Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 9 990 180
  • 61 454

hiitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Lähtevätkö he mieltä osoittamaan Kremlin eteen? Kaveri käski kysyä. Ja samainen kaveri vielä haluaa tietää, että jos lähtevät, niin mistä näkee?
Twitch.tv on heidän isoimpia markkinointiväyliään. Enkä edes huijaa joten varmaan siellä sitten näkyy.

Kaveri kertoi.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Jo nyt on varmaa, että Ukrainan sota on Venäjälle aivan valtava katastrofi. Se on jo nyt maksanut aivan liian korkean hinnan imagollisesti, diplomaattisesti, taloudellisesti ja humanitäärisesti. Jokainen sotapäivä maksaa lisää ja jokaisena sotapäivänä se kaivaa itseään yhä syvemmälle kuoppaan. Venäjän diplomaattisuhteuden palautuminen ennalleen tulee viemään pitkään. Luottamus Venäjään vielä pidempään. Sen sotatoimet ovat vahvistaneet Natoa ja yhdistäneet länttä. Länsi on ollut erittäin päättäväinen koko kriisin ajan eikä se ole perääntynyt senttiäkään, päinvastoin systemaattisesti lisännyt pakotteita ja painetta.

Mutta Ukraina, voi jumalauta miten hieno kansa!
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Virallinen diplomaattilähde Harkovan ukrainalaiskontrollista:




Edit. Tästä vielä lisätietoa. Siellä ei ole vain peräännytty, vaan antauduttu. Iso kuva venäläisten taistelumotivaatiosta ja syistä sen puutteeseen alkaa olla aika kirkas.



Otatsä Ukrainalta pataan?
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Helsingin kaupunginvaltuutettu Matias Pajula:

Tulen tekemään keskiviikkona Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksessa aloitteen siitä, että Lenininpuisto nimetään välittömästi uudelleen Zelenskyin puistoksi Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin mukaan.

Ukrainan asian on meidän!

KANNATAN!



 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Ihmettelen mikäli venäläiset eivät nouse kunnon kapinaan viikon sisällä. Siellä menee kaikki päin helvettiä kun Putler haluaa sotia.

En usko aivan viikkoon, mutta sisäiset jännitteet - joita jo on paljon - tulevat kasvamaan nopeasti. Ymmärrettävä pelko poliisiväkivallasta ja mielivaltaisesta vapaudenriistosta hidastaa hieman, kunnes jossakin vaiheessa riittää.

Kun kohta mitään eurooppalaista tai amerikkalaista tavaraa ei saa (pelkästään Venäjällä myydystä teknologiasta taitaa muistaakseni 60 prosenttia olla tuontitavaraa EU:sta), matkustamaan ei pääse eikä kv-maksuliikenne toimi (ei voi tilata mitään nettikaupoistakaan) pelkästään siksi, että se vitun kääpä päätti hyökätä veljeskansan kimppuun, alkaa kyllä venäläisillä pata keittämään.

Mä en ymmärrä, millä helvetillä joku pystyi edes ajattelemaan, että EU / länsi pakotesodassa heikommalla olisi. Mutta niin vain tämmöistä paskaa kirjoitettiin jopa lehdissä. En viitsi edes linkittää, vaikka mielessä ne pahimmat pieraisut onkin.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Heh. Jos USA osallistuisi täydellä voimallaan esimerkiksi tähän taisteluun ja olisi tuolla Ukrainassa, niin slobojen koko armeija olisi viikossa tehty lähes toimintakyvyttömäksi.
Vaikka tässä nyt vitsaillaan niin jos usa ja venäjä alkavat tosissaan mittailla peniksiään niin ne jättimäiset penikset ovat pian ilmassa ja jäljelle jää meistäkin vain bagteerit.
 

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
Käviköhän Putinilla ja sen kätyreillä pienessäkään mielessä miten kovasti muu maailma reagoi tuohon heidän sairaaseen paskaansa?

Venäjähän on kohta eristetty täysin muista valtioista. Eikä kyllä haittaa tippaakaan.
Todennäköisesti olettivat Lännen taipuvan kuten Hitlerille sudeetinmaan kanssa.
Aliarvioivat lännen.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Ukrainalaisten taktiikka on alusta saakka ollut, että tankkeja ja muuta sotakalustoa voi päästä läpi, mutta sitten isketään selustassa perässä tuleviin huoltojoukkoihin, pioneereihin yms. On toiminut ilmeisen hyvin. Sitten motissa olevat tykistöt on saatu sodittua alle vuorokaudessa joko nurin tai pakosalle, kuten nyt Harkovassa.
Juuri näin, muistaen vielä sen, että sotaa on käyty vasta pieniltä osin siellä alueella jossa Ukraina on vahvimmillaan. Kaupunkisota on monelta osin täysin Ukrainan temmellyskenttä, sillä juuri täällä hyökkääminen vaikeutuu ja puolustaminen helpottuu. Lisäksi siviilien ja vapaaehtoisten merkitys korostuu. Myös Ukrainalle jaetut sotatarvikkeet palvelee tätä kaupunkisotaa. Siihen päälle vielä hyökkääjän motivaation viimeisetkin murenemiset kun hyökkäyksen todellinen tarkoitus alkaa avautua.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Ilmeisesti OnlyFans on myös bännännyt venäläiset tilit. Siellä on nyt monta venäläistä tissinheiluttajaa ilman tuloja kiitos Putinin.
Voi siis olla tulossa suoranainen kävijäryntäys jääkiekon MM-kisoihin. Nyt on oikea aika iskeä jääkiekkoilija!
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ck

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Jo nyt on varmaa, että Ukrainan sota on Venäjälle aivan valtava katastrofi. Se on jo nyt maksanut aivan liian korkean hinnan imagollisesti, diplomaattisesti, taloudellisesti ja humanitäärisesti. Jokainen sotapäivä maksaa lisää ja jokaisena sotapäivänä se kaivaa itseään yhä syvemmälle kuoppaan. Venäjän diplomaattisuhteuden palautuminen ennalleen tulee viemään pitkään. Luottamus Venäjään vielä pidempään.
Kyllä. Uuden johdon on tehtävä 180 asteen käännös nykylinjaan, jotta länsi edes viitsii laittaa nimeä mihinkään paperiin Venäjän kanssa. Nykyjohto ja sen mieliset ovat täydellisen epäluotettava kumppani, jonka kanssa ei pysty tekemään yhteistyötä.

Tämä reissu oli Putinin hallinnon loppu. Toivottavasti loppuu ilman (nykyistä vielä isompia) katastrofeja.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Käviköhän Putinilla ja sen kätyreillä pienessäkään mielessä miten kovasti muu maailma reagoi tuohon heidän sairaaseen paskaansa?

Venäjähän on kohta eristetty täysin muista valtioista. Eikä kyllä haittaa tippaakaan.
He kai luulivat kaikkien alistuvan heidän tahtoonsa, koska Putinilla on niin suuret sotavoimat ja ydinaseet. Ahneella on paskainen loppu.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Täytyy ihmetellä ja samalla suuresti arvostaa, että Ukraina jaksaa puolustaa myös Harkovaa näinkin pitkään. Vihollinen vyöryttää kuitenkin jo kohti maan pääkaupunkia monesta ilmansuunnasta, mutta silti ei anneta periksi yhtään edes rajan tuntumassa.

Onko Harkovalla jokin suurempi strateginen merkitys? Näin maallikon näkökulmasta sen menetys Venäjälle ei tuntuisi järjettömältä, koska raja on lähellä ja Venäjä voi lapata sieltä jatkvualla syötöllä uutta ukkoa rintamalle.

Sanoisin, että moraalin kannalta on todella tärkeää pitää Harkova. Kyseessä on yksi suurimmista kaupungeista. Toki, jos miettii, että siviilejä on tarkoitus aseistaa, on moisen miljoonakaupungin menetys resurssien suhteen iso menetys. Tuolla lienee kuitenkin aika paljon Ukrainan armeijaan kelpaavia yksilöitä.

Ohihan toki pääsee eli pakko sitä ei ole vallata, mutta kova tuntuu olevan yritys joka tapauksessa. Siellä suunnalla venäläisille on aiheutettu merkittäviä tappioita ihan ekasta päivästä lähtien. Jos ei muuta strategista merkitystä ole, niin sitoo puolin ja toisin voimia tuo rintama.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös