Venäjän nykytilanne

  • 3 404 997
  • 18 249

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Sellainen tunne ainakin minulla on Venäjästä, että he kyllä uhittelevat ja aiheuttavat kaikenlaisia ongelmia Natolle hamaan loppuun asti, mutta eivät uskalla lähteä suoranaiseen sotaan liittoumaa vastaan. Sen sijaan kaikki ne maat, jotka eivät kuulu Natoon ja sijaitsevat joko maan rajanaapureina tai kohtalaisen lähellä sitä, ovat Venäjän kannalta vapaata riistaa (poislukien Sveitsi, vaikka toki maan varat heitä kiinnostavat). Syitä noihin konflikteihin ei tarvitse lähteä kaukaa hakemaan, vaan terroristivaltiolle riittää vain se, että kyseinen maa on joskus kuulunut Venäjän imperiumiin sekä se, että maassa asuu merkittävä määrä venäläisiä.
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
(poislukien Sveitsi, vaikka toki maan varat heitä kiinnostavat)
Ja mistäs pankkisalaisuuksien maasta venäläiset ovat hybridivaikuttamistaan tehneet? Jo Neuvostoliiton aikana KGB:n terrorismin rahoittaminen tapahtui sieltä, ainakin osaksi. Avoimien ja hallinnoltaan läpinäkyvien demokratioiden kyljessä on syöpä, jonka kautta pestään ja piilotetaan niin mafia- kuin diktatuurirahaa.

Sveitsi elää näillä roistoilla, kädet veressä. Venäjän rahaa valui Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen länteen (etenkin Sveitsiin) yhtä paljon kuin länsimaista tuli taloudellista tukea Venäjälle. Sveitsiläiset kumartavat rahaa, eivätkä välitä, mistä rahat tulevat. Sepp Blatter on vain yksi esimerkki Venäjän sätkynukesta, joskin hyvin tunnettu.

Niin kuin talousrikoksista on sanonta: follow the money, pitäisi lännen painostaa Sveitsiä todella rajusti. Syöpä pitäisi leikata pois, ja Sveitsin lopettaa "puolueettomuutensa", joka on vain savuverho rikollisten suojelemiseksi. Vähän (tosi vähän) kärjistäen: Sveitsi ei ole puolueeton, vaan Venäjän ja muiden diktatuurien sekä mafioiden puolella. Häpeän tyyssija keskellä Eurooppaa.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers

Uncle Becker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Україна

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Osuva kommentti Norjasta. Näinhän se on.

Nettavisen kysyi Skinstadilta, eikö Bolshunovin tuloskunto pelota norjalaisia huippuhiihtäjiä.

– En usko, että norjalaiset hiihtäjät pelkäävät sitä, mitä Bolshunov tekee Venäjällä. Uskon, että heitä huolettaa paljon enemmän se, mitä Venäjä tekee Ukrainassa, Skinstad vastasi.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Kaikkea paskaa se pistää tekemään. Heille itselleenkin olisi huomattavasti hyödyllisempää keskittyä omien ongelmiensa hoitamiseen, mutta edelleen se pitää paikkansa, että venäläiset eivät välitä omista paskoista oloistaan ja haluavat samaa paskaa muillekin, kun taas järjellä varustetut ihmiset loisivat mieluummin jotain hyvää ympärilleen. Tuo on niin kaiken normaalin ajattelun vastaista, kun itsellä ei mene hyvin, niin ei saa mennä kenelläkään muullakaan. Roisto- ja roskavaltio, vaikka missä paistaisi.

 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

Tässä ketjussa oli Tikkurilasta juttua aiemmin. Joo o. Ei ehkä kannata niellä Tikkurilan väitteitäkään purematta.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Urheilun kansainvälinen välitystuomioistuin CAS hylkäsi Venäjän olympiakomitean valituksen, joten KOK:n asettama toimintakielto pysyy voimassa. Kielto ei sulje ovia venäläisiltä täydellisesti, vaan nämä voivat osallistua Pariisin kisoihin ensi kesänä ilman kansallistunnuksia, jos eivät aktiivisesti tue sotaa Ukrainassa.


Syksyllä taidettiin kirjoittaa, että urheilijoiden pitäisi allekirjoittaa julistus, jossa tuomitaan sota jyrkin sanankääntein, ja siitä nousi naapurimaassa kova kohu. Allekirjoittaminen saattaa myös luonnollisesti lisätä riskiä pudota avoimesta ikkunasta.
 

P Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoimen liigan karsinnat, Marcin Kolusz
Syksyllä taidettiin kirjoittaa, että urheilijoiden pitäisi allekirjoittaa julistus, jossa tuomitaan sota jyrkin sanankääntein, ja siitä nousi naapurimaassa kova kohu.
Jos näin suunniteltiin, se oli tyhmää. Mielipidepakkoa harrastettiin Neuvostoliitossa, sen sateliittivaltioissa ja muissa diktatuureissa. Toimivissa maissa on aina oikeus olla täysin neutraali asiassa, kuin asiassa.

Linkatun tekstin pätkä "ehtona on, etteivät urheilijat aktiivisesti tue Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainassa" on paljon parempi. Siinä suljetaan Ovetshkin-osasto pois ilman, että pakotetaan ketään ottamaan kantaa mihinkään.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Tämä pitänee laittaa tähän ketjuun, olemme kuitenkin urheilun asialla: ”Suomi-neito” marssi lavalle Vladimir Putinin kisoissa – Venäjällä härski väite

Tunnemme Putinin rakkauden urheiluun, erityisesti kamppailulajit ovat hänen suosiossaan. Ukrainassakin kamppaillaan parhaillaan aika vahvoilla mausteilla. Navalnyj kamppaili aika pitkään elämästään, tiettävästi häneen sovellettiin KGB:stä tuttuja menetelmiä ihmisen hengen riistämiseksi. Putin seurasi varmaan tätäkin lajia mielenkiinnolla ja ylensi kenraalin, jonka valvonnassa kamppailu tapahtui. Häntä ei siis erityisesti harmittanut, että Navalnyin kuolema tapahtui ennen vaaleja. Nitsevoo, ei tämä mitään, tällaista vain tapahtuu meillä Venäjällä.

Eipä siis ihme, että Putin haluaa laajentaa urheilun ystävänä valikoimaansa. Hienot kisat todellakin ovat nämä tulevaisuuden kisat: jopa osallistujamaat ovat kuvitteellisia. Niitä on kuulemma yli sadasta maasta, Suomikin on hyvin edustettuna. Putin tuntuu elämän mielikuvitustaan todeksi, mikäs siinä, diktaattori kun on. Joku olisi voinut luonnehtia tapahtumaa noloksi, sillä varmaan osallistujat on pakotettu kisaan ihan normaaliin venäläiseen tapaan: nauti tai kuole.

Odotan jonkinmoisella huolestuksella tilannetta, jossa presidentti kiinnostuu Squid Gamesta, tuosta leikkimielisen kisailun sävyttämästä tv-showsta. Ideana siis oli kamppailla isosta rahapotista, jota rikkaat vedonlyöjät kasvattavat. Panoksena oli myös muuta, osallistujien henki. Se, joka säilyi hengissä, oli voittaja. Tässä muuten olisi poliittisille vangeille hauska peli: palkkiona rahat ja matka vapauteen. Lisäisiköhän Putin tähänkin oman sadistisen lisänsä: voittaja saakin ilmoituksen, "isvinite, mutta toveri Putin on päättänyt pitää rahat itse etkä pääse vapauteenkaan. Ja saat kuulan kalloosi."

Joka tapauksessa, kun näitä houreisia tulevaisuuden kisoja ajattelee, niin mieleen tulee sekin, että Putinilla on suunnitelmia maailman tulevaisuuden varalle. Eiköhän vain jossakin mielen sopukassa kutkuta ajatus uudesta Neuvostoliitosta, joka noudattaa juuri optimirajojaan: pahitteeksi ei olisi, vaikka ne ylittäisikin. Tällainen historiallinen mistaaki on toki sallittua. Venäjä saa olla suurempi kuin se on koskaan ollutkaan, mutta toisin päin se ei päde: esimerkiksi Mongolialla saattaisi olla hieman aluevaateita rodinaan. Putinin historianharrastus on tunnetusti valikoivaa laatua.

Toisaalta, käytännön politiikan kannalta, olisi hyvä taas urheilun vapauden puolustajien huomata, kuinka tärkeää urheilu Putinille on. Ja silloin tietysti tämä herkku pitää pitää mahdollisimman kaukana susi-Putinin suusta. Temmataan vain kaikki pienet lihasäikeetkin pedon suusta. Ei ainuttakaan venäläistä yhtään mihinkään urheilukisaan. Venäjänmaa saa kadota urheilun kartalta pitkäksi aikaa. Pelatkoon Venäjä kisojansa Pohjois-Korean ja muiden urheilun suurvaltojen kanssa. Venäjän hiihtäjät varmasti motivoituvat tapahtumista, joissa voittavat minuuttitolkulla ystävällisten maitten urheilijoita.
 

Baldrick

Jäsen
Toisaalta vähän karrikoidenkin, passiivinen kansahan ajattelee juuri näin. "En lähde nyt kapinoimaan kun kukaan ei ole järjestänyt yhtenäistä liittoumaa, joten jatkanpa sen sijaan tätä paskan syömistä kun Vladimir-setä sen niin kauniisti minulle tarjoili". Aktiivisempi ja rohkeampi kansa lähtisi luomaan sitä liittoumaa, kokoaisi voimansa ja lähtisi barrikadeille. Niin kansannousut ja kapinat on ennenkin symtyneet.

Toki riskit on isot, ja jokainen voi sitä miettiä, että olisiko itsestäkään ottamaan sitä riskiä että osut ikkunan lähelle tai joku turvakaartin heppu tulee ja pamputtaa hengiltä, mutta venäläiset on ihan kollektiivisesti kansana kuin piestyjä koiranpentuja, että heistä ei taida olla edes miettimään tuota riskiä enää. He vaan alistuvat, että "Syötäpä Vladimir toinenkin paska vaikka paskaltahan tuo ensimmäinenkin maistui. Mutta ei se toinen enää huonompaakaan voi olla joten jatketaan tämän saman lajinnsyömistä."
Ennen mukuloita sitä varmaan itse olisi ollut herkemmin kapinoimassa, mutta kyllä täytyy todeta, että aika kylmäävä ajatus olisi antaa jälkikasvuni kasvaa ilman isäänsä 10-15 vuotta. Kyllä sen movementin pitäisi olla jo vahvoilla kierroksilla, että uskaltaisi hypätä mukaan. Tähän päälle jos propaganda on päässyt vähänkin puraisemaan ja tilannekuva ei ole niin selkeä, sekä sota ei varsinaisesti näy omassa arjessa, niin ei se mahdoton ajatus ole ensin kansanliikkeen antaa vähän näyttää osviittaa ennen kuin itse hyppäisi barrikadeille.

Kyllähän vastarintaliike tarvitsee aina vahvat veturihenkilöt, joiden taakse kerääntyä, eikä kaikki ole oman pienen vastarintansa johtajjia. Ihmiset on keskimäärin lampaita kautta maailman, eikä siinä sinänsä ole mitään ihmeellistä. Joku talvipalatsin ja Eremitaasin valtaus, sekä kevyt aseistus pitämään miliisi ja kansalliskaarti loitolla. Noita taloja eivät uskaltaisi ampua paskaksi isolla kalustolla ja näkyvyys olisi valtava.

Toivotan rohkeutta kaikille venäläisille toisinajattelijoille. Toivottavasti joku karismaattinen hahmo nostaa nyrkin ilmaan ja Venäjä saa oman Maidanin tulille, josta ammentaa.
 

hege

Jäsen
Nyt oli jonkun lööpin mukaan Venäjä kehittämässä jotain ihmejuttua. Eli olettaisin sen olevan uusi perseenpäristin, joka testattu toimivaksi tai ainakin kohteeseen mahtuvaksi itse putinin toimesta. Epäilisin päristyksen kuitenkin johtuneen luultavasti putinin syömästä kaalikeitosta eikä niinkään päristimen päristysominaisuuksista. Kuitenkinkin tämä jo iso askel venäläisen perspäristin teknologian alalla eli hattua ilmaan ja kaalikeittoa naamaan.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Sitä saa, mitä tilaa. Tykkään muutenkin tuosta puolalaisten asenteesta.

Tuoltakin tuli oikea päätös. Sitten kun vielä tunnuksettomatkin ryysyt saisi kv-urheilusta kokonaan ulos, niin voisi urheilun osalta olla melko tyytyväinen.

URHEILUN kansainvälinen välitystuomioistuin (CAS) on hylännyt Venäjän olympiakomitean valituksen sille langetetusta toimintakiellosta, kertoo BBC. Päätös tehtiin perjantaina.

CAS:n päätös tarkoittaa, että Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) lokakuussa Venäjän olympiakomitealle langettama toimintakielto jää voiman. Venäjän olympiakomitea ei saa siis enää toimia kansallisena olympiakomiteana.
 
Viimeksi muokattu:

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi


Tässä näkyy syy, miksi Venäjä kestää miestappioita näin hyvin ilman isompia protesteja kotirintamalla. Ei siellä juuri ole isovenäläisiä vaan ainoastaan köyhiä syrjäseutujen asukkaita jotka eivät jotain moskovalaisia voisi vähempää kiinnostaa.

Näinpä. Slaavit säästellään joten Moskovasta, Pietarista ja muista isoista venäläisistä kaupungeista ei tule isompia protesteja ja isovenäläiset on tyytyväisiä. Ja vähemmistökansat maksetaan hiljaiseksi vaihtamalla miehet rahaan, Ladoihin tai kalaan riippuen ko. kansanosan köyhyyden asteesta. Ja noiden syrjäseudulla asuvien kansojen äänet ei muutenkaan kuulu mihinkään ja ne ovat niin eristyneenä sivistyneestä maailmasta, että heille menee tuo Kremlin propagandapaska muutenkin helpommin läpi.

Tuohon sitten ostetaan vielä lisäksi tapettavaksi köyhiä myös muualta maailmasta. Esim. stan-vyöhykkeeltä, lähi-idästä, Afrikasta jne. niin hyvä on julistaa isovenäläistä uhoa kun herrakansan ei tarvitse kastaa omia käsiään vereen.

Tämäkin on kuin suoraan Hitlerin pelikirjasta, paitsi että tuo bunkkerirotta taisi olla valmiimpi uhraamaan myös herrakansaa tavoitteidensa eteen kuin tämä Bunkkerirotta v 2.0.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Tämä pitänee laittaa tähän ketjuun, olemme kuitenkin urheilun asialla: ”Suomi-neito” marssi lavalle Vladimir Putinin kisoissa – Venäjällä härski väite
Aamulehden tietojen mukaan tuohon irvokkaaseen näytelmään osallistuu yksi suomalainen, 21-vuotias tamperelainen. Jos pitää paikkansa, niin välttämättä tuon ei kannata näyttää naamaansa kaupungilla. Moni voi olla valmis ilmaisemaan mielipiteensä ei-verbaalisin keinoin.

Linkki juttuun: 21-vuotias tamperelainen osallistuu Vladimir Putinin rahakkaaseen propagandatempaukseen Venäjällä – tästä tapahtumassa on kyse

Aamulehti on viime aikoina antanut viljalti tilaa venäläiselle trollaukselle juttujensa kommenteissa. Tuo on jokseenkin outoa.
 

J.C.S.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuosta yllä olevasta tutkimuksesta tuli mieleen, että Sven Hassel manitsee usein "siperialaiset sotilaat" vaikeiksi vastustajiksi saksalaisten touhutessa silloisessa Neuvostoliitossa II ms:n aikana.
Hassel ei ole kaikista luotettavin lähde ja hän käyttää näiden sotilaiden kuvailussa termejä joita ei ehkä nykyisin katsottaisi läpi sormien, mutta ehkä voimme kuitenkin olettaa että tämä perinne elää ja voi hyvin Venäjällä.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Venäläinen entinen oligarkki Mihail Hodorkovski osallistuu tänään Helsingissä mielenosoitukseen, joka järjestetään Ukrainan sodan toisen vuosipäivän johdosta.

Mielenosoitus alkaa Kansalaistorilla kello 14. Tapahtuman järjestää Suomen venäjänkielisten demokraattinen yhteisö. Kaksi vuotta kestäneen sodan aikana yhteisö on osoittanut mieltään lukuisia kertoja sotaa vastaan.

”Meillä on kampanja, että venäläiset ympäri maailmaa osoittavat mieltä sotaa, Putinia ja hallintoa vastaan”, kertoo STT:lle järjestön puheenjohtaja Irina Vesikko.

 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Tuossakin ihan lukemisen arvoista tarinaa Hodorkovskilta ja lännessäkin olisi viimeinen aikaa alkaa myöntää totuus, koska ei Putin ole mikään normaali johtaja, joka tekisi jotain hyvää yhteisen edun nimissä, vaan kääpiö on rotta, rikollinen, terroristi ja diktaattori samassa paketissa.

 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Kaikkea paskaa se pistää tekemään. Heille itselleenkin olisi huomattavasti hyödyllisempää keskittyä omien ongelmiensa hoitamiseen, mutta edelleen se pitää paikkansa, että venäläiset eivät välitä omista paskoista oloistaan ja haluavat samaa paskaa muillekin, kun taas järjellä varustetut ihmiset loisivat mieluummin jotain hyvää ympärilleen. Tuo on niin kaiken normaalin ajattelun vastaista, kun itsellä ei mene hyvin, niin ei saa mennä kenelläkään muullakaan. Roisto- ja roskavaltio, vaikka missä paistaisi.

Tämä ajattelu vaatisi myös selityksen: venäläinen kateus on luonteeltaan sellaista, että käydään mieluimmin potkimassa naapurin uudempaa autoa kuin tehtäisiin töitä enemmän, jotta voitaisiin ostaa naapuria parempi auto.

Tämä kateus ulottuu myös naapurimaihin. Koska meillä on surkea järjestelmä, laitetaan myös muut kärsimään. Venäjältä on todella vaikea muistaa mitään sellaista aloitteita, jotka olisivat tähdänneet hyvän leviämiseen globaalisti. Ehdotukset ovat olleet luokkaa etupiirien määrittäminen kv. politiikkaan.

Toki on muistettava, että korruption poistaminen maasta on erittäin haasteellinen tehtävä. En tiedä, yrittikö Putin sitä tosissaan virkansa alussa. Mutta korruption hyväksyminen johtaa järjestelmän tehottomuuteen, innovaatioiden vähäisyyteen taloudessa. Miksi kehittää asioita kun voitoista pääsevät muut nauttimaan?

Gorba yritti sentään mm. saada kansaa raittiimmaksi. Sekään ei onnistunut, ymmärrettävistä syistä, tuollaisessa maassa elämiseen pullon kutsua on ylivoimaista vastustaa.

Koska talous on pysyvästi tehoton, silloin hallitsijan on tyydyttävä unelmiin eli dystopioihin. Hän ei voi tehdä paljoakaan talouden kohentamiseksi, joten hän keskittyy siihen, missä venäläiset ovat mestareita: disinformaatioon. Oma kansa pidetään propagandalle alistettuna, mutta tämäkään ei vielä riitä. Julistetaan sota maille, joissa asiat ovat Venäjää paremmin.

Sota on sisäisten paineiden ja ahdistuksien purkamista. On jotakin, mihin keskittyä, mitä seurata. Voidaan hehkuttaa venäläisyyden ideaa, voidaan olla hyviä jossakin. Pidetään asiat yksinkertaisina: kansan tehtävänä on kuolla isänmaan puolesta tai tukea sotaponnisteluja. Sota yhdistää ihmisiä, ulkoinen vihollinen pitää mielet valppaina ja fokusoituna suureen päämäärään.

Demokratia oli kaukainen haave, hyvä asia, jonka jätkät pilas. Jeltsinin kaudella siihen oli pieni mahdollisuus, mutta demokratia onnistuttiin totaalisesti pilaamaan maineeltaan. Ihmiset, jotka kommunismin aikoina olivat haaveilleet demokratiasta = paremmasta elintasosta, pettyivät. Tarjolla olikin vain mielipiteen vapauksia: miten sillä tulee arjessa toimeen? Kansa harvemmin piittaa demokratiasta, jos elintaso on kehno: demokratia on hyvä kylkiäinen, jos muuten menee hyvin.

Demokratia olisi pitänyt hyväksyä sellaisenaan, mutta siihen kansaa ei opastettu, ei johdettu. Enpä olisi yllättynyt, vaikka Venäjällä olisi ollut tahoja, jotka aktiivisesti sabotoivat kaikkia demokratian tarjoamia mahdollisuuksia ja käänsivät sen vastakohdakseen: kaaokseksi, epäjärjestykseksi. Jolloin Putin ilmestyi kuin pelastajana tarjoamaan vahvaa johtajuutta.

Putinille demokratia on vihollinen, se, jota vastaan hän taistelee aktiivisesti. Demokratia pitää häätää mahdollisimman kauas Venäjän rajoilta: mikä ymmärrettävästi on varsin vaikea tehtävä, vaikka suurin osa Venäjän rajanaapureista eivät olekaan demokratioita.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Navalnyi oli median mukaan vapautumassa vankien vaihdossa (neuvottelut USA-Saksa-Venäjä), mutta Putin tapatti Navalnyin ennen sitä. Välittäjänä vaihdossa olisi väitetysti ollut oligarkki Roman Abramovitš. Navalnyin kuolema | Navalnyi oli vapautumassa vanginvaihdossa juuri ennen kuolemaansa, kertoo tukija

Saksalaislehti Bild kertoi jo viime viikolla omiin tietoihinsa nojaten, että Venäjän, Yhdysvaltojen ja Saksan kesken oli valmisteilla vankienvaihto. Suhtaudun hieman kriittisesti siihen, että Navalnyi olisi päässyt Putinin Venäjällä näin pitkälle vankien vaihdossa. Navalnyi oli median mukaan suunnitelmissa vaihtaa salamurhaaja Vadim Krasikoviin, joka on vankilassa Saksassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös