Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 117 357
  • 61 853

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestistä on annettu pelikielto. Vaikka Venäjä maana vastenmielisiä tekoja tekeekin, emme halua palstalle kansanmurhahaaveiluja.

Ei pysty katsomaan. Nyt jo toivoo että koko venäjän kansa saisi jonkun perseruton ja häviäsi maan päältä koko popula. Putte possusta taas voisi tehdä pinjatan ukranailaisille toreille kiertämään katulampuissa roikkumaan, ja kaikille annettaisiin kakkosnelonen josta on lyöty kymppituumaisia rautanauloja läpi pari kiloa. Sillä sitten saa käydä tervehtimässä iloista diktaattoria.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
20min rouvan kanssa katsottiin, ei pysty…
Sattumalta päädyin television ääreen juuri oikeaan aikaan, ja olihan tuo katsottava ihan loppuun asti. Kiitos ennakkovaroituksen, ei tullut lisäjärkytyksiä. Hyvin pitkälti vain tuli vahvistettua sitä kuvaa, joka mielessä on pari vuotta pyörinyt. Sairas maailma, sairas itäpaska, jonka toivoisi vajoavan niin syvälle suohon, ettei se sieltä ikinä nouse.

Uskomatonta, että tuolla joukossa on pyörinyt myös toimittajia kirjaimellisesti aivan viime hetkille asti. Valtava määrä todistusaineistoa siitä, mitä ihmiseen verrattavissa oleva jätekasa kykenee ihmiselle aiheuttamaan. Kiitos siitä, että tämä hirveys on saatu tuotua meidän hyväosaisten silmille nähtäväksi.

Kyllähän tuo lapsiin kohdistuva julmuus sattuu ja kourii sisintä, varsinkin, kun helvetin moni uhri oli omien lasteni iässä.

Ikävä kyllä tuli myös todistettua, miten sitä vaan ihminen tällaiseen turtuu. Verta, kärsimystä, kuolemaa ja hävitystä näköjään pystyy katsomaan tuollaisen dokumentin verran, kun on sitä aivan liian paljon tullut seurattua.
 

PePo_17

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, KooKoo
Tuo yllä mainittu dokumentti pitäisi ottaa Itä-Suomen koulun opetusohjelmaan.

Näin ajattelen koska näyttää siltä, että em koulun venäläisten oppilaiden vanhemmille tuntuu länsimainen tiedonvälitys olevan kryptoniittia. Jospa heidän lapsensa olisivat fiksumpia ja saisivat vanhempansa järkiinsä.

Tiedän toivovani liikoja.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Zelenski ehdotteli Orbanille tapaamista, että voisivat jutella ja ratkoa asioita, mutta eipä Orbanille vähemmän yllättäen kelvannut




""Orban's policy is not very friendly to us, I told him about it... I had a few questions for him.... I asked Orban, "Viktor, give me one reason why you don't support our accession to the EU, maybe we can find a diplomatic solution". He found it difficult to give an answer as to why we cannot arrange a meeting to solve all the issues," the President said."
 

Mr. Tasuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Palloseura, Avalanche
20min rouvan kanssa katsottiin, ei pysty…
Ihan näin kauan ei itse pystynyt. Ehkä juuri ja juuri 15min.

Tuosta alusta tuli mieleen keskustelu oman puolisoni kanssa sodan alkuvaiheilla, kun hän ihmetteli että jättäisinkö hänet ja lapset vain kotiin sodan syttyessä. Totesin saman kuin toimittaja kyseisen dokumentin alussa, että eivät ne siviileille mitään tekisi. Miten väärässä olinkaan, suututtaa aivan käsittämättömän paljon.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jostain kuulin, että lännen tuki Ukrainalle on vähentynyt merkittävästi siksi, että länsi kokee sotaväsymystä. Enpä tiedä.

Ennemminkin Ukrainan tukeminen on vähentynyt siksi, että tukemisessa on reilun 1,5 vuoden aikana otettu ns. löysät pois, annettu kaikki tuki mikä on ollut ns. "irtaallaan olevaa". Nyt tukeminen on pysähtynyt seinään siksi, koska Unkarin vastustus alkaa tuottamaan nyt konkretiaa, USA:n trumpilaisten vastustus alkaa tuottamaan konkretiaa, joidenka lisäksi Slovakiassa ja Hollannissa vaalit voitti Venäjä-myönteinen puolue. Nyt ollaan enemmän siinä tilanteessa, jossa EU ja USA saisivat hyväksyttyä kymmenien miljardien Ukrainan tuet, täytyisi tuelle saada käännettyä myös yllä mainittujen hiukan marginaalisten tahojen tuki. Tämä käännös näyttää olevan nyt todella vaikeaa, ellei jopa mahdotonta. En kyllä allekirjoita sitä, että länsi kokisi ns. sotaväsymystä. Ennemminkin orbanilaiset ja trumpilaiset ovat nähneet nyt ns. etsikkoaikansa, ja Usassa sisäpoliittisista syista ja Unkarissa Venäjämielisistä syistä vastustavat miljarditukia Ukrainalle.
 
Viimeksi muokattu:

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Ihan näin kauan ei itse pystynyt. Ehkä juuri ja juuri 15min.

Tuosta alusta tuli mieleen keskustelu oman puolisoni kanssa sodan alkuvaiheilla, kun hän ihmetteli että jättäisinkö hänet ja lapset vain kotiin sodan syttyessä. Totesin saman kuin toimittaja kyseisen dokumentin alussa, että eivät ne siviileille mitään tekisi. Miten väärässä olinkaan, suututtaa aivan käsittämättömän paljon.
En tiedä. Yritän katsoa, kelaan välillä koska.... koska on liian raskasta tavaraa. Mutta katsomatta jättäminen ei ole vaihtoehto, ihmisen mieli yrittää helposti hakea järkeä tai jotain rationaalista puolustusta myös sille pahalle. Tai sitten se väsyy ja pyrkii unohtamaan. Väsyminen, selittely, ym. pelaa kaikki ison rosvon pussiin. Siksi katsokaa tämä, edes pätkissä, ettei väsy, kyynistyminen tai ymmärtäminen ilmesty keskustelupöytään.

Hirviö on hirviö, sitä ei pääse piiloon. "Länsi", ymmärrä tämä ja toimi vihdoinkin kaikella voimalla sen mukaan. Jos se maksaa tai joku byrokratia yrittää hidastaa, niin katsokaa tämä dokkari uudelleen vaikka siellä Brysselissä, Berliinissä, Pariisissa, Washingtonissa, Helsingissä, jne. aina kun epävarmuus iskee. Antakaa Ukrainalle kaikki mitä se pyytää, kaikki. Ja tehkää sitä tavaraa lisää, nyt, eikä jossain vuosisuunnitelmissa.

Venäjän voisi myös vihdoinkin täydellisesti, siis täydellisesti eristää. Oikeasti, kuka Euroopassa jälkikäteen puolustelee Natsi-Saksan kanssa vapaaehtoista puuhaamista? Suomella nyt oli pari pahan valtakuntaa, joiden välissä piti sukkuloida, mutta nyt on eri aika, nyt on tämä aika. Putinin regiimi ei Hitlerin hallinnosta eroa, häpeä on, jos siltä jotain vielä tarvitaan. Myös näiden Venäjän natsien omaisuuden siirtäminen Ukrainalle pitäisi olla ihan läpi huuto juttu. Kai Lännessä myös on kriisin tultua voimaa, eikä vain lainkirjaimien kanssa kikkailtuja etuoikeuksia, vai onko?
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Uusi toimintakomedia "Z Team", huippuluokan näyttelijäkaartilla ja ääniraita naulitsee tilanteen vakavuuden täydellisesti. Liittyy päivän tapahtumiin siinäkin mielessä, että Kerchin sillalta nähdään elokuvassa erittäin onnistunut roolisuoritus.



Tulossa elokuvateattereihin heti kun "kolmen päivän erikoisoperaatio" on tullut päätökseensä. Jatko-osaa tuskin on näköpiirissä, koska näyttelijät antoivat suorituksissaan kaikkensa, siis kirjaimellisesti kaikkensa. Itsensä "kerääminen" jatko-osaa varten voi siis olla tekemätön paikka.
 
Viimeksi muokattu:

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Tässä venäläisten sotilaiden sukulaisten valituksia. Yksi noista on tosin ukrainalainen joka asuu nykyään Murmanskissa.

“Russian cannon fodder wives’ rant” 1 part out of 5

People's audacity surprises me at times. The wives of the Russian murderers are now playing the victim card, and the Russian INDEPENDENT media, “Important Stories," helped them to do so by describing how much they “suffered“ in their latest episode on Youtube. It’s all messed up. I’ll try to briefly describe everything. The link will be in the 5th tweet.

Relatives of Russian cannon fodder call them heroes despite all the crimes they committed in Ukraine, and yes, they perfectly know about them. They’re against the Russian government because they understand it has lied all the time and now tries to slaughter their men.

Great “sufferers” are jealous that ex-prisoners return after 6 months at war, and there was no rotation for mobilized, and Russia doesn’t even plan it. They also mentioned that, unlike ex-prisoners, their men didn’t kill anyone… in Russia. Ukrainian population doesn’t count.

Show this to those who support Russia’s war, please.


2) “Nazis in Ukraine”

A woman who was born in Luhansk region and moved to Russia 4 years after Russia started the war there didn’t see any Nazis neither in Luhansk, nor in Kyiv, Kharkiv, Odesa, or Lviv. Surprise!

She believes that all this “defending of the Russian world” is nothing but Putin chasing his political ambitions.

She also said that nobody forced them to speak Ukrainian and that everyone would’ve lived peacefully if Russia hadn’t come. She has a Russian passport but still keeps a Ukrainian one. Warm memories.

Russians from Russia also started suspecting that Russian troops shouldn’t have entered Ukraine. Yet, they demand the ROTATION, not the end of the war, and one of them even mentioned that we should NEGOTIATE (on Russia’s conditions, obviously).
3) “No losses”

Russians thought that anyone who wanted to escape mobilization was a coward and a traitor and now they changed their minds and don’t even condemn them anymore since they saw how much Russian government lied and that almost everyone is dying in Ukraine.

4) “Money, Money, Money”

There are no complaints about the money, except for other Russians being jealous of how much relatives of the mobilized earn. They spend money on themselves and buy military uniforms occasionally since the Russian MoD doesn’t provide them.

Cannon fodder’s wives believe that this is not much for the round-the-clock “WORK” that Russian soldiers do by killing Ukrainians.


5) “Having a baby boy is scary”

Women decide not to have more kids because there’s a risk of having a baby boy who’ll be sent and probably killed in any of Russia’s next wars since it’ll never stop until it’s stopped.

Linkki haastatteluun. Tekstitykset löytyy:



Kanavasta joka tehnyt tän haastattelun:
"Important Stories" on kuuluisien venäläisten tutkivien toimittajien perustama media. Useissa korruptio- ja sotarikostutkimuksissa Venäjän viranomaiset ovat nimenneet meidät "epätoivotuksi organisaatioksi" ja "ulkomaalaiseksi agentiksi". Tästä paineesta huolimatta jatkamme työtäsi puolestasi
 
Viimeksi muokattu:

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Tuota on vaikeaa ymmärtää, että kun tätä sotaa on käyty kohta kaksi vuotta, ja EU:lla on koko sen ajan ollut jäädytettynä satoja miljardeja venäläistä rahaa, niin miten voi vieläkin olla niin, että noita rahoja ei ole saatu ohjattua suoraan Ukrainan tukemiseen?
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tuota on vaikeaa ymmärtää, että kun tätä sotaa on käyty kohta kaksi vuotta, ja EU:lla on koko sen ajan ollut jäädytettynä satoja miljardeja venäläistä rahaa, niin miten voi vieläkin olla niin, että noita rahoja ei ole saatu ohjattua suoraan Ukrainan tukemiseen?
No vihdoin saatiin sentään päätös siitä että noiden varojen sijoitus- ja korkotuotot (joita on myös jo parin vuoden jälkeen miljardeja kun jäissä oleva pääoma on niin tolkuton) on mahdollista hyödyntää Euroopan osuvasti nimetyn rauhanrahaston välityksellä maailmanrauhan edistämiseen Ukrainaa tukemalla. Tosin varmasti pikkutsaarin unkarinpuudeli keksii vielä tuohonkin kampituksia, jos sille ei saada pakotettua kuonokoppaa. Ikävä kyllä puudelin rauhoittaminen vaatii koko muun EU:n päätöstä ja tunkioimperiumiin myötämielisiä quislingeja vielä EU:ssakin piisaa ja vaikka ei välttämättä suoraan tykkäisi tunkioimperiumista, voisi silti edistää niiden etuja kampittamalla ja kaatamalla EU:ta.

Ja juu, kyllä tuo koko pääoma pitäisi olla Euroopan rauhanrahastolla käytettävissä. Harmillisesti (tai "harmillisesti") EU on kuitenkin edelleen laillisuusperustainen instanssi eikä edes ilmiselvästi rikollisen mafia/terroristijärjestön varoja saa ilman asianmukaista oikeuskäsittelyä siirtää hyötykäytettäväksi ihmiskunnan eduksi. Oikeusprosessit tuon kokoluokan tapauksissa eivät varmastikaan ole myöskään ihan pieniä ruljansseja ja käytännössä varojen siirto hyötykäyttöön vaatinee terroritunkion häviämistä sekä sodassa että poliittisena kokonaisuutena, mitkä tapahtuvat hyvin liki toisiaan. Paskakeolla patsasteleva tsaari ei tappiota sodassa kestä, mutta onneksi naapurin alamaisia alkaa pikkuhiljaa harmittaa tuo "toistaiseksi voimassa oleva" mobikkien erikoisoperaatio kun se on vihdoin alkanut tuntua myös herrarotuisten isoslaavien viiteryhmässä. Eli sieltä tullee mm. pakkovärväysten ja kansanmurhayrityksien kiihdytystä niin pitkään mitä alamaisten jänne kestää ja mielenkiintoiseksi asian tekee se, ettei yhtään kukaan tiedä, miten pitkään se kestää. Voi napsahtaa huomenna tai 10 vuoden päästä. Jos Ukraina saisi järjestettyä taas ilotulituksia uudenvuoden ja pakkasukkojuhlan paikkeille (eli satojen terrori-imperiumin sotilaiden lähdetyksen taivasmatkalle kuten vuosi sitten uudenvuoden kunniaksi), niin tuommoinen isompi kertapamaus nimenomaan suurkaupunkien isoslaaveihin kohdistuen saattaisi aiheuttaa positiivista kehitystä.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Harmillisesti (tai "harmillisesti") EU on kuitenkin edelleen laillisuusperustainen instanssi eikä edes ilmiselvästi rikollisen mafia/terroristijärjestön varoja saa ilman asianmukaista oikeuskäsittelyä siirtää hyötykäytettäväksi ihmiskunnan eduksi.
Toki toki. Mutta silti tässä on ollut jo niin paljon aikaa, että todella ihmeellistä, kun oikein mitään ei ole vielä saatu aikaiseksi.
 

Alejandro

Jäsen
Tuota on vaikeaa ymmärtää, että kun tätä sotaa on käyty kohta kaksi vuotta, ja EU:lla on koko sen ajan ollut jäädytettynä satoja miljardeja venäläistä rahaa, niin miten voi vieläkin olla niin, että noita rahoja ei ole saatu ohjattua suoraan Ukrainan tukemiseen?
Tämähän olisi tietysti Putinin pussiin pelaamista. Sittenhän Venäjä voisi vastavuoroisesti kansallistaa länsimaisten yritysten tuotantolaitoksia Venäjällä. Eikö meidän pitäisi pitää kiinni länsimaisista arvoistamme?

Tämä viesti oli sarkasmia, jos se oli jollekin epäselvää.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Zelenskiin vahvasti kytköksissä olevalla elokuvaohjaajalla on bisneksiä miehitetyllä Krimillä.
Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin liittolaisesta, elokuvaohjaaja Naum Baruljasta on paljastunut kiusallisia Venäjä-kytköksiä.

Radio Free Europe/Radio Libertyn (RFL/RL) tutkivien toimittajien ryhmä selvitti, että Baruljalla on ollut Venäjän passi jo vuodesta 2009 alkaen.

Itä-Ukrainan sodan alkamisen ja Krimin miehityksen jälkeen vuonna 2014 Barulja palasi Moskovasta Ukrainaan ja aloitti yhteistyön Zelenskyin johtaman Kvartal 95 -tuontantoyhtiön kanssa.

Barulja kuitenkin jatkoi Venäjän passilla matkustamista ja kävi myös Krimillä aina vuoteen 2019 asti.

RFL:n mukaan elokuvaohjaajalla on yhä kiinteistöjä, ravintoloita ja muita omistuksia niemimaalla, joita hän hoitaa miehitysviranomaisten asettamien määräysten mukaan.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Vaikka mielelläni katson kv. politiikasta dokumentteja, en pysty tuota dokumenttia katsomaan. Oma vahva käsitykseni on, että näkemättäkin järkyttävä.
Itse olen sitä nyt katsonut pätkissä. Ottaa kyllä koville. Aivan käsittämätöntä. Ja kun asialle ei ole mitään oikeaa syytä, muuta kuin yhden sairaan kääpiön mielihalut saada suur-venäjän rajat takaisin.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Tässä venäläisten sotilaiden sukulaisten valituksia. Yksi noista on tosin ukrainalainen joka asuu nykyään Murmanskissa.








Linkki haastatteluun. Tekstitykset löytyy:



Kanavasta joka tehnyt tän haastattelun:

Tämä oli ihan mielenkiintoinen kokoelma erilaisia näkemyksiä. Eli siellä alkaa olemaan selkeää kypsymistä tilanteeseen naisten parissa ja tuo mielipide levinnee, vaikka Putin ja kumppanit sitä koittaisivat kuinka estää. Toivottavasti matka kohti kriittistä massaa jatkuu nopeasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös