Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 023 311
  • 61 555

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyselin Putinin mahdollisia yökyläkavereita pari sivua sitten mutta eihän tässä tulvassa kaikkea voi huomata. Eli onko Putinilla vielä kavereita valtioiden johdossa? Lähi-Itä, Etelä-Amerikka? Afrikka? Aasia?
On sillä vielä yksi kaveri Syyrian presidentti Bašar al-Assad. Molemmat heistä voitaisiin tuoda samaan aikaan Haagin sotarikostuomioistuimen eteen ellei sitten kävisi niin onnellisesti, että joku päästäisi nuo ihmispaskat sitä ennen päiviltään.
 

tty_01

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Putin oli ainakin kolme asiaa lukenut täysin väärin.

1. Venäjän armeijan taistelukyky
2. Ukrainan armeijan taistelukyky
3. Lännen heikkouden
Omasta mielestä kuitenkin tuo ensimmäinen on ratkaiseva. Sotilaiden motivaatio taistella Ukrainassa ei ole ollut sellainen, mitä Putin odotti. Pakko on mennä kun käsketään, mutta paljon hitaammin kuin olisi ollut mahdollista.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
On tää jotenkin helvetin hienoa, että koko muu maailma seisoo yhdessä Ukrainan takana ja tilanne yhdistää kaikkia ihmisiä yhteen. Täälläkin Jatkoajassa on kaikkien joukkueiden faneja, jotka vääntää keskenään jääkiekosta. Maailmassa on erilaisia, erivärisiä, erimaailaisia ja eri aatteen omaavia ihmisiä, mutta kaikilla on sama päämäärä; tukea Ukrainaa, elää Ukrainan mukana ja saada roistovaltion diktaattori heittämään veivinsä.
Vähemmän tärkeistä asioista ehditään säätää ja vääntää joskus myöhemminkin. Tämä huomattiin nopeasti Jatkoajassa, ja sama näyttää tarttuneen valtiojohtajiin Euroopassa, ja lähestulkoon ympäri muutakin maailmaa.

Saatamme elää maailmanhistoriallisen muutoksen suuria hetkiä.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Iltasanomien seurannasta tämä lause, boldaus oma:

Venäjän presidentti Vladimir Putin määräsi ydinasevalmiutensa hälytystilaan ja syyttää länsimaita vihamielisistä toimista Venäjää kohtaan.

Ihan vaan pisti taas mietityttämään pientä ihmistä, että mitenkäs nuo heidän omat toimet Ukrainassa??? Onneksi ne eivät ole millään tapaa vihamielisiä, vaan täysin rauhanomaisia ja ystävällisiä. Voi vittu nyt sentään, on näillä pokkaa!
Putin ei tietenkään uskonut lännen yhtenäiseen rintamaan aloittaessaan sodan. Uskoi saavansa ainakin Kiinan taakseen. Nyt kun on käynyt niin että Länsi seisoo yhtenä rintamana ja Kiinakin on vielä pahoittanut mielensä sekä samalla omakin tekeminen on kärsinyt pahoja takaiskuja, ääni kellossa muuttuu.

Tällainen sotahullu diktaattori, joka on ollut vallan jo liian kauan ja janoaa itselleen koko aurinkokunnan herruutta, voi sanoa mitä vaan paskaa eikä mikään tunnu hänestä edes pahalta.

Putin pitää saada pois vallankahvasta ennen kuin niitä ydinaseita lähtee risteilemään. Ei ole mitään takeita mihin osuvat, jos maahan asti pääsevät.

Toki Nato seuraa erittäin tarkkaan kokoajan ja taukoamatta, mitä Venäjällä tapahtuu. Yksikään raketti ei nouse ilmaan etteikö Nato tietäisi siitä välittömästi. Silloin on mahdollista, että se pystytään tuhoamaan ennen kuin osuu maankamaralle.
 

12961

Jäsen
Venäjältä tuutataan nyt twitterin täydeltä videoita, joissa pankkiautomaateille on kymmenien metrien jono. Tässä voisi sanoa käynnissä olevan jonkinasteinen bank run. Huominen päivä on siinä mielessä erittäin mielenkiintoinen.

Toivottavasti jatkuu niin laajana, että korjaava setelirahoitus räjäyttää nytkin korkealla laukkaavan inflaation katosta läpi.

Visa ja Mastercard sulkivat venäläiset kortit ulkomailla. Kiva lomailla vaikkapa Thaimaassa ilman korttia. Onkohan mahdollisuuksia ulottaa pakotteita korttien toimintaan myös venäjällä? Tuolla saataisiin aikaan melkoinen käteispaniikki.
 

HPL76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joopa joo. Ei tullut Putesta Uuden Neuvostoliiton Tsaari Vladimir Suurta. Voi meinaan hiukan kyrsiä siellä bunkkerissa kun tajuaa että olisi voinut koko luonnollisen loppuelämänsä heilua maansa johdossa ja täytellä taskujaan. Ehkä olisi jossain vaiheessa vetäytynyt eläkkeelle johonki Sotsiin polttelemaan kuubalaisia sikareita ja kattelemaan KHL-matseja.

Nyt ehkä rupeaa uppoamaan tuonkin porsaan tajuntaan että jäljellä on maa jonka talous on aivan kuralla, omat rikkaudet vähenemään päin, ja lähes koko muu maailma toivoo että otsaan lävähtäisi kuula. Kavereita ei juuri ole.

Pakko sanoa että naamani vääntyy ilkeään hymyyn kun ajattelen tuota mulkkua hikoilemassa jossain kellarissa ja yrittävän selittää tovereille että nyt pitäis niitä ydinaseita hei jätkät ruveta ettimään.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Vähemmän tärkeistä asioista ehditään säätää ja vääntää joskus myöhemminkin. Tämä huomattiin nopeasti Jatkoajassa, ja sama näyttää tarttuneen valtiojohtajiin Euroopassa, ja lähestulkoon ympäri muutakin maailmaa.

Saatamme elää maailmanhistoriallisen muutoksen suuria hetkiä.
Todellakin! Minskissä ainakin vaikuttaisi olevan sellaista liikehdintää, että siellä saattaa jotain tapahtuakin. Sitä kautta sama voi laajentua Venäjän suuntaan, jos sielläkin on jo ollut mielenosoituksia sotaa vastaan. Molemmissa maissa on ollut suurempia mielenosoituksia viime vuosina ja kansa tietää takuulla, mitä siitä vo iseurata. Rohkeutta löytyy nyt siitä huolimatta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ck

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Minä toivon, että Putin saadaan mahdollisimman nopeasti Haagiin sotarikostuomioistuimeen ja loppuelämäksi telkien taakse.

Miksi? Henki veke ja maailma on parempi paikka.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Tapahtumat torstaiaamusta tähän hetkeen ovat osoittaneet kyllä hyvin, miten haastavaa on käydä (menestyksellistä) hyökkäyssotaa suhteellisen laadukkaasti aseistettua ja motivoitunutta puolustajaa vastaan. Varsinkin nykyaikaisilla "siisteillä" vaatimuksilla. Ylivoimaisella teknologialla ja tulivoimalla voidaan periaatteessa tuhota vastapuolen elävä voima ja kalusto, mutta tähän vaadittaisiin jo Yhdysvallat-tason asevoimat. Venäjän terävinkin kärki on osoittautunut varsin tylsäksi ja käytössä olevat asejärjestelmät ovat olleet joko tilanteeseen sopimattomia tai eivät ole vaihtoehtoisesti toimineet etukäteen oletetulla tasolla. Ja huvittavinta tässä on se, että kaiken lisäksi on todellakin ilmeisesti kuviteltu jonkinlainen miehityskin toteutettavaksi varsinaisen "vapautusoperaation" kylkiäisenä. Myöhemmin on mielenkiintoista lukea selvityksiä ja kuulla lausuntoja siitä, mitä Venäjän puolustusministeriössä ja pääesikunnassa on asioista ajateltu ennen hyökkäystä.

Täällä moni on ottanut jo hyvin kantaa Putinin "ydinaseuhkaan", mutta toistetaan vielä vähän samaa mantraa. En olisi asiasta todellakaan huolissani, sillä ydinaseilla kalistelu on aina ollut osa suurvaltapolitiikkaa ja ne otetaan yleensä peliin aina siinä vaiheessa kun jollakin osapuolella alkaa olla merkittävä arvovaltatappio näköpiirissä. Kylmän sodan aikaan molemminpuoleisia "valmiustiloja" nähtiin käytännössä jokaisen isomman kriisin yhteydessä. Kynnys ydinaseiden käyttämiseen on nykyisessä "hyvinvoivassa" maailmantilanteessa niin suuri, että niitä tullaan käyttämään vain aivan viimeisenä keinona, eli siinä tilanteessa, kun oman valtio on varmasti tuhoutumassa ilman ydinaseoljenkortta. Tämänkin määrittely on tietysti mielipidekysymys, mutta nykytilanteessa ollaan Venäjän osalta vielä aivan muissa sfääreissä. Esimerkiksi toisessa maailmansodassa ei yksikään osapuoli edes totaalisen luhistumisen edessä hyödyntänyt kemiallisia aseita, vaikka jokaisella suurvallalla oli niitä varastossa helvetilliset määrät.

E: vielä loppuun pari sanaa vallanvaihdosta Venäjällä. Johtoportaan henkilöistä on viimeksi tehty ruumiita silloin, kun Malenkov ja Hrustsov poistivat Berijan valtapelistä 1953. Eli mitään hirveän dramaattista vallanvaihtoa ei välttämättä nähdä. Toki kansainvälisen yhteisön painostus on tässä tilanteessa tietynlainen uusi muuttuja, sillä Neuvostoliiton sisäisiin asioihin ei kenelläkään ollut mitään sananvaltaa. Nyt taas pelkkä rauhallinen eläköityminen ei välttämättä onnistu.
 

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vuonna 95 maailmanmestaruuden jälkeen sai kokea kun koko Suomi oli yhtenäinen ja myöhemmin vuonna 2004 Kärppien voittaessa koko Oulu piti yhden illan yhtä. Silloin juhlittiin ja iloittiin yhdessä, mutta kumpaakaan noista tunteista ei voi verrata tähän kuinka hyvältä tuntuu tämä koko euroopan yhtenäisyys.

Ukraina taistelee meidän kaikkien puolesta ja tekee tällä hetkellä maailmasta paremman paikan elää.

Kiitokset myös täältä suunnasta tähän ketjuun. Hyvin pysyy kartalla tapahtumista ja pienen mediakritiikin kun säilyttää niin varmasti parhaita palstoja tiedonhankintaan.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Putin oli ainakin kolme asiaa lukenut täysin väärin.

1. Venäjän armeijan taistelukyky
2. Ukrainan armeijan taistelukyky
3. Lännen heikkouden

Näistä näkisin, että tuo kolmas on se kaikkein merkittävin juttu, jonka hän laski vituiksi. Kun nyt ei siis puhuta enää pelkästään lännestä, vaan jopa Kiina ja Japanikin ovat osallistuneet talkoisiin noiden pakotteiden muodossa.

Olen samaa mieltä ja minut on tosiaan yllättänyt ensinnäkin EU:n nopea reaktio, mutta myös se, kuinka paljon EU:lla näyttää oikeasti olevan vaikutusvaltaa maailmalla. "Eihän se ole kuin tavattoman jähmeästi toimiva , savijaloilla seisova talousliitto", tällaisia ajatuksia on omassakin päässä vuosien varrella aina synkkinä hetkinä pyörinyt. Ei tietenkään voi unohtaa USA:n panosta, mutta silti tosiaan jopa Kiinan kaltaiset maat ovat valmiimpia _uhraamaan_ suhteet Venäjään kuin _vaarantamaan_ suhteensa Eurooppaan heille aika merkityksettömässä konfliktissa.
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Putte on yrittänyt koko uransa ajan lyödä kiilaa länsivaltioiden yhtenäisyyteen. Välillä on hetkittäin tuntunut, että hän olisi siinä jossain määrin onnistunutkin. Nyt Putte teki kuitenkin jättimäisen virhearvion, sillä kiila osui hänen ja oman maan kansan väliin, kun taas muu maailma on lähes yhtenä rintamana Ukrainan takana. Putte on kohta yksin ja jäljellä on vain epätoivo. Voi vain toivoa, että käyttää syanidia ydinaseen sijaan.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Aivan liian kevyt rangaistus siitä mitä on tehnyt. Kohdatkoon tekojensa seuraukset, eli tuomiolle ja loppuelämäksi mätänemään jonnekin.
Jos Putin vangitaan, niin hurmaantunut kansa varmaan onnistuu sen vapauttamaan ja nostamaan valtaan takaisin. Henkilökultti on niin vahva, että uskoakseni hänet tapetaan ensisijaisesti jos vallanvaihto tulee.
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Putin oli ainakin kolme asiaa lukenut täysin väärin.

1. Venäjän armeijan taistelukyky
2. Ukrainan armeijan taistelukyky
3. Lännen heikkouden

Tässä kävi varmaan tietynlainen arviointivirhe sekä vastustajan aiheuttama aikataulu. Putin varmaankin luotti että venäläiset ovat riittävän aivopestyjä tällaiseen operaatioon. Siinä voi kuitenkin piillä sellainen ainakin oman käsitykseni mukaan perusvenäläinen haaste, hallintoa pelätään siinä määrin ettei vastaan uskalleta asettua mutta yksilönä saatetaan sisimmissään kyseenalaistaa valtion toimien järkevyyttä. Toisaalta ei ole mitään motivaatiota alkaa hyökkäämään veljeskansan kimppuun. Tämän kun yhdistää uskoon nopeaan paraatimarssiin naapurin pääkaupunkiin, niin lännen reaktioiden mahdollisuutta ei otettu huomioon.

Hyvä että venäläinen lähti jälleen kerran tuolla asenteella valloitusretkilleen. Ehkä tuolla vielä jossain välissä kansan uskallus kasvaa ja maa voi kehittyä tyranniasta länsimaaksi.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Mitään sellaista en usko huomenna tapahtuvan rauhanneuvoitteluissa, että Venäjä myöntää olleensa yksin syyllinen kaikkeen ja palauttavan kaikki aina Krimistä saakka, mutta ainoa mitä toivon on että sopivat edes jonkun aselevon, jonka aikana sitten Venäjällä tapahtuu vallanvaihdos.

Zelenskyi on kuitenkin sanonut, ettei anna periksi tuumaakaan, mutta järkevintä olisi saada sotatoimet loppumaan. Jokainen päivä sotaa on liikaa.
Nyt sitten semmoinen homma olisi varmaankin hyvä muistaa, että hävinnyttä osapuolta ei saa potkia liikaa. Jos, huom. JOS sota saadaankin nyt sitten pikaiseen päätökseen. Kaikki on vielä todella pahasti kesken, joten ei mennä asioiden edelle.

Putin ja mielellään näitä pahimpia hänen kätyreitään pitää saada vastuuseen, mutta missään nimessä itse kansakuntaa kohtaan ei saa kurmootusta laittaa yhtään enemmän, kuin on täysin välttämätöntä. Tämä oppi otettakoon opiksi Versaillesin rauhanneuvotteluista.
 

NK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara




Ensimmäistä kertaa Venäjä myöntää taisteluissa tulleen miestappioita. Toki muistetaan vedota siihen että vastapuolta on vahingoitettu aina enemmän:

Google translation of the Russian Defense Ministry statement:

⚡️The Russian Ministry of Defense reported about the victims and wounded during the operation on the territory of Ukraine

"Russian servicemen show courage and heroism in the course of carrying out combat missions of a special military operation"

"Unfortunately, there are dead and wounded of our comrades"

"But our losses are many times less than the destroyed nationalists. And the losses among the military personnel of the Ukrainian armed forces"
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Kyselin Putinin mahdollisia yökyläkavereita pari sivua sitten mutta eihän tässä tulvassa kaikkea voi huomata. Eli onko Putinilla vielä kavereita valtioiden johdossa? Lähi-Itä, Etelä-Amerikka? Afrikka? Aasia?
CSTO - maat kuten Valko-Venäjä, Armenia ja Kazakstan sekä ainakin Nicaragua, Syyria, Venezuela ja Kuuba. Siis nuo maat ovat tunnustaneet Ukrainalta vastoin kansainvälisiä sopimuksia ja kansainvälistä oikeutta riistetyn ja sittemmin Donbassin tasavallaksi nimetyn "valtion" itsenäisyyden.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös