Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 293 256
  • 62 347

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En usko, että Venäjä muuttuu nykyjohdon. Kyse on ydinasein varustetusta siirtomaavallasta, joka palauttaa Venäjän rajoja Neuvostoliiton/aiemman Venäjän rajoja vastaavaksi. Vallan vaihtuminen Venäjällä olisi enemmän kuin tarpeen.
Todennäköisemmin uusi valta on taas diktatuuri. Värivallankumous voisi tuoda oikeaa muutosta. Maan perusluonne ei ole muuttumassa.

Miksi sota ei ole jo käynnissä sitten?
On ollut 8 vuotta.

Toivottavasti luopuu hyökkäyksestä. Siellä on 75% Venäjän tavanomaisesta voimasta Ukrainan tuntumassa. Joukot lähellä rajoja, vehkeet talviväreissä, reserviläiset kutsuttu ja diplomatia ei anna mitään ensisijaisista vaatimuksista. Maine meni jo. Jos paaria haluaa kunnioitusta eli herättää pelkoa, niin tarvitsee voittoisan sodan. Minusta Putinilla ei ole hyvää vaihtoehtoa. Paras olisi vetäytyminen tyhjin käsin ja joutua pilkan kohteeksi. Säästyisi pakotteilta. Ehkä ne on vuodettu venäläisille ja nyt jänistää.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Kaikella hyvällä, mielipiteeni saa kiistää. Vapaa maa. Perustelut olisi kivat, että miksi näkemykseni on väärä.

Enemmänkin tarkoitin yleisesti, että täällä julistellaan valitettavan usein asioita täysin varmoiksi, mistä edes oikeilla asiantuntijoilla ei välttämättä ole konsensusta. Ja kun meillä täällä lännessä ei ole ihan täydellistä kuvaa siitä, mitä Putin oikeasti haluaa, niin aika vähän asioita voidaan väittää täysin varmoiksi Ukrainan tilanteen suhteen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Sako

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Kylläpä se tuo Venäjä on sotilaallisesti heikko ja arka valtio, kun vaatii jatkuvasti turvatakuita, jopa ihan Keski-Eurooppaa myöten.

Tämän sanoisin venäläisille.
 

Tuplatorkkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Jets, Red Wings, Bayern
Unkarissa ja Tsekeissä Varsovan liiton (miehitys)joukot olivat jo maassa, hieman erilaista lähteä miehittämään itsenäistä valtiota, jolla oma armeija, hallinto, jne.

Tuolla aikaisemmin puhuttiin Venäjän armeijan kokemuksesta (ja menestyksestä), mitä nyt miettii aikaa taaksepäin aina sinne NL:n syntyaikoihin, en nyt sotasaavutuksilla kehuisi, toki WW II:n voittivat, mutta länsiapu oli massiivista ja omista tappioista ei väliä ollut, melkoista omien joukkojen tapattamista, joskus pakosta, ja joskus jopa omien taholta. Afganissakin tuli pataan > 50 000 kaatunutta ja haavoittunutta.
Kyllä Puna-armeija oli kyvyltään täysin eri luokkaa vuonna 1944 kuin esimerkiksi 1941, puhumattakaan Talvisodasta. Tämän suomalaisetkin sai karusti kokea Kannaksella. Kesän - 44 Operaatio Bagration on myös jäänyt aina Normandian maihinnousun varjoon, tuossa operaatiossa neukut saarrosti ja tuhosi koko Keskisen armeijaryhmän Saksalta ja pyyhälsi hetkessä Varsovan porteille. Toki sodankäyntiä edusti jatkuvasti piittaamattomuus omista sotilaista, mutta sodan lopulla se oli myös tehokasta ja tuloksia tuottavaa.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Avasin aamulla television, joka sattui olemaan TV1:llä ja siellähän oli Kremlin funclubin jäsen Heikki Patomäki, jonka puheista kuulin, ettei Venäjä ole suoraan uhannut tekevänsä jotain jos jotain tapahtuu. Myönsi toki että joukkoja on kasattu, kun ei sentään satelliittikuvia väärennetyiksi väittänyt. Tämä aamun minuutin annos kremlpropagandaa riitti ja kanava vaihtui eli en tiedä kuinka paljon fanipoika selitti mustaa valkoiseksi ja tuliko paljonkin whataboutismeja.
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kylhän meidän länsimaalaisten näkökulmasta moni asia voi näyttää hassulta, mitä Moskova tekee. Eli tiedämmekö sitten kuitenkaan loppupeleissä, että kuinka lähellä Valko-Venäjän regiimin kaatuminen lopulta oli, edellisten vaalien jälkeen? Meinaa aika tiukkoja toimenpiteitä siellä on suoritettu sen jälkeen. Nythän Moskova on toimillaan saanut kaiken huomion Ukrainaan ja ketään ei tunnu edes kiinnostavan, mitä Valko-Venäjällä tapahtuu.

Eli vaikka meidän näkökulmasta näyttäisi kalliilta operaatiolta tuoda melkein koko Venäjän armeija Ukrainan rajalle kököttämään, kuukausi kaupalla, niin Moskovan suunnalta sitä hintaa voidaan arvioida aivan eri tavalla. Jos Moskova saa nyt Minskin haltuun ja saa edes pienintäkään railoa EU:n ja USA:n välille (Biden huutelee "sutta" turhaan), niin siitä voi olla ehkä heille hyötyä jossain myöhemmässä vaiheessa. Ja jos Washingtonissa Trump pääsee takaisin valtaan, niin sehän voi viedä Natoa taas Macronin kuvailemaan "aivokuollut" tilaan, jolloin Putin voi mahdollisesti vaan kävellä Kiovaan sisään.

Kattelin tänään aikaisemmin illalla myös RT kanavaa ja siellä puhuttiin siitä sopimuksesta, jonka Ukraina aikoinaan teki, luovuttaessaan alueellaan olevat ydinaseet Venäjälle. Siinä sitten luonnolliseen tapaan venäläinen toimittaja väänsi ja väänsi asiaa ympäri ämpäri ja loi vaikutelmaa, jossa Ukraina saattaisi tavoitella itselleen omaa ydinasetta...
Valko Venäjähän on nyt ns syöty. Vallankumous on nyt poistettu yhtälöstä ja maa on Venäjän vallan alla. No teknisesti voi olla itsenäinen, mutta Putin pitää vallansuitsia kourissaan. Kazakstanissa on käynyt samanlailla kun erikoisjoukot ovat kutsusta ryhtyneet hallitsemaan tilannetta. Putinin kamppanja uhkaa kolme ota kaksi ilmaiseksi on käynnissä. Putin ei aloita sotaa, vaan yrittää painostaa länttä ja Ukrainaa katsoen sortuuko jompi kumpi paineen alla. Jos länsi tekee jonkun lehmänkauppasopimuksen Putinin kanssa, niin varmasti se vaikuttaa Ukrainaan pidemmällä aikajaksolla. Ukrainassakin voi käydä niin, että vaaleissa valtaan tulee joku Putinille sopivampi henkilö ja palataan ns normiin Putinin kirjassa.

Lännen heikkous on Venäjä politiikan jatkumattomuus. Nyt jos asia ratkaistaan neuvottelupöydässä, niin ei kauan kestä kunnes taas käydään kauppaa ja jatketaan taas normaalisti. Sitten herätään vasta seuraavaan kriisiin kun tilanne on taas päällä. Eikö kukaan ole oppinut historiasta kuinka diktaattorien kanssa neuvottelemisessa käy. Otetaan vaikka eräs itävaltalainen herra A. ja kuinka kävi Reininmaan miehityksen, Sudeetttien ja Itävallan liittämisessä. Odotetaan taas jotain "Rauha Meidän Aikana" sopimusta kunnes se ei Putinille enää käy.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Ilmeisesti hyökkäyskäsky on nyt annettu Venäjän armeijan komentajille. Lähteenä USA:n tiedustelu, CNN, Reuters.

e: käskyt voidaan samojen lähteiden mukaan peruuttaa tai olla USA:ta tarkoituksella harhaan johtavaa. Alkuperäinen:

Skenaariossa, jossa Venäjä oikeasti hyökkää, on tämä iso haban näyttö kansainväliseltä tiedustelulta.

Jos taas Venäjä ei lopulta haluakkaan suursotaa, voi Putler yrittää kerätä irtopisteitä haukkumalla tiedustelua vääristä tiedoista ja sodan lietsonnasta. Karvaat irtopisteet siis kerättävissä jos ei muuta.

Toisaalta mihinkään mitä venäläiset sanoo ei pidä luottaa. Etenkin jos kiistävät. Tässä jää kuitenkin se mahdollisuus, että testataan omaa pesää "vuotamalla" väärää tiedustelutietoa tai "vääriä" ohjeita eri tahoille ja katsomalla sitten mikä tieto pulpahtaa pintaan ja missä. Näin voidaan saman aikaisesti testata vastustajan reagointikykyä ja skannata mistä oma pesä vuotaa tietoa. Voihan toki olla, että kaikki USA:n tiedot on signaalitiedustelun haaviin jäänyttä kamaa. Toisaalta miksei samaa testaamista voisi tehdä myös ns. diginä? Joku järjestelmä vuotaa yhtä kaikki. Kun se on tunnistettu, ei kannata paljastaa, että tiedetään, vaan käyttää sitä jatkossa väärän tiedon levittämiseen.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sodan kulkua itse kunkin on varmaan aika helppo mielessään kuvitella, mutta on yksi asia mitä en ymmärrä. Miten sodan jälkeen Putin aikoo ottaa Ukrainan haltuunsa pysyvästi ja muokata siitä venäläisten haluaman maan? Mikäli lähdetään oletuksesta, että vähintään puolet ukrainalaisista vastustaa venäläisten miehitystä.
Sotimalla toki saadaan ihmisiä tapettua. NL aikanaan miehitti Tsekkoslovakian ja Unkarin, joten mennäänkö tässäkin jollakin Budapestin ja Prahan taktiikalla?
Kai tuo olisi tehtävissä. Venäjän armeija pysyy pari ekaa vuotta maassa rauhaa turvaamassa, ja mielenosoitukset kukistetaan verisesti. Sinä aikana valtaan asetetaan uudet hallitsijat, jotka ovat Venäjälle lojaaleja ukrainalaisia. Poliisijoukot maalle luodaan samasta aineksesta. DDR-tyyppinen ilmiantojärjestelmä pystyyn. Sen jälkeen Venäjän joukkojen paikallaoloa voidaan vähentää. Joku valvontakomissio maahan jää ja kutsuu tarvittaessa tankit takaisin.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hieman ristiriitaista informaatiota tulee, mutta diplomaattinen ratkaisu voi olla todennäköinen. Uutisointihan on viime päivät ollut "käsky annettu - joukot lähestyvät rajaa". Sota ei kuitenkaan alkanut vielä, joten onko kyse vain jännityksen lisäämiseksi/ylläpitämiseksi?
Diplomaattinen ratkaisu on mahdollinen siihen saakka, kunnes ampuminen alkaa tosissaan. Kontaktilinjalla ammutaan koko ajan. Eilen 80 tulitaukorikkomusta. Välillä osuu elävään, uhreja on ollut vähän. 4 päivässä 104 kotitaloutta saanut osumaa. Lähteet liveuamap ja ukrinform.

Diplomatian pitäminen käynnissä on venakoille järkevää. Hämmennä ja yritä löytää heikkoja kohtia. Tarjolla on koko ajan ollut laiha diplomaattinen ratkaisu. Suurin pettymys Putinille on lännen yhtenäisyys. Putin tuli antaneeksi Natolle tarkoituksen, USA kiittää. Sen tärkein osa liittolaissuhteista on jälleen vahva. Ihan päinvastaista mitä yritettiin. Putinin näkökulmasta iso tarkoitukseton strateginen virhe, jos ei anna käskyä ylittää rajaa.

Eipä tuo jännitys enää enemmän kiristy. 75% joukoista on UA lähellä. Hyökkäystä enteileviä toimia kuten kyberhyökkäyksiä on tehty. Puna-armeijan vehkeet on talviväreissä. Reservejä kutsuttu palvelukseen, joka on minulle savuava ase ratkaista Ukrainan kysymys hyökkäyksellä.

Hollanti liittyy niiden maiden joukkoon, joka uskoo hyökkäyksen tulevan
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Nyt jos asia ratkaistaan neuvottelupöydässä, niin ei kauan kestä kunnes taas käydään kauppaa ja jatketaan taas normaalisti. Sitten herätään vasta seuraavaan kriisiin kun tilanne on taas päällä.
Tämän vuoksi Venäjälle ei pidä antaa mitään myönnytyksiä. Neuvottelupöydässä pitää olla johdonmukainen ja toistaa viestiä että niin Ukrainalla kuin muillakin itsenäisillä valtioilla on oikeus päättää omasta turvallisuuspolitiikastaan ja siitä ei neuvotella. Ei nyt eikä tulevaisuudessa. Putinille pitää piirtää rajat -ihan kuvainnolisestikin- jonka yli astuta tai seuraukset ovat ankaruudessa sellaiset jotka rapauttavat Venäjän mahdollisuudet toimia kansainvälisessä yhteisössä. Nyt länsi ja sen liittolaiset ovat olleet varsin johdonmukaisia ja viesti Venäjälle on ollut yksiselitteisen yhteneväinen. Jopa Suomen valtiojohto on ollut poikkeuksellisen tiukka kannanotoissaan. Uskon tällä olleen konkrettinen vaikutus siihen, ettei Venäjä ole uskaltanut hyökätä Ukrainaan.

Venäjän uhkailut tulee rinnastaa rikollisjärjestöjen tapaan kiristää suojelurahaa. Emme hyökkää Ukrainaan jos saamme sen vastineeksi haluamamme ei paljon eroa siitä, että maksa meille niin pidämme huolen ettei sinulle tapahdu mitään. Venäjän strategiana on luoda uhka tyhjästä, vaatia sen perusteella itselleen myönnytyksiä ja toistaa samaa niin kauan kuin sen annetaan tapahtua.

Samalla on hyvä tunnistaa se, että Kiina saattaa epäsuorasti tukea Venäjää ja sen toimia, mutta mitään konkreettista selkänojaa se ei tule Venäjälle tarjoamaan. Venäjän talodellinen ote on niin hento, että Kiina ei tule riskeeraamaan omaa talouskasvuaan veljeilemällä Venäjän kanssa. Jos Venäjä olisi toiminut pitkäntähtäimen osalta järkevästi, se olisi investoinut energiatulojaan monipuolisemmin mm. jatkojalostamisen ja teollisuutensa nykyaikaistamisen osalta. Nyt tulot on investoitu tuottamattomiin kohteisiin, oligarkkien taskuihin ja armeijan menojen kasvattamiseen. Seuraukset tulevat näkymään tulevaisuudessa talouskasvun hidastumisena ja jopa kääntymisenä laskuun. Etenkin, kun maailmantalouden riippuvuus öljystä ja maakaasusta tulee vähenemään.
 

Morgoth

Jäsen
Kai tuo olisi tehtävissä. Venäjän armeija pysyy pari ekaa vuotta maassa rauhaa turvaamassa, ja mielenosoitukset kukistetaan verisesti. Sinä aikana valtaan asetetaan uudet hallitsijat, jotka ovat Venäjälle lojaaleja ukrainalaisia. Poliisijoukot maalle luodaan samasta aineksesta. DDR-tyyppinen ilmiantojärjestelmä pystyyn. Sen jälkeen Venäjän joukkojen paikallaoloa voidaan vähentää. Joku valvontakomissio maahan jää ja kutsuu tarvittaessa tankit takaisin.
Olihan Stalinilla myös tehokas keino tehdä väestönsiirtoja. Ensin tapetaan pahimmat vastustajat, seuraavaksi pahimmat vankilaan, siirretään muut vastustajat jonnekin Siperiaan perukoilla ja tuodaan sieltä vaihdossa takaisin jotain paikallisia.

US claims Russia creating lists of Ukrainians ‘to be killed or sent to camps’ – report (TheGuardian)

Tuo kai lienee väistämätöntä mikäli Kiova vallataan.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Samalla on hyvä tunnistaa se, että Kiina saattaa epäsuorasti tukea Venäjää ja sen toimia, mutta mitään konkreettista selkänojaa se ei tule Venäjälle tarjoamaan. Venäjän talodellinen ote on niin hento, että Kiina ei tule riskeeraamaan omaa talouskasvuaan veljeilemällä Venäjän kanssa.
EU ja Yhdysvallat ovat Kiinalle paljon suurempia kauppakumppaneita kuin Venäjä. Kiinan ulkoministeri Wang Yi sanoi Munchenin turvallisuuskonferenssissa, että kaikilla itsenäisillä mailla on oikeus suvereniteettiin, myös Ukrainalla. Tätä ei ole kovin aktiivisesti uutisoitu, mutta mielestäni aika merkittävä linjaus.

Toki Kiinalla on taustalla omat tavoitteet. Tukemalla Venäjää se pelaa omaa poliittista peliään, mutta toisaalta on varmasti valmis kääntämään Venäjälle selkänsä jos se on sille edullista. Kyseessä voi olla myös Kiinan tietoinen signalointi Venäjän suuntaan, että tuki on ehdollista.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kiinalla on omat intressit Taiwanin suunnalla, Hong Kong jne. Afrikassa niillä on rahalla ostettua vaikutusvaltaa enemmän kuin muilla.

Venäjää ei Kiinan tarvitse pelätä ollenkaan. Ei riitä Puten hauis molemmille rintamille ja sen tietää sekä Xi että Putte, kuin myös Jenkit. Kiinalla on varaa pelata ihan omaa peliään sekä Jenkkejä että Venäjää vastaan.

Mutta epävakaus Euroopan turvallisuustilanteessa tuskin Kiinaa haittaa. Niin kauan kunhan ei mene täydeksi rähinäksi NATO vs Venäjä akselilla. Siinä vaiheessa myös Kiina joutuu tekemään valintansa.
 
Tilanne näyttää pahalta. Putler pitää dramaattisuudesta. Hän haluaa johtaa kurkiauraa ja ratsastaa ilman paitaa ja olla tsaari, keisari, presidentti ja kuningas. Siksi hyökkäyskin tulee ajoittaa "oikein".

Pelkään, että hyökkäys tulee 22.2.2022, ehkä noin kello 02.02.
Ensi yönä sitten nähdään, mutta tämä voi olla ainakin se alkuperäinen suunnitelma. Kellonaika ei välttämättä täsmää, mutta tämä päivämäärä on mainittu ilmeisesti jo joulukuussa. Georgian kohdallahan mentiin luvuilla 8.8.08. Lainaus wikistä: "Venäjä syytti Georgiaa "aggressioista (väkivaltaisuuksista) Etelä-Ossetiaa kohtaan",[12] ja käynnisti laajan skaalan maa-, ilma- ja meri-invaasion Georgiaan 8. päivä elokuuta ilmoittaen, että kyseessä on operaatio Georgian rauhaanpakottamiseksi".

Hyvin mahdollista, että historian merkkihenkilöksi hamuava tyyppi haluaa myös muistettavat päivämäärät "uroteoilleen". Huomiseen voi viitata myös se aiemmin mainittu Venäjän um:n tilille ilmestynyt numerosarja, joka olisi voinut viitata myös eiliseen, eli 22022. Näitä hyökkäyspäiviä spekuloidessa miettii, että tällaistako se niillä maailmanloppua odottavilla kulteilla on? Tässä tapauksessa uhkakuvat ja odotukset ovat vaan valitettavasti todellisemmat. False flagia tulossa vielä tälle päivälle, vai halutaanko sittenkin katsoa huippukokouskortti ennen kuin tehdään mitään?



 

444

Jäsen
Tämän vuoksi Venäjälle ei pidä antaa mitään myönnytyksiä. Neuvottelupöydässä pitää olla johdonmukainen ja toistaa viestiä että niin Ukrainalla kuin muillakin itsenäisillä valtioilla on oikeus päättää omasta turvallisuuspolitiikastaan ja siitä ei neuvotella. Ei nyt eikä tulevaisuudessa. Putinille pitää piirtää rajat -ihan kuvainnolisestikin- jonka yli astuta tai seuraukset ovat ankaruudessa sellaiset jotka rapauttavat Venäjän mahdollisuudet toimia kansainvälisessä yhteisössä. Nyt länsi ja sen liittolaiset ovat olleet varsin johdonmukaisia ja viesti Venäjälle on ollut yksiselitteisen yhteneväinen. Jopa Suomen valtiojohto on ollut poikkeuksellisen tiukka kannanotoissaan. Uskon tällä olleen konkrettinen vaikutus siihen, ettei Venäjä ole uskaltanut hyökätä Ukrainaan.

Venäjän uhkailut tulee rinnastaa rikollisjärjestöjen tapaan kiristää suojelurahaa. Emme hyökkää Ukrainaan jos saamme sen vastineeksi haluamamme ei paljon eroa siitä, että maksa meille niin pidämme huolen ettei sinulle tapahdu mitään. Venäjän strategiana on luoda uhka tyhjästä, vaatia sen perusteella itselleen myönnytyksiä ja toistaa samaa niin kauan kuin sen annetaan tapahtua.

Samalla on hyvä tunnistaa se, että Kiina saattaa epäsuorasti tukea Venäjää ja sen toimia, mutta mitään konkreettista selkänojaa se ei tule Venäjälle tarjoamaan. Venäjän talodellinen ote on niin hento, että Kiina ei tule riskeeraamaan omaa talouskasvuaan veljeilemällä Venäjän kanssa. Jos Venäjä olisi toiminut pitkäntähtäimen osalta järkevästi, se olisi investoinut energiatulojaan monipuolisemmin mm. jatkojalostamisen ja teollisuutensa nykyaikaistamisen osalta. Nyt tulot on investoitu tuottamattomiin kohteisiin, oligarkkien taskuihin ja armeijan menojen kasvattamiseen. Seuraukset tulevat näkymään tulevaisuudessa talouskasvun hidastumisena ja jopa kääntymisenä laskuun. Etenkin, kun maailmantalouden riippuvuus öljystä ja maakaasusta tulee vähenemään.
Putinista tulee väkisinkin mieleen eräs aiemman työnantajani suurimmista ja sinällään tärkeimmistä asiakkaista. Oli aina tottunut saamaan erityiskohtelua, varmaan parin vuosikymmenen ajan ja oli aina sanelemassa omia ehtojaan ja mäkättämässä mm. kaikesta. Terrorisoi firman työntekijöitä turhilla soitoilla ja valittamisella. Yhtenä päivänä vastasin kaiken muun kiireen keskellä tällaiseen puheluun ja siinä mentiin samalla kaavalla: tyyppi tykittää kysymyksiä ja puhuu päälle, kun yrittää vastata. Laitetaan pienen stressin piikkiin, mutta sillä kertaa meni vati nurin. Huusin sille puhelimessa, että ”ole nyt vittu hetki hiljaa ja kuuntele, kun sulle vastataan”. Se hiljaisuus kaikui sen jälkeen pitkin käytäviä. Kuunteli kiltisti loppuun asti eikä enää kertaakaan yrittänyt pompottaa juuri minua. Muut työntekijät katsoivat silmät selällään puhelun jälkeen, että mikä juttu. Pomoa lähinnä nauratti, ja totesi, että noin se pitääkin hoitaa.

Putte on ihan samanlainen pelle. Huomionkipeä kakara, joka yrittää pompottaa kaikkea ja kaikkia tasan niin pitkään, kun sille antaa siimaa. Etsii laumasta (tässä tapauksessa EU - USA -akselilla) sen heikoimman yksilön ja yrittää sitä kautta hieroa lehmänkauppoja ja saada huomiota. Muun aikaa terrorisoi muuta laumaa esittäen milloin mitäkin vaatimuksia ja vetää itkupotkuraivareita, kun joku sanoo kiltisti ”ei”. Vässykkä lapanen, jolla on vähän liian iso äitikompleksi.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Mahdollisen huippukokouksen, diplomaattisten ponnistelujen - sekä luonnollisesti tiedustelutietojen julkaisemisen - ilmiselvä tavoite on luoda pidäkkeitä Venäjän hyökkäykselle. Jos Venäjä tekee invaasion, näin saadaan se näyttämään siltä että, a) länsi osasi ennustaa hyökkäyksen joten on selvää että se oli päätetty etukäteen, b) Venäjä hylkäsi diplomaattisen väylän, joka olisi ollut tarjolla. Tämä tekee Venäjän narratiivin ("Venäjä on uhri ja oli pakotettu toimiin") epäuskottavamman ja vaikeammin ylläpidettävämmän.

Nyt tavoite on se, että Venäjä ei hyökkää ennen mahdollista (Helsingin?) huippukokousta. Mikäli Venäjä katsoo tämän kortin, tämä lykkää jälleen hyökkäystä jopa viikolla. Joukkojen ylläpitäminen rajalla on kallista, ja niiden iskukyky heikkenee mitä kauemmin juovat vodkaa huonoissa olosuhteissa. Ostaa myös aikaa Ukrainalle valmistautua, sekä tiedustelulle luoda maksimaalisen tarkka tilannekuva. Unohtamatta roudan sulamista.

Viime viikosta puhuttiin kriittisimpänä. Pidän tätä viikkoa vielä kriittisempänä. Jos Venäjä ei lähde lähipäivinä täyteen höökiin, on todennäköistä että huippukokous järjestetään, joka taas ostaa aikaa. Tämän jälkeen optimaalinen aikaikkuna hyökkäykselle alkaa mennä umpeen. Hyökätä se voi toki vielä vaikka toukokuussa, mutta pahimmat skenaariot, eli täysillä Kiovaan, vallanvaihto ja miehitysjoukot, alkavat tuntua epätodennäköisemmiltä.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
...
Putte on ihan samanlainen pelle. Huomionkipeä kakara, joka yrittää pompottaa kaikkea ja kaikkia tasan niin pitkään, kun sille antaa siimaa. Etsii laumasta (tässä tapauksessa EU - USA -akselilla) sen heikoimman yksilön ja yrittää sitä kautta hieroa lehmänkauppoja ja saada huomiota. Muun aikaa terrorisoi muuta laumaa esittäen milloin mitäkin vaatimuksia ja vetää itkupotkuraivareita, kun joku sanoo kiltisti ”ei”. Vässykkä lapanen, jolla on vähän liian iso äitikompleksi.
Harmillisesti putte on se ala-asteen vähän omituinen lapsi joka on tottunut siihen että saa uhkailemalla kaiken haluamansa ja kun siihen joku lopulta kypsyy ja sanoo että ole ihmisiksi, niin saattaa lyödä vasaralla päähän.

Venäjä ja oletettavasti ainakin osa myös siviilivenäläisistä haikailee suuruuden ja mahtavuuden perään. Onkohan noilla millainen käsitys lähiulkomaiden ja imperiumin entisten osien haluista osallistua tähän suuruuden ja mahtavuuden palauttamiseen? Ainakin valtion virallinen totuus selittää että NATO on väkisin ja vihamielisesti anneksoinut itäistä Eurooppaa, mutta kummasti vähemmän vinksahtanutta realismia käyttäen voidaan nähdä että itse asiassa kaikki NATOon liittyneet maat ovat menneet sinne äärimmäisen mieluisasti ja nimenomaan siksi kun tietävät miten upeaa oli olla osa sitä suurta ja mahtavaa kansojen vankilaa. Kuvittelisi jopa neukkupropagandaa 20 vuotta nauttineiden ihmettelevän että jos se NATO on niin kamala niin miten sinne on kaikki yhtään järkeä ja vapautta omaavat valtiot menneet ensimmäisen tilaisuuden tullessa. Vai onko neukkujen propaganda muuttunut jossain vaiheessa niin tehokkaaksi että kaikki paska menee läpi (näinhän ei ollut ehtaan neukkuaikaan, vaan virallisista totuuksista heitettiin reipastakin huumoria kun se oli ainoa luvallinen keino kritisoida touhua)?
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Tämän vuoksi Venäjälle ei pidä antaa mitään myönnytyksiä. Neuvottelupöydässä pitää olla johdonmukainen ja toistaa viestiä että niin Ukrainalla kuin muillakin itsenäisillä valtioilla on oikeus päättää omasta turvallisuuspolitiikastaan ja siitä ei neuvotella. Ei nyt eikä tulevaisuudessa. Putinille pitää piirtää rajat -ihan kuvainnolisestikin- jonka yli astuta tai seuraukset ovat ankaruudessa sellaiset jotka rapauttavat Venäjän mahdollisuudet toimia kansainvälisessä yhteisössä. Nyt länsi ja sen liittolaiset ovat olleet varsin johdonmukaisia ja viesti Venäjälle on ollut yksiselitteisen yhteneväinen. Jopa Suomen valtiojohto on ollut poikkeuksellisen tiukka kannanotoissaan. Uskon tällä olleen konkrettinen vaikutus siihen, ettei Venäjä ole uskaltanut hyökätä Ukrainaan.

Suomenkin valtiojohto varmaan ymmärtää, että jos nyt annetaan Venäjälle myönnytyksiä niin ei kauaa mene ennen kuin Suomi on seuraava uhri.
 

Morgoth

Jäsen
Diplomaattinen ratkaisu on mahdollinen siihen saakka, kunnes ampuminen alkaa tosissaan. Kontaktilinjalla ammutaan koko ajan. Eilen 80 tulitaukorikkomusta. Välillä osuu elävään, uhreja on ollut vähän. 4 päivässä 104 kotitaloutta saanut osumaa. Lähteet liveuamap ja ukrinform.

Kaikesta tästä huolimatta suurhyökkäystä ei ole edelleenkään tapahtunut. En ymmärrä miten kauan Venäjälle hyödyllistä on edes taktisesti viivytellä hyökkäystä. Päinvastoin Putinin tilanne vaatisi hyökkäystä lähes heti. Joko niin pitkälle ei oikeasti haluta mennäkään tai sitten vain pelikirja on mennyt uusiksi eikä oikein tiedetä mitä tehdään.
 

Artyukhin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Paljonko muuten noiden Buk- ja Crotale yms. it-ohjusten kantamat on?

Aika hiljaista on Ukrainan ilmatilassa, pois lukien Ukrainaan lentävät ja sieltä lähtevät koneet. Joitakin lentoja alueen yli lennetään.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kaikesta tästä huolimatta suurhyökkäystä ei ole edelleenkään tapahtunut. En ymmärrä miten kauan Venäjälle hyödyllistä on edes taktisesti viivytellä hyökkäystä. Päinvastoin Putinin tilanne vaatisi hyökkäystä lähes heti. Joko niin pitkälle ei oikeasti haluta mennäkään tai sitten vain pelikirja on mennyt uusiksi eikä oikein tiedetä mitä tehdään.
Spekulointia. Hyökkäys ei ole enää ensisijainen tavoite. USA:sta tehtiin iltayöstä Suomen aikaa soakiihkoilijaa kun Venäjä taktisesti ilmoitti hyökkäyskäskyn antamisesta komentajille, vaikka hyökkäystä ei vielä ole tulossa. Olisiko nyt jotain sellaista, että Venäjä haluaa länneltä takeet etupiirilleen ja Macron ei tätä eilen täysin tyrmännyt? Aiemmin Macron ja Scholz painostivat Ukrainan johdon mukaan heitä ilmoittamaan, että NATO ei ole nyt kaavailuissa tms. Scholz puhui myös NATO:n itälaajentumisen estämisestä, jota Saksa ym selittelivät myöhemmin.

Putin lupaili alustavasti huippukokoukseen tuloa Macronille, mutta kun ei saanut lupausta USA:lta etupiiristä, ei Putin ole huippukokouksessa vielä kiinnostunut. Haluaa grillata länttä lisää. Venäjä kykenee disinfossaan luomaan samalla lännestä sotaisaa kuvaa, kun eivät halua tarjota mitään Venäjän turvallisuuden varmistamiseksi. Moni uskoo tämän lännessäkin miettimättä tarkemmin, kuka Venäjää uhkaa ja mikä on Venäjän panos Euroopan turvallisuustilanteen kärjistymisessä.
 

Jerry100

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihdoin Oranssi
Tämän vuoksi Venäjälle ei pidä antaa mitään myönnytyksiä. Neuvottelupöydässä pitää olla johdonmukainen ja toistaa viestiä että niin Ukrainalla kuin muillakin itsenäisillä valtioilla on oikeus päättää omasta turvallisuuspolitiikastaan ja siitä ei neuvotella. Ei nyt eikä tulevaisuudessa.

Venäjän uhkailut tulee rinnastaa rikollisjärjestöjen tapaan kiristää suojelurahaa. Emme hyökkää Ukrainaan jos saamme sen vastineeksi haluamamme ei paljon eroa siitä, että maksa meille niin pidämme huolen ettei sinulle tapahdu mitään. Venäjän strategiana on luoda uhka tyhjästä, vaatia sen perusteella itselleen myönnytyksiä ja toistaa samaa niin kauan kuin sen annetaan tapahtua.

Turvallisuuskokouksessa hieman avattiin mitä pakotteet voisi olla. Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen vihjaili että pakotteet liittyy Venäjän talouteen. Yritetään estää pääsy rahoitusmarkkinoille ja sekä vientirajoituksia.

Kremlissä jo avoimesti naurettiin mikäli tosiaan pakotteet olisi tätä luokkaa. Sinänsä uskon että ne voi olla jotain tälläistä mitkä ei saa Venäjää vetäytymään yhtään mistään.

Pakotteiden pitäisi olla mielestäni todella paljon kovemmat, tilien jäädytystä, ulos swiftistä. kauppasaarto (joo ei tule tapahtumaan)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös