Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 9 981 142
  • 61 397

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Lviv ja Puola pikaisesti kun noita historioita katsoo , niin ei ihmetytä että venäjän vastaisuutta löytyy noin paljon. Putte tekosillaan ainakaan tuota pysty parantamaan. Melkein sanoisin väite veljeskansan kimppuun on länsimaista propagandaa ja Ukraina todella kaukana venäläisistä muumioista.

Puolalla taitaa muuten olla kovin hinku payday:hin, kun huomanneet että venäjä heikko.
 
Viimeksi muokattu:

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Onneksi sää näyttää suosivan ukrainalaisia. Aivan totaalinen mutavellikeli tuloillaan ellei ole jo, vettä on tullut ja näyttäisi satavan jopa kovaakin koko ensi viikon...
Jos näin on niin se on vain hyvä ukrainalaisten kannalta. Tuolla on vaikea liikkua raskaalla kalustolla mutavellissä. Ukraina puolustaa urheasti maatansa.

Ukraina tarvitsee nyt runsaasti aseita ja ammuksia elintarvikkeiden ja veden lisäksi lääkkeistä nyt puhumattakaan.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Toisaalta, yllättävän pitkäikäisiä noi merivoimien alukset ovat muillakin mailla. Varsinkin lentotukialukset ovat palveluksessa vuosikymmeniä.
Voin muistaa väärinkin, mutta olikohan niin, että jenkeillä oli vielä 80-luvulla joku isompi taistelulaiva aktiivikäytössä, joka oli osallistunut WWII:een.
Mutta onhan toi Venäjän laivasto aika aikansa elänyttä. Uudemmat taitavat liikkua paraateissa Nevalla, mutta eipä niitä muuten näy.
Oli vielä Persianlahden sodassakin.
USS Iowakin otettiin pois aktiivikäytöstä vasta 80-luvulla.
 

ipaz

Jäsen
Nyt on Peskovilla kovat piipussa.
Tuoreimmassa lausunnossa ukko uhosi, että jos Ukraina ei lopeta hyökkäyksiään niin... niin... Venäjä julistaa Ukrainalle sodan!



Tämähän ei ole mikään naurun asia, jos Venäjä näillä false flag-operaatiollaan menee julistamaan sodan. Silloin siellä laitetaan käytäntöön sotatilalaki ja maa tekee LKP:n. Venäjä kun ei tällä hetkellä ole virallisesti sodassa, niin he voivat katsoa tuon olevan ainoa pois pääsy tilanteesta. Eli satoja tuhansia miehiä aseisiin ja Ukrainaan - tällä kertaa sotimaan Venäjälle "hyökännyttä" valtiota vastaan. Kuulostaa ikävän tutulta...
 
Suosikkijoukkue
HPK
Eli satoja tuhansia miehiä aseisiin ja Ukrainaan - tällä kertaa sotimaan Venäjälle "hyökännyttä" valtiota vastaan. Kuulostaa ikävän tutulta...

LKP voisi myös lisätä sodan vastustamista Venäjällä. Helppo se on kannattaa sotaa kun ei itse tarvitse istua bemarissa samalla kun Javelin kolahtaa kattoon.
 

Ice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Ikävänkantaja, Jerry100, Hereworth

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Joko ne pikkurahalla tapettaviksi raahatut vähemmistökansojen miehet on niin lopussa että pitää julistaa sota ja LKP ja tuoda puhdasveristä tykinruokaa?
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Yllättyneet käsi ylös. Venäjä itse tulitti Klimovoa. Puhelussa sivuttu myös Moskovan kerrostalopaukkuja.

Putinin pressauran alussa muuan pommit räjähteli pitkin Moskovaa ja siitä syytettiin Tsetseenejä.

 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
LKP voisi myös lisätä sodan vastustamista Venäjällä. Helppo se on kannattaa sotaa kun ei itse tarvitse istua bemarissa samalla kun Javelin kolahtaa kattoon.

Jossain näin arvion että 40% Kiovan rintamalta itään siirretyistä joukoista on melko haluttomia taistelemaan, jotkut väitteet kertovat että osa miehistöstä on noussut esimiehiään vastaan. Saattaapi olla länsimaista hapatustakin, kuka näistä selvän ottaa.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Joko ne pikkurahalla tapettaviksi raahatut vähemmistökansojen miehet on niin lopussa että pitää julistaa sota ja LKP ja tuoda puhdasveristä tykinruokaa?
Viimeiseksi kuitenkin säästetään Pietarin ja Moskovan keskiluokan pojat. Ihan kovin kauheasti muualla sitä keskiluokkaa ei olekaan. En kyllä yhtään sisäistä niitä "vasemmistolaisia" jotka näkevät tarpeelliseksi myötäillä tätä fasistista, ryöstökapitalistista luokkayhteiskuntaa.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Oli vielä Persianlahden sodassakin.
USS Iowakin otettiin pois aktiivikäytöstä vasta 80-luvulla.
Toki olivat poissa aktiivikäytöstä sellaiset 30 vuotta tuossa välissä. Eli otettiin juuri 80-luvulla takaisin seilaamaan meriä osana Reaganin hallinnon satsauksia ja muokattiin samalla aseistusta vähän nykyaikaisempaan suuntaan.

Mutta edelleen taistelulaiva olisi tykistönsä puolesta aivan järkyttävän tulivoimainen kokonaisuus, jos vain pääsisi vapaasti laukomaan murkulaa esimerkiksi jonkin maakohteen niskaan vailla huolta ohjuksista tai muusta ikävästä omaan suuntaan.
 

SgtMarkov

Jäsen
Ihan varmasti tulen itsekin käymään tuolla. Ainakin Tsernobylissa, jossa oli tarkoitus käydä, mutta covid-pandemia iski maailmaan. Samalla tulee tsekattua Kiovakin.
Suosittelen. Käytiin Pripjatissa 5 vuotta sitten ja siinä samalla Kiovassa. Kiova on kaunis kaupunki ja toivottavasti sellaisena saa pysyä. On sielläkin ne omat rähjäiset lähiönsä, mutta missäpä kaupungissa sellaisia ei olisi.

Ukrainalaisten kanssa oli myös todella miellyttävä asioida, vaikka joidenkin asioiden kanssa oli sellaista säätöä ettei Suomessa voisi kuvitellakaan joutuvansa sellaisiin tilanteisiin. Esim, eräänä iltana taksin kyydissä Kiovan keskusasemalta kämpille se auto levisi kesken matkantekoa, mutta silmien pyörittelyn ja varsinkin venäläisille tyypillisen mussuttamisen sijaan kaiffari soitti kaverinsa paikalle, jonka kyydissä saimme taittaa loppumatkan. Tippasin tietenkin molemmat kuljettajat ruhtinaallisesti.

Tämmönen pieni offtopic tähän kohtaan.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Omaa pohdintaa Venäjän Ukrainassa olevan rauhanturvaoperaation lopputulemasta Suomen, suomalaisten ja omien lapsieni kannalta. Esitän kolme vaihtoehtoa.

1. Venäjä saavuttaa tavoitteensa ja voittaa sodan. Ukraina suostuu kansanmurhan edetessä rauhaan, jossa Krim ja mielikuvitusvaltiot jäävät Venäjälle. Ukrainan miehitetyt osat venäläistetään ja ukrainalaiset siirretään Siperiaan. Silvottuun Ukrainaan takaa EU rauhan ja samalla Länsi vajoaa samaan tilaan kuin ennen rauhanturvaoperaatiota. Saksa ostaa iloisena neuvostokaasuaan, Venäjän talouspakotteet puretaan ja YK julistaa uuden liputuspäivän rauhan kunniaksi. Suomessa viemäreissä kyyhöttäneet eskoahot, paavolipposet, jarikurrit, palefaset, kaimykkäset ja antonrönnholmit ilmestyvät Ylen A-Studioon kertomaan kokemuksistaan. Tarja Halonen valitaan poikkeuslailla uudelle presidenttikaudelle Suomessa. Suomen puolustusvoimien budjettia pienennetään, koska uusi YYA-sopimus takaa rauhanajan jatkumisen, koska vasemmistomedian ajama NATO-vastainen kanta voittaa. Suomi luottaa vahvasti kahdenväliseen hyökkäämättömyyssopimukseen. Fazer perustaa makeistehtaita Venäjälle. Suomen ja Venäjän välille solmitaan Alex Stubbin aloitteesta viisumivapaus. Kaikki ovat iloisia. Venäjän voitonpäivänä Suomessa nähdään paljon punaisia vappupalloja. Ja kaikki venäläiset ovat ystäviä yli kaiken.

2. Venäjä saavuttaa tavoitteensa. Se saa rauhanneuvotteluissa pitää Krimin ja muut mielikuvitusvaltionsa. Suomi liittyy NATOon ja vahvistaa puolustustaan. Venäjä ahdistetaan energia- ja perseensuristimien vientikielloilla ahtaalle, josta venäläiset pitävät. Fasistit on kukistettu. Taloussaartoa höllennetään ja Paavo Lipponen kaasuputkineen ilmestyy kehiin. Viha kytee kaikkialla - etenkin entisissä Neuvostoliiton alla olleissa valtioissa (Viro, Puola, Slovakia). Suomi nimittää Venäjänsuhteiden erikoisasiantuntijaksi Kirsi Pihan, jonka ikkunan alla natsit parveilevat. Ylen aamulähetyksissä viides kolonna yrittää sopertaa jotain, jota Matti Rönkä komppaa. Suomi jakautuu kahteen osaan. Neuvostomyönteisiin ja sitten niihin, jotka ei ole ehkä samaa mieltä.

3. Rauhanturvaoperaatio on venäläisiltä mennyt hieman pieleen. Maa hajoaa useiksi eri ”tasavalloiksi” talouspakotteiden yhä kuristaessa maata. Venäjä vajoaa täydelliseen kaaokseen. Suomi liittyy NATOon. Suomessa vahvana esiintynyt viides kolonna kaivetaan esiin ja viedään oikeuteen. Paavo Lipposen ja Esko Ahon ulkomaiset tilit jäädytetään. Venäjän vapautusarmeija karkotetaan ikuisiksi ajoiksi valtaamiltaan mm. Georgian ja Moldovan alueilta.

Totuus lienee noiden kolmen vaihtoehdon väliltä ehkä jokin. Tai sitten ei tai ehkä. Neuvosto-Venäjällä on tällä hetkellä kaksi länsinaapuria, jotka eivät kuulu NATOon. Ukraina ja ...
Lainaan kaikkien idioottien tapaan omaa viestiäni jostain ikuisuuksia sitten.

Aika hyvin tuo vaihtoehto 2. näyttäisi nyt (15.4. olevan tilanteen mukaan) toteutuvan. Suomi menee NATOon maailmanparantamisesta takaisin todellisuuteen palanneen PM:n ja presidentin johdolla ja vahvistaa asevoimiaan. Venäjä saanee jonkinlaisen rauhan aikaan ja ehkä jopa näitä mielikuvitusvaltioitaan. Suomessa viides kolonna eli Haloset ja Lipposet on Helsingin Sanomien toimesta kaivettu esiin sopertelemaan neuvostojuttujaan.

Kirsi Pihaa ja ikkunanatseja en ole julkisuudessa havainnut. Aina vain kiristyvät talouspakotteet toivottavasti jatkuvat Venäjän ja liittolaisten osalta aluksi sellaiset 350 vuotta.

Odotan mielenkiinnolla kehitystä Suomessa ja Venäjällä. En vain itseni ja lapsieni vaan kaikkien suomalaisten ja sivystyksen vuoksi.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ukraina tarvitsee nyt runsaasti aseita ja ammuksia elintarvikkeiden ja veden lisäksi lääkkeistä nyt puhumattakaan.

Venäjä ei katso enää kovin hyvällä lännen asetoimituksia

"Venäjä on lähettänyt Yhdysvalloille diplomaattisen nootin, jossa se varoittaa "arvaamattomista seurauksista" mikäli Yhdysvallat ja Nato jatkavat Ukrainan aseistamista. Asiasta uutisoivan The Washington Post -lehden mukaan nootti oli päivätty tiistaille ja siinä käsiteltiin "Venäjän huolenaiheita, jotka liittyvät massiivisiin aseiden ja sotatarvikkeiden toimituksiin Ukrainalle".

- Kehotamme Yhdysvaltoja ja sen liittolaisia lopettamaan Ukrainan vastuuttoman militarisoinnin, jolla on arvaamattomia seurauksia alueelliselle ja kansainväliselle turvallisuudelle, nootissa sanottiin yhdysvaltalaislehden mukaan."
 

Jerry100

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihdoin Oranssi
Lainaan kaikkien idioottien tapaan omaa viestiäni jostain ikuisuuksia sitten.

Aika hyvin tuo vaihtoehto 2. näyttäisi nyt (15.4. olevan tilanteen mukaan) toteutuvan. Suomi menee NATOon maailmanparantamisesta takaisin todellisuuteen palanneen PM:n ja presidentin johdolla ja vahvistaa asevoimiaan. Venäjä saanee jonkinlaisen rauhan aikaan ja ehkä jopa näitä mielikuvitusvaltioitaan.

Natoon Suomi liittyy. Se alkaa olla selvä mutta eihän rauha ole lähimainkaan ja Ukraina ei todellakaan ole luovuttamassa Krimiä ja muita Venäjän pilaamia leikkivaltioita (joita kukaan ei siis tunnusta)
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Olisi mielenkiintoista nähdä joku aikajanaan verrattu statistiikka Venäjän uhoamisesta ja sössötyksestä. Tuntuu, että nyt viimeiset hetket on menty ainoastaan entistä sakeampaan satunaiseen ulosantiin satanisteistä jne, sekä jopa sodalla Ukrainaa vastaan uhkaamiseen. Aikaisemmin tuli tasaista tykitystä enemmän "johdonmukaista" propagandaa ja omien renkaiden pumppaamista.

Tähän ulosantiin peilaten alkaa kuulumaan federaation viimeisiä kuolonkorinoita. Toivottavasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös