Vesa-Matti ”Vesku” Loiri – oikeasti suurin suomalainen

  • 76 534
  • 366

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Hyvin harvasta suomalaisesta voidaan sanoa samaa eli kun hän kuolee, haudataan samalla yksi merkittävä aikakausi.
Edellinen oli Mauno Koivisto ja samaan valtiomieskategoriaan menee myös Loiri, vaikka presidenttiä esittikin vain valkokankaalla.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
En keksi toista taiteilijaa Suomessa tai edes Hollywoodissa, jolla olisi vastaava karisma kuin Loirilla. Lepää rauhassa Vesku.
Loirin äänirooli Aladdinin Henkenähän herätti huomiota Disneyn päätä myöten. Totaalisestihan hän shown varastaa kyseisessä elokuvassa.
 

Nick Neim

Jäsen
Loirin äänirooli Aladdinin Henkenähän herätti huomiota Disneyn päätä myöten. Totaalisestihan hän shown varastaa kyseisessä elokuvassa.
Ja tämä suoritus siten, ettei ollut edes nähnyt alkuperäistä Williamsin suoritusta lainkaan ennen omaa dubbaustaan. Loiri siis käytännössä loi hyvin vapailla käsillä hahmon huumorin ja vitsit itse sellaiseen helppoon suomalaiseen muotoon, mikä nostaa tuon roolin arvoa entisestään.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itse pohdin eniten sitä että minkälainen urheilu-urasta olisi voinut tulla jos ei tuota viihdepuolta olisi valinnut ja olisi 100% johonkin lajiin panostanut.
 

Buster

Jäsen
Loiri ei aikanaan kelpuutettu Teatterikorkeakouluun ensimmäisellä yrityksellään. Sitten hän sai merkittävän osan Mikko Niskasen esikoiselokuvasta Pojat, jossa Niskasen henkilöohjauksen ohella suurimman kiitoksen keräsi Loirin suoritus. Elokuvan ikoninen päätöskohtaus oli Peter von Baghin mukaan muistaakseni suomalaisen elokuvahistorian väkevin ja koskettavin.

Vesku ei olisi halunnut yrittää uudelleen Teatterikorkeaan kokemansa nöyryyttävän epäonnistumisen vuoksi, mutta hänet saatiin siihen suostuteltua ja sisään hän pääsi. Ironisesti Veskun ääni oli yksi suurimmista miinuksista, kun häntä arvioitiin. En osaa sanoa, mikä siinä on vialla. Mutta onhan se epätavallinen ja sellainen sorainen, kenties? Tuota ääntä kuitenkin Loiri työsti paljon opintovuosinaan 63-66 ja valjasti sen itselleen lopulta vahvuudeksi. Hän sai koulussa yksityisopetusta erään opettajattaren toimesta äänenkäyttönsä suhteen ihan kotiopetusta myöten, jossa ei aina pelkkää äänenkäyttöä työstetty.

Oli TV:n, musan ja elokuvien ohella kova myös näyttämöllä. Kalle Holmbergin Lapualaismorsian on legendaarinen näytelmä, jota ulkomaita myöten esitettiin ja Loirin rooli karismaattisenä sekä vahvapuheisena Vihtori Kosolana on ikoninen. Erityisesti alkulaulu, jolla Loiri rävähtää näyttämölle: "Jumalauta! Näillä lakeuksilla ei jumalauta pilkata jumalaa!". Tämän ohella olisi mieluusti ollut paikalla 70-luvun alussa, kun Holmberg toi Kiven Seitsemän veljestä näyttämölle rooleissa mm: Loiri, Heikki Kinnunen, Juha Muje ja Esko Salminen. Se kuvattiin onneksi televisioonkin.

Veskun opiskeluaikanahan Teatterikorkeassa oli opiskelemassa, ellei jopa samalla vuosikurssilla, mm. Heikki Kinnunen, Juha Muje, Esko Salminen, Vesa Vierikko ja vielä muitakin, joita en tähän hätään muista.

Pohjan tähteet -elokuvassa Loiri näytteli elokuvaohjaaja Pietari Pohjaa. Piti kuvata kohtaus, jossa Loirin hahmo päätyy hiihtohissiin matkaan ja roikkuu siitä käsin tunturin huipulle saakka. Loiri tietysti urheilumiehenä ja pienenä rehentelijänäkin kenties kukkoili, että ei siihen tarvitse laittaa mitään turvallisuusmekanismeja huiputtamaan katsojia, että kyllä hän jaksaa roikkua käsin koko matkan alhaalta ylös. Simo Salminen sai kuitenkin suostuteltua, että jos kuitenkin toinen käsi laitettaisiin remmillä kiinni.

Hissi lähti liikkeelle ja matka oli oletettua pidempi/hitaampi, minkä lisäksi hissi nytkähti ilkeästi jokaisen tukipylvään kohdalla. Voimat alkoivat ehtyä ja otekin tuntui lipeävän, mutta Loiri roikkui kiinni niin kauan, että menetti tajuntansa, mutta jäi roikkumaan toisen kätensä remmistä. Alla oli pahimmillaan 20 metriä pudotusta kivikkoon. Huipun läheisyydessä kuvausryhmän järjestäjä sitten näki, ettei Loirilla ollut kaikki hyvin ja kiirehti leikkaamaan remmin irti.

Toinen irtonainen muisto on joku mainoskuvausmatka ulkomailla, jossa Loirin oli määrä kaatua portaita alas. He löysivät sopivat betoniportaat (tai vastaavat kovat) ja Loiri selitti tarkasti kuvausryhmälle, että miten hän sieltä tulee alas missäkin kohtaa ja minne kamerat pitää sijoittaa, että saadaan parhaat kuvat irti. Kuvausryhmä naureskeli, että joo joo, niin varmaan. Sitten kamerat käyntiin ja Loiri tulee sieltä pitkät portaat alas juuri niin kuin oli kuvaillut. Ja tietysti kovaa ja rajusti, sellaista kyytiä, että luulisi niskojen menevän poikki. Mutta Loiri nousee ylös kuin ei mitään olisi tapahtnut ja kysyy, että miltä näytti ja että otetaanko vielä toinen otos varmuuden vuoksi. Sitten 2-3 kerran jälkeen homma oli purkissa ja porukka poistui hotellille. Illalla sitten yksi mukana olleista Loirin kavereista kysyi kaksin Veskun kanssa ollessaan, että eikö tuo betoniportailla kaatuilu ottanut yhtään kipeää. Johon Vesku: "Otti niin saatanan kipeää ja huomenna ottaa vielä enemmän", sekä samalla näyttää melkoisia mustelmia paitansa alta.

Ei ollut Tervon kirjan perusteella kaikkein helppoluonteisin ihminen, eikä hänen huonolle puolelleen olisi ollut kiva joutua. Olisi varmaan saanut ensin turpaan ja sitten välit olisi kokonaan pantu poikki. Spede oli samanlainen, vaikkei yhtä hanakka tappelemaan. Veskuhan harrasti nyrkkeilyä. Se muistaakseni loppui kutakuinkin siihen, kun Loiri palasi Ruotsista jostain nyrkkeilyottelustaan ja seuraavana päivänä oli jotain näyttelijän hommia, mutta naama ei ollut kovin kuvattavassa kuosissa.

Oli tosiaan melkoinen monilahjakkuus urheilussa ja SM-kultia löytyy muistaakseni vesi- ja käsipallosta, sekä toimi HJK:n varamaalivahtinakin futiksen SM-sarjassa. Futis oli toinen niistä asioista, jotka nyrkkeilyn ohella lopulta jäivät näyttelijänuran vuoksi. Millä pääsee esim. futistreeneihin illalla, jos teatterissa on esitys? Kun SM-tason futarit eivät olleet täysammattilaisia tuolloin.

Biljardia Vesku ei heti oppinut pelaamaan, vaan sekin tuli työn kautta. Monet illat notkui baarissa sitä pelaten. En muista ostiko itse, vai kustansivatko kaverit sille sitten bilispöydän omaan kämppään, koska siellä baarissa nyt ei ihan täysin pelkkää biljardia pelattu.

Ja tietysti äänirooli Henkenä Aladdinissa, johon Disney nimenomaan halusi Loirin. Olin pitkään kuullut ylistystä Robin Williamsin suorituksesta, kun sitten Aladdinin katsoin viimeinkin alkuperäisellä kielellä 2016. Suoritus oli hullun loistava. Elokuva ja roolisuoritus ei ollut kuitenkaan yhtään parempi kuin suomiversiossa. Melkoinen timantti.

Mitään järkevää en osaa summailla tähän hätään. Loiri oli meikäläisen lapsuuden numero yksi, teini-iän numero yksi ja aikuisuuden numero yksi suomalaisen viihteen kentässä. Kaikkien aikojen suomalaisia viihdetaiteilijoita ja näyttelijöitä ihan sieltä terävimmästä päästä. Oli niin iso tähti Suomessa, kuin täällä vain voi kasvaa.

Vesku oli väkevä ja voimakas näyttelijä, magneettisen vetovoimainen aina Pojista Mestari Chengiin saakka. Hänen älykkäitä komediataitojaan tuskin tarvitsee edes kehua. Ei kai tässä muuta kuin ostohousuja jalkaan ja hamstraamaan kaikki mahdollinen puuttuva tv - ja elokuvamateriaali haltuun, sekä joku kaunis päivä taas olla Veskun, Speden, Simon ja muiden hauskutettavana sekä itketettävänä.

Ehkä me vielä Loiriin törmätään jossain fyysisessä muodossa, sillä hänhän oli esoteerikko.
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Suomi
Jari Tervolta älykäs pointti Vesku Loirista. Hän mainitsi, ettei samanlaista suurta taiteilijaa Suomeen enää tulee internetin takia. Ei ole enää samanlaista kulttuuria tai samanlaista henkilöä Suomessa, joka saisi koko perheen kokoontumaan television ääreen.

Minulla ei ole erityistä suhdetta Vesa-Matti Loiriin. Hänen tekemät taiteet ei minua oikein sykähdytä, mutta on silti todella hienoa että moni muu ihminen sai paljon iloa hänen taiteesta. Pahat Pojat elokuvassa teki kyllä loistavan suorituksen. Elokuva tuli itse asiassa viime yönä, ja katselin sitä ennen Suomen MM-ottelua. Mietin siinä, että kaikenlaista on Vesku elämässään tehnyt. Eipä käynyt mielessä, että samana päivänä hänen elämänsä päättyy.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Loirin äänirooli Aladdinin Henkenähän herätti huomiota Disneyn päätä myöten. Totaalisestihan hän shown varastaa kyseisessä elokuvassa.
Disney muistaakseni palkitsi Loirin parhaana ulkomaisena dubbauksena. Olihan se säväyttävä mitä itsekkin muistan.

Roolihan oli täydellinen ja oikeissa käsissä "helppo" varastaa kun Robin Williams veti itse sen siihen malliin että Golden Globe -gaala joutui keksimään uuden kategorian jotta Williams voitiin palkita suorituksesta.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Enpä ole ennen nähnyt, että TV-uutisten lopputekstien ajaksi laitetaan juuri kuolleen taiteilijan muiston kunniaksi tämän musiikkia soimaan. Nyt näin. Alkuun lopputekstien ajaksi videotaltiointia konsertista, jossa Loiri tulkitsi Irwinin Maailma on kaunis -kappaletta. Kun lopputekstit olivat ohi, musiikki jatkui, ja ruutuun tuli Loirin valokuva ja teksti: 1945-2022.

Upea kunnianosoitus.
 

Analyzer

Jäsen
Itse pidin paljon Veskun vanhemmalla iällä tehdyistä ns vakavista näyttelijärooleista. Uunotkin oli ihan jees ja tämä Aladdinin Henki-dubbaus oli tosissaan aivan huikea. Laulajana toimi minulle myös erinomaisesti, joskin livenä oli aina pieni vaara että tulkinta karkaa vähän lapasesta.

Loiri oli myös äärimmäisen kiinnostava hahmo. Hänen haastattelujaan tuli luettua ja kuunneltua herkällä korvalla. Sosiaalinen, mutta toisaalta taas omiin oloihin Inarinjärvelle vetäytyvä erakko. Katosi julkisuudesta välillä hyvinkin pitkäksi aikaa ja palasi kun tarpeelliseksi katsoi. Loirilla oli muuten aivan uskomattoman laaja tuttava- ja ystäväpiiri. Tunsi henkilökohtaisesti laajalti kansakunnan kermaa niin poliitikoista, näyttelijöistä, muusikoista, urheilijoista ja kirjailijoista.

Lepää rauhassa Loiri. Hieno mies.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Vesku pelasi muuten Lapissa rutkasti änäriä pleikalla, hauska nyanssi tässä loputtoman monipuolisessa nerossa.

Muutamalle tutulle sanoin, että näinkö on ystävät hyvästejä jättämässä kun tuli kuvia Monroesta, Edelmanista ja juttuja muiden vierailusta Lapissa keväällä. Valitettavasti näin oli.

Syvältä riipaisee, Vesku oli hemmetin tärkeä itselle - Vesku Show ja Uunot oli kovin rakkaita. Ja yleisesti hahmona tai hahmoina niin loputtoman monumentaalinen.

Kyllä syvältä riipaisi Spedenkin lähtö, Simokin. Mutta tässä on jotain niin lopullista kun tuon suomalaisen komedian itselle määritellyt trio on poissa.

Kiitos Vesku
 
Suosikkijoukkue
Ranskan välieräjoukkue 1995, Leijonat 1988
Spede, Simo ja Vesku. Lapsuuteni suurimmat sankarit. Vielä aikuisenakin heidän huumorinsa on tehnyt tästä ajoittain raskaasta elämän taaperruksesta melko tavalla keveämpää askeltaa. Naurun parantava voima on ihmeellinen.

Kolme muskettisoturia ovat nyt poissa. Kiitos kaikesta.
 

Cappe71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Thorengruppen IBK, CHL, Salibandy, Leki
Iso kunnia Vesa-Matti Loirin muistolle. Suomalaisuuden symboli<3
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Enpä ole ennen nähnyt, että TV-uutisten lopputekstien ajaksi laitetaan juuri kuolleen taiteilijan muiston kunniaksi tämän musiikkia soimaan. Nyt näin. Alkuun lopputekstien ajaksi videotaltiointia konsertista, jossa Loiri tulkitsi Irwinin Maailma on kaunis -kappaletta. Kun lopputekstit olivat ohi, musiikki jatkui, ja ruutuun tuli Loirin valokuva ja teksti: 1945-2022.

Upea kunnianosoitus.
Joo ja ylipäätään Yleisradio veti ohjelmakarttansa uusiksi sen vuoksi että saivat heti tuoreeltaan muistolähetyksen. Esimerkiksi Matti Nykänen sai lähetyksen "vain" Areenaan, mutta Veskun poismeno huomioitiin ihan TV1:llä.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Tässä koko päivän legendaa muistellessa ja fiilistellessä tuli mieleen ”Hyvät, Pahat ja Rumat”-ohjelmassa ollut Jari Sarasvuon ja Simo Rantalaisen näytösnyrkkeilyottelu, jossa Loiri toimi itseoikeutetusti tuomarina. Vaikka olin itse ohjelman aikaan pikkupoika niin jäänyt elävästi Loirin sanat velloksille ennen ottelua ”Siinä vaiheessa, kun viha astuu peliin niin hän viheltää pelin poikki ja vetää molempia turpaan” varoitusta vielä tehostettiin nyrkillä pöytää ja ”JES” karjaisulla. Tämä pätkä löytyi vielä tovi sitten Youtubesta, mutta nyt se näytti olevan poistettu.

GOAT!
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En ole suurin Uunojen fani eikä Veskun musiikkikaan oikein sytytä (ei tosin ärsytäkään), mutta erittäin taitava ja arvostettava esiintyvä taiteilija oli joka tapauksessa..
 

Zeic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JHT
Loiri oli heittäytymisen mestari. Kuinka moni pystyy tahallaan satuttamaan itseään niin että on kipeä monta viikkoa? Ihmisen luontaisen halun suojella itseään voittaminen on vaikeaa. Tästä Loiri tuli ensin kuuluisaksi, voittamalla kaatumisen suomenmestaruuden. Myöhemmin heittäytyminen oli enemmän henkistä lajia: "Jos ei ole pannut peliin kaikkea, ei ole pannut peliin mitään". Myöskään itsensä häpäisemistä Loiri ei pelännyt. Minusta jos sanotaan, että Loiri teki kaiken täysillä, se tavoittaa vain osa-totuuden, koska eri peleissä tuo kaikki ovat eri asioita.

Yksi psyykkeen selkeistä piirteistä tuntuu olevan vahva usko intuitioon ja mystiikkaan. Jos asiasta on aavistus se luultavasti pitää paikkaansa. Voi kuvitella yhden tämän elämänasenteen vahvuuksista olevan tehokkuus, intuitio toimii salamannopeasti. Sen sijaan loogisuuteen pyrkivä taskulaskinmieli raksuttaa hitaasti. Ihminen on hidas käsittelemään tietoa loogisesti. Nopeus mahdollisti hyvyyden monessa asiassa. Mystiikka myös luo mielelle abstrakteja palikoita käsitellä asioita, niitä tarvitaan taiteessa. Loirilla myös on älyä tavoittaa monesta asiasta se olennainen, tehdä itselle malli joka auttaa toimintaa. Esimerkiksi biljardissa ei lyödä palloa, vaan pallon läpi. Jalkapallomaalivahtina kuvitella oman ajan kulkevan hitaammin kuin hyökkääjällä.

Loiri ja Urheilu. 70-luvulla oli urheilukausi. Nyrkkeilyssä kansallisen tason ottelu keräsi silloin tieten runsaasti katsojia. Jalkapallomaalivahtina pelaamisen lisäksi ei yhtä tunnettua oli sama pelipaikka jääkiekossa, vesipallossa ja käsipallossa. Kahdessa jälkimmäisessä taisi tulla vieläpä Suomenmestaruus! Melkoista settiä.

2000 luvun puolella paino alkoi nousta. Voi veikata liikuntaa estäneen kaksi asiaa. Ensiksikin päihteet. Suosikki juoma konjakki tuntui maistuneet reilusti, eikä kännissä tai krapulassa urheilu suju. Toisena seikkana kuuluisuus. Loiri oli yksinkertaisesti niin tunnettu, että kotoa poistuminen on aina esiintymistä, joten hän on pitkiä aikoja kotona tekemättä mitään. Siitä taas oli seurauksena että fysiikka meni vanhana hyvin heikoksi.

Kolme kertaa ehdin nähdä Loirin livenä. Ruisrockissa 2010 ja 2014, sekä Oulussa Madetojansalissa. Parhaimmillaan laulu tavoitti tasoja, joihin harva pystyi. Se tuli iholle.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
En ole suurin Uunojen fani eikä Veskun musiikkikaan oikein sytytä (ei tosin ärsytäkään), mutta erittäin taitava ja arvostettava esiintyvä taiteilija oli joka tapauksessa..

Joo vähän sama. Arvostus kyllä kovaa Veskua kohtaan ollut aina, narritaustasta huolimatta ;)
Kova mies kaikinpuolin.

Jäi mieleen muuten kun Vesku sanoi jossain yli 10v vanhassa haastattelussa, ettei ikinä ole ymmärtänyt ihmisiä, jotka mieltävät ihmiset vaan yhdet taidon/uran mukaan. Eli esim. hyvä urheilija ei voisi olla hyvä näyttelijä, tai toisinpäin. Ja että ihminen voi olla hyvä vaikka kuinka monessa hommassa myös ansiomielessä, oli sitten kyse mistä vaan.

Itselle se oli kevyt veik-ap-kool siihen aikaan. Siihen asti kevyesti vitutti, jos näki johonkin asiaan mielletyn henkilön selkeästi toisessa hommassa. Varsinkin politiikassa (politiikka huono esimerkki, mutta vaikka urheilija laulajana jne.). Mutta ymmärsin kyllä pian sen, että moni taito tukee toistaan. Ootte varmaan huomanneet jossain Putouksessa kun joku esim. laulaa hyvin. Ei se sattumaa sentään ole. Kyllä siellä on tietty lahjakkuus ja muuvit hallussa. Ja varsinkin rohkeus tehdä.

Eli tee vaikka 100 asiaa, jos olet lahjakas. Vesku näytteli, lauloi, pelasi, suunnitteli/ohjasi ja antoi kaikkensa kulttuurielämälle. Ja meille.
 
Viimeksi muokattu:

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
On tämä kova menetys kaikinpuolin ja lepää Vesku rauhassa. Olit yksi suurista.
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Paljon on ollut puhetta siitä pitäisikö Veskulle järjestää valtiolliset hautajaiset?
Ehdottomasti kyllä sanon minä. Jostain taisin lukea että Vesku oli näinä viimeisinä kuukausina myös ehtinyt suunnitella omat hautajaiset. Tietysti Veskun omaa toivetta tulee kunnioittaa.
Elokuun 10 voidaan merkkaa kalenteriin Loirin päiväksi ja päiväksi jolloin liputetaan.
 
Viimeksi muokattu:

Harzan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joe DeLoach
Loirin urheilusaavutuksista liikkuu kaikenlaista tietoa. Yritin tähän kerätä faktoja.

Vesipallo
3 Suomen mestaruutta HSS:n riveissä (vuodet?).

Käsipallo
Suomen mestaruus Siuntion SIF:ssä vuonna 1981.
Oli joukkueen kolmos- tai nelosmaalivahti eikä koskaan mahtunut pelaavaan kokoonpanoon.

Jalkapallo
HJK:n kolmosmaalivahti mestaruussarjassa kaudella 1972. Ei pääsarjaotteluja, mutta pääsi kentälle Suomen Cupissa.

Jääkiekko
Pelasi kolmanneksi ylimmällä sarjatasolla Jokerien kakkosjoukkueessa sekä Kiekko-67:ssa.

Nyrkkeily
Otteli kolmesti 75-kiloisten sarjassa ja voitti kahdesti. Ottelut olivat lähinnä näytösluonteisia.

Biljardi
SM-kisoissa paras sijoitus 14.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ohessa pari mielenkiintoista artikkelia Veskun suhtautumisesta diagnoosiinsa ja lähestyvään kuolemaan.

Ilta-Sanomat kirjoitti:
Elettiin tammikuun alkua 2022. Hetkeä aiemmin koko kansan rakastama taiteilijalegenda oli tokaissut lääkärille pilke silmäkulmassaan jotain sellaista, jonka tämä muistaa taatusti koko loppuelämänsä. Näin oli tapahtunut välittömästi sen jälkeen, kun lääkäri oli kertonut Loirille tylystä ja lohduttomasta diagnoosista: 77-vuotias taiteilija sairasti kahta eri syöpää, joiden vuoksi hänellä olisi elinaikaa korkeintaan 2–6 kuukautta.

– Paa nyt ainakin kolme kuukautta, jookos? Loirin kerrotaan lievästi virnistellen lohkaisseen lääkärille.

Useimmat meistä olisivat vastaavassa tilanteessa jäykistyneet kauhusta ja alkaneet tuntea koko kehoa vavisuttavaa pelkoa. Itseäni olisi varmasti itkettänyt ja oksettanutkin.


Ilta-Sanomat kirjoitti:
– Hän kertoi, että hänellä on diagnoosi, joka on lopullinen. Lääkäri oli sanonut hänelle, että tässä olisi ehkä luvassa kaksi vuotta leikkauksia ja niistä toipumisia. Matti ei halunnut sellaista, hän halusi luomukuoleman.


Vaikutti, että Vesku oli täysin sinut lähestyvän kuolemansa kanssa, osasi arvostaa suuresti elettyä elämäänsä, säilytti pilkkeen silmäkulmassa loppuun asti ja lähti täältä juuri omalla tyylillään.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Itselläkin ehkä Vesku-arvostus kiteytyy Aladdiniin ja Pahat pojat -leffaan. Uunoissa olen sitä ikäluokkaa, jolle tutuin on Epsanjassa. Katselin enemmän Pekkoja ysärinä. Nyt on vanhempana iskostunut päähän kaikki Uunot. Musiikillisesti parasta antia oli joululaulut ja Vain Elämää -visiitti. Tässä hassu sattuma, että yksi parhaista joululauluista itselle on Sydämeeni joulun teen ja toisaalta Nocturne on hieno laulu. Molemmista löytyy raskaammat versiot, joita laulaa Ville Tuomi (jonkinlainen suosikkilaulajani).

Tiedostan kuitenkin Veskun suuruuden, enkä paheksu tätä huomioinnin määrää.

Pisteet muuten Suomen Pelimuseollekin (liite).
 

Liitteet

  • B0522162-A5FC-4E04-85A5-6E0C8BD2C968.jpeg
    B0522162-A5FC-4E04-85A5-6E0C8BD2C968.jpeg
    885,1 KB · kertaa luettu: 217

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Loirin vakavista laulutulkinnoista suuri yleisö tuntee varmasti parhaiten Leinot, joululaulut ja Lappi-trilogian. Laajasta materiaalista löytyy kuitenkin paljon muutakin, josta etenkin 1970-luvun kappaleissa on paljon osittain unholaankin painuneita helmiä. Yksi esimerkki tällaisesta on lähes progressiivinen ja jazzahtava tulkinta suomalaisesta kansanlaulusta. Tämä on omia suosikeitani:



 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös