Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 9 926 221
  • 61 085

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Ukrainan armeija on tuhonnut örkkien komentokeskuksen/upseerimessin Hersonissa. 50 upseeria ilmeisesti kuollut iskussa. Huhutaan kahden kenraalin kuolemasta ja siitä, että yksi kenraali on kriittisessä tilassa. Kylläpä sattui ikävä vahinko puna-armeijalle....
Harmillista! Olisiko votkapullo kiertänyt ringissä ja rinki oli varsin iso.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Ukrainan armeija on tuhonnut örkkien komentokeskuksen/upseerimessin Hersonissa. 50 upseeria ilmeisesti kuollut iskussa. Huhutaan kahden kenraalin kuolemasta ja siitä, että yksi kenraali on kriittisessä tilassa. Virkakierto toimii erinomaisesti Orcs armyssä. Kylläpä sattui ikävä vahinko puna-armeijalle....
Lähde?

Huikea juttu jos näin voisi sanoa, mikäli paikkansa pitää.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Saksa se selittelee WW3:lla omia juttujaan ja tekemättä jättämisiään, kun muut maat laittavat kalustoa Ukrainaan. Ranska lähettää Caesar tykkejä:


Tämä on kyllä jännä, että mihin se raja Ukrainan avustamisessa Venäjän kannalta vedettäisiin, että olisi WW3? Periaatteessa olemme jo sodassa Venäjää vastaan.

Saa muuten nähdä, tarjoaako vielä Japani lisää painetta Venäjälle: Japan says disputed islands illegally occupied by Russia
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On mahdollista, mutta ei todennäköistä. Örkkien joukot on kaikki kuluneita.

Örkeillä on varaa kierrättää reservin kautta ei-kuluneita örkkejä jos niin haluavat, kun taas haltijoilla on pienempi reservi. Sen takia jos ja kun sota viivästyy, niin ei se välttämättä suoraan Ukrainan laariin sada. Mutta asetoimitukset rullaa ilmeisesti hyvin, ja tarvikkeita ja varusteita Ukraina onneksi saa, ilmeisesti lähes niin paljon kuin tarvii?

Toivottavasti taistelutahto säilyy. Venäjä on moukaroinut sitä taistelutahtoa esim. Harkovan alueella oikein huolella, ja niissä osittain piiritetyillä alueilla on ruoasta yms. jo pulaa.

Toki hyökkääjän puolella osa on ilmeisesti ryypännyt jo viikkotolkulla, kun sodasta tuli tuhnua sekoilua, joten Venäjällä nyt ei ainakaan ole taistelutahto tapissa.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toivottavasti tulevat PITKÄÄN harjoitukseen. Periaatteessa voivat olla kans natoprosessin turvatakuut.




Ilman ''virallisia'' turvatakuita, nuo Brittien joukot lähtisi silmänräpäyksessä pois Suomesta, jos Putte alkaisi katsomaan bluffia ja väläyttelemään ydinsota-korttia Briteille. Tietenkään tuo ei ole todennäköistä (kuten ei ollut Ukrainan sotakaan heh), mutta kyllä tässä ihan oikeat turvatakuut olisi paikallaan, eikä jotku harjoittelevat joukot ole vielä sellaista. Vaikkakin hyvä signaali ehdottomasti, ja parempi kuin ei mitään.

En ole nyt hetkeen lukenut syvällistä nato-keskustelua, ollaanko noita johonkin sopimukseen tms. pohjautuvia turvatakuita edes tekemässä, vai yritetäänkö tässä vaan nopeasti takaovesta sisään? Jonkun Bidenin haastattelun katsoin turvatakuista, kesken haastattelun Joe nukahti ja samoin minä, joten en tiedä.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Harmillista! Olisiko votkapullo kiertänyt ringissä ja rinki oli varsin iso.

Pidetään ne turvavälit! Silloin kun koronaviruksen vuoksi tuli valmiuslaki voimaan, vahva huhu kertoi, että paikallinen spurgujen seurue oli istunut vakiopaikassaan muuten kuin ennen, mutta pitivät toisiinsa hallituksen suosittelemia viiden metrin välejä.

Tuo komentokeskuksen tuhoaminen olisi todella kova veto, ja se saattaisi hetkellisesti antaa Ukrainalle aloitteen tuolla suunnalla. Katsotaan, miten käy.

Tuolta tulevat tiedot ovat valitettavasti toisinaan olleet ennenaikaisia. Tästä taitaa nyt olla pari viikkoa, kun tuolla alueella piti olla iso venäläinen joukkio motitettuna tai ainakin saarrettuna siten, että ovat Dneprin ranta selkänsä takana. Tästä ei kuitenkaan ole aikoihin ollut mitään uutisissa, joten se taisi olla vain huhu, joka jäi osoittamatta todeksi.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Amen.


Touche. Ja vaikka Venäjä johonkin meille lännelle suotuisiin rauhanehtoihin suoustuisi, niin pakotteiden on jatkuttava niin kauan, että Putin ja hänen hallintonsa on ajettu alas. Venäjä tulee tasaisin väliajoin olemaan muille valtioille uhka, jos sen annetaan jatkaa nykyisellä poliittisella järjestelmällä. Se on kaadettava, ja toivottava että maasta nousee tahtoa oikeaan demokratiaan, tai edes vähemmän neukku-henkiseen diktaattoriin.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Örkeillä on varaa kierrättää reservin kautta ei-kuluneita örkkejä jos niin haluavat, kun taas haltijoilla on pienempi reservi.
Mistä örkit kierrättää? Buchan teurastajatkin on jo heitetty takaisin tuleen ja osa tuhoutui. Eikä edes LKP tuo pikaista helpotusta, koska se jengi pitäisi kouluttaa. Naapurissa on värväyskampanjat menossa ja suksee ei ole ollut iso. Kiovasta paenneet joukot olisi tarvinneet suomalaisten asiantuntijoiden mukaan täydennyksen ja parin kuukauden levon. Eivät saa.

Ukrainalla on jo enemmän joukkoja rivissä ja kohta myös riittä aseistus.Ne teki LKP ensimmäisenä päivänä. Ase-etu on viellä vihollisella. Kuinka kuluneita on UA:n joukot, sitä ei tiedetä.
Ilman ''virallisia'' turvatakuita, nuo Brittien joukot lähtisi silmänräpäyksessä pois Suomesta, jos Putte alkaisi katsomaan bluffia ja väläyttelemään ydinsota-korttia Briteille.
Kukaan ei tule väräyttämään edes silmäluomea, kun puhisevat ytimistä.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mistä örkit kierrättää? Buchan teurastajatkin on jo heitetty takaisin tuleen ja osa tuhoutui. Eikä edes LKP tuo pikaista helpotusta, koska se jengi pitäisi kouluttaa. Naapurissa on värväyskampanjat menossa ja suksee ei ole ollut iso. Kiovasta paenneet joukot olisi tarvinneet suomalaisten asiantuntijoiden mukaan täydennyksen ja parin kuukauden levon. Eivät saa.
Käytin väärää termiä, eivät kierrätä siis mistään, vaan LKP:n kautta voisivat täydentää joukkoja, mutta toki rima sille on aika korkea. Mutta jos nykyisellään ei saada riittävää menestystä aikaan, niin ei se osittainen LKP ''reservin kermalla'' ole mahdottomuus.

Kukaan ei tule väräyttämään edes silmäluomea, kun puhisevat ytimistä.
Naiivia. Vaikka Venäjän uskottavuus onkin erittäin alhaalla, niin oikeita täysin toimivia ydinaseita heillä on, ja ydinasekortin heiluttelu toimisi moneen elämänhaluiseen poliitikkoon, ja olen aika skeptinen sen suhteen, että ainakaan Britit alkaisi katsomaan ydinasekortti-bluffia jonkun Suomen nato-jäsenyyden takia. Nyt äkkiä paperilappua Sleepy-Joe:lle, ja allekirjoitusta juuri ennen kuin nukahtaa.
 
F

Flonaldo

Ukrainalla on jo enemmän joukkoja rivissä ja kohta myös riittä aseistus.Ne teki LKP ensimmäisenä päivänä. Ase-etu on viellä vihollisella. Kuinka kuluneita on UA:n joukot, sitä ei tiedetä.
Ei tämä kyllä kuvasta todellisuutta. Venäjällä on merkittävä materiaali- ja miesvahvuusetu Donbasin taisteluissa. Kuinka suuri, sitä ei varmaan oikein kukaan osaa varmuudella sanoa - paljon on nähty arvioita, missä se on asetettu n. kolminkertaiseksi.

Ukrainan joukot ovat kärsineet merkittäviä tappioita, ja niille tappioille on luonnollisesti paljon vähemmän varaa. Uutta väkeä kyllä koulutetaan jatkuvasti, mutta edes yhden taistelukykyisen panssaripataljoonan muodostaminen vaatii jo melkoisia. Samoin kun otetaan käyttöön tätä lännestä saapuvaa kalustoa, ei se suoraan vaan junalla kulje suoraan rintamalle, missä kokeneita sotilaita olisi odottamassa.

Paljonhan Ukraina on saanut riveihinsä vapaaehtoisia, mutta se sakki kuitenkin ensisijaisesti on miehittämässä jotain checkpointeja suht kaukana rintamalinjoista. Sinällään tietysti pelkkää plussaa sekin, kun taistelukykyinen miehistö voidaan keskittää taisteluihin, eikä tarvitse heitä hukata tuollaiseen.

Ja yhtä lailla kuin ensimmäisen vaiheen eri taisteluissa taistelukykynsä menettäneet Venäjän yksiköt ovat nyt poissa pelistä, on näitä Ukrainalla. Ja sitten taas on varmasti paljon yksiköitä, jotka ovat nyt pari kuukautta olleet liki tauotta taisteluissa, mutta heitä ei vain yksinkertaisesti voida vetää pois linjoilta lepäämään, koska ei ole ketään laittaa tilalle.

Itse olen siis ainakin varovainen toiveissani. Viivytystaistelua tämäkin tullee olemaan, ja tärkeintä pitää huoli, että jokin rintamasektio ei yhtäkkiä romahda, jolloin Venäjä pääsisi iskemään puolustajien selkään. Valitettavasti voidaan nähdä liki Mariupolia lähenteleviä asutuskeskustaisteluita akselilla Slavjansk-Kramatorsk-Severodonetsk. Jos siellä kestetään, ollaan jossain kohdin sitten skenaariossa missä hyökkääjälle ei jää vaihtoehdoksi kuin vetäytyä kuten tapahtui Kiovassa.
 

Lykosia

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eikös RK ole tehty niin, että sillä pystyy käyttämään AK:n panoksia, mutta AK:ta ei voi käyttää RK:n panoksilla? Joten siis jos Suomi on sinne toimittanut RK:n patruunoita, niin niitä ei välttämättä kannata jakaa AK:ta käyttäville yksiköille, vaikka kaliiberi noin silmämääräisesti näyttäisi sopivalta?
Samaa patruunaa ne käyttää. Ei tuossa olisi mitään järkeä, koska Suomeltakin löytyy AK:ta varastosta. Esim. Vaunuissa (Leot, CVt, BMPt) yhä käytetään miehistön aseena AK kopioita, Suomen armeijan nimike on RK 72TP. Itsekin pääsin sitä käyttämään oman palveluksen aikana. Käytimme jopa siinä ihan RK 95 lippaita. Muovilippaat oli kevyempiä kuin AK:n mukana ollut teräslipas. Muuten RK 72 oli paljon kevyempi kuin RK 95. Muovilippaan kanssa tuntui, ettei painanut mitään.

Onkohan missään edes vahvistettu, että juuri RK:tä on lähetetty Ukrainaan eikä esim. AK kopioita, joita meiltä löytyy rekkalasteittain? Niitä on saatu sekä Puolasta, Neukuilta, Itä-Saksasta ja Kiinasta.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Tästä taitaa nyt olla pari viikkoa, kun tuolla alueella piti olla iso venäläinen joukkio motitettuna tai ainakin saarrettuna siten, että ovat Dneprin ranta selkänsä takana.
Samoihin aikoihin Venäjän huhuttiin vetäytyvän Hersonista. Sen sijaan alueelle lisättiin "kerran vielä"-hengessä lisää paukkuja ja lähdettiin hyökkäykseen. Ilmeisesti poliittinen johto asetti vastoin armeijan johdon toiveita edelleen tavoitteeksi koko rannikkoalueen valloittamisen Odessaa myöten, aina Transnistriaan saakka.

Oletan armeijan johdon ehdottaneen Hersonista vetäytymistä ja tiputtautumista Dneprin eteläpuolelle. Joen rajaama alue olisi nykyistä etulinjaa helpommin puolustettavissa. Nyt Venäjä tuhlaa miehistöä ja kalustoa yrittämällä kykyihinsä nähden edelleen liian monen rintaman hyökkäyssotaa. Onneksi.
 

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sprot
Paljonhan Ukraina on saanut riveihinsä vapaaehtoisia, mutta se sakki kuitenkin ensisijaisesti on miehittämässä jotain checkpointeja suht kaukana rintamalinjoista. Sinällään tietysti pelkkää plussaa sekin, kun taistelukykyinen miehistö voidaan keskittää taisteluihin, eikä tarvitse heitä hukata tuollaiseen.
Juu mene kertomaan tämä "fakta" niille ulkomaalaisille sadoille vapaaehtoisille taistelijoille ketkä ovat raporttien mukaan tällä hetkellä jumissa tai kuolleet Mariupolin terästehtaan kellareissa...

edit: Muistin väärin, ovatkin ulkomaalaisia palkkasotureita n. 400
edit2: Venäjän puolustusministeriö näköjään tiedottaa niin ei tähänkään tietoon voi luottaa.

 
Viimeksi muokattu:

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei tämä kyllä kuvasta todellisuutta. Venäjällä on merkittävä materiaali- ja miesvahvuusetu Donbasin taisteluissa. Kuinka suuri, sitä ei varmaan oikein kukaan osaa varmuudella sanoa - paljon on nähty arvioita, missä se on asetettu n. kolminkertaiseksi.
Noissa taisteluissa on RUS etu. Joukkojen kokonaismäärässä UA on edellä. Kiitos LKP. Toki noista on paljon vihreänauhaisia makkaranpaistajia.
Ukrainan joukot ovat kärsineet merkittäviä tappioita, ja niille tappioille on luonnollisesti paljon vähemmän varaa.

Jos vaihtosuhde on 1:1, niin se riittää UA. Ilmeisesti Ukrainan tappiot ei ole niin suuria kuin venäjällä. Läntiset lähteet arvio, että RUS onkärsinyt 20-25% ja Zelenskyin ilmoitus UA tappioista on muutaman päivän takaa 3000+10000. Jos ilmoitti puolet oikeista, niin sekään ei olisi vielä katastrofi Ukrainalla. Sotilaallisesta katastrofia siis tarkoitan.
Paljonhan Ukraina on saanut riveihinsä vapaaehtoisia, mutta se sakki kuitenkin ensisijaisesti on miehittämässä jotain checkpointeja suht kaukana rintamalinjoista. Sinällään tietysti pelkkää plussaa sekin, kun taistelukykyinen miehistö voidaan keskittää taisteluihin, eikä tarvitse heitä hukata tuollaiseen.
Siellä on menossa jo kolmas rundi ja osalla on sotakokemusta, ei kaikki ole noviiseja. Siellä on käyty sotaa jo 8 vuotta.
Ja yhtä lailla kuin ensimmäisen vaiheen eri taisteluissa taistelukykynsä menettäneet Venäjän yksiköt ovat nyt poissa pelistä, on näitä Ukrainalla. Ja sitten taas on varmasti paljon yksiköitä, jotka ovat nyt pari kuukautta olleet liki tauotta taisteluissa, mutta heitä ei vain yksinkertaisesti voida vetää pois linjoilta lepäämään, koska ei ole ketään laittaa tilalle.
Me ei tiedetä oikeastaan paljoakaan kierrätyksestä.Ainoastaan se, että Kiovan suunnalta paenneita yksiköitä on jo heitetty tuleen idässä. Niin ja jotkut ulkomaalaiset vapaaehtoiset on päässeet kotiin vajaan kuukauden sotimisen jälkeen.
 
F

Flonaldo

Juu mene kertomaan tämä "fakta" niille ulkomaalaisille sadoille vapaaehtoisille taistelijoille ketkä ovat raporttien mukaan tällä hetkellä jumissa tai kuolleet Mariupolin terästehtaan kellareissa...
Missä tällaisia raportteja on ollut? En ole nimittäin yhtäkään nähnyt, ja nyt aika tarkkaan tulee kuitenkin seurattua.

Ainakin tähän asti kuukauden ajan on raportoitu, että Mariupolia puolustavat Ukrainan armeijan 36. merijalkaväen prikaati ja Azovin pataljoonan joukot.
 
F

Flonaldo

Noissa taisteluissa on RUS etu. Joukkojen kokonaismäärässä UA on edellä. Kiitos LKP. Toki noista on paljon vihreänauhaisia makkaranpaistajia.

Jos vaihtosuhde on 1:1, niin se riittää UA. Ilmeisesti Ukrainan tappiot ei ole niin suuria kuin venäjällä. Läntiset lähteet arvio, että RUS onkärsinyt 20-25% ja Zelenskyin ilmoitus UA tappioista on muutaman päivän takaa 3000+10000. Jos ilmoitti puolet oikeista, niin sekään ei olisi vielä katastrofi Ukrainalla. Sotilaallisesta katastrofia siis tarkoitan.
Onko sinulla jotain lähdettä tuolle? Kun siis niitä lähteitä on runsaasti, jotka arvioivat taistelujoukkojen määrän olevan Venäjällä kertaluokkaa suurempi yhä.

LKP, LKP, LKP toistelu ei sitä muuksi muuta, kun on moneen kertaan ihan julkisesti todettu, että toistaiseksi on otettu vain vapaaehtoisia ja sellaista väkeä, mistä suorilla pystyisi vain muodostamaan uusia joukkoja on ollut kuitenkin rajallisesti. Ihan Ukrainan armeijan/johdon tasoltakin on koko ajan toisteltu, että Venäjällä on suuri mies- ja materiaalietu.

Jos Ukrainan tappiot olisivat tuplat (toivottavasti eivät ole, enkä uskokaan olevan), olisivat ne prosentuaalisesti vähintään yhtä suuret kuin Venäjällä. Olettaen siis että tappiot painottuvat lähes kokonaan niihin sotaakäyviin joukkoihin, eivät makkaranpaistajiin.

Siellä on menossa jo kolmas rundi ja osalla on sotakokemusta, ei kaikki ole noviiseja. Siellä on käyty sotaa jo 8 vuotta.
TASS lähteenä vähän kyseenalainen Venäjän virallisena uutistoimistona, mutta jos oletetaan tuon olevan totta... niin nyt olisi siis siirrytty kutsumaan jengiä, joka on yliopisto-opintojensa yhteydessä käynyt lyhyen reserviläiskurssin. Eikö tuo nyt ole siis lähteenä argumentti itseäsi vastaan? En yhden yliopistokurssin kävijöitä ihan heti olisi pistämässä haupitsin puikkoihin.
 

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sprot
Missä tällaisia raportteja on ollut? En ole nimittäin yhtäkään nähnyt, ja nyt aika tarkkaan tulee kuitenkin seurattua.

Ainakin tähän asti kuukauden ajan on raportoitu, että Mariupolia puolustavat Ukrainan armeijan 36. merijalkaväen prikaati ja Azovin pataljoonan joukot.
My bad, muistin väärin, ulkomaalaisia palkkasotureita on jumissa n. 400 eli olet varmasti oikeassa...

edit: Venäjän puolustusministeriö näköjään tiedottaa niin ei tähänkään tietoon voi luottaa.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös