskus toimitusosoitteesta eikä Posti sitten "osaa" toimittaa perille. Kannattaa siis seurailla lähetysseurantaa, DHL:n koodi käy Postin järjestelmään kunhan on tullut Suomeen.

Pari muuta kauppaa, mistä ainakin olutta edullisesti saa. Omakohtaista kokemusta näistä ei ole, mutta olen kuullut että ovat yhtä luotettavia toimittajia kuin Gourmondo.
Lieferello
Bier-wein
 
Viimeksi muokattu:

Jusu7

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tilasin minäkin ekan satsini Gourmondosta noin kuukausi sitten. Viidessä päivässä oli 4 pahvilaatikollista juomia lähipostissa kun kotosalla ketään ei ollut. Viinipaketteja muutama ja sitten erikoisoluita. Ihan hauskoja settejä tuli, mm baijerilaisia vehnäoluita, Octoberfest oluita jne. Hintaa noille puolen litran pulloissa tulee ehkä 30-40% siitä mitä kotomaassa vastaavat maksavat. Mukava yllätys oli olut nimeltään Schneider-Weisse, monenlaisia olusia eri vahvuuksilla ja eri maltaisia. Kympin oli toimituskulut kun tilaus ylitti 150€ ja olin kyllä todella tyytyväinen tilaukseeni ja tulen asioimaan jatkossakin.
 

MunkADunk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Penguins
Joskus 08-09 tuli juuri 18 vuotta täyttäneenä tilailtua spirituosenista lähinnä väkeviä, mihin ei alkossa ikä riittänyt. Kavereiden kanssa tilailtiin ihan kevysiä satseja, n.10 pullon luokkaa, postikuluja tuli 20e/lähetys ja kuriiri toi sopan kotiovelle. Tuolloin homma toimi kuin junan vessa, vaikea uskoa että palvelu ainakaan huonontunut olisi. http://www.spirituosen-superbillig.com/s01.php?shopid=s01&cur=eur&sp=en&ag=1 tässä vielä linkki kauppaan.
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
http://www.tulli.fi/fi/yksityisille...holi_tupakka/alkoholin_tilaaminen_netista.jsp

Olemme tilaamassa saksasta alkoholia ja kaverini väittää että kyseessä on etäosto (=me ostamme etänä) jolloin voi joutua maksamaan verot suomeen. Mitä mieltä muut ovat? Onko kyseessä silloin etäosto vai etämyynti kun saksalainen firma järjestää kuljetuksen?

-Tinke

Etämyyntiä esim. silloin kun ostoskorissa annat toimitusosoitteen ja maksat sen siinä yhteydessä (myyjä lähettää). Etäosto silloin jos myyjä antaa vain nouto-osoitteen ja ostat erikseen kuriiripalvelun/rahdin jolle ilmoitat nouto-osoitteen ja tilaustunnuksen jolla myyjä luovuttaa lastin kuljettajalle. Esim. viron nettikaupat ja ainakin viinikauppa.com harjoittaa etäostoa, gourmondo ym. taas on etämyyntiä. Verottaja haluaisi toki verottaa kuluttajaa aina, mutta ei voi koska jos etämyynnin tunnusmerkit täyttyvät ei kuluttajalla ole vastuuta asiassa, koska ei ole edes mahdollista saada tietoa siitä onko myyjä maksanut kuormasta valmisteveroa vai ei (ei ole julkista tietoa).
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eli olenko nyt ymmärtänyt oikein, pistelet sopivan kokoisen tilauksen viinaksia tulemaan noista paikoista, postikulut n. 20 euroa per tilaus ja ne lähettää DHL kautta ne sulle kotia, ei mene muita kuluja eikä pitäisi jäädä tulliin ym..? määrällä ei niin väliä?

Itseä lähinnä nyt "lonkerot" ja erilaiset liköörit, jekkua ja muuta vastaavaa kiinostaa tilata, toki varsinkin nuo likööreillä ei tainnut iso ero alkoon olla, mutta kuitenkin.Jokainen euro jonka säästää alkoon nähden on kuitenkin pois postimaksusta ja jää tilauksesta voitolle. Näyttää jo pelkät lantrinki limutkin olevan halvempaa kun kotimaassa..
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Viinit tuolla ei postikulujen huomiomisen jälkeen mitenkään erityisen edullisia ole, mutta jos niitä tekee mieli niin kannattaa seurailla Gourmondon uutiskirjettä, aika usein on tarjoustuotteita.
Riippuu aika paljon viineistäkin, minkä tasoisia hakee. Eräs Amarone jonka kesällä tilasin oli noin 50% edullisempi kuin Alkon tilausvalikoimassa. Olisi tullut yksinäänkin postikuluineen halvemmaksi tuolta kuin Alkosta hakemalla.

Gourmondon palveluun olin myös tyytyväinen, kuusi pulloa viinejä (kaikki eri) postikuluineen satasella. Osaa ei tietysti olisi Alkosta saanutkaan ja hinnat olisivat olleet ihan eri luokkaa ainakin parille kärkipään tuotteelle. Tilaan joskus toistekin, jos tulee jotain spesiaalitarvetta.
 
Eli olenko nyt ymmärtänyt oikein, pistelet sopivan kokoisen tilauksen viinaksia tulemaan noista paikoista, postikulut n. 20 euroa per tilaus ja ne lähettää DHL kautta ne sulle kotia, ei mene muita kuluja eikä pitäisi jäädä tulliin ym..? määrällä ei niin väliä?

DHL lähettää lähimpään postiin.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Selvennykseksi: DHL on siis Deutsche Post eli Saksan Posti, joka käyttää ihan normaalisti muiden maiden postien jakeluverkkoa. Toimittavat toki express-lähetyksiä itsekin Euroopan suurimpana, mutta normaali kuluttajajakelu toimii eri maiden postien kautta. Suomessa siis Itellan.
 

topdog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Menee vähän ohi aiheesta mutta Tallinnasta saa helposti ja nopeasti juomat. Ainakin pääkaupunkiseudulla asuvat. Tallinkilla 19eur meno/paluu. Meno 10:30 perillä 12:30. Paluu joko 13:30 tai 15:30. Isoihin kärryihin saa 8 laatikkoa mahtumaan ja sit ottaa vedettävän matkalaukun johon laittaa kirkkaat. Miedot kannattaa ostaa laivalta koska maista hinnan päälle tulee panttimaksu n. 2eur/laatikko. Halvimmillaan laivalla laatikko olutta 10eur. Eli muutaman tunnin reissu ja 8 laatikkoa mietoja ja kirkkaat päälle ni pärjää taas pitkään. Auto ja 2 henkilöä n. 50eur. Autoreissujakin voi tehdä ilman että tarvitsee ajaa autoa laivasta ulos.
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Menee vähän ohi aiheesta mutta Tallinnasta saa helposti ja nopeasti juomat. Ainakin pääkaupunkiseudulla asuvat. Tallinkilla 19eur meno/paluu. Meno 10:30 perillä 12:30. Paluu joko 13:30 tai 15:30. Isoihin kärryihin saa 8 laatikkoa mahtumaan ja sit ottaa vedettävän matkalaukun johon laittaa kirkkaat. Miedot kannattaa ostaa laivalta koska maista hinnan päälle tulee panttimaksu n. 2eur/laatikko. Halvimmillaan laivalla laatikko olutta 10eur. Eli muutaman tunnin reissu ja 8 laatikkoa mietoja ja kirkkaat päälle ni pärjää taas pitkään. Auto ja 2 henkilöä n. 50eur. Autoreissujakin voi tehdä ilman että tarvitsee ajaa autoa laivasta ulos.

Ainoa vika, että oluissa on yleisesti ottaen sysipaska valikoima. Pelkkää bulkkikamaa löytyy, toisaalta ei niitä lasipulloja kovin isoa läjää jaksais roudatakaan kukaan paitsi autolla. Toki tulee itsekin haettua viskiä ym. viinaksia ja samalla lonkkua juopotteluun joskus Virosta. (Tai pitäisikö sanoa, että tuli haettua kun juuri muutin stadista pois). Nettitilauksina sitten enemmänkin painottuen laatuolueen (tai muuten sellaisia joita ei suomesta saa) ja mahdollisesti viiniä. Myös väkevämpiä samalla yleensä pari putelia.
 

topdog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Juu jos erikoisemmista tykkää niin silloin ei ole vaihtoehto. Itselle riittänyt kukko ja lonkero peruskamaksi ja pubeissa keskityn sitten erikoisoluihin.
 

Rixa88

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Halvimmillaan laivalla laatikko olutta 10eur.
Onko vielä nykypäivänäkin? Muistan kun 2006 ostin Eckerö Lineltä laatikon Tiger-olutta ja se maksoi kympin. Sittemmin kun tuli käytyä laivoilla 2007-08 niin laatikoiden hinnat tuntuivat olevan kerta kerralta yhä kalliimpia, tosin kun eri laivoilla tuli käytyä niin varmastikin laivoissakin on eroja. On uusi Tallinnan-risteily ollut haaveissa pitkään, ei niinkään halvan alkoholin hakemisen takia, vaan laivalla hauskan pitämisen takia. Uusi passi vaan pitäisi hankkia.
 
Suosikkijoukkue
Caps, Zlatan, Läski-Ovi, Orpik, Tom Wilson
- tilaa Gourmondon uutiskirje, saat 5% alennuskoodin.
- tai vaihtoehtoisesti kokeile alennuskoodia SUOMI. Ennen postikulujen muutosta tuolla sai yli 150€ tilauksen ilman toimituskuluja. En ole varma toimiiko kulujen muutoksen jälkeen.

Tuli eilen tilattua tuo uutiskirje, mutta ei tuota alennuskoodia ainakaan vielä ole tullut.
En vielä tilannut mitään, mutta testimielessä kokeilin tuota sivustoa ja tuo SUOMI-koodi ei enää toimi.
Postikulut ovat yli 150€ ostoksista 20€ ja alle 150€-ostoksista 25€ (taisit tuossa mainita päinvastoin olevan).

Järkkäillään tässä parin työkaverin kanssa kimppatilausta ja nuo kovasti haluaisivat väkeviä tilailla n.10-pulloa/nuppi, onko tuo määrällisesti vielä ihan ok vai voiko tuosta tulla jotain ongelmia (järjen mukaan ei, mutta kysytään nyt täältä josko "isommista" tilauksista olisi kokemuksia)?
 

Tumpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lipö ty.
Onko vielä nykypäivänäkin? Muistan kun 2006 ostin Eckerö Lineltä laatikon Tiger-olutta ja se maksoi kympin. Sittemmin kun tuli käytyä laivoilla 2007-08 niin laatikoiden hinnat tuntuivat olevan kerta kerralta yhä kalliimpia, tosin kun eri laivoilla tuli käytyä niin varmastikin laivoissakin on eroja. On uusi Tallinnan-risteily ollut haaveissa pitkään, ei niinkään halvan alkoholin hakemisen takia, vaan laivalla hauskan pitämisen takia. Uusi passi vaan pitäisi hankkia.

Ei kai sitä passia tarvii jos ei maihin mene. Halvin laatikko Tallinkilla näyttäis olevan nyt tarjouksessa 8,99€. Eestiläiset oluet 10-12e, ulkomaalaiset ja suomalaiset 12-14e. Kun risteilyjäkin välillä saa alle kympillä niin ei montaa laatikkoa tarvitse tuoda jotta on jo voitolla.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tuli eilen tilattua tuo uutiskirje, mutta ei tuota alennuskoodia ainakaan vielä ole tullut.
En vielä tilannut mitään, mutta testimielessä kokeilin tuota sivustoa ja tuo SUOMI-koodi ei enää toimi.
Postikulut ovat yli 150€ ostoksista 20€ ja alle 150€-ostoksista 25€ (taisit tuossa mainita päinvastoin olevan).

Järkkäillään tässä parin työkaverin kanssa kimppatilausta ja nuo kovasti haluaisivat väkeviä tilailla n.10-pulloa/nuppi, onko tuo määrällisesti vielä ihan ok vai voiko tuosta tulla jotain ongelmia (järjen mukaan ei, mutta kysytään nyt täältä josko "isommista" tilauksista olisi kokemuksia)?
Juu näköjään ajatusvirhe tullut kirjoittaessa, tosiaan postikulut isommassa tilauksessa 5€ pienemmät.
Suomi-koodi arvatenkin lakkasi sitten hintojen noston myötä toimimasta. Uutiskirjeen tilauksen jälkeen saattoi tulla vielä sähköposti, jossa olevasta linkistä piti vielä kirjeen tilaus vahvistaa ennen kuin koodi tuli sähköpostiin.

Vaikea sanoa onko määrällisesti ok, kun ei tiedä kuinka monta teitä on tilaamassa. Olen kuullut ettei yli 100 pullon tilauksissakaan mitään ongelmia ole ollut. Lähinnä tarkoitin kommentillani isojen tilausten välttämisestä, ettei kannata mitään eurolavallista tilata tulemaan. Silloin joutuu varmasti selvittelemään asiaa Tullin kanssa. Vasta taisi tässä hiljattain olla tarttunut Tullin haaviin 1500kg netistä tilattu alkoholipaketti. Eli ihan perus kesäperjantain satsi. Vertailun vuoksi, oma isoin tilaukseni tuli kolmessa paketissa, yhteispaino vähän reilu 50kg. Gourmondolla taitaa olla kahdenkokosia paketteja käytössä. Isommassa on 18 lokeroa, pienemmässä 12. Joskus pakkaavat jotain pienempiä pulloja kaksi yhteen lokeroon (esim. olutta tullut välillä päällekäin pinottuna ilman mitään välipehmusteita - ihme kyllä ehjänä perille).
 

Jusu7

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Vaikea sanoa onko määrällisesti ok, kun ei tiedä kuinka monta teitä on tilaamassa. Olen kuullut ettei yli 100 pullon tilauksissakaan mitään ongelmia ole ollut. Lähinnä tarkoitin kommentillani isojen tilausten välttämisestä, ettei kannata mitään eurolavallista tilata tulemaan. Silloin joutuu varmasti selvittelemään asiaa Tullin kanssa. Vasta taisi tässä hiljattain olla tarttunut Tullin haaviin 1500kg netistä tilattu alkoholipaketti. Eli ihan perus kesäperjantain satsi. Vertailun vuoksi, oma isoin tilaukseni tuli kolmessa paketissa, yhteispaino vähän reilu 50kg. Gourmondolla taitaa olla kahdenkokosia paketteja käytössä. Isommassa on 18 lokeroa, pienemmässä 12. Joskus pakkaavat jotain pienempiä pulloja kaksi yhteen lokeroon (esim. olutta tullut välillä päällekäin pinottuna ilman mitään välipehmusteita - ihme kyllä ehjänä perille).

Mulle tuli neljä isoa lootaa ja yksi pikkuloota tuossa ekassa tilauksessani. Pääosa tilauksesta oli erikoisoluita, mukana olisiko ollut 15 pulloa viinejä. Oli pinottu yhteen lokeroon kahtakin pulloa mutta päälle väärinpäin laitettu pullo oli vuorattu ruskealla paperilla eikä mitään ollut rikki. Yhteispainoa varmasti oli 60-70 kiloa hyvinkin eikä mitään ongelmaa ollut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös