Venäjän nykytilanne

  • 3 473 471
  • 18 483

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Yrittää välttää sodan, hinnasta viis.

No, itse olen ajatellut, että eräs tulkintamahdollisuus on että yrittää voittaa aikaa - olemme jo nyt paremmin valmistautuneita kuin 2-3 vuotta sitten ja erilaisia pieniä askeleita otetaan hyvin monilla suunnilla. Eihän tässä nyt kannata riitaakaan haastaa, kun olemme puolustuspoliittisesti aika heikoilla kantimilla.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
olemme jo nyt paremmin valmistautuneita kuin 2-3 vuotta sitten
Venäjä on pistänyt ison pyörän pyörimään armeijauudistustensa kanssa viimeiset 10-15 vuotta ja sen asema kohenee paljon rivakammin kuin meidän. Kaunis ajatus, mutta tulee tyrmätyksi reaalimaailman faktoja tarkasteltaessa. Joskus vuonna 2000 Suomen ja Venäjän sodassa olisi SUomi ollut suurempi suosikki voittajaksi. Näin ei enää ole ja puna-armeijan rappion päivät on taakse jäänyttä. Esim maitse tapahtuvissa joukkojenkeskityksissä Venäjä on ihan eliittiä. Tapahtumat Ukrainan rajalla on sen muutamaan kertaan todistaneet ja siksi Suomessa muokataan kertausharjoitusten lainsäädäntöä.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Esim maitse tapahtuvissa joukkojenkeskityksissä Venäjä on ihan eliittiä. Tapahtumat Ukrainan rajalla on sen muutamaan kertaan todistaneet ja siksi Suomessa muokataan kertausharjoitusten lainsäädäntöä.

No, minusta tuntuu, että jos täysin rauhanomainen yhteiskunta alkaa valmistautua pahempiin aikoihin ja sotilaallisiin kriiseihin niin muutos on aika radikaali verrattuna siihen että valmiiksi militarisoitu ja revansistinen valtio parantaa sotilaallisia edellytyksiään. Edelleenkin uskon että on hyvin epätodennäköistä, että Suomi yksin joutuisi Venäjää vastaan verrattuna siihen, että tempautuisimme mukaan yleiseen Itämeren alueen konfliktiin.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@mjr
Suo anteeksi ilkeyteni, mutta miten Suomi on valmistautunut paremmin kuin normisti pahempiin aikoihin? Normi säästäminen on jatkunut normaaliin tapaan: Jotain käytetyn kaluston kauppoja on ollut, tankkeja ja telatykkejä joista jälkimmäiset ei ole vielä maassa ja panssarintorjuntaohjuksia on täydennysostettu sweduista. En kovin tarkasti seuraa, niin on voinut jäädä jotain huomaamatta....

Ilmatorjunta on aivan kamalassa eli häpeällisessä kunnossa, maavoimia on viety kuin pässiä teuraalle, koska PV:n komentaja on ollut laivastosta/lentäjä ja aselajien välinen pippelin mittaus ei tunne isänmaallisuutta...
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
@mjr
Suo anteeksi ilkeyteni, mutta miten Suomi on valmistautunut paremmin kuin normisti pahempiin aikoihin?

No, ollaan tarkistettu valmiuksiamme hybridi-sodankäynnin suhteen, tehty ja tekemässä muutoksia lainsäädäntöön, reserviläiskirje lähetetty ja ymmärtääkseni muutenkin parennettu valmiuksia liikekannallepanon suhteen, tämän lisäksi olen ymmärtänyt erinäisten keskusteluiden perusteella, että on myös tehty julkisuuden ulkopuolella erilaisia valmiusharjoituksia ja parannettu reaktiokykyämme. Mikään tästä ei ehkä ole kauhean dramaattista, mutta väittäisin että olemme tietoisuuden ja valmiuden suhteen selkeästi paremmalla tasolla kuin muutama vuosi sitten. Toki voidaan huomata, ettei mitään ratkaisevaa johtopäätöstä ole politiikan huipulla tehty, koska siinä tapauksessa olisimme todella pikavauhtia ja julkisesti nostamassa dramaattisesti valmiuttamme ja kykyjämme. Toivottavasti tätä ei sitten jälkikäteen tulla tuomitsemaan valtavaksi virheeksi.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Reserviläiskirjeen lasken ulkopoliittiseksi liikkeeksi.

Olet kyllä oikeassa, jotain epädramaattista on puuhasteltu. Sen sijaan 1+1+1 yhteenlasku ei ole onnistunut. Sillä Venäjän sotainto ja laajentuminen + oman sotakapasiteetin riittämättömyys + kuuluminen länteen = NATO.

(Sotakapasiteettia vertailen itään, en EU-maiden alas ajettuihin armeijoihin.)
 

Morgoth

Jäsen
Paitsi että kyseessä on yksi hybridisodan ilmentymä, Venäjä valmistelee venäläisiä siihen tällä hetkellä hyvin pieneen mahdollisuuteen, että Venäjä hyökkäisi Suomeen esimerkiksi suurvaltasuhteiden heikentyessä merkittävästi.

Toki näin. Ei pidä unohtaa ihan suoraa halua vaikuttaa myös meidän päättäjiin ja tavallisten ihmisten mielipiteisiin niin täällä kenties ihan omatoimisesti tehdään Venäjän etujen mukaisia tai haluamia toimia. Toki, jos ei onnistu tarpeeksi hyvin ja halua on niin ainahan voi työntää rautaa myös rajan yli tänne. Kyllä Venäjällä tiedetään mistä naruista vedetään ja näin annetaan tilaisuus kaikenmaailman tuomiojille tulla parrasvaloihin ja jauhaa suomettuneita näkemyksiään ja saada osa suomalaistakin ajattelemaan venäläisten haluamalla tavalla. "Ei Venäjä kannattaa ärsyttää" yms. Kuitenkaan tavoite ei välttämättä tarvitse olla suoraan saada Venäjän lippua liehumaan presidentinlinnaan sotimalla vaan siellä voi antaa Suomen lipun liehua, mutta taustalta ohjailla ja painostaa niin että se käytännössä on sama kuin Venäjän lippu. Vähän niin kuin NLn aikaan oli.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kuitenkaan tavoite ei välttämättä tarvitse olla suoraan saada Venäjän lippua liehumaan presidentinlinnaan sotimalla vaan siellä voi antaa Suomen lipun liehua, mutta taustalta ohjailla ja painostaa niin että se käytännössä on sama kuin Venäjän lippu. Vähän niin kuin NLn aikaan oli.

Juurikin näin. Siihen aikaan vaikuttaminen oli osin hienovaraisempaa, mutta ei toki kaikissa asioissa. Tällainen lapsikaappusjuttu jatkuvana nonstoppina Venäjän mediassa alkaa kuitenkin olla jo sen tasan perusmielipidemuokkausta suomalaisten ystävällisiä venäläisiä kohtaan osoittamasta vihasta, kavaluudesta ja katkeruudesta, että sillä on ihan oma tarkoituksensa. Niiden vakiotarkoitusten lisäksi.
 

godofthunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Detroit Red Wings
Suurin virhe mitä täällä on tehty on miinojen poistaminen. Saatanan tunarit.
Ette kai te nyt herranjestas oikeasti usko, että miinat on hävitetty ? Siinä kohtaa jos uloste iskee tuulettimeen kannaksella, niin Ottawan sopparilla pyyhitään persettä niin että rektaali kiiltää.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Suurin virhe on ollut jättäytyä NATOn ulkopuolelle. Tuo miinapäätös oli massiivinen virhe, mutta NATO vielä suurempi.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Niin jos Suomi olisi NATOn jäsen, ei tarvitsisi presidentinkään vaivautua sanallakaan selittämään sitä miksi suomalaiset auttoivat venäläisrikollisten tekemän massamurhan selvittämisessä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kannattaa siis muistaa, ettei USA:n vastaiset mielenosoitukset/marssit/muu toiminta ole pelkästään suomalaisten "synti", vaan yleistä koko Euroopassa ja paikoin myös voimakkaampaa kuin Suomessa.

Tämä on toki totta. Järjestäjäpohjakin on usein sama: vasemmistopuolueet (meillä SDP, Vassarit), ay-liike (meillä lähinnä SAK), vasemmistolaiset järjestöt (meillä Demla, Yleinen lehtimiesliitto), osa kirkosta (meillä paikalliskirkkoja), osa vihreistä (meillä osa vihreistä) jne.

Ymmärrän toki, että näitä tahoja kiinnostaa ihmisoikeudet, mutta jos katsotaan ihmisoikeuksia objektiivisesti, Aleppon jättipommituksia tai kemiallisten aseiden käyttöä pahempia rikkomuksia saa hakea 2000-luvulta. Kun nämä edellisessä kappaleessa mainitut tahot asemoivat itsensä ohjelmissaan ihmisoikeuksien puolustajiksi, todellisuudessa he eivät sitä edes tarkoita. Saati että sellaisia olisivat.
 
K

kiwipilot

On suorastaan kuvottavaa kuinka EU - ja Suomi siinä sivussa hiljenee - venäläisten terrorin edessä: epävaltio suorittaa kansanmurhaa Syyriassa mutta ketään ei tunnu kiinnostavan; ei mielenosoituksia, ei kritiikkiä, ei yhtään mitään. Onko syynä pelko vai pelkkä välinpitämättömyys? Ihmishengellä ei tuossa rajan takana ole mitään arvoa kun Iivana pääsee testaamaan ilma-asettaan. Toki magneettimedialaisille ja muille hörhöille Venäjän toiminta on täysin ok tai sitten pelkästään läntisen juutalaishomonatsimedian luomaa illuusiota.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016100122399064_uu.shtml

Venäjä maana tuo mieleen että kyse on vain yhdestä ihan saakutin isosta alkoholistista. Ikuinen uhri joka ei omista toimistaan löydä sitten kirveelläkään koskaan mitään väärää. Siis tavallisia Venäjällä asuvia ihmisiä kun tapaa, niin eihän heistä tätä löydä sen ihmeemmin, ihan ystävällisiä ja mukavia ovat olleet nuo mitä esimerkiksi työn puolesta on tullut kohdattua. Mutta tuo valtionjohto...
 
K

kiwipilot

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016100122399064_uu.shtml

Venäjä maana tuo mieleen että kyse on vain yhdestä ihan saakutin isosta alkoholistista. Ikuinen uhri joka ei omista toimistaan löydä sitten kirveelläkään koskaan mitään väärää. Siis tavallisia Venäjällä asuvia ihmisiä kun tapaa, niin eihän heistä tätä löydä sen ihmeemmin, ihan ystävällisiä ja mukavia ovat olleet nuo mitä esimerkiksi työn puolesta on tullut kohdattua. Mutta tuo valtionjohto...

Vielä varmempaa kuin syksyn saapuminen on ryssän trollien sekä hyödyllisten idioottien ilmestyminen puolustamaan Neuvostoliiton toimintaa asiallisen ja silmiä avaavan lehtijutun julkaisemisen jälkimainingeissa. Kuvottavaa. Tuo alkoholistivertaus oli muuten erittäin osuva.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Vielä varmempaa kuin syksyn saapuminen on ryssän trollien sekä hyödyllisten idioottien ilmestyminen puolustamaan Neuvostoliiton toimintaa asiallisen ja silmiä avaavan lehtijutun julkaisemisen jälkimainingeissa. Kuvottavaa.

Valtioneuvoston kanslian viestintäjohtaja Markku Mantilan sanoman ydin on tässä kappaleessa:

- Kun kaikki nämä pistetään jatkumoksi, kyse ei ole huonosta journalismista, vaan systemaattisesta informaatiovaikuttamisesta. Enkä voi hyväksyä niitä väitteitä, joissa Venäjän informaatiovaikuttamista kyseenalaistetaan. Se on fakta, ja se pitäisi kaikkien suomalaisten ymmärtää, Mantila sanoo.


Olisi todella toivottavaa, että suomalaiset ymmärtäisivät yllä olevan. Asiasta on paljon keskustelu Jatkoajassa, ja suhteellisen vahva on täälläkin mielipide siitä, että Venäjä ei tee mitään poikkeavaa, paitsi sen, mitä Suomi ehdoin tahdoin kaivaa. Puhuminen Venäjän systemaattisesta informaatiovaikuttamisesta on sitten näiden vihervassareiden lisäksi osalle ihan tolkunkin ihmisiä sellaista, että he eivät siihen usko. Niin vahvassa on suomettuminen. Ihmettelen vähän, miten on mahdollista, että uudet sukupolvetkin ovat niin rähmällään Venäjän suuntaan.
 
K

kiwipilot

Puhuminen Venäjän systemaattisesta informaatiovaikuttamisesta on sitten näiden vihervassareiden lisäksi osalle ihan tolkunkin ihmisiä sellaista, että he eivät siihen usko. Niin vahvassa on suomettuminen. Ihmettelen vähän, miten on mahdollista, että uudet sukupolvetkin ovat niin rähmällään Venäjän suuntaan.

Tämä. Kyllähän se siltä näyttää, että Suomi suomalaisineen on tuomittu maailman tappiin asti Venäjän talutusnuorassa kiltisti astelevaksi puudeliksi. Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen näytti pienen hetken siltä, että tuo nuora olisi lopullisesti katkaistu. On taivahan onni, että aikanaan liityttiin edes Euroopan Unioniin; valitettavasti vain kirkassilmäiset poliitikot eivät viimeistelleet lopullista liittymistä läntiseen arvoyhteisöön, vaan jättivät Nato-kortin käyttämättä. Ja tuota tullaan vielä lähitulevaisuudessa katkerasti katumaan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tämä. Kyllähän se siltä näyttää, että Suomi suomalaisineen on tuomittu maailman tappiin asti Venäjän talutusnuorassa kiltisti astelevaksi puudeliksi. Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen näytti pienen hetken siltä, että tuo nuora olisi lopullisesti katkaistu. On taivahan onni, että aikanaan liityttiin edes Euroopan Unioniin; valitettavasti vain kirkassilmäiset poliitikot eivät viimeistelleet lopullista liittymistä läntiseen arvoyhteisöön, vaan jättivät Nato-kortin käyttämättä. Ja tuota tullaan vielä lähitulevaisuudessa katkerasti katumaan.

Näinhän se on. Mutta vielä ehtii hyvin muuttamaan kurssin. Positiivista on se, että tutkimus on tehnyt vihdoin eroa suomettajiin ja poliitikkoihin yleensä ja valtioneuvoston kanslian tiedotuskaan ei - aina - muistuta Breznevin ajan Neuvostoliiton vaikenemista. Eikä ole muistuttanut enää vähään aikaan. Kuljetaan siis oikeaan suuntaan ja se taas tulee tulevaisuudessa mahdollistamaan parempia ratkaisuja, joiden tavoite on Suomen, ei Venäjän, etu. NATO olisi hyvä olla selkänojana, mutta Suomi tavallaan petti paitsi itsensä, myös Baltian maat. Sen sijaan, että olisi kuljettu yhteistä tietä NATO:n jäseniksi, Suomi valitsi oman tiensä arvostellen kiperästi myös Baltian maita heidän NATO-valinnastaan. Suomi olikin enemmän sovjetoinut kuin nämä kolme Baltian maata yhteensä.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
kuten monet muutkin eurooppalaiset tietänevät, ettei Venäjä ole millään tavalla demokratian mallimaa.
Se esittää olevansa demokratia fiksatuilla vaaleillaan. Juuri pidetyissä vaaleissa naurun tyrskähdyksiä aiheutti vaalirikkeiden kitkeminen. Ja Putlerin tukipuolue lisäsi paikkamääräänsä vain 25%. "Vastuullisesti äänestetty", sanoi 2000-luvun pahimpia ihmisoikeusrikollisia.

Ihmisoikeusrikosten tekemisessä ei yhteiskuntajärjestelmästä saa yhtään lievennyspistettä ja koska venäläiset ei itse protestoi lainkaan tapahtumia, niin tuomio koskee kaikkia venäläisiä. Ei Hitler ollut yksin syyllinen eikä venäläiset voi mennä Putinin selän taa piiloon. Venäläisyys on tänään häpeä.

Aleppon jättipommituksia tai kemiallisten aseiden käyttöä pahempia rikkomuksia saa hakea 2000-luvulta.
2MS jälkeen saa aika tiheällä kammalla vedellä, jotta löytää vastaavaa, jos ei ota huomioon sosialismin tekemiä rikoksia omia kansalaisiaan kohtaan. Esim Mao ja PolPot.

Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen näytti pienen hetken siltä, että tuo nuora olisi lopullisesti katkaistu.
NATOon kiteytyy Suomalaisten vajoaminen säälittävään tahdottoman lakeijan asemaan, minkä Niinistö on sisäistänyt täydellisesti. Lisänä taitaa olla harhakuvitelmia idänpolitiikan ja -suhteiden osaamisesta. Puola, Romania jne paineli kaasu pohjassa NATOon, kun saivat tilaisuuden, sillä heillä on tietoa kuvitelmien sijaan.
 

Morgoth

Jäsen
NATOon kiteytyy Suomalaisten vajoaminen säälittävään tahdottoman lakeijan asemaan, minkä Niinistö on sisäistänyt täydellisesti. Lisänä taitaa olla harhakuvitelmia idänpolitiikan ja -suhteiden osaamisesta. Puola, Romania jne paineli kaasu pohjassa NATOon, kun saivat tilaisuuden, sillä heillä on tietoa kuvitelmien sijaan.

Jaakko Iloniemi totesi eilen ihan hyvin Arto Nybergissä: "Niin pitkää siltaa, Moskovasta Washingtoniin, emme pysty rakentamaan emmekä hirveästi muutenkaan pysty vaikuttamaan vaan meidän pitäisi olla armollisempia itsellemme" Tuntuu, että osa suomalaisista elää ihan harhakuvitelmissa Suomen pystyvän ratkaisemaan suurvaltojen väliset kriisit ja meillä olevan joku ihan poikkeuksellinen rooli siinä, jotain ETYKin ja Kekkosen haamuja.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Jaakko Iloniemi totesi eilen ihan hyvin Arto Nybergissä: "Niin pitkää siltaa, Moskovasta Washingtoniin, emme pysty rakentamaan emmekä hirveästi muutenkaan pysty vaikuttamaan vaan meidän pitäisi olla armollisempia itsellemme" Tuntuu, että osa suomalaisista elää ihan harhakuvitelmissa Suomen pystyvän ratkaisemaan suurvaltojen väliset kriisit ja meillä olevan joku ihan poikkeuksellinen rooli siinä, jotain ETYKin ja Kekkosen haamuja.
Vielä kun muistetaan että ne haamut olivat tuoreeltaankin lähinnä hallusinaatioita ja silmänkääntöä, Suomi sai pitää yllä puolueettomuuden facadia ainoastaan siksi että itänaapurillemme oli edullisempaa pitää yllä näennäispuolueetonta Suomea (joka verrattuna esim. Itä-Saksaan, Puolaan ja muihin "itsenäisiin" kansandemokratioihin toki oli vapaa maa), jonka kautta pitää yllä dialogia länsimaailmaan ja jota käyttää esimerkiksi tekemään aloitteita jotka eivät N-liiton arvolle sopineet. Lisäksi Suomi toimi tietynlaisena testilaboratoriona N-liiton vaikuttamiskeinoille, suomalaisille läpimenevä disinformaatio toimi todennäköisesti myös muilla länsimaalaisiksi itsensä mieltäneillä ja toisaalta Suomi ei ainakaan virallisesti lähtisi kritisoimaan millään lailla epäonnistuneita vaikuttamiskeinoja (tai mitään muutakaan N-liiton toimintaa).
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vielä kun muistetaan että ne haamut olivat tuoreeltaankin lähinnä hallusinaatioita ja silmänkääntöä, Suomi sai pitää yllä puolueettomuuden facadia ainoastaan siksi että itänaapurillemme oli edullisempaa pitää yllä näennäispuolueetonta Suomea
NL ei sanonut Suomea puolueettomaksi missään vaiheessa lukuun ottamatta viimeissä kuolonkouristuksia Gorban aikana, jolloin sen sanominen oli valtion luhistuessa muuttunut merkityksettömäksi. Suomalaiset psyykkasivat itsensä uskomaan puolueettomuuteen ja lännessä siihen oltiin uskovinaan, koska se oli poliittisesti tarkoituksenmukaista. YYA-sopparissa oli johdannossa mainita pyrkimyksestä puolueettomuuteen, josta kehitettiin elämää suurempi myytti. Ikävä kyllä vastoin todellisuutta myytti voi edelleen hyvin.
jota käyttää esimerkiksi tekemään aloitteita jotka eivät N-liiton arvolle sopineet.
Arvolle sopineet tai ei NL:n aloitteesta olisi voinut saavuttaa tulosta. Kuten ETYK. UKK:n ja Suomen ulkopoliittinen tähtihetki oli Kremlin määräämä aloite ja päämääränä oli sementoida rajat Euroopassa. Se onnistui, mutta venakot joutui myöntymään ns kolmanteen koriin. UKK tavoitti Kremlin asettaman päämäärän, mutta hintaa pidettiin itärajan takana kovana. Sitä ei tietystikään voi pistää Suomen piikkiin. Ns Helsingin hengessä on sivutuoksuna valloituspolitiikan hedelmien varmistaminen kansojen oma tahto sivuuttaen. Ainakin suomalaisilta moiset sortopolitiikan ilmentymät tahtoo unohtua ETYKistä puhuttaessa.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
KGB syntymässä uudelleen
Putin palauttaa nyt KGB:n ja MGB:n henkiin yhdistämällä nykyiset turvallisuuspalvelut FSB:n, KGB:n, SBP:n ja FSO:n, jotka olivat ennen KGB:n direktoraatteja. Itsenäiseksi hän jättäisi vain yleisesikunnan tiedusteluosaston (GRU) kuten ennenkin.

Putin tuo palan Neuvostoliittoa ja Stalinin rikoksia takaisin käyttöön. Vastaa samaa, jos saksalaiset nimeäisi tiedustelupalvelunsa Gestapoksi. Putella viiraa oikeasti päästä, kun hän luulee neukkulaisten nimien tai käytäntöjen tai kansallislaulun palautuksen tuovan jotain menetetystä glooriasta takaisin. Onko nimi FSB tai KGB, sillä ei oikeasti ole merkitystä, mutta poliittisesti tämä on typerää. Lukuunottamatta tietysti kotimaata, jos tarkoituksena on kertoa omille kansalaisille, että hallinto on tästä lähtien nyrkkiä, rautaputkea ja näytösoikeudenkäyntejä.....tosin nuo 3 on jo käytössä, joten miksi vaivautua?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös