Venäjän nykytilanne

  • 3 430 587
  • 18 335

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Kyllähän @sampio on oikeassa korostaessaan Stalinin roolia. Jos nyt otetaan teoreettinen esimerkki, niin Trotski seuraajineen oli täysin eri mieltä Stalinin kanssa siitä, mikä Neuvostoliiton tärkein tehtävä tulisi olla. Stalinhan satsasi N-liiton sisäiseen vahvistumiseen ja teollisuuteen (mm. myymällä ukrainalaisten viljan ulkomaille....), kun taas trotskilaisten ideahan oli mitä suuremmissa määrin pyrkiä vaikuttamaan globaalisti kommunismin leviämiseen, siis vastineena Stalinin erittäin sulkeutuneelle neukkulalle 20-40-luvuilla.

...Maailma makaisi hyvin erilailla nyt, jos kehitys aikanaan olisi mennyt siihen suutaan, ettei NL olisi päässyt syntymään. Ihan jo pelkän Venäjän historiaa ajatellen saati koko maailman.

Kyllä näin voi olettaa. Iso "syypää" on ensimmäinen maailmansota, jonka kuohuissa bolsevikit pääsivät hyödyntämään mm. sitä yksinkertaista tosiasiaa, että Nikolai ei ollut pääkaupungissa ja siviiliväestöllä oli kurjaa.

On täysin realistista olettaa, että mikäli eka maailmansota olisi ainakin tuolloin vielä lykkääntynyt, niin keisarin johdolla olisi ehditty/tajuttu laatia reformeja, jotka olisivat parantaneet siviiliväestön asemaa. Tässä pitää muistaa, ettei suurin osa venäläisistä suinkaan halunnut syöstä keisarivaltaa turmioon, vaan vain uudistaa sitä.

Ja tsaarin lähipiirissä oltiin kyllä tietoisia uudistustarpeista, ikävä kyllä vaan ei tajuttu akuuttia vaaratilannetta.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Maltillinen sikäli, että Stalinin kirjoittamaan historiaan verrattuna liki mikä tahansa vaikuttaa maltilliselta. Ja todetaan vielä sekin, että katson asiaa kyllä täysin Suomi-lasit päässä eli harmi venäläisen porvarin kannalta tietysti tuo keisarivallan murtuminen, mutta onni meidän kannaltamme. Trotskin ajatuksia en hirveän paljoa tunne tahi kuka se Lenin-sedän seuraaja nyt olisikaan lopulta ollut, ellei man of steel olisi astunut kuvioihin. No, tää on tätä.
Kaikki ei-absoluuttisia määreitä sisältävillä adjektiiveilla kuvattu on suhteellista. Katson voivani käyttää sanaa "maltillinen" vv. 1918-1924 Neuvostoliitosta vain hirtehisissä yhteyksissä, siitäkin huolimatta että touhu meni sittemmin vähemmän maltilliseksi!

On tietenkin selvää, että vasta Stalin teki Neuvostoliitosta totalitaristisen hirviön, jossa Isä Aurinkoista lukuunottamatta suunnilleen kukaan ei ollut organisoidulta terrorilta turvassa. En kuitenkaan vähättelisi Leninin ja bolshevikkien saavutuksia hirmutöiden saralla. Leninin valitsema toimintatapa oli raskaaseen väkivaltaan nojaava vallankumous, sisältäen myöhemmän melko suruttoman väkivallan käytön vallankumouksen päämäärien palvelemiseksi myös heitä kohtaan, joiden suurin rikos oli väärä ammatti tai väärä syntyperä. Tai yksinkertaisesti väärä sana tai huono onni.

Kyllähän @sampio on oikeassa korostaessaan Stalinin roolia. Jos nyt otetaan teoreettinen esimerkki, niin Trotski seuraajineen oli täysin eri mieltä Stalinin kanssa siitä, mikä Neuvostoliiton tärkein tehtävä tulisi olla. Stalinhan satsasi N-liiton sisäiseen vahvistumiseen ja teollisuuteen (mm. myymällä ukrainalaisten viljan ulkomaille....), kun taas trotskilaisten ideahan oli mitä suuremmissa määrin pyrkiä vaikuttamaan globaalisti kommunismin leviämiseen, siis vastineena Stalinin erittäin sulkeutuneelle neukkulalle 20-40-luvuilla.
Näin on. Toki Trotski puna-armeijan varhaisena arkkitehtina oli hänkin omalta osaltaan vastuussa myös väkivallanteoista, vaikka hänen näkemyksensä Neuvostoliiton tulevaisuudesta poikkesi huomattavasti siitä, millaiseksi valtiohirviöksi Stalinin Neuvostoliitto muodostui.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Leninin valitsema toimintatapa oli raskaaseen väkivaltaan nojaava vallankumous, sisältäen myöhemmän melko suruttoman väkivallan käytön vallankumouksen päämäärien palvelemiseksi myös heitä kohtaan, joiden suurin rikos oli väärä ammatti tai väärä syntyperä. Tai yksinkertaisesti väärä sana tai huono onni.
Jos ihan tarkkoja ollaan, niin jo itse vallankumous oli surutonta väkivallan käyttöä. Sille oli ihan perusteet, sillä tappamisella sidottiin ihmiset uuteen valtaan: wanhan vallan silmissä heistä tuli rikollisia. Siinä toteutettiin sosialismin luomaa luokkasotaa, joka edellyttää tappamista esim ammatin, omistusten tai syntyperän perusteella. Sosiaalidemokratia on kunnioitettava aatesuunta, mutta sosialisti = ihmisoikeusrikollinen. Eikä Stalin ollut mitenkään määräävä tekijä kehityksessä, jos arvioidaan suuntaa. Ne järjestelmät ja käytännöt oli saaneet syntynsä jo Lenin aikana, mitkä Stalin vain korotti joihinkin potensseihin...yhden opin valta ei pysy pystyssä ilman sortokoneistoa ja se pätee edelleen.

==================

Mutta asiaan.
Kenraalimajuri Anders Brännström: ”Ruotsi voi olla sodassa parin vuoden kuluttua” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat
Ruotsin maavoimien komentaja, kenraalimajuri Anders Brännström vertaa maailman tilannetta toisen maailmansodan syttymiseen johtaneeseen 30-lukuun. Brännström sanoo Ruotsin puolustusvoimien sisäisessä asiakirjassa, että Ruotsi voisi joutua sotaan jopa parin vuoden kuluessa.
Kissa nostettu pöydälle Ruotsissa.

NL hajosi aikanaan yllättäen, mutta kukaan ei pääse sanomaan, että sota Venäjän ja lännen välillä yllättäisi. Tarmokas työ sekä propagandan, valmistelun että epäsymmetrisin keinoin on selvää luettavaa. Ellei sitten satu olemaan Väyrysen kaltainen hyödyllinen idiootti...
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
Vaihteeksi hybridisodankäyntiä Saksassa. Jotenkin huolestuttavaa kyllä miten helposti venäläisvähemmistöjä saadaan masinoitua ympäri Eurooppaa. Koskahan täällä Suomessa tulee vaikka seuraava huostaanottokiista ja veli venäläiset lähtee kadulle, niitä kumminkin löytyy maasta jo aika runsaasti.

(linkki BBC:n uutiseen)
 
Suosikkijoukkue
KK
edit
Yllätysilmoitus: Venäjä perustaa kolme uutta divisioonaa läntiseen sotilaspiiriin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat
Isoista taloudellisista vaikeuksista huolimatta sotilaallinen voima lännessä kasvaa 3 divisioonalla. Venäjä suojaa itsensä ydinaseilla tavanomaisilta sotilaallisilta hyökkäyksiltä, joten mihin sotavoimaa tarvitaan lisää?
Enpä usko, että Putinkaan ensimmäisenä haluaa käyttää ydinaseita sikäli mikäli jotain tapahtuu. Natohan on lisännyt joukkojaan Norjassa jonkin aikaa sitten ja Ruotsi lisäsi puolustusyhteistyötä Tanskan kanssa joten ihan voi mennä pullisteluksi. Voi toki takana olla muutakin, mutta jääkö vaihtoehdoksi sitten siihen lisäksi joukkojen voimistaminen Ukrainassa tai uusi hyökkäys uuteen maahan, mutta minne?
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Kuten on jo pidemmän aikaa epäilty, Venäjä käyttää alueeltaan länteen tulevia pakolaisia poliittisina pelinappuloina. Saas nähdä millaisille kierroksille maahanmuuttokeskustelu yltyy kun Venäjä tullee asettamaan Krimin valtauksen hyväksynnän pakolaistulvaa vastaan. Jotenkin tätä taustaa vasten muuten tulee hyvin ymmärrettäväksi se että Putinin hallinto tukee rahallisesti oikeistopopulistisia puolueita eri puolilla Eurooppaa.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Jos EU-johtajilla on ballseja, niin talouspakotteet pysyvät niin kauan kuin Krimi on Venäjän hallussa ja Ukrainan kriisi jatkuu. Nyt olisi pää kylmänä pitämällä tilaisuus muuttaa Euroopan geopoliittista tasapainoa Moskovalle epäedulliseksi pysyvästi, osoittamalla että Venäjän uhkailu- ja kiristyspolitiikka ei enää toimi.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Totta kai Venäjä pyrkii rikkomaan ja hajoittamaan EU-maiden yhtenäisyyttä pakolaistulvaa lisäämällä ja ohjaamalla.

Samaan aikaan esim Puolassa ja Unkarissa uskotaan, että Eurooppa tulee yhdessä "hoitamaan" tämän ongelman (ei kauniilla tavalla) ja on tulevaisuudessa entistä vahvempi. Näissä mielipiteissä tuohon Eurooppaan kuuluvat Unkari, Puola, Norja, Suomi, Viro, Saksa, Itävalta, Tšekki ja Slovakia. Näitä maita yhdistää eräiden muiden nimeltämainitsemattomien asioiden lisäksi myös varsin selkeä näkemys Venäjästä ja venäläisistä.

Se, että Venäjä tukee äärioikeistoa Euroopassa on jälleen yksi uusi esimerkki siitä, miten Putin yrittää hoitaa irronnutta raajaa laastarilla.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@Edustaja
Jos juutalaiset salaliitot kiinnostaa, niin voisitko ystävällisesti avata aiheelle oman ketjun? On meinaan aihe, joka takuuvarmasti pilaa ketjun kuin ketjun. Nämä sionistien salaliitoihin uskovaiset ei päätään millään järkipuheella käännä.
 

gasp

Jäsen
@gasp

Olisi kysymys jatkona 2. MS ketjun keskustelusta. Kerroit siionistien junailleen kommunistisen vallankumouksen Venäjällä, joka johti Neuvostoliiton syntyyn. Esitit siitä myös muutaman dokumentin. Olen myös ymmärtänyt, että uusnatsien mukaan siionistit pitävät vielä nykyistä Venäjääkin otteessaan. Siksi haluaisinkin kysyä, mikä agenda tai motiivi siionisteilla mielestäsi oli romahduttaa kommunismi, joka oli siis heidän oma luomus? Siirsin kysymyksen tähän ketjuun, joka sopii paremmin aiheeseen kuin tuo 2. MS ketju.

Liittyen kommunismin romahdukseen ja sionistien vaikutuksesta siihen, en ala kirjoittamaan, koska en ole Neukkulan loppumiseen tarpeeksi perehtynyt. Sen sijaan sionismin vaikutusta nyky-Venäjään olen jonkun verran tutkinut, ja heidän vaikutuksen määrä Venäjän politiikkaan on hankala kysymys. Lisäksi tämä on aihe, jota on hankala tutkia. Eniten olen tutkinut sionismin murskaavaa vaikutusta USA:n politiikkaan, josta on paljon näyttöä, mutta se kuuluu eri ketjuun niin en ala siitä tänne kirjoittamaan. Voin laittaa johonkin toiseen ketjuun näyttöä liittyen USA:n politiikkaan mikäli haluat.

Juutalaisten/sionistien vaikutus Venäjän politiikkaan kulkeutuu pitkälti rikollisuuden kautta. Legendaarinen "Venäjän mafia" on käytännössä pitkälti juutalaismafia. Tunnetut rikollisjärjestöt, kuten Solntsevskaya Bratva tai Tamboskaya Bratva sisältävat runsaasti juutalaisjäseniä johtoportaassa ja Tamboskaya Bratva on yhdistetty mm. Vladimir Putiniin ja turvallisuuspalvelu FSB:hen. Myös rikolliseksi väitetty juutalaislahko Chabad-Lubavitch on useasti vieraillut Putinin luona, kuten myös Valkoisessa talossa.

Yksi tunnetuimpia ryssämafian johtajia on Semion Mogilevich, josta Robert Friedman kirjoitti artikkelin jossa mainitsi näin: "FBI:n ja Israelin tiedustelupalvelun mukaan Semion Mogilevich johtaa laitonta asekauppaa, rahanpesua, huumekauppaa ja taidesalakuljetusta harjoittavaa punaista mafiaa. Mogilevich on 52-vuotias Ukrainassa syntynyt juutalainen"

Vasemmistoliberalistisen Slate-lehden mukaan juutalaiset ovat ostaneet asemansa Putinin sisäpiirissä sionistimiljardöörien varoilla. Veritimanteilla rikastunut juutalaistaustainen rikollinen Lev Leviev on tukenut heimonsa poliittista työtä Venäjällä. Toinen tärkeä hahmo on oligarkki Roman Abramovich, jota on syytetty lukemattomista talousrikoksista aina varkauksista ja lahjonnasta lähtien. 1990-luvulla hän voitti venäläisen ”alumiinisodan”, jonka aikana mafiamiehet tappoivat yli sata ihmistä. Slaten haastatteleman juutalaisten historiaa tutkivan professori David Shneerin mukaan Venäjän juutalaiset noudattavat ikivanhaa strategiaansa soluttautumalla poliittisen vallan ytimeen korruption avulla.


@Edustaja
Jos juutalaiset salaliitot kiinnostaa, niin voisitko ystävällisesti avata aiheelle oman ketjun? On meinaan aihe, joka takuuvarmasti pilaa ketjun kuin ketjun. Nämä sionistien salaliitoihin uskovaiset ei päätään millään järkipuheella käännä.

Tähän salaliittoon ei juuri tarvitse edes uskoa, koska aiheesta on niin paljon näyttöä, että jos yhtään asiaan paneutuu, niin sen kuuluisan foliohatun voi ottaa sen jälkeen päästä pois ja termi "sionistinen ylivalta" on sen jälkeen pitkälti faktaa. En ymmärrä minkälaista mainitsemaasi järkipuhetta tarvii, että pitäisi lakata "uskomasta" kyseiseen aiheeseen. Kai se on sitten pakko olla niin, että jotkut teoriat liskomiehistä, jotka hallitsevat maapalloa Siriuksestä käsin, rinnastetaan automaattisesti aidosti realistiseen näkemykseen sionistisesta ylivallasta. Aiheesta on kirjoitettu kokonaisia kirjoja varsin hyvällä lähdepohjalla. Esimerkiksi muualla mainitsemani juutalaisten rooli bolshevikkivallankumouksessa tai Gulagin tappoleirillä (ts. holokaustissa) oli "natsien foliohattuilua", mutta siihenkin aika hyvää näyttöä kuitenkin löytyi.

Siitä en osaa sanoa, kuuluuko keskustelu sionismista esimerkiksi tähän ketjuun. mutta ei se kaukanakaan ole (Venäjän osalta) ja tuskinpa kukaan siitä raivostuu ja jotakuta voi jopa kiinnostaa. Ymmärrän kuitenkin sen, että aihe on sellainen johon erittäin harva on paneutunut ja asia myös kollektiivisesti tukahdutetaan ilman syytä termillä 'foliohattuilu'. Tähän ketjuun en jatka aiheesta sen kummemin, koska riittävää tietopohjaa ei ole.

Edit:

Alexander Litvinenko, the ex-KGB agent poisoned in London in 2006, has claimed Russian President Vladimir Putin and Ukranian crime boss Semion Mogilevich had a 'good relationship'

Alexander Litvinenko's voice recording links Vladimir Putin and Semion Mogilivech | Daily Mail Online
Semion Mogilevich Relationship With Putin - Business Insider
 
Viimeksi muokattu:

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Amerikaanojen sotapelit näköjään vaikuttaa käytännössä. Olen suuresti yllättynyt, jos Venäjä ei vastaa tähän "nokitukseen". Lisäksi on täysin mahdollista, että Putinin Venäjä kokisi Neuvostoliiton kohtalon ja samasta syystä eli kaiken panostamisesta aseisiin, sillä talouskriisi ei ole juurikaan vaikuttanut massiiviseen armeijan uudistusohjelmaan, vaikka kaikkialta muualta on leikattu.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Eilen oli uutisissa ihan mielenkiintoinen reportaasi pienestä venäläisestä ihmisoikeus-järjestöstä, jotka ovat erikoistuneet kaltoinkohdeltujen journalistien oikeuksien puolustamiseen Venäjällä. Ilmeisesti jokin aika sitten kyseinen järjestö on luokiteltu hallinnon taholta "ulkomaiseksi agentiksi" (eli käytännössä vihamieliseksi toimijaksi, jonka toimintaan voidaan puuttua...), joka on herättänyt kauhunsekaista keskustelua venäläisten toimittajien keskuudessa.

Mielestäni reportaasin mielenkiintoisin kohta oli se, että tätä nykyä putinistit eivät enää käy kaikissa tapauksissa edes näitä muodollisia oikeusprosesseja, joiden perusteella tulee "tuomio" ja "syylliset" saavat rangaistuksensa. Haastateltu järjestön edustaja taisi kertoa, että tätä nykyä välillä nettisivuja jne vain suljetaan, ilman mitään oikeusprosesseja ja -ilmoituksia.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jaahas, lain diktatuurista aletaan lipsua ja mennään käytännöllisyyden ehdoilla. Miksi hakea lappua tuomarilta, kun sitä ei kukaan oikeasti vaadi?
 
Öljyn hinta huimat 26,20 dollaria per tynnyri, ei tainnut Puten suunnitelma Syyriassa toimia ainakaan öljyn hinnan osalta, mutta kaaoksen Botox-naama sai aikaan joka tapauksessa, kun pakolaiskriisi pahenee.

Tässä eilinen juttu Taloussanomilta: Soros: Venäjä on ajautumassa ensi vuonna konkurssiin | Taloussanomat muutamia pätkiä

"Miljardööri George Soros uskoo Venäjän ajautuvan ensi vuonna konkurssiin. Sorosin mukaan Venäjän kohtaloksi koituvat ensi vuonna erääntyvät suuret ulkomaiset lainat ja poliittinen kuohunta."

"Venäjän budjettivaje on tällä hetkellä noin seitsemässä prosentissa. Sorosin mukaan vaje olisi puristettava kolmeen prosenttiin vuosibudjetista, jotta ruplan inflaatio ei ryöstäydy käsistä."

Taitaa olla kohtalon vuosi käsillä Venäjällä.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Saksa avaa kukkaron nyörit, jos alkaa näyttää pahalta.
Ei taida edes Saksalla olla niin pohjatonta kukkaroa että sitä avaamalla Venäjä pelastettaisiin. Ainoa tolkullinen keino olisi täyskäännös kleptokratiasta johonkin toimivampaan hallintomalliin. Toisaalta käännöksiä on hankala nähdä suoritettavan kleptokraattien toimesta, he kun ovat harvoja nykymenosta hyötyjiä (hovihankkijoidensa ja armeijan lisäksi) ja olisivat lisäksi ensimmäisenä lähtijöiden joukossa. Toki ovat myös tahtonsavastaisessa käännöksessä ensimmäisenä liipasimella ja siinä tapauksessa varmaankin suht monen kohdalla ihan kirjaimellisestikin.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Turkki ja Saudi-Arabia mahdollisesti aloittavat maaoperaation Syyrian puolella. Saudi-Arabialla on jo lupa käyttää Turkin lentotukikohtia. Venäjän vastareaktiota odotellessa - Pravdan otsikko on jo valmiina: "Turkey and Saudi Arabia plan war against Syria and Russia". Tällä kertaa NATO ei olekaan pahis, kuten yleensä. Luonnollisesti Venäjä tulee harjoittamaan Syyriassa omia touhujaan tulitaukosopimuksista välittämättä, eikä halua pelikentälle Assadin tukemista vaikeuttavia tahoja.

Edit: pieni korjaus
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Venäjällä on tosiaan hetkellisesti jälleen asema jossa se saa sanomansa julkituotua isoilla foorumeilla. Toisaalta kyllähän N-liittokin oli romahdukseensa saakka merkittävä geopoliittinen peluri. Venäjältä tulevat rahat loppumaan ja siinä vaiheessa vaihtoehtoina on joko lakki tai ase kourassa kyselemään vekseliä ulkovalloilta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös