Veti surulliseksi / hiljaiseksi

  • 1 446 650
  • 4 852

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
http://www.savonsanomat.fi/incoming/2014/10/26/rautavaara3.jpg/binary/original/rautavaara3.jpg

Linkissä aika paljon kertova kuva tuosta onnettomuudesta... "Toistaiseksi tuntemattomasta syystä" ja raju törmäys isompaan kulkuneuvoon on yleensä tarkoittanut itsemurhaa, saa nähdä oliko tässäkin taustalla vielä surullisempi laajenettu itsemurha.

Toisaalta kyseinen tie ei käsittääkseni ole mistään leveimmästä päästä ja väsyneenä(?) yksin kolmen pienen lapsen kanssa autolla kulkiessa ja samalla lapsia paimentaessa saattaa toki kohtalokkaalla hetkellä tulla kohtalokas ajovirhe.

No, samapa tuo mikä tuossa on syynä. Surulliseksi vetää joka tapauksessa.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Tämmöistä huhua vielä tohon Rautavaaran kolariin.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288755984933.html

Vetää kyllä hiljaiseksi.

Kyllä todellakin vetää hiljaiseksi.. miten on edes mahdollista, että perheen auto ajautuu juuri sitä bussia päin, jossa isä sattuu olemaan? Toki tuolla suunnalla tuohon aikaan ei varmaankaan kauhean montaa bussia liikenteessä ole. Mutta silti.. näin ihan ulkopuolisenakin pään täyttävät ihmeelliset salaliittoteoriat: toivottavasti ei paljastu esimerkiksi mitään sellaista, että perheenäiti kärsi mielenterveysongelmista, ja olisi tehnyt tämän tahallaan koska tiesi isän olevan juuri kyseisessä bussissa. Lähdetään nyt kuitenkin siitä, että tämä oli käsittämättömän traaginen onnettomuus

Hyvä luoja sen kriisiavun määrää, jota tämä isä tulee tarvitsemaan. En edes keksi tämän pahempaa painajaista, jonka keskelle ihminen vain yhtäkkiä voidaan heittää..
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Samat tuntemukset täälläkin. Hiljaiseksi vetää ja samalla hieman vihaiseksi. Minä lähden siitä oletuksesta että kyseessä ei ole vahinko vaan perheen äiti on tahallaan ajanut päin juuri tuohon bussiin vieden samalla kolme alle kouluikäistä lasta mukanaan. En ylipäänsä voi sulattaa sitä että mukaan otetaan viattomia pieniä lapsia joilla elämää olisi ollut vielä paljon edessä. Jos oman elämänsä haluaa lopettaa, sen voi tehdä niinkin ettei muita ota mukaan tai edes aiheuta muille vaaratilannetta.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Kyllä todellakin vetää hiljaiseksi.. miten on edes mahdollista, että perheen auto ajautuu juuri sitä bussia päin, jossa isä sattuu olemaan? Toki tuolla suunnalla tuohon aikaan ei varmaankaan kauhean montaa bussia liikenteessä ole. Mutta silti.. näin ihan ulkopuolisenakin pään täyttävät ihmeelliset salaliittoteoriat: toivottavasti ei paljastu esimerkiksi mitään sellaista, että perheenäiti kärsi mielenterveysongelmista, ja olisi tehnyt tämän tahallaan koska tiesi isän olevan juuri kyseisessä bussissa. Lähdetään nyt kuitenkin siitä, että tämä oli käsittämättömän traaginen onnettomuus

Auto vastaantulevan kaistalla, ajokeli ei ollut mitenkään erityisen huono. Kyllä mä pitäisin jopa todennäköisenä että tapahtunut ei ollut vahinko...no, ehkä se selviää tai sitten ei.

Edit: Poliisi on vahvistanut epäilevänsä että auto ajettiin tahallaan päin bussia. Hiljaiseksi tosiaan vetää. Poliisin mukaan keliolosuhteet ja turmaa edeltäneet tapahtumat viittaavat tahallisuuteen. Poliisi myös vahvisti että lasten isä oli bussissa.
 
Viimeksi muokattu:

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Jos olisi ketju: Pistää vihaksi/vituttamaan, kirjoittaisin tämän ennemmin sinne. Ei tietoa äidin taustoista, mutta vittu kun toivon että olisi kitunut mahdollisimman pitkään ennen kuolemaansa tuollainen sairas paska. Kovin vaikea uskoa ettei tilanne ollut mitään muuta kuin juurikin tahallinen teko. Siis kun vielä on menossa epäily.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Ottamatta sen enempää kantaa tähän yllämainittuun onnettomuuteen, koska täysin 100 % varmuutta ei vielä ole ajoiko Äiti tahallaan bussipäin, totean silti, että tarvii aika heikosti asiat olla jos ajaa tarkoituksellisesti bussia päin ja kyydissä on 3 omaa lasta. Ei voi ymmärtää miten voi niin tehdä, ei vaan voi. Todella ikävä tapaus. Toivottavasti Paskalehdistö nyt osaisi sitten "käsitellä" tämän tapauksen uutisoinnin fiksusti, eikä repisi sensaatio-otsikoita. Pahoin pelkään vaan, että kaikki mahdollinen taustoista revitään auki.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Eipä juuri tota surullisempaa uutista voi olla. Mutta kyllä tässä on jo jonkin aikaa tuntunut siltä että Suomessa on synkimmät ajat menossa mitä meikäläisen elinaikana on koettu. Tää taloudellinen lama on ollu jo sen verran pitkään päällä ja työttömiä riittää eikä tunnelin päässä näytä valoa olevan niin vois kuvitella aika paljon masentuneita ihmisiä on liikenteessä. Nyt kun tulee vielä se masentumisen kannalta pahin vuodenaika eteen niin pikkasen pelottaa minkälaisia itsemurhalukuja tässä vielä nähdään.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Nyt kun tulee vielä se masentumisen kannalta pahin vuodenaika eteen niin pikkasen pelottaa minkälaisia itsemurhalukuja tässä vielä nähdään.

Sivuseikka sinänsä, mutta muistaakseni itsarit ovat yleisimmillään keväällä. Liittyy (kait?) jotenkin siihen että masentuneiden ihmisten tunne oman tilanteen toivottomuudesta suhteessa muihin korostuu silloin kun ympärillä näkyy enemmän onnellisia ihmisiä.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Sivuseikka sinänsä, mutta muistaakseni itsarit ovat yleisimmillään keväällä.
Erään dokkarin mukaan jonka myös lääkäri ystäväni on vahvistanut on se että itsemurhilla on kolme selvää piikkiä. Mainitsemasi kevät, marraskuu ja joulu(aatto). Joten kun tuolla on vielä kaksi kolmesta noista pahmmista vuoden piikeistä edessä niin siksi tässä asiassa on ne huonoimmat ajat edessä. :(
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Tahallisesta teosta siis puhutaan otsikoissa. Kerta kaikkiaan synkkää touhua, jos asiat ovat menneet tähän tyyliin.

Nämä tapaukset vetävät tietysti surulliseksi. Omiin tuntemuksiini sekoittuu myös kaikenlaista muuta, kuten ärtymystä, turhautuneisuutta ja jotakin epämääräistä vitutusta. Joku voi tietysti miettiä taustalla mahdollisesti vaikuttavia institutionaalisia vaikuttimia, kuten hyvinvointipalvelujen alasajoa, heikkoa taloustilannetta, lapsiperheiden penninvenytystä ja vaikka mitä epäsuoria syitä. Vaikka syy-seuraussuhteiden pohdinta voi osua jossain suhteessa jopa kohdilleen, niin tästä huolimatta ihmiset tekevät kammottavia valintojaan aivan itse, perustein joita en edes halua ymmärtää saati hyväksyä.

Mitkä hyvänsä syyt ovatkin, hengen ottaminen pieniltä lapsilta on kaikissa tilanteissa täysin tuomittavaa ja kaiken järjen tuolla puolen. Vaikka elämässä olisi kriisi ja edessä näyttäisi olevan jonkinlainen umpikuja, niin minulta ei heru minkäänlaista ymmärrystä laajennetun itsemurhan konseptille. Suomessa on kaikesta parranpärinästä huolimatta kohtalaisen asialliset systeemit, joilla lasten asioista voidaan hankalissakin tilanteissa koettaa huolehtia.
 
Oksettava ja pelkurimainen ratkaisu. Todennäköisesti tässä on jotain parisuhde-hommaa takana ja tässä oli sitten naisen kosto miehelle? Murhasi kolme lastaan ja itsensä. On säälittävää, että jos kerran itseltään pitää se henki viedä, niin sitä ei uskalla tehdä edes yksin.

Toivottavasti kitui ja pitkään. Raukkamainen ja itsekäs temppu, en voi edes kuvitella minkälainen loppuelämä tässä jäi isälle.
 

Masentaja

Jäsen
Joo, kyllä tää hiljaseks vetää... Tää on kyllä ollut rankka syksy, jos taipumusta on masennukseen tai muuhun niin ei tää maailman tilanne mitenkään paremmaksi mieltä tee. Tie näyttää siltä, että ei siinä normaalisti kovin kovaa voi ajaa. Sitten kun katsoo tuota kuvaa, jossa auto on tuhoutunut noin pahasti kertoo se vain siitä että ei siinä ihan hiljaa ole tultu. Voimia tarttee myös pelastushenkilöstö, kuolemaa monet heistä osaa jo käsitellä mutta se että menee lapsia ja useita vieläpä niin ei sitä kyllä itse vapaaehtoisena osaa kuvitella sitä tunnemyrskyä mikä tuossa voisi tulla. Parhaassa tapauksessa vielä ollut tuttuja, pienellä paikkakunnalla. Se näissä vituttaa eniten että ne todelliset kärsijät on hirveän iso määrä ihmisiä, jotka ei ole tilanteeseen halunnut milläänlailla osallistua. Tämä taas se todistaa sen, että tässä maassa on hirmuinen määrä ihmisiä jotka ovat valmiita uhraamaan henkensä ja terveytensä, niin fyysisen kuin psyykkisen, toisten auttamiseksi. Toivottavasti se isä ei ollut ko. linja-auton kuljettaja...
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Oksettava teko. Ensinnäkin viattomat lapset mukana. Vaikka olen lapseton ja enkä edes kovin lapsirakas, niin en ikinä hyväksy että omat lapset viedään mukana tuollaisessa teossa. Toiseksi, jos isä oli bussissa niin eiköhän tuossa ole jotain kostoa takana. Yritti vissiin tehdä isälle mahdollisimman tuskaisen tästä ratkaisusta.

Nuo rekan/bussin alle ajelijat eivät kyllä saa minulta mitään arvostusta. Luin joskus tarinan jossa kuorma-autoilija oli ostanut (lainalla luonnollisesti) aivan tuliterän auton ja ajellut ensimmäisiä keikkoja. Sitten joku kamikaze päätti ajaa auton alle. Uusi kuorma-auto hajosi muistaakseni korjauskelvottomaksi. Autoilija tosin selvisi ilman suurempia loukkaantumisia (oli joutunut sairaalaan muttei saanut mitään pysyvää). Henkisiä vammoja tietenkin tuli. Henkisten vammojen lisäksi kaverille tuli aika pahat taloudelliset ongelmat. Auto ajokelvoton -> ei saa ajokeikkoja -> lainat juoksevat. Lopputulos oli että ainakin joutui vaimonsa kanssa kesämökin myymään jotta sai velat maksettua, en muista menikö jopa koko firma nurin tähän itsemurhaan. Useampi vuosi tästä, joku voi linkittää uutisen tänne jos sen löytää.

Itsemurha on itsekkäin teko. Kuitenkin, jos haluatte päättää päivänne niin älkää helvetti vetäkö ketään mukananne siihen!
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Toivottavasti se isä ei ollut ko. linja-auton kuljettaja...

Matkustajasta tuolla uutisissa on puhuttu, se nyt vielä olisikin jos isä olisi ollut bussikuski. Outoja juttuja, bussi ollut ennen turmaa pysähtyneenä ja isä puhunut jonkun, ilmeisesti just vaimonsa, kanssa puhelimessa, ja sit kohta perheen auto tulee ilmeisesti tahallaan ja todella kovaa suoraan bussia keulaan. Ei pysty käsittämään miltä isästä tuntuu jos ovat esim. puhelun aikana riidelleet ja sitten käy noin. On niin kammottava juttu vielä että eiköhän tästä paskalehdistö kaiva kaiken mahdollisen tiedon perheestä ja heidän taustoistaan esiin, varmaan jossain sitten spekuloidaan sitäkin että mimmonen mieshirviö tämä isä on ollut kun on näin epätoivoiseen ratkaisuun vaimonsa ajanut. Näinköhän kestää psyyke isälläkään kovin pitkään, jos ei oo jo peruuttamattomasti hajalla.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kyllä kiukuttaa tämä. Jos haluaa itsensä tappaa, niin senkun (toki tapa on siihenkin huono), mutta tuo lapsien tappaminen on kyllä niin perseestä ettei sanat riitä. Onko tuo voinut mennä jopa niin, että isä on lähtenyt lätkimään bussilla, äiti on kostoksi lähtenyt perään, ajanut ohi, kääntänyt ja täräyttänyt keulaan. Tai no mitä väliä sillä oikeastaan on.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Niin, no koska emme hirveästi tiedä noista taustoista lopulta, ei ehkä kannata kovin sadistisia fantasioita julkistaa. Tai mikä minä olen niitä estämään. Tuli tuo laajennettu itsemurha mullekin mieleen noilla spekseillä, mutta sitähän emme lopulta vielä tiedä. Aivan hyvin taustalla on voinut olla myös jotain muuta, eikä tämä tapaus sinänsä ole muuta kuin erittäin surullinen kokonaisuus, olipa totuus mikä tahansa.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Nyt kun selvisi menehtyneiden lasten ikä, olen suorastaan musertunut. Minulla itselläni on juuri tuon ikäisiä lapsia. Vanhin on turmassa vanhimman menehtyneen lapsen ikäinen eli kuusi vuotias ja nuorimmainen on nuorin turmassa menehtynyt. Tämä minun vuoden ikäinen on juuri sylissäni. Miten kukaan voi ikinä tehdä näin pienille lapsille tuolla tavalla ja varsinkaan omilleen? En voi käsittää. Täytyy rutistaa omia lapsia oikein kunnolla koska ovat kunnossa...

Tässä on kolmaskin osapuoli mukana sillä uutisoinnin mukaan turmassa menehtyneellä kuusivuotiaalla on eri isä kuin kahdella nuorimmalla. Se vielä nostaa tämän tragedian surullisemmaksi kuin se jo ennestään oli.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Matkustajasta tuolla uutisissa on puhuttu, se nyt vielä olisikin jos isä olisi ollut bussikuski. Outoja juttuja, bussi ollut ennen turmaa pysähtyneenä ja isä puhunut jonkun, ilmeisesti just vaimonsa, kanssa puhelimessa, ja sit kohta perheen auto tulee ilmeisesti tahallaan ja todella kovaa suoraan bussia keulaan. Ei pysty käsittämään miltä isästä tuntuu jos ovat esim. puhelun aikana riidelleet ja sitten käy noin.

Ilta-Sanomien uutisessa mainittiin, että mies olisi puhunut pysäkillä naisen kanssa. Ilmeisesti siis kasvotusten, ei puhelimessa. Siitä sitten lasten kanssa bussin edelle, sopiva välimatka, u-käännös ja suorilla keulaan? Oli miten vaan, todella ahdistavaa luettavaa.

Itsekin kahden pienen lapsen isänä olen todennut, että parisuhde joutuu täysin uudenlaiselle koetukselle, kun elämä on yhtäkkiä lähes pelkkää samojen rutiinien toistoa ilman vapaita, mutta en voi käsittää miten kukaan voi ajautua siihen pisteeseen, että kykenee uhraamaan omat lapsensa oman pahan olonsa vuoksi.
 

Tuamas

Jäsen
Nämä lapsiin laajennetut itsemurhat ovat raukkamaisimpia tekoja mitä löytyy.

Jos on hommat niin solmussa että on pakko päättää päivänsä, niin aloitus ja lopetus samaan henkilöön. Ei löydy kyllä milliäkään ymmärrystä.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ilta-Sanomien uutisessa mainittiin, että mies olisi puhunut pysäkillä naisen kanssa. Ilmeisesti siis kasvotusten, ei puhelimessa. Siitä sitten lasten kanssa bussin edelle, sopiva välimatka, u-käännös ja suorilla keulaan? Oli miten vaan, todella ahdistavaa luettavaa.

Kumma. Iltalehdessä taas kerrotaan puhelusta http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014102718784054_uu.shtml

Kertoo kyllä uutisoinnin tasosta iltakakkalehdissä jos tämmösenkin detaljin kanssa mennään jo metsään, sieltä voi siis tulla vielä ihan mitä tahansa höttöä tapauksesta.

Mutta kuten sanoit, oli miten oli, karmee juttu.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nämä lapsiin laajennetut itsemurhat ovat raukkamaisimpia tekoja mitä löytyy.

Jos on hommat niin solmussa että on pakko päättää päivänsä, niin aloitus ja lopetus samaan henkilöön. Ei löydy kyllä milliäkään ymmärrystä.
Ei löydy ymmärrystä täältäkään sille, että joku leikki jumalaa ja määrää kuka kuolee ja kuka saa elää. Olis menny yksikseen johonkin kallionkielekkeeseen ja se siitä. Mielenterveysongelmat eivät ole mikään syy moiseen, sellaisia varmasti tällaisella hullulla on ollut. Viha pistää kihisemään noin itsekkäistä päätöksistä.
 

Värilasiton

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nyt kun selvisi menehtyneiden lasten ikä, olen suorastaan musertunut. Minulla itselläni on juuri tuon ikäisiä lapsia. Vanhin on turmassa vanhimman menehtyneen lapsen ikäinen eli kuusi vuotias ja nuorimmainen on nuorin turmassa menehtynyt. Tämä minun vuoden ikäinen on juuri sylissäni. Miten kukaan voi ikinä tehdä näin pienille lapsille tuolla tavalla ja varsinkaan omilleen? En voi käsittää. Täytyy rutistaa omia lapsia oikein kunnolla koska ovat kunnossa...

Tässä on kolmaskin osapuoli mukana sillä uutisoinnin mukaan turmassa menehtyneellä kuusivuotiaalla on eri isä kuin kahdella nuorimmalla. Se vielä nostaa tämän tragedian surullisemmaksi kuin se jo ennestään oli.


Sama juttu täällä, aivan hirveä fiilis kun oma muksu vuoden ikäinen ja jotenkin kauhistuttaa se ajatus kun äiti on raahannu lapsiaan autoon, millaista itkua ja parkua se on ollut alusta loppuun asti... Ihan hirveetä kuvitella se tilanne, miten tuo koko tapahtumasarja on mennyt siitä, että äiti päättänyt tuollaista tehdä. Sairasta, suututtaa ja vituttaa oikeen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös