Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus
 1. Tinke-80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Haukat
 2. Espen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Old time hockey like Eddie Shore
 3. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Tammikuussa 1983 pelattu ottelu Montreal Canadiens - Neuvostoliiton maajoukkue Montreal Forumissa: 1983 01 Jan Superseries 83 Montreal Canadiens USSR - YouTube

  Neukuilla lähes paras mahdollinen joukkue jäällä. Merkittävimmät poisjäännit Sergei Makarov, Andrei Homutov ja Nikolai Drozdetski.
   
 4. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
 5. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
 6. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Vuoden 1978 nuorten MM-kisojen finaali Kanada-Neuvostoliitto:

  Osa 1: Ice War juniors , Canada - USSR (1977-78) (1) - YouTube
  Osa 2: Ice War juniors , Canada - USSR (1977-78) (2) - YouTube
  Osa 3: Ice War juniors , Canada - USSR (1977-78) (3) - YouTube

  Tuota ottelua on pidetty yhtenä tämän turnauksen historian kaikkien aikojen parhaana pelinä. Kanadan puolelta löytyy mm. Wayne Gretzky, Bobby Smith, Craig Hartsburgh, Mike Gartner, Rob Ramage, Ryan Walter ja Rick Vaive.

  Neukkujen puolella pelasivat mm. Vjatsheslav Fetisov, Sergei Makarov, Aleksei Kasatonov, Aleksandr Kozhevnikov, Sergei Starikov, Aleksandr Gerasimov ja Vladimir Zubkov, joka kaikki pelasivat myöhemmin Neuvostoliiton maajoukkueessa.

  Gretzky taisi olla tuolloin 17-vuotias, mutta oli todella hyvä jo tuossa iässä. Fetisov (joka pelasi pelissä numerolla 3) oli kuitenkin kentän paras pelaaja, mutta oli Gretzkyä pari vuotta vanhempi. Makarov oli myös hyvä, mutta ei erottunut muista Neuvostoliiton hyökkääjistä edukseen yhtä selvästi kuin olisi olettanut ottaen huomioon Makarovin myöhemmän kehityksen.
   
 7. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Tässä myös yksi mielenkiintoinen YT-kanava: YouTube

  Kanavan omistaja on ladannut tuonne useammankin sellaisen pelin, mitä en ollut aikaisemmin kokonaisuudessaan nähnyt, kuten vuoden 1984 olympialaisten ratkaisupelin Neuvostoliitto-Tshekkoslovakia.
   
 8. Espen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Old time hockey like Eddie Shore
  2011 Jääkiekon MM-finaali tänään TV2 klo 22.35 + koosteet kisojen muista Suomen peleistä. YLE:n viimeisin MM-ottelu (tai ylipäätään jääkiekko-ottelu) minkä ovat lähettäneet.

  Olisivat nyt kuitenkin lähettäneet vaikka jonkun sankarillisen voitto-ottelun 70-luvulta Itä-Saksaa vastaan itsenäisyyspäivän kunniaksi.
   
 9. Espen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Old time hockey like Eddie Shore
  Tänään klo 17.55 TV2:

  1/5. Ohjelmasarjassa muistellaan Suomen saavuttamia jääkiekkoilun miesten olympiamitaleita. Avausjaksossa palataan vuoteen 1988, jolloin Leijonat voitti vihdoin ensimmäisen arvokisamitalinsa Calgaryssa.
   
 10. Viltsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Erinomainen oli tämä eka jakso. Siinä raavaat miehet oli tunteet pinnassa edelleen. Itekin ihan herkistyi. Onhan tuo saavutus, josta kaikki lähti ja joka tosiaan mursi sen jumalattoman ison henkisen kynnyksen.
   
 11. Sic Jäsen

  Jep, helvetin hieno aloitusjakso, sikälikin kun olen syntynyt vasta Calgaryn kisojen jälkeen niin onhan tällaiset ohjelmat jälkisukupolvillekin hienoa matskua.
   
 12. pikkuvaimo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Harley-Davidson ja Mercedes-Benz
 13. L. Paraske Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Suomi
  Olipahan tosiaan upeaa työtä Mennaderilta ja kumppaneilta tuo Calgaryn muistelo. Pelaajistosta oli saatu oikeat tyypit kertomaan kokemuksiaan kisoista (Timo Susi asianmukaisesti skraka kaulassa) ja kun noita noiden kisojen maaleja vähemmän on youtubeen tai muualle eksynyt, niin tässäpä niitäkin nähtiin mukavasti.

  Paljonhan sieltä mieleen palautui yksityiskohtia; kanadalaisten järjestämä häpeällinen Myllyksen kypärän ristikon mittaus, Jönni Blomqvistin tasoitusmaali Ruotsia vastaan, Matikaisen ja Tihonovin halaus viimeisen pelin jälkeen ym. ym. Kaiken sitten kruunasivat Penan ja Jönnin kyyneleet, eikä katsojallakaan ollut helppoa.

  Seuraavia jaksoja odotellaan mielenkiinnolla, vaikkeivat varmastikaan tunnelataukseltaan tämän eka mitalin muistelemiseen yllä.
   
 14. Reznik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Muistutetaanpa taas että nuorten mm-kisojen finaalipeli kokonaisuudessaan katsottavissa TSN:n sivuilta, samoin löytyy välierää jne. Chromella tuntuu ainakin minulla toimivan vain incognito-tilassa
   
 15. Goljat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Hokki, Puolangan Ryhti, Sebastian Aho
  Lainaus:
  Mistähän tuon näkis, ku jäi katsomatta. Areenasta ei jostain syystä löydy.

  e. ylen sivujen mukaan tekijänoikeus suojan vuoksi nettikatselu ei ole mahdollista, harmi homma.
   
  Viimeksi muokattu: 06.01.2014 klo 16.55
 16. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Taas yksi uusi hyvä Youtube -kanava: YouTube

  Tuolta löytyy mm. vuoden 1970 MM-kisojen ottelu Neuvostoliitto-Ruotsi kokonaisena väreissä ja HD-laatuisella kuvalla.
   
 17. Viltsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Nyt ensimmäinen osa katsottavissa YLE Areenassa. Hieno homma.
   
 18. Scipio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Panthers
  Lainaus:
  Tässä vieläpä linkki
  Ei kehtaa töissä katsoa, mutta illalla sitten.
   
 19. Jämerä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Jokerit, Oranje
  Aiemmin päivällä vältellessäni kaikkea järkevää tekemistä sattui sinunputkesta vastaan kokonaisia otteluita Torinosta 2006. Ainakin yksi Suomen peli oli joukossa, eli alkusarjan Suomi-Kanada, olkaat hyvä: linkki

  Tippa meinasi tulla linssiin kun tuota katsoi. Suomen jääkiekkomaajoukkue ei ole koskaan pelannut (enkä tiedä tuleeko ikinä pelaamaan) yhtä hyvin turnauksessa, jossa kaikki parhaat ovat mukana. Peli itsessäänkin on todella kovatasoista, koko ajan mennään päästä päähän. Kannattaa muuten seurata erityisen tarkasti Selännettä, jumalauta että sillä kulki putki noissa kisoissa. En muuten vieläkään pysty katsomaan finaalin maalikoostetta, liian koville ottaa.

  Kiitokset tuosta leijonien olympiamitalit-sarjasta. Erittäin mielenkiintoinen jakso, sattuneesta syystä Calgaryn hopea jäänyt allekirjoittaneelle suhteellisen tuntemattomaksi. Tämän hopean voi muuten laskea osastoon ''voitettu hopea''.
   
 20. totterstrom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Montreal, Ilves, Suomi
  Kiitos linkkivinkistä, oli kyllä upea jakso!

  Katsoin TV-oppaasta, että sarja onneksi skippaa Albertvillen turnauksen, niin pääsee vielä kerran nauttimaan/hajoamaan Torinon mahtavalle lennolle. Menee kylmät väreet jo nyt.

  Edit: Ahaa, tapetilla ovatkin vain mitalit. Eli myös 2002 jää välistä.
   
 21. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Ottelu Neuvostoliitto-Tshekkoslovakia vuoden 1988 olympiakisoista: YouTube

  Ottelu päättyi Neuvostoliiton 6-1 voittoon. Jokainen Neuvostoliiton maaleista oli ns. koulumaali eli tekemällä tehty maali.
   
 22. Jack of Spades Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
  Viimeksi muokattu: 12.01.2014 klo 14.14
 23. Radiopää Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Greta Thunberg
  Harmittavaa ettei olympiamitalisarjan grafiikka kunniota yhtään arvoltaan lähes korvaamattomia nostalgiapätkiä. Sekä äänet että introefektit ovat todella kökköjä.

  Joskus olisi hienoa nähdä kokonaisia otteluita, eikä pelkästään samoja lyhyitä pätkiä mitä melkein joka vuosi näytetään. Oma VHS-arkisto alkaa vasta vuoden 1991 Kanada Cupista, ja nekin nauhat alkavat olla katselukelvottomia.
   
 24. Viltsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Hyvä tämä Lillehammerin kisoistakin kertova pätkä. Dramatiikkaahan tuohon sisältyi ainakin hävityn välierän jälkeen, kun Curre oli heittää hanskat tiskiin.

  Ohjelmassa kuitenkin sivuutettiin Suomen maalivahtivalinta välierään, kun kaikkien yllätykseksi, Tammi pelasi tuon pelin. Aravirran kirja kertoo, että jopa Kummola oli ennen välierää joukkueen valmennukselta tivannut perusteluita Tammen peluutukselle. No, ei Suomi tuossa Tammeen kaatunut, jokainen näki, millaisia virheitä pelaajat tekivät.

  Olihan Suomella melkoinen joukkue. Koivun sukupolvi, joista tosin Koivu ja Lehtinen olivat jo tehneet arvokisadebyyttinsä Matikaisen valmennusaikana. Lisäksi Curre sai mukaan maajoukkueesta jo kieltäytyneet , kuten Hannu Virran ja Esa Keskisen. Curre kelpuutti mukaan myös Myllyksen, Tammen, Helmisen ja Mäkelän, jotka Matikainen oli jättänyt sivuun edelliskevään MM-kisoista.