Venäjän nykytilanne

  • 3 430 215
  • 18 335

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Putin tuo palan Neuvostoliittoa ja Stalinin rikoksia takaisin käyttöön. Vastaa samaa, jos saksalaiset nimeäisi tiedustelupalvelunsa Gestapoksi. Putella viiraa oikeasti päästä, kun hän luulee neukkulaisten nimien tai käytäntöjen tai kansallislaulun palautuksen tuovan jotain menetetystä glooriasta takaisin. Onko nimi FSB tai KGB, sillä ei oikeasti ole merkitystä, mutta poliittisesti tämä on typerää. Lukuunottamatta tietysti kotimaata, jos tarkoituksena on kertoa omille kansalaisille, että hallinto on tästä lähtien nyrkkiä, rautaputkea ja näytösoikeudenkäyntejä.....tosin nuo 3 on jo käytössä, joten miksi vaivautua?
Aika moni maailman johtajista on todennut Putinin elävän jossain rinnakkaistodellisuudessa. Merkel ja Obama ainakin ovat tämän ääneen ja julkisesti sanoneet. Ja se on todella harvinaista, että valtionpäämies (Merkel se todellinen sellainen Saksassa) sanoo kollegasta siten.
Epäilen sisäisten paineiden nousevan kaiken aikaa kattilassa ja kohta kiehahtaa. Venäjällä on kuitenkin paljon terävää ja valistunutta porukkaa, jotka näkevät kehityksen suunnan. Kun siihen viimeistään vuoden päästä lisätään valtion varojen ehtyminen ja sitä seuraava hyperinflaatio ja kurjistuminen, alkaa myös tavikset olla tyytymättömiä. Vuoden 2018 futiskisat pelattaneen Saksassa, sillä Venäjä tuskin on enää tuolloin kykenevä kisoja järjestämään.
 

Morgoth

Jäsen
Onko nimi FSB tai KGB, sillä ei oikeasti ole merkitystä, mutta poliittisesti tämä on typerää.

Onko tarkoitus pelotella ihmisiä entisestään tuomalla tuo vanha nimi takaisin? Hieman vanhempia venäläisiä luulisi kauhistuttavan ja nuoremmat ovat taas niin aivopestyjä, joten heistä tuo kuulostaa kenties vain hienolta. Tunteeko Putin asemansa sisäisesti todella noin uhatuksi vai haluaako vain wanhat hyvät ajat takaisin.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tunteeko Putin asemansa sisäisesti todella noin uhatuksi vai haluaako vain wanhat hyvät ajat takaisin
Wanhat pahat ajat on olleet Putlerille mieleen jo pitkään. Sen tiedämme kun neukkulan kansallislaulun melodia palautettiin jo 2000. Piti oikein tarkistaa vuosiluku.
Venäjän federaation hymni – Wikipedia

Kaikista mahdollisista ja mahdottomista kilpailijoista ja uhista ei olisi tehty selvää ilman pelkoa. Kun hyvän talouden tuomaa legitiimi perusta Putinin vallalle (venäläisittäin katsottuna) on murentunut maailmanmarkkinoihin, niin ruuvia on kiristetty edelleen ja näiden nimien on tarkoitus alleviivata sitä. Pidän kansalliskaartin oikeutta ampua väkijoukkoihin kuitenkin kovempana juttuna kuin vanhaa kirjainyhdistelmää.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Hyvä kirjoitus, @Telaketju ja olet oikeassa. Olisi pitänyt eritellä, että nykyisen SDP:n johto ja nykyisen Kepun johto ja nykyisen Kokoomuksen johto. Ja lähes kaikki vassarit (vasemmistopuolue). SDP:n johdossa on aivan hirveä suomettumisjengi, samoin Kepun kun Vanhanen lasketaan mukaan Sipilän lisäksi. Vanhanen siis erosi eduskuntaryhmän johdosta pyrkiessään presidentiksi.

Samaa mieltä muistakin asioista.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
...
Pahiten suomettuneita ovat ne piirit, jotka taputtavat käsiään kun Putinin ydinaseyhtiö rakentaa Suomen länisrannikolle venäläisten (osa)omistamaa, Venäjän rahoittamaa ja venäjälle sähköä toimittavaa ydinvoimalaa. Monien suomalaisten käsittämätön sinisilmäisyys – tai pelkästään ääretön tyhmyys – kiteytyy tuohon projektiin. Energiapolitiikka on Venäjälle aina valtapolitiikkaa.

Mitä tulee nuorison käsittämättömään suomettuneisuuteen, niin siitä olen samaa mieltä. Se näkyy tälläkin palstalla.
Tuo Fennovoiman kuviohan oli aika tyyppiesimerkki Kremlin mafiataktiikoista. ETYK:n muistotilaisuuden vieraslistalle laittoivat nimiä joiden tiesivät olevan länsimaailmassa matkustuskiellossa ja kun Suomi ei sitten antanut tällaiselle lupaa tulla maahan, ilmoitettiin Venäjältä että tämä oli niin verinen henkilökohtainen loukkaus että jos ei ala ydinvoimalabisnekset sopimaan niin Fortumin omistukset Venäjällä siirtyvät valtion haltuun. Sinänsä Suomella ei ollut kuin paskoja vaihtoehtoja jo lähtötilanteessa, ollako välittämättä yhdessä sovituista sanktioista vai "loukatako" Venäjää. Typeryyttä toki että Fortum on ikinä mitään omistuksia erehtynyt tuosta rosvovaltiosta hankkimaan.

Uus-suomettuneisuus on kyllä itsellenikin ilmiö jota on todella vaikea käsittää. Toki kyynisimmät opportunistit tuntevat tuskin suurempia tunnontuskia hyödyntäessä Venäjää oman etunsa edistämiseen, mutta kai siellä on ihan aitoja "hyödyllisiä idioottejakin" seassa. Toki mielenkiintoista miten näennäisesti erilaiset ideologiat kokevat nykyisen Venäjän henkiseksi kodikseen, siellä on iloisesti sekaisin natsit ja antifasistit hieman eri painotuksilla (natseille Venäjä edustaa toki ihannevaltiota joka kaiken muun hyvän lisäksi rahoittaa äärioikeiston separatistista toimintaa länsimaailmassa, (ääri)vasemmistoaktiiveille puolestaan mikä tahansa despotia on aina parempi suurta saatanaa, eli USA:ta.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Erinomaista tekstiä Telaketjulta.

Itse asiassa juuri vihreiden piirissä on ollut selvästi eniten suomettumisesta ja rähmällään olosta vapaata ajattelua ja avointa tukea Putinin rautasaappaan alla kituvalle kansalaisyhteiskunnalle. Ei ole sattumaa, että Heidi Hautala on Venäjällä persona non grata ja häntä ei edes päästetä maahan, koska hän on avoimesti kritisoinut Putinin politiikkaa. Kuinka monesta kepulaisesta tai kokoomuslaisesta poliitikosta voidaan sanoa samaa?
Pitkälle samaa mieltä. Tosin vihreissä tuo ulko- ja turvallisuuspoliittisessa mielessä avoin ajattelu ei ole millään lailla enemmistön touhua, mutta muutamien yksilöiden kohdalla suhtautuminen on kunnioitettavan realistista ja kirkasnäköistä.

Kepussa vanha- ja uussuomettunut väki on todella vahvoilla, ja puolueen keskeisimmillä paikoilla on jopa YYA-henkistä porukkaa. Keskustassa avoimelle turvallisuuspoliittiselle keskustelulle on happea tarjolla hyvin vähän. Kokoomuksessa puolueen nykyjohdossa on varovaisia ämpyilijöitä, ja kokoomustaustainen presidenttikin on peloteltu pahanpäiväisesti jarrumiesten joukkoon. Kokoomuslaisissa on kuitenkin paljon NATOon myönteisesti suhtautuvaa väkeä, ja ennen kaikkea heitä, jotka suhtautuvat puolustuspoliittisiin kysymyksiin avoimuudella, ei dogmaattisesti. Tällaista virettä ei esimerkiksi Keskustassa juuri päälle päin näy.

Jonkinlainen "vassari" kaiketi on myös käsittämättömällä tavalla aliarvostettu presidenttimme Nobel-palkittu Martti Ahtisaari. Hän lausuu tänään näin:
"Jos toinen rikkoo jatkuvasti kansainvälistä lakia, olisi hullua pohtia, mitähän me olemme tehneet väärin. On kritisoitava aggressiivisesti, että olette alkaneet toimia vastoin aiempia hyviä sopimuksia. He luovat kylmää sotaa, ei länsi".
Ahtisaari on ollut monet kerrat oikeassa, ja on sitä tässäkin asiassa. Ahtisaari oli vuosina 1994-2000 oikein hyvä tasavallan presidentti, yksi parhaista. Suomen aktiivinen NATO-jäsenyyden edistäminen ja jäsenyyshankkeen maaliin vieminen jäivät Maran puutelistalle. Tosin Koivisto ehti jarruttelemaan vähän kaikkea viimeisinä presidenttivuosinaan, ja olihan siinä muutakin, EU-jäsenyyttä ja sen sellaista. Mutta Ahtisaaren Venäjä-kommentti osuu suoraan maaliinsa. Juuri tästä on kysymys.

Pahiten suomettuneita ovat ne piirit, jotka taputtavat käsiään kun Putinin ydinaseyhtiö rakentaa Suomen länisrannikolle venäläisten (osa)omistamaa, Venäjän rahoittamaa ja venäjälle sähköä toimittavaa ydinvoimalaa. Monien suomalaisten käsittämätön sinisilmäisyys – tai pelkästään ääretön tyhmyys – kiteytyy tuohon projektiin. Energiapolitiikka on Venäjälle aina valtapolitiikkaa.
Olen lopputulemasta samaa mieltä. Tosin sen suuntaisesti kuten @Wiljami kirjoitti, niin arvelen muutamien heränneen aamulla hevosenpää vuoteensa jalkopäässä. Ydinvoima olisi Suomelle tärkeä asia, ja sitä olisi juuri tässä hetkessä rakennettava lisää. Niin kipeitä emme kuitenkaan ole ydinvoiman suhteen, että oma käsi olisi ojennettava valmiiksi peukaloruuviin sovitettuna venäläisille.

Mitä tulee nuorison käsittämättömään suomettuneisuuteen, niin siitä olen samaa mieltä. Se näkyy tälläkin palstalla.
Penskat ja nuoret eivät keskity uusien asioiden oppimiseen eivätkä seuraa uutisia tai ajankohtaisohjelmia. Ne kuuntelevat räppimusiikkia ja katsovat puhelimestaan videoita, joissa kissa työntää päänsä oksasilppuriin.
 

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
(koko teksti)
Erittäin laadukasta settiä, harmi että kipeimmin herättelyä kaipaavalla kohderyhmällä on pää niin syvällä venäläisen maskirovkan(TM) perseessä, että sinne ei järjen ääni juuri kuulu.

muaddib
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
En voi kyllä taas tämän viikon tapahtumien valossa käsittää miten Venäjää viitsitään sietää missään piireissä. Miksi tuon saastavaltion edustusjoukkue pääsee pelaamaan jääkiekon arvokisoihin, miksi sille myönnetään urheilutapahtumia järjestettäväksi, miksi saastavaltion jääkiekkoliigan pelejä katsotaan länsimaassa kuten Suomessa ja ylipäänsä: miksi kaikkea Venäjään liittyvää ei ole pistetty täydelliseen pannaan? Missä marssit Tehtaankadulla tai Hartwall Areenan edessä, missä siviilirohkeutta vaativat mielipiteen ilmaisut Helsingin telakalla ja muualla Venäjän roistovaltion omistamissa kiinteistöissä ja yrityksissä?

Miksi suomalaiset ovat hiiriä?
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Sosiaaliliberaalina minulla kalskahtaa aina korvaan tuo termi "vihervasemmistolainen", koska sitä viljelevät usein arvokonservatiivit niputtaen sitä käyttämällä yhteen käytännössä kaikki, jotka ajattelevat eri tavalla suunnilleen mistä tahansa asiasta heidän itsensä kanssa. Kiitän siis myöskin @Telaketju a erinomaisesta asian selkiyttämisestä.

Myös alla oleva @Wiljami n kirjoitus voi olla hyvin lähellä totuutta. Tuskin mikään muu, kuin uhkailu ja kiristys selittää elinkeinoministeri Rehnin ja energiayhtiö Fortumin uskomattoman nopeaa täyskäännöstä Fennovoima-asiassa tai ylipäätänsä tuommoista ripustautumista näin tärkeässä strategisessa asiassa yhä epävakaampaan Venäjään.

Tuo Fennovoiman kuviohan oli aika tyyppiesimerkki Kremlin mafiataktiikoista. ETYK:n muistotilaisuuden vieraslistalle laittoivat nimiä joiden tiesivät olevan länsimaailmassa matkustuskiellossa ja kun Suomi ei sitten antanut tällaiselle lupaa tulla maahan, ilmoitettiin Venäjältä että tämä oli niin verinen henkilökohtainen loukkaus että jos ei ala ydinvoimalabisnekset sopimaan niin Fortumin omistukset Venäjällä siirtyvät valtion haltuun. Sinänsä Suomella ei ollut kuin paskoja vaihtoehtoja jo lähtötilanteessa, ollako välittämättä yhdessä sovituista sanktioista vai "loukatako" Venäjää. Typeryyttä toki että Fortum on ikinä mitään omistuksia erehtynyt tuosta rosvovaltiosta hankkimaan.

Totuuden Fennovoima-kuviosta saamme ehkä tietää joskus 20-30 vuoden päästä jonkun asianosaisen kirjoittaessa muistelmiaan.


Sananen myös tuosta mielipidevaikuttamisesta:

Lisäksi Suomi toimi tietynlaisena testilaboratoriona N-liiton vaikuttamiskeinoille, suomalaisille läpimenevä disinformaatio toimi todennäköisesti myös muilla länsimaalaisiksi itsensä mieltäneillä ja toisaalta Suomi ei ainakaan virallisesti lähtisi kritisoimaan millään lailla epäonnistuneita vaikuttamiskeinoja (tai mitään muutakaan N-liiton toimintaa).

Vaikuttaa siltä, että Suomi toimii myös tällä hetkellä Venäjälle erinomaisen mielenkiintoisena mielipidevaikuttamisen testilaboratoriona. Trollaaminen ja Venäjän hallintoon kriittisesti suhtautuvien toimittajien suoranainen pelottelu ja uhkailu on viety täällä hyvin pitkälle ja sillä on saatu myös tulosta aikaiseksi. On nimittäin niin, että somessa ja tiedotusvälineiden kommenttiosiossa meuhkaavat henkilöt eivät enää suinkaan ole pelkästään Venäjän hallinnolle suoraan työskenteleviä trolleja, vaan joukossa on ihan supisuomalaisia "hyödyllisiä idiootteja".

Suomi tosin taitaa olla mielipidevaikuttamiselle melkeinpä mihin tahansa muuhun Euroopan maahan verrattuna erittäin helppo kohde johtuen suomettumisen pitkästä ja kunniakkaasta perinteestä. Yhtäkaikki, Venäjälle ilmeisen hyvä treenikenttä, jolla voi löysin rantein treenailla pelikirjan uusia nyansseja.
 
Viimeksi muokattu:

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
...
Uus-suomettuneisuus on kyllä itsellenikin ilmiö jota on todella vaikea käsittää. Toki kyynisimmät opportunistit tuntevat tuskin suurempia tunnontuskia hyödyntäessä Venäjää oman etunsa edistämiseen, mutta kai siellä on ihan aitoja "hyödyllisiä idioottejakin" seassa...

Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen. Väyrynen ei ole opportunisti, hän kuvittelee olevansa Kekkosen, jumalasta seuraavan valitsema johtaja. Kekkonen, tupailta, Kekkonen, tupailta. Kääriäinen on häipynyt harmaaksi eminenssiksi, poliittinen kasvattityttärensä Paula Lehtomäki pääsee pian framille jälleen. S-L Anttila on stuntannut ansiokkaasti. Antti Kaikkosessakin elää tupailtojen saarnojen henki: Keskustapuolue on Suomen puolueettomuuden, "puolueettomuuden" nuorallakävelyn ainoa osaaja, ulkopolitiittisen tajuamiseen valittu Suomen itsenäisyyden takaaja. Matti Vanhanen ei ole ehkä tupailloissa nuoruuttaan viettänyt, mutta hyvin on idean sisäistänyt.

Eero Heinäluoma on hieman oudompi tapaus. Kuka maksaa ja mitä? Tuomioja saattaa vedellä eksentrisiä vetoja, näennäisen Venäjä-kriittisiä, mutta aina viimeiseen lauseeseen säädetään Mutku Yhdysvallat. Antti Rinne taas kysyy Heinäluomalta.

Onkohan Matti Vanhasella ja Eero Heinäluomalla kotiryssät? Ja joku harjoittelija, kolmannen kulttuuriattasean viransijainen Antti Rinteelle ja Antti Kaikkoselle?

Lisään vielä samaan syssyyn: @BitterX tuossa vetää myös asiaa taululle.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Sosiaaliliberaalina minulla kalskahtaa aina korvaan tuo termi "vihervasemmistolainen", koska sitä viljelevät usein arvokonservatiivit niputtaen sitä käyttämällä yhteen käytännössä kaikki, jotka ajattelevat eri tavalla suunnilleen mistä tahansa asiasta heidän itsensä kanssa.
Tuo nyt on tuollaista itsensä kanssa eri mieltä olevien niputtamista mahdollisimman epämiellyttävältä tuntuvaan kategoriaan josta ei kannata niin piitatata. itsekin olen kokoomuslainen ja arvoliberaali mutta jälkimmäisen takia palstan persusiiven retoriikassa varmaankin "vihervassari".
Tuo muistutttaa vähän samaa kuin aikanaan neuvostokommunistien tapa kutsua kaikkia muita kuin itseään (myös liberaaleja porvareita ja sosiaalidemokraatteja) fasisteiksi. Ja olihan myös taistolaisilla tapana kutsua itseään edistysrintamaksi ja kaikkia muita imperialisteiksi.

Venäjällähän tuota fasismi -nimitystä käytetään historiallisista syistä edelleen ja nykyään se on synonyymi Venäjävastaisuudelle.
 
Viimeksi muokattu:

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Venäjällähän tuota fasismi -nimitystä käytetään historiallisista syistä edelleen ja nykyään se on synonyymi Venäjävastaisuudelle.
Russofobia lienee tämä termi ja fasismiin viittaaminen on jo oikeutus väkivallalle. Kun ottaa huomioon sen, että Putinin Venäjä on fasismin ykkösairut maailmassa, niin tilanne on suorastaan rikasta hirteishuumoria.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Venäjä tukee äärioikeistoa ja fasistisia järjestöjä täysin avoimesti. Viime vuonna Putin järjestytti Euroopan äärioikeistolaisten järjestljen tapaamisen Pietarissa, ja mukana oli Hitlerin nimeen vannovia, hakaristejä symbolinaan käyttäviä järjestöjä. Putinilaiset käyttävät tapaamisesta nimitystä konservatiivien tapaaminen ja heidän kielenkäytössään Venäjä on vakaa, konservatiivinen valtio, ja sen äärioikeistolaiset eurooppalaiset ystävät ja Venäjän rahoittamat järjestöt konservatiivisia järjestöjä. Myöhemmässä vaiheessa vuonna 2015 Venäjä aloitti äärioikeiston kattojärjestön rakentamisen, ja sitä kutsutaan nimellä World National-Conservative Movement, WNCM. Siinä on mukana mm. Suomen vastarintaliikkeen ruotsalainen emojärjestö sekä natseja - ja myös maltillisempia äärioikestolaisia - eri maista.

Russian Politicians Building an International Extreme Right Alliance

Venäjä toimii täysin avoimesti eurooppalaisessa äärioikeiston kentässä ja tämä tietenkin siksi, että Venäjä näkee tämän mahdollisuutena hajottaa EU ja eurooppalaisia valtioita sisältä. Tämä on myös Venäjän tavoite ja yksi syy sille, miksi oppositio Venäjällä on tukahdettu ja minkä takia Putin keskittää armeijan, poliisin ja tiedustelun hyppysiinsä.

Toistaiseksi ei ole juuri näkynyt merkkejä siitä, että EU ymmärtäisi, mitä Venäjä tavoittelee ja kuinka syvälle Venäjä on jo integroitunut eurooppalaisiin äärioikeiston sekä myös maltillisempiin liikkeisiin.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
En voi kyllä taas tämän viikon tapahtumien valossa käsittää miten Venäjää viitsitään sietää missään piireissä. Miksi tuon saastavaltion edustusjoukkue pääsee pelaamaan jääkiekon arvokisoihin, miksi sille myönnetään urheilutapahtumia järjestettäväksi, miksi saastavaltion jääkiekkoliigan pelejä katsotaan länsimaassa kuten Suomessa ja ylipäänsä: miksi kaikkea Venäjään liittyvää ei ole pistetty täydelliseen pannaan? Missä marssit Tehtaankadulla tai Hartwall Areenan edessä, missä siviilirohkeutta vaativat mielipiteen ilmaisut Helsingin telakalla ja muualla Venäjän roistovaltion omistamissa kiinteistöissä ja yrityksissä?

Miksi suomalaiset ovat hiiriä?
Niin, miksi? Ja eikö edes sitä ymmärretä, että Rotenberg on yksi Putlerin adjutanteista. Mä en ainakaan laita jalkaani Hartwall Areenalle ja karsastan myös KHL:ää sponssaavia suomalaisyrityksiä. Jokerit pitää pelastaa rikollisten käsistä.
Vasemmiston "whataboutismi", eli ikuinen "entäs sitten USA..." narratiivi on epä-älyllinen ja perseestä. Jos puhutaan Venäjän rikoksista, niin silloin puhutaan juuri niistä. Rinne on niin tyhmä, että on joutunut typerine lausuntoineen Venäjän propagandan hyödylliseksi idiootiksi. Vassareiden halua puolustaa fasistista naapuria on minulle täydellinen mysteeri.
Kepu tulisi merkitä Venäjän puoluerekisteriin. Kokoomus on hiiriä täynnä. Persuista ei olikein ota selvää, niiden kello taitaa muutenkin olla vuodessa 1976. Suomalaiset ovat ääliöitä.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
En voi kyllä taas tämän viikon tapahtumien valossa käsittää miten Venäjää viitsitään sietää missään piireissä. Miksi tuon saastavaltion edustusjoukkue pääsee pelaamaan jääkiekon arvokisoihin, miksi sille myönnetään urheilutapahtumia järjestettäväksi, miksi saastavaltion jääkiekkoliigan pelejä katsotaan länsimaassa kuten Suomessa ja ylipäänsä: miksi kaikkea Venäjään liittyvää ei ole pistetty täydelliseen pannaan? Missä marssit Tehtaankadulla tai Hartwall Areenan edessä, missä siviilirohkeutta vaativat mielipiteen ilmaisut Helsingin telakalla ja muualla Venäjän roistovaltion omistamissa kiinteistöissä ja yrityksissä?

Itselläni KHL ollut aina boikotissa. Ainoat venäläiset tuotteet, joita saattaisin käyttää ovat Stolichnaya -vodkat ja sitäkään en ole ostanut ainakaan viiteen vuoteen. Urheilun puolella valitettavasti korruptio elää ja voi hyvin ja siitä osoituksena tulevat Venäjällä järjestettävät useat arvokisat.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
...miksi saastavaltion jääkiekkoliigan pelejä katsotaan länsimaassa kuten Suomessa... Miksi suomalaiset ovat hiiriä?
Suomi on ainoa ns. länsivaltio, joka tukee Venäjän liigaa. Suomalaisella selkärangattomuudella on pitkä historia, jota Harkimo ja PaSKAn lampaat pitävät yllä. Henk koht ärsyttää se, että on tosi vaikeata löytää sellaista urheilukanava -pakettia, johon ei kuulu KHL. Jopa DNA Mixissä KHL tulee "ilmaisena" kylkiäisenä. Nyt joudun katselemaan Valioliigaa baarissa.. :)
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kun nostitte jääkiekon esille ja Jokerit, siitä pari sanaa.

Osaltani voin sanoa, että olen jo pitempään kannattanut Venäjän nykyistä suurempaa eristämistä. Jo Krimin anastuksen jälkeen. Kannatan myös Jokerien paluuta SM-liigaan/Mestikseen. Mutta miten tämä voidaan toteuttaa? Toistaiseksi ratkaisua ei ole löytynyt. Sitä on kyllä haettu, ainakin kannattajien toimesta. AIka näyttää, jatkaako Jokerit KHL:ssä ensi kaudella. Toistaiseksi ei ole ainakaan varmaa tietoa, että jatkaisi. Venäjän puolella ei hyvällä katsota sitä, että Venäjä tavalla tai toisella - suoraan tai välillisesti - maksaa veroja Jokereista suomalaiselle verottajalle viitisen miljoonaa vuodessa tilanteessa, jossa rahaa tarvittaisiin kipeästi muuallekin. Tämä antaa toivoa siitä, että Jokerit ei KHL:ssä jatkaisi.

Ja ihmettelen sitä, kuinka venäläinen raha kelpaa YYA-hengessä niin Epoon Unitedin omistajalle yhteisissä liiketoimissa Rotenbergin kanssa kuin vaikkapa HIFK:lle, joka jatkaa kaudesta toiseen Teboilin partnerina siitäkin huolimatta, että Teboil emo- ja sisaryhtiöineen vastaa Venäjän miehitysjoukkojen polttoainejakelusta. Faneja tämä ei näytä sen paremmin haittaavan, YYA-hengessä hekin... Luulisi, että edes tällaisen asian saisi kuntoon, mutta eipä se Suomessa ketään haittaa, koska oma seura.

Venäjä on yksinkertaisesti Aleppossa ylittänyt viimeisen inhimillisyysrajan, ja jatkossa kansainvälisen yhteisön tulee löytää entistä parempia toimia Venäjän eristämiseksi. Suomessa tämä on erityisen vaikeaa, koska täällä vaikuttaa - Ahtisaarta lainatakseni - Pro Venäjä liike, jolla on lonkerot lähes joka paikassa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Suomessa tämä on erityisen vaikeaa, koska täällä vaikuttaa - Ahtisaarta lainatakseni - Pro Venäjä liike, jolla on lonkerot lähes joka paikassa.

Korjaus:

"KESKUSTELIJAT ovat kauhuissaan siitä, miten vinoon Venäjän paine on vääntänyt Suomen. Iloniemi: ”Suomessa on aika vahva pro Venäjä -lobby, Venäjän puolustajat. He sietävät hyvin paljon Venäjältä.” Ahtisaari: ”Tällä tavalla toimiva Venäjä pitäisi eristää.” Iloniemi: ”Sitä mieltä eivät näköjään kaikki ole – parista entisestä pääministeristä aloittaakseni.”

”Joillakin on jäänyt yya-vaihde päälle”. Venäjän suomalaiset edunvalvojat hallitsevat maan henkistä tilaa. Se ajatusmaailma on peräisin menneisyyden synkeimmistä onkaloista. Eletään taas vaaran vuosia ja pelko kasvaa. Venäjä-lobbyn kannattajat odottavat nöyrästi, mitä presidentti Vladimir Putinin väki seuraavaksi heiltä tahtoo".

Ei siis Ahtisaaren kommentti, vaan Iloniemen. Lähde alla, mutta maksumuuri, jos on aiemmin lukenut HS:sta riittävästi:

Presidentti Ahtisaari sanoo uudessa kirjassa suorat sanat Venäjästä: ”He luovat kylmää sotaa, ei länsi” | Ulkopolitiikka | HS
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
@Cobol En pidä muitakaan tahoja puhtoisina, mutta KHL on sentään eri asia kuin joku mainosdiili. Jos joku muu kuin Venäjä pommittasi siviilejä, olisi koko maailma boikotoimassa. Elämme outoja aikoja.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Ja ihmettelen sitä, kuinka venäläinen raha kelpaa YYA-hengessä niin Epoon Unitedin omistajalle yhteisissä liiketoimissa Rotenbergin kanssa kuin vaikkapa HIFK:lle, joka jatkaa kaudesta toiseen Teboilin partnerina siitäkin huolimatta, että Teboil emo- ja sisaryhtiöineen vastaa Venäjän miehitysjoukkojen polttoainejakelusta. Faneja tämä ei näytä sen paremmin haittaavan..
No kyllähän se haittaa mutta nyt verrataan kahta ihan eri luokan asiaa keskenään. Se, että yksi sponsoreista on moraalisesti arveluttava, jättää fanille aika vähän reagoitavaa. Jos minä olen Teboilille markkinoinnin kohde, niin huti menee. Kun Hesarista tuli Jokereiden sponsori, lopetin tilauksen siihen. Mutta kaikkien Jokereiden sponsoreiden Veikkaus(valtio), Finnair(valtio), VR(valtio) jne.. välttely on aika hankalaa toteuttaa.
Mutta sen voin luvata, että jos HIFK myydään venäläisille ja siirretään pelaamaan Venäjän -liigaa, minun fanitus ja matseissa käynti loppuu siihen. KHL:n tukeminen on Putinin tukemista.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
@Cobol En pidä muitakaan tahoja puhtoisina, mutta KHL on sentään eri asia kuin joku mainosdiili. Jos joku muu kuin Venäjä pommittasi siviilejä, olisi koko maailma boikotoimassa. Elämme outoja aikoja.

Samaa mieltä. KHL ja Rotenberg on ihan eri asia kuin joku mainosdiili ja eri asia kuin Salonojan bisnekset Rotenbergien kanssa. Ja totta vie, jos USA tai Ranska pommittaisi systemaattisesti tynnyripommein lapsia, siviileitä, sairaaloita ja lääkäreitä, Suomi olisi täynnä mielenosoittajia. Ja ihan syystä. Venäjän toimia katsotaan läpi sormien ja on aivan käsittämätöntä, että joku Kokoomuksen kansanedustaja Harkimo tekee työtä tässä tilanteessa Jokerien jatkamiseksi KHL:ssä. Harkimo on lipevä valehtelija, sillä hän kertoi aiemmin, että Jokerien KHL-siirto olisi ainakin harkittu toisin, jos Venäjä olisi hyökännyt Ukrainaan ennen sitä. Nyt se ei enää painakaan?

Ei näistä asioista kovin paljon ole epäselvyyttä Jokerien kannattajien sisällä, vaikka suomettuneita ja vähän muitakin sieltä nykyään löytyy. Jokerit joukkueena on edelleen Hjalliksen enemmistöomistuksessa, vaikka osallistumiseen KHL:ssä rahat eivät yksin - onneksi - riitä.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ja ihmettelen sitä, kuinka venäläinen raha kelpaa YYA-hengessä niin Epoon Unitedin omistajalle yhteisissä liiketoimissa Rotenbergin kanssa kuin vaikkapa HIFK:lle, joka jatkaa kaudesta toiseen Teboilin partnerina siitäkin huolimatta, että Teboil emo- ja sisaryhtiöineen vastaa Venäjän miehitysjoukkojen polttoainejakelusta. Faneja tämä ei näytä sen paremmin haittaavan, YYA-hengessä hekin... Luulisi, että edes tällaisen asian saisi kuntoon, mutta eipä se Suomessa ketään haittaa, koska oma seura.

Haittaa itseasiassa erittäin paljon. Oksennusreaktio oli lähellä kun näin länsiautobaronametrohallissa Långvikin mainoksen - ei siksi, etteikö paikka olisi hieno vaan siksi, mikä taho sen omistaa. En tiedä mitkä kytkökset Espoo Unitediin ovat, mutta jos taustalla on jotain omistustakin, jättäydyn samantien siitä laivasta.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
En tiedä mitkä kytkökset Espoo Unitediin ovat, mutta jos taustalla on jotain omistustakin, jättäydyn samantien siitä laivasta.

Salonoja on yksi niistä ostajista, jotka ostivat Långvikin liiketoiminnan ja vuokrasivat kiinteistön 30 vuoden ajaksi Rotenbergilta. Lisäksi Salonoja ja Rotenbergit kaavailivat mm. Selänteen kanssa hotellla Levi Spiritiin, mutta tämä hanke taitaa olla jäissä.

Pakotteet purivat – Rotenberg myi LÃ¥ngvikin | Taloussanomat
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös