Venäjän nykytilanne

  • 3 432 721
  • 18 346

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Sen enempää puolustelematta venäläisiä, olen miettinyt mitkä olisivat jenkkien reaktiot jos risteilyohjuksilla varustettu venäläislaiva treenaisi kansainvälisillä vesillä, reilun 100km päässä vaikkapa jostain jenkkilän suurkaupungista tai isommasta sotilastukikohdasta.

Tai jos lentää muutaman kymmenen mailin päässä Kalifornian rannikosta, kuten 4. heinäkuuta 2015, jolloin Venäjän ilmavoimien strategiset pommikoneet* kävivät toivottamassa hyvää itsenäisyyspäivää amerikkalaisille:

"Good morning, American pilots. We are here to greet you on your Fourth of July Independence Day." (lähde: http://edition.cnn.com/2015/07/23/politics/us-russian-bombers-july-4-intercept/)

Tuolloin lennettiin kymmenien mailien päässä rannikosta eli hyvin lähellä, jenkit kävivät tunnistamassa koneet ja sillä selvä. Ammattimainen tunnistaminen hoidetaan siten, että ei aiheuteta ylimääräisiä vaaratilanteita tai suoriteta tehtävää aggressiivisesti/provokatiivisesti - ei etenkään kv. ilmatilassa.

vlad

*: 2x Tupolev Tu-95 pommikonetta, voidaan varustaa risteilyohjuksin - joihin voi sijoittaa kuhunkin 8 Kh-101/102 risteilyohjusta, kussakin ohjuksessa voi olla 1x 200 kt ydinlataus taistelukärkenä.
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Uskaltaako tavallinen venäläinen kritisoida Putinia? Olen siinä käsityksessä, että ei uskalla. Maassa ei sananvapaus toteudu.

Kyllähän tavallinen venäläinen tietää että Putin omistaa muutakin kun ladan ja peräkärrin. Suurin osa tietää että on myöskin maan tapa että suuret virkamiehet täyttää tehokkaasti omia taskujaan. Mutta niin pitkään kun keskiluokka pysyy jotenkin tyytyväisenä niin ei siellä muutosta tule. Putin vaikka poistuisikin viettämään eläkepäiviä ratsastaen karhulla Kabajevan kanssa auringonlaskuun, niin eiköhän sieltä nouse seuraava samasta porukasta. Tämä toki sillä ehdolla että keskiluokka jotenkin pysyy tolpillaan. Putinin suosio on kuitenkin tällä hetkellä maassa vielä hyvissä lukemissa joten länsi saa vielä tovin odottaa demokratian uudelleen vientiä.
 
K

kiwipilot

Tälläistä kysymystä ei saa meidän demokraattisessa ja oikeaoppisessa länsimaailmassa edes esittää, hyi hyi. Kaikki mitä Venäjä tekee on väärin, provosoivaa tai propagandaa. Jenkit puolustaa maailmanrauhaa ympäri maailmaa, joten heillä on oikeus tehdä mitä vaan, missä vaan ja milloin vaan. Ja näin.

Kysymys esitettiin ja siihen tuossa ylempänä asiallisesti ja tyhjentävästi @vlad toimesta vastattiin. Se että meneekö viesti perille foliohatuille, mutku usalaisille, putkoslaisille tai muille pölkkypäille onkin sitten ihan toinen juttu.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tai jos lentää muutaman kymmenen mailin päässä Kalifornian rannikosta, kuten 4. heinäkuuta 2015, jolloin Venäjän ilmavoimien strategiset pommikoneet* kävivät toivottamassa hyvää itsenäisyyspäivää amerikkalaisille

Eivätkä lennot rajoitu pelkästään USA:n rannikolle vaan TU-95 pommikoneet lentävät myös mm. Englannin kanaalissa pakottaen brittiviranomaiset uudelleenreitittämään lentoliikennettä. Ylimääräisen vaaratilanteen aiheuttaa se, että venäläiset lensivät tutkavastaanottimet pois päältä, joten heidät näki vain sotilastutka. Samaiset, mahdollisesti ydinasein varustetut pommittajat herättivät huomiota myös Suomessa, kun ne lensivät Suomenlahdella itsenäisyyspäivän tienoilla vuonna 2014.

Siviililennot joutuvat silloin tällöin vaaratilanteisiin Venäjän sotakoneiden takia koska venäläiset lentävät tutkavastaanottimet pois päältä eivätkä vastaa myöskään kutsuihin.

Venäläiset pommikoneet lensivät Englannin kanaalin yli - ”Se oli hyvin vaarallista” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat
Näitä Venäjän koneita Itämerellä väisteltiin, Ruotsin hävittäjät lensivät vastaan - Ulkomaat - Verkkouutiset

Millainen meteli nousisikaan Suomessa, jos USA:n mahdollisesti ydinasein varustetut lentokoneet lentäisivät pimeänä Suomen rajoilla kansainvälisessä ilmatilassa aiheuttaen vaaratilanteen siviili-ilmailulle. Venäjän toimintaa on käsitelty lähinnä silkkihansikkain vaikka ruotsalais- ja amerikkalaislähteiden mukaan Venäjä on harjoitellut samalla Ahvenanmaan ja Gotlannin valtaamista.

Raportti: Venäjä harjoitteli maaliskuussa Gotlannin ja Ahvenanmaan valtausta | Venäjän asevoimat | HS
 
Viimeksi muokattu:

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mitä jengi sekoilee venäläisten asiallisista harjoittelusta, kun samaan aikaan amerikkalaisten ilmiselvä vakoilulaiva törkeästi uhkaa Venäjää purjehtimalla kansainvälisillä vesillä lähellä liittolaistensa rajoja... taas se hymiö.

Olen tosin siinä käsityksessä, että Putinin kannatus on Venäjällä ihan oikeastikin melko korkea, joten siinä mielessä diktatuuri on hiukan kyseenalainen ilmaisu.
Onko edustajalla hajuakaan mitä demokratia tarkoittaa?
Demokratia – Wikipedia
Siinä kertauksena.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Venäjän tapahtumat ovat olleet varoittava esimerkki koko demokraattiselle maailmalle. Emme osaa sanoa päivää, milloin Putinin vallasta tuli ehdoton ja vastustamisesta tuli hengenvaarallista. Niin kuitenkin on käynyt. Kaikki valta on siirtynyt muutaman harvan käsiin, jotka puolustavat asemiaan kaikin keinoin. Miten näin pääsi käymään, ja miten vastaava vallankaappaus ehkäistään muualla? Jo Hitler sai aikanaan kanslerin viran demokraattisesti ja sen jälkeen muutti systeemin mieleisekseen. Juuri näin on käynyt myös Venäjällä.

Laitan oman toivoni USA:n seuraavaan presidenttiin, sillä lännessä ei ole johtajuutta havaittavissa. Mama Merkel on sekaisin ja haluaa adoptoida koko Afrikan, Obama puolestaan on mumiseva älykkö, jota ei pelkää kukaan. Seuraava jenkkien presidentti on joka tapauksessa haukka verrattuna Obamaan. Cruz (kahjo), Kasich (paras!) ja Clinton (haukka eli petolintu) ovat kaikki selkärankaisia päättäjiä, toisin kuin Valkoisen Talon päivystävä koulukuraattori.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Emme osaa sanoa päivää, milloin Putinin vallasta tuli ehdoton ja vastustamisesta tuli hengenvaarallista.
Putin nousi valtaan räjäyttämällä pari kerrostalollista venäläisiä ja sitä seuranneella Tsetsenian sodalla. Poliittisen Putinin verivana alkaa ennen presidenttiyttä.

Does Vladimir Putin kill journalists? | PunditFact
Vuonna 2000 tapettiin eka lehtimies. Piti googlata.

Laitan oman toivoni USA:n seuraavaan presidenttiin, sillä lännessä ei ole johtajuutta havaittavissa. Mama Merkel on sekaisin ja haluaa adoptoida koko Afrikan, Obama puolestaan on mumiseva älykkö, j
Jos länsi ei löydä ryhtiä seistä arvojensa puolesta -aivan kuten Suomi ja Niinistö eivät seiso- ei siinä yks jenkki kesää tee. Varsinkin kun ehdokaslistaa joutuu tarkastelemaan kammottava, huonompi, vain huono -näkökulmasta.

Suomessa valittiin liikemies Sipilä pääministeriksi ja siitä lähtien on ollut järjetöntä tempoilua ja epäonnistumista politiikka. Sama toistuu jenkeissä, jos Trump valitaan ja hänen myötään USA ei enää olisi läntinen johtaja. Koska arvot. Clintton vaikuttaa vähiten huonolta, mutta hänestäkin voi tulla Merkelin kaltainen kuukautisrätti samaan aikaan kun isot pojat pelaa...vaikka Thatcherin muistaen akkakin voi olla tiukka.
 

Morgoth

Jäsen
Tai jos lentää muutaman kymmenen mailin päässä Kalifornian rannikosta, kuten 4. heinäkuuta 2015, jolloin Venäjän ilmavoimien strategiset pommikoneet* kävivät toivottamassa hyvää itsenäisyyspäivää amerikkalaisille:

Turkista ja Erdoganista voi olla montaa mieltä, mutta siellä ei venäläiset ole hirveästi enää lennelleet sen jälkeen (tai ei ainakaan uutisoitu), kun yksi kone ammuttiin alas. Tosin en ole ole ehdottomassa, että USA toimisi samoin, mutta Venäjäkin voimaa tuntuu kunnioittavan...
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Noissa tapauksissa on se ero, että Turkin ilmatilaa loukattiin, USA:n ei. Lisäksi Erdoganilla on diktaattoriksi pyrkivänä enemmän tilausta näyttää voimaa.

Turkin kanssa Putler poltti sormensa ja tämä on mahtanut maistua katkeralle. Normaalisti hänellä on vain joo joo -väkeä ympärillään.
 

tiikeri

Jäsen
Kysymys esitettiin ja siihen tuossa ylempänä asiallisesti ja tyhjentävästi @vlad toimesta vastattiin.

Hieno ja tyhjentävä vastaus tosiaan, kun lähteenäkin käytettiin varmasti tässä tapauksessa puolueetonta CNN:n raporttia asiasta.

Se että meneekö viesti perille foliohatuille, mutku usalaisille, putkoslaisille tai muille pölkkypäille onkin sitten ihan toinen juttu.

Ainakin näyttäisi kaikille nato-trolleille ja russofobeille menevän oikein sulavasti.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Hieno ja tyhjentävä vastaus tosiaan, kun lähteenäkin käytettiin varmasti tässä tapauksessa puolueetonta CNN:n raporttia asiasta.

Ihan vaan pienenä varmistuksena, kyseenalaistatko koko tapahtuman, koska lähteenä oli CNN? Mikä olisi uskottavampi lähde, vai eikö mikään Venäjän rajojen ulkopuolella oleva lähde?

vlad
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
CNN on maine varjeltavana. Eikä se ole jäänyt kusetuksista kiinni, toki virheitä sekin on tehnyt. Vrt esim RT, joka suoltaa mitä sattuu agendaan sattumaan.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Noissa tapauksissa on se ero, että Turkin ilmatilaa loukattiin, USA:n ei. Lisäksi Erdoganilla on diktaattoriksi pyrkivänä enemmän tilausta näyttää voimaa.

Turkin kanssa Putler poltti sormensa ja tämä on mahtanut maistua katkeralle. Normaalisti hänellä on vain joo joo -väkeä ympärillään.
Kuinka moni Turkissa pamahtanut pommi on ollut Venäjän tiedustelun värväämien muulien työtä? Turkki on täysin tietoisesti antanut ISIS-taistelijoiden tulla ja mennä miten huvittaa rajoillansa, varsinkin Syyrian rajalla. Lisäksi Erdoganin perhettä on syytetty ISIS:in öljykauppiaiksi. Onpa Turkkia ihan suoraakin syytetty äärijärjestön liittolaiseksi, etenkin kun heillä on yhteinen vihollinen, kurdit.
Onko Venäjä auttanut kurdeja/äärimuslimeja toteuttamaan sellaisia iskuja, joihin nämä eivät ole aiemmin juurikaan kyenneet? Tietäiskö Juha Mieto?
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Kuinka moni Turkissa pamahtanut pommi on ollut Venäjän tiedustelun värväämien muulien työtä? Turkki on täysin tietoisesti antanut ISIS-taistelijoiden tulla ja mennä miten huvittaa rajoillansa, varsinkin Syyrian rajalla. Lisäksi Erdoganin perhettä on syytetty ISIS:in öljykauppiaiksi. Onpa Turkkia ihan suoraakin syytetty äärijärjestön liittolaiseksi, etenkin kun heillä on yhteinen vihollinen, kurdit.
Onko Venäjä auttanut kurdeja/äärimuslimeja toteuttamaan sellaisia iskuja, joihin nämä eivät ole aiemmin juurikaan kyenneet? Tietäiskö Juha Mieto?

Kurdeja ei kai tarvii hirveesti tsempata hyökkäämään turkkilaisia vastaan, riittää kun hoitaa varustusta ja aseistusta.

Turkey's rising tension with Russia over Kurds puts Erdoğan in a corner | World news | The Guardian
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kuinka moni Turkissa pamahtanut pommi on ollut Venäjän tiedustelun värväämien muulien työtä?
Tuskin kovinkaan moni. Veikkaan nollaa. Tuollainen avaisi mahdollisuuden sotaan, isosti. Turkki on sen verran iso sotilasmahti, että Venäjä kärsisi siinä raskaita tappioita. Putin on kuitenkin lasten ja naisten hakkaaja luoteeltaan: käy mieluummin heikkojen kimppuun. Esim räjäyttää pari kerrostalollista venäläisiä siviilejä päästäkseen valtaan...
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Siinä mielessä on aika erikoista kyllä, että Kurdit pystyivät yhtäkkiä iskemään kaksi kertaa Ankarassa sellaiselle alueelle, jossa luulisi olevan vartiointia aivan eri lailla vrt. alueille, jossa PKK/TAK iskut ovat aikaisemmin kohdistuneet.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Venäjä tänään:

More Than Half of Russians Want New Soviet State - Poll | News | The Moscow Times

Lainaus The Moscow Times'in uutisesta:

"More than half of Russians would like to see the restoration of the Soviet Union, according to a poll released Tuesday.

Although 58 percent of respondents said they would like to see a new socialist system, only 14 percent believed that it was likely to happen, the report by the independent Levada center pollster revealed.
...
".

Mielipidetiedustelussa (maaliskuun lopulta) kysyttiin mielipidettä 1600 aikuiselta 137 kaupungissa eripuolella Venäjää. Tuloksissa havaittavissa pientä muutosta vrt. vuosikymmen sitten pidettyyn vastaavaan mielipidekyselyyn - uutisessa linkin takaa hiukan lisää statistiikkaa. Mielenkiintoista olisikin tietää, että onko jossain vaiheessa, aikana jolloin asiaa ei kyselty, lukemat merkittävällä tapaa poikenneet näistä esim. onko Venäjän talouden nousukaudella neuvostoaikojen kaipuu ollut pienempää kuin nyt - aikana jolloin propaganda on merkittävällä tapaa voimakkaampaa?

vlad
 
Tai jos lentää muutaman kymmenen mailin päässä Kalifornian rannikosta, kuten 4. heinäkuuta 2015, jolloin Venäjän ilmavoimien strategiset pommikoneet* kävivät toivottamassa hyvää itsenäisyyspäivää amerikkalaisille
Tämä olikin mennyt ohi. Vlad Vladimirovits soittaa Obamalle, että hyvää itsenäisyyspäivää, samalla kun ydinpommittajat provosoivat rannikolla. Kun huomioi synttäritoivottelijan pienimunaisuuden, niin tuohan menee ihan samaan kategoriaan Pohjois-Korean ja Mattiesko Hytösen juttujen kanssa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
http://www.themoscowtimes.com/news/...ans-want-new-soviet-state---poll/566745.html]

Alla linkissä hieman laajempi versio samasta jutusta. Sen mukaan nuorista 18-24 vuotiaista alle puolet kannattaa uutta Neuvostoliittoa kun taas vanhemmista 60v ja yli kannattajia löytyy 76 prossaa. Eniten kannatusta löytyy RCP:n (Venäjän kommarit) keskuudessa, peräti 81 prosenttia.

Vain 2 prosenttia oli sitä mieltä, että Neuvostoliiton hajoaminen oli ns. lännen vaikutuksen tulosta.

TASS: Society & Culture - More than half of Russians would vote for preserving Soviet Union — poll
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Alla linkissä hieman laajempi versio samasta jutusta. Sen mukaan nuorista 18-24 vuotiaista alle puolet kannattaa uutta Neuvostoliittoa kun taas vanhemmista 60v ja yli kannattajia löytyy 76 prossaa. Eniten kannatusta löytyy RCP:n (Venäjän kommarit) keskuudessa, peräti 81 prosenttia.

Vain 2 prosenttia oli sitä mieltä, että Neuvostoliiton hajoaminen oli ns. lännen vaikutuksen tulosta.

TASS: Society & Culture - More than half of Russians would vote for preserving Soviet Union — poll

Kiitokset, pitänee tutustua artikkeliin tarkemmin!

Tämä ikäjakauma oli kyllä ennakoitavissa oleva tieto, mitä se sitten tarkoittaa Venäjän tulevaisuudelle kun tällä hetkellä varsin moni läntisten arvojen mukaan ajatteleva venäläinen haaveilee maasta muutosta - jääkö Venäjälle joukko "sosialistista unelmaa" haaveilevia kansalaisia muiden paetessa sieltä hetimmiten kun rahkeet antavat myötä?

Saman voi havainta tavallaan myös näissä nk. kansantasavalloissa Itä-Ukrainassa, kannatus on alkujaan ollut suurinta ikäluokassa, joka on kasvanut ja elänyt Neuvostoliitossa ja jolle neuvostoaika on tarjonnut parhaan "turvan" - eli puhutaan näistä 60+ vuotiaista, tämä sitten korostuu jos/kun taskusta löytyy Venäjän passi tai syntymäpaikka on syvällä Venäjän maaperällä ja aikuistuttua on siirretty/siirtynyt Ukrainaan. Etenkin kun alueelta on poistunut reilut 1½ miljoonaa ihmistä (mahdollisesti enemmänkin), kannattajien osuus on entisestään kasvanut, koska käytännössä alueelle ovat jääneet eläkeläiset ja huono-osaiset, jotka kuvittelevat (tai haaveilevat) neuvostoaikojen takaavan jonkinasteisen turvan, sellaisen jota he eivät koe vapaan yhteiskunnan tarjoavan. (Tietenkin alueella alueen itsenäisyyden/Venäjään liittymisen/tukemisen lukemia vääristää vaihtoehtojen puute, vaalivilpit sekä se, että alueelle sijoitettujen venäläisjoukkojen mielipiteet on huomioitu gallupeissa tms.)

vlad
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eläkeläisissä, jotka kaipaavat takaisin wanhoja hywiä aikoja, ei ole mitään yllättävää. Mutta tuo nuorten valuminen USSR-vammaisiksi on yllättävää.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Kukahan johtaisi neo-Neuvostoliittoa, vai onko puolueen pääsihteerin paikka varattu automaattisesti toveri Putinille? Mielenkiintoista sekin että tahtovatko N-liiton paluusta haaveilevat enemmän laajaa venäjäjohtoista valtapiiriä vai arkikommunismia takaisin (eli pitäisikö toveri Putinin ryhtyä kommunistiksi jotta voisi ryhtyä puolueen pääsihteeriksi?).
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kukahan johtaisi neo-Neuvostoliittoa,
Sitä johtaa jo Putin.

edit.

uutta tietoa uusista kansalaisten kaitsemisjoukoista

Venäjä panostaa sisäiseen turvallisuuteen | Pääkirjoitukset | HS
Zolotovin johtama kansalliskaarti on uusi turvallisuusorganisaatio, johon liitetään entiset miliisin erityisjoukot (Omon), sisäasianministeriön alaiset nopean toiminnan joukot (Sobr) sekä muita pienempiä turvallisuusjoukkoja. Samalla päätöksellä huumeiden vastaisesta taistelusta vastannut virasto (FSKN) ja maahanmuuttovirasto (FMS) liitetään turvallisuuspalvelu FSB:n alaisuuteen.
FSB vahvistuu ja toi uus viritys on OMONin myötä merkittävä voima. Molemmat uskollisia Putinille. Ennustaa jatkuvuutta Putinille ja edelleen paluuta neukkulaan.
 
Viimeksi muokattu:
Putin on tehnyt muutamat henkilövaihdokset ilman mitään syytä tietenkin

Putin erotti useita korkea-arvoisia virkamiehiä – ilman syytä - Ulkomaat - Uutiset - MTV.fi

"Kyseessä on yksi maan viime vuosien merkittävimmistä valtarakenteiden uudistuksista. Presidentin virallisessa oikeusportaalissa julkistetussa päätöksessä Putin antoi potkut syyttäjä Sergei Dmitrieville, Moskovan vankeinhoitolaitoksen päällikölle Igor Klimenoville ja Krimin alueen apulaissisäministerille Dmitri Nekljudoville."
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös