Venäjän nykytilanne

  • 2 333 822
  • 14 127

WildCore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
^^^Muistan, että sodan ensimmäisinä viikkoina tuohon sotaketjuun tuli helposti sellaiset 20 sivua yön aikana luettavaa. Olisi pirun mahtavaa taas avata sama ketju aamulla ja huomata, että onpas yöllä tullut paljon viestejä ja että mikäs rähinä nyt on yöllä ollut.

”Kappasta vaan, putin ja perseennuolijat(peskov,zaharova,shoigu) on laitettu yön pimeydessä narun jatkoksi”
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa

Oheinen sivu sisältää hyvin mielenkiintoista informaatiota, mutta tässä kommentoin nyt vain liikekannallepanoon liittyvää. Venäjällä on siis noin 50 miljoonaa 18-44 vuotiasta ja koska lkp koskee vain miehiä, 25 miljoonaa mahdollista aseisiin kutsuttavaa. Todellisuudessa Putin tavoittelee 300 000 miestä aseisiin. Suurella osalla on ns. force majoure eli kuuluvat joihinkin keskeisiin ammatteihin, eivät ole käyneet armeijaa tai ovat muuten sotaan kelpaamattomia. Runsaan prosentin siis kuuluisi olla peloissaan, toki varmaan joku lähtee mielellään sotimaan. Venäjä suureks!

Venäjällä ei kuitenkaan asiat ole yleensä siltä miltä niiden pitäisi olla. Koska eletään alhaisen organisoitumisen tason valtiossa, verrattuna länsimaihin. Kenelläkään ei ole täsmällistä tietoa siitä, miten lkp pitäisi suorittaa. Niinpä tämä luo verrattain vapaat kädet värväykselle. Eri hallintoalueiden johtajat voivat päteä saamalla aseisiin mahdollisimman monta miestä. Sepä tarkoittaa sitä, että värväysmenetelmät ovat hyvinkin vapaita, venäläiseen tapaan.

Viranomaisten lahjominen on ikivanha keino päästä pälkähästä. Mutta jos rahaa ei löydy, keinot ovat vähissä. Aseisiin kutsumisessa ei olla turhantarkkoja, kuten aikoinaan purjelaivoihin, ihmisiä shanghaijataan mitä erilaisimmista paikoista. Voin hyvin kuvitella, että tästäkin voi tehdä bisnestä. Yrittäjä pestaa muutaman kovaotteisen karjun viemään eri paikoista miehiä Ukrainaan. Eipä kannata enää juoda vodkaa baareissa tai julkisella paikalla. Seuraavan kerran voit herätä asepuvussa matkalla varmaan kuolemaan.

Venäjällä on nyt pelon ilmapiiri. Kurkitaan rauhattomasti rakennuksen nurkan taa, onko siellä epäilyttävän kovia tyyppejä näköpiirissä. Pysytään visusti sisätiloissa, kotona. Miehillä on kerrankin hyvä syy olla käymässä kaupassa tai jopa töissä. Kuka tosiaan haluaa astua ovesta ulos ja joutua pakkovärvätyksi turhaan sotaan. Vaikkapa yksinäinen lenkkeilijä on hyvää ainesta sotaan, kukapa välittäisi siitä, osaako tyyppi edes ampua. Sotaan vaan!

Mielenkiintoista on se, että kyseistä sotaa pidetään nyt pahana, koskapa ihmiset pakenevat mikä milläkin keinoin ulkomaille armeijaa. Nyt ihmiset näyttävät ymmärtävän, että siellä tapetaan ihmisiä. Kummallista sekin, että vaikka virallinen tieto kertoo vain 6000 miehen kuolemasta noin 200 000 miehen armeijassa, kuitenkin tarvitaan lkp, vaikkakin "osittainen". Venäläiset osaavat lukea hallituksensa tiedotteita, he ymmärtävät niitä hyvin. Jostakin syystä operaation aloitus ei kerännyt juuri protesteja. Ikään kuin venälaiset olisivat vasta nyt ymmärtäneet sodan todellisuuden.

"Oi suuri ja mahtava roskien liitto sun synnytti valtava Venäjänmaa. Sun luonut on kansojen yhteinen tahto, sun mahtis on säilyvä aikojen taa.
Oi suuri, "vapaa" synnyinmaa, sun kunniaasi kaiuttaa kansojen ystävyys murtumaton. Sun lippuasi seuraten vajaasaattoinen voitosta voittohon astuva on.
Niin suuri on Dugin. Hän kirkasti tiemme, kun aamuun me astuimme myrskyistä yön. Ja Putinin johdolla taistoissa, työssä me kasvoimme kuntohon sankarityön."

Miksei tämä uppoa, missä isänmaallisuus? Miksei uusi ihminen ole vieläkään syntynyt Venäjällä? Siis terästyöläinen, joka tekee työtä 7/24 ja rientää nyt isänmaan kutsun kuullen puolustamaan Venäjää sitkeätä ja raivokasta hyökkääjää vastaan, kaiketi vasaraa ja rikkimennyttä puimuria heiluttaen. Tyypillinen venäläinen astuu Ladaansa, lastaa vodkat, muijan ja lapset kyytiinsä ja vetää urku auki kaalimaiden halki konti länttä, jossa ei ole ollut koskaan mitään hyvää - paitsi vapaus.
 
Viimeksi muokattu:
Juttelin erään Pietarissa sijaitsevassa yliopistossa opettavan venäläisen tuttuni (nainen) kanssa. Kysyin, että mikä on meininki Venäjällä tällä hetkellä. Hän vastasi, että nuoret miehet pelkäävät joutuvansa sotaan ja yrittävät paeta. Kertoi, että viralliset uutiskanavat puhuvat, että liikekannallepano koskisi vain 300 000 miestä, jotka ovat juuri käyneet asepalveluksen. Puolet hänen oppilaistaan ovat jo jättäneet maan (Kazakstan, Dubai, Serbia, Turkki). Hänen oma veljensä lähti Keski-Eurooppaan ja järjestää siellä tapahtumia, joilla kerätään varoja Ukrainan hyväksi. Kertoi, että varoilla ostetaan kuulemma aseita. Veli haluaa osoittaa tällä sen, että vaikka hän on venäläinen niin ei kannata sotaa.

Toisaalta kertoi myös, että on paljon ihmisiä, jotka kannattavat Putinia ja hänen sotaansa. On kuulemma vaikea keskustella ihmisten kanssa, kun ei tiedä keneen voi enää luottaa. Työkavereiden kesken on kuulemma ahdistavaa keskustella. Kaverini on historiasta ja kulttuurista kiinnostunut ja suuri Suomen ystävä. Oli hyvin pahoillaan siitä, että ukrainalaisia ja venäläisiä kuolee sodassa. Ihmetteli myös, miksi länsimaiden johtajat haluavat väkivaltaisuuksien loppuvan, mutta samaan aikaan toimittavat aseita Ukrainaan (tätä kommenttia todella ihmettelin, kun hän fiksu ihminen). Kaverini itse aikoo vielä tulla lähipäivinä isänsä ja siskonsa kanssa käymään Suomessa nauttimaan luonnonrauhasta omien sanojensa mukaan viimeistä kertaa, koska hänellä on viisumi voimassa. Epäili, että voi olla viimeinen vierailu pitkään aikaan.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Isä soitti tänä iltana Lappeenrannasta. Siellä on kuulemma paljon venäläisiä. Sen mielestähän jokainen venäläinen on liikaa, mutta käsitin nyt, että venäläisiä voisi olla siellä nyt vähän enemmänkin. Isäukko on muuten skarppi, mutta venäläiset ovat sille musta piste. Eli jos joku nyt osaa ymmärtää tilannetta, niin olen kiinnostunut kuulemaan. Ja että pitääkö tässä nyt lähteä isäukon tueksi hakemaan kivääreitä ;) Paikathan tämä suku tietää.
Ei ne varmaan kiväärejä kaipaa juuri nyt. Luulen että sen takia ovat Lappeenrantaan tulleetkin kun eivät halua tarttua aseeseen ja lähteä sotimaan.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
260 000 miestä paennu mobilisaation julistamisen jälkeen Venäjältä.
145 miljoonaa ihmistä, mutta luvun oletettavasti vielä merkittävästi kasvaessa ei nykyinen muuttoliike ulospäin tule olemaan ollenkaan edullinen Venäjälle. Nämä 260 000 kun oletettavimmin ovat ns. parhaassa iässään olevaa aktiiviväestöä ja oli poliittiset näkemykset mitä tahansa, Venäjäkin haluaa, että yhteiskunnan rattaat pysyvät käynnissä. Jos siis 20-40-vuotiaat alkavat yhä laajemmassa mittakaavassa katsoa tulevaisuudensuunnitelmia Venäjän ulkopuolella, tulee tämä olemaan valtiolle vähintään haaste.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | It's clear, eh
Nyt on alettu jo ampua värvääjiä. Tilanne on todellakin lähdössä lapasesta ihan antaumuksella.

Näin siis vähän syrjäisemmillä alueilla, joita Irkutskin totisesti on. Minulla ei ole mitään luottoa Pietarin ja Moskovan vässyköihin, ainakaan laajemmassa mittakaavassa, että siellä mentäisiin go rogue, guns blazin' -tyylillä esivaltaa vastaan. Toivottavasti olen väärässä.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Nyt on alettu jo ampua värvääjiä. Tilanne on todellakin lähdössä lapasesta ihan antaumuksella.

On kyllä. Nyt menee todellakin tiukkaan suuntaan.

Näin siis vähän syrjäisemmillä alueilla, joita Irkutskin totisesti on. Minulla ei ole mitään luottoa Pietarin ja Moskovan vässyköihin, ainakaan laajemmassa mittakaavassa, että siellä mentäisiin go rogue, guns blazin' -tyylillä esivaltaa vastaan. Toivottavasti olen väärässä.

Toki nämä ovat vielä kaikessa rajuudessaankin melko paikallisia tapauksia, mutta kun näitä alkaa olla useampia ja eri puolilla maata, on suurten kaupunkienkin kuohunta vain ajan kysymys.

Noin se meni Neuvostoliiton hajoamisen kohdallakin. Alkutahdit siihenkin saatiin armeenien ja azereiden kahakoista. Kaaos levisi sitten hitaasti koko maahan. Ja lopullinen prosessi oli todella nopea.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa

Uutisissa siis 63-vuotiaan diabeetikon ja 58-vuotiaan rehtorin kutsumisesta aseisiin. Venäjä ei petä, maassa tapahtuu asioita, jotka ylittävät mielikuvituksemme rajat. Viranomaisten suorittama korjausliike kutsuntoihin on teoreettinen. Kutsuntojen julkilausumaton toteutustapa on mielivaltaisuus. Tämä tietysti aiheuttaa ihmisissä liikettä päinvastaiseen suuntaan, kompassi osoittaa länteen.

Nöyrä ehdotukseni on se, että kannattaisi kutsua veteraaneja peliin. Afganistanissa palveli varmaan koko joukko sotakokemusta omaavia, ja jos mennään kasan pohjalle, sieltähän varmaan löytyy Stalingradin veteraanejakin. Ainakin kokemusta kovista paikoista on ja kun aseistuskin on heille tuttua, siitä vaan ampumaan. Laukaus, laukaus, sarrrja, sarrrja!

LKp:n toteutus johtaa taas yhteiskunnan organisoitumisen tason vähenemiseen entisestään. Asiaa voi miettiä pienten tekijöiden kasautumisena. Jos terästehtaalta tai osuustoimintatilalta katoaa työntekijöiltä, toiminta ei varmaan pahasti prakaa. Mutta jos pienestä firmasta katoaa avainhenkilö, se on myös firman loppu. Olipa kyseessä sitten pako tai pakkovärväys. Tällä taas on tuotantoketjuun seurauksia: alihankkija pulassa, jonka johdosta ketjun seuraava jäsen pulassa, jonka johdosta firma konkkaan & työttömyyttä lisää.

Jos oikein kyynisesti asiaa tarkkailisi, voisi sanoa, että tämä on Putinin tarkoituskin. Luoda kaaosta ja pelkoa yhteiskuntaan. Kun alkaa näyttää siltä, että armeijaan meno olisi järkevin vaihtoehto, yhteiskunta on ottanut melkoisesti takapakkia. Maaorjat olivat aikoinaan tsaarin omaisuutta (koska kaikki oli), nyt taas koko Venäjän väestö on Putinin panttivankina.

Hajoita ja hallitse, ikivanha keisarien pelikirjaan kuulunut asia on taas käytössä. Näin tehdään alamaisia ja orjia: kun mielivaltaiseen päätökseen voidaan hakea muutosta vain lahjonnalla tai vetoamalla johonkin mielivaltaiseen henkilöön, venäläinen ei voi lainkaan luottaa mihinkään, edes ns. lkp:n kriteereihin. Nekin ovat muuttuvia ja tulkinnanvaraisia. On tulkinnanvaraista, voisiko 58-vuotiaskin joutaa sotaan. Edellytyksiä on, kunhan kykenee kohottamaan asetta.

Tai tulkinta menee niin, että olennaisinta on tietty kiintiö. Tiettyjen viranomaisten vastuulla on normi, joka täytyy täyttää. Sillä ei ole väliä miten. Jos pitää löytää sata aseisiin, nehän löydetään, vaikka vanhainkodista. Ehdottaisin tässäkin luovaa toimintaa, valehenkilöitä sotaan. Tämä ei varmasti tuota ongelmia: myös kiintiö voi olla teoreettinen, olosuhteista riippuva. Toisin sanoen, viranomainen löytää teknisesti sopivan henkilön sotaan ja hänet teoriassa lähetetään sinne. Sattuu kuitenkin katoamaan matkalla. Voidaan syyttää rautatieyhtiötäkin.

Tällaista tietenkin tapahtuu, katosihan Sveijkin aikoinaan sodasta, eksyi tyhmyyttään. Tässä tapauksessa lumesotilas vahvistaa lumearmeijaa. Eihän aseitakaan riitä kaikille, joten on parempi järjestää lumesotilas, jolloin tästä ei koidu ikävyyksiä kenellekään. Kutsuntaviranomaiset täyttivät norminsa ja kaikki on lopultakin hyvin.

Venäjä on varkaiden paratiisi ja valehtelijoiden klubi. Ketään ei voi syyttää moisesta, koska kaikki tekevät niin. Kyse on selviytymisestä elämässä, luulisi, että darwinistisen yhteiskuntamallin kannattajat olisivat asiasta innoissaan. Kaikkein paras valehtelija ja liero selviää parhaiten, vastaavasti kunnolliset joutavatkin tykinruuaksi. Venäläisten into järjestää valeäänestyksiä on ymmärrettävä tässä valossa, jos mikään ei ole totta, mikään ei kiinnittynyt mihinkään, silloin vaalikin on täysin tulkinnanvarainen asia.

Tulos on muutettavissa, vaalit voidaan järjestää etukäteen. Itse vielä veisin tilannetta lähemmäs ääripistettä: venäläiset näpertelevät vaalien kanssa ihan turhaan. Tarvitseeko esimerkiksi lipukkeita painattaa ja sitten väärentää? Miksei vain sanottaisi, että vaali on jo käyty? Ihmiset äänestivät vilkkaasti ja 102% äänesti Venäjään liittymisen puolesta, mukana jo edesmenneetkin. Kuka sen lopulta viitsii tutkia, miten vaalit järjestettiin? Jospa ihmiset äänestivät netissä eikä siitä jäänyt mitään jälkiä, ainakaan sellaisia, mitä nyt tavallinen lehtimies voisi jäljittää. Oli vain saitti, joka sitten katosi tuosta vain.

Venäjä on kuluneesti sanoen, postmoderni yhteiskunta. Mitkään asiat eivät ole selviä, merkitykset muuttuvat, tulkinnat muuttuvat, välillä on sota, välillä taas ei. Miehiä kuolee, mutta kukaan ei tiedä, kuinka paljon. Ihmisiä kohoaa ja laskee kuin hississä: välillä on tuo, välillä tämä siinä ja siinä tehtävässä. Tehtaalta katoaa johtaja, toinen astuu sijaan, edellinen sattui kuolemaan, olosuhteissa, jotka ovat tulkinnanvaraisia. Puuttuisi vielä, että kuluttajakin kokisi saman ostoksilla: välillä voi maksaa ruplan, välillä 100, eikä kukaan osaa sanoa, miksi muutos tapahtui.

On kuitenkin huomattava, että yksi on ja pysyy, Putin, joka pian on 70-vuotias. Miten Venäjä selviää Putinin jälkeen? Kuinka selvitään, jos tuo suuri johtaja ei tuo viisaudellaan pysyvyyttä kaaoksen sijaan? Edessä ovat siis kovat ajat, mikäli Putin jossain vaiheessa kutsutaan pysyvästi löylyä lyömään.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
On kuitenkin huomattava, että yksi on ja pysyy, Putin, joka pian on 70-vuotias. Miten Venäjä selviää Putinin jälkeen? Kuinka selvitään, jos tuo suuri johtaja ei tuo viisaudellaan pysyvyyttä kaaoksen sijaan? Edessä ovat siis kovat ajat, mikäli Putin jossain vaiheessa kutsutaan pysyvästi löylyä lyömään.

Putinin laaja kansansuosiohan on pitkälti perustunut siihen, että hänen valtakaudellaan Venäjälle tuli pitkästä aikaa varsin vakaat olot kaoottisen Jeltsinin kauden jälkeen. Kun alkuun talouskasvukin oli suurta, se vielä tuki tätä.

Nyt kun Putinin valtakaudella on ensimmäistä kertaa kunnon kuohuntaa ja epävakautta, on hän menettänyt tai menettämässä yhden valtansa suurimmista peruspilareista. Jää vielä avoimeksi, että kuinka kauan nämä muut pilarit (turvallisuuskoneisto) kykenevät pitämään valtaa pystyssä.

En kuitenkaan yhtään ihmettelisi, vaikka valtakausi päättyisi johonkin muuhun kuin luonnolliseen kuolemaan - ja tässä huomioin myös sen, että Putin on joidenkin väitteiden mukaan varsin sairas mies (muutakin kuin henkisesti).
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Todennäköisesti osa tuota lkp suunnitelmaa on myös tietoinen omien vähemmistökansalaisten ja poliittisten vankien murhaaminen lähettämällä ne etulinjaan (täysin sama pelikirja kuin Stalinilla aikoinaan), mutta varmasti siellä on odotettu tuloksena myös sotaa edistämään kykeneviä joukkoja päätuotoksena ja sellaista ei ole tulossa. Toivottavasti mahdollisimman moni pakkovärväyksen kohteista ottaa mallia tuosta sinänsä ikävästä, mutta konteksti huomioiden upeasta tapauksesta ja käy suorittamassa ampujakokeen pakkovärväystoimistolla, kohteena orjapiiskurit, sen sijaan että lähtevät piiskattuna murhaamaan ihmisiä jotka ovat täysin itsensä tapaan terroriregimen vainojen uhrjeja.

Aivan varmasti saamme vielä raportteja rekryttyjen eliittidivisioonista jotka on olemassa ainoastaan paperilla, varustettuna huippuluokan varusteilla jotka on olemassa ainoastaan varastokirjassa. Niin hurjaa on naapurin joukkojen naamioitumiskyky etteivät itsekään näe omia kovempia sotajoukkojaan, ainoastaan niitä katuojasta ja vankilasta kaapattuja keillä aseistuksena puhkiruostunut kuusi sotaa nähnyt Kalashnikov ja tukivehkeenä samoissa kahinoissa ja kuusen alla puhkiruostunut T64A kun varastosta oli vähemmän hajonneet vaihdettu jo 90-luvulla soutuveneeseen ja laatikolliseen perunoita.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | It's clear, eh
En kuitenkaan yhtään ihmettelisi, vaikka valtakausi päättyisi johonkin muuhun kuin luonnolliseen kuolemaan - ja tässä huomioin myös sen, että Putin on joidenkin väitteiden mukaan varsin sairas mies (muutakin kuin henkisesti).
Itse pidän melkeinpä todennäköisempänä, että Putin tapetaan tai tuomitaan (ja tapetaan) kuin että hän vain joutuisi syrjäytetyksi. Hän on nyt täysin nurkkaan ajettuna, sillä mitään hyviä vaihtoehtoja ei enää ole jäljellä; KV-yhteisö ei häntä enää hyväksy millään tavalla ja kotimaassaan vain väkivallan lisääminen ja valvonnan ja uhkailun kiihdyttäminen voi pidentää hänen aikaansa vallassa jonkin verran. Sellainen tie on aina kuitenkin umpikuja - varsinkin Venäjällä, kuten tuossa aiemmin viittasitkin.

Tuntuu ehkä hassulta sanoa näin, mutta Putin ei ole kuitenkaan se isoin ongelma. Hän on toki sen ongelman vakavin ilmentymä, mutta todellisuudessa tuota samaa paskaa on saatu katsella naapurimaista jo vuosisatoja. Oikea ongelma onkin siis Venäjällä ne venäläiset. En sano, että he olisivat tietoisesti tällaisia, mutta yhtä kaikki, on kansan syytä, että tällaista pääsee kerta toisensa perään tapahtumaan. Purkaisin tilanteen kolmeen isoon osatekijään:

1) Venäläisten tarve Suurelle Tarinalle: Venäjällä on todella tyypillistä korostaa ylpeyttä valtiostaan, loistokkaasta menneisyydestään ja historiansa suunnasta. Tämä on tietysti jo itsessään vaarallista, mutta etenkin, kun se estää venäläisiä tunnistamasta ja tunnustamasta tehtyjä virheitä. Hrushshov yritti ja sai aivan täydellisen helvetin niskaansa. Venäläiset eivät tule pureskelemaan syntejään, kuten vaikkapa saksalaiset tekivät.

2) Venäläisten tarve Suurelle Johtajalle: M.J. Kari kävi tämän luennossaan hienosti läpi. Itse muotoilisin asian niin, että venäläisissä on häkellyttävän iso halu olla täysiä lampaita ja antaa muiden tehdä päätökset - aivan sama mitä ne ovat. Kunhan asiat näyttävät voimakkailta ja mahtavilta, venäläiset pysyvät tyytyväisinä.

3) Venäläisten täysi kyvyttömyys hyväksyä tasa-arvoa: Tämä on tavallaan juonne tuosta ykköskohdasta, mutta ansaitsee tulla mainituksi erikseen. Venäjällä valtaosa ajattelee todella vahvasti maansa olevan ensinnäkin homogeeninen ja yhtenäinen monoliitti, jota se ei tietenkään ole. Tästä oxymoronista on seurannut vuosisatoja muukalaisvihaa, totaalista homofobiaa yms. jotka ovat myös levinneet suhtautumisessa ulkopuolisiin maihin. Aina syytetään ensin muita ja jos ei voida tehdä niin, vika on erinäköisissä vähemmistöissä, kuten tataareissa tai tsetseeneissä. Sen takia nytkin värvätään eniten sieltä jostain kaukaa, jossa asuu vain vähempiarvoisia haittavenäläisiä.

Putinin kyllä voi laittaa seipään nokkaan, mutta kansaa ei valitettavasti voi vaihtaa. Sen takia on todella tärkeää pitää kaikki rajakiellot voimassa ja pakotteet päällä vielä pitkään sen jälkeenkin, kun valta on vaihtunut. Lännen tulee katsoa, että se auttaa kädestä pitäen tämän suurvaltakääpiön sellaisille urille, joita pitkin se voi ymmärtää oman todellisen paskuutensa, kuten kaikki muutkin maan maailmanhistoriassa ovat ymmärtäneet.
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Putinin laaja kansansuosiohan on pitkälti perustunut siihen, että hänen valtakaudellaan Venäjälle tuli pitkästä aikaa varsin vakaat olot kaoottisen Jeltsinin kauden jälkeen. Kun alkuun talouskasvukin oli suurta, se vielä tuki tätä.

Nyt kun Putinin valtakaudella on ensimmäistä kertaa kunnon kuohuntaa ja epävakautta, on hän menettänyt tai menettämässä yhden valtansa suurimmista peruspilareista. Jää vielä avoimeksi, että kuinka kauan nämä muut pilarit (turvallisuuskoneisto) kykenevät pitämään valtaa pystyssä.

En kuitenkaan yhtään ihmettelisi, vaikka valtakausi päättyisi johonkin muuhun kuin luonnolliseen kuolemaan - ja tässä huomioin myös sen, että Putin on joidenkin väitteiden mukaan varsin sairas mies (muutakin kuin henkisesti).

Kyllä Putin on menettänyt otteen ja nyt vaan on kysymys siitä, että kuinka kauan hänen sisimmäinen rengas kestää. Kun se alkaa rapautumaan, niin lähtölaskennasta on viimeiset luvut käynnissä.

Putinilla olisi ollut mahdollisuus nostaa Venäjä suurvallaksi ihan oikeastikkin. Mikäli hän olisi masinoinuty kaikki rahat ja osaamisen Green tech hässäköihin ja alkanut tuottaa ratkaisua ilmastokysymyksiin, niin siinä olisi ollut paikka nousta maailman valtiaaksi. Ostanut osaamista ja alkanut teollistaa kaikkea mikä olisi ollut luonnolle hyväksi, niin hän olisi puhuja ja henkilö jota haluttaisiin ympäri maailmaa. Hän myös olisi saanut vaikka Brasilian sekä Intian muuttamaan politiikkaansa.

No valta ja maailmanherruus ei kiinnostanut vaan yrittää oikopolkua leluarmeijansa kanssa siinä jo epäonnistuen.

Tyhmä on tyhmä.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Toisessa keskustelussa tuli vastaan tieto, joka oli väitetysti peräisin dagestanilaiselta Telegram-kanavalta. Kanavan jäsenten määrä on viestin mukaan kasvanut lyhyessä ajassa räjähdysmäisesti.

Tiivistetysti viime päivien mellakat ja niiden väkivaltainen tukahduttaminen olisivat taustalla tähän. Dagestanilaiset (tai ainakin kanavan jäsenet) ovat sitä mieltä, että Ukrainan sota on laiton, ja sota ei ole millään muotoa dagestanilaisten.

Viime päivien pidätysten jälkeen kanavalla on ilmoitettu, että partisaaniliike on perustettu. Mielenosoittajia vastustaneiden poliisien henkilötietoja on selvitetty, ja nämä on julistettu "metsästyksen kohteiksi". Samalla on julistettu, että jos pidätettynä olevia ei vapauteta, alkaa "teiden ja rautateiden sytyttäminen tuleen", mikä taitaa tarkoittaa sitä, että noihin kohteisiin tai niihin liittyviin paikkoihin tullaan iskemään. Ilmeisesti tuo raidetehdas syttyi juuri hieman tuon ilmoituksen jälkeen, mutta tämä yhteys voi olla sattumaakin.

Ilmeisesti lisää mielenosoituksia on luvassa ja ryhmään yritetään rekrytoida etenkin muslimeita ympäri Venäjää.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

Jonisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, KalPa

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Sellainen ajatus tuli mieleen, että jospa Valko-Venäjällä itsellään on puute noista tarvikkeista eivätkä sen vuoksi halua niitä lähettää Venäjälle. Käsittääkseni Valko-Venäjä on samassa kuopassa emämaan kanssa eli ulkomaankauppa on käytännössä tyrehtynyt pakotteiden johdosta, jonka vuoksi tuotteille on tilausta omassa maassa.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Epäilisin että tuon kiellon tarkoitus on estää Venäjää kannibalisoimasta Valko-Venäjää.

Tuskin mikään pakote enää pelottaa kun ovat jo syvässä päässä. Pakotteiden purkaminen lännen toimesta palkinnoksi tästä olisi kans varmasti tehty julkisesti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös