Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 9 805 054
  • 60 609

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tulihan tuo aika ilmeisen vakuuttavasti todennettua siinä pohjoismaisten yleisradioyhtiöiden dokumentissa “Varjojen sota”, että ketkä siellä alueella hääräili ennen putkien räjähdystä. Löytyy edelleen Areenasta.

Kyllä. Itsekin suosittelin katsomaan ellen ihan väärin muista. Hyvin tehty dokumentti muutenkin Venäjän toimista.
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
On ihan turha edes spekuloida, että onko Venäjä syyllinen padon tuhoamiseen vai ei - kyllä on. Vaikka eivät olisikaan sitä räjäyttäneet (jota en usko, kyllä tämä oli tahallinen teko) niin tähän tilanteeseen ei olisi ikinä päädytty, jos Venäjä ei olisi aloittanut sotaa.

Se fakta ei muuksi muutu, että Venäjä on suoraan tai epäsuorasti ainoa syyllinen tähän katastrofiin.
 
Viimeksi muokattu:

Siisel1

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juuso Mäenpää, Arsenal FC, (HIFK)
Kyllä se olisi lopun alkua jos Ukraina alkaisi tuhoamaan venäläisiä siviilejä.
Pieni Dima sanoisi, että kohta lähtee ydinkärkiä Lontooseen ja New Yorkiin? Eiköhän jo kaikki olla länsimaissa opittu mitä tämä rybyjen propaganda ja uhkailu tarkoittaa oikeasti. Viesti on suunnattu kotimaahaan ja luodaan mielikuvaa jostain suuresta sotilasmahdista, jota länsi kumartaa. Todellisuudessa lännessä olemme nähneet todellisen Venäjän sotilasmahdin. Niin kuin jossain nettimeemissäkin sanottiin ”toisiksi paras armeija Ukrainassa”.

Vaikka ne on helvetin tyhmiä niin ei ne ole niin tyhmiä, että hyökkää Natoa tai Yhdysvaltoja vastaan. Put in tajuaa myös, että hänellä ei ole mitään jakoa melkein mitään demokraattista valtiota vastaan. Ne harvat joilla ei ole kunnon asevoimia (esim. Baltia) ovat Natossa.
 

Vaakuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässä tuore video. Kello 2.46 tapahtu. Vahvistamaton tosin vielä.

Paitsi että tuossa on jo pato vaurioitunut, toisaalta niissä satelliittikuvissa mitä on liikkunut, pato oli jo eilen 5.6 ainakin vaurioitunut.


Patohan oli vaurioitunut pahasti jo ennen viime yötä.

Ja luulin hetken tuota videota katsoessani, että se ohilentävä lokki räjähti.
 

Siisel1

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juuso Mäenpää, Arsenal FC, (HIFK)
Artjom Turtyansk on ainakin yllättäen sitä mieltä, että Ukraina itse lavasti Venäjän syylliseksi ja koska Venäjä on kerran sanonut olevansa syytön niin sitten se on niin. Venäjä on myös kuulemma vain turvaamassa rauhaa Ukrainassa:



Älä pliis postaa tälläistä. Anus oli jo minulta unohtunut onneksi. Nyt sitten saa tämän steroiditollon edes ottamuksia katsoa. Olisit laittanut vaikka siihen persereiän omaan lankaan.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Voisi olettaa, että löytyy melkoinen joukko riittävän uskottavia silminnäkijöitä tai korvinkuulijoita, jotka kykenevät kertomaan näkyikö tai kuuluiko räjähdys.
 

RaumTiger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Kolla/Rauma Tigers, New York Rangers
Paljon pahaa ovat tehneet, mutta eivät ole automaattisesti syyllisiä kaikkeen.
Jämäneukkulaa kuuluisi syyttää aivan kaikesta koska ovat syyllisiä tähän kaikkeen... Ovat vaan yksinkertaisesti niin oksettavaa paskaa millaista ei edes uskoisi tältä pallolta löytyvän... Muutamia harvoja poikkeuksia lukuunottamatta.
 
Jos pato olisi ollut yhä Ukrainan hallussa se olisi ehjä. Tai jos venäläisillä olisi edes hitunen järkeä hullun sodan lisäksi pato olisi vieläkin ehjä. Joten sen sortuminen on 100 prosenttisesti Venäjän vika. Mitään vääjäämätöntä "luonnollista" sortumista ei tapahtunut.
 

omaha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Joskus asiat ovat vaan niinkuin ne vaikuttavat olevan. Ylispekulaation mahdollisuus on hyvä muistaa. Esim. lapsenuskoista on ajatella, että Lavrov tai Medvedev olisivat jossakin vaiheessa länteenpäin kallellaan olleet. Eivät ole. Näytelmää, joka hieman upposi.
 

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Kyllähän tuossa vahva mahdollisuus on, että tuossa padon murtumisessa oli kyse ihan perivenäläisestä ryssimisestä, kun katsoo padon kuntoa ennen tuota murtumista, ja kuulee näitä juttuja jonka mukaan veden pinta on ollut ennätyksellisen korkealla ja vettä ei ole juoksutettu tarpeeksi. Kun ei osata eikä välitetä, niin lopputulos on tätä. Kyllähän tätä samanlaista perseilyä nähdään heidän oman tunkiovaltionsa sisälläkin varmaan päivittäin. Joka tapauksessa täysin venäläisten syytä, ja siinä on sitten lähinnä sävyero siinä että oliko tahallinen vai tahaton. Vältettävissä olisi ollut joka tapauksessa.

En näe sinällään tässä isoa hyötyä venäläisillekään. Toki heillä on nyt turvattu sivusta ainakin jonkin aikaa, kun Ukraina nyt tuskin alkaa Dnipron yli hyökkäystä suorittamaan, mutta toisaalta en jaksa uskoa että tuo on ukrainalaisten suunnitelmissa ollutkaan. Eiköhän siellä ole tämä mahdollisuus otettu huomioon koko ajan ja tehty suunnitelmat sen mukaan. Raporttien mukaan siellä on jäänyt ainakin jonkin verran venäläisiä joukkojakin jumiin noille tulva-alueille, joten voi vaan arvailla, miten paljon on jäänyt ammuksia ja raskasta kalustoakin? Ja en tiedä, miten tämä muuttaa tuota Kahovkan patoaltaan kokoa kunhan tuo joen virtaus tuosta tasaantuu, että voiko tämä tarjota Ukrainalle jopa jonkin uuden mahdollisuuden? Yläjuoksulla oleva Zaporizzjan patohan on edelleen Ukrainan hallussa, että onko mahdollista sitä säätämällä saada aikaiseksi joku potentiaalinen hyökkäyspaikka?

Venäläisten kantapäähän tämä saattaa kalahtaa kyllä tuon Krimin vesihuollonkin kautta. En tiedä miten hyvin pystyvät huoltamaan tukikohtiaan ja vielä Krimillä asustelevia tunkiolandialaisia tuon paskotun sillan ja meriliikenteen kautta, jos sinne pitää alkaa vielä vettäkin rahtaamaan. Nyt olisi kyllä Ukrainalla paikka vähän testailla noiden Krimin sillan pilarien tämänhetkistä kestävyyttä.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
venäläiset otti padon hallintaan ja miinoittivat sen. Nyt pato on rikki. Eiköhän tämä ole juuri sitä miltä se näyttääkin.

Entistä hullumalta tuntuu suomen tekemät rypäleaseiden kieltosopimukset ja muut, kun tätä sotaa katselee. Mitään sääntöjä ei venäjä tunne, joten on hulluutta antaa tasoitusta millään osa alueella.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Tunkiolandia ei anna ihmisten lähteä osalta tulvan valtaan joutuneilta alueilta (toisista osista antaa)
Oleshky
I heard about it at 5 a.m., when a friend called from Nova Kakhovka and told me, “it’s really bad over here.” At the moment, half of the village and half of downtown are underwater, and those down-and-outs aren’t letting people out, they’ve closed the roads. They’re saying, “you’re all gonna die here.”


 
Viimeksi muokattu:

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille

Tuamas

Jäsen

Kiovan lähellä on myös pato. Seuraava kohde?

Toki vaikea nähdä Venäjän nykyisellä kyvykkyydellä onnistunutta iskua tuohon patoon kovin todennäköisenä.

Kuitenkin on hivenen eri mittaluokan operaatio iskeä onnistuneesti linjojen taakse ja vieläpä kohteeseen joka vaatii isot määrät osumia, kuin räjäyttää itse miinoitettu pato vallatulla alueella.
 

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi

Kiovan lähellä on myös pato. Seuraava kohde?
Kiovan ilmapuolustus taitaa olla jo sillä tasolla, että tuo voi olla vaikeampi operaatio. Eiköhän Ukraina varsinkin tämän jälkeen pyri pitämään huoeln, että tuonne padolle ei pääse minkäänlainen ohjus tai lentävä mopo läpi.

Zaporizzjan pato voi olla helpompi, mutta varsinkin nyt tuon Kahovkan padon murtumisen jälkeen sen paskomisella tuskin saadaan mitään katastrofia aikaiseksi. Siellä on kuitenkin ollut Päijänteen verran vettä tuolla Kahovkan patoaltaassa, ja niistä iso osa on nyt matkalla eteenpäin.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Kyllähän tuossa vahva mahdollisuus on, että tuossa padon murtumisessa oli kyse ihan perivenäläisestä ryssimisestä, kun katsoo padon kuntoa ennen tuota murtumista, ja kuulee näitä juttuja jonka mukaan veden pinta on ollut ennätyksellisen korkealla ja vettä ei ole juoksutettu tarpeeksi. Kun ei osata eikä välitetä, niin lopputulos on tätä.

Itse en pidä tätä vahvana mahdollisuutena. Occamin partaveitsellä leikkaamalla syyllisyys osoittaa kohti venäläisiä. Motiivi, sopiva aikataulu ja mahdollisuus tehdä. Tässä Columbokin jättäisi sanomatta "one more thing" ja pistäisi keissin suoraan syyttäjälle. Siinä missä minut yllättivät oli se, että padon tuhoaminen ei ollutkaan näyttävästi isoilla pommeilla vaan luultavasti patomekaniikkaa vaurioittamalla pienillä räjäytyksillä.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tunkioimperiumilla on täysi vastuu massatuhosta mikä on padon tuhoamisesta seurannut/seuraamassa. Sinänsä täysin merkityksetöntä on, räjäyttivätkö koko padon tarkoituksella, vai kävikö ihan perinteinen ryssiminen kun olivat suorittamassa parhaan kykynsä mukaan hallittua paikallista purkua ja vedenpinnan nostoa parilla metrillä. Sekin on vielä mahdollista että paskanaamaraiskareiden jo aiemmin osittain tuhoama pato ei vaan kestänyt tunkiolandialaisten epäpätevää käyttöä, joskin kaikki merkit viittaavat siihen että ainakin jollain tasolla niiden tarkoituskin oli aiheuttaa tulva padon alapuolelle.

Vaikka oletettaisiin että siellä ei tietoisesti järjestetty joukkotuhontaa ja ympäristökatastrofia, niin ei se terroristiraiskaajien vastuuta vähennä. Tuollainen "härkitään ja jos jotain tapahtuu niin se oli jumalan tahto ja ei ainakaan mitenkään meidän vika kun me vaan oltiin siinä tai ei oikeastaan edes oltu" -taktiikka noilla on ollut käytössä kuitenkin todella kauan kun eivät uskalla tehdä avoimia iskuja etenkään länsimaisia kohteita vastaan, mutta pikkusieluisuus ja kroonisesta alemmuuskompleksista kumpuava impotentti raivo pakottaa yrittämään. Samaa touhua on nuo kamikazelennot länsikohteiden liki sillä toivolla että jos sattuisi joku pultti omasta räpeltimestä irtoamaan sopivasti ja osumaan sopivaan kohtaan että kohde putoaa kun kuvittelevat että sitten eivät olisi vastuussa tekemisistään. Tai Navalnyin jatkuva pikkuisen myrkyttely, että jos se nyt sattuu semmoisesta kuolemaan niin eihän se regimen vika ole. Ja toki "separatisteille" korkeatorjuntaan kykenevän ilmatorjuntakaluston antaminen ja käsky tuhota kaikki mikä taivaalla lentelee, mistä seurauksena pudotettu malesialaiskone ja pari tuntia ilkamointia suuresta voitosta kunnes viestin kääntö 180 astetta kun ilmeni että taas meni ryssimisen puolelle ja sitten ei oltukaan koskaan mitään ilkamoitu saati ammuttu.

No onneksi tuo paskalämpäre on joka päivä lähempänä romahtamistaan. Bilhorodin kansantasavallankin puolelta voisi lähteä kunnon vyörytys (luonnollisesti venäläisvapaaehtoisten toimesta, eihän se Ukrainan asia ole jos siellä ihmiset haluavat vaan vapaaksi sorron yöstä) kun siellä kerta tilaa on kulkea.
 

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Itse en pidä tätä vahvana mahdollisuutena. Occamin partaveitsellä leikkaamalla syyllisyys osoittaa kohti venäläisiä. Motiivi, sopiva aikataulu ja mahdollisuus tehdä. Tässä Columbokin jättäisi sanomatta "one more thing" ja pistäisi keissin suoraan syyttäjälle. Siinä missä minut yllättivät oli se, että padon tuhoaminen ei ollutkaan näyttävästi isoilla pommeilla vaan luultavasti patomekaniikkaa vaurioittamalla pienillä räjäytyksillä.
Kyllä minäkin edelleen todennäköisimpänä pidän tietoista padon tuhoamista, mutta venäläiset ryssimisen perinteet tuntien myös ihan tyylipuhdas ryssiminen on aina vahva mahdollisuus.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös