Venäjän nykytilanne

  • 3 436 017
  • 18 356

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Venäjän tilanne on menossa koko ajan vain pahempaan suuntaan, mitä pidemmälle sota etenee. Vaikea nähdä oikein mitään realistista skenaariota, miten Venäjä saisi Ukrainan sodan käännettyä jonkunlaiseksi voitoksi, mitä voisi esittää edes venäläisille. Venäjän häviön suuruus tuntuisi olevan verrannollinen sodan pituuteen. Mitä pidemmälle sota etenee sitä raskaampi siitä tulee eritoten Venäjälle ja sen kansalle. Ukrainalaisetkin toki joutuvat maksamaan hyvin raskaan hinnan sodan pitkittymisestä, mutta itsenäisyyden puolustamisessa on ihan erilainen järki kuin diktatuurin johtamassa hyökkäysoperaatiossa.

Putinin pitäisi nyt ymmärtää, että Venäjällä ei ole kykyä vastata Ukrainan saamaan ylivertaiseen tekniseen sotakalustoon tavanomaisessa sodankäynnissä. Macron ja Scholz voisivat kysyä Putinilta, että miksi sodit jos et voi muuta kuin kasvattaa tappioitasi, oman valtasiko takia? "Länsi" ei ole vielä läheskään käyttänyt kaikkia kortteja Ukrainan avustamisessaan. Ukrainan saadessa esim. kunnon hävittäjiä ja ilmaherruuden Venäjän kyky käydä sotaa todennäköisesti romahtaisi. Venäjä voisi toki käyttää myös joukkotuhoaseita, mutta hyvin vaikea nähdä miten niilläkään jonkunlaista voittoa olisi saatavissa? Pienelläkin joukkotuhoaseiden käytöllä viimeisetkin ystävät katoavat ja suhteelliset tappioriskit ovat totaalisen mielettömiä suhteessa saavutettavissa oleviin hyötyihin. Vain järjetön viha, kostonhimo ja totaalinen välinpitämättömyys kaikesta (esim. itsestä, Venäjästä ja venäläisistä) saattaisi ajaa vaihtoehtoon, missä ei edes tavoitella voittoa.

Venäjän pitäisi tajuta, että ei kannata enää kaivaa mistään lisää panoksia tähän sotapeliin. Veikkaisin että Venäjän hallinto kykenisi lopulta jopa säilyttämään valtansa Ukrainasta vetäytymisessäkin, mutta valtataistelu hallinon sisällä voisi ehkä nostaa uuden kasvon maan johtoon. Putin on vältellyt vastuita, mutta jatkuva syyllisten etsiminen muualta voi koitua lopulta hänenkin kohtalokseen. Taustalla näet vaanii selvästi uusi voima, joka on koko ajan kasvattamassa valtaansa ja asemaansa Venäjän tappioiden myötä. Joidenkin arvioiden mukaan Prigozhinin johtama Wagner Group sisältäisi jopa 50 000 sotilasta ja on armeija armeijan sisällä. Kadyrovilla on luultavasti myös oma ehkä 20 000 sotilaan tukijoukkonsa. Näiden kahden taustavaikuttajan asema on nykytilanteessa todella vahva ja Putin ei voi oikein näihin kohdistaa syytöksiä. Riskinä on sisäinen konflikti ja entistä pahempi sekaannus armeijan suhteen. Surovikin linja taitaa myös sopia edellä mainituille ja liekö näillä kolmella jo hieman otetta Putinin päätöksistä?

Venäjän valtapelin kovanlinjan voitto voi olla uuden entistä isomman sodan siemen, vaikka Ukrainaan saataisiin hyväkin rauha solmittua. Koston siemen jäisi luultavasti itämään. Alla pieni analyysi Venäjän valtapelistä:

 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF
Vai oligarkkien omaisuutta ollaan kansallistamassa, ainakin niiden jotka ei tue sotatoimia
Tuo on kyllä viimeinen kuolinkorahdus Putlerin Venäjälle. Pajaristoa kun alkaa kiusaamaan, niin ketäs kavereita hänellä enää kohta on maassa, niiden sadan miljoonan aivopestyn zombin lisäksi, siis, mutta niitä ei lasketa.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Ilta-Sanomat uutisoi venäläisen Rossija 1 -televisiokanavan toimittajan haastatelleen Vladimir Putinia. Roisto sanoi toimittajalle IS:n mukaan mm. seuraavasti:

”Kuitenkin 99,9% venäläisistä on valmiita uhraamaan kaiken isänmaansa eteen, Putin sanoo haastattelussa.

– Siinä ei ole mielestäni mitään epätavallista. Se saa minut jälleen kerran vakuuttuneeksi siitä, että Venäjä on erityinen maa, jossa elää erityisiä ihmisiä. Tämä on vahvistettu koko Venäjän olemassaolon ja historian ajan, Putin lisää.”

Kerrankin voi olla jossakin määrin samaa mieltä Putinin kanssa, ainakin vastauksensa sivujuonteessa. Kyllä, Venäjä on ilmiselvästi erityinen maa, jossa elää erityisiä ihmisiä. Tosin näen nuo erityisyydet täysin eri valossa kuin sotarikollinen Putin, mutta jostakin erityisestä ja luultavimmin erityisen sairaasta täytyy olla kysymys.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Tuo on kyllä viimeinen kuolinkorahdus Putlerin Venäjälle. Pajaristoa kun alkaa kiusaamaan, niin ketäs kavereita hänellä enää kohta on maassa, niiden sadan miljoonan aivopestyn zombin lisäksi, siis, mutta niitä ei lasketa.
Niin, jotta takavarikoitava omaisuus muuttuisi rahaksi, sille pitäisi löytää ostajia. Todennäköisempää on, että ylellisyysomaisuudelle ei löydy ostajia vaan uusia omistajia tarpeeksi sotahullujen keskuudesta.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Onneksi korruptio on niin syvällä Kremlissä ja oikeastaan kaikkialla tuossa epävaltiossa, että nuo tietyiltä oligarkeilta kerätyt rahat vain siirtyvät toisiin taskuihin eikä niitä käytetä esimerkiksi kansakunnan parhaaksi tai vaikkapa asevoimien kehittämiseen. Kansakunta tuskin nousee vastustamaan mitään, vaikka heiltä vietäisiin juomavesi, sähkö, öljy, kaasu sekä peruselintarvikkeet. Jos Putin suuressa viisaudessaan julistaisi valtakuntaansa kieltolain, se voisi ehkä saada jotain pientä liikehdintää aikaiseksi, mutta tokkopa sekään aiheuttaisi samanlaista kansannousua kuin vaikkapa Arabiakevät aiheutti esimerkiksi Tunisiassa tai Egyptissä.

Kun on tottunut siihen, että kaikki menee päin persettä, mikään ei toimi ja kaikesta on pulaa eikä poliittinen johto tee asialle mitään muuta kuin syyttää kaikesta länsimaita, niin perus-Igor, joka asustaa jossain kolhoosissa keskellä Siperiaa tuskin viitsii ja jaksaa lähteä kadulle muutosta vaatimaan.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Venäjällä on propaganda video, jossa Venäjän armeija räjäyttää kiinalaisen sotalaivan
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Niin, jotta takavarikoitava omaisuus muuttuisi rahaksi, sille pitäisi löytää ostajia. Todennäköisempää on, että ylellisyysomaisuudelle ei löydy ostajia vaan uusia omistajia tarpeeksi sotahullujen keskuudesta.
Prigozhinin "kansallistaminen" tarkoittanee tosiaan että epäluotettavaksi tai muuten ikäväksi katsotun oligarkin omaisuus siirtyy Prigozhinin hallintaan. Sinänsä tuollainen varainsiirto ei muuta tilannetta epävaltiossa mihinkään suuntaan, yksi oligarkki (perheineen) tekee itsemurhan ja sellaista omaisuutta siirtyy mikä ei missään vaiheessa ole edes ollut olemassa valtion kirstun tai paskamaan alamaisten näkövinkkelistä.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Alkaa olla vessapaperi loppu myös pankeista?
Putin kutsui Venäjän keskuspankin pääjohtajan antamaan selvitystä tulevan vuoden talousnäkymistä.
No, Elviira, riittävätkö rahat eläkkeisiin?
- Riittävät ainakin vuodeksi 2023.
- Entä korvauksiin kaatuneiden perheille?
- Ensi syksyyn saakka korvausten maksu on turvattu.
- Mikä on tilanne sokerin ja vehnäjauhojen saatavuudessa?
- Tavaraa riittää vielä puoleksi vuodeksi, jos Kiina suostuu uusiin öljynvientisopimuksiin.
- Tilanne voisi siis olla huonompikin, miten WC-paperi?
- Sitä on noin kolmeksi viikoksi.
- Ei siis ihan katastrofaalista. Onko siinä mukana myös autonomiset tasavallat?
- Vain me kaksi, Vladimir Vladimirovitš
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Mitä ne siellä panikoi? Eikö siellä kaikki mene ihan hyvin ja pakotteet ei joidenkin asiantuntijoiden mukaan edes pure tavalliseen kansaan?
Johtopaskiaisten varastelumahdollisuuksien huomattava kaveneminen on niin kriittinen tapahtuma että pakottaa jopa koko ikänsä valehdelleet homosovieticukset vihjaamaan myös ei-jämäneukkulaisten arkitodellisuudessa ilmenneisiin asioihin, kuten siihen että "valuuttapako" (ei toki välttämättä oligarkkien toimesta ulkomaille, vaan pääpaskanaaman menetettyinä varastelumahdollisuuksina lasketut tulonmenetykset) on ongelma jopa jämäneuvostojen maassa.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Jälleen mystinen rikkaan kuolema,


TL:-

The estate of the deceased was estimated at more than 10 billion rubles.

In India, found the body of the richest deputy of Russia Pavel Antov. His body lay in a pool of blood under the windows of the hotel where he celebrated his 65th birthday.

The Russian Telegram channel Shot reports that the body of billionaire Antov was found on Saturday in Rayagad (Odisha state). Previously, it was established that the richest deputy of the Russian Federation fell from the third floor.

The day before, the deceased flew to India with three more Russian tourists to celebrate his 65th birthday. However, after the celebration, Antov's friend was found in the hotel room. He lay unconscious among empty bottles of alcohol. On the way to the hospital, a friend of the billionaire died.

Some time later, Antov's body was found. The Indian police do not exclude that Pavel Antov could become depressed due to the death of a friend and lay hands on himself.

Pavel Antov is a member of the Legislative Assembly of the Vladimir Region, Vice President of the Vladimir Standard Group of Companies. In 2018, Forbes estimated his earnings at 10 billion rubles. Then Antov topped the rating of the richest deputies and officials in Russia.

https://www.unian.net/world/v-indii-zagadochno-pogib-samyy-bogatyy-deputat-rossii-12090651.html”

 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Peijuuni, kun meillä muilla olisi palleja alkaa poimimaan omiamme pois tässä kaaoksessa. Tai siis ei meillä, me ei tarvita mitään (pl. Ahvenanmaan miehittäminen) mutta Kaliningrad Puolalle (Saksa ja Ranska imeköön toistensa pamppuja), Sahalinin saaret japseille ja tuo meidän entinen Suursaari Virolle kun se jo on Natossa.

Olisi hyvin jännä nähdä, millä tavalla ryssä näihin lähtisi reagoimaan. Sitten nuo kaikki pikkuiset zikistanit vielä alkaisi työntämään rauhanturvaajia veks mailtaan.

No vitsit vitseinä, mutta toivottavasti loppulaskussa tehdään muutama korjaus karttoihin.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
medvedev saanut ison ja epäilemättä rahakkaan pestin palkinnoksi ahkerasta räksytyksestään. Näin se itäpaska toimii.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
medvedev saanut ison ja epäilemättä rahakkaan pestin palkinnoksi ahkerasta räksytyksestään. Näin se itäpaska toimii.
Ns. tuttua huttua, jonka ei pitäisi yllättää enää ketään. Ei vaan voi ymmärtää tuota touhua, mutta niin se vaan tuossa maassa menee. Myös Navalnyin FBK-säätiö on julkaissut taas tutkimuksiensa tuloksia.

 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös