Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Venäläisvahti Daniil Tarasov Porin Ässissä

Viestiketju osiossa 'Ässät' , aloittajana Punamusta, 10.06.2019 klo 15.52.

 1. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Lainaus:
  Jaaha, täällä olikin joku ollut nopeampi, mutta osin olisin perustellut juuri tällä. Kyllähän kovempaan sarjaan tulo toki nostaa riskiä, mutta nyt pitääkin kysyä mikä on flopin määritelmä Tarasovin kohdalla? Hänen on tietyssä mielessä vaikea varsinaisesti "epäonnistua". Ja sitten kun suhteutan hänet lähimpiin vertailukohtiinsa liigassa, Dostaliin ja Skarekiin, niin heidän esimerkkinsä perusteella en todellakaan ole huolissani. Tuo venäläisyys on tunnetusti kiekkoilijalle yhtä aikaa sekä siunaus että kirous, on se porukka kyllä niin oma heimonsa tämän ihmisrodun joukossa :D sopeutumisen riski tässä minusta se suurin on, mikä mahtaa esimerkiksi olla kaverin kielitaito? Tuubista löytyy video draftista kahden vuoden takaa, ja siinä kaveri puhuu tulkin välityksellä, mikä tietysti on vähän huolestuttava merkki. Mutta olisiko sitten tässä parin vuoden aikana oppinut itsekin puhumaan englantia, toivottavasti..

  2017 NHL Draft: Pick #86 Daniil Tarasov

  Ja edelleen kun tässä ei puhuta jostain random junnusta, vaan yhdestä vuosikerran 1999 parhaista maalivahdeista koko maailmassa. Tarasovin maksimitaso on siellä, että hän on joskus torjumassa Venäjälle olympiakullan. Fakta on se, että puhutaan aivan poikkeuksellisesta hausta Ässien mittapuulla, se asia ei muutu vaikka kuka väittäisi mitä..

  Ja erittäin oleellista on myös se, että Tarasovin hankinnan myötä myös Aittokallion hankinta asettui aivan uuteen valoon. Täällä on jo todettu, että Aittokallio ei ole niin heikko maalivahti mitä viime kausi väittää hänen olevan. Pitää muistaa, että hän pelasi viime kaudella aivan poikkeuksellisen heikon pakiston takana, ja nimenomaan hän kuitenkin oli runkosarjan lopulla iso tekijä miksi Sport melkein nousi kuin nousikin kympinsakkiin, tämän ovat vaasalaiset itsekin todenneet. Uskallan heittää jopa niin kovan väitteen, että tällä hetkellä vain HIFK:lla, Ilveksellä ja Pelicansilla on selkeästi parempi veskakaksikko kuin Ässillä (jopa suurella mahtavalla Tapparalla se osasto on harvinaisen iso kysymysmerkki, Kärppien tilanne tietysti vielä auki). Tämä on ehkä paljon väitetty, mutta paino onkin tällä hetkellä sanoilla selkeästi ja kaksikko
   
  Padas ja Oto Hascak tykkäävät tästä.
 2. tonir Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  No eipä sinun "tietoihin" tosiaan voi luottaa kun niitä ei selvästikään ole ja muutenkin ymmärrys jääkiekosta on korkeintaan luokkaa SJS#50...

  Edit: vituttaa muutenki nämä muka "tietäjät" jotka esittää tietävänsä jotain tyyliin #rannari, #SJS#50 yms. Mitään paitsi mutua ei ole.

  #Myrvold, #Kärmes1, #Suprise Me, #Valkman yms joilla on jotain tietoa sentään...
   
  Viimeksi muokattu: 21.06.2019 klo 00.24
 3. mirasane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
  Lainaus:
  Ässien Tarasov varattiin NHL:ään 2017 draftin seitsemäntenä maalivahtina numerolla 86 ja hänessä ei ole floppiriskiä vaan hän tulee torjumaan Venäjälle olympiakultaa.

  Tapparan Peeters varattiin NHL:ään 2017 draftin seitsemäntenä malivahtina numerolla 83, mutta Tapparan maalivahtitilanne on siis harvinaisen iso kysymysmerkki?

  Sinä näet tuossa ehkä analyysin. Minä näen värilasit.

  Kielitaidoton venäläinen junnu ekaa kertaa ulkomailla ja mahdollinen ykkösvahdin vastuu tarkoittaa kyllä aina potentiaalista huolimatta myös floppiriskiä.
   
  Myrsky74 tykkää tästä.
 4. Jondeez Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Peetershän on Tapparassa vain try-outilla? Juurihan Tappara hankki ECHL:stä Heljangon pariksi veskan.
   
 5. mirasane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
  Lainaus:
  Jep. Ja sehän nimenomaan alleviivaa sitä riskiä, mikä näissä nuorissa katsomattomissa korteissa on.
   
 6. ValkMan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Oletko muuten ihan varma, että tämä junnu on kielitaidoton? Ässissä ei enää eletä syksyn 2018 kaaosta ja Jari Korpisalon aikakautta urheilujohtamisessa. Sekä Columbus että Ässät ovat varmasti selvittäneet tämän kielitaitoasian ja asiaa kehitetään paremmaksi, jos sitä tarvitsee kehittää. Tarasov on esimerkiksi nyt kesällä sekä Torontossa maalivahtileirillä että Columbuksen omalla nuorten pelaajien leirillä, niin toivottavasti nyt pojalle tarttuu englantia hieman, niin Ässät ei ole ensi kaudella ihan pulassa.

  Tommi Kerttula on analysoinut Ässien uudet hankinnat perinpohjaisesti ja nähnyt jokaiselta pelejä ihan sieltä katsomosta käsin eikä youtubesta. Tarasovin pelejä Kerttula seurasi Venäjällä. Lisäksi jokainen pelaaja, myös Tarasov, on haastateltu ennen sopimuksen allekirjoitusta. Olen ihan varma, että pedanttina miehenä Kerttula tietää Tarasovin kielitaidon tason ja se ei tule olemaan ongelma.

  Tarasov olisi voinut jatkaa Khl:ssä, mutta päätti siirtyä mukavuusalueelta toiseen maahan ennen Amerikkaan siirtymistä. Tarasov voi olla ensi kaudella kaikkea väliltä loistava-floppi, mutta hän on vain yksi pelaaja joukkueessa. Ässien ja Columbuksen johtohenkilöt ovat organisoineet tämän siirron, jotta pelaaja ottaisi urallaan sen seuraavan stepin. Ensi kausi näyttää sen, mitä tapahtuu. Lähtökohtaisesti todella mielenkiintoinen pelaaja.

  Ja käytännössä jokainen uusi tai vanha pelaaja voi olla floppi. Ensi kaudellakin tulee olemaan sellaisia floppeja, mitä tuskin kukaan osasi odottaa
   
 7. PJPT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, SaPKo & Latvija
  Lainaus:
  Pitää muistaa, että varaukset ovat joskus aika käsittämättömiä parhaiden lupausten jälkeen. Jopa ennen numeroa 100 voi tulla isoja huteja, kun joku scoutti saa uskoteltua että pelaajaX on pakko varata ettei hän karkaa muille. Näiden veskarien tilastot ovat täysin erilaiset samansuuntaisesta varausnumerosta huolimatta. Voidaankin ihmetellä miksi Chicago ei säästänyt varaustaan ja napannut Peetersiä 6-7 kierroksilla, olisi ollut varmasti vielä saatavilla. Hän ei ole pelannut ennen tai jälkeen varausta kovissa sarjoissa (USHL ei ole NCAA, Kanadan pääsarjoista puhumattakaan) ja tilastot ovat silti heikohkot. Onkohan joku Blackhawksin scoutti rakastunut suureen ruhoon Salzburgin hienoissa Red Bull-harjoitustiloissa, ja päättänyt varata veskan keinolla millä hyvänsä? Peeters ei pystynyt myöskään kantamaan Belgiaa viime kevään MM-kisoissa roskasarjassa. NHLään tähtäävä vahti olisi vienyt heidät lähelle nousua. Ei olekaan ihme, että tämä hankinta tehdään kolmosvahdiksi Suomi-Sarjasta. Vähän sama kun Aleksander Ruuttu varattiin jo n numerolla 50. Siinä ei ollut mitään järkeä, eikä hän ole ollut koskaan lähelläkään Amerikan valloitusta.

  Tarasov on taas pelannut koko uransa kovissa sarjoissa, ja on Columbuksen listoilla jo tässä vaiheessa. Vähintään AHL tulee hänelle tutuksi nopeasti, siinä missä Peeters joutuu taistelemaan kovaa ollakseen ykkönen edes Mestiksessä. Tarasov on torjunut hyviä junnupelejä MHLssä kovilla tilastoilla ja jatkoi siitä viime vuonna vakavasti otettavassa ammattisarja-VHLssä. Venäjän divari on paljon lähempänä Liigaa kuin Mestistä, ja siellä pelaakin puhtaita ammattilaisia sekä hyviä junnuja. Tarasov olisi voinut periaatteessa jatkaa "KHLssä", mutta peliajan saaminen on siellä kiven takana. Kolmas kausi putkeen 3-4 vahtina ei varmaan enää paljoa kiinnostanut!

  Eli kyllä Tarasov on lähtökohtaisesti Suomessa ykkösvahti alemman kastin joukkueissa, tai tandemvahti hieman kovemmissa jengeissä. Pitää muistaa että SM-Liiga ei ole enää sama sarja kuin joskus 20 vuotta sitten. Täällä ei nähdä enää hirveästi kansainvälisen tason laatuvahteja, vaan paremman luokan veskarit ovat enemmän alemmista sarjoista tulevia "Tirronen/Tuohimaa/Laurikainen", ikuisia perusjyriä "Bernard/Setänen/Tuokkola" tai sitten nuoria lupauksia "Haukeland/Skarek/Dostal/monet suomalaiset". Ennen tällaiset kaverit eivät olisi olleet ykkösiä monessa jengissä, mutta nyt Tarasov menee ihan hyvin tuon joukon jatkeeksi.

  Jokainen hankinta voi tietysti flopata, mutta ei sitä tässä tapauksessa tarvitse ylikorostaa. Maalivahdin peli on myös samanlaista sarjasta riippumatta. Siellä ei haittaa Suomessa vallalla oleva pillin taskuun laittaminen. Kenttäpelaajille on vaikeampi sopeutua, jos ei ole tottunut siihen, että mailaa ja kroppaa saa käyttää täysin surutta joutumatta boksiin. Pelaajien houkuttelu voisi olla helpompaa jos täällä pelattaisiin samoilla säännöillä kun muissa kärkisarjoissa. Palkkataso toki vaikuttaa, mutta kaikkien hankintojen ei tarvitsisi tulla ECHLstä yms alasarjoista..
   
  Pataatti tykkää tästä.
 8. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Vaikea on pienellä rahalla koittaa hankkia ulkomailta kunnollisen oloisia pelimiehiä, jos kaikki kaatuu mahdolliseen floppiriskiin. Ässät tarvitsi Aittokallion rinnalle toisen uskottavan oloisen maalivahdin ja Tarasovilla on täydet mahdollisuudet (ja vähän velvollisuuskin) ottaa ensi kaudella ykkösvahdin tehtävät itselleen. Aittokallion soppari jatkuu ja hän voi olla ykkösvahti kaudella 2020-21 jos kaikki menee putkeen. Tarasov tuskin viihtyy Porissa kautta pidempään onnistui maalinsuulla tai sitten ei.

  Sitä paitsi luulen, että tuohon kieliasiaan on jo panostettu, kun on tiedetty tulevaisuuden odottavan jenkkilässä ja sinne ei kannata ihan kielitaidottomana lähteä.
   
 9. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Lainaus:
  Tarasov on varmaan parasta mitä mitenkään oli saatavilla. Mutta siitä huolimatta hän on katsomaton kortti ja floppiriski on fifty-sixty. En näe mitään perustetta sille, että hänen floppiriskinsä olisi jotenkin erityisen pieni. Kaveri kuitenkin tulee ensi kertaa vieraaseen ympäristöön ja kokemus miesten peleistä on vain yksi kausi - ja sekin VHL:ssa. Kuten sanoin, potentiaali tehdä anttiraannat on olemassa, mutta liki yhtä hyvin voi tehdä kiviahot.
   
  Karhunkulta tykkää tästä.
 10. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Hyviä arvioita on Tarasov saanut development campilta. The Athletic otsikoi juttunsa: Daniil Tarasov – a hard-to-miss prospect

  Mielenkiintoinen seikka viime vuoden development campiltä: Tarasov oli saapunut Columbukseen, mutta ensimmäisenä päivänä oli tullut Ufasta määräys lähteä välittömästi takaisin kotiin. Tarasovin ensimmäisestä vierailusta tuli siis silloin todellinen pikavisiitti.

  Tänäkin vuonna Ufassa oltiin oltu ilmeisen äreinä Tarasovin sopimuksesta Columbukseen ja siirrosta Ässiin. Saa nähdä onko isä Tarasoville ja Tomi Lämsälle, jotka siirtoa ilmeisesti olivat järjestelemässä, enää Ufassa töitä jatkossa.

  Tarasov itse kommentoi Ässiin siirtymistään näin:

  “I want to enjoy my time there, learn the country, the way they play hockey, and I certainly feel like I’ll learn a lot and get ready for NHL.”


  Columbuksen maalivahtivalmentaja Ian Clark luonnehti Tarasovia seuraavasti:

  “He’s different than the goalies we have in our system where they are a little more reactionary,” Clark said.

  “He’s very meticulous about his movement. There’s not a lot of wasted space. It looks like he’s thinking the game the whole way. (He’s a) big guy, I think he’s going to fill out.”


  Kiinnostava tuttavuus seurata kunhan Poriin saapuu.
   
  FatSam, Mikke73, San Jose Shark #50 ja 6 muuta tykkäävät tästä.
 11. SammyRumour Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät & SHL
  Lainaus:
  Jos tuo Ufa hommeli pitää paikkansa niin todella hyvä, että pääsi ja lähti tuolta NV aikaisesta toiminnasta karkuun.
   
 12. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Kaveria kehutaan kyllä aika kovaa joka paikassa missä ikinä esiintyykin. Ehkä jopa pelottavan kovat odotukset itelläni Daniilista, nimittäin onhan venäläisillä varmasti tavanomaista isompia vaikeuksia sopeutua länsimaiseen kulttuuriin ja Suomeen. Mutta ainakin asenne näyttäisi olevan rautaa. Hyvä päätös hypätä pois mukavuusalueelta Venäjältä jo ennen NHL uraa, niin on sitten valmiimpi kun niihin piireihin astuu.

  Ja ihan ilman värilaseja voin sanoa, että on kyllä hyvin lähelle mielenkiintoisin Liiga pelaaja tulevalla kaudella. No okei, onhan täällä nyt paljonkin mielenkiintoisia nimiä, mutta saakelin hienoa, että pääsee seuraamaan pojan otteita lähietäisyydeltä.
   
 13. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Tämän twiitin mukaan Columbus on palkannut Niklas Bäckströmin katsomaan Daniil Tarasovin perään Suomessa. Osallistuuko sitten jotenkin Ässien toimintaan, siitä ei tietoa.
   
 14. ValkMan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Bäckström oli mukana auttamassa Columbuksen molareita jo kesäkuun development campilla eli nuorten pelaajien kehitysleirillä.

  Luulisin, että Nikke seuraa Tarasovin pelejä Suomessa ja antaa palautetta Columbuksen suuntaan. Lisäksi antanee tarvittaessa palautetta ja ohjeita suoraan Tarasoville.

  Siihen en kyllä usko, että tulisi auttamaan Ässien harjoituksiin.
   
 15. ValkMan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Satakunnan Kansassa juttu Tarasovista, joka oli antanut Columbuksen leirillä hyviä näyttöjä.

  Ässät puolestaan aikoo palkata Tarasoville lähinnä aluksi jonkun venäjää osaavan henkilön, joka pystyy auttamaan maalivahtia käytännön asioissa.
   
 16. kepu11 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalaiset änärissä
  Korpille vuoden jatko. Keklu kuulemma antaa mahiksen olla ykkönen. Jos onnistuu niin seuraavalle kaudelle tandemi olis Korppi-Tarasov
   
 17. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Eli se (englannin)kielitaito on kuitenkin aika heikolla pohjalla. Ässät tekee varmasti kaikkensa, että poika onnistuisi ensi kaudella Porissa ja olisi kunnollinen muuri maalinsuulla
   
 18. Alfred E Neuman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät ja Ärrät
  Lainaus:
  Loistojuttu jos näin on. Typerää se olisi tämä tilaisuus pilata kielimuurin takia.
   
 19. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Lainaus:
  Se taas edellyttäisi sitä että tää Latvian Elvis floppaa pahasti tällä kaudella. Ei häntä Sveitsistä vain paikkaa pitämään hankittu. Mutta eiköhän Tarasoville ole vuoden päästä tarjoilla vastuullinen rooli AHL:ssa. Ellei sitten idästä päin anneta riitävän vahvasti ymmärtää että ihan omien ja lähisukulaisten etujen mukaista olisi että palaisi pikimmiten takaisin Venäjälle...
   
 20. Domi28 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Maple Leafs, Liverpool
  Kerttulan toimintaan maalivahtiongelman suhteen on oltava todella tyytyväinen, kun katsoo minkälaiseen keskinkertaisuuteen joutui suuri ja mahtava Kärpätkin tyytymään hankkiessaan ykkösvahtia.
  Tarasov on hyvä hankinta ja plussaa kiekkoperinteitä uhkuvasta sukunimestä!
   
 21. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Lainaus:
  Tähän täytyy kyllä yhtyä, kun suuret ja mahtavat kuten Kärpät ja Tappara joutuvat ottamaan maalille tuollaisia arpoja mitä ovat ottaneet. Meillä on kuitenkin nuoren miehen huimaa potentiaalia, ja näyttöjä ikäluokkansa huipulta :)

  Linkkasin aiemmin sen videon draftista, jossa Tarasov puhui tulkin välityksellä. Ilmeisesti ei siis kahdessa vuodessa englanti ole ainakaan liian paljon parantunut. Toki pelannutkin koko ajan Venäjällä, ja joskus tuntuu monille venäläisille olevan suorastaan kunnia-asia, etteivät osaa puhua englantia kovinkaan hyvin. Mutta toki tulevan NHL-maalivahdin tilanne on eri. Hyvä nyt kuitenkin, että venäjänkielen taitoinen esiliina hankitaan helpottamaan arkea ja auttamaan kaverin asettumista suomalaiseen yhteiskuntaan sun muuta. Kun juurikin ne käytännön asiat ovat hoidossa, niin silloin voi täysillä keskittyä pelaamiseen..

  Toki nyt ensi kaudella kun mukana on kolmea erikielistä ulkomaanelävää, niin Atu joutuu pakosti käyttämään kaikille yhteisenä kielenä englantia. Joten kyllä nyt treeneissä/pelikatkoilla/aikalisillä olisi tärkeä myös Tarasovin ymmärtää, että mitä se koutsi sanoo..
   
  Viimeksi muokattu: 01.07.2019 klo 20.36
 22. Rannari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata
  Tuo kieliasia nyt ei paljoa paina maalivahdin hommissa. Kunhan löytävät tulkin välityksellä Rosendahlin kanssa yhteisen sävelen ja arki sujuu ruokineen päivineen, niin ollaan pitkällä. Ei se maalivahti siellä aikalisillä käy muutenkaan kuin ottamassa korkeintaan muutaman ohjeen maalivahtivalmentajalta, jos sitäkään. Kunhan ymmärtää valmentajan käsimerkistä, milloin tulla pois maalin suulta kun käsky käy, niin hyvää tulee.
   
  Porilaine miäs tykkää tästä.
 23. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Ei maalilla varmaan painakaan mutta siviilissä voi vaikuttaa. Siksi Ässät on tähän jo reagoinutkin. Jos hommat eivät kaukalon ulkopuolella mene aivan putkeen niin se näkyy väistämättä myös peliotteissa.
   
  Alfred E Neuman tykkää tästä.
 24. Rannari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata
  Lainaus:
  No niinhän mä tuossa kirjoitinkin, että kun arki sujuu ruokineen päivineen, niin hyvää tulee.
   
  Porilaine miäs tykkää tästä.
 25. SammyRumour Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät & SHL
  Lainaus:
  En nyt sanoisi Rybakia arvaksi. Kaksi kertaa putkeen Tshekin liigan paras maalivahti nuorella iällä. Sieltä suoraan P-Amerikkaan jossa homma ei lähtenyt hyvin käyntiin. Nyt liigan parhaaseen joukkueeseen Kärppiin.