200 000 nuoren miehen joukkoon mahtuu todella sairaisiin tekoihin kykeneviä ihmisiä, missä vain. Heitä kuitenkin lienee n. yhden käden sormilla laskettava määrä.
Ei. Kyseessä ei ole ns. yhden käden sormilla laskettava määrä. Sitä ei tue sen paremmin Amnestyn, Human Right Watchin kuin mm. läntisten tiedustelujen ja erilaisten tutkijoiden arviot.
Esimerkiksi RUSI-ajatuspajan tutkija Jack Watlingin mukaan kyseessä ei ole vain yksittäisten sotilaiden ylilyönnit. Hän muistelee edellistä tapaamistaan Ukrainassa, jolloin korkea-arvoinen turvallisuusviranomainen oli kertonut Venäjän siirtäneen Valko-Venäjälle yksikön, joka olisi vastuussa siviilien surmista.
Tämä oli suunnitelma, ja siitä oli päätetty ennalta. Se vastaa Venäjän menetelmiä Tšetšeniassa. Jos maan asevoimat olisivat saavuttaneet suurempaa menestystä, niin samaa olisi nähty monilla muillakin paikkakunnilla.
Dartmouthin yliopiston professori Jason Lyall muistuttaa laajamittaisten ihmisoikeusrikkomusten kuuluneen vuosisatojen ajan venäläiseen sotatapaan.
– Pohjois-Kaukasuksen surmista 1820-luvulta toisen maailmasodan joukkoraiskauksiin, Tšetšenian puhdistusoperaatioista Syyrian kaupunkien pommittamiseen – Butšassa nähdyt kauhut ovat Venäjän armeijan käyntikortti, Jason Lyall toteaa.
"Siviilien surmaaminen oli suunniteltu ennalta" | Verkkouutiset
www.verkkouutiset.fi
Venäjä harjoittaa siviilisen terrorisointia systemaattisesti eikä kyse ole yhden käden sormilla laskettavasta yksittäisistä sotilaista, vaan Tšetšenian ja Syyrian tapaan Venäjän tavasta käydä sotaa.