Mainos

Viimeistäkö viedään? New York Islanders 2009-2010

  • 109 951
  • 358

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Näinpä. 23-vuotias puolustaja pysyy Islandersissa ilmeisesti aika kauan. Nuori puolustaja on pelannut NHL:ssä tällä kaudella 38 ottelua ja kerännyt 5 pistettä sinä aikana. Puolustajien ollessa loukkaantuneena MacDonald on kyllä saanut vastuullisen roolin ja on pelannut ihan hyvin ja hänet näköjään haluttiin palkita. Nuori pelaaja kuitenkin voi hyvinkin vielä kehittyä.

Palkasta ei ole tietoa.

550 000 dollaria per kausi. Todella halpa soppari kenestä tahansa, joka edes pysyy tolpillaan ja mukana isoilla minuuteillakin NHL-tasolla.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Minusta tuo Sutton-kaupassa saatu vuoro kannattaisi käyttää johonkin hyökkääjään, ei puolustajaan, vaikka toki puolustus kaipaa vahvistusta tai kahta. Taitava hyökkääjä, joka on varattavissa, on esimerkiksi Adam Pettersson, josta Eliteprospects.com kertoo seuraavaa:

A strong-skating player with excellent technical skills and hockey sense. Creativity is very good and Pettersson is furthermore very agile. His playmaking ability is impressive, but he can also put the puck in the net. Quite all-round and very promising.

Ihan näin heittona pelaajia, joita toivosin draftista, ovat puolustajat Erik Gudbranson (Kingston, OHL) ja Adam Sedlak (Peterborough, OHL). Lisäksi WHL-joukkue Saskatoon Bladesin laitahyökkääjä Charles Inglis on mielenkiintoinen nimi, samoin QMJHL:n Cape Bretonissa pelaava stay-at-home-pakki Morgan Ellis, joka on tehnyt tällä kaudella kuitenkin yli 25 pistettä.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Ihan näin heittona pelaajia, joita toivosin draftista, ovat puolustajat Erik Gudbranson (Kingston, OHL) ja Adam Sedlak (Peterborough, OHL). Lisäksi WHL-joukkue Saskatoon Bladesin laitahyökkääjä Charles Inglis on mielenkiintoinen nimi, samoin QMJHL:n Cape Bretonissa pelaava stay-at-home-pakki Morgan Ellis, joka on tehnyt tällä kaudella kuitenkin yli 25 pistettä.

Charles Inglis -> Charles Ingalls; ehdottoman mielenkiintoinen nimi tosiaan, tänne vaan pieneen halliin saarella. Gudbranson on noista mahdollisesti haarukassa olevista itseänikin viehättänyt, sillä takalinjoilla on pulaa kovuudesta ja hänellä on kai melko lupaava ote myös hyökkäyspäähän. Peruspakkia ei top 5 pickillä kannata hakea, mutta Gudb:llä on ilmeisesti aineksia täyteen pakettiin ja omaa Snown arvostamaa johtajuuttakin. Paljon ratkaisee taas lopullinen asema draftissa ja ekalla on haettava sen hetken paras ehdokas ja sitten toisella kierroksella täydentää rivejä.

Kummasti taas kun oli jo tottunut MacDonaldin nimeen samassa lauseessa NHL-liigan kanssa, käy hän läpi vain Islanders-sopimuspelaajalle niin osuvan riitin loukkaantumalla 4-6 viikoksi, jotta taas saadaan uusi neverheard-kaveri tekemään ensiesiintymisensä Isossa Liigassa, eli hiljan hankittu Dylan Reese debytoi NHL:ssä ensi pelissä.

Pakisto on nyt jokseenkin luokkaa: Streit,Gervais,Hillen,Meyer IV-B,Kohn ja Reese, joten onneksi ei Rolosonista luovuttu, sillä raja se kai on luovuttamisellakin. MacD:n loukkaantumisen johdosta deadlinesta jäikin vähän nihkeä maku, sillä olisihan tuohon nyt pitänyt pakki hakea vaikka nelos-vitoskierroksen pickillä tms. ja tavallaan erikoista että Witt pysyy vieläkin alhaalla.

Rolosonin pitäminen oli varmasti oikea ratkaisu, mutta Bironin suhteen en tiedä mitä Snow haki, sillä jokin rutinoitunut toisen jengin kasipakki olisi mennyt nyt heittämällä tähän, vielä kun Bironillekaan ei ole käyttöä enää. Sama kai se mikä on mokkekaksikko viimeiseen alle 20 peliin, jos pakisto jätetään tälle tasolle ja edes ykkösmaalivahti kestää vertailun.

Myös Hunter on rikki, joten kenties Martin nousee ylös, vaikka Bergenheimkin saanee taas pukea peliin, mutta kai Tambellinin nyt jo viimein voisi pistää alas tuomaan Bridgeen sille tasolle sopivaa tulivoimaa.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Blake Kessel

Tässä ketjussa ei muuten olla ollenkaan mainittu New Hampshiren yliopistossa pelaavan Blake Kesselin positiivisesta kehityksestä. Hän on tehnyt tällä kaudella 31 ottelussa tehot 7+25=32. Muistan, kun The Hockey Newsissa oli juttu Kesselistä, jossa joku kehui hänen pelikäsitystään ja hänen kehitystään. Minusta Kessel on alkanut osoittaa Matt Donovanin tavoin selkeää NHL-potentiaalia. Ja pelasihan Kessel USA:n U20 MM-kisajoukkueessa Ottawassa 2009. Kessel pelaa toista kauttaan NCAA:ssa, mutta olisi mielenkiintoista nähdä hänet esimerkiksi kaudella 2011-12 AHL:ssä.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Tässä ketjussa ei muuten olla ollenkaan mainittu New Hampshiren yliopistossa pelaavan Blake Kesselin positiivisesta kehityksestä.

Hyvä pointti, ja Kessel edustaa näitä nousevia junnuja ja saattaa ohittaa prospecteissa esim. Nessin ja Niemen tällä vauhdilla, mutta toki kaikkien NHL-ura voi jäädä pahimmillaan jämäminuuteiksi yksittäisellä kaudella, mikäli se viimeinen askel jää puuttumaan.

Ainakin näyttäisi, että nyt on löydetty sentään kehittyviä kavereita eri kierroksilla, mutta aika kuluu hitaasti ja monesta nyt lupaavasta pelaajasta ei ikinä tule NHL-tason ratkaisijaa.

Olympialaisia katsellessa hieman jo näin monen vuoden jälkeen huvittikin kun Mad Mike hehkutti Luongoa ja Parisea, joista molemmat hän olisi aikanaan saanut ja kenties pelastanut omankin maineensa samalla. Miehen perinnöstä kertovat paljon jo poistetut ykkösvaraukset: Nilsson, O'Marra ja Nokelainen sekä vielä Long Islandilla olevat Bergenheim & DiPietro + ne kaikki muuten hylätyt. Tähän verrattuna nyt on edes löydetty jokin punainen lanka, joka perustuu kärsivällisyyteen. Kaikesta huolimatta jossain isommassa lajissa Milburysta olisi jo tehty leffa ja oikeilla lääkkeillä hänkin olisi voinut saada jotain hyvääkin aikaan, muutakin kuin hyviä one-linereita:
"People think there is something wrong with Mike (Milbury). But there's method in his madness." - Scott Lachance describing his former head coach
"Jerk that he is, he's always wearing that smirking grin that makes you want to punch him in the face." - Milbury on former Ranger enforcer and rival Ulf Samuelson
"Screw the Rangers, and screw the Devils; I work for the Islanders now, and I could care less about them!" -- Mike Milbury when questioned about the triple rivalry between his team, the Rangers, and New Jersey
"The next time someone whacks Kenny Jonsson, I want someone other than Trevor Linden to drive his head into the boards." -- Mike Milbury on the signing of goon Eric Cairns.
"He's a gutless puke, that's what bleeping Travis is, that's why he doesn't wear a bleeping Islander uniform anymore. He got overpaid and that's my own bleeping fault." -- Mike Milbury referring to Travis Green's blind hit on concussion-ridden Kenny Jonsson
"It's too bad he lives in the city. He's depriving some small village of a pretty good idiot." -- Mike Milbury on Ziggy Palffy's agent Paul Kraus
"The kid's playing like he's sniffing glue." On Eric Brewer

Snow on alun naurun jälkeen osoittanut ihan kelvollista toimintaa pelaajien suhteen ja etenkin varaustilaisuuksissa, mutta tällä kaudella hän kadotti pallon, sillä Biron&Roloson olivat hyviä hakuja markkinoilta alunperin, mutta ilman kunnon suunnitelmaa ennen trade deadlinea, heistä tuli lopulta ongelma.

Rolosonia ei toki ollut järkeä siirtää, mutta ennen Bironin kohtalon ratkaisua ei DiPietroakaan olisi pitänyt ajaa sisään. Roloson yksin nosti joukkueen välillä jopa viivan yläpuolelle, samalla kun Bironin edessä Isles oli pulassa. DiPietron kuntouduttua olisi pitänyt vain jatkaa kuntotreenejä ja AHL-komennusta hänen kanssaan kunnes Biron olisi annettu pois vaikka re-entryn, future considerationin tms.-kautta. Nyt Snow perusteli Bironin jättämistä "vakuutuksena" ja huonoin tarjouksin, kun samalla myytiin Sutton ja tiedettiin MacDonaldin loppukauden vammasta. Mikä vakuutus Biron on jos pakisto on AHL-tasoa ja viimeiset 20 peliä Roloson olisi voinut vetää vaikka Munroe penkillä, sillä mistään "playoff pushista" ei voi puhua tuolla peräpäällä, vaikka mokkeja olisikin joka lähtöön.

Nythän huhut kertovat, että jengissä on kolme tyytymätöntä maalivahtia, joista yksi yllättäen klesana. Parhaimmillaankin Islanders näytti joukkueelta, joka ei loppuun asti pysy playoff-taistossa, sillä ylivoima, alivoima ja 5-5-peli olivat tilastojenkin perusteella heikkoa, mutta silloin edes Rolosonin peli toimi yli liigan keskiarvon. Riippumatta sopimuksesta, kunnon johto ei sotke ainoaa toimivaa osa-aluetta ja Snow-Gordon-Dunham-akselin varsinkin luulisi tajuavan ettei maalille tuoda pelaajaa sairastuvalta kuten kentälle, jonne sisäänajon voi tehdä sotkematta koko joukkuetta. Maalivahti vaikuttaa kaikkeen, ja Rolosonin pelin se tuntui sotkevan kunnolla ja Bironin motivaatio meni viimeistään AHL:ssä tai nyt ilman vaihtoa muualle.

Tavallaan toivonkin, että Biron antaa tulla täyslaidallisen kesällä kun nyt viimeiset merkityksettömät pelit taas arvotaan ketä maalilla peluutetaan ja samalla toivotaan enemmän hyvää draft-asemaa kuin voittoja. Sama typeryys toistettiin Tambellinin roikottamisella, sillä parhaimmillaankin hän olisi sentään tuonut tehoja farmiin verrattuna, että hän nyt on se Gordonin viimeisin vaihtoehto kentälle. Bergenheimin jatko edes vuodeksi olisi kaikesta huolimatta ihan perusteltua, kun poistumaa tulee lähes varmasti sentään Parkin, Weightin ja Simin muodossa hyökkäyksen osalta. Biron-saaga taas vie hieman pois sitä kohtuullista mainetta, joka Snowlla oli halpojen veteraanien suhteen, mutta toisaalta ensi kesänä pitäisi pystyä jo tarjoamaan kunnollisiakin sopimuksia, jos varsinaisia vahvistuksia viimein haetaan.

Loppukauden peleissä ei juuri nyt ole käytännössä mitään kiinnostavaa kun valtaosalta pelaajista muutaman pelin piristyminen ei enää lämmitä, kun heillä on ollut jo aikaa aiemminkin säväyttää + mukaan ei ole nostettu vielä yhtään oikeasti lupaavaa, ja ennenkään syksy ei ole jatkunut siitä mihin keväällä merkityksettömissä peleissä jäätiin, joten draftia odotellessa.
 
Viimeksi muokattu:

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Hyvä pointti, ja Kessel edustaa näitä nousevia junnuja ja saattaa ohittaa prospecteissa esim. Nessin ja Niemen tällä vauhdilla, mutta toki kaikkien NHL-ura voi jäädä pahimmillaan jämäminuuteiksi yksittäisellä kaudella, mikäli se viimeinen askel jää puuttumaan.

Snow on alun naurun jälkeen osoittanut ihan kelvollista toimintaa pelaajien suhteen ja etenkin varaustilaisuuksissa, mutta tällä kaudella hän kadotti pallon, sillä Biron&Roloson olivat hyviä hakuja markkinoilta alunperin, mutta ilman kunnon suunnitelmaa ennen trade deadlinea, heistä tuli lopulta ongelma.

Minusta Kessel on jo ohittanut Niemen kehityksessä. Olen Niemen kohdalla hieman pettynyt siihen, että tehot ovat laskeneet WHL:ssä kausi kaudelta. Toki tällä kaudella voi tulla uusi piste-ennätys - tosin juuri nyt Niemi on ollut sivussa joistain otteluista - ja myös loukkaantumisia on ollut uralla.

Niemi pelasi mielestän ihan hyvin nuorten MM-kisoissa. Ensimmäinen peli oli vaikea, mutta sen jälkeen hän paransi. Teho-ottelu oli sitten muistaakseni Itävaltaa vastaan. Tosin sitten plus/minus -tilastossa -8, mikä ei kerro hyvää hänen puolustuspelistään. Niemen pisteet turnauksessa olivat 3+2.

Niemen vahvuus on selvästi hänen kova laukaus. Hän on sanonut, että se on kovempi kuin aikaisemmin. Onhan Niemellä myös hyvät kiekolliset taidot, mutta tuo puolustuspeli vaatii vielä töitä.

En oikein ymmärrä sitä, että miksi Bironia ei treidattu esimerkiksi varausvuoroon tai varausvuoroihin, sillä nyt on kolme maalivahtia ylhäällä, kun DiPietrokin on tervehtynyt. Luultavasti kesällä kuitenkin joko Roloson tai Biron lähtee.

Tämän kesäisestä draftista on tulossa todella mielenkiintoinen, sillä tarjolla on pajon hyviä lupauksia. NHL Young Guns -sivusto on listannut Islandersin varaukset, jotka olisivat seuraavat:

1. kierros: Jack Campbell (maalivahti)
2. Oscar Lindberg (hyökkääjä)
3. Radko Gudas (puolustaja)
3. Konrad Abeltshauser (puolustaja)
4. Chris Crane (hyökkääjä)
5. Justin Faulk (puolustaja)
6. Radovan Pulis (hyökkääjä)
7. Blake Gal (hyökkääjä)

Noista nimistä Abeltshauser, Crane, Pulis ja Gal olivat minulle täysin tuntemattomia nimiÄ. Faulk voisi olla todellinen steal viidennellä kierroksella. Itse en varaisi Campbelliä nelosvuorolla, vaikka onhan hänellä takanaan U18 MM-kisat (kulta) ja U20 MM-kisat (myös kultaa). Gudas on tuttu WHL:stä, jossa on tehnyt tällä kaudella kovia tehoja. Abeltshauser on tehnyt ilmeisesti tällä kaudella mainiot tehot QMJHL:ssä (3+17=20 from HockeyDB.com). Pulis on taas pelannut tällä kaudella vain kahdessa ottelussa QMJHL:ssä, joten onkohan ollut joku loukkaantuminen vai mitä? Hyvät tehot ainakin Slovakian alle 18-vuotaiden liigassa kaudella 2006-07.

http://nhlyoungguns.com/NHL-2010-Entry-Draft-List-Top-210/
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Joopa joo. Viime yönä/illalla pelattiin Boston Bruinsia vastaan. Oli kyllä varsin hyvää peliä ja Bergenheim pelasi parhaimman näkemäni ottelun hetkeen. Ensimmäinen erä oli vaikea, mutta toinen ja kolmas erä jo hyvää. Thomas kuitenkin veti pidemmän korren ja Bostonille 3-2 voitto. Mutta todellakin, yllättävän hyvää peliä noilla puolustajilla!

Tuo nhlyoungguns lista on kyllä aika utopistinen. Islandersilla on muutenkin maalivahteja mukaan lukien viime vuoden 31. varaus Mikko Koskinen, niin miksi otettaisiin maalivahti neljäntenä? Kyllä ne ongelmat muualla ovat. No, tosin listasta kertoo kaiken olennaisen myös se, että Pulkkinen varattaisiin numerolla 14. Ei kyllä varmasti varata.

Joka tapauksessa Draftissa on hyviä pelaajia tarjolla Islandersille. Kokoa kyllä kaivattaisiin lisää joukkueeseen. Mutta koska me tykätään pienistä pelaajista, niin selvästi sieltä tulee Mikael Granlund!
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Joo, Kessel on tainnut jo pyyhältää ohi, mutta lopulta koko kolmikolla kynnys NHL:ään on samaa kokoluokkaa ja ainakin Ness & Kessel hyökkäysvoittoisina pakkeina taistelevat samasta roolista.

Mikäli olen ymmärtänyt oikein, niin keväällä pakeista ainakin Hamonic&Niemi ovat signattavissa, mutta esim. Ness ja Kessel jatkanevat vielä yliopistossa? Niemen kohdalla on jo osunut silmään epäilyjä, että jatko ei olisi varma, mutta luulisin hänen saavan kuitenkin paikan kokeilla Bportissa kun on siellä Klementyevkin täydestä tuntemattomuudesta nostettu kehiin. Hamonic ei ehdi mahdollisiin AHL-playoffeihin, mutta Niemellä olisi saumaa päästä kai jo niihinkin, sillä Islesilla on paitsi NHL:n, niin melko varmasti, myös AHL:n vaatimattomin pakkiosasto.

Draftin osalta olisi taas melkoinen veto ottaa mokke ensimmäisellä, mitä ei varsinkaan sijalta neljä tule tapahtumaan. Silläkin osastolla Poulin on jo varatuista kohentanut peliään kai aimo harppauksin ja Koskisen luulisi saavan ensi kaudella kunnon roolin AHL:ssä. Ridderwallista ja Nilssonista en tiedä juuri kuin tilastot.

Snowlla on ensi kesänä selitettävää/todisteltavaa paitsi faneille sekä pelaajille, niin varmasti myös valmentajilleenkin, sillä Gordonkaan ei ole hirveän tyytyväinen kun MacDonaldin ja Suttonin jättämää lovea ei edes yritetty täyttää NHL-kokemusta omaavalla pakilla.

PointBlank:
"After the game on Saturday, Gordon looked genuinely upset - as if he truly believed the team had no options but to field the roster they did. With the knowledge that MacDonald was injured, they could have grabbed a depth defenseman (or two) for late-round picks. They could have done something. They are 0-2 since."

Scott Gordon:
“It’s not going to be easy. We’re going to get the effort. I know we’re going to get the effort, and we’re going to be better. But to immediately take out two guys that were playing 23, 24-plus minutes (Sutton and MacDonald), and insert a guy who’s never played an NHL game (Dylan Reese) - who has come in and done a good job - to insert a guy who’s been off for a month and a half (Jack Hillen) and is playing with the thought of what it’s like to have a puck hit you in the face, we’re at a huge disadvantage."

Snown haastattelu ja poimintoja:

Two years after the Islanders power-point pep talk to their fans, the team remains very much an unkept promise.

Fans: Thumbs up and down

In response, their formerly fanatical fan base has largely deserted them. This year, the Islanders' attendance is the second-lowest in the NHL, 12,500 per game in a building that can hold nearly 17,000.

Four years into his tenure as GM, thousands of Islanders fans have no choice but to wonder if the message delivered at those open houses two years ago was just another Snow job.

"I mean, it's a joke,'' Jeremy Walsh of Garden City said, heading with his young son into Saturday's 3-2 loss to the Bruins. "I come three or four times a year, but when the team's losing all the time, why would you want to? Let's face it, it's not an NHL team.''

But Eric Roth of Plainview, a longtime season-ticket holder, took a more patient viewpoint. "Maybe I drank the Kool-Aid, but I bought into what [Snow] said. We have a good core of very young guys and if we stick with it, it's going to pay off.''

But Roth added, "I want to see this thing really start to turn around next year.''...

Asked what he would have done if his boss ordered him to sign a goalie to a 15-year contract, as Wang is believed to have done with Snow, Bill Torrey, the architect of Islanders teams that won four consecutive Stanley Cups from 1980-83, chuckled and replied: "I would have given it a whole lot of thought. In fact, I would have given it 15 years of thought.''...

"If a free agent makes sense for us, we'll certainly take a look at it,'' Snow said.

Snow points to the signing of Mark Streit to a five-year deal in 2008 and a four-year deal given to defenseman Andrew MacDonald in February as evidence that the Islanders will spend for the right players. Still, the Islanders have only $30 million in payroll committed to next year's team, and theoretically could spend another $25 million under the cap if they so choose.

In the Garth Snow Era, they have chosen not to..."

Bill Torrey on omissa kirjoissani SE suurin legenda Islanders-historiassa, sillä hän todellakin ymmärsi miten kasata voittava joukkue valmentajia sekä taustahenkilöitä myöten. Snow on selvästi ottanut mallia Torreyn tyylistä hakien juuri tietynlaisia persoonia ja kyllä Torreynkin toimia rakennusvaiheessa kritisoitiin. Johtamiskyvyissään ja PR-taidoissaan Snowlla on vielä opeteltavaa, sillä samanaikaisesti ei voi olla pelaajien kaveri ja Wangin kylmien bisnesratkaisujen toteuttaja.

Parina edellisenä kesänä valittu passiivinen linja on ollut ihan ok, sillä tähtäin on ollut matalalla ja hinnat monen peruspelaajankin osalta ovat nousseet liikaa. Nyt joukkue ehti kuitenkin pelata vyö kireällä ihan hyvän kauden, sillä mahdollisuuksia sentään jäi vielä maaliskuullekin. Suttonin myynti oli järkevää, mutta MacDonaldin ja Suttonin korvaaminen yhdella AHL-pakilla oli melko selvä osoitus, että toimistolla katse on jo täysin draftissa, mikä varmasti sapettaa pelaajia Tavaresista Weightiin. Kesällä on todellakin syytä paikata välejä ja näyttää, että kolmatta kautta ei luovuteta jo ennen alkua jäämällä täysin ulos markkinoilta. Nyt vaan entisen painolastin lisäksi täytyy tarjouksiin lisätä dollareita tämänkin kauden passiivisuudesta.

Tuilpa taas tekstiä, mutta hieman tässä taas joutuu jo keskittymään organisaation suuriin linjoihin kun ei lopuista peleistäkään oikein enää löydä spekuloitavaa.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Onhan voittaminen kivaa ja mukavasti oli katsojiakin, kelit sekä sijoitus huomioiden, mutta suurin edistysaskel meinasikin tulla juuri säiden avulla kun Coliseumin julkisivu alkoi natista liitoksistaan, saaden aikaan hetkessä enemmän kuin kaupunki kymmenessä vuodessa.

"In Uniondale, N.Y., the aging Nassau Coliseum lost three pieces of the aluminum facade surrounding the building about 90 minutes before the start of the New Jersey Devils and New York Islanders National Hockey League game. The main box office exit was closed, but no one was injured."

Onneksi kukaan ei loukkaantunut ja valitettavasti halli kesti.

Hfboards julkaisi Islandersin top 20 prospect-listan ja vaikka joukkue ei muuten ulkopuolisia kiinnostakaan, niin luulisi hockey's future-nimellä kulkevan palstan sentään jengin lupauksia seuraavan mielenkiinnolla, mutta listasta päätellen urakka on annettu googlen varassa toimivalle harjoittelijalle. En edes viitsi linkittää juttua tähän.

Bridgeport on kuin ihmeen kaupalla napsinut pisteitä viime aikoina ja saattaa matkata jatkopeleihin, mikä olisi melkoinen sulka Capuanon hattuun näillä eväillä.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Yritetäänpä tännekin jäsennellä fiiliksiä, vaikka melko hälläväliä-asenteella niitä harvoja pelejä, joita on katsellut, on katsellut...

Ero asenteessa ja materiaalissa eilen Manhattanilla oli melkoinen, mikä kaikesta huolimatta oli yllätys, sillä harvoin näkee Rangersien tulevan moisella höökillä ja melkein yhtä harvoin Isles on heti alkuun yhtä pulassa. Rangerseillähän nyt oli sentään panostakin, mutta kyllä Islanders-paidassa tulisi edes henkisesti saapua paikalle, kun kerran on mahdollisuus kiusata saman hiekkalaatikon isoa ja pahaa. Roloson porukan vanhimpana oli ainoa aidosti taistellut, ja on selvää ettei tällä pakistolla pärjätä ilman koko viisikon panosta, joten pelkkä AHL-puolustus ei tilannetta selitä.

Siltikin mahdollisimman hyvät asemat draftiin ovat valoa tunnelissa ja onhan meno sentään parempaa ollut verrattuna edelliseen kauteen, mutta ehkä senkin johdosta loppupelit tuntuvat turhilta, kun lopputulos on yhtä odotettu, eli ulkona pleijareista vaihteeksi. Viime kaudella Tavares-vahti voitiin pystyttää jo joulukuussa ja veteraanien väistyttyä oli hauska seurata Okposo-Bailey-Nielsen-Bergenheim-Gervais yms. nuorten lisääntynyttä vastuuta. Nyt tuokin on jo niin nähty.

Tällä kaudella Okposo, Bailey ja myös Nielsen ovat jo osoittaneet kykynsä olla luotettavia NHL-hyökkääjiä, jotka vain kaipaisivat tasolleen sopivan ehjän ketjun tuekseen.

Tavares on parantanut huimasti kokonaispeliään vuoden 2010 puolella ja valtaosa "NHL-seuraajista" edelleen tuijottaa hänen kohdallaan pelkkiä tilastoja, odottaen pojan takovan tukuttain maaleja, mutta samalla jäävät pelkän teksti-tv:n varassa paitsi JT:n kehityksestä kaikessa muussa mistä häntä kritisoitiin ennen draftia, toki luistelu on vielä jäljessä, mutta vain jos vertaa harppauksiin muilla osa-alueilla. Hänenkään osalta ei loppukaudesta juuri toivo muuta kuin pysymistä ehjänä ja ensimmäistä ammattilaiskesää, joka teki (floppi) Baileystäkin kerrasta aivan erilaisen pelaajaan, jopa miehen.

Islanders kuitenkin joutuu ajamaan okposot ja baileyt sisään aiemmin kuin monet muut NHL-organisaatiot, mikä ei aukottomasti ole pelkästään pelaajan eduksi, mutta kuitenkin niin että pari kautta Islesissä ei tee nuoresta vielä floppia, kun monet vastaavat junnut vielä tahkoavat farmeissa&junnuissa muualla.

Tavares, ja vanhempi, mutta yhtä kokematon; Moulson ovat jo nousseet ihan hyviksi pelaajiksi tällä tasolla ja heidän suurin edistymisensä tulee tapahtumaan kesällä, sillä Tavaresin täytyy jatkaa kehitystään ja Moulsonin osoittaa pystyvänsä samaan kuin nyt, ja mielellään Long Islandilla. Helppo on fantasioida kuinka Tavaresin kaveri ja Islesissa tilaisuutensa saanut Moulson jatkaa ilomielin, mutta ikinä ei tiedä paljonko joku on pelkästään näillä näytöllä valmis tarjoamaan muualla, + onko miehellä unelmia pelata jossain tietyssä organisaatiossa. Moulson on kuitenkin UFA, ja Snow ei varmasti tarjoa mitään valtavaa summaa vain yhden kauden ok-näytöistä.

Hieman sama kuin en usko Suttonin palaavan, sillä näytöt riittävät pian kaikkiin 29:ään muuhunkin jengiin, jolloin Islanders ei ikinä tule pärjäämään tarjouskilpailussa. Veteraanipelaaja kuitenkin hakee eläkerahoja yhdistettynä sormukseen. Moulsonin kyllä uskon jatkavan, elleivät GM:t ole menettäneet järkeään ja välttämättä haluavat tehdä Moulsonista hyökkäyksen jeff fingeriä.

MacDonaldin ja Hillenin nousu on viimein ratkaissut tuon alemman pakiston ongelman, sillä molemmat pystyvät tuuraamaan isoillakin minuuteilla, vaikka lähtöasetelmat ovat jossain 5.-7.-pakin tienoilla, mutta olisivat silti edistysaskel Gervais-Meyer IV-Kohn-pohjaan. Tästä päästäänkin tulevan kesän ongelmiin:

Bruno Gervais: sopimus jatkuu, mutta kehitys on pysähtynyt. Hazardi-pakki, jonka ainoa vahvuus eli hyökkäysvoima on alituinen riski alaspäin ja omissa Chef keittää pelkkää käärmekeittoa. Aiempina vuosina on loppukaudesta osoittanut lupauksia paremmasta, mutta viimeistään tällä kaudella potentiaali tankista on loppunut ja mitään odotuksia ei enää NHL-tasolle ole. Joku rafalskimainen reissu muualle voisi vielä pelastaa miehen, mutta ensi vuonnakin jatkuva sopimus todennäköisesti pitää hänet vielä ruodussa. "We have a lot of faith in Bruno"-lausetta kesällä odotellessa.

Freddy Meyer IV: todellinen yleismies jantunen, mutta onko siltikään käyttöä mikäli pakistoa vahvistetaan. Meyer IV on ollut loppukaudesta ajoittain jopa paras pakki ja on oikeasti esittänyt aiemman näkymättömyyden sekä kardinaalimokien lisäksi miehekästä peliä, mutta eiköhän UFAna mies ole ulkoistettavissa.

Rick DiPietro: tarviiko hänestä nyt sen syvällisemmin edes kirjoittaa enää. Roloson on ollut todella hyvä, Koskinen, Ridderwall ja Poulin valmiina jo ensi kaudella (?) vähintään farmissa + Nilsson, joten ongelma on hoidettavissa sillä, että ei kerätä Bridgeportiin farmijyriä maalille, vaan lähdetään Rolosonilla ja katsotaan sitten kuka on valmis. Rolien viimeinen kausi, joten hänellä voisi ratsastaa kuten NYR,CGY,NJ... jne tekevät omilla ykkösillään. Vain Islandersissa on tarve pitää leikkauspöydällä makaavakin mahdollisena aloittajana.

Gordonia lainatakseni: “The entire time I was in the Boston Bruins organization, we had some quality players like Tuukka Rask, but we never had the quality of goaltending prospects we have here,”

Ei ketään silti lopulta lämmitä syvyys, vain ainoastaan voittavan moken löytäminen, ja se on aloitettava ensi kaudella.

Sean Bergenheim: yksi Milburyn perinnöistä, jota on siitä huolimatta kannattettu yli kansallisuusrajojen Isles Countryssa: naisten taholta, ja naisellisuuttaan juhlistavien miesten puolesta, ihquisuutensa avustuksella ja muuten pelkästään hyvän työmoraalinsa tukemana. Ekan kierroksen varaus ehkä asetti vielä aiemmin toiveita käsien sulamisesta n.20-25 maaliin kaudessa, mutta viimeistään suomalaisuus teki pojasta duunarin. Tällä kaudella tyhmien jäähyjen poisjäänti ja muuten hyvä tsemppi näytti alussa, että Sean voisi sopia tulevaisuudessa tehokkaan tutkaparin täydentäjäksi vielä pitkään, mutta lopulta tehottomuus toi takaisin yliyrittämisen ja jäähyilyn, jolloin pian Bergie oli taas enemmänkin taakka kuin hyödyke (oliko Ted Nolan sittenkin oikeassa). Jälleen on sopimus katkolla ja käyttötarkoitus epäselvä. Ilman käyttökelpoista palautusta halpa soppari vuodeksi ja taas toivotaan-toivotaan-vaihde päälle.

Blake Comeau: on ollut loppukaudesta vahva ja varmasti mukana ensi vuonna, mutta mikä on rooli? Bailey-Nielsen ovat nostaneet päätään yleispelaajina, ja kaiken järjen mukaan jatkavat ensi kaudella samalla tasolla, kuten perusjyrä Hunter. Tavares-Okposo-Moulson(?)-Schremp(?) tarvitsevat vastuuta ja sitä varmaan myös saavat. Takaa on tulossa Martin-Joensuu-Petrov(?) ja mikäli Bergenheim jatkaa, sekä Isles viimein panostaa fyysisyyteen nelosessa kun Park-Weight-Tambellini-Jackman-Sim…poistuvat, niin mikä on Comeaun tuoma osaaminen; vuorottelu Bergenheimin ja Joensuun kanssa nelosen laidassa? Tiukkaa tekee kaikilla ilman tehoja, ja toki Bergenheim, Schremp sekä varsinkin Petrov ovat vielä kysymysmerkkejä, mutta yksikin vahvistus ja osan jatkaminen saattaa jättää Comeaun taistelemaan Bergien/Joensuun yms. kanssa hajaminuuteista, mikä ei tietenkään olisi huono asia, jos nykyisin jämäsijoista taistelevat Gillies-Tambellini-whoever.

Snow on puhunut parista vahvistuksesta pakistoon kesällä. Ottaen huomioon keitä on tarjolla, tuntuu yltiöoptimistiselta kuvitella heinäkuun tuovan kahta ykkös-kakkosketjun pakkia, joten olen varautunut toisen ”vahvistuksen” olevan Hamonic, joka varmasti onkin vahva nouseva kyky, mutta ehkä siltikin enemmän vahvistus alkuun Bridgeportissa kuin NHL:ssä. Onhan noita omia varauksia pakkeihin tarjolla muitakin, mutta pari uutta vahvistusta ei voi tarkoittaa kahta kehittyvää junnua, joille isot minuutit AHL:ssä kuitenkin olisivat tärkeämpiä.

Draftia ajatellen pakeissa on potentiaalisia lupauksia, mutta ei yhtään top4-valmista puolustajaa ja hyökkäyksen osalta taas tulevia vahvistuksia ei oikein ole kuin Petrov (ehkä) ja muut ovatkin jo, lähes kaikki, ylhäällä kun ajatellaan ensi kautta NHL:ssä.

Parasta olisi saada Petrov rapakon taa ja vieläpä valmiina hakemaan vauhtia AHL:stä. Sitten Bridgeen myös Koskinen/Poulin/Ridderwall-poppoosta kaksi jakamaan vastuuta maalille. Hamonic-Ness-Niemi-Kessel... farmiin tuomaan leveyttä pakistoon sekä näyttämään kenestä on miesten tasolle. Heistä Nessin voi vielä jättää Minnesotaan, jos siellä joku vielä voi kehittyä. Draftista ihan kuka vaan näyttää parhaalta skouttien kirjoissa, kunhan kyse ei ole mokesta.

Islanders on kaikissa vaihtoehdoissa kuitenkin hyvin paljon omiensa kehityksen varassa, mutta pahaa ei tekisi mikäli haaviin tarttuisi edes kaksi NHL-tason fyysistä pakkia, joista vähintään toinen osaisi tehdä kiekolla muutakin kuin jauhaa sen aamuisen proteiinipirtelönsä sekaan. Streit-Martinek-Hillen-MacDonald-Gervais[/Witt](??) on ok, jos mukana olisi vielä kaksi Suttonia ja Martinekin loukkaantuminen avaa Hamonicille kyllä oven ennen joulua. Hyökkäykseen samoin fyysinen-, ehkä hyvän jengin kolmosen laita, jolle maali on muutakin kuin sepporätymäinen päiväuni teinipillusta.

Aika pitkä pyton tuli taas väännettyä, mutta korvatkoon sitten kerralla yleisen passiivisuuden tässä ketjussa taas hetkeksi.

Loppukevennykseksi taas linkki hf-boards-otteluketjuun tälle illalle. Hauska aloitus jälleen, mutta Dustin Kohnin loukkaantuminen (S.Averyn painiote ilman tappelua) pakeissa tuo jälleen lisähupia kun kuusikko on: Streit-Gervais-Hillen-Meyer-Reese ja Flood. This is Sparta!!
 
Viimeksi muokattu:

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Ihan aiheellinen kasvojen pesu paikallismatsin jälkeen, vaikka yleinen mielipide tuntuukin olevan, että "miksi nyt tämä piti voittaa?". Selostuskopissakin Nystromien perhejuhla vei lähes päähuomion ja Ericin maalia juhlittiin kuin omaa. Hauska sivujuonnehan se toki olikin.

Lauantain peliä ajatellen jännittävintä tulee kenties olemaan mahdollinen farmihissin ovien avaaminen jälleen, sillä Gervais jätti pelin kesken ja on day-to-day nivusensa kera. Tällä hetkellä vaihtoehtoja on tasan kaksi: Klementyev sekä Witt, joista ensimmäinen ei meinaa mahtua edes Bridgeportin kapeille takalinjoille ja Witt jouduttaisiin nostamaan re-entryn kautta. En osaa arvioida onko Wittin nostossa juuri riskiä, mutta hänen menetyksensä nyt viimeistään sotkisi pasmat varmaan Utahissa asti. Joku AHL-sopimuksella pelaava saanee NHL-sopparin, jos Gervais on sivussa.

Jo aiemmin Tigers hankki neljännen pakkinsa ECHL:stä hätäpaikkaukseksi, Dustin Friesenin liityttyä mukaan. Melko epäoleelliselta tiedoltahan nämä Isles-näkökulmasta tuntuvat, mutta pikkuhiljaa on pakko opetella AHL-pakkien nimiä jo ennakkoon, sillä; eilen periferia, tänään Tigers, huomenna Isles.

Jyri Niemikin on käsittääkseni yleisen linjan mukaisesti loukkaantunut, ja taitavat pelit Saskatoonissa jatkuakin vielä.

Farmista ja farmin farmista puheen ollen, Mikko Koskinen on ollut täystyöllistetty Utahin maalilla, mutta auttanut melko heikon jengin nousua pelaten 3-0-0. Toki taso on mikä on, mutta Koskisen kohdalla tärkeintä on saada kunnolla tuntumaa leikkauksen jälkeen ja Utahissa töitä riittää. Bridgeportissa mies ei edes voi tällä kaudella pelata, ellei siellä maalilta toinen loukkaannu, sillä Koskinen ei ollut clear day-listalla loppukauden osalta.

Bridgeportin clear day-rosterin 7:stä pakista neljä on jo ylhäällä (Kohn&MacDonald loukkaantuneina) ja nyt mahdollisesti on tarve viidennelle (Gleed,Wotton,Witt?). Tigers on jo rahallisestikin houkutteleva paikka kun vähilläkin näytöillä voi päästä isomman rahan syrjään kiinni ylhäällä.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
AHL:stä jyrähtää: Anton Klementyev pukee saaren kuvan rintaansa tänään Columbusta vastaan.

Niin se elämä heittelee, kun vielä viime kesän draftin jälkeenkään pojasta ei tiedetty juuri mitään, ja taisipa apulais-GM:kin kutsua varausta termillä "stab in the dark". Mikään menestys ei ensimmäinen vuosi ole ymmärettävästikään ollut kun long shot-statuksella vieraaseen kulttuuriin siirtyy. Klementyev ei pelannut eilenkään Manchesterissa, mutta se ei ole mikään este Long Islandilla, onpahan tuoreet jalat. Wittin kanssa ei siis haluttu ottaa riskiä ja kai tässä vaiheessa pitää jo ajatella Tigersienkin etua, eikä tehdä NHL-sopimuksia muutaman jäljellä olevan AHL-puolustajan kanssa.

En sitten tiedä mitä Wittin varalle kaavaillaan kun ei häntä tällä kaudella olisi muualla NHL:ssä voinut edes peluuttaa.

Vitoskierrokselta ensimmäisella kaudella NHL:ään on melkoinen saavutus, vaikka ei ihan kaikkien tyylisääntöjen mukaan tietään ylös raivannutkaan. Onnea pojalle silti vilpittömästi.

Tulosveikkaajan ei ehkä kannata pihistellä Columbuksen suhteen maalimäärissä kun peräpää on jo Islanders-mitassakin legendaarisen nimetön.

Junnuissa Hobey Baker-ehdokas Rhett Rakhshanin kausi päättyi ja hänelle voidaan tarjota sopparia vaikka heti.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Monologi - analyysimuodoista jaloin

Eräs nelikymppinen ei välitä mitä on panoksena ja keitä kulloinkin puolustuksessa sutii. Jäätävä esitys jälleen, kohokohtana tämä pantterimainen syöksy Nashin kutiin. (Linkki vie youtubeen ja taustalla soi jotain kuraa)

Rolosonin kaksivuotinen sekä kolmoskierroksen varauksille naureskelu, vastineena miehestä deadlinen aikaan, ovat osoittautumassa kuningasvedoiksi. Rolien iästä puhuminen tuntuu melkein epäreilulta, kun esitykset ovat noin tasaisia ja virtaa riittäisi suurempaankin pelimäärään. Vielä kun verrataan siihen erääseenkin teräsmieheen, jonka kausi on vaihteeksi pulkassa.

Edes yksi osa-alue näyttäisi olevan ensi kaudeksi kunnossa ja valmiina tuottamaan hedelmää samantien, riippumatta kuka kakkoseksi arvotaan. Tämä tietenkin voidaan sotkea vielä DiPietron uskomattomalla kuntoutumisella kesän mittaan. Nyt jos koskaan DiPi on terveenäkin selkeä kakkonen ensi kaudella.

MacDonald ja ehkä myös Gervais saattavat tehdä paluun tiistain Rangers-peliin, ja pelkästään Streitin kannalta toivoisi hieman apuja pelitaakkaan takalinjoilla. Ihailtava hänenkin panostaan on, sillä Sveitsin paidassakin rooli oli käytännössä sama. Harva pystyy olemaan sekä Reijo Ruotsalainen että Teppo Numminen illasta toiseen, varsinkaan kun edessä ei ole kurreja tai selänteitä tehosaraketta auttamassa. Eilen toki harvinainen kardinaalivirhe, joka kuitenkin paikattiin jatkoajalla.

Kunpa kesällä löytyisi vastaavia hakuja jatkeeksi heidän tuomaansa panokseen ailahtelevien junnujen rinnalla. Weightillekin voisi organisaatiosta jotain roolia kaukalon ulkopuolelta sorvata, vaikka moisen tyypin lisääminen saisi Snown kivekset ehkä vetäytymään kurkkuun asti, tai sitten yhteinen sävel voisi soida hyvinkin. Onpa siellä jo Morrow&Trottierkin säätämässä, joten onko roolijako jo valmis, mutta helppohan noita titteleitä on luoda mikäli tekemistä löytyy.

Koskinen jatkaa 4-0-0, joten todistettavasti Islanders saa parsittua maalivahtejakin kasaan, edes ECHL-tasolle.
 
Viimeksi muokattu:

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Juuri kun olin siirtämässä katseita draftiin ja mahdolliseen playoff- bandwagoniin jonkun toisen riveissä, on Isles äitynyt komeaan vireeseen. Panoksia ei ole ja draft-lottokin on tällä menolla vaarassa jäädä väliin, mutta tuolla porukalla vielä panoksiakin omaavien kaataminen on pelkästään hienoa.

Good Guy-palkinnon pokannut Biron on saanut kentälläkin lohtua arkeensa ja melkein tuntuu, että hänellekin halutaan pelata NHL-sopimusta ensi vuodelle vaikean alun jälkeen.

Pakistossa Freddy Meyer on noussut aivan ihme vireeseen ja muistuttaa Gervaisin nousua viime kauden lopulla. Bironin tavoin, Meyerkaan ei taida ensi vuonna Long Islandilla jatkaa, sillä puhdas peruspakki mies edelleen on, mutta viime aikojen yli 20min/peli miehekkäillä otteilla, on silti hieno tarina. Samoin Dylan Reese on unohtanut selässään olevan nimen rajoitteet ja pelannut varmasti. Ei ole juuri loukkaantunutta Gervaisia tullut ikävä. Reese on +7 ja tehnyt 2+2 16GP, ihan ihme juttu. AMac on myöskin jatkanut NHL-tason yleispakin ilmeellä ja on +9. Hänestä odottaisin apua myös ensi kaudella kun kaikki viittaa hänen peliälynsä olevan kohdallaan, eikä touhuun tule ylimääräistä täpinää vaikka pari peliä menisi huonosti tai erityisen hyvin.

Hyökkäyksessä Tavares jahtaa 50 pisteen rajaa ja Moulson 30:ttä maaliaan, mutta loppukauden sankarit ovat ehdottomasti olleet Comeau, Bergenheim sekä Nielsen. Comeaulla on yllättävän hyvä 35 pistettä 61 pelissä ja mies häärii aktiivisesti siellä missä tapahtuu. Maalitkin syntyvä enemmän työllä ja tuurilla kuin taidolla, mutta sitä se aktiivisuus teettää. Jätti MTL-pelin kesken ja kausi saattaa olla siinä, joten peukut pystyssä ensi kauteen, että homma jatkuisi samalla tasolla.

Toinen kevään komeetta on jo totusti, Bergenheim, jolle tämä taitaa olla jo kolmas kausi putkeen kun loppukaudesta kuoriutuu esiin aivan eri pelaaja, joka suuntaa maalille ja kulmiin kuin riivattu raivaten tieltään romuluisia pakkeja kuin heinänkorsia. Saisi Sean pitää kellot kesäajassa ympäri vuoden, ja en tiedä enteileekö meno hyvän playoff-pelaajan elkeitä, vai onko vain alkavasta golf-kaudesta innostuneen kaverin varsamaista liitoa. Parissa viime pelissä hänestä on voinut melkeinpä käyttää termiä... dominoiva, ja ehtipä mies tapellakin, ihan ihme juttu. Toki muistissa ovat mm. viime kauden hattutemppu ja muutenkin railakas meno pelillisten panosten jo mentyä.

Välillähän oli ilmassa jo ajatuksia, että Sean ei tulisi uutta sopparia saamaan ja mikään salaisuus ei ole, että häntä myös kaupiteltiin aiemmin. Nämäkin kaksi asiaa ovat saattaneet miestä herätellä. Kovin suuria odotuksia ei Seanin historialla uskalla ensi kauteen ladata, mutta halpana ja kuitenkin edelleen jonkinlaista potentiaalia omaavana, ei lyhyt jatko olisi suuri riskikään. Roikotettiinhan Tambelliniakin mukana vaikka hänen antinsa ei ole mitään Bergieen verrattuna. Seanin kohdalla on kuitenkin olo, että jollain kaudella tai jossain muualla hän voisi tekaista 20 maaliakin ja yli 40 pistettä, onnistui se Brad Isbisteriltäkin. En kyllä henkeäni pidättele sen tähden.

Frans Nielsen on sentään ollut tasaisen luotettava, vaikka ei hänkään mikään hyökkäyspään taikuri ole. Tanskalaisesta on muodostumassa varsin kätevä kahden suunnan sentteri ja hän ottanee Parkin paikan Gordonin luottomiehenä, sillä Frans sentään osaa myös tehdä peliä. Rystynosto rankuissa on jotain 11/19 Nielsenillä ja kaikki näkemäni epäonnistumiset ovat tulleet (maaliraudan, ei oman pääni aiheuttaman) kilahduksen säestämänä.

Loppuvireen selityksiksi kelpaavat varmaan yhtälailla paineettomuus, hyvä joukkuehenki, näyttöhalut sekä jo tulevan kauden/loman odotus, mutta yhtenä syynä on väläytelty myös sheriffiviiksien läsnäolo vaihtopenkillä. T.Gillies ei pelaa kuin sen 4-5 min pelissä, mutta käyttää energiansa paljon paremmin kuin pari muuta viime kausien goonia. Suu käy koko ajan ja viimein hän on päässyt pariin otteeseen jo hanskaamaankin.
Gordonkin tykkää ja Gilliesillä saattaa olla saumat saada ensi kaudeksikin sopimusta, ellei markkinoilta haeta pelaavampaa vaihtoehtoa.
"Through his first three games with the Islanders, Gillies averaged about five minutes of playing time, but on the bench it seems like he is playing every minute with his constant chatter.

“He is able to deflect a lot of attention that would normally be focused on other guys in our lineup onto himself,” Gordon said. “The opposition doesn’t have time to pay attention to punishing other guys to get them off their games because he takes it upon himself to absorb it all.”


Myös PointBlank on jo miehen huomioinut.

En ole aiemmin juuri lämmennyt vain muutamia vaihtoja räpeltäville gooneille, mutta Gillies hoitaa tuon homman paremmin kuin esim. Fritz tai Rechlicz, vaikka kiekollisena onkin yhtä toivoton. Hän on aivan eri tavalla läsnä vaikka ei olisi jäälläkään, ja tuo kummasti energiaa niille jotka pelaavat. Ei liene sattumaa, että aivan oudot nimet (Bergenheim, Nielsen...) ovat olleet torikokouksissa ja tönimisissä Gilliesin tultua. Pientä hakemista hänenkin roolinsa isoissa piireissä oli aluksi, mutta viikset tekivät miehen (kuvassa T.Gillies ja kahvansa Frank&Tim).

Devils ja Pens x 2 taitavat vielä olla vastassa, eikä heilläkään taida suuremmin panosta olla, vaikka Mellon Arenalla on kait jäähyväismatsi runkosarjan osalta. Onneksi Long Islandilla murju on ja pysyy.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Park sivussa, ja tilalla Greg Mauldin, jolla ihan ok tehot AHL:ssä, mutta viimeiset/ainoat NHL-pelit kuusi vuotta sitten ja välissä mm. Ruotsin divaria, mutta silti en kutsu tätä heikennykseksikään. Kaikkia kunnia Parkille toki...

Pakeista Flood alas ja Gervais takaisin. Eipä tässäkään suurta muutosta ole. Kaikki kunnia Gervaisille toki...

Biron aloittaa tänäänkin, mikä on todella erikoista, kun mies on yhtä kuin poissa verrattuna Rolosoniin, joka jatkaa. Jotain hyvityksiä tässä Bironille maksellaan ja eipä siinä mitään tässä vaiheessa, kaikkea hyvää hänelle.
"After speaking to Montreal reporters in French for 20 minutes, Biron opened his round of talks with the English media by saying, “Okay, time to do it all over again. But this time I’m going to tell the truth.”

Mokkejunnuista Poulin on kait tulessa ja jatkaa nousuaan. Koskinen pelasi ekan playoffinsa huonosti ECHL:sä, mutta palasi tasolleen seuraavassa. Paha silti vetää mitään johtopäätöksiä tulevaan, ainakin ovat terveitä.

...Ja Comeau on loppukauden sivussa, joten Tambellini saanee viimeiset nuuhkaisut NHL-pukukopista ennen paluutaan syvemmille vesille. Kaikki kunnia Tambylle toki...
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Rikotaanpa Finnish Islesin yksinpuhelu. Ihan vaan sen kunniaksi, että ensi yönä ajattelin katsoa viimeisen Isles-pelini tällä kaudella. 15 niitä kertyikin, joten ihan mukava määrä niitäkin tuli nähtyä. Jos vaikka Sean Bergenheimin suonenveto jatkuisi tänäänkin. Tai jos Biron torjuisi vaikka kaikki. Olisihan Penguinsiä ja Crosbyä & Malkinia vastaan voittaa. Maistuisi ihan hyvälle vielä tässäkin vaiheessa kautta. Jäisipähän ihan hyvä maku tästäkin kaudesta.

Mauldin uutena naamana mukaan. Joo eipä tuolla kaiketi mitään hävitä, kun kerran paljon hyökkääjiä on sivussa. Kaiketi tämä on jonkinlainen palkinto hyvästä kaudesta, vaikka Mauldinilla tuskin on mitään käyttöä pitkällä tähtäimellä. Eipä tuo Gervais <-> Flood vaihtokaan juuri mitään muuta.

Koskisen aika tulee sitten ensi kaudella AHL:ssä, jos vain pääsisi tällä kertaa ilman loukkaantumista aloittamaan kautensa. Eiköhän Koskinen omat mahdollisuutensa saa kun kerran varattiin ihan toisen kierroksen alussa viime kesänä.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Rikotaanpa Finnish Islesin yksinpuhelu.

Miehen teko, onkin tehnyt jo mieli järjestää nimenhuuto ketjuhöperyyden välttämiseksi. FutureHockey,Rafinha ja Cornholio ovat kadonneet ja Islanders-nimimerkkikin on ihan väärien lajien pauloissa. Onhan tämä Islanders-kakku niin herkkua että hetken on kiva vain yksin nauttia, mutta pidemmän päälle käy puisevaksi.

Kyllähän Koskisella pullat ovat ihan hyvin uunissa, tuo loukkaantuminen vain oli turhan paha ja toipuminen osui liian myöhälle, että olisi enää päässyt AHL:ssä hakemaan tuntumaa. Bridgeportissa kun ei playoff-taistelun lomassa ryhdytä ajamaan mokkeja sisään, toisin kuin Islandersissa. ECHL on hyvä, ja kuitenkin melko paineeton, paikka hakea tuntumaa kun sinne Koskisen taidot riittävät kylmiltäänkin.

Maalivahtirintama tulee olemaan jälleen mielenkiintoinen, sillä Bportiin olisi tarjolla useampikin nuori maalivahti, joista Koskinen varmasti kärjessä, mutta mahdollisesti houkuttaa silti ottaa tueksi kokenutkin kaveri (Lawson?). DiPietron odotetaan jälleen tekevän "full recovery" (mikä se nyt enää onkaan hänen kohdallaan) ensi kaudeksi, jolloin Rolosonille ei luultavimmin enää hankita kakkosta kesällä.

Kauden alkaessa voi kuitenkin heti tai pian olla DiPin mentävä aukko ja Koskista tuskin halutaan kuluttaa penkillä/uskalleta pitää kakkosena NHL:ssä, joten Lawson tms. toimisi välimallin vaihtoehtona molemmilla tasoilla.

Kaksi peliä jäljellä ja Moulsonilta uupuu kaksi maalia 30:stä. Olisihan se hienolle tarinalle hieno yhden luvun lopetus, vaikka ilmankin kausi on hänelle ollut jymymenestys. Roloson on MVP, Okposo tasainen härkä ja Streit puolustuksen työjuhta, mutta Moulson toi aivan puskista kaivattua viimeistelytaitoa ja toivottavasti jatkaa, paitsi Long Islandilla, niin myös jäätäviä otteitaan.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Welcome Micheal Haley

Micheal Haley palkitaan vuorostaan ansiokkaasta rouhimisestaan alhaalla ja mies saa vyölleen ensimmäisen NHL-pelinsä New Jerseyssa ja tod.näk toisen huomenna Pittsburghia vastaan. Haley on kerännyt eniten jäähyminuutteja Bridgessä (196) ja tehnyt ohessa tehot 6+8. Hän ei ole puhdas tappelija vaan enemmänkin energinen agitaattori, joka myös pudottaa hanskansa.

Tässä mies töissä Clacksonia ja Downieta vastaan 08 preseasonilla ja halailipa hän O.Jokisenkin kanssa viime syksyn aluksi.

Tämä nosto ei ole suoranainen vastaus Baileyn telomiselle, sillä Bridgeport pelaa kauden tärkeimpiään juuri nyt ja joka tapauksessa sieltä olisi tuotu joku alempien ketjujen mies, mutta varmasti Gillies-Haley huomenna hakevat halukkaita tanssimaan ja uskoisin Pensienkin pukevan telaketjukalustoaan jo pelkästään tähtiä lepuuttaakseen.

Turhat pelit ja jatkuvat loukkaantumiset siis antavat jälleen mahdollisuuden uudelle tuntemattomuudelle. Tuovathan nämä kummasti väriä, joten onnea matkaan.

Joensuu nakutti kolme maalia ja otti kolme kakkosta, olisiko tuo joku porilainen sekstetti vai mikä, mutta toivotaan pitkää kevättä Jessellekin.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Rhett Rakhshani

Denverin yliopistojoukkueessa neljännen kautensa pelannut Rhett Rakhshani valittiin ehdolle arvostettuun Hobey Baker Awardiin. Hän ei kuitenkaan päässyt kolmen viimeisen joukkoon, ja lopulta voiton vei Wisconsinin Blake Geoffrion. Ehdolle pääseminen oli silti selvä merkki siitä, että Rakhshani pelasi erittäin vahvan kauden. AHL:ssä hän on aloittanut pisteiden valossa tehokkaasti, sillä kolmessa ottelussa on tilille napsahtanut kaksi syöttöpistettä. Tehotilasto näyttää myös +2.

--------

Kausi alkaa siis pian olla paketissa, joten lienee aika kääntää katseet vielä enemmän ensi kesän draftiin. Oma toive olisi puolustaja, joka voisi pelata jo ensi kaudella NHL:ssä. Siksi Gudbranson, Fowler tai Gormley voi tulla kysymykseen. Mutta loppusijoitus sarjataulukossa on vielä epäselvä, kuten myös draft-sijoitus, joten spekuloimaan voi alkaa myöhemmin, kun se on ajankohtaisempaa.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
No niin, onhan "meitä" täällä vielä muitakin.

Kadulla tuli vastaan komeaan Islanders-takkiin pukeutunut mies, selkämyksessään "Stanley Cup Champions 1980"-isolla. Kaunista ja mahtavan retroa, propsit hänelle.

Rakhshanin mahdollisuudet NHL:ssä ovat tietenkin vielä iso kysymysmerkki, mutta neloskierroksen varauksen olisi voinut käyttää paljon huonomminkin ja hänellä on kuitenkin yhteistä historiaa sekä kemiaa Okposon kanssa.

Näyttäisi muuten, että ainakin yhdessä asiassa NYI vetää liigan kärkipaikalla, nimittäin loukkaantumisten suhteen.
Mirtlen listauksessa Islanders oli viime kaudella lakon jälkeisen liigan eniten loukkaantumisista kärsinyt joukkue; artikkeli.

HockeyNewsin tämän kauden listauksessa edustus on edelleen vahva; Hockey News loukkaantumiset 2009-10.

Kunnia Coloradolle, sillä ovat ohuen rosterin lisäksi vielä kärsineet loukkaantumisista, mutta silti vain pelit kovassa konferensissa jatkuvat.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Welcome back Joel Rechlicz

No niin, nyt ainakin viimeistä viedään kirjaimellisesti.

Bergenheim loukkaantui eilen ja Bridgeport varmisti paikan jatkopeleissä, mutta voi vielä tänään vaikuttaa tulevaan vastustajaansa, joten hieman ennakoidusti Gillies-Haley-kaksikko saa seurakseen Rechliczin.

Cooke tyrmättiin eilen, joten hän on varmaankin sivussa, mutta ainakin Rupp&Godard löytynevät kokoonpanosta. Rupphan on Islandersin varaus, mutta ei koskaan saanut sopimusta, kun taas Godard ehti pudottaa hanskojaan sekä Nassaussa että Bridgeportissa, joten mahdollisuus hieroa Isles-nassua varmasti houkuttaa molempia. Varsinkin kun playoffeissa nyrkit ovat sidotut.

Crosby varmasti hakee maaleja ja Malkin on perinteisesti ollut myrkkyä Islandersille(kin). Kotijoukkue pelannee Moulsonille maalia ja kaiken järjen mukaan Roloson aloittaa viimein, mutta Baileyn, Comeaun ja Bergien poissaolo käytännössä jättää joukkueen ilman kakkosketjua, kun se ilman Weightiä ja Schrempiä oli muutenkin hakusessa ennen Comeau-Bergie-akselin nousua.

Nyt tietenkin olisi oiva tilaisuus Tambellinilla vetäistä viimeiset jossittelut, vaikka harvaa AHL-pelaajaa on yhtä paljon roikotettu mukana. Muista useammin pelissä olleista viimeisiä vaihtojaan Islandersissa (NHL:ssä?) vetävät oletettavasti:
Richard Park: luotettavan tunnollinen, mutta liian suuri "shut down"-rooli ja olematon hyökkäystaito jättivät valjun maun tästä kaudesta. Voi silti saada jatkonkin yleismiehenä alemmissa ketjuissa.
Jon Sim: hyvää ärsyttämistä, mutta ei lopulta tarpeeksi ilkeä ja jäiset kädet eivät oikein jätä roolia NHL:ään
Tim Jackman: asenne kohdallaan ja hanskat tippuvat ketä vastaan tahansa, mutta ei myöskään tarpeeksi ilkeä nyrkkisankariksi ja hitaus estää kunnon pommien jakelun ja kun tarjolla on nuorempaakin voimaa samaan rooliin, niin eiköhän tämä ole tässä.
Freddy Meyer: Alkukauden pienemmässä roolissa oli huonoimmillaan heikko ja parhaimmillaan näkymätön. Lopuksi mahtui yllättävänkin isoihin saappaisiin, mutta Gervaisin jatkaessa tuskin saa jatkoa, kun vielä Hillen&MacDonaldkin pyyhälsivät jo ohi

Maalivahti Biron istunee penkillä viimeisen kerran. Kerrassaan mahtava tyyppi, jonka huumori ei loppunut missään vaiheessa erikoista kauttaan. Otteet maalilla eivät kuitenkaan olleet aivan sitä mitä odotettiin, mutta on NHL:ssä huonompiakin mokkeja, mutta harvaa yhtä hyvää tyyppiä.

Loukkaantuneista Doug Weight: hieno ura, hieno mies. Ei tässä oikein voi summata miehen vaikutusta täysin, mutta varmasti nuoremmista mm.Tavares&Okposo tulevat Weightin merkitystä myöhemmin urallaan hehkuttamaan.

Kyllähän kaikki em. ovat urhoollisesti Saari-paitaa kantaneet, mutta eivät kuitenkaan edusta kärkiosaamista oikein millään pelillisellä osa-alueella, joten huonosti ovat taas pullat uunissa mikäli heitä ensi kaudella ikävöidään.

Bergenheim, Moulson ja Schremp kuuluvat vielä kysymysmerkkeihin, mutta ovat kaikki RFA-statuksella ja uskon vähintään 2/3:sta jatkavan, joten kunnes toisin todistetaan, he ovat riveissä 2010-11.

Näillä näkymin en jaksa sen kummempia todistuksia jakaa koko poppoolle, joten mikäli joku viitsii niin anti mennä.

Tänään peli siis keskiyöllä ja samaan aikaan kohtaavat myös TB-Fla. Lähinnä jännitys kulminoituu siihen millä odotusarvoilla lottoon lähdetään. Nykyistä joukkuetta katsoessa täytyy uskoa, että mikä vain top-10 varaus tulee olemaan vahvistus, vaikka eiköhän tuoltakin ole mahdollista uusi Scott Scissons napata. (linkissä Scissons wikissä; sanopa tuo sata kertaa putkeen)

Vaikka tärkeitä askeleita Isles-rintamalla vielä onkin edessä, ja tähän ketjuun purettavissa, niin urheilullinen osuus alkaa olla paketissa, joten kiitos kaikille ketjussa enemmän tai vähemmän vierailleille. Nopeasti se aika menee vaikka ei aina olisi edes niin hauskaakaan.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Casey Cizikas

Islanders-lupaus Casey Cizikasin kausi jatkuu OHL:ssä, kun Mississauga St. Michael`s Majors voitti viime yönä pelatussa ottelussa Ottawan maalein 5-3. Cizikas teki ottelussa tehot 1+1. Odotettua heikomman viime kauden jälkeen Cizikas on pelannut hienon kauden. Hänen potentiaalinsa NHL:ään lienee siinä kakkos/kolmosketjun kahden suunnan pelaajaksi. Islanders varasi Cizikasin viime NHL-draftissa neljännellä kierroksella, mutta mitä ilmeisimmin hän omaa enemmän lahjoja kuin keskimääräinen neloskierroksen varaus.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
New York Islanders varaa viidentenä Entry Draftissa. Mitä palstaveljet ajattelevat Islandersin varaavan omalla varausvuorollaan? Onko varaus jokin siinä vaiheessa jäljellä olevista rankingin kärjessä olevista puolustajista (Fowler, Gormley, Gudbranson) vai mennäänkö hyökkääjän puoleen? Hyökkääjistä vahvimmin tarjolla taitavat olla Brett Connolly ja Nino Niederreiter. Mutta Connolly on kyllä kärsinyt loukkaantumisista ja Ninoa pidän itse hieman liikaa hypetettynä kaverina.

Aivan huippulupaava puolustaja voisi olla se, mitä Islandersilta puutuu.

Mielipiteitä?
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Tässä muuten kiinnostava kommentti Fowlerista NYI Point Blankissa:

OHL scout for NHL team: “I don’t agree that he is a lock to go third overall. I have Fowler in the same class as (Erik) Gudbranson and (Brandon) Gormley, and I know I’m not alone. Fowler is not the perfect prospect. There are things to not like about his game. I don’t think he’s as physical or as competitive as a No. 1 defenseman should be. He’s more high-end talent-wise than Gudbranson and Gormley, but not every team is going to be enamored with him. Throw in Brett Connolly at forward, and I see Fowler going anywhere between 3 and 6.”
 

Schadowan

Jäsen
New York Islanders varaa viidentenä Entry Draftissa. Mitä palstaveljet ajattelevat Islandersin varaavan omalla varausvuorollaan? Onko varaus jokin siinä vaiheessa jäljellä olevista rankingin kärjessä olevista puolustajista (Fowler, Gormley, Gudbranson) vai mennäänkö hyökkääjän puoleen? Hyökkääjistä vahvimmin tarjolla taitavat olla Brett Connolly ja Nino Niederreiter. Mutta Connolly on kyllä kärsinyt loukkaantumisista ja Ninoa pidän itse hieman liikaa hypetettynä kaverina.

Aivan huippulupaava puolustaja voisi olla se, mitä Islandersilta puutuu.

Mielipiteitä?

Mielestäni NYI tarvitsisi johtavaa pakkia. Fowleriin ei taida varausvuoronne riittää, mutta Gudbranson saattaa hyvinkin olla saatavilla. Hän on nostanut osakkeitaan pitkin kautta. Kookas Stay-at-home pakki ja hyvä kiekollisena (ei tosin Fowlerin tasoa). Ehkäpä potentiaalisin all-around pakki tässä draftissa. Brent Burns/ tai jopa Shea Weber-kaliberin pelaaja tulevaisuudessa, näin on ainakin paikalliset sanoneet. Mutta ei Gormleykaan huono valinta olisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös