Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 127 684
  • 61 877

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
IS:n uutisvirrassa tuli vastaan tieto, että Venäjä on aloittanut puheenjohtajakautensa YK:n turvallisuusneuvostossa. En oikein löydä tähän enää sanaa, koska ”absurdi” alkaa olla liian lievä ilmaisu.
Siinä Zelenskyin mielipide puheenjohtajuuteen. Onhan tämä aivan sairas yhtälö.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on käsitellyt lauantai-illan videopuheessaan Venäjän tänään käynnistynyttä puheenjohtajakautta YK:n turvallisuusneuvostossa. Hän vaati kansainvälisten instituutioiden uudistamista.

- Valitettavasti meillä on myös uutisia, jotka ovat ilmeisen absurdeja ja tuhoisia. Tänään terroristivaltio aloitti YK:n turvallisuusneuvoston puheenjohtajana. Eilen Venäjän armeija tappoi jälleen yhden ukrainalaislapsen, viiden kuukauden ikäisen pojan. Hänen nimensä oli Danylo. Ja samaan aikaan Venäjä johtaa YK:n turvallisuusneuvostoa, Zelenskyi sanoi.

Zelenskyin mukaan on vaikea kuvitella mitään, joka korostaisi paremmin vastaavien kansainvälisten instituutioiden rappiota.

- Ei ole olemassa terrorin muotoa, jota Venäjä ei olisi vielä käyttänyt. Eikä ole mitään syytä, joka estäisi globaalien instituutioiden uudistamisen, erityisesti YK:n turvallisuusneuvoston, Zelenskyi jatkoi.

Hänen mukaansa instituutioiden reformi olisi ollut tarpeen jo pitkään, jotta maailmaa eivät pääsisi tuhoamaan "terroristivaltio tai muut valtiot, jotka haluavat olla terroristeja".

- Terroristien on hävittävä, ja heidät on asetettava vastuuseen terrorista, eikä johtamaan puheita.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
IS:n uutisvirrassa tuli vastaan tieto, että Venäjä on aloittanut puheenjohtajakautensa YK:n turvallisuusneuvostossa. En oikein löydä tähän enää sanaa, koska ”absurdi” alkaa olla liian lievä ilmaisu.
Katsoin huvikseni googlesta, että mitä puheenjohtajamaan tehtäviin kuuluu:

"The role of the president involves calling the meetings of the Security Council, approving the provisional agenda (proposed by the secretary-general), presiding at its meetings, deciding questions relating to policy and overseeing any crisis."
Hyvä puoli on se, että puheenjohtajuus kestää vain kuukauden.
 

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spåra ja K-Espoo
IS:n uutisvirrassa tuli vastaan tieto, että Venäjä on aloittanut puheenjohtajakautensa YK:n turvallisuusneuvostossa. En oikein löydä tähän enää sanaa, koska ”absurdi” alkaa olla liian lievä ilmaisu.
Vetää tosiaan täysin sanattomaksi tämä YK:n touhu. Mitään rauhanturvaoperaatioita ei ole saatu aikaiseksi. Sen sijaan sama rikollinen terroristivaltio joka nämä on veto-oikeudellaan estänyt on kyllä saatu puheenjohtajakaudelle turvallisuusneuvostoon. Kyllä saisi hävetä silmät päästä jos tässä vaikka itse YK:n edustajana joutuisi (yrittämään) näitä asioita ukrainalaisille selittää. Mä häpeän!

edit: Miettikää nyt, YK:n turvallisuusneuvostoa johtaa maa jonka presidentistä on annettu kansainvälinen pidätysmääräys sotarikoksista ja juuri näihinkin liittyviä asioita pitäisi käsitellä uhrin etu edellä. Ei hyvää päivää sentään...
 
Viimeksi muokattu:

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Olisi kiva tietää, että perustuuko varustautuminen mihin (tiedustelu) tietoon? Ne pistää menemään vissiin 4%BKT aseisiin ja se alkaa olemaan niin paljon, että tokkopa päätöksiä tehdään ihan mutulla. Muualla budjetissa käy juustohöyä...
Mulla on tästä pari ajatusta, mutta nämä ovat ihan puhdasta spekulaatiota.

Luulen, että Puola tähtää nyt tällä hetkellä siihen, että sillä on poliittista vääntövoimaa EU:ssa Ukrainan sodan jäljiltä. En nimittäin ihmettelisi, vaikka sodan loppupuolella Ukrainaan tehtäisiin jonkinlainen rauhanturvaoperaatio. Siihen on monia syitä. Ukrainan kannalta sodan loppupuolella tärkein syy olisi varmaan estää Venäjää lähtemästä uudestaan, mutta toinen syy voi olla se, että sodan jäljiltä siellä saatetaan tarvia vähän puolueettomampaa porukkaa valvomaan esimerkiksi aluepuolustusjoukkojen demilitarisointia ja suojelemaan vaikkapa jälleenrakennusta.

Toinen mitä ajattelen on se, että Puolan historiaan katsoen luulisin, että samalla tavalla kuin Suomi, se haluaa olla "riittävän" varustautunut, tapahtui mitä tahansa.

Mutta ihan puhdasta spekulaatiota.
 

P Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoimen liigan karsinnat, Marcin Kolusz
Olisi kiva tietää, että perustuuko varustautuminen mihin (tiedustelu) tietoon? Ne pistää menemään vissiin 4%BKT aseisiin ja se alkaa olemaan niin paljon, että tokkopa päätöksiä tehdään ihan mutulla. Muualla budjetissa käy juustohöyä...
Puola on kasvava talous, ei mikään vanha Länsi-Euroopan eläköityvä hidastelija. Vaikka tämä vuosi saattaakin jäädä nollille, jo ensi vuonna ollaan ennusteiden mukaan lyömässä pöytään taas jopa 3,5 prosentin kasvua. Kun siitäkin eteenpäin näyttää hyvältä, ei tuo neljä prosenttia tunnu juuri missään. Velkaakaan ei ole paljon - ennusteen mukaan reilut 53 % BKT:sta tämän vuoden lopussa.

Puhtaiden numeroiden lisäksi Puolalla on muun EU:n hiljainen hyväksyntä valikoivaan ja kotiin päin vetävään politiikkaan seuraavan 2-3 vuoden ajan. Vanhat naiset ja pikkulapset lähetetään takaisin Ukrainaan, kun taas lukiovuoden aikana Puolan kielen melko hyvin oppineet nuoret pidetään maassa, kun halpatyössä on muuten työvoimapulaa. Kukaan ei valita, sillä Puola voi Jortikan tyyliin sanoa "kolme miljoonaa pakolaista, hei!".
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Meksikoon paenneen venäläisen upseerin haastattelu kääntäjän läpi. Kertoilee sotavankien kidutuksista.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Brittitiedustelun mukaan pelkästään UA ja lännen aseet eivät liiskaa torakoita vaan ne tekevät sen myös ihan itse. Örkkejä kuolee rintamalla mm. alkoholiin, hypotermiaan, liikenneonnettomuuksiin ja varmaan myös vitutukseen siitä, että on syntynyt tuon epävaltion kansalaiseksi, jossa kohtalona on odottaa dronen pudottamaa kranaattia jossain itsekaivamassaan mutakuopassa puhkiruostunut Kalshnikov sylissään.




Putinin kolmen päivän sodassa kohta 200 000 kaatunutta örkkiä. Se tekee noin 66 666 / päivä.

Aika saatanallinen määrä.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Putinin kolmen päivän sodassa kohta 200 000 kaatunutta örkkiä. Se tekee noin 66 666 / päivä.

Aika saatanallinen määrä.
Tuo 200 000 piti sisällään myös haavoittuneet ja muista syistä rintamavahvuudesta poistuneet henkilöt.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Jos tämä Girkin ei lähipäivinä erehdy luulemaan ikkunoita oviksi, juomaan pari litraa Novitshokilla terästettyä teetä ja ampumaan pari lippaallista sarjatuliaseella itseään selkään, niin ainakin ilmaismatka Siperialaiselle harrastusleirille luulisi olevan jo postissa.


 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Tuo T-55-vaunujen (todennäköinen) kärräys rintamalle on muuten ihan jännä veto siinä mielessä, että toisin kuin vaunuissa T-64/T-72:sta eteenpäin, niissä ei ole automaattista latausjärjestelmää, kuten ei ole jo rintamalla nähdyissä T-62 -vaunuissa. Minkäköhän ikäisiä nuorimmat tuolle vaunutyypille lataajan koulutuksen saaneet kaverit ovat? Kuudenkympin korvilla todennäköisesti. Ja nuoremmat varmasti hihkuvat innosta, kun tarjotaan mahdollisuutta kouluttautua lataajaksi tuommoiseen supervaunuun.

E: korjattu vaunutyypit oikeiksi.

T-55 taistelupanssarivaunujen valmistus lopetettiin Neuvostoliitossa v. 1981, jonka jälkeen siitä toimitettiin vielä modernisoituja eriä joukko-osastoille NL:n maavoimiin sekä merijalkaväkeen, joka sai käyttöönsä pienen erän T-55AD "Drozd" (Ob'yekt 155AD) -versiota. Kyseessä on aktiivisella omasuojajärjestelmällä (Drozd) varustettu versio.

Etenkin Afganistanin sodan alkupuolella T-55 kuului NL:n maavoimien vakiokalustoon. Vuosina '79-80 Neuvostoliiton sotilasoperaatioon Afganistanissa osallistui 39 pataljoonaa, varustettuna n. 800 taistelupanssarivaunulla, tärkeimmän vaunumallin ollessa T-54/55 eri versioineen. 80-luvun alkupuolella NL alkoi korvata T-54/55 taistelupanssarivaunuja uudemmilla T-62 ja vielä uudemmilla T-64 taistelupanssarivaunuilla. Huom. nuoremmalle polvelle muistutukseksi, NL:n Afganistanin sota alkoi "erikoisoperaationa" jouluaattona 1979, ja päättyi vuosikymmen myöhemmin, helmikuussa 1989.

T-54/55 säilyi kuitenkin pitkälle 80-lukua osana NL:n panssariasetta, merijalkaväessä vielä tämänkin jälkeen, joten voi olla, että viimeiset koulutuksen saaneet lataajat ovat syntyneet 70-luvun ensimmäisinä vuosina.

Mutta enpä paljoa edes käyttäisi aikaani tällaisen asian pohtimiseen, jos jotain, niin sota Ukrainassa on osoittanut sen, ettei Venäjällä edelleenkään piitata siitä, mikä taistelijan koulutus on kun miehiä lähetetään rintamalle. Tuskin monikaan maa olisi lähettänyt Harkovan kaltaiselle rintamalle tuhottavaksi erikoiskoulutuksen saaneita taistelusukeltajia, kuten Venäjä vuosi sitten lähetti. Tai jalkaväen iskuosastoihin (1. aaltoon) tykistöaselajin miehiä, kuten Mar'inkaan ja Vuhledariin lähetti muutamia viikkoja sitten, vain pari esimerkkiä kertoakseni.

Jos T-55 päätyy rintamalle, kuten oletan, niin Venäjä voi haalia jostain ikääntyneitä lataajia tai koota vaunumiehistöt tyyliin "kokemus opettaa" - tai jotain tältä väliltä, ja harjoituttaa miehistöjä viikon pari operoimaan vaunuilla. Ymmärtääkseni T-55 ei myöskään ole aivan helpoimmasta päästä ajettava, joten jos ei kokemusta omaavia ajajia löydy, niin siinäpä on koulutettava myös ajajia.

Oma veikkaukseni on, että Venäjä sijoittaa T-55 staattisiin asemiin miehitetylle Krimin niemimaalle sekä tärkeille puolustuslinjoille sekä tärkeisiin puolustusasemiin miehittämilleen Hersonin ja Zaporižžjan alueille, esim. Melitopolin alue, Henitšeskin ja Krimin välinen yhteys Hersonin alueen eteläosassa sekä porrastettuun linjaan Perekopin kannakselle. Venäjä on jo aloittanut Henitšeskin ja Novooleksiivkan alueen linnoitustyöt, alueen poikki kulkee tärkein logistinen yhteys Džankoista (logistinen keskus miehitetyn Krimin niemimaan pohj.osassa) Melitopoliin. Luonnollisesti Džankoista on yhteys myös luoteeseen, Perekopin kankaan kautta osaan miehittämäänsä Hersonin aluetta.
 
Pietarissa on räjähtänyt ilmeisesti Prigozhinin omistamassa kahvilassa. Väitetysti yksi kuollut ja kuusi loukkaantunutta. Pikkuhiljaa....

In St. Petersburg, an explosion in a cafe, where the military commander Vladlen Tatarsky was holding a creative evening.

The explosion occurred in Yevgeny Prigozhin's cafe, where members of the Cyberfront (Prigozhin's project) held meetings. In the photo at a meeting in this cafe, an employee of Patriot Media Slobodenyuk, who was later arrested for extortion. ВЧК-ОГПУ

Video of Prigozhin's cafe in St. Petersburg, where the explosion occurred. Vladlen Tatarsky died
 

Ice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Ikävänkantaja, Jerry100, Hereworth
Pietarissa on räjähtänyt ilmeisesti Prigozhinin omistamassa kahvilassa. Väitetysti yksi kuollut ja kuusi loukkaantunutta. Pikkuhiljaa....
BBC kertoo 15 muunkin ihmisen kuolleen räjähdyksessä. Tosin vielä tiedot ovat vahvistamattomia.
 

Ice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Ikävänkantaja, Jerry100, Hereworth
Kohta siellä ei ole tapahtunut räjähdystä ollenkaan.
Mistä tiesit. Just Kreml ilmoitti, että mitään räjähdystä ei ole tapahtunut.
Mutta joka tapauksessa, mielenkiintoista ja erittäin positiivista, että tätä poistumaa alkaa esiintymään ympäri "kaalimaata" .
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös