Viimeistäkö viedään? New York Islanders 2009-2010

  • 109 430
  • 358

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Pyrin itsekin nyt jtn mielipiteitä ja raportintynkää peleistä hieman useammin peleistä heittämään. Toivotaan että pof-unelma eläisi vielä pitkään. :)

Tervetuloa ja tekstiä kehiin vaan, määrä ennen laatua on ainakin oma mottoni.

Voi S(j)utton också minkä teit. Sen verran huolissaan tuntui entisestä seuratoveristaan olevan, että näinköhän taklaukset loppuvat tyystin. Nyt on sitten ilmeisesti Kohnin vuoro yrittää ja tuskin on tällä kaudella palkkakuluissa, tai muutenkaan mitattuna, kevyempää pakistoa liigassa nähty kuin Streit, Gervais, Hillen, MacDonald, Meyer ja Kohn.

Maalissa tänään voi olla taas kumpi tahansa vaikka Roloson kuntonsa puolesta lienee valmiimpi kestämään hellettä. Lauantaina on taas revanssia hakeva Devils vastassa, joten jommassa kummassa DiPietrokin joutuu vuorostaan kunnon testiin.

Erikoistilannepelaamiseen tulisi löytää pian lääkkeitä, sillä yv- ja av-tilastoissa Islanders makaa 3. viimeisenä ja pidemmän päälle tuo saattaa romuttaa haaveet playoffeista.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
... Nate Thompson on nyt Tampa Bay Lightningin mies. Eipä tuossa oikeastaan mitään ihmeellistä tosin menetetty.

Olen aidosti yllättynyt, että hän ei läpäissyt. Ei sillä että ei olisi käyttökelpoinen, mutta kuitenkin uskoin hänenlaisiaan olevan organisaatioissa jo muutenkin. Samalla tyylillähän hän tosin Islandersiin tuli, mutta tuolla jengillä kisattiinkin Tavaresista. Ei silti mitään pahaa sanottavaa, yrityksellään jättää monet kalliimmatkin kaverit varjoonsa, mutta rooli on melko rajattu. Onnea miehelle Tampaan.

Tavallaan hyökkäyspään keveneminen on helpotus, sillä Witt ja Jackman palailevat pikapuoliin ja ennen ratkaisua Bironin & Tambellinin suhteen rosterissa on liikaa miehiä, joista paria ei edes käytetä. Joensuu pystyy aloitusympyrää lukuunottamatta tarvittaessa Thompsonia stunttaamaan, joten Suttonin rangaistus toi tavallaan hyvääkin, pakottaen Snown oikeasti miettimään kelle on käyttöä. Materiaaliltaan leveämmät joukkueet joutuvat tekemään paljon kipeämpiäkin ratkaisuja kauden mittaan ylimääräisiä pelaajia valitessaan.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Crosby tuli, Crosby näki ja Crosby voitti. Tässä taisikin olla pähkinänkuoressa viimeisen vieraspelin kulku kun Pens kaatoi Islesin lukemin 6-4 Malkinin tehdessä hattutempun ja Crosbyn keräten yhteensä kuusi (2+4) tehopistettä. Siitä pelistä ei liene muuta kerrottavaa jälkipolville kuin, että Sutton teilasi Dupuisin laitoihin ja kuittasikin pelikieltoa ja tietysti Jackie Hillenin tekaisemat 0+2 tehopistettä. Skool sille!

Viime yönä palattiin kotikaukaloon jossa kohdattiin Pantterilauma Floridan lämmöstä. Roloson otti kunnon ryhdistysliikkeen verrattuna Pens-otteluun ja torjui ottelussa peräti 33/34 mahdollisesta kun Isles poistui areenalta 2-1 rankkarivoitto taskussa.
Varsinaisella peliajalla ensimmäinen ja kolmas erä olivat maalittomia, toisen erän puolessa välissä Nathan Horton vei Floridan johtoon ja neljä minuuttia myöhemmin Blake Comeau tasoitti tilanteeksi 1-1 Dustin Kohnin (!) ja Brunon syötöistä.

Peliä näkemättä voisin silti sanoa, että Kohn taisi pelata aika onnistuneen debyytin. Rajoittuneesta peliajasta (+11 min) huolimatta herra siis syötti maalin ja oli ainoa Isles-ryhmästä joka sai plussan tehotilastoonsa.

Seuraavaksi kohdataankin sitten huomen yöllä New Jersey Devils joka on viime aikoina nollannut kolmesti vastustajansa. Toivotaan siis, että Tavaresin sekä Moulsonin kudit löytävät ne pienenpienet Martyn jättämät aukot.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Seuraavaksi kohdataankin sitten huomen yöllä New Jersey Devils joka on viime aikoina nollannut kolmesti vastustajansa. Toivotaan siis, että Tavaresin sekä Moulsonin kudit löytävät ne pienenpienet Martyn jättämät aukot.
No nyt ei mennyt ihan niin kuin elokuvissa. DiPietro palasi tolppien väliin ja matsi hävittiin kun tulokset kirjattiin taululle lukemin 4-2 Devilsille. Matsia ei valitettavasti tällä nettiyhteydellä pystynyt katsomaan, mutta nopealla vilkaisulla siellä on NJD ykkösketju tehnyt tuhojaan kun Jamie Langenbrunner (1+2) maalasi kertaalleen ja Zach Parise (2+1) kahdesti. Ketjun kolmas lenkki, Travis Zajac, syöttikin sitten kolme maalia.

Islesin ainokaisista vastasivat Okposo (syötöt Streit & Tavares) sekä my favorite, Jackie Hillen (Okposo & Schremp). DiPille kertyi iltapuhteena 27 torjuttavaa kiekkoa joista kolme meni ohitse, viimeinen maali oli siis tyhjiin tehty.

Huomioitavaa on, että 1+1 tehoiluistaan huolimatta Okposo oli yksi niistä pelaajista jotka kellottivat matsissa tehotilastoonsa lukeman -2 kun taasen toista NHL-otteluansa pelannut Dustin Kohn oli esimerkiksi jälleen nollilla. Nooh. Yksi matsi sinne tai tänne.

Nyt Islesilla on edessään parin päivän lepotauko jonka jälkeen kohdataan Alexander The Great Nassaumilla. Southeast-divisioonan kärkijoukkueesta olisi tärkeää ottaa voitto sillä siinä tapauksessa pysyisimme vielä kiinni Flyersissa ja Rangersissa jotka kumpainenkin ovat tällä hetkellä pisteen Islesia edellä.

Ai niin. LET'S GO ISLES!
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Parasta antia oli täysi tupa ja DiPietron selvästi jo löytämä rutiini maalillaan. Huonoin uutinen ennakoon oli varmaankin Yann Danisin flunssaoireet, sillä hänen uumoiltiin aloittavan, ja Brodeurista tiesi ettei häntä kahta kertaa viikon sisään nolata. Muukin Devils-ryhmä oli hyvällä asenteella liikkeellä. Kaksi erää oli ihan tasaista vääntöä ja pieniä pomppuja puolin ja toisin, mutta kolmannessa New Jersey löysi vielä uuden vaihteen tai Islandersin kytkin jumitti, sillä lopussa Devils määräsi tahdin.

Seuraavassa pelissä onkin sitten mielenkiintoista nähdä miten Sutton on onnistunut nollaamaan takaluksensa. Myös Tavaresin toivoisi palaavan ennalleen pikkuhiljaa, sillä viime aikoina hänellä on näyttänyt olevan vaikeuksia edes päästä paikkoihin. Välillä tuntuu, että Tavares ja kämppiksensä Moulson ovat vaihtaneet peliominaisuutensa keskenään.

Farmissa Bridgeport kärsii kroonisesta maalintekijäpulasta ja nyt on pakistokin harventunut, mutta keskikastissa pyristelevät ainakin vielä. Joensuu on sentään osaltaan kantanut vastuuta maalinteossa NHL-visiittinsä jälkeen.

Vaikka NHL:n puolella ei ole Isles-paidassa gooneja tällä kaudella nähty, eikä käytännössä ole tarvittukaan, mutta AHL:ssä sentään tuota roolia ei ole kuopattu ja sen osalta Sound Tigerskin on ihan hyvin varusteltu; Gillies, Morency, Haley, Rechlicz, Martin ja Westgarth nyt ainakin viettävät aikaansa paljon boksinkin puolella, ja kuvaavasti netistä löytyvät Bridgeport-pätkät ovat lähes poikkeuksetta tappeluita.

Laitetaan sunnuntain ratoksi muutama pätkä, joissa tunteet kuumenevat farmiväännöissä.
Trevor Gillies ja mohikaani-Yablonski ottavat mittaa ihan hyvässä matsissa, jossa Gillies lopulta joutuu enemmän ottamaan vastaan.

Rechlicz suututtaa vastustajan koko ketjun taklauksellaan.

Haley taklaa ja joutuu lopulta painiotteeseen, mikä ei miestä miellytä ja matkalla boksiin aina yhtä fiksu kurkunleikkausliike.

Jos ei muuta iloa, niin ainakin M.Martin on hyvässä opissa, jos kovuutta on tarvis kehittää.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Vaikka NHL:n puolella ei ole Isles-paidassa gooneja tällä kaudella nähty, eikä käytännössä ole tarvittukaan.
Tämä on ollut omasta mielestäni yksi iso puute tämän kauden Islesissa. Eihän Islanders käytännössä ole tarvinnut goonia koska Tavares & co. ovat saaneet pelata rauhassa ja suurimmat sikailut ovat jääneet pois, mutta silti omasta mielestäni esimerkiksi Rechlicz tai Reich mahtuisivat kyllä pelaavaan kokoonpanoon paremmin kuin hyvin. Kumpainenkin pelaa energistä peruspeliä ja pystyvät sytyttämään joukkuetta vieläkin enemmän kamppailuun otteluissa. Ja tuovathan he omillensa sen omanlaisen turvallisuuden tunteen. Kumpikaan ei ole mikään maailman paras-tappelijatyyppiä, mutta haastavat ja vastaavat haasteeseen kyllä mikäli sellainen käy. Reich varsinkin esiintyi harjoituskaudella pirteästi.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Itse uskon että Reich pelaisi ylhäällä jos vaan olisi kunnossa. The Wrecker on hyvä fyysinen pelaaja mutta hänen pelilliset taidot eivät kyllä riitä NHL:ään tällä hetkellä. Nate Thompson oli hyvä omassa roolissaan mutta päästettiin muualle. Tim Jackman on ihan ok hanskaaja mutta hänkin kärsii jonkun sortin murtumasta kasvoissa.

Kuitenkin aika masentavaa katsottavaa joukkueen rosteri on. Varsinkin puolustas huutaa fyysisyyttä. Se on kyllä niin pehmeä. Ei tämä joukkue pitkälle mene jos pleijareihin pääsee.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Tulipa tuossa luettua tuota trade deadlinen ketjua ja sieltä bongasin myös uutisen jossa kerrotaan, että Edmonton on pistänyt Sheldon Sourayn myyntiin. Jotenkin tuli pieni kutina, että Islanders on varmasti yksi seura joka on miehen perässä. Vaikka Souray onkin ajoittain kerännyt paljonkin kritiikkiä puolustuspään työskentelystään olisi hän silti aika pitkälti juuri yksi niistä palasisista jota Isles tarvitsisi taistelussa playoff-paikasta. Sourayn lämäri kun on vähän helvetinmoinen ja osuupa hän sillä maalipuiden väliinkin. Kokemustakin löytyy kuten myös fyysisen pelin taitoakin.

Witt - Streit
Sutton - Souray
Gervais - Hillen / Martinek


Sanotaanko, että yhden pelaajan vaikutus ainakin paperilla olisi aika mieletön ja tuollaisella pakistolla kelpaisikin lähteä taistelamaan paikasta auringossa. Toki hyökkäyskin huutaa apuja eikä Sourayn sopimus sieltä halvimmasta päästäkään ole, mutta mutta. Saa sitä haaveilla.
 
Kuitenkin aika masentavaa katsottavaa joukkueen rosteri on. Varsinkin puolustas huutaa fyysisyyttä. Se on kyllä niin pehmeä. Ei tämä joukkue pitkälle mene jos pleijareihin pääsee.

Hanskausosastolla masentavaa juu, mutta eikös Sutton ja Witt kuitenkin edusta tuota fyysisempää osastoa? Vai menevätkö herrat nykyisellään jo kategoriaan has-been?
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Streit-Souray ylivoimalla olisi jo jotain. Uskon kuitenkin miehen hinnan olevan enemmän kuin Isles on valmis maksamaan, ja ei taida hänellä olla suurta motivaatiota lähteä junnuja paimentamaan. Edmonton tuskin nykysijoituksella tekisi mitään toisella konkarivahdilla, eikä Tambellinikaan taida kiinnostaa edes isäänsä, kauppatavarana ainakaan.

PierreLeBrun kertoili Brionin tilanteesta: "The New York Islanders continue to cast their fishing lines around the league in an attempt to move goalie Martin Biron ($1.4 million salary, UFA July 1). The Isles are pretty open to what they'd want in return: a draft pick, a defenseman or a left winger. Any one of those three apparently will do."

Ei siis olla turhan kranttuja, mutta puolustajia ja laitureitakin on toki moneen lähtöön ja tuskin ihan mitä tahansa otetaan. Voi olla että siirtomarkkinat ovat koko liigankin tasolla melko jäykät tänä vuonna.

Tuosta goonitilanteesta vielä että kunnon hanskaajia, jotka pystyvät täysiin vaihtoihin koko pelin ajan, ei yksinkertaisesti riitä joka jengiin ja melko korkeiksi nousivat palkat viime kesänä muutamalla jo päiväyksensä ylittäneelläkin. Reich-Thompson-Jackman oli varmaan joissain kaavailuissa ryminäketju ennen kautta, mutta Reichin loukkaantuminen viimeistään muutti tuon. Thompson oli ihan ok pelaajanakin alkukauden ja sai av-vastuuta sekä oli usein tuossa jarruketjussa avausviisikossakin. Lopulta taso heikkeni ja kokoonpanoon tuli hieman kilpailuakin, joten vähälle olisivat minuutit loppukaudella jääneet.

Rechlicz saattaa olla lähempänä matkaa alaspäin kuin NHL:ään. Viime kaudella hän kuitenkin nousi kaksi pykälää kerralla ja oli roolissaan ok, mutta nykyiseen neljän ketjun rotaatioon on vaikea miestä kuvitella. Rechlicz on vieläpä pisteittä Bridgeportissakin, joten ainakaan sillä saralla ei kehitystä ole tapahtunut.

Tulevaisuuden suhteen toiveet on tosiaan ehkä liiaksikin laitettu Eric Cairnsin valitsemaan Martiniin, mutta olisihan se kiva että edes hieman vanhan ajan power forwardia muistuttava tyyppi nousisi kokoonpanoon vielä joskus.

Loppuun vielä stooria aina ikävästä, mutta valitettavan tärkeästä, poliittisesta ja taloudellisesta pelistä Islandersin takana. Artikkeli Coliseumin historiasta ja nykytilasta. Selvittää mm. miksi demokraattivetoinen Lighthouse-projekti ei ole suuressa suosiossa republikaanimielisen Dolanin perheen keskuudessa, joka omistaa Nassaun valtamediat sekä mm. Madison Square Gardenin ja Rangersin.
"Dolan owns much of the media in Nassau and Suffolk County with his News12 cable station and the area’s main newspaper, Newsday. For some reason the Coliseum redevelopment plan is not a top news story for Dolan and for some other reason, political reporters no longer press politicians for answers and hold politicians accountable."

Jotain hyvääkin, eli Wang on saanut hieman lisää tulovirtaa itselleen vanhaan sopimukseen verrattuna ja kuten Botta kirjoittaa on lipunmyynnin kasvu jotain 15-20% luokkaa. Eihän hallia ole myyty loppuun kuin kolme kertaa, ja ihme olisi jos ei jumbosijan jälkeen tulos paranisi, eikä Wang varmaan vieläkään juuri voittoa kerää, mutta suunta ainakin on parempi, hallista huolimatta.

Lisäys:
Hanskausosastolla masentavaa juu, mutta eikös Sutton ja Witt kuitenkin edusta tuota fyysisempää osastoa? Vai menevätkö herrat nykyisellään jo kategoriaan has-been?

Sutton, Witt ja Jackmankin kyllä pudottavat tarvittaessa hanskansa parempiaankin vastaan, mutta eivät kuitenkaan ole varsinaisia pelotteita. Wittillä meinaa fyysisenkin peli jo kaatua vauhdin puutteeseen. Katsotaan nyt millä jalalla hän palaa, jos vielä kokoonpanoon pääsee.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Streit-Souray ylivoimalla olisi jo jotain. Uskon kuitenkin miehen hinnan olevan enemmän kuin Isles on valmis maksamaan, ja ei taida hänellä olla suurta motivaatiota lähteä junnuja paimentamaan. Edmonton tuskin nykysijoituksella tekisi mitään toisella konkarivahdilla, eikä Tambellinikaan taida kiinnostaa edes isäänsä, kauppatavarana ainakaan.

Edmonton itseasiassa tarvitsisi todennäköisesti ensi kaudelle joka tapauksessa edes yhden konkarivahdin, koska tämä nykyinen on vähäsen rikki. Tälle kaudelle sellaiselle ei tosiaan ole enää tarvetta, mutta kyllä Tambellini varmaan saisi Bironillekin sorvattua jonkun viisivuotisen jatkopahvin sopuhintaan tässä kevään aikana. Tai sitten Tambellini voisi osoittaa loistavat GM-kykynsä ja hankkia Islesistä paketissa Rolosonin ja Schrempin. Sopisi Oilersin johdon linjaan kuin nenä päähän.

Nojoo, en kuitenkaan usko, että Islanders olisi niiden jengien joukossa, johon Sheldon on valmis siirtymään. Vaikka mistä sitä koskaan tietää.
 

Islanders

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Tai sitten Tambellini voisi osoittaa loistavat GM-kykynsä ja hankkia Islesistä paketissa Rolosonin ja Schrempin. Sopisi Oilersin johdon linjaan kuin nenä päähän.

Nojoo, en kuitenkaan usko, että Islanders olisi niiden jengien joukossa, johon Sheldon on valmis siirtymään. Vaikka mistä sitä koskaan tietää.

Ahhah, tuohan oli pirun hyvä ehdotus :D En ollut itse edes tajunnut saati miettinyt tuollaista "skenaariota".

Tosissaan. Vaikka itsekin väläyttelin aiemmin tuota Sourayn siirtoa Islandersiin, niin millään en jaksa siihen uskoa. Kuvittelisin, että Islandersin pitäisi olla enemmän kuin kahdeksannesta sijasta taisteleva epävarma sijoitus Souraylle, joka siirtyessään halunnee varman paikan auringosta. Toisaalta, kaukana olivat Islandersin pleijarihaaveet vielä siinä vaiheessa, kun sieltä luoteesta saarelle saapui Ryan Smyth kaudella 06/07.

Sourayn hankinnalle syttyisin siinä mielessä, ettei mies pilaisi Smythin tapauksen tavalla jatkoa ja nykyistä jälleenrakennusprojektia. Hän ei omaa tämän kauden jälkeen UFA-statusta, joten Islandersille jäisi niin sanotut vapaat kädet tulevan suhteen. Katsellaan.

Muun muassa viimeaikaisten hyvien otteiden, Moulson-Tavares-Okposo -akselin ja hienosti onnistuneen markkinoinnin takia lipunmyynti on noussut hurjasti. Kokonaisuudessaan lipunmyyntitulot ovat viime kauteen verrattuna 11 prosentin kasvussa. Botta ennustaa - nykyisten otteiden ja pleijaripaikan metsästyksen jatkuessa - jopa yli 15 prosentin nousua. Yksittäisiä lippuja on mennyt yli 20 prosenttia enemmän kuin viime kaudella.

Muita nousun kohteita voi tarkastella lisää täällä.

Kohn lähti odotetusti takaisin Bridgeportiin, kun Sutton palaa takaisin kahden matsin pannastaan. Watch out, Ovie!
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Hanskausosastolla masentavaa juu, mutta eikös Sutton ja Witt kuitenkin edusta tuota fyysisempää osastoa? Vai menevätkö herrat nykyisellään jo kategoriaan has-been?
Totta. Unohdin nimittäin Brendan Wittin kokonaan pois. Täys aivopieru ja Parker pyytää armahdusta. Kyllähän Wittin ja Suttonin kanssa puolustuksessa fyysisyyttä riittää.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Caps 7, Isles 2

Että sellainen spektaakkeli. Juuri kun oltiin toivuttu siitä, että Crosby kävi lähes yksin kaatamassa Islandersin tuli Capitals ja pieksi pojat oikein olan takaa, toki hiukan laajemmalla rintamalla kuin Pens. Capitalsin pelaajista kun peräti kuusi pelaajaa nettosi kaksi pistettä Islandersia vastaan.

Islandersin maaleista vastasivat Schremp (Weight, Hunter) sekä Okposo (Tavares, Bailey). Maalissa Rolosonilla oli kylmä iltapuhde sillä hänet vaihdettiin maalilta pois kun kahdestatoista laukauksesta peräti neljä oli uponnut verkon perukoille. Hänet korvannut DiPi torjui vuorostaan 18/21 laukauksesta.

Tilastoja katsoessa ei voi kuin ihmetellä, että mitä on tapahtunut Jon Sim'lle? Harjoituskaudella herra iski tukuittain maaleja ja esitti raporttien mukaan vielä hyvää puolustuspeliäkin, mutta nyttenkin herra kellotti tehotilastoonsa ruman lukeman -4. Ainoastaan Bruno ylsi samaan.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Hillen sai kyllä pahannäköisesti Ovetshkinin laukauksen suuhunsa. Toivotaan pikaista paranemista, ollut ihan hyvä kausi ilmeisesti.
 
Tilastoja katsoessa ei voi kuin ihmetellä, että mitä on tapahtunut Jon Sim'lle? Harjoituskaudella herra iski tukuittain maaleja ja esitti raporttien mukaan vielä hyvää puolustuspeliäkin, mutta nyttenkin herra kellotti tehotilastoonsa ruman lukeman -4. Ainoastaan Bruno ylsi samaan.

Simin ongelma on siinä, että Islesin hyökkäys on kuitenkin sen verran leveä, ettei ole asiaa ylivoimaan eikä kahteen ylimpään ketjuun. Simin rooli on jakaa kolmos-neloskentän minuutit yhdessä Tambellinin, Comeaun, Parkin ja Bergenheimin kanssa. Ei noilla peliajoilla nyt mitään ihmeitä tehdä. Pieni peliaika ei tietysti heikkoa teholukemaa, mutta koko kauden teholukema -4 ei sekään mikään katastrofaalinen ole, lähinnä keskitasoa joukkueessaan.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Pakko ajatella, että ei ole häpeä hävitä Washingtonille, mutta ei silti kotona saisi näin paljoa turpaankaan ottaa, ellei sitä tee miehekkäästi kuten Hillen. Joukkueen ei onnekseen tarvitse viikkoon näyttää naamaansa Long Islandilla, mutta toivottavasti tämä potkii taas vähän eteenpäin. Pysäytettiin sentään Ovechkin, joten seuraavalle kerralle kotiläksyksi ne parikymmentä muuta äijää.

De Haan on sitten 6 kuukautta sivussa. Loukkaantumiset toki kuuluvat lajiin ja nuoret sentään toipuvatkin rivakammin, mutta toivottavasti de Haan, Hamonic ja Koskinen vastaisuudessa välttyvät enimmiltä ja palaavat ennalleen. Lihasten puute olisi de Haanilla varmaan vielä ensi syksynäkin ollut esteenä NHL:ään, mutta nyt sitä ainakaan ei tarvitse jännittää.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Uuh, Hillen on sivussa 6-8 viikkoa. En ihan niin pitkää toipumista odottanut, mutta leukahan siinä meni kaputt. Ei hyvä ollenkaan; +5 ja viimeajat n. 25min/peli varsin mallikkaasti kellottanut pakki. Juuri kun mietiskelin kuinka hyvin Hillen on paikannut Martinekin poissaoloa ja yhdessä MacDonaldin kanssa myös Campoli on pyyhkäisty unholaan. Vaikeaksi menee.
 

Islanders

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Epäonnea

de Haanin loukkantuminen on tosiaan erittäin huono homma. Vaikka nuoret yleisesti paranevatkin nopeammin kuin kolmevitoset, niin ei sen varaan voi pelkästään laskea. Eipä ole häävi juttu de Haanin lihasmassan kehittymiselle, kun puoli vuotta pitää olla "joutilaana". Toki noihin kuuteen kuukauteen saadaan joitain harjoitteita sisällytettyä, mutta kaukana ollaan täysipainoisesta, NHL:än valmistavasta treenistä. Joillekin junioreille loukkaantuminen väärässä paikassa voi tarkoittaa jopa uran kääntymistä jyrkkään laskuun, kun a) sekä pelivire että myöhemmin into lajiin katoavat ja b) jälkimmäiseen lisäyksenä muijat ja viina alkavat kiinnostaa paljon olkapäitä ja mielenrauhaa rikkovia lätkää enemmän. Puoli vuotta on pitkä aika tosissaan urheilevalle nuorelle miehelle.

de Haanin kohdalla tilanteen ei kuitenkaan pitäisi olla näin surullinen, sillä mies oletetusti varausvuoronsa numerosta ja sen eteen nähdystä vaivasta ja uhrauksista tajuaa, että katto-organisaatiolla on suuria suunnitelmia hänen varalleen. Kuten FI sanoi, spekulaatiot ensi kauden pelipaikasta ja -asusta voidaan nyt lopettaa.

Vaikkei asialla pitäisikään leikkiä, niin pakko on liittää mukaan Nylesin ironinen kommentti Point Blankista: "If we give him a 15 yr deal, it will give him time to heal." Juuri niin.

Ovechkin sanoi eilen ennen peliä viime aikoina hapuilevia otteluja pelanneelle Tavaresille ohjeina, että Johnin tulisi olympiatauon aikana päästä mahdollisimman kauas jääkiekosta. Ovie korosti sanoissaan fyysisen ja henkisen väsymyksen ja paineen kuluttavaa vaikutusta, jotka monet tulokkaat kohtaavat ja käyvät läpi. Niistä pitäisi pystyä pääsemään ainakin joissain määrin eroon. Olen tässä asiassa täysin samaa mieltä Ovechkinin kanssa. Jotain muuta Tavaresille, äkkiä!

Eikä tosiaan tullut Hilleninkään loukkaantuminen hyvään paikkaan, kun pakkiosasto huutaa muutenkin hoosiannaa. Kohn nostettiin taas korvaamaan, eikä siinä mitään. Yksi merkittävä tekijä kuitenkin taas vähemmän pleijarijahdissa.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Hillen sai kyllä pahannäköisesti Ovetshkinin laukauksen suuhunsa. Toivotaan pikaista paranemista, ollut ihan hyvä kausi ilmeisesti.

Ensin Gleason ja nyt Hillen? AO:lle pitäisi alkaa vähitellen antamaan pelikieltoa näistä naamatauluun osuneista laukauksista!

Ei mutta, harmittava tapaus Hillenin pojalle. Joku aika sitten aloin ihmettelemään, että kukas tämä Islandersin Jack Hillen oikein on. Hyvää kautta oli useiden tarinoiden mukaan pelaamassa, ja olisin mielellään nähnyt kaverin pelaavan torstaina Carolinaa vastaan. Mutta nytpä joutuukin loppukauden totuttelemaan uudelleenkasattuun leukaan ja hampaisiin. Pasha homma.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Hyvää jaksoa seurannut surkea pätkä ei oikein nosta luottoa sen suhteen, että tässäpä joukkue playoffeihin. Idän keskikasti kuitenkin tuntuu olevan täynnä vastaavia sakkeja, joten yllättävää kyllä taistelu jatkuu tappioista huolimatta. Yön peliä en nähnyt, mutta ansaitulta tappiolta jälleen raporttien mukaan vaikuttaa.

Huomenna on sitten päiväpeli Philadelphiassa ja tätä ennakoiden Gordon on kutsunut Trevor Gilliesin Bridgestä (18GP 1G 123PIM), joten katsellaan miten tämä herättelee porukkaa.

Huonosta jaksosta huolimatta Gordoniin luotto ei horju ja hänen eiliset lausuntonsa ainakin vastaavat juuri sitä pelityyliä mitä haluaisin Islesin pelaavan.
PB:
"Scott Gordon does not need his team to become the Broad Street Bullies. He’s not asking all of his players to morph into Steve Webbs. But the coach does want to see his team hit a lot more than they did in the last week, when the Islanders lost three of four games.

“For us to be successful, our whole team needs to be playing physically,” Gordon told Point Blank. “Sometimes when a team gets on a roll in the offensive zone, it forgets about doing all the dirty work. The reason we’ve had success scoring goals is because we initiated the contact, because we were the team drawing the penalties leading to 5-on-4 situations. There’s no question there has been some slippage in that area.”

We’re not as good as we may think we are sometimes,” said Gordon. “We need everyone contributing in every aspect of the game. When it comes to hitting, everyone on our team has to get involved. Everyone on our roster is capable. There’s no reason why all our guys can’t step up, play the body and put somebody on their ass.”

Juuri näin, ei mitään goonilaumaa, mutta ei myöskään trap-kiekkoa, vaan se kiekko on haettava päätylaudoista asti ja jos joku on edessä niin tähtäin ensin siihen.

Lauantaina saunan jälkeen voi seuraavan kerran jännittää vetääkö veri enemmän kohti draft-lottoa vai playoffeja.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Nyt kun jengiin on nostettu ensimmäinen varsinainen hanskaaja tällä kaudella ja joka on varmaankin pelaajana melko tuntematon, eikä välttämättä kauaa ylhäällä pysy, voi tänne ehkä kopsata tuon Gilliesin nostosta kertovan jutun Newsdaysta, joka muuten on maksullinen:

"John Tavares had a broken tooth as a reminder of the type of game the Flyers played the last time the Islanders made a visit to the Wachovia Center.

"That's they style they play. They are not afraid to throw their bodies around. They bully you and try to push you around...that's how they got their nickname. That's what makes those games fun, chippy and rough," said the prized rookie, who has since had his tooth repaired.

Tomorrow, however, the Islanders will have a different element in their lineup.

Enter Trevor Gillies.

"My goal is to be a deterrent so they don't take any liberties with our skill players," the 6-3, 220-pound enforcer said.

If you need evidence that Gillies can throw a punch, take a punch and go the distance, Youtube his recent fight against Jeremy Yablonski*

Defenseman Andrew MacDonald, who has played with Gillies in Bridgeport, can also attest.

"He's a great teammate and a good guy in the room who will do anything for his teammates. And he does his job really well. One of the top-3 toughest guys in the AHL," MacDonald said.

"He brings energy, is vocal on the bench and sticks up for his teammates," said Gordon, who coached Gillies briefly in Providence.

"My whole game is being a good teammate and doing whatever it takes for the team," Gillies said. " That's something I take a lot of pride in--the physicality I bring to the game--I plan on being a physical force."

"My whole job is to hopefully be a deterrent so they don't take liberties with our skill players, so hopefully the game stays clean and nothing has to be done," Gillies said. " But if it does, I'm more than happy to stand up for my teammates against anyone."

Gillies has not played an NHL game since 2005-06 with Anaheim, so he expects this experience to be a tad different.

"To be honest I was much younger of a buck back then and my emotions were probably a little too high," Gillies said. " Now I'm 30 years old so I try to stay even keel and work my hardest every shift and help the team in any way."

Gillies, who turns 31 tomorrow, was planning a low-key celebration--dinner with his Bridgeport teammates and spending time with his wife and kids--but he had to adjust his plans once getting the call up.

"This is a much nicer birthday present," Gillies joked.

What does he hope to show in his Islanders debut?

"Hoping to put my best foot forward, maybe stick around and help the team out."

Gordon said he was still undecided about who to take out of the lineup to make room for Tough-Guy Trevor. Should have a better idea tomorrow.

*Despite the fierce heavyweight bout between Gillies and Yablonski, they happen to actually be best friends. Gillies served as the best man in Yablonski's wedding and Yablonski was a groomsman in his. "He's my best friend, actually. We had a good one the other night. Afterwards we both had black eyes and we were hugging each other and I kissed his wife and kid. That's just part of the job, you leave it on the ice. Win or lose, we'll always be buddies"

**No, Gillies, is not related to Islander great Clark. "I wish I was," Gillies joked. "Pretty good guy to be related to !
"

En tiennyt, että tännekin aiemmin linkitetty Yablonski-Gillies oli matsi bestmanin ja sulhasen kesken ja alkukaudesta hänen kerrottiin olevan kuin toinen isä Rechliczille, joten melko tiiviit piirit näyttäisivät vallitsevan näiden sankarien veljeskunnassa.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Gillies on kyllä yksi kaikkien aikojen kovimpia AHL tappelijoita. Ja tavallaan hienoa että saa vielä mahdollisuuden pelata NHL:ssä ja tienata vähän enemmän rahaa. Toivottavasti pysyy pitempään mukana kuin yhden pelin. Tehnyt pitkän uran farmisarjoissa ja tapellut oikeastaan kaikkien kovimpien kavereiden kanssa. Ja tämä sälli tykkää tapella ja tietää oman roolinsa. Jos joku tekee jotain omanjoukkueen pelaajille niin hän kyllä hoitaa kuittivihkon käyttämisen. Ollut myös hyvänä oppi-isänä nuoremmille miehille jotka seuraavat hänen jalanjälkiään. 10 vuotta sitten hän olisi pelannut vakituisesti NHL:ssä mutta uudet säännöt ja muuttuneet ajat ovat vaikuttaneet siihen että vaaditaan muutakin kuin kovat nyrkit ja hyvä asenne pärjätäksesi isoissa ympyröissä.

Hienoa työtä organisaatiolta palkita mies NHL peleillä. Nostan hattua.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Taitaa muuten olla Andrew MacDonald kenttäpelaajista liigan eniten pelaava verrattuna palkkaansa. 483 333 dollaria tästä kaudesta, ja tilastojen perusteella tulee blokkeja, av-aikaa ja vähän yv:täkin nyt kun Hillen loukkaantui.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös