Veti surulliseksi / hiljaiseksi

  • 1 444 780
  • 4 845

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
YleX:llä oli ilmeisesti ainakin eilen joku soittanut ja itkenyt oikein radiossa kuinka kurjaa tuo bändin lopettaminen on ja kuinka koko maailma on lähes romahtanut sen seurauksena. Näin kertoi työkaveri tänään.

Jotenkin vaan tästäkin asiasta tulee mieleen sellainen pikkusieluisuus. Jos kyse olisi ollut Suomi-Salaman mielestä helvetin hyvän bändin lopettamisesta ja sitä diggaavan fanin surusta niin en usko, että Suomi-Salama olisi ketjuun kirjoittanut ja muistuttanut japanialaisten kärsimyksistä. Nyt kun ilmeisesti Lauri Tähkä on Suomi-Salamaa vituttanut jo aiemmin, niin nyt löytyi sopiva rako tölväistä vielä paskaa Lauri Tähkän musiikkia diggaavaa fania.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Muahan nyt vituttaa aina, myös Lauri Tähkä muttei sen lopettaminen, mutta ymmärrän, jos jotakuta vituttaa.

On mulla kerran mennyt nuorena poikana maailma melkein sekaisin erään bändin lopettamisen takia. Oli sekin kovaa aikaa.

Jos mulle nyt sattuisi tapahtumaan jotain positiivista Japanin kriisin aikana niin saisinko mä iloita siitä niin saatanasti, vaikka Japanissa onkin kriisi?

Mulle iloinen asia saattaisi olla jokin hyvin pienikin asia, mutta pitääkö mun suhteuttaa se ensin Japanin kriisiin ennenkuin saisin siitä iloita?
Kyllä, olen siinä tilanteessa, että elämänilo voisi löytyä niistä pienistäkin asioista, siis voisi, jos ei tarvitsisi miettiä, että onko sekään oikein(kärjistettynä).

Kumpi on Japanin kriisin aikana enemmän väärin: jostain pienestä asiasta vittuuntuminen vai vastaavan kokoisesta asiasta iloitseminen vai onko molemmat yhtä oikein tai väärin?

Vetää surulliseksi, kun lähden tälläisiä asioita kommentoimaan saatika miettimään.

Ihme kommentteja teiltä joiltakin.
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Kaverin (20v) isoisä kuoli pari viikkoa sitten ja nyt meni isäki. Eipä siinä muuta voi sanoa ku et hiljaseks vetää..
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Sitäkään en voi ymmärtää että 10v lapsille välitetään viinaa, 16 vuotiaat on jo asia erikseen.

Keinot joiden avulla nämä lapset (lapsia he ovat) hankkivat alkoholia ovat paikoin hyvinkin karuja. Tutkimusten mukaan osa 12-13 -vuotiaista tai jopa nuoremmistakin tytöistä hankkii alkoholia itselleen myymällä itseään. Osalla myyminen on tissien (jos heillä niitä on) vilauttelua mutta joidenkin kohdalla mennään astetta kahta pidemmälle, kyseessä on tällöin "seuraneitinä oleilua" tai jopa seksin tarjoamista. Ja ostajien joukossa on, ikävä kyllä, miehiä jotka voisivat olla heidän vanhempiaan. Että semmosta!

vlad.
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville

Tiedän myös parilta pienemmältä paikkakunnalta tapauksia joissa n. parikymppiset nuoret miehet tarjoaa teini-ikäisille tytöille autokyytiä, alkoholia, yms. vastineeksi seksuaalisista "palveluksista". Tää nyt ei itseasiassa ole mitenkään uusi juttu. Jos jotain hyvää haluaa asiasta löytää niin ainakin yhdessä kylässä paikalliset yleensä jakoivat hieman oman käden oikeutta aina kun porukalla törmäsivät näihin nuoriin "miehiin".

Jonkun vanhemman jutun muistan myös missä nuoret naiset saivat seksistä vastineeksi rahaa, cd-levyjä, vaatteita yms. Hiljaiseksi vetää tosiaan...

Mitä tulee alkuperäiseen viestiin niin eiköhän ne 10-vuotiaat saa sitä alkoholia niiltä 16-vuotiailta jotka taas saavat alkoholia vaikkapa vanhemmilta sisaruksiltaan ja pahimmassa tapauksissa vanhemmiltaan. Tiedän myös vanhempia jotka ite ostavat 16-vuotiaille lapsilleen alkoholia ja perusteluna on, et "kyllä ne joka tapauksessa jostaki sitä saavat". Tosin jos vaihtoehtona on itse ostaa lapsilleen alkoholia kuin, että he seksiä vastaan sitä hankkivat jostain muualta niin eipähän tarvi kahdesti miettiä. Tosin siinä tapauksessa olisin vanhempana menny jossain vaiheessa ihan päin mäntyä.
 

Bartholomew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings
Oi kunpa Bartholomewkin olisi 16-vuotiaana joutunut viinaa vastaan naimaan jotain parikymppisiä muijia. Ei varmaan olisi kukaan säälinyt tai ollut pahoillaan. En minä ainakaan...
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Systerin totaalinen alamäki viimeisen kolmen vuoden aikana järkyttää. Aikoinaan hän oli vielä kohtalaisen järkevä ja eläväinen, mutta nyt - kiitos erinäisten huumausaineiden ja jatkuvan viinan kittaamisen - jäljellä on enää vain rippeet. 26-vuotias ja koko elämä mennyt ihan hukkaan ja minkä takia?
Äiti on itkenyt koko päivän, sillä häneen tämä ottaa luonnollisesti kaikkein kovimmin.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Mulla on samanikäinen sisko ja hiukan samanlainen kuvio. Yläasteikäisenä alkoi lähteä lapasesta, amis jäi kesken ja likka oli joutua henkirikoksen uhriksi. Siihen sitten rikollinen mies, kolme muksua liki suoraan huostaanotettaviksi ja aivan tajutonta sekoilua ympäri maata. Henkinen kehitys jäi yläasteelle aineiden vuoksi.

Kyllähän se vetää hiljaiseksi, mutta nykyään lähinnä vanhempien vuoksi, kun oma toivo on kadonnut jo aikoja sitten. Ja aika kyynisesti tuntuvat vanhemmatkin jo siskooni suhtautuvan nykyään. Onneksi kuitenkin siskon muksut ovat turvassa, ja ainakin nuorimmat ovat kehittymässä normaalia rataa.

Tuntuu välillä aika pahalta, kun eteen tulee kuvia tai kotivideoita, joissa sisko on pikkuinen lapsi. Paljon kavereita, synttäreitä, hevoshaaveita ja nukkeleikkejä. Äiti tekee sille saparoita ja elämä on mallillaan. Nyt se sitten tunkee piikkiä suoneen jossain läävässä. Ei sitä edes tajua. Ei sitä kotivideoiden kikattelevaa pikkutyttöä ole ollut edes olemassa, se on niin kaukainen asia. Ihan v***n epäreilua.

Voimia sulle ja perheellesi, Alwahla.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ajattelin että onneksi meillä suomessa ei olla sentään vielä näin nuorina aloitettu, mutta mitä vielä. Tiistain iltalehdessä oli juttua käsistä karanneista kotibileistä, joissa nuorimmat kännissä olijat olivat 11v, järkytyin syvästi. Siis mikä helvetti tätä yhteiskuntaa vaivaa? Näkisin suurimmaksi syyksi nykylasten vanhemmat ja löystyneen kurin, toki syitä on useita jotka ryyppäämiseen johtavat. Sitäkään en voi ymmärtää että 10v lapsille välitetään viinaa, 16 vuotiaat on jo asia erikseen.
Kyllä näitä valitettavasti näkee ja joka kerta tuntuu yhtä pahalta. Itsekin välillä näen jotain arviolta 10-13 vuotiaita penskoja vetämässä posket lommolla tupakkaa. Ei voi tehdä kovin hyvää kasvulle ja kehitykselle ylipäätään, kun keskenkasvuiset vesselit vetää moisia päihteitä.

Missä menee pieleen? Miksei vanhempia kiinnosta? En usko selityksiin, ettei ole huomannut. Kyllä sen nyt perkele huomaa, jos lapsi lemuaa röökiltä ja/tai viinalta. Tai jos se riekkuu iltaisin kaupungilla, missä tuonikäisten ei kuuluisi olla.

Uskomatonta, että moisia vanhempia on, jotka eivät asialle voi mitään tehdä. Niin, helppohan se on minun sanoa, kun en ole kenenkään lapsen isä. Myönnän. Tuntuu silti vaan niin uskomattomalta... kokisin itse ainakin ihan varmasti epäonnistuneeni isänä aika pahasti jos reilusti alaikäinen lapseni vetäisi päihteitä.

***

alwahlan ja sampion kertomat tarinat pisti kyllä hiljaiseksi tässä. Surullista, että meistä osan kohtalo menee tuollaista reittiä.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Kiitos, Sampio.

Systeri ei ole pelkästään sekaantunut huumeisiin ollessaan vielä yläasteikäinen Lohjalla, vaan noihin samoihin aikoihin hän alkoi tarjota seksipalveluja yli 40-vuotiaille miehille. Tämä jatkui oikeastaan koko 2000-luvun loppuun saakka.

Äitini elättelee toiveita, että joskus systerini fiksuuntuu, mutta aikaa se kyllä vie. Isäni, joka on täysi lahopää, ja joka ei tiedä mitään systerini toilailusta, tunkee hälle koko ajan rahaa taskuun, jotta sisko pääsee bilettämään. Ja tämä samainen naisihminen on vielä töissä päiväkodissa.
 

tutzba

Jäsen
Nuorisojengi joukkoraiskasi 11-vuotiaan tytön puistossa - Ilta-Sanomat

Huhhuh. Olkoonkin että tapahtui Amerikassa, mutta ei tuollaista voi silti käsittää. Siinä meni taas yhden tytön elämä paskaksi, varmaankin koko loppuelämäksi. Onko Kaliforniassa sellaista lakia joka kieltää miesten sukuelinten leikkaamisen irti erittäin vanhoilla ja ruostuneilla saksilla? Tämän jälkeen voitaisiinkin harkita kuolemantuomoita.

Ja tuo tyttö joka houkutteli kaverinsa raiskaajien uhriksi... mitä vittua, ihan oikeasti?!
 

Theone

Jäsen
Kyllä näitä valitettavasti näkee ja joka kerta tuntuu yhtä pahalta. Itsekin välillä näen jotain arviolta 10-13 vuotiaita penskoja vetämässä posket lommolla tupakkaa. Ei voi tehdä kovin hyvää kasvulle ja kehitykselle ylipäätään, kun keskenkasvuiset vesselit vetää moisia päihteitä.

Missä menee pieleen? Miksei vanhempia kiinnosta? En usko selityksiin, ettei ole huomannut. Kyllä sen nyt perkele huomaa, jos lapsi lemuaa röökiltä ja/tai viinalta. Tai jos se riekkuu iltaisin kaupungilla, missä tuonikäisten ei kuuluisi olla.

Siskoni toimii lastenpsykiatrina länsirannikolla päihdenuorten lastenkodissa ja juttujen mukaan aika karua tuo arki tuolla on. Nuorimmat alkoholistiksi luettavat ovat 9-10 vuotiaita nassikoita ja kovia huumeita kokeilleet/käyttäneet ovat olleet 12 vuotiaita.

Pahitenhan nuo vanhemmat ovat yleensä sekaisin, alkoholisiti/narkomaani tausta lähes joka lapsella. Tippa meinasi tulla silmään kun siskoni kertoi tuosta 9 vuotiaasta pienestä pojasta jonka vanhemmat pakottivat hänet juomaan alkoholia jottei poikaa tarvitse vahtia. Eli, pojasta muodostui äidille ja isällä kai sitten ryyppykaveri.

Karmeita tarinoita tuolta on kuullut ja ihmettelenkin miten siskoni, tuo pieni ja hentoinen tyttö, pystyy tekemään tuota ammattia työkseen. Olisi eri asia jos nuo päihteiden käyttäjät olisivat vaikkapa 18-30 vuotiaita mutta kun se haarukka on 9-17 vuotta. Luulisi, että noiden lapsien kohtalot hiipisivät väkisinkin iltaisin ajatuksiin. Myös lähes jokaisen tuolla olevan vanhempi ansaitsisi saada vankilatuomion lapsen elämän pilaamisesta, kyllä 15-16 kesäinen osaa jo tehdä omia päätöksiä mutta jos 9 vuotias vetää viinaa tai 12 vuotias huumeita, niin kyllä se on silloin mielestäni automaationa vanhempien vika.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Erittäin hyvä ystäväni jäi tänään ilman isää. Harmitusta ei ainakaan lievennä se, että lähtö tuli oman käden kautta. Oli myös entinen pomoni ja velkaa palkkoja pitkälle nelinumeroisen summan, mutta eipä nuo paljon enää paina tässä kohtaa. Hiljaiseksi vetää. Kenenkään elämä ei ansaitse moista päätöstä. Nyt jäi kolme lasta ilman isää, joista yksi vielä vasta muutaman vuoden ikäinen.

Life is so short oh son of the north. You'll find your peace at the end of your journey. - Ensiferum -
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ylläolevaan se, että nelinumeroinen summa? No tuo ei tietysti voi olla se syy pelkästään, ihmetytti vaan. Tsemppiä sinne!
 

turo-urpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Happee
Tämä iltalehden uutinen, jossa kerrotaan, että vanhemmat antavat teini-ikäisiä lapsiaan jopa huostaan uuden rakkauden ja uusien lapsien tieltä. Ei voi vaan ymmärtää. Tai kyllähän sen ymmärtää, että teinit osaavat heittäytyä hankaliks ja yrittävät kaikin tavoin vaikeuttaa uuden isä-/äitipuolensa elämää, mutta että ongelma ratkaistaan heittämällä lapsi muiden ongelmaksi. Sääliksi käy noita lapsia, jotka tollaset vanhemmat ovat itselleen saaneet. Ei kovin hyviä lähtökohtia elämään anna tollanen.
 

Miksu00

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tämä iltalehden uutinen, jossa kerrotaan, että vanhemmat antavat teini-ikäisiä lapsiaan jopa huostaan uuden rakkauden ja uusien lapsien tieltä. Ei voi vaan ymmärtää. Tai kyllähän sen ymmärtää, että teinit osaavat heittäytyä hankaliks ja yrittävät kaikin tavoin vaikeuttaa uuden isä-/äitipuolensa elämää, mutta että ongelma ratkaistaan heittämällä lapsi muiden ongelmaksi. Sääliksi käy noita lapsia, jotka tollaset vanhemmat ovat itselleen saaneet. Ei kovin hyviä lähtökohtia elämään anna tollanen.

Aika persiistä. Toisaalta voihan tuossa osalle löytyä oikein hyvä ja rakastavakin koti, jossa välitetään huomattavasti enemmän kuin "kotona". Ja on tuossa ehkä sekin hyvä puoli, että ne jotka ei kerta kaikkiaan voi lasta saada, niin voivat paremmalla onnella saada lapsen itsellensä. Ehkä vähän karusti sanottu, mutta voiko joku hyssytellä vastaan tässä asiassa? Jos joku antaa lapsensa tuosta vaan huostaan, niin se ihminen ei kaipaa sääliä yhtään!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös