Veti iloiseksi / hymyn naamalle –ketju

  • 670 180
  • 3 232

Glove

Jäsen
Nukuin pitkästä aikaa melko hyvin. Ainakin patemmin kuin keskinäärin viime aikoina. On se vaan eri fiilis lähteä päivään kun ei väsytä älyttömästi.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: KiVi
NHLfi -Instagram tilin poistaminen sai minut kyllä tekemään tänä aamuna sellaisen holtittoman jääkiekkotuuletuksen kuin maalin jälkeen. Todella raskasta ollut kyseisen sivuston sisältö ja vihdoin sekin on poissa. Vaikea olla syttymättä! Vamos!
 
Eilen illalla Hyvinkäällä keskellä lumituiskua onnistuin ajamaan autoni aura-auton tekemään valliin tukevasti. Ei mitään jakoa saada irti ilman lapiota. No melkein heti siinä yksi nainen kysyi tarviinko apua, kun kaivelin auton alta lunta käsin.. Häneltä löytyi sellainen pieni auton mukana pidettävä lapio, jolla jatkoin lapiointia. Kohta tuli toinen nainen autollaan kohdalle ja kysyi tarvitaanko apua. Hän sanoi, että hän voi hakea oman taloyhtiön lapion avuksi. Kahdella lapiolla saatiin auto irti vallin päältä, apuna oli paikalle tullut mies, joka kaivoi pienemmällä lapiolla myös lunta auton alta. Pienenä hauskana yksityiskohtana tapauksessa oli mies, joka tuli paikan päälle ihmettelemään asiaa. Sanoi, että hänellä olisi nelivetoauto, jolla voisi avittaa, mutta hän on nauttinut hieman liikaa, eikä voi näin ollen ajaa autoa. Fiksu mies.
Koko porukka oli niin pitkään paikalla kunnes sain auton taas tukevasti kadulle.
Erittäin kiitettävää avuliaisuutta erittäin ikävissä olosuhteissa. Kiitos kaikille auttajille. Tuli tosi hyvä mieli siitä, että auttamishalua löytyy tuossa mittakaavassa noinkin ikävissä olosuhteissa.
 

Glove

Jäsen
Olipa mukava herätä tänään kun ei herätessä väsyttänyt kovinkaan paljoa eikä ollut fiilis, että antakaa mun nukkua vielä pari tuntia. Tulisikohan tästä hyvä päivä kun alkoi noin hyvin?
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Pekka Hyysalon voisi joka vuosi palkita vuoden positiivisimpana. :) Nämä raivoajat voisi tutustua vaikeammin elävien elämänkatsomukseen.


(stn, alan itsekin jo unohtaa pisteet hymiöiden kanssa)
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jokin aika sitten vaimostani tuli ihan virallisestikin omaishoitajani. Tämä nyt itsessään ei vedä erityisen iloiseksi eikä hymyä naamalle, suhtaudun asiaan parantumatonta ja etenevää invalidisoivaa sairautta sairastavan asenteella, eli jonkinlaisella fatalismilla; it is what it is.

Tuon omaishoitajaprosessin starttaamisen yhteydessä meillä kävi pari naista jostain kunnan vammaispalvelun sosiaalityöstä tai mistä lie tekemässä arvion, että mites meikäläinen on ja elää. Arviokäynnin seurauksena tuo omaishoitajahomma meni maaliin, which is nice ja vetää tietenkin iloiseksi, mutta lisäksi käynnin yhteydessä mulle kerrottiin vaikka ja mitä asioita, joissa kunta voi tarvittaessa avustaa, oikeastaan se on lailla siihen velvoitettukin. Tämä kokonaisuus yllätti, vaikka jollain lailla noista tietoinen olinkin. Olen sairastanut joku viitisentoista vuotta, mutta en tuota ennen ollut ikinä ollut kunnan vammaispalvelun kanssa tekemisissä enkä siis sieltä ikinä pyytänyt yhtään mitään.

Se mikä erityisesti vetää hymyn naamalle ja ilon mieleen on mulle myönnetty vaikeavammaisten kuljetuspalvelu, eli kunnan taksikortti. Onhan siinäkin matkaa kohden noin bussimatkan hintainen omavastuu, mutta taksilla ajelu on kuitenkin halpaa kuin saippua. Viime perjantaina tuota ekaa kertaa testasin, edestakainen reissu keräsi taksamittariin sellaiset 130 euroa, josta mulle maksettavaksi tuli reilut 14 euroa. Taksikorttini on vieläpä ns. saattajaoikeudellinen, eli vaimoni tai joku muu "saattaja" kulkee mukana ilmaiseksi. Enkä kaiken huipuksi edes hakenut tuota kuljetuspalvelua, se myönnettiin kunnan aloitteesta ilman yhdenkään lippulapun täyttämistä.

Ja vielä: koska kyseessä ei ole ns. kelataksi, on touhu kyllästetty ainoastaan hyvin ohuella kerroksella byrokratiaa. Taksia ei tarvitse tilata minkään keskuksen kautta, vaan voin soittaa suoraan tutulle kuskille ja sumplia kyydit hänen kanssaan, jolloin on aika lailla se ja sama miten mikäkin juttu VIRALLISESTI tulisi hoitaa. Touhu on joustavaa ja kaikki on sovittavissa. Ei siinä välttämättä ihan aina lain kirjaimen mukaan toimita, mutta väliäkö sillä, jos lain luova tulkitseminen helpottaa minun, kuskin tai jopa molempien toimintaa. Matkoja ei esim. saisi käyttää terveydenhuoltoreissuihin (lääkäri, fysioterapia jne.), ne reissut tulisi tehdä kelataksilla, jonka omavastuu on moninkertainen tähän vaikeavammaisten kuljetuspalveluun nähden. Mutta kun on tuttu kuski jonka kanssa ns. synkkaa, niin äkkiäkös terveydenhuoltoreissu muuttuu vapaa-ajan virkistäytymiseksi, jolloin kelataksioikeus ja -velvoite katoaa.

Kaltaisilleni avuttoman sairaille on yhteiskunnassamme tarjolla mieletön määrä apua joko ilmaiseksi tai pikkurahalla ja tämä tosiaan vetää iloiseksi, mutta myös äärimmäisen kiitolliseksi. Tässähän melkein herkistyy asiaa ajatellessa.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Eilen lähettämääni työhakemukseen tuli vastaus ja minua halutaan haastatella. Varovaisen optimistinen olotila tällä hetkellä. Koputan puuta, pidän sormet ristissä, mitä tahansa. Hymyilen, mutta varovaisesti.
 

pikkuvaimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Dallas, Puustinen ja NATO
Eilen kävin Pirkkalan Prismassa. Siellä on joku ravintola/kahvio, ja siellä pöydässä istui joku vanhempi herrasmies. Mitälie munkkikahveja siinä nautti, takin oli riisunut ja t-paita oli tummansininen. Yläpuolella tais olla leijonalogo, mutta se mikä jäi mieleen oli alapuolen teksti "olympiakulta 2022". Jumalauta miten tuli hyvä fiilis. Teki mieli mennä paiskaan yläfemmat. Chapeau.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Osaan ilmeisesti kommunikoida selkeästi. Eräs taho infosi tapahtumasta, jonka sisällön muuan rouva halusi ottaa kovin happamasti vastaan. Hän jakoi väen köyhiin ja rikkaisiin. Vastasin järjestäjätahon puolesta rouvalle ja pian he tulivatkin vain myötäilemään minun sanaani. Mankujarouvakin tarjosi sydänreaktiota. Päivän hyvä teko tehty.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Näin tänään kyltin kukkakaupassa:

Otamme vastaan Maaseudun Tulevaisuus -lehtiä kukkien pakkausta varten

Väkisinkin tuli mieleen, että nyt on niin kepulainen kukkakauppias, että hesarit tai muut vääräuskoisten lehdet eivät kelpaa edes käärepaperiksi. No, eiköhän oikeasti kyse ole vain siitä, että Maaseudun Tulevaisuutta julkaistaan edelleen broadsheettinä, eikä siinä taida siis olla niittejäkään.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Johaugin lopettamisuutinen oli huonon uutispäivän paras uutinen ja sekös hymyilyttää. Vielä kun Kläbo, Riiber sekä molemmat Böt lopettaisivat, niin sitten kaikki olisi kerrassaan erinomaisesti.
 
Viimeksi muokattu:

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Olen tässä mökissä ainoa kenellä ei ole krapula.
Antaa poikien potea, lähden kävelemään vetten päälle. Aamupala syöty ja ilmakin suosii.
 

Loorz15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit | Huuhkajat | Teuvo Teräväinen
PSG ei tänäkään vuonna voita Jalkapallon Mestareiden Liigaa :) Ei sitä rahalla aina saa!
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Keski-ikäinen setämies saa vielä kiekon kiinni seistessään tolppien välissä.
Jestas. Kiitoksia heille jotka antoi varusteet käyttöön ja yrittivät - osin onnistuen - turhankin hienoja.

En muistanutkaan kuinka kivaa tuo on. Hymyilen varmaan koko loppuvuoden.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Käytiin tuossa aamusella koirien kanssa lenkillä nauttimassa kevään tulosta, kun ilmakin on mitä ihanin. Pihalle päästyämme siinä tovi seisoskeltiin auringosta nauttien ja kuinka ollakaan, tuttu "toitotus" alkoi kuulua puidenlatvojen takaa. Kevään ensimmäinen joutsenpariskunta laskeutui kotilahdellemme reviiriään tarkastamaan, vaikka jäätä ja lunta on vielä lähes kairanmitalla. Olivat ilmeisesti olleet syömässä virralla niemen toisella puolella - kyllä veti suuta hymyyn ja mielen iloiseksi...
 

Sue

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, #89; lentosuukko KooKoolle
Lähipiiriin on syntynyt muutaman päivän sisällä kaksi uutta ihmisenalkua. Vähemmästäkin hymyilyttää nuo pienet tuhisijat!
 

Introexpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, UKRAINA, LHF
Lähipiiriin on syntynyt muutaman päivän sisällä kaksi uutta ihmisenalkua. Vähemmästäkin hymyilyttää nuo pienet tuhisijat!
Nää on näitä, varsinkin itselle kun ei oo eikä tuu... Kummityttö laitteli toissa vkon.loppusta viestiä että mitä teen, voinko tulla ku on tylsää. No tännehän se sitten vaan ajeli pari tuntia, kun kortinkin saavat nykyään alaikäisenä.
Käytin toki hyväkseni ja laitoin heti ruuanlaittoon, kun sattui juuri KalPan pelin alle saapumaan. Outoahan se sinänsä että ikäisensä tyttö valitsee seurakseen tälläsen Eno-miehen, mutta liene jotain oikein tehty matkan varrella edes jonkin suhteen eli pitää pitää suhdetta yllä, ni josko joku ne varpaankynnet aikanaan leikkaisi.
Tuntuu vaan että juuri äsken se parkua väänsi sylissä kun nimensä sai.

Vetää hymyn naamalle tämä lapsettoman ilo.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös