Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 289 758
  • 62 343

RaumTiger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Kolla/Rauma Tigers, New York Rangers
Onko nuo parasiitit (aiemmin tunnettu nimellä venäjän kansa) suurimmalta osin oikeasti niin saatanan tyhmiä että jos Putler nyt ilmottaisi kuun olevan osa neukkulaa ja kertoisi myös muuttavansa sinne hänelle rakennettuun uuteen hienoon merenrantahuvilaan niin ne uskoisi senkin? Mietin vaan että mitä kaikkea uskomatonta paskaa niille ollaan kerrottu niin kaiken ainakin tuntuvat uskovan niin miksei se tämäkin sitten menisi niille läpi...
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaosseura
Putlerin mukaan "Venäjä varaa itselleen myös oikeuden tehdä ydinkokeita, jos esimerkiksi Yhdysvalloissa tehdään kokeita".

Siis eihän nykyään kehittyneissä maissa tehdä ydinkokeita, koska niihin ei ole tarvetta. Supertietokoneet hoitaa homman tehokkaammin.

...ah mutta totta, "kehittynyt maa" ja venäläiset "(super)tietokoneet" - eiköhän sitä kohta taas Novaya Zemlyalla pauku.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Putinin puheen perusteella Venäjällä aloitetaan ruplien painaminen jolloin yllätys yllätys rahat riittääkin kaikkeen.
Kyllä, Venäjällä rahareikiä riittää. Venäläistä verenväristä unelmahöttöä.
 

omaha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Aikalailla Venäjä on uhoineen jo säälittävällä tasolla: "Venäjä varaa itselleen myös oikeuden tehdä ydinkokeita, jos esimerkiksi Yhdysvalloissa tehdään kokeita”.
Ei tohtinut Putin sanoa tyyliin”Venäjä tekee ydinkokeita, jos sitä huvittaa…” Tainneet länsimaat sanoo jotain, että ydinpuheet pois ja tuo ensimmäinen oli rohkeinta mitä tämä koulukiusaaja nyt tohti sanoa tässä vaiheessa selkäsaunaansa.
 

p_3ksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL, Jukurit
– Puhun vaikeaan aikaan Venäjälle. Maailma on muutoksessa. Nyt tapahtuvat historialliset tapahtumat määräävät maamme tulevaisuuden, Putin aloitti.

Ihan oikeassahan Putini on yllämainitussa lauseessa, historiallisia siinäkin mielessä ettei heillä mitään tulevaisuutta tule olemaankaan, paskavaltio on syöksymässä ennenpitkää jonnekin kivikaudelle, kiitos siitä pakotteille mitä tulee jatkuvasti lisää. Suuri ja mahtava armeija tulee tuhoutumaan Ukrainan aroille kevään ja kesän kuluessa, hyvässä vauhdissahan se on ollut tähänkin asti mutta vauhti tulee vain kiihtymään. Putin ja koko muu paskajoukkio tulee kohtamaan omat kohtalonsa tavalla taikka toisella ja kaikki murhaajaraiskarit tulevat saamaan aivan ansionsa mukaan.

Lisätään nyt samaan syssyyn tämäkin, aiemmat epävaltion joukkiot puskenu jo kukkaa pellolle ja lisää tulee. Joskus käy näinkin kun oikein innostuu.

 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olen aina välillä (jo reilusti ennen nykyistä terrorisotaa) pohtinut että voisiko sodankäynnin teknistymiseen vastata tolkuttomalla rupukaluston floodauksella. Ei siis edes noilla itäpaskan nykyisin käyttämällä (tai 50-luvun jälkeen tuottamalla), vaan varustamalla omat asevoimat kymmenillätuhansilla 2MS aikaisilla lento- yms. vehkeillä. Luonnollisesti tappiot olisivat hurjat, mutta toisaalta jos oma lentohärveli maksaa vähemmän kuin edes olalta laukaistava torjuntaohjus, niin riittävän hirveässä ja alamaisistaan täydellisen välinpitämättömässä paskavaltiossa voitaisiin laskea voittavaksi taktiikaksi. Länsimaissahan on täysin ymmärrettävästi panostettu laatuun määrän kustannuksella, mutta pidetty määrä luonnollisesti sellaisena että riittää epävaltioiden kylmän sodan aikaiseen kalustomäärään vastaamaan eikä sen puoleen että itäinen epävaltio pystyisi enää tuottamaan juurikaan edes sitä kehittyneempää osaa omasta roinastaan. Sotkaa ja sturmovikkia pystyisivät sen sijaan varmaankin puskemaan jopa nykyisellä teknisellä osaamisellaan hurjia määriä, jos vaan jostain löytyy piirustukset. Toki semmoisia vastaan pystynee myös sivistysmaailma tuottamaan halvempaa torjuntamateriaalia isommissa määrissä, mutta menisi siinä kuitenkin oma tovi päivittää (vai vanhentaa) tuotantolinjat ja lisäksi epävaltioilla olisi tuossa etu kun ovat lähempänä sitä sadan vuoden takaista konepajaekonomiaa ja bulkkituottajia jo valmiiksi.
Syöhän vanha kalustokin resursseja paljon. Tehdas kun tuottaa ne, niin sitten pitää johonkin osaston varustautumispaikkaan siirtää. Sieltä sitten rintamalle siirtää. Bensat, ammukset, huolto ja muutkin niihin pitää kuljettaa. Miehistöllekin pitää minimi koulutus edes järjestää, jotta osaavat niitä käyttää. Haavoittuneetkin syövät resursseja. Oliko se vanha laskelma siitä, että haavoittunut mies sitoo resursseja 11 miehen verran ennen kuin on päässyt hoidettavaksi. Varmaan resursseja menee enemmän kuin pelkällä miehistötappioluvuilla voi laskea.
 

Alba

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Packers, Ukraina
Sitä ettevät aseet tule toiminaan jos ne perustuvat venäläiseen tieteeseen ja teknologiaan.
Älä sano, huhun mukaan paikallinen saranatehdas on saamassa valmiiksi ensimmäisen prototyypin. Siitä ei ole enää pitkä matka lännen aseita vastaaviin älyaseisiin.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Vuodetun tiedon mukaan Venäjän suunnitelmissa on kuusi kansanmurhaa ja uusien osatasavaltojen hankintaa. Venäjän suunnitelmissa on siis seuraavien maiden liittäminen itseensä:

1. Ukraina
2. Valko-Venäjä
3. Moldova
4. Viro
5. Latvia
6. Liettua

Georgia puuttuu hieman yllättäen listalta, varsinkin kun se on historiallisesti laskettu Moskovan takapihaksi. Suomea ei jostain syystä mainittu, joten Punaisella Torilla ei tavata.


Tästä tuli mieleeni, että kuinka suurella panostuksella länsi - Yhdysvallat ja Eurooppa - ovat tällä hetkellä valmiita ajamaan vallan vaihtumista Venäjällä?

Lännen tuki Venäjän oppositiolle on ollut jokseenkin olematonta ennen sotaa eikä yllättäen sodan aikanakaan todellista oppositioliikehdinnän tukemista ole "tuloksista" päätellen Venäjällä tehty. Ukrainaa tuetaan koko ajan enemmän niinkuin pitääkin, mutta samalla on fiilis, että Kremlin hajoittamiseksi sisältäpäin olisi enemmänkin tehtävissä. Lopulta Kremlin horjuminen yhtä lailla ajaisi Ukrainan voittoa ja parempaa tulevaisuutta.

Kuinka paljon länsi esimerkiksi informaatiovaikuttaa Venäjällä? Tässä ei olisi edes mitään kyseenalaista koska, Venäjästä poiketen, ei tarvitsisi valehdella yhtään vaan levittää totuutta propagandan sumuttamalle kansalle. Kuinka paljon resursoimme oppositioliikkeitä Venäjällä rahallisesti, materiaalillisesti ja informaatiolla, jotta näillä olisi mahdollisuus toimia tehokkaammin?

Miksi oppositiota ei ole ennen tuettu, johtuu kyynisestä, joskin ymmärrettävästäkin arviosta siitä, että vallankumousliikehdintä Venäjällä saattaa johtaa kaaoksen kautta "vielä pahempaan" vaihtoehtoon. Tavallaan tuota tietynlaista vakautta pidettiin kuitenkin parempana kuin arvaamatonta liikehdintää. Näin oli jo kylmän sodan aikana: Länsi-Eurooppa ja Yhdysvallat eivät halunneet liikaa heiluttaa Neuvostoliiton äärimmäisen herkkää sisäistä tasapainoa, ja kun hajoaminen kunnolla Berliinin muurin murtumisen jälkeen alkoi, olivat lännen poliitikot pitkään enemmän peloissaan kuin toiveikkaita, vaikka kansat itäisessä Keski-Euroopassa, Baltiassa ja Kaukasuksella pääsivät hengittämään vapauden tuulia vuosikymmenien tunkkaisen paskan jälkeen.

Nyt kuitenkin on käymässä koko ajan selvemmäksi, että "vielä pahempaa vaihtoehtoa" ei ole olemassakaan. Nutipää The Kansanmurhaaja pitää saada vittuun tuolta, ja sen eteen pitää tehdä niin paljon, kuin mahdollista.
 
Viimeksi muokattu:

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Lisätään nyt samaan syssyyn tämäkin, aiemmat epävaltion joukkiot puskenu jo kukkaa pellolle ja lisää tulee. Joskus käy näinkin kun oikein innostuu.


Tuon kuvan alkuperäinen postaaja on muuten joku venäläissotilas.

Ei sillä, varmasti ukrainalaistenkin piiput kuumana hehkuu.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Syöhän vanha kalustokin resursseja paljon. Tehdas kun tuottaa ne, niin sitten pitää johonkin osaston varustautumispaikkaan siirtää. Sieltä sitten rintamalle siirtää. Bensat, ammukset, huolto ja muutkin niihin pitää kuljettaa. Miehistöllekin pitää minimi koulutus edes järjestää, jotta osaavat niitä käyttää. Haavoittuneetkin syövät resursseja. Oliko se vanha laskelma siitä, että haavoittunut mies sitoo resursseja 11 miehen verran ennen kuin on päässyt hoidettavaksi. Varmaan resursseja menee enemmän kuin pelkällä miehistötappioluvuilla voi laskea.
Juu lähinnä ajatusharjoituksen tasolla olen tuota pitänyt tyyliin "pärjäisikö stalinin itsemurha-aaltotaistelijat 2MS kalustollaan ja tyylillään nykyaikaista erittäin pienellä mutta vastustajalleen utopistisen kehittyneellä kalustomäärällään?". Tai nyt kun oikein muistelee niin pohdiskeluni taisi alkujaan lähteä siitä että voisiko ilmasodassa määrä korvata laadun, eli pärjäisikö esimerkiksi Suomi 64(?):llä F35:llä jos itämaa kaivaisi naftaliinista kymmeniätuhansia Yakeja, LaGGejam MiGejä jne. joita käyttivät toisen maailmansodan aikana. Luonnollisesti nuo lähetettäisiin yhdensuuntaiselle taistelulennolle pelkästään keräämään puolustajan ammuksia, jolloin huoltoa saati pilottien kuntoutusta ei tarvitsisi pohtia.

Toki täysin teoreettinen ajatelma mutta toisaalta nyt kun on seurannut tuota terroristisen epävaltion toimintaa itsemurhakävelyhyökkääjineen niin ehkä nuo saattaisi jossain vaiheessa yrittää ihan semmoistakin että pistää alamaisia marssille kohti puolustusta niin pitkäksi aikaa kunnes puolustajalta loppuu panokset tai hermokontrolli siihen tolkuttomaan teurastukseen. Paskamaan alamaiset tuskin tajuaisivat vielä tuostakaan että voisi olla parempikin valtiojohto heillä, se on kuitenkin kaikki normalna ja asiat hyvin niin kauan kun on vahva johtaja ja valtio, vaikka valtion asujamistolla itse asiassa olisikin kaikki ihan päin persettä.
 

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spåra ja K-Espoo
Onko nuo parasiitit (aiemmin tunnettu nimellä venäjän kansa) suurimmalta osin oikeasti niin saatanan tyhmiä että jos Putler nyt ilmottaisi kuun olevan osa neukkulaa ja kertoisi myös muuttavansa sinne hänelle rakennettuun uuteen hienoon merenrantahuvilaan niin ne uskoisi senkin? Mietin vaan että mitä kaikkea uskomatonta paskaa niille ollaan kerrottu niin kaiken ainakin tuntuvat uskovan niin miksei se tämäkin sitten menisi niille läpi...
Jätän tämän tähän, nuo rypsykkälampaat uskovat aivan mitä tahansa:



 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Karttahahmotelmaa Venäjän suunnitelmasta vallata Moldova ja siitä miten saisi joukkoja sinne
 

Pitakissa

Jäsen
Suosikkijoukkue
S-Kiekko, HIFK, PiTa
.Nyt kuitenkin on käymässä koko ajan selvemmäksi, että "vielä pahempaa vaihtoehtoa" ei ole olemassakaan. Nutipää The Kansanmurhaaja pitää saada vittuun tuolta, ja sen eteen pitää tehdä niin paljon, kuin mahdollista.
Valitettavasti todellinen oppositio lienee aika vähissä. Vielä putinistejakin radikaalimmat kansallismieliset ovat Putinin suurimpia kriitikoita. Sen näki myös siitä, että Telegramissa Putinin puhetta kritisoivat ne, joiden mielestä sotatoimia pitäisi kiihdyttää. Käytännössä on vaikea nähdä, että Putinin poistuessa ainakaan kansainvälisemmin tai rauhantahtoisemmin ajattelevat voimat nousisivat Venäjällä valtaan. Venäjällä ei ole sellaista kansalaisyhteiskuntaa, josta oppositio voisi nousta.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU

Tuamas

Jäsen
Kuinka paljon länsi esimerkiksi informaatiovaikuttaa Venäjällä? Tässä ei olisi edes mitään kyseenalaista koska, Venäjästä poiketen, ei tarvitsisi valehdella yhtään vaan levittää totuutta propagandan sumuttamalle kansalle. Kuinka paljon resursoimme oppositioliikkeitä Venäjällä rahallisesti, materiaalillisesti ja informaatiolla, jotta näillä olisi mahdollisuus toimia tehokkaammin?

Miksi oppositiota ei ole ennen tuettu, johtuu kyynisestä, joskin ymmärrettävästäkin arviosta siitä, että vallankumousliikehdintä Venäjällä saattaa johtaa kaaoksen kautta "vielä pahempaan" vaihtoehtoon. Tavallaan tuota tietynlaista vakautta pidettiin kuitenkin parempana kuin arvaamatonta liikehdintää. Näin oli jo kylmän sodan aikana: Länsi-Eurooppa ja Yhdysvallat eivät halunneet liikaa heiluttaa Neuvostoliiton äärimmäisen herkkää sisäistä tasapainoa, ja kun hajoaminen kunnolla Berliinin muurin murtumisen jälkeen alkoi, olivat lännen poliitikot pitkään enemmän peloissaan kuin toiveikkaita, vaikka kansat itäisessä Keski-Euroopassa, Baltiassa ja Kaukasuksella pääsivät hengittämään vapauden tuulia vuosikymmenien tunkkaisen paskan jälkeen.

Niin, toki tässä on se, että diktaattorien hallitsemissa maissa, joissa pääosa mediasta on valtion kontrollissa, on melko vaikea luoda oppositiota edes isolla tuella ja rahalla, koska mediatila on täysin valtion hallussa sekä opposition hahmot päätyvät menestyksen myötä uhaksi muodostuttuaan joko linnaan tai defenestroitumaan.

En nyt yhtäkkisellä mietinnällä muista kovin montaa onnistunutta ulkoa masinoitua vallanvaihtoa diktaattoreilta vaalien tai muuten aseettomien oppositiotoimien kautta.

Ukrainassa toki 2014 kammettiin korruptoitunut johto kansannousulla pihalle, mutta Yanukovychilla ei ollut läheskään yhtä rautaista ja kaikkialle tunkeutuvaa otetta vallasta kuin Putinilla ja koneistollaan.

Kuitenkin kylmä fakta on, että Venäjä ei ole, eikä ole koskaan, lyhyttä pätkää ysärillä lukuunottamatta, ollutkaan valtio, jossa demokratia olisi päässyt juurtumaan.
Tämä on kuitenkin se ensimmäinen vaatimus sille, että oppositiota tukemalla voisi tapahtua jotakin muutakin kuin opposition johtohahmojen katoaminen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Risa

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Valitettavasti Venäjällä oppositio on ajettu täysin marginaaliin. Ja sieltä marginaalistakin löytyy paljon semmoisia aineksia, jotka tulisivat korvaamaan diktatuurin vain toisenlaisella diktatuurilla. Ei se Navalnyi myöskään mitään demokratiaa sinne tulisi luomaan.

Venäjä on maa jota on aina johdettu rautanyrkillä. Ja demokratian juurruttaminen etenkin tämänkaltaisiin valtioihin on aina vuosikymmenien homma. Sen halun pitäisi kaiken lisäksi vielä lähteä sisältä päin.
 
Kuitenkin kylmä fakta on, että Venäjä ei ole, eikä ole koskaan, lyhyttä pätkää ysärillä lukuunottamatta, ollutkaan valtio, jossa demokratia olisi päässyt juurtumaan.
Tämä on kuitenkin se ensimmäinen vaatimus sille, että oppositiota tukemalla voisi tapahtua jotakin muutakin kuin opposition johtohahmojen katoaminen.
Nämä jutut sopivat paremmin Venäjän nykytilanne-ketjuun
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Artikkeli eräänlaisesta sotasankaruudesta, kaksi naista teki operaation taiteen ja kulttuurin pelastamiseksi.

With the first alarming news on February 24, Anna and the second co-founder of the Assortment Room, Aliona Karavaieva, began looking for volunteer opportunities and places where they could be helpful. But they quickly realized they would be most effective in their position.

Standing in line to sign up for the Territorial Defense, Aliona recalls she told Anna: "I have been standing in line for three hours. I don't think we're really needed here. Let's do what we can."

Anna and Aliona immediately thought of what would happen to art galleries and institutional archives — russian missiles could reach anywhere and destroy them. Saving art and culture when the enemy sought to destroy them was where they decided they could be most helpful.
 
Viimeksi muokattu:

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös