Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus
 1. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Lainaus:
  Ne finaalithan olivat 2-1 eikä 3-2. Ja Kanadan "voitto" oli vähän kuin pokerin pelaaja olisi "voittanut" huijaamalla tai jos kyseessä olisi ollut hiihtokisa, missä toinen hiihtäjä olisi hiihtänyt ilman toista sauvaa.

  Että millainen arvo tällaisella "voitolla" onkaan. No, jokainen päättäköön itse. Kanadan paremmuutta nämä pelit eivät missään nimessä todistaneet. Neuvostoliitto oli näistä kahdesta parempi, piste.
   
 2. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Ottamatta kantaa sen enempää itse aiheeseen, niin eihän se, että Kanada voitti tuomarien avustuksella tarkoita automaattisesti että NL oli parempi. Saattoi olla, en minä sitä tarkoita, mutta päättelyketjuna tuo virheellinen tai ainakin puutteellinen minusta. Tuomarivirheet ovat käsittääkseni aika kiistattomia videolta todettavissa olevia faktoja, mutta ne eivät tarkoita että NL:n paremmuus olisi fakta.
   
  Viimeksi muokattu: 22.01.2014 klo 09.45
 3. Kemikaalivirasto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Cräps
  Lainaus:
  Niinhän se olikin. Mieleni täyttyy vieläkin riemusta Kanadan taitoylivoimaa seuratessa jälkitallenteilta. Kyllä oli aikoinaankin pienellä pojalla hymy herkässä koulussa tuuletellessa yya-hengessä piehtaroivien kommunistien jälkikasvulle.
   
 4. Viltsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Youtubessa on paljonkin pätkiä, jopa kokonaisia matseja vuoden 1987 Canada Cupista. Laatuun en ota kantaa. Suomenkin ottelut taitaa löytyä kaikki kokonaisuudessaan.
   
 5. Mänizeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, New York Rangers
 6. Viltsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lake Placidista 1980 pikku pätkä: Lake Placidin (melkein) ihme - YouTube

  Kalevi Numminen tuossa sanoo, että Suomi jäi neljänneksi maalierolla/maalisuhteella. Ei se näin mennyt, kyllä Suomella oli sarjataulukossa vain yksi piste, kun Ruotsilla oli kaksi.
   
 7. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Lainaus:
  Taitoylivoima taisi vain olla sillä toisella puolella, mutta mikäs siinä jos tuollaisilla keinoilla saavutetuista "voitoista" pystyy itselleen uskottelemaan mielikuvan Kanadan paremmuudesta.

  Sinulle on kuitenkin tässä ketjussa selvitetty asioiden todellinen laita.
   
 8. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Neuvostoliiton ja Ruotsin väliset ottelut olivat vielä 1980-luvulla usein yllättävänkin epätasaisia eli päättyivät Neuvostoliiton murskavoittoihin. Tässä muutama video tällaisiin peleihin.

  Lake Placid 1980: Neuvostoliitto-Ruotsi 9-2: YouTube

  Tähän peliin tultaessa Neuvostoliitto oli jo menettänyt mahdollisuuden kultaan tuon ihmeeksi luokiteltavan USA-tappion myötä. Olen lukenut, että joukkueen pelaajien mielialat ennen Ruotsi-peliä olivat järkyttyneitä. Pelissä Neuvostoliitto oli kuitenkin murskaavan ylivoimainen. Se takoi taululle 35 minuutissa lukemat 7-0 ja loput 25 minuuttia joukkue läpsytteli 2-2 tasapelin. Viimeistä arvoturnaustaan yhdessä pelannut ketju Harlamov-Petrov-Mihailov oli varsinkin ensimmäisessä erässä elementissään. Harlamoville ja Mihailoville Lake Placid oli viimeinen arvoturnaus. Petrov oli vielä mukana vuoden 1981 MM-kisoissa.


  Calgary 1988: Neuvostoliitto-Ruotsi 7-1: YouTube

  Tässä pelissä Neuvostoliitto varmisti olympiakullan Calgaryssa. Ottelu oli Neuvostoliitolle turnauksen toiseksi viimeinen. Neuvostoliiton pelillinen ylivoima ei ollut tässä pelissä yhtä murskaavaa kuin Lake Placidissa, mutta olihan Ruotsi kuitenkin melkoisen jyrän alla koko ottelun ajan.


  Tukholman MM-kisat 1989: Neuvostoliitto-Ruotsi 5-1: YouTube

  Ruotsi tuli suurin odotuksin omiin kotikisoihinsa, jotka pelattiin upouudessa Globenissa. Ruotsi oli saanut kisoihin paljon kovia pelaajia, kuten Kent Nilsson, Börje Salming, Tomas Jonsson, Tomas Sandström, Tomas Steen, Anders Eldebrink, Tomas Rundqvist ja Ulf Dahlen. Ruotsi kuitenkin romahti mitalisarjassa neljänneksi. Tämä turnaus oli viimeinen missä Neuvostoliiton ykkösketju Krutov-Larionov-Makarov pelasi yhdessä arvoturnauksessa. Neuvostoliiton kolmosketjussa pelasivat kokeneen Sergei Jashinin kanssa nuoret Sergei Fedorov ja Aleksandr Mogilny, joka loikkasi heti tämän pelin jälkeen Buffaloon.


  Kootaan vielä tähän 80-luvun murska/selkeitä tappioita:

  Olympiakisat 1980: Neuvostoliitto-Ruotsi 9-2

  MM-kisat 1981: Neuvostoliitto-Ruotsi 13-1.

  Tämä peli on modernin jääkiekon suurinumeroisin voitto kahden ns. suuren välillä. Ottelun kaksi mielenkiintoisinta tilastoa lienevät ne, että ensimmäinen erä päättyi 0-0 (seuraavat kaksi erää 6-0 ja 7-1) sekä se, että Neuvostoliitto ei saanut pelissä yhtään ylivoimatilannetta ja teki kaikki 13 maaliaan tasakentällisin. Ruotsin ainoan teki ylivoimalla Tomas Steen, joka ohjasi Anders Eldebrinkin siniviivavedon ohi Vladislav Tretjakin. Neuvostoliiton puolelta tuhojaan teki erityisesti Aleksandr Maltsevin johtama ketju laidoillaan Nikolai Drozdetski ja Vladimir Golikov. Maltsevin saldo pelissä oli 3+2.

  Tästä pelistä en ole löytänyt koko ottelun käsittävää videota, mutta maalikooste löytyy Youtubesta.

  MM-kisat 1982: Neuvostoliitto-Ruotsi 4-0 ja 7-3.

  MM-kisat 1983: Neuvostoliitto-Ruotsi 4-0

  Olympiakisat 1984: Neuvostoliitto-Ruotsi 10-1

  MM-kisat 1985: Neuvostoliitto-Ruotsi 6-2

  Olympiakisat 1988: Neuvostoliitto-Ruotsi 7-1

  MM-kisat 1989: Neuvostoliitto-Ruotsi 5-1


  Ruotsi ei pystynyt 1980-luvulla voittamaan Neuvostoliittoa kertaakaan arvoturnauksessa, mutta vuonna 1987 se voitti maailmanmestaruuden maalieron turvin ja pelasi silloin tasan 2-2 Neuvostoliiton kanssa. Kanada auttoi silloin Ruotsin maailmanmestaruuden häviämällä Ruotsille tahallaan murskanumeroin 0-9, koska ennen ottelua oli tiedossa että Ruotsi tulee voittamaan kultaa jos Kanada häviää riittävän suurin lukemin.

  Vuonna 1986 Ruotsi pystyi myös pelaamaan tasaiset pelit Neuvostoliittoa vastaan. Alkusarjassa neukut voittivat 4-2 ja loppusarjassa niukasti 3-2.
   
  Viimeksi muokattu: 25.01.2014 klo 11.55
 9. Ilmari Ahde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vihaan melkein kaikkia.
  Lainaus:
  Kanada ykkönen ja Neuvostoliitto tuli kunniakkaasti toiseksi heti voittajan jälkeen, hieno suoritus sekin on. Ykkönen tulee ennen kakkosta, kyllä sen on jo tunnustanut sosialistinenkin tiedemies.
   
 10. Kemikaalivirasto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Cräps
  Lainaus:
  Todellinen laita on, että Kanada voitti taitoylivoimansa turvin Neuvostoliiton doupatut steroidihärät. Mutta hopee ei oo häpee. Faktahan ei muutu toiseksi vaikka kuinka monta lainausmerkkiä teksteihisi laitat. Liitteenä vielä nuoremmille lukijoille klippi miltä jääkiekko parhaimmillaan näyttää: Canada Cup 1987, Lemieux goal - YouTube

  Linkki vie youtuben Canadan cupin finaaliin vuodelta 1987.
   
 11. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Lainaus:
  Toistan kysymykseni sinullekin: mikä merkitys on "voitolla", joka on seurausta oman tuomarin puolueellisuudesta ja jota ilman voitto ei olisi edes ollut mahdollinen, koska Neuvostoliitto oli parempi joukkue?

  Palaan edelleen vertaukseeni hiihtokisasta, jossa on kaksi osanottajaa, joista toinen määrätään hiihtämään kisa vain yhdellä sauvalla, minkä seurauksena hän häviää toiselle hiihtäjälle 50 km kisan yhdellä sekunnilla. Oliko kisan "voittaja" siis parempi hiihtäjä, koska "voitti"?

  Tämä on täysin pätevä vertaus Kanada Cupiin, koska puolueellinen tuomaritoiminta toi Kanadalle vastaavan edun.
   
  Viimeksi muokattu: 25.01.2014 klo 12.05
 12. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Lainaus:
  Sinulla lienee sellaiset todisteet neuvostopelaajien douppauksesta, mitä IIHF:llä ja KOK:lla ei ole?

  Pohjois-Amerikassahan pelaajien douppaus on arkirutiinia ja NHL on mm. estänyt pelaajien säännöllisen testaamisen.

  Tuo "voittomaalihan" käytiin täällä jo kerran läpi. Jos tilanne olisi mennyt toisinpäin eli neukkupelaaja koukannut nurin kanadalaisen tuossa tilanteessa olisi Koharski varmasti puhaltanut jäähyn.

  Kuten sinulle on täällä nyt monta kertaa ja useamman kirjoittajan toimesta kerrottu, ei tällaisen turnauksen "voitolla" ole yhtään mitään merkitystä, jossa tuomarilinja suosii koko ajan ja säännönmukaisesti järjestävän maan joukkuetta ja missä tuomarit ovat itse kanadalaisia.

  Neuvostoliitto oli vain parempi, piste.
   
 13. Ilmari Ahde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vihaan melkein kaikkia.
  Lainaus:
  Hyvällehän se maistuu, voitto on aina voitto. Moraalisesta voitosta en tiedä, kai siitä Neuvostoliitossa jonkun prenikan rintaan sai.
   
 14. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Lainaus:
  "Voitto on aina voitto".

  Tuo asenne poistaa kokonaan urheilullisuuden merkityksen pois urheilusta. Jos on oikein viedä paremmalta joukkueelta voitto vilpin avulla, niin tuo ei ole enää urheilua vaan propagandaa. Ja propagandaahan nuo Kanada Cupit olivat, ainakin vuoden 1981 jälkeen pelatut. Vuoden 1981 turnauksessa sentään ei ollut finaalissa kanadalaista tuomaria, vaikka silloinkin kaikki muut olosuhteet oli tehty Kanadan eduksi.
   
 15. Kulmadivaani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Capitals
  Eikös Neuvostoliiton pelaajat tunteneet toisensa pelitavat hyvin? Monta vuotta pelanneet ja harjoitelleet yhdessä. Aika merkittävä etulyöntiasema neuvostoliittolaisille.
   
 16. Ilmari Ahde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vihaan melkein kaikkia.
  Lainaus:
  Propaganda olikin Neuvostoliitossa suosittu laji, ja miksei nyky-Venäjälläkin. Lähdenkin tästä katsomaan juutuupista -87 Canada Cupin parhaita paloja.
   
 17. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Lainaus:
  Maajoukkueen pelaajista noin puolet tuli yleensä ZSKA:sta, joten tuo on perusteltu mielipide. Myös Dynamosta, Spartakista, Kriljasta ja/tai Torpedosta oli useimmiten ainakin yksi seuraketju maajoukkueesa.
   
 18. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Lainaus:
  Ehkä propaganda ymmärrettiin Neuvostoliitossa toisin kuin Kanadassa? En nimittäin muista, että Neuvostoliitossa olisi järjestetty kutsuturnauksia, missä Neuvostoliiton pelit viheltää heidän oma tuomarinsa. Izvestijassa näin ei ainakaan tapahtunut.

  Kannattaisi vain reilusti myöntää, että Neuvostoliitto oli parempi.
   
 19. Kemikaalivirasto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Cräps
  Lainaus:
  Minulla ei ole tuohon muuta sanoa, kuin erään suomalaisen silloin P.Buren kanssa Vancouverissa pelanneen kaverin mielipide ja I.Larionovin kirjoitukset, sekä lukemattomat Neuvostoliiton ja DDR:n doping järjestelmästä entisten urheilijoiden antamat lausunnot. Mites sinulla kommenttina tuohon NHL:n dopingin arkirutiiniin? Voitko linkittää muutaman lähteen?

  Lainaus:
  Wikipedia tietää kertoa: "late in the third period, Canada coach Mike Keenan, who had been juggling lines all series, sent the trio of Gretzky, Lemieux and Hawerchuk out to play with a faceoff in Canada's end. After the faceoff, Gretzky, Lemieux and Larry Murphy rushed up the ice. Young Soviet defenseman Igor Kravchuk was the only man back and he fell down to block a pass across but Gretzky fed the puck back to Lemieux, who fired a shot over the glove of goaltender Sergei Mylnikov with 1:26 remaining. The Gretzky to Lemieux play is one of the most memorable plays in Canadian hockey history."
  Minun englanninkielen taitoni on todennäköisesti parempaa kuin sinun venäjänkielen taitosi, mutta kysytään nyt varmuuden vuoksi että missä tuossa puhutaan jostain ihmeellisistä kampeista ja estämisistä joita ei ikinä tapahtunut?

  Jottei mentäisi offtopicissa jatkuvasti, niin ohessa linkki otteluun, jossa Suomen b-joukkue nöyryytti Neuvostoliiton ykkösryhmän totaalisesti. Ilman lainausmerkkejä: [Olympics 88] Ice-Hockey: Finland-USSR - YouTube
   
 20. Kemikaalivirasto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Cräps
  Lainaus:
  Näin on. Neuvostoliitossa järjestettiin sellaisia kisoja, missä stadionin ovia availtiin keihäänheiton aikana sattuman varaisesti ja tuomareina Izvestijassa oli yllättävän usein Varsovan liiton poikia. Eipä silti, kyllä vanha Izvestija hakkasi tunnelmassa ja tasossa nykyiset EHT-höntsät 100-0. Tuli niitä moskovan tv:stä katseltua mustavalkoisena aikoinaan sloboselostuksella ja vieläkin on kylmiä väreitä kun niitä muistelee. Varsinkin Tsekkoslovakian ja Neuvostoliiton peleissä oli oma latauksensa. Oi niitä aikoja. Voin näin epävirallisesti myöntää, että oma soft spot oli taannoinen neukkujen ykkösvitja KLM höystettynä pakkiparilla Fetisov-Kasatonov. Kaivoin kultaisella 80-luvulla kaikki mahdolliset pelit esille jossa pääsin viisikon nerokkuutta seuraamaan. Kavereiden sädekehä vähän hyytyi kun siirtyivät änäriin. Tosin parhaat vuotensa jo ohittaneina, mutta kuitenkin.
   
 21. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Lainaus:
  Eli perustat syytöksesi pelkkiin kuulopuheisiin?

  Neuvostoliiton pelaajat testattiin samalla tavalla kuin muidenkin joukkueiden pelaajat eikä kiinnijäämisiä ollut.

  Väite, että Suomessa douppausta harjoitettiin jääkiekossa säännönmukaisesti olisi paremmin perusteltu, koska suomalainen kiekkoilija on oikeasti jäänyt kiinni dopingin käytöstä jääkiekon MM-kisoissa. Samoin ruotsalainen ja amerikkalainen jääkiekkoilija.

  Se että Burella oli harvinaisen vahvat lihasvoimat ei todista mitään dopingin käytöstä. Buren isä oli olympiatason uimari ja äiti myös urheilija. Kyllä ne geenit tulivat sitä kautta.

  NHL:ssä pelaajia ei kauden aikana testata käytännössä ollenkaan. En etsi linkkiä tälle, vaan saat tyytyä tähän tai etsiä linkin itse.  Lainaus:
  En tiedä miksi Wikipedia ei mainitse Hawerchukin koukkausta Bykoviin, mutta kyllä se tapahtui.

  Tässä tuo kamppaus: How Canada Won the 1987 Canada Cup: The Final Game - YouTube

  Lainaus:
  Suosittelen että katsot aiemmin linkittämäni videon, joka näyttää koko Neuvostoliiton ja Suomen välisen ottelun Calgaryn kisoista. Kultansa jo varmistanut Neuvostoliitto pelaa lähes haukotellen, mutta hallitsee peliä ja kiekkoa melkoisen suvereenisti. Neuvostoliiton asenteesta tässä pelissä paras esimerkki on se, että Mogilny syöttää läpiajossa taaksepäin omalle pelaajalle. En ole koskaan nähnyt vastaavaa missään toisessa tosipelissä. No, ehkä tämä peli ei ollut venäläisille "tosipeli".

  Calgaryn porukka oli kaukana Suomen b-maajoukkueesta. Suomella taisi olla tuohon aikaan 4-5 vakituista NHL-pelaajaa. Kaikki loput olivat Suomen käytössä olympiakisoissa. Ainakin puolustuksen osalta Calgaryn joukkue oli selvästi kovempi kuin esim. Lillehammerin joukkue.
   
 22. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Lainaus:
  Tarkoitatko tshekkejä? Tshekit ja neukut olivat kaukalossa verivihollisia eivätkä tshekkituomarit koskaan suosineet neuvostopelaajia kaukalossa, kuten esim. amerikkalaistuomarit ovat usein suosineet Kanadaa.


  Lainaus:
  Vanhaa Izvestijaa ja sen tunnelmaa ja latausta ei voi enää palauttaa, koska Neuvostoliittoa ja punakonetta ei enää ole, eikä Tshekki(slovakia) ole enää myöskään entisensä.
   
 23. Kemikaalivirasto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Cräps
  Lainaus:
  Olen teikäläisen tekstejä sen kymmenisen vuotta lukenut ja lieköhän tämä ensimmäinen kerta kun ollaan samaa mieltä. Harvoja asioita mitä 80-luvulta kaipaan on vanhat Izvestija-turnaukset ja keski-Euroopan mäkiviikot. Aina kun oli mahdollista niin kyseisten tapahtumien alta sai väistyä niin koulun käynnit kuin muutkin tekemiset. Ei nykyään enää samanlaista tunnetta saa mistään kun urheilua tulee joka tuutista. Tavallaan hienoa, tavallaan masentavaa. Vai tuleeko palstan suurelle 90-luvulla syntyneelle porukalle mieleenkään, että katselisi rätisevää mustavalkokuvaa käsittämättömällä mongerruksella selostettuna 18 tuuman puulaatikosta? Puhumattakaan siitä, että kyriliset aakkoset oli selässä ja ne ja pelaajien numerot piti opetella ulkoa että tajusi mistään mitään? Olisinpa vielä nuori.
   
 24. Espen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Old time hockey like Eddie Shore
  Lainaus:
  Maantieteellisestä sijainnista johtuen meilläkin rajanpinnassa asuvilla näkyi Moskovan TV. Sain sitten katsella Izvestijaa ja Neuvostoliiton ja NHL -joukkueiden välisiä matseja perheen toisesta televisiosta, joka oli mustavalkokuvalla varustettu matka-TV. Kuvanlaatu olisi ollut sama kuin väritelevisiosta katsottuna, koska lähetys näkyi Suomen puolella mustavalkoisena ja pienellä lumisateella väritettynä.
   
 25. Rommeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Pale Knuckles - EASHL
  Hieno ryssäpropagandan tuotos kyllä tuo TOJn linkittämä pätkä. En kyllä äkkikatsomalta silti tajua, mitä video yrittää todistaa.