Veti surulliseksi / hiljaiseksi

  • 1 446 160
  • 4 852

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Todella demarihenkinen kommentti. Suorastaan käsittämätön. Luulisi kaikille (myös demareille) olevan selvää, että ei kenellekään terveelle ihmiselle tulisi mieleen tehdä mitään tuollaista, oli lapsia tai ei ja olisi asiat miten tahansa.

Yhtä ällöttävä kommentti kuin kohudosentti Bäckmanin retostelut tällä onnettomuudella Venäjän mediassa. Luulisi normaalille ihmiselle olevan selvää että tuoretta vanhempaa tällaiset tapahtumat raapaisevat vähän syvemmältä.

Henkilöautoihin toki voisi laittaa racing-tason turvakaaret, mutta ne lisäisivät painoa ja vähentäisivät matkustustilaa, sekä toisivat kustannuksia, ettei ole mitään järkeä.

Turvakaaret eivät kyllä hirveästi suojaa kolaritilanteissa, niiden tarkoitus on lähinnä auton kaatuessa pitää ohjaamoa kasassa jottei kuljettaja musertuisi.
 

mutina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
Nyt vetää kyllä hiljaiseksi. Siskolla taitaa olla keskenmeno. Raskaus on vasta ensimmäisellä kolmanneksella, joten juuri kukaan ei tiedä asiasta. Niinpä minäkään en voi purkaa tätä asiaa kuin tällä anonyymillä postauksella. Voi siskoa. Vielä kuitenkin toivon, että ehkä ei siltikään, ehkä väärä hälytys.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Nyt vetää kyllä hiljaiseksi. Siskolla taitaa olla keskenmeno. Raskaus on vasta ensimmäisellä kolmanneksella, joten juuri kukaan ei tiedä asiasta. Niinpä minäkään en voi purkaa tätä asiaa kuin tällä anonyymillä postauksella. Voi siskoa. Vielä kuitenkin toivon, että ehkä ei siltikään, ehkä väärä hälytys.
Oikeasti, parempi noin aikaisessa vaiheessa kuin vasta silloin kun lapsen liikkeet on jo tuntenut. Jos keskenmeno on aikaisessa vaiheessa, on myöhemmin vielä hyvinkin mahdollista että raskaus menee loppuun asti. Niin kävi esimerkiksi minun avovaimolleni. Ensin raskaus meni kesken ja seuraava raskaus muutamaa kuukautta myöhemmin meni loppuun asti ja nyt on terve 1v poika.
 

faro

Jäsen
Sain eilen kuulla, että eräs kanssani samalla luokalla opiskeleva on ollut autokolarissa. Tuloksena vakava aivovamma. Jonkin verran ollut tämänkin henkilön kanssa tekemisissä, joten kyllähän tämä pysäytti. Niin vain se elämä heittelee eikä koskaan voi tietää mitä tulee tapahtumaan. Tällaisilla hetkillä arjen huolet ja murheet tuntuvat niin pieniltä.

Nauttikaamme siis elämästä vielä kun voimme, sillä koskaan ei tiedä, mitä huominen tuo tullessaan!
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vaimo häipyi kaveriensa kanssa elokuviin ja olen yksin himassa, katselin aikani kuluksi jälleen kerran dokumentin nimeltä Piripäiväkirja. En tullut surulliseksi, mutta veti kyllä jälleen hiljaiseksi. En ole koskaan ollut mikään räkäinen nisti, enkä koskaan ole itseeni piikittänyt mitään. Kuitenkin vuosikausia tuli liukasteltua kaltevilla pinnoilla väärien ihmisten kanssa, tuli tehtyä todella tyhmiä juttuja ja kyllähän siinä tuli tutustuttua myös kaikkiin laillisiin ja laittomiin päihteisiin.

Nyt kun asiat ovat oikeastaan jo pitkään olleet hyvin, pystyy omia tekemisiään muistelemaan ja tarkastelemaan aiempaa objektiivisemmin. Nyt sen näkee, paljonko pahaa on läheisilleen omalla toiminnallaan aiheuttanut ja kuinka hyvä onni on ollut siinä, etten jossain kohtaa päätynyt lusimaan, tai peräti maan alle omaan puuyksiöön.

Monta vuotta meni niin, että en mitenkään verrannut itseäni "kunnon" nisteihin. Mulla oli olevinaan elämä järjestyksessä ja katsoin kaikkia narkkareita säälien alaspäin. Jossain kohtaa se sitten iski, että olen aivan samalla viivalla, vaikka näennäisesti pystyin pitämään itsestäni huolta, kävin duunissa ja näin. Kaikki viikonloput menivät kuitenkin milloin missäkin aineissa, eikä se arki-iltoinakaan mitenkään tavatonta ollut. Miten mä siis erosin niistä halveksimistani narkkareista? En vittu yhtään mitenkään ja väitän, että sen tajuaminen pysäytti uppoamiseni ja aloitti uuden elämän rakentamisen, sellaisen elämän, jossa pystyn katsomaan peiliin ja jossa onnellisuus ei ole sitä, että ihan koko aikaa ei vituta ja ahdista.

Vetää hiljaiseksi kun miettii, että moni ei pääse koskaan päihteistä ja niiden mukanaan tuomasta elämäntyylistä eroon. Onhan se niin, että elämänmuutosta täytyy haluta ja sen eteen pitää tehdä kovasti pitkäjänteistä työtä, joten siinä mielessä turha niitä kohtaloita on surkutella. Samalla tuntuu kuitenkin jotenkin etuoikeutetulta olla tässä nykyisessä asemassa, vaikka itsehän mä sen duunin olen tehnyt, samaan on mahdollisuus kaikilla. Toiset eivät vaan koskaan sitä halua tai vaikka haluaisivatkin, niin eivät siihen pysty ja se vetää mielen surulliseksi.

Tossa Piripäiväkirjassa keskitytään turkulaisen Pinjan elämään ja sen mutkaisiin vaiheisiin. En tunne tyttöä henkilökohtaisesti, mutta tarinansa on silti kovin tuttu. Surullista katsoa, miten kaikki pyörii pirin ympärillä, miten se on maailman tärkein asia ja vaikka muija pääsi jossain vaiheessa katkon kautta kuiville oli aivan selvää, että retkahtaminen on edessä ennemmin tai myöhemmin. lähtökohtansa elämään eivät toki ole olleet kaikkein parhaat, kun mutsinsa kanssa on douppia käyttänyt jne.
 
Viimeksi muokattu:

A Siente

Jäsen
Toinen mummoista makaa sairaalassa ja todennäköisesti kuolee ihan lähiaikoina. Molemmat vaarit ovat jo menneet vuosia sitten (kumpaakaan en koskaan nähnyt). Myös toinen mummoista on jo toinen jalka haudassa. Niin paljon hyviä lapsuusmuistoja, että pahaa tekee ajatella noiden poismenoa. Suht läheiset ja hyvät välit on ollut aikuisiälläkin, mutta silti liian vähän tultu nähtyä. Ikäähän noilla on jo yli 90-vuotta, joten kyllähän sitä lähtöä osaa jo jollain tavalla odottaa, ei se silti helppoa ole.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Edesmenneen isoisäni sisaren poika menehtyi toissapäivänä keuhkokuumeeseen. Diabetesta sairastanut hiukan yli 60-vuotias äijä ehti olla sairaalassa ilmeisesti aika pitkän tovin. En pahemmin tuntenut häntä, koska olin nähnyt häntä elämäni aikana vain muutaman kerran, mutta hän jätti itsestään mukavan kuvan. Surulliseksi vetää eikä pelkästään hänen lastensa vuoksi. Hänen äitinsä on seitsemän viimeisen vuoden aikana menettänyt miehensä, veljensä ja poikansa. Ensin mainitun vei syöpä, toinen kaatui hämärissä olosuhteissa saunan kiukaalle osittain palaen ja lopulta sydänkohtaukseen kuollen ja kolmannen vei keuhkokuume.

RIP Pekka.
 
Täytyy sanoa, että vaikken kaikkein herkimmäksi itseäni tunnustakaan, niin tämän jutun johdosta jostain syystä melkein tirahti...

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014111718842601_uu.shtml
Kyllä meni itsellänikin hetkeksi ns. pasmat sekaisin tämän jutun luettuani. Kyllä ihminen osaa olla kummallinen. Olisihan tuo oikeus ja kohtuus, että tuollaiseen tehtävään ei ketään pakotettaisi. Vaikka tottakai oman lapsensa tapattaminen on jokaisen Suomen kansalaisen perusoikeus, jonka toteutumista jokaisen terveydenhuollon ammattilaisen täytyy olla edistämässä vakaumuksestaan huolimatta.

Voisin kuvitella, että menisin sekaisin, jos tuollaisessa tilanteessa joutuisin läsnä olemaan. Sen verran voimakkaat tunnesiteet on omiin lapsiin, että kohtuullisen herkillä tässä asiassa ollaan.

Kävin allekirjoittamassa aloitteen.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Viimeisimmässä Suomen Kuvalehdessä oli tuosta aiheesta mielestäni ansiokas kolumni, jossa otettiin se kanta, ettei lääkärikunta saa alkaa valikoida asiakkaitaan omiin vakaumuksiinsa perustuen. Esimerkkeinä annettiin myös muunmuassa lesta-alueilta (tai jutussa puhuttiin Pohjois-Pohjanmaalaisista pienpaikkakunnista) tapahtunutta suoranaista potilaiden kyykyttämistä, kun paikkakunnan ainoat lääkärit luukuttavat kaikki aborttiasiat THL:n (tms. korkein viranomaistaho, lehteä ei ole käsillä joten en muista täsmälleen oliko kyseessä THL vai esim. lääkintähallitus) kautta, vaikka näin ei tarvitsisikaan tehdä (ja täten vähintään pitkittävät prosessia ja varmaan muutamassa tapauksessa ovat saaneet myös siirrettyä prosessin yli turvallisen raskaudenkeskeyttämisajan ja näin ollen saaneet saatettua maailmaan ei-toivotun ja todennäköisesti ei-kovin-onnellisen lapsuuden saavan ihmisen alun). Ilta-lehden juttu on mielestäni huomattavasti populistisempi ja siinä maalataan koko toiminnasta kuva veriorgioina, joissa viattomia ihmistaimia tapetaan tappamisen ilosta. Jenkkilästä tuttua kaavaa, en olisi suorilta uskonut kuitenkaan että täällä tuollaiseen "uutisointiin" valtakunnallisessa mediassa lähdettäisiin.

Jos suoritat lääkärinvalan, niin sitoudut hoitamaan kaikkia hoitoa tarvitsevia potilaita, et ainoastaan niitä, joiden ongelma koskee hyväksymiäsi terveydellisiä ongelmia/asioita.
Lääkärinvala kirjoitti:
...
Päämääränäni on terveyden ylläpitäminen ja edistäminen, sairauksien ehkäiseminen sekä sairaiden parantaminen ja heidän kärsimystensä lievittäminen.
...
Kunnioitan potilaani tahtoa.
...
Täytän lääkärin velvollisuuteni jokaista kohtaan ketään syrjimättä
...

Tällä en tahdo paheksua/väheksyä kenenkään mielipidettä aborttiasiassa ja kyllähän tuo IL:n juttu itselläkin aiheutti pahaa mieltä (kuten jutun tarkoitus luonnollisesti olikin). Jos vastakkain asetetaan kuitenkin potilaan ja lääkintähenkilökunnan oikeudet (tai tässä tapauksessa vakaumukset/mielipiteet), niin omalta puoleltani olen kuitenkin potilaan puolella tapauksesta riippumatta.
 

Migron

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos ei pysty hoitamaan työtään niin pitäisi ruveta katselemaan muita hommia.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Jos suoritat lääkärinvalan, niin sitoudut hoitamaan kaikkia hoitoa tarvitsevia potilaita, et ainoastaan niitä, joiden ongelma koskee hyväksymiäsi terveydellisiä ongelmia/asioita.

...

Tällä en tahdo paheksua/väheksyä kenenkään mielipidettä aborttiasiassa ja kyllähän tuo IL:n juttu itselläkin aiheutti pahaa mieltä (kuten jutun tarkoitus luonnollisesti olikin). Jos vastakkain asetetaan kuitenkin potilaan ja lääkintähenkilökunnan oikeudet (tai tässä tapauksessa vakaumukset/mielipiteet), niin omalta puoleltani olen kuitenkin potilaan puolella tapauksesta riippumatta.

Ja tässä on hyvin pian edessä seuraavana ongelmana se, että kenen vakaumus on sitten se, jonka perusteella on oikeus tehdä kieltäviä päätöksiä ja kenen ei? Suomessa kun on lääkäri- sekä hoitajakunnassa työntekijöitä joiden uskonnollinen tai muu vakaumus voi poiketa huomattavan paljon suomalaisesta keskiarvosta tai siitä mitä pidämme Suomessa oikeana, joten entäpä jos tämä - kasvava - joukko ammattilaisia ryhtyy arvottamaan potilaitaan oman vakaumuksensa mukaisella tavalla? Jos nyt annetaan joillekin oikeus kieltäytyä tietyistä tehtävistä vakaumukseensa vedoten on seuraavaksi edessä tilanne, jossa sama pitää hyväksyä kaikkien kohdalla tai muutoin voisimme väittää arvottavamme vakaumuksia, jos vakaumuksen a omaava ihminen voi sanoa "ei" mutta vakaumuksen b omaava ei voikaan sanoa "ei" vaan hänen on tehtävä kyseinen tehtävä tilanne ei ole minusta oikein.

vlad.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Täytyy sanoa, että vaikken kaikkein herkimmäksi itseäni tunnustakaan, niin tämän jutun johdosta jostain syystä melkein tirahti...

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014111718842601_uu.shtml
Yleisesti ottaen olen sitä mieltä, että kätilöt ja lääkärit hoitakoot tehtäviään voimassa olevin lakipykälien ja tehtäviään koskevien sääntöjen ja määräysten mukaisesti. Jos näiden suhteen ryhdytään sooloilemaan kuka minkäkin vakaumuksen ja mielipiteen muodostaessa poikkeuksia, niin hommasta putoaa määrätyllä tavalla pohja pois. Myös potilaan tai paremminkin terveydenhoitopalvelua saavan asiakkaan oikeudet voivat tätä kautta kyseenalaistua.

Linkin takana oleva tapaus itsessään on inhottava, vaikka paha sanoa lopullista sanaa, kun ei tiedä mitä kaikkea tapauksen takana on. Jos kyseessä on suht pitkälle edenneen raskauden keskeyttäminen nipin napin laillisissa aikarajoissa esim. sillä perusteella, että äidin henki olisi raskauden edetessä suuressa vaarassa, niin ainakin minä ymmärrän ja jollakin lailla myös hyväksyn asian. Samoin ymmärrän täysin senkin, jos keskeytetty raskaus olisi saanut alkunsa raiskauksesta, mutta eiköhän abortoinnin olisi tuossa tilanteessa voinut hoitaa jo varhain kaavinnalla. Jos ihmiset taas ymmärtävät abortin jonkinlaisena ehkäisykeinona, niin silloin arvoissa ja asenteissa on jotakin perustavalla tavalla kieroutunutta.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Vähän analyyttisempaa otetta tuohon "aborttikohuun" tarjoaa hs http://www.hs.fi/sunnuntai/a1361591410746?jako=c2764fb42b1da684bd0037a30122f5c7&ref=fb-share

Jutun prof.Mäenpään ja Gisslerin kommenteista poimintoja:

"Lääkärit eivät käytännössä keskeytä raskautta tässä vaiheessa, elleivät he ole varmoja siitä, ettei sikiö ole elinkelpoinen", Mäenpää sanoo."

"Lapsi kuolisi joka tapauksessa, joko kohtuun, synnytyksen jälkeen tai pienenä lapsena."

"Jos rajaa alennettaisiin, tulisi tilanteita, joissa 21. viikolla nähdään, että siellä on lapsi, jolla ei ole aivoja. On raskasta äidille kantaa se raskaus loppuun", Mika Gissler sanoo."

"Raskaus saattaa myös vaarantaa äidin hengen. Gisslerin mukaan osa naisista matkustaisi ulkomaille abortin perässä"
 

Shadowjim

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Isäni ja äitipuoleni vuosikymmenen kestänyt yhteinen taival päättyi eilen. Ero tuli onneksi täydessä yhteisymmärryksessä, ja olen itsekin asian kanssa täysin sujut, mutta silti on sydäntäraastavaa katsoa kuinka nelivuotias pikkusiskoni reagoi tilanteeseen. Yritäpä tuon ikäiselle selittää, miten isä ja äiti eivät voikaan yhtäkkiä asua enää yhdessä, ja muutto on edessä. Kyllä meinasi itseltäkin kyynel vierähtää siskon hämmenystä katsoessa. Noh, tyttö saa asua molempien luona yhtä paljon, ja uudet koditkin löytyvät samalta asuinalueelta, joten eiköhän tämä tästä. Elämä jatkuu...
 

Pulle Nah

Jäsen
Suosikkijoukkue
Palevan Kallo
Kuopion lauantainen perhetragedia vetää vieläkin hiljaisemmaksi, kun sain kuulla, että tekijä on ex-lukiokaveri. Kahdenkymmenen vuoden takaa mutta silti...
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
On tää elämä vaan yllätyksiä täynnä. Tulen kotiin iltavuorosta, jäätävä flunssa ja ehdin hetkeksi hengähtää...Mutsi soittaa että tuffalla on syöpä. On muuten raskas päivä ja hiljaiseksi vetää...

Syöpä on kyllä kamala asia.
 

pehtoori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HPK
Hyvälle kaverille syntyi vauva, jolla on vaikea sydänvika. Jo kolme leikkausta alle pariviikkoisena. Ennusteet huonot. Toivottavasti jotenkin jaksavat, ei voi olla helppo paikka.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
http://yle.fi/urheilu/espanjassa_synkka_paiva_-_jalkapallofani_kuoli_saamiinsa_vammoihin/7660523

Todella ikävä tapahtuma Espanjan La Ligassa, jossa Atletico Madridin ja Deportivon fanit ottivat yhteen sillä seurauksella, että yksi mies kuoli. Kuollut oli aiemmin jouduttu pelastamaan joesta päävammojen kera. Kaikenkaikkiaan 12 henkilöä sai osumaa eli loukkaantui.

Nämä väkivaltaiset teot urheiluareenoilla ovat omiaan heikentämään jalkapallon ja muun urheilun arvostusta. Tämmöinen ei kuulu mihinkään urheilutapahtumaan. Toivottavasti rähinöitsijät saavat kovat tuomiot.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Saija Varjuksen kohtalo. Vain hieman yli 40-vuotias nainen, joka edelleen näyttää loistavalta, on sokeutumassa MS-taudin vuoksi. MS-tauti on yksi niistä sairauksista, joihin toivoisin lääketieteen keksivän mahdollisimman pikaisesti parannuskeinon.
 

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KR69, K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
Positiivisella tavalla vetää hiljaiseksi tuo maanteiden kuninkaiden, eli rekkakuskien järjestämä tapahtuma "kun yksikin on liikaa". Tälläkin hetkellä on monella tienvierellä olevalla levikkeellä/linkkipysäkillä palamassa kynttilä osoittamassa tukea niille epäonnisille jotka ovat joutuneet "tuntemattomasta syystä" rekan alle ajaneen henkilöauton uhriksi. (..ja kuinkahan moni noista "tuntemattomista syistä" onkaat jonkun epätoivoisen sankarin tapa päättää päivänsä...)
 

Snagari

Jäsen
Uutinen sankarihaudalle seppelettä laskeneen henkilön päälle heitetystä jätteestä veti hiljaiseksi. Toivottavasti saavat ansionsa mukaan, nuo ihmiskunnan omat jätekasat. Kun oma aika koittaa, ei taideta näille hermanneille seppeleitä lasketella. Miettööt sitä.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Uutinen sankarihaudalle seppelettä laskeneen henkilön päälle heitetystä jätteestä veti hiljaiseksi. Toivottavasti saavat ansionsa mukaan, nuo ihmiskunnan omat jätekasat. Kun oma aika koittaa, ei taideta näille hermanneille seppeleitä lasketella. Miettööt sitä.

Muistanko aivan väärin vai oliko näin, ettei Suomessa varsinaisesti ole missään vaiheessa poistettu mahdollisuutta kuolemantuomioon, mutta sitä ei vaan käytetä? Tämä kysymys siis ei pelkästään sinulle. Meinaan nämä sankarit voisivat olla vaikka ensimmäisten joukossa, kun sitä otettaisiin jälleen käyttöön. Ei mitään tulevaisuutta yhteiskunnassa noin sairailla pelleillä! Saunan taakse...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös