Viimeisin ostamasi kirja?

  • 44 375
  • 284

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Kirjapörssistä löytyi satasen kirjat 37 euroon. Mukaan lähtivät Peter Englundin "Sodan kauneus ja kauheus", saman miehen "Pultava" sekä vielä Markku Kuisman "Sodasta syntynyt". Jokunen aika sitten ostin alennuksesta Petri Karosen "Pohjoinen suurvalta", joka näyttää itse asiassa olevan yksi tulevista tenttikirjoista.

Vielä kun ehtisi lukea näitä joskus. Asiaa auttaisi varmasti se, että jättäisi häröilyn koneella sikseen. Niin.
 
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
Kirjapörssistä löytyi satasen kirjat 37 euroon. Mukaan lähtivät Peter Englundin "Sodan kauneus ja kauheus", saman miehen "Pultava"..

Englundin kirjat ovat kyllä rautaa, etenkin Pultava. Pohjoinen suurvalta oli itselläkin tenttikirjana aikanaan, mutta aiemmista poiketen se oli kyllä aika kuivaa kamaa.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viimeisimmän kirjakauppakeikan saldoa:

Bret Easton Ellis: Alta nollan.

Kari Enqvist: Kuoleman ja unohtamisen aikakirjat. (Vaikuttaa hyvin lupaavalta ja mielenkiintoiselta opukselta).

vlad.
 

pehtoori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HPK
Tosi harvoin ostan kirjoja, kirjastoon luotan tänäpäivänäkin. Viimeisin taitaa olla jo yli vuoden takaa. Se oli Minä, Ozzy, joka on kyllä suositeltava teos, jopa yhtään kirjaa koskaan loppuun asti lukenut sukulaismies kahlasi sen läpi viikossa. Muistaakseni aika helppolukuinenkin, varsinkin jos aihe on mielenkiintoinen.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Olen viime aikoina innostunut Kim Newmanin tuotannosta. Kirjailija, tietokirjailija, toimittaja, ja elokuvahistorioitsija Newman on pitkän linjan tekijä, jonka asiantuntemus kauhuelokuvista ja kauhugenrestä on mittaamaton ja joka on Alan Mooren tasoa ellei korkeammallakin mitä kirjallisten viittauksien hyödyntämiseen tulee.

Lukuisia kertoja kansainvälisesti palkittu ja vielä useammin erilaisia ehdokkuuksia saanut Newman kirjoittaa kiehtovaa ja sujuvaa viihdettä, usein yliluonnollisin tai okkultistisin painotuksin. Anno Dracula -teoksen lähtöasetelma perustuu siihen, että Bram Stokerin Dracula-kirjan tapahtuvat tapahtuivat oikeasti, mutta tässä tapauksessa Dracula pääsi niskan päälle ja avioitui kuningatar Victorian kanssa, jonka jälkeen vampyyrit tulivat ns. kaapista (arkusta?) ulos ja heistä tuli osa yhteiskuntaa.

Mikäli tähän väliin haluaa huudahtaa "True Bloodissakin vampyyrit tulivat julkisuuteen", niin Newmanin teos ilmestyi jo 1992. Anno Draculassa vampyyrit eivät myöskään juo mitään keinoverta vaan ihmisverta, mikä synnyttää mm. uudenlaisen prostituution alan, kun köyhät kauppaavat Whitechapelin alueella vertaan vampyyriyläluokalle ja vastaavasti vampyyrihuorat tarjoavat seksiä jos saavat juoda pokiensa verta sopivan annoksen. Whitechapelin alueella liikkuu myös salaperäinen murhaaja, joka silpoo pelkästään vampyyriprostituoituja. Häntä kutsutaan nimellä Viiltäjä-Jack.

Teoksessa viitataan varmaan satoihin eri viktoriaanisiin henkilöhahmoihin, sekä todellisiin että fiktionaalisiin. Samaa ideaahan Alan Moorekin hyödynsi mm. League Of Extraordinary Gentlemenin ensimmäisissä osissa. Lukemista ei haittaa, jos ei näitä havaitse tai tiedä, mutta jos hyllyssä sattuu esim. olemaan Jess Nevinsin klassinen hakuteos The Encyclopedia of Fantastic Victoriana (on minun hyllyssäni, suosittelen), niin kirjasta saa vielä enemmän irti.

Newman jatkaa saman maailman parissa myöhemmissäkin teoksissaan kuten The Bloody Red Baron, jossa ollaan siirrytty vuoteen 1918 ja ensimmäisessä maailmansodassa taistelevat ja kuolevat sekä vampyyrit että ihmiset, kun briteistä karkoitettu Dracula on siirtynyt Saksan keisarin hoviin sotilaskomentajaksi. Kirjan nimi viittaa tietysti paroni von Richthofeniin eli Punaiseen paroniin, joka on ilmataisteluissa brittijoukkojen turma.

Sarjan kolmas osa Dracula Cha Cha Cha taas sijoittuu 1950-luvun lopun Roomaan ja on paitsi Federico Fellinin elokuvien myös James Bondin tapaisten agenttiseikkailujen inspiroima. Dracula itse esiintyy kaikissa näissä teoksissa lähinnä ohimennen tai etäältä, pääosassa ovat aivan muut hahmot (elävät ja epäkuolleet).

Kaksi ensimmäistä osaa siis hankin taannoin ja luin innolla, kolmannen osan uusintapainos on tuloillaan ja pistin sen ennakkotilaukseen. Ensi vuonna pitäisi ilmestyä myös vuosia odotettu neljäs osa Johnny Alucard, jossa on siirrytty 1970-luvulle.

Newmanin toinen pääsarja, lyhytromaaneista ja novelleista koostuva Diogenes-club -sarja keskittyy Sherlock Holmes -tarinoista tuttuun Diogenes-klubiin, jossa Holmesin veli Mycroft johtaa salaista tiedusteluorganisaatiota, jonka agentit lähetetään selvittämään sekä luonnollisia että yliluonnollisia tapahtumia salassa suurelta yleisöltä. Organisaatio jatkaa Mycroftin kuoleman jälkeen aina nykypäivään asti.

Tarinoiden laatu on korkea ja viihdyttävä, samalla kun niidensisäinen tyyli vaihtelee rajusti lovecraft-henkisistä kauhutarinoista The Avengers -brittityylittelyihin (siis ei Marvelin Kostajat vaan brittiläinen tv-sarja The Avengers) ja John Le Carren vakoojatarinoihin. Tästä sarjasta hankin taannoin novellikokoelman Mysteries Of Diogenes Club.

Onpa Newman ehtinyt kirjoittamaan myös tarinakokoelman Professor Moriarty: The Hound of the D'Urbervilles (jonka senkin ostin), jossa eivät seikkaile Holmes ja Watson vaan Holmesin arkkivihollinen Moriarty sekä hänen kätyrinsä eversti Moran. Tarinoita voi lukea sellaisenaankin kiinnostavina rikollisten näkökulmasta tehtyinä juttuina, mutta jos on perehtynyt Holmes-tarinoiden vaiheisiin ja aikakauden muihin fiktiosankareihin näistäkin saa enemmän irti. Ainakin minä vanhana holmesiaanina pidin teoksesta.

Alun perin törmäsin Newmanin teksteihin jo 1990-luvulla, kun hän kirjoitti salanimella Jack Yeovil useita Warhammer-roolipelimaailmaan sijoittuvia teoksia (mm. Drachenfels, josta tehtiin Castle Drachenfels -niminen roolipelimoduuli Warhammer FRPG:hen), ja tietystikin Newman kirjoittaa säännöllisesti elokuvalehti Empireen.

Mikäli sujuva yliluonnollispainotteinen viihde hyvine hahmoineen kiinnostaa ja erilaisten fiktionaalisten viittauksien bongaaminen tuottaa mielihyvää, niin suosittelen Newmania.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Palstan elokuva sekä osin kirjasuositusten perusteella tuli tänään ostettua Sofi Oksasen Puhdistus. Annetaan hänelle kunnon mahdollisuus näyttää mihin pystyy. Baby Jane ei minua vakuuttanut, se tosin ei taidakaan kuulua hänen parhaimpiin teoksiin, joten toivottavasti Puhdistus on monta luokkaa parempi teos. Mikäli Puhdistus yllättää minut positiivisesti on elokuvakin katsottava kunhan ilmestyy dvd:lle. Ja toki Oksasen uusinkin, Kun kyyhkyset katosivat, on luettava siinä tapauksessa jos/kun Puhdistus on laatuteos.

vlad.
 

Tietsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK(NP#33), NYR, Everton, Azzurri, NuPS
Ostin Juha Vuorisen teokset, tais olla mäyräkoira paketin nimenä.
Mukavaa ja helppoa luettavaa ainakin meikäläisen makuun.
 
George R.R. Martinin A Dance with Dragons, pokkarina. Vähän haikea fiilis kyllä tuli, kun sain kirjan käsiini. Tässä se nyt on, koko sarja tähän mennessä, eikä lisää tule ainakaan pariin vuoteen. Tämän luettuani jäljellä ovat vielä nuo Dunk & Egg yms. ja tietysti Game of Thrones.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
John Ajvide Lindqvist teki minuun suuren suuren vaikutukset teoksellaan Ystävät hämärän jälkeen, joten tuli tilattua ja ostettua Kuinka kuolleita käsitellään. Odotan huikaisevaa lukukokemusta! Kuten Musta Nuoli taisi todeta, John Ajvide Lindvist ei ole tainnut kirjoittaa ainoatakaan hutiosumaa...

Blaine Harden ja Pako Pohjois-Koreasta - Leiri 14, kirja kertoo Shin Dong-hyukin tarinan. Hän on ilmeisesti ainoa henkilö joka on syntynyt työleirillä - tai oikeammin keskitysleirillä - ja onnistunut pakenemaan sieltä. Odotettavissa mielenkiintoinen lukukokemus.

vlad.
 
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
Ostin elokuussa suomalaisen sienikirjan(Tekijänä joku Korhonen tms.), jonka nimeä en nyt millään muista. Kyllä sillä kuitenkin on jo metsässä käyttöäkin ollut.
 

#76

Jäsen
iPadin hankkimisen myötä tuli ostettua pari Lee Childin novellia ja Trudi Canavonin uuden sarjan avauskirja sekä kokeiltua Harry Sidebottomin Rooman aikaan sijoittuva kirja. Hinnat pärjäsi bookdepositoryn hinnoille ja nuo novellit on vielä julkaistu vain e-kirjoina. Eipä tarvitse sitten miettiä säilömistä, kun elektrooninen kirjahylly vie mukavan vähän tilaa.
 

Käppyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Blaine Harden ja Pako Pohjois-Koreasta - Leiri 14, kirja kertoo Shin Dong-hyukin tarinan. Hän on ilmeisesti ainoa henkilö joka on syntynyt työleirillä - tai oikeammin keskitysleirillä - ja onnistunut pakenemaan sieltä. Odotettavissa mielenkiintoinen lukukokemus.

vlad.

Kyseessä on sitten ilmeisesti sama henkilö, jonka elämästä esitettiin pieni pätkä tämän vuoden aikana muistaaskeni Ylen aamu-tv:ssä. Kyseinen mies oli niin ikään syntynyt ja varttunut työleirillä Pohjois-Koreassa ja onnistunut sieltä myöhemmin pakenemaan. Oli säilynyt hengissä mm. ilmiantamalla pakoa suunnitelleet äitinsä ja veljensä, joiden teloitusta oli sittemmin joutunut seuraamaan. Ehdin vain osan miehen haastattelusta aamulla seuraamaan, mutta aika puistattavaa oli kuvaus leirielämästä kidutuksineen ja kärsimyksineen. Pisti miettimään, millaiset henkiset (ja fyysiset) arvet miehellä mahtaa kaiken kokemansa jälkeen olla.

Pitänee mahdollisesti itsekin etsiä ko. kirja käsiini.

Ursalta tuli vasta kolme kirjaa tilattua, jotka odottavat lukemista: 1) Kolkko hiljaisuus (Paul Davies): aiheena maanulkoisen älyn etsiminen 2) Uusi pohjoinen - maailma vuonna 2050 (Laurence C. Smith): käsittelee ilmastonmuutoksen, väestönkasvun, talouden globalisaation ja luonnonvarojen riittävyyden vaikutusta maailman (erityisesti pohjoisten alueiden) kehitykseen vuoteen 2050 mennessä sekä 3) Kosmoksen siruja (Esko Valtaoja): aiheena kosmoksen ilmiöitä laidasta laitaan.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tuo Leiri 14 tuli tilattua vaan ei ole vielä saapunut. Vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta tarinalta, ei ole tainnut noita leirissä syntyneitä ihmisiä juuri päästä vapaaksi kertomaan tarinaansa joten se tekee tarinasta ja kertojasta varsin ainutlaatuisen.

Samaan syssyyn tilasin myös Eugene Sledgen kirjan China Marine joka on siis jatko-osa Sledgen kehutulle kirjalle With the old breed: At Peleliu and Okinawa. Näitä kirjojahan on käytetty pohjana Sledgen tarinalle HBO:n Pacific-minisarjassa.
 

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Theo Fleuryn elämänkerran ostin eilen ja hetki sitten sain päätökseen.

Suurimman osan olen lukenut jo aikoinaan englanniksi, mutta tämän kirjan ostin itselle suomenkielisenä versiona.

Karua tarinaa, eikä pelkästään Theon maailmasta.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Kyseessä on sitten ilmeisesti sama henkilö, jonka elämästä esitettiin pieni pätkä tämän vuoden aikana muistaaskeni Ylen aamu-tv:ssä. Kyseinen mies oli niin ikään syntynyt ja varttunut työleirillä Pohjois-Koreassa ja onnistunut sieltä myöhemmin pakenemaan. Oli säilynyt hengissä mm. ilmiantamalla pakoa suunnitelleet äitinsä ja veljensä, joiden teloitusta oli sittemmin joutunut seuraamaan. Ehdin vain osan miehen haastattelusta aamulla seuraamaan, mutta aika puistattavaa oli kuvaus leirielämästä kidutuksineen ja kärsimyksineen. Pisti miettimään, millaiset henkiset (ja fyysiset) arvet miehellä mahtaa kaiken kokemansa jälkeen olla.

Haastattelua en ole nähnyt mutta kuvauksesi perusteella kyseessä on samainen mies, Shin Dong-hyuk. Hän on tiettävästi ainoa henkilö joka on syntynyt leirillä ja onnistunut vieläpä pakenemaan sieltä. Mielenkiintoisen pakenemisesta tekee sekin, että käytännössä hänen tietonsa ulkomaailmasta olivat totaalisen olemattomat mutta siitä huolimatta hänen onnistui paeta satojen kilometrien matka leiriltä Kiinaan.

Vielä en ole koko kirjaa lukenut mutta tähän mennessä on jo paljastunut se, että leirillä heille ei opetettu mitään ulkomaailmasta ja leirillä syntyneet lapset eristettiin sellaisista lapsista jotka olivat tulleet leirille ulkopuolelta joko vanhempiensa rikosten tai omien rikosten takia. Jossain vaiheessa leirielämää Shin kuuluu huhuja ulkomaailmasta, onko se sitten lopullinen niitti sille miksi hän haluaa paeta maailmasta jonka hän tuntee maailmaan josta hänellä ei ole mitään tietoa. Sen näen myöhemmin lukiessani kirjaa pidemmälle.

Vaikuttaa kaikkiaan hyvin mielenkiintoiselta teokselta.

vlad.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Patrick K. O'Donnellin Soluttautujat vaikutti niin mielenkiintoiselta teokselta, että päätyi pokkarina kauppakassiini. Kyseisessä teoksessa tarkastellaan juutalaissoluttautujien toimintaa toisen maailmansodan ajan Itävallassa. Kyseessä on viiden miehen ryhmä Yhdysvaltoihin paenneita juutalaismiehiä, jotka haluavat osallistua sotaan Hitlerin Saksaa vastaan. Sotaan he kyllä pääsevät mutta tunnustusta he eivät uroteoistaan ainakaan julkisesti saaneet, sikäli mikäli kirjan takakannen tekstiä on uskominen.

vlad.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Patrick K. O'Donnellin Soluttautujat vaikutti niin mielenkiintoiselta teokselta, että päätyi pokkarina kauppakassiini. Kyseisessä teoksessa tarkastellaan juutalaissoluttautujien toimintaa toisen maailmansodan ajan Itävallassa. Kyseessä on viiden miehen ryhmä Yhdysvaltoihin paenneita juutalaismiehiä, jotka haluavat osallistua sotaan Hitlerin Saksaa vastaan. Sotaan he kyllä pääsevät mutta tunnustusta he eivät uroteoistaan ainakaan julkisesti saaneet, sikäli mikäli kirjan takakannen tekstiä on uskominen.

Lainaan itseäni Leffakerho-ketjusta:

Surullisinta Tarantinon selkeän välityön antamassa kuvasta "juutalaisista kostajista" on se, että toisessa maailmansodassa oli oikeasti juutalaisia sankareita, jotka koulutettiin Yhdysvalloissa ja lähetettiin mm. laskuvarjoilla Itävaltaan ja muualle soluttautumaan ja toimimaan linjojen takaisina tiedustelijoina ja agentteina.

Asiasta voi lukea lisää vaikkapa Patrick K. O'Donnellin teoksesta "Soluttautujat: juutalaisvakoojien tehtävä natsi-Saksassa" (Gummerus 2011), joka on huikeaa luettavaa - ja täyttä faktaa. Nämä miehet toimivat henkensä kaupalla natsialueilla, osa kärsi kovaa kidutusta, osa huijasi natsipomoja teeskentelemällä natsiupseeria marssimalla kylmästi upseerikerholle ryyppäämään natsien seuraksi ja osa lähetti erittäin tärkeitä tietoja liittoutuneille. Tästä jos mistä saisi erittäin kiinnostavan ja huikean jännittävän elokuvan, joka olisi kaiken lisäksi vielä totta.

Toisin sanoen teos on kyllä ehdottomasti lukemisen arvoinen, ja monien miesten edesottamukset sanalla sanoen huikeita. Ja aitoa historiaa todellisista juutalaisista sotasankareista natsien linjojen takana. Pidin teosta varsin mielenkiintoisena, ja kuten Leffakerhoonkin kirjoitin, niin tästä saisi erinomaisen elokuvan ilman, että sitä tarvitsisi erityisesti dramatisoida.

Kun sotakirjallisuudesta nyt on puhe, niin suosittelen samalla vanhaa klassikkoa eli Eero Palolammen teosta Kollaa kestää (1940). Tuoreeltaan Talvisodan jälkeen kirjoitettu eli sensuroimaton ja verevä kuvaus Kollaan taisteluista Talvisodassa, jonka elinvoimainen väkevä paatos tekee erittäin suuren vaikutuksen varsinkin pommituskohtauksissa, jossa väki istuu pimeässä korsussa vainajien ja mielipuolten seurana. Teoksessa kuvataan myös suurimpien suomalaisten sotasankarien kuten Marokon Kauhun ja Simo "valkoinen kuolema" Häyhän toimia. Minulla on teoksesta ensipainos kotona, mutta muitakin painoksia on saatavilla viimeistään kirjastoista.

Jatkan nyt vielä runoudella eli Yrjö Jylhän runokokoelmalla Kiirastuli (1941), jossa Taipaleella sotinut komppanianpäällikkö, runoilija Jylhä kuvailee sotaa ja sen vaikutuksia yhdellä parhaimmista suomalaisista runokokoelmista. Sota ei mitenkään hyvää tehnyt Jylhänkään psyykelle, ja mies vetäisi 1950-luvulla lopulta kuulan kalloonsa.

Kiväärinpiippu ja silmää kaksi
sua väijyvät rävähtämättä,
sinä surmanliekin laukaisijaksi
kohotat kättä.

Vain silmänräpäys, hyytävä hetki
ja pitkä kuin iankaikkisuus:
joko päättyy sult' elon partioretki,
joko metsään maatuvi luus?

(alku Jylhän runosta "Kohtaus metsässä")
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
"Kovaa Peliä", joka siis Theo Fleuryn elämänkerta ja "Sokkoleikki", John Verdonin Dave Gurney-juttu. Verdonin "Numeropelin" luin aiemmin, se oli ihan ok vaikka ei mikään Laipidus tai Nesbö, jotka ovat olleet kovasti makuuni viime vuosina. Laimeempi versio esim. Kepleristä, joka kuitenkin on ihan helppoa ja viihdyttävää luettavaa. "Kovaa peliä" ostin yhdistetyksi lentokone- ja paskahuusilukemiseksi, puolet lukenut ja ei paljon tunteita herätä. Helvetin huonosti kirjoitettu, jopa niin huonosti että lukiessa alkaa tuntua siltä, josko alkkis-narkkis-addiktionitis on ollut kovassa rahapulassa ja halunnut nostaa itseään vielä ylös. Luen varmaan jossain loppuun tämän Fleuryn sepustuksen, mutta en voi kyllä suositella mitenkään. Verdonia sen sijaan niille, jotka ovat Nesböt, Laipidukset ja Kepleri lukeneet ja niistä pitäneet.
 

Balrog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Erilliset saarekkeet
Britannian entisen Neuvostoliiton ja Venäjän suurlähettilään Rodric Braithwaiten kirja Afgantsy, The Russians in Afganistan 1979-89 tuli hankittua, kyseessä on hyvin mielenkiintoinen kirja jossa Braithwaite kertoo neukkujen Afganistanin operaatiosta, kirjassa kerrotaan myös kuinka lännen joukoilla on nykyään samanlaisia ongelmia Afganistanissa kuin neukuilla aikoinaan, jotkut silloisista helikopterikuljettajista toimivat muuten nykyään maassa länsimaiden palkattua heidät.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Modernist Cuisine. Tämä on 6-osainen teos ja aivan fantastista tavaraa niin ammattilaiselle kuin intohimoiselle harrastajalle. Tämä teos kertoo ruoasta, valmistustavoista ja välineistä lähes kaiken lähestyen asiaa tieteellisesti, mutta myös maallikkolle ymmärrettävällä tavalla. Kuvitus on aivan mahtavaa ja sisältää myös luonnollisesti resepti-osion ja oman osion liemille yms.. Erityisen painon menetelmistä saa sous-vide -menetelmä, koska ns. modernit huippukokit ovat siirtyneet tälle osa-alueelle sankoin joukoin. Sen verran tuo menetelmä on alkanut innostaa, että hyväksi arvioitu Polysciencen sirkulaattori täytyy käydä hakemassa kunhan kerkiää.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvin harvoin tulee kirjoja ostettua, saati luettua. Tällä viikolla kuitenkin päätin muutaman kirjan tilata

Arno Kotro & Christer Lybäck: Veitsen terällä

Kertoo moniongelmaisen nuorisogangsterin tarinan vankilasta huippukirurgiksi. Mielenkiintoiselta vaikuttaa.


Toinen kirja on tässäkin ketjussa mainittu Leiri 14.


Tilasinpa vielä lukematta jääneen Matti Hagmanin elämäkerrankin.


Näillä mennään. Tästä tähän. Tähän on tultu. Väärin tilattu.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Kirjamessuilta tuli tänään poimittua yksi jos toinenkin, itse asiassa 11 uutta kirjaa ja kaksi sarjakuva-albumia hyllyyn. Viime vuosina en ole tuolta niin paljon ostellut, nyt tuli sitten ostettua enemmänkin. Tässä päivän satoa:

Kiinnostavan tuntuinen historiallinen neliosainen tietokirjasarja "Itärajan vartijat", joka kartoittaa 1300-luvulta vuoteen 1809 Suomen itärajan puolustuksen historian aseineen, linnoituksineen ja käytetyine metodeineen. Vuoden 1809 jälkeenhän itärajaa ei hetkeen ollutkaan, kun olimme osa Venäjää, ja vuoden 1917 jälkeisistä tapahtumista (erityisesti 1939-1944) onkin sitten kosolti omaa aineistoaan.

Pakollinen Hitler-aiheinen teos, Uwe Bahnsenin ja James P.O'Donnellin tietokirja Bunkkeri v.1980, joka nimensä mukaisesti kertoo Führer-bunkkerista ja sen asukkaiden viimeisistä vaiheista. Enää ei bunkkeria ole olemassa, kesällä tuli kuitenkin käytyä Berliinissä bunkkerin muistolaatalla.

Koepallona kaksi kiinnostavan tuntuista historiallista dekkaria, jotka sijoittuvat 1830-luvun Istanbuliin, eli Jason Goodwinin teokset Käärmekivi ja Janitsaaripuu. Halvalla sai, joten otin ihan takatekstien perusteella.

Stephen Kingiltä pari puuttuvaa teosta eli novellikokoelma Auringonlaskun jälkeen sekä suomenkielinen Musta Torni VI, joka minulla on englanniksi, mutta haluan sarjan myös suomenkielisenä jotta kokoelma on täydellisempi.

Robert Brantbergin sota-aiheinen tietokirjapokkari Sotaupseerit, joka minulla itse asiassa jo oli, mutta muistin, ettei olisi ollut. No, pistän kavereille eteenpäin, mikään ei jouluna yllätä yhtä iloisesti kuin teos 21 suomalaisen upseerin elämästä.

Sokerina pohjalla Robert Brantbergin viimevuotinen teos "Nikke Pärmi - Musta nuoli", joka kertoo legendaarisen everstiluutnantti Nikke Pärmin elämän sekä hänen komentamansa, rangaistusvangeista ja osin myös kommarimaanpettureista kootun erillispataljoona 21:n eli Mustan Nuolen tarinan. Pärmi oli sopiva mies johtamaan vangeista koottua pataljoonaa, olihan mies nuorena itsekin istunut linnassa taposta ennen jääkäri- ja sotilasuraansa.

Pikaisella selailulla teos lähinnä kertaa Pentti Koivumäen vuoden 1988 vastaavan teoksen "Monumenddaalinen Nikke Pärmi", ja toisin kuin Koivumäen teoksessa, Brantberg on mennyt muuttamaan Pärmin klassiset lausahdukset latteaksi kirjakieleksi, mikä on helvetinmoinen rikos Pärmin persoonaa kohtaan. Pärmin kuuluu hokea "duoda duoda", ei "tuota tuota". Toisaalta teoksessa on ehkä hieman laajemmin Mustan Nuolen taistelukuvauksia ja rintamalinjojen yleiskuvauksia.

Sarjakuvapuolelta ostin kaksi uutta Conan-albumia, jotka täydentävät lähes täydellistä suomenkielisten Conan-sarjakuvajulkaisujen kokoelmaani. Vain pari 1970-luvulla painettua piraattilehteä puuttuu, ja niidenkin tarinoista iso osa julkaistiin toisessa kovakantisessa albumissa.
 

Outsider

Jäsen
Jo Nesbön Lumiukko-pokkari tuli haettua paikallisesta antikvariaatista tänään ja viikolla tuli postissa Jarkko Sipilän novellikokoelma Ei vasikka käskien laula ja Douglas Prestonin ja Lincoln Childin neljäs suomennettu Pendergast kirja Veljensä vartija. Nesbön Harry Hole-sarjassa olen tällä hetkellä menossa kolmannessa osassa, joka on nimeltään Punarinta. Nesbön tuotantoon tutustumisen aloitin pari viikkoa sitten lainaamalla kirjastosta randomilla Panssarisydämen sillä perusteella, että se oli paksuin kirja.:) Harmittaa kun yleensä kaikki hyvät kirjat loppuvat liian lyhyeen, mutta nyt on onneksi vielä useampi kirja luettavana kyseiseltä kirjailijalta. Lumiukkoa ennenkin on vielä kolme kirjaa luettavana, mutta sen verran sitä sivuttiin tuossa Panssarisydämmessä, että odotukset sen suhteen ovat korkealla.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Lukaisepa Nesbön Kukkulan kuningas ja katso myös siitä tehty erinomainen norjalainen elokuva Headhunters, joka on trilleri parhaasta päästä. Tarina ei liity Harry Holeen vaan on oma tarinansa. Kuten kirjakin, niin elokuva on tosiaan ensiluokkainen. Sääli, ettei Suomessa koskaan kyetä tekemään tämän tason teoksia tai näin hyviä elokuvakäsikirjoituksia. Siitähän se on yleensä kiinni, ei näyttelijöiden taidoista.
 

Outsider

Jäsen
Lukaisepa Nesbön Kukkulan kuningas ja katso myös siitä tehty erinomainen norjalainen elokuva Headhunters, joka on trilleri parhaasta päästä. Tarina ei liity Harry Holeen vaan on oma tarinansa. Kuten kirjakin, niin elokuva on tosiaan ensiluokkainen. Sääli, ettei Suomessa koskaan kyetä tekemään tämän tason teoksia tai näin hyviä elokuvakäsikirjoituksia. Siitähän se on yleensä kiinni, ei näyttelijöiden taidoista.

Kukkulan kuningas on tullut huomioitua, mutta kahlataan nyt Harry Holet ensin läpi. Yksi syy tuon Lumiukon ostoon oli muuten se, että Nesbön kirjat tuntuvat olevan kirjastosta jatkuvasti lainassa, mikä varmasti kertoo omaa kieltään kirjojen tasosta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös