Pentti Iisalo kiersi ahkerasi loppuun asti erilaisissa tilaisuukissa edustamassa veteraaneja ja Mannerheim-ristin ritareiden säätöitä, jonka puheenjohtaja hän oli. Hän jatkoi jalkaväenkenraali Adolf Ehrnroothin viitoittamaa tietä, vaikka ei ehkä ollut yhtä paljon valtamediassa Ehrnroothiin verrattuna.
Iisalon sai sotilassaavutuksistaan Mannerheim-ristin vuonna 1941 numerolla 16. Hän oli ensimmäinen vänrikki, jolle Mannerheim myönsi kunniamerkin. Iisalon veljessarja on ainutlaatuinen Suomen historiassa. Kaksi nimitettiin ritariksi, yhdestä tehtiin ehdotus ja neljäskin kunnostautui. Tämä neljäs, joka kunnostautui oli Pentti Iisalon mukaan veljessarjan etevin. Se kertoo paljon.
Mannerheimin puoltamassa 10. divisioonaan komentajan, eversti J. Sihvon esityksessä mainitaan seuraavaa:
17.8.41 Tiurin sillan eteläpuolella syntyneessä taistelussa valtasi vänr. Iisalo yksin vihollisen pst.tykin, käänsi sen ja ryhtyi tutustumaan valtaamaansa aseeseen, jollaista hän ei ollut aikaisemmin käsitellyt. Hän ampui noin 40 laukausta kolonnaa kohti saaden aikaan läpipääsemättömän ruuhkan tielle. Näin sai vänr. Iisalo reippaalla toiminnallaan viivytetyksi vihollista siksi kunnes oma pataljoona pääosillaan ehti paikalle.
Olen itse lukenut Iisalon kirjoittamat kirjat Tiurin tieltä Syvärille (1999) ja Ritarivänrikit (2002). Jos kiinnostaa niin milenkiintoista luettavaa.
Mannerheim-ristin ritareita on elossa enää kolme:
nro 95 Tuomas Gerdt
nro 118 Kaarlo Nykänen
nro 119 Onni Määttänen
Reilun kuukauden päästä järjestettäviin linnan juhliin saapuu ensimmäisenä Gerdt. Määttänen ei enää ole osallistunut juhliin vime vuosina. Nykänen oli 2005 ja 2007 ilmoittanut esteestä, mutta 2006 hän osallistui. Gerdt saattaa olla ainoa ritari, joka saapuu juhliin.