nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, IlvesDemko Canucks otti sarjan viidennestä pelistä 1-2 voiton ja kavensi sarjaa 2-3 tilanteeseen. Demkolle uran ensimmäisestä kokonaisesta NHL:n playoff-pelistä uran ensimmäinen voitto ja upean illan jälkeen. Vegas vei nyt peliä etenkin toisessa erässä miten tahtoi ja välillä näytti jo että Canucksin pelaajilla olisi ollut kiire pois kuplasta, mutta Demko oli toista mieltä. Demko on ollut Canucksille korkoa kasvanut maalivahti Markströmin takana ja voi olla niitä maalivahteja, jotka tarvitsevat vain tilaisuuden noustakseen huipulle.

Demko on maalivahti, jolla ei näytä olevan lainkaan pulssia. Nyt hän pelasi kauden jatkon kannalta ratkaisevassa pelissä uransa ensimmäistä kokonaista playoff-peliä kuin olisi ollut aina noissa tilanteissa. Katselin aikanaan hänen yliopistouralla yliopistokiekossa arvostetun Beanpotin mestaruuspelin kun Demko pelasi junioripelaajana nollapelin ottamalla 30 torjuntaa (tuossa pelissä muuten Alex Tuch teki jatkoajalla voittomaalin). Hän näytti siinä pelissä samanlaiselta kuin nyt. KIekkomaailmassa on niitä maalivahteja jotka hermoilevat tärkeissä peleissä;
Ja sitten on näitä, joilla hermot pelaavat. Demko tuntuu olevan näitä jälkimmäisen ryhmän maalivahteja. Edelleenkään en usko kyllä millään Vancouverin tästä sillasta nousevan. Jos joukkue olisi pystynyt pitämään edellisessä pelissä toisen erän jälkeisen johtonsa, tässä ehkä voitaisiin haaveillakin vielä ihmeestä, mutta nyt en lähde siihen. Kyllä siellä Demkollakin tuo Vegasin rumputuli jossain vaiheessa alkaa näkymään, mutta hieno asia että kautta vielä jatketaan ainakin pelin verran. Kauden jälkeen onkin sitten miettimisen paikka mitä tehdä maalivahtiosastolle, mutta se on toisen ketjun tavaraa.

Hughes Demkosta; "He was awesome tonight, our best player. Goes to bed early and eats the right way." Jos noilla asioilla pääsee tuonne, niin tuo onkin helppoa.

Green; "He’s worked hard to stay sharp. He’s a good pro, takes the job seriously, understands that when he gets in, what’s going to be expected. Give him a lot of credit: that’s not an easy spot to go into tonight, especially against a team like that, they shoot a lot of pucks at the net."

Niin, Vegas laukoi pelissä 44 kertaa Vancouverin 17 vastaan. Maalipaikat Vegas vei pelissä 38-15 lukemin. Toisen erän laukaukset Canucks hävisi 18-4 lukemilla. Tuo oli Demkon ilta. Samalla Markströmin tilanne on huolestuttava, kun ei ollut edes penkillä. Kun edellisessä pelissä hän ei ollut ihan oma itsensä, tuolle taisi löytyä syy jostakin alavartalovammasta, josta ei näille peleille tyypillisesti tarkemmin kerrottu.
Shea Theodore jatkoi todella upeita pelejään tekemällä pelin avausmaalin hienon nousun päätteeksi. Olen tuota osumaa kelannut nyt pariin kertaan, ehkä on jo aika päästää irti. Vegasin huippupakki on muistuttanut tässä sarjassa Scott Niedermayeria. Hänellä on tästä sarjasta viiden pelin jälkeen nyt kahdeksan pistettä. Pisteiden lisäksi hän on ollut erinomainen kokonaispelissä. Vegas vei Theodoren aikana tasakentin laukaukset 20-5 lukemilla.

Tuossa vaiheessa olin varma, että kun Vegas sai kiekon pitkän yrityksen jälkeen Demkon ohi, koko toista erää täydellisesti hallinnut joukkue karkaa. Canucks onnistui kuitenkin vastaamaan tuolle avausmaalille heti. Hughes löysi hienolla poikkikentän syötöllä Boeserin, jonka seinäsyöttöpelaaminen Millerin kanssa tuotti pelin tasoituksen.

Pettersson; "It was a huge goal. They were controlling the game and they scored a goal. To get a goal right back the next shift was huge for us.”

Vancouver muokkasi toisen erän lopussa ketjujaan ja tuolla oli ottelun lopputuloksen kannalta ratkaiseva merkitys kolmannessa erässä. Jälleen yhdistetty Lotto-Line (Pettersson-Miller-Boeser) tuotti erän alkuun johtomaalin kun Boeserin laukaus tuli ison maskin takaa Petterssonin mailaan ja Elias ohjasi pelin voittomaalin. Petterssonille playoffien seitsemäs osuma ja hänellä on nyt 15 pelin jälkeen kasassa 18 pistettä. Lopuista onnistui pitämään huolen Demko ja Canucksin puolustuspeli. Tuolla ketjujen muokkaamisella oli yksi iso merkitys voiton takana.

Lopussa playoffien maaliykkönen Horvat oli tehdä tyhjiin vielä playoffien 10 osumansa, mutta tuossa oli ilmeisesti virallinen kello toista mieltä tv-kellon kanssa.

- Boeser pelasi selvästi tämän sarjan parhaan pelinsä nyt kun joukkue oli kuilun partaalla. Viisi laukausta Vancouverin yhteensä 17 laukauksesta ja hän oli merkittävässä roolissa mukana kummassakin joukkueen maaleista. Playoffit ovat olleet hänelle raskasta aikaa hyvän Wild-sarjan jälkeen, mutta onneksi hän sai edes nyt onnistumisia.

- Miller on ollut merkittävässä asemassa nyt kaikkien kuuden viimeisen Vancouverin maalin aikana tässä sarjassa ja saanut syötöt noihin kaikkiin joukkueen kuuteen viimeiseen osumaan. Ainoa Vancouverin tekemä maali missä Miller ei ole tässä sarjassa ollut mukana on sarjan toisen pelin alun Toffolin maali. Yhden pelaajan osuus joukkueen kaikista maaleista on ollut ihmeellisen iso, vaikka siellä jotain vammaa onkin. Hänen maalisarakkeensa tässä sarjassa näyttää nollaa, mutta on siellä ylärimaa ja tolppaa, joten ainakin lähellä on käyty.

-

Tuo Goodenough on siis ihan oikea nimi tuolla.

Hughes pelasi ottelussa tuota Vegasin tässä ottelusarjassa tuhoja tehnyttä ykköstä Karlsson-Stone-Pacioretty vastaan ja Canucks voitti maalit 2-0 ja maalipaikat, vaikka oli muuten helisemässä maalipaikoissa pelin aikana. Hughes on parantanut sarjan aikana peliään ja saanut nyt syötöt Canucksin viidestä viimeisestä maalista kolmeen maaliin.

Green tuosta kovasta vastakkain peluutuksesta; "Well, it’s not new to him. We’ve tried to bring Quinn along, not just offensively, but defensively, almost from the beginning. I think game one, even, this year, we put him out against [Connor] McDavid. We feel that he’s a guy that we had to get him into those situations if he was going to play enough minutes. Good young players adapt, they figure things out."

Tuossa peluutuksessa ei ole kyse pelkästään siitä, miten hän operoi puolustuspäässä vaan siitä, että hän on joukkueen paras puolustaja nostamaan kiekkoa ylös ja tuo pelin vieminen pois omalta maalilta on toimiva tapa puolustaa ja se purki Vegasin myllyä, mitä joukkue hakee. Hughesin aikana pitkiä oman pään ralleja ei juuri nähty kuten nähtiin parin muun pakin kohdalla. Nuo rallit näkyivät peliajassa. Puolikuntoisena pelaavalla Myersilla oli pariin kertaan noin kahden minuutin oman pään palloralli menossa ja taas tuli peli missä piiputettiin kunnolla.

- Hyvin muuten sarjassa esiintyneelle Vegas-pakille Zack Whitecloudille peli oli aika vaikea.
Ottelusarja saa siis jatko-osansa vielä ainakin kertaalleen torstain ja perjantain välisenä yönä. Ottelusarjaa on tunnetusti vaikea laittaa poikki, mutta tuossa olisi Vegasin paikka ettei tilanne heidän kannalta katsoen mene nitroille. Minä toki toivon seiskapeliä tähän sarjaan.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kiitokset taas @nuck! Hieno voitto tosiaan ja vaikka jatkopaikkaan on vaikea uskoa niin hienoa katsella nuoren jengin pelejä ainakin yksi peli vielä.

Vancouver oli alusta alkaen melkoisesti purjeessa ja Demko kiekkosateessa. Mutta hienosti joukkue taisteli, vaikka nyt oli kyllä valittu varsin maltillinen taktiikka. Kiekkoa roiskittiin järjestäen vain Vegasin alueelle ja koordinoidut hyökkäykset olivat hyvinkin yksittäisiä. Tällä kertaa tuolla taktiikalla otettiin voitto, mutta sanoisin että pakko on Vancouverin alkaa pelaamaan myös ylöspäin tulevissa peleissä.

Jonathan Marchessault ihmetytti jo aiemmin peleissä sekä pelin ulkopuolella, mutta olihan tuo viikate viime yönä puhdas yritys saada Pettersson pois pelistä:Pakko myöntää, että näiden tapausten jälkeen Marchessault ei tunnu ihan täysjärkiseltä kaverilta. Tiedä sitten onko turhautumista vai mitä, mutta onhan tehotkin kiertänyt häntä aika paljolti (viimeiset neljä 0+0 ja -3). Muutenhan tuolla Vegasin nipussa on oikein hienoja pelaajia, kuten Stone, Smith, Reaves ja Theodore.

Vancouverin pakistosta ainoastaan Fantenberg (??) laukoi pelissä. Myös hyökkäyksessä kudit oli vähissä ja Boeser veti kolmasosan laukauksista (5) ja varsin moni jäi siellä nollille. Vaikka Gaudette taas omaan silmään pelasi hyvän pelin niin laukauksia pitäisi saada - vaikka peliaika olikin vähissä. Samoin Virtasen pitäisi käyttää nopeuttaan ja hakeutua vetopaikkoihin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Jonathan Marchessault ihmetytti jo aiemmin peleissä sekä pelin ulkopuolella, mutta olihan tuo viikate viime yönä puhdas yritys saada Pettersson pois pelistä:
Tuo oli muuten sellainen viikate, että jopa DeBrusk sanoi että tuosta oli helppo viheltää jäähy. Onneksi tuossa ei mitään ikävämpää käynyt.

Mr. Smith sanoi:
Vaikka Gaudette taas omaan silmään pelasi hyvän pelin niin laukauksia pitäisi saada - vaikka peliaika olikin vähissä. Samoin Virtasen pitäisi käyttää nopeuttaan ja hakeutua vetopaikkoihin.
Minunkin mielestä Gaudette pelasi ihan hyvin sen mitä pelasi ja tuo ketju muutenkin täytti roolinsa. Ei tuossa muutenkaan pelillisesti ole ollut suurempaa vikaa sarjan aikana. Ero tässä sarjassa on ollut siinä, että Vegas on saanut erilailla tehoja syvyydestä kuin Vancouver. Vegasin kolmosketju on tehnyt sarjassa kuusi pistettä, Canucksin kolmonen (jos tuo nyt kolmonen edes on, kun peliajat ovat nelosketjun tasoa) nolla pistettä. Tosin ei tuo yhden pelaajan varassa saa olla, vaan koko ketjulta vaadittaisiin tulosta. Gaudette on näyttänyt tulosta osaavan tehdä ja siksi odottaisin häneltä nyt kauden tärkeimmissä peleissä vähän muutakin kuin silmämääräisesti hyvää pelaamista.

Virtanen oli näkymätön ja Motte taas parempi nelosen laitureista.

***

Vielä yksi twitter-video Whitecloudin sarjan vitospelin tuureista:
Joskus näkee joillakin pelaajilla pelejä, joissa useampi asia menee vihkoon ja nyt oli Whitecloudin vuoro. Tuo yksi peli ei poista kuitenkaan sitä, ettenkö voisi ottaa tuollaista syvyyspakkia omaankin joukkueeseen. Kokonaisuutena Valkopilvi on pelannut ihan malliikkaasti uran ensimmäisiä NHL:n playoff-pelejä joukkueensa vitospakkina. Hänellä on uhrautuva pelityyli, hän ei menettele kiekkoja ja on tehnyt yhden maalinkin. Pari tuollaista piristävää huumoripätkääkin on sarjaan nähty, mutta eipä noilla ole tekemistä varsinaisen pelaamisen kanssa. Lähinnä piristävät sarjaa.

***

Maalivahtivalmentaja Ian Clark oli selvästi tyytyväinen Demkon otteisiin.
Clarkia on varmaan kiittäminen osaltaan Markströmin ja Demkon kehittymisestä. Kummatkin ovat häntä sen verran usein kehuneet ja yleisesti miestä pidetään omalla alallaan yhtenä parhaista. Aikanaan Luongo ja Schneider saivat häneltä oppia, sittemmin tuota ammensivat Columbuksessa mm. Bobrovski, Korpisalo ja Merzlikins ja nyt Markström ja Demko kun Clark palasi synnyinseudulleen.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Tyypillistä Vegas-kiekkoa taas tämä viides peli, muka-hallintaa ja laukaisutilastojen voittoa.
Tätä itseään ja samaa taas kuudeskin peli. En jaksanut tuota enää paljon katsoa, mutta samaltahan tuo näytti. Kalifornian oma poika tietenkin piti taas osavaltionsa kunniaa hyvin esillä (Demko).

Kyllä joku MacKinnon tekisi niin namia tuohon Vegasin harmaaseen soosiin. Vaikka ei tuo Vancouverinkaan peli oikein vakuuta, varsinkaan kun tulee just joku MacKinnon vastaan seuraavalla kierroksella tai iso paha ja ilkeä Benn-setä kouluttaa, puhumattakaan nyt jostain tanssii tähtien kanssa Heiskasesta. 50 vuoden odotus taitaa jatkua Kanadan länsirannikolla...

Ei taida seiskapeli paljon kiinnostaa enää, hoh-hoijaa. Tai no, Coloradon ja Dallasin seiskapeli kiinnostaisi.
 
Viva Las Vegas!

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Thatcher Demkohan on tekemässä itsestään Canucks legendan, Vegasin pelaajat olleet aivan lukossa maalinteon suhteen, mutta tottakai seiskapelissä se sitten jostain menee ja ketsuppipullo aukeaa taas. Mutta silti, way to go Canucks!
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Olipahan hieno matsi näin Vancouverin puolelta katsottuna. Joukkue pelasi uhrautuvasti, blokkasi laukauksia ja Demko hoiti loput. Taisi siellä pari tolppaakin olla. Kyllä tuo paljon kuraa saanut Jake Virtanenkin on pelannut näissä pleijareissa hyvin. Nöyrää tekemistä ja oliko jo toinen voittomaali tälle keväälle(vaimikäseoli).Vegas jos mielii jatkoon ja finaaleihin, niin pitäisi kyllä röyhkeämmin ajella maalille ja sieltä hakata ne kiekot sisään.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, IlvesEihän se kaunein voitto ollut tuokaan. Canucks sai hyvän startin ja siihen myös sarjan ensimmäisen onnistumisen top6-osaston ulkopuolelta kun Ruma Ankanpoikanen (Virtanen) teki pelin avausmaalin. Sitten istuskeltiin taas, väillä roikuttiin köysissäkin ja koitettiin pitää Vegasin nopeat ylivoimahyökkäykset ja oman maalinedustan keskusta mahdollisimman puhtaana irtokiekoista tai ainakin mahdollisimman tiiviinä.

Kolmannen erän alkuun taas jostain spurtti ja siihen pari maalia. Kapteeni Horvatille viimeinen tyhjiin ja nyt tuli sitten ihan hyväksytyksikin se tämän syksyn 10 osuma playoffeissa. Horvatilla on tehtynä tämän sarjan eniten maaleja (4) ja nyt hän meni taas yksin kärkeen playoffien maalipörssissä.

Thatcher "The House" Demko on noussut varmoilla torjunnoillaan melkoiseksi painajaiseksi toistaiseksi Vegasille. Hän teki nyt Vancouverin historiaa ottamalla eniten torjuntoja playoffien nollapelissä. Entistä ennätystä piti hallussaan Kirk McLean, joka otti 39 torjuntaa Dallasia vastaan pelatussa toisen kierroksen sarjassa 94' keväällä.

Vain Dominik Hasekilla (94), Patrick Roylla (96) ja Craig Andersonilla (2010) on ollut enemmän torjuntoja playoffien nollapelissä. Playoffeissa ensimmäistä kertaa pelaavista maalivahdeista Demko meni tuolla ottelulla historian tilaston kärkeen. Jacques Plante 67 vuoden takaa on edellinen ensimmäisiä playoffeja pelannut maalivahti, joka on ylipäänsä ollut voittamassa ensimmäisiä playoff-pelejään tilanteessa, jossa joukkue on pelannut kauden jatkumisen puolesta.

Pitää kyllä toisaalta sanoa, että onhan siellä paikkoja Vegasilla ollut kuitenkin niin paljon, että saavat nyt katsella peiliinkin.
Vancouverille oli tärkeä saada tuo avausmaali ja tärkeä oli saada nyt viimein onnistumisia tuon kärjen takaakin. Green sanoi ettei tuo ole joukkueen sisällä vaikuttanut ajatuksissa;

"There's been no talk about that in our team. There's been a lot of talk away from the team. It's good for Jake to get a goal and good for the team - it's just about finding a win."

"I thought we defended well. Demmer made a lot of saves. I thought our D helped out with rebounds, boxing out. Big win for our group. Thought the game felt different tonight."

Jos Demko ei olisi pelannut taas tuollaista huippuiltaa, peli olisi ollut Quinn Hughesin. Minun mielestä Hughesin liike oli taas paremmalla tasolla mitä se on ollut tässä sarjassa. En tiedä onko siellä ollut jotain vammaa tuon fyysisen Blues-sarjan jälkeen.

Hughes; "I don’t want to disclose anything, but I’m definitely feeling better now."

Hughesille pelistä 1+1 tehot kolmeen ensimmäiseen pelin kääntäneeseen maaliin ja hyvää peliä kaikilla kentän sektoreilla.

Ensin hieno esityö Millerin osumaan (tuossa myös Petterssonin osuus oli merkittävä maskimiehenä) ja sitten vaikka ei osaakaan kovinta lämäriä virittää, niin teki tarkalla laukauksella 3-0 johdon:
Hughes on nyt 16 pelin jälkeen 16 pisteessä uransa ensimmäisissä playoffeissa. Kasvutarina on ollut hieno, kun vielä viime kaudella hän pelasi yliopistossa ja tottui siellä ihan erilaiseen ottelurytmiin kuin nyt.

- Jake Virtaselta nähtiin selvästi sarjan paras peli. Tuo avausmaali oli joukkueelle iso asia ja kolmannessa erässä Virtanen karkasi läpiajoonkin (huono yritys tosin tuossa). Vegasin McNabb saalisti Virtasen kovan taklauksen alle pelin lopussa vähän samalla lailla kuin aikanaan Henrik Sedinin. Canucks on voittanut nyt viimeiset 11 peliä missä Virtanen on tehnyt maalin.

- Tyler Motte keräsi myös sarjan ensimmäisen pisteensä. Motte on ollut vähistä pisteistä huolimatta tärkeä pelaaja joukkueelle tässäkin sarjassa ja etenkin tuo hänen työnsä alivoimalla on ollut joukkueelle arvokasta. Mottella on playoffeissa kaikista hyökkääjistä kolmanneksi eniten taklauksia ja eniten blokkeja sekä kiekonriistoja.

- Troy Stecher pelasi mielestäni erittäin hyvän pelin. Jäähy ei ollut hänen rikkeensä. Myös Myers paransi. Vegasilla Theodore oli taas kerran huippuiskussa, mutta nyt ei saanut sooloilla osumia.

- Miller lähti näihin playoffeihin isoin kysymysmerkein; vain kolme maalia uran 61 playoff-pelistä. Enää ei tarvitse olla kysymysmerkki. Hänellä on nyt 16 pelistä 6+12=18 pistettä. Tässä sarjassa Miller on ollut pisteillä nyt kahdeksassa Vancouverin viimeisistä 10 maalista.

Sarjassa mennään siis seiskapeliin ja sehän sopii hienosti. Sarjan katkaiseminen on usein vaikea asia kuten nytkin on nähty muutamassa sarjassa. Tuo seuraava peli on taas oma tarinansa ja siinä voi taas käydä ihan miten tahansa, joten en lähde ollenkaan veikkaamaan. Kävi siinä miten kävi, hieno nähdä Vancouverin tässäkin sarjassa venyvän kovan paikan edessä. Nämä ovat parasta oppia jatkoon tuolle nuorelle kärjelle.

Yksi kysymys olisi;
Amerikanihme sanoi:
Vaikka ei tuo Vancouverinkaan peli oikein vakuuta, varsinkaan kun tulee just joku MacKinnon vastaan seuraavalla kierroksella tai iso paha ja ilkeä Benn-setä kouluttaa, puhumattakaan nyt jostain tanssii tähtien kanssa Heiskasesta. 50 vuoden odotus taitaa jatkua Kanadan länsirannikolla...
Katsotaan nyt ensin tämä sarja loppuun ja mietitään sitten ketä vastaan kukakin pelaa ja kuka lähtee lomille. Ei pitänyt olla Canucksilla mahdollisuuksia hallitsevaa mestaria ja Läntisen konferenssin runkosarjan kärkijoukkuetta St. Louisia vastaan. Ei pitänyt olla mahdollisuuksia koko NHL:n parasta tasakenttäjoukkuetta ja neljän vahvan ketjun Vegasia vastaan. Etukäteen pidin itse Bluesia ja Vegasia kovimpina joukkueina, mutta jokainen sarja on aina oma tarinansa. Vaikka juuri nyt Vancouverin puolella ote voi ehkä ollakin, seuraavassa pelissä voi käydä miten tahansa.
 

Ishmael

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Vancouver Canucks
Onhan tuo jengi nyt osoittanut näissä syksyn karkeloissa sellaista sitkeyttä ja periksiantamattomuutta, johon ei valitettavasti ole ehtinyt liiaksi tottua. Vähän tuurillakin Canucks on ylipäätään pudotuspeleissä, sillä kevään syöksy viivaa kohti oli aikamoinen ja kausi keskeytettiin heidän kannaltaan juuri oikeaan aikaan. Mutta kyllähän tuurikin ansaitaan ja tässä korostuu myös se, että kaikilla kauden aikana hankituilla pisteillä on merkitystä.

Demko on ollut todella vakuuttava nyt näissä kahdessa pelissä. Erittäin kovaan paikkaan joutui ensimmäiseen kokonaiseen pudotuspeliotteluunsa, eikä Vegas kyllä antanut lainkaan armoa. Toinen peli oli jo sitten suvereeni nollaus. Ei voisi fani oikeastaan ylpeämpi olla.
 
”Tuli mieleen, että hanskaankin voi vetää." Janne Hämäläinen kommentoi uransa ensimmäistä liigamaalia ottelun jälkeen.

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Miro Heiskanen, Mikko Rantanen
Lännessä on mennyt ihan supermielenkiintoiseksi tämä homma ja meitä katsojia hemmotellaan. Ensin Avalanchen ja Starsin seiskapeli illalla ja sitten aamulla jatketaan Vegasin ja Canucksin pelissä. Molemmissa sarjoissa toinen joukkue on sulanut huolella 3-1 -johdosta ja sankaritarinoita on syntynyt. Todella hurjaa on veikata lopputulosta näistä kahdesta pelistä. Tähän verrattuna idän puolella on ollut aika unettavaa.
 
Mörököl on Ice 2019

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Onhan tuo jengi nyt osoittanut näissä syksyn karkeloissa sellaista sitkeyttä ja periksiantamattomuutta, johon ei valitettavasti ole ehtinyt liiaksi tottua. Vähän tuurillakin Canucks on ylipäätään pudotuspeleissä, sillä kevään syöksy viivaa kohti oli aikamoinen ja kausi keskeytettiin heidän kannaltaan juuri oikeaan aikaan. Mutta kyllähän tuurikin ansaitaan ja tässä korostuu myös se, että kaikilla kauden aikana hankituilla pisteillä on merkitystä
Tuo syöksy oli muuten sitä luokkaa, että olin keväällä jo lähes varma siitä, ettei Vancouveria oltaisi pudotuspeleissä nähty. Toki noilla tappioputkillakin on usein tapana mennä jossain vaiheessa poikki ja suunta saadaan oikaistua, mutta juuri siinä tilanteesssa mihin joukkue runkosarjansa päätti, ajattelin että tässä saadaan jännittää taas seuraavaksi draftia.

Noissa runkosarjan viimeisissä peleissä Greenin mielestä joukkue olisi pelannut tappioista huolimatta hyvin, mutta tulokset eivät tuota kyllä seuranneet. Tuossa osaltaan saattoi paistaa myös Demkon tulo maalille paikkaamaan loukkaantunutta Markströmiä, mikä nyt näitä playoffeja katsoessa tuntuu jopa erikoiselta.

Demko sanoi runkosarjan jälkeen saaneensa noista peleistä ykkösenä ison kasan oppia jatkoon ja hän päätti kautensa kahteen voittoon viimeisistä kolmesta pelistä. Ehkä tuo oppi näkyy nyt tai ehkä se näkyi jo ihan viimeisissä peleissä? Joka tapauksessa joukkueen suunta vähän ennen kuin runkosarja pistettiin pakettiin ei luvannut hyvää, vaikka nuo kaksi peliä viimeisistä kolmesta voitettiin.

Näissä playoffeissa joukkue on sitten näyttänyt tuon sitkeytensä ja periksiantamattomuutensa. Minulla meinasi usko loppua jo Blues-sarjassa St. Louisin tasoitettua otteluvoitot 2-2 lukemiin oltuaan ensin 0-2 tappiolla ja johtaessa viidettä peliä jo 3-1, mutta tuo käännettiin. Nyt ollaan noustu Vegasia vastaan sarjan 1-3 tappioasemasta tasoihin. Kävi tässä nyt miten tahansa, niin on tämä ainakin hyvä oppi sille, että aina pitää taistella loppuun saakka.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Olipas huima tuo Millerin tekemä 0-2 maali. Ei mitään ihmeellistä Milleriltä siinä, mutta:

Mistä tilanne lähtee, niin ensin Elias Pettersson jyrää keskialueella Vegas-äijän pystyyn. Siis oikeasti. Pettersson? Kiekko tästä irti Hughesille joka kiertää hyökkialueella maalin ja antaa kiekon Millerille. Sillä aikaa kun Hughes kierteli maalia, niin Pettersson on mennyt maalin eteen maskiin, kun Miller ampuu limpun sisään. Ei tehopisteitä Petterssonille, mutta mieletön paketti ingangibles samaan vaihtoon.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Ei tehopisteitä Petterssonille, mutta mieletön paketti ingangibles samaan vaihtoon.
Petterssonille ei tullut tuossa pelissä pisteitä, mutta hän oli tosiaan kumpaankin maaliin hyvin mukana. Ensin tuo Millerin osuma ja sitten maskissa myös Hughesin maalissa. Hughes tuosta sanoikin; "Both of those goals, we don’t score if Petey doesn’t screen the goalie there." Häneltä nähdään aika paljon tuollaista näkymätöntä työtä joukkueen eteen, vaikka nuo eivät aina taululla henkilökohtaisissa pisteissä näy.

Petterssonin koko kauden (playoffit mukaan lukien) pisin putki ilman tehopisteitä on kaksi peliä. Playoffeissa pisin putki ilman pisteitä on pelin mittainen. Tasaista suorittamista pelistä toiseen.

Kysymyksiä herättää Demkon huikeista otteista huolimatta nyt maalivahtilanne kun pelataan toisena peräkkäisenä iltana. Vegasilla on tuohon mahdollisena lääkkeenä Fleury, Canucksilla ei ole ilmeisesti Markströmiä.

 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Petterssonille ei tullut tuossa pelissä pisteitä, mutta hän oli tosiaan kumpaankin maaliin hyvin mukana. Ensin tuo Millerin osuma ja sitten maskissa myös Hughesin maalissa. Hughes tuosta sanoikin; "Both of those goals, we don’t score if Petey doesn’t screen the goalie there." Häneltä nähdään aika paljon tuollaista näkymätöntä työtä joukkueen eteen, vaikka nuo eivät aina taululla henkilökohtaisissa pisteissä näy.

Petterssonin koko kauden (playoffit mukaan lukien) pisin putki ilman tehopisteitä on kaksi peliä. Playoffeissa pisin putki ilman pisteitä on pelin mittainen. Tasaista suorittamista pelistä toiseen.

Kysymyksiä herättää Demkon huikeista otteista huolimatta nyt maalivahtilanne kun pelataan toisena peräkkäisenä iltana. Vegasilla on tuohon mahdollisena lääkkeenä Fleury, Canucksilla ei ole ilmeisesti Markströmiä.

Samaa itsekkin katsellut Petterssonista. Ei voi kun hattua nostaa, varsinkin kun tässä lähiaikoina on kattonut noita pätkiä kuinka sitä kohdellaan (oli se sitten huitasia polvitaipeeseen tai pelitilanteen ulkopuolella taklaamista jne). Löytyy kyllä sydäntä kun menee maalineteen noinkin heiveröisenä.

En varsinaisesti koskaan ole tykännyt/seurannut vancouveria vaikka siellä onkin ruotsalaisia mutta nyt alkaa kyllä vahvasti tuntumaan siltä että pitää jatkossa seurata tarkemmin.
Erityisesti Motte, Pettersson, Markström, Hughes ja Demko on sytyttänyt mielenkiinnon, oli muitakin mutta kun ei muista nimiä kun ei numeroista tunnista.
Pientä mancrushia iskemässä kun kattelin Mottea, lämpeen jotenkin tosta jätkästä.

Edittiä: Meni muuten vähän niinkuin väärään ketjuun, mutta menköön kun on tässäkin tavallaan kyse canucksista.
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Jatkan tuosta mihin @laamis jäi, vaikka sitten väärään ketjuun menisikin. Elias Petterssonista on noussut oma suosikkini numero yksi Blackhawksin ulkopuolelta. Hienoa seurattavaa ja jokseenkin hämmentävää, että pelaa vasta toista kauttaan NHL:ssä. Hieman vaikea selittää, mutta Petterssonista tulee mieleen jääkenttien Michael Jordan. Hänen kykynsä jäädyttää vastustajan puolustajat muistuttaa etäisesti Jordanin fadeaway-heittoja. Muutenkin melkoinen taikuri kyseessä, ei ehkä kentän nopein, mutta älykkäimpiä ja kaikesta tekemisestä näkee hänen nauttivan pelaamisesta sekä itseluottamuksen olevan korkealla tasolla.

Demkon sisääntulo on ollut huikea. Voidaan ajatella, että vaikeaan tilanteeseen joutui, mutta toisaalta taas joukkue oli 3-1 sarjassa takana eikä siinä kohtaa ollut enää mitään hävittävää. Miksipä ei pistäisi pientä showta pystyyn, kun tilaisuus tarjotaan? Kaveri on pari ilmaista lounasta nyt otteillaan ansainnut.

Vegasilla on nyt kaikki paineet niskassa ja Vancouverilla ei ole kuin voitettavaa. En lähde veikkaamaan, mutta jos Canucks onnistuu ottelussa tekemään ensimmäisen maalin niin sillä voi olla isokin merkitys. Toivomaan jos pitää lähteä, niin ilman muuta Canucksin puolesta liputan ja lujaa. Eikä Vegasia vastaan ole mitään, mutta haluaisin nähdä Petterssonit ja kumppanit jatkavan.
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Demko!

Sitten voidaan siirtyä pienen tauon jälkeen muihin pelaajiin. Kuten tosiaan Pettersson, joka osoitti Theodorelle millainen kroppa pitää olla että voi tehdä täydellisen maskin x 2.

Pelissä sinällään hyvää oli eka vitonen, sen jälkeen Demko ja tehokas viimeistely, vaikkakin läpiajoja tuhlattiin urakalla. Demko on nyt ryöstänyt kaksi peliä, mutta Canucks voisi jatkaa kiekollista peliä vähän pidemmällekin.

Demko rikkoi mukavasti ennätyksiä pelissä ja onhan tuo 95/96 ihan ok saldo. Kuten myös Hughesin pinna per peli saldo. Tai Horvatin 10 maalia. Tai Petterssonin ja Millerin vähän yli pinna per peli.

Hienoa nähdä game #7 - kävi siinä miten tahansa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Demko!

Sitten voidaan siirtyä pienen tauon jälkeen muihin pelaajiin. Kuten tosiaan Pettersson, joka osoitti Theodorelle millainen kroppa pitää olla että voi tehdä täydellisen maskin x 2.

Pelissä sinällään hyvää oli eka vitonen, sen jälkeen Demko ja tehokas viimeistely, vaikkakin läpiajoja tuhlattiin urakalla. Demko on nyt ryöstänyt kaksi peliä, mutta Canucks voisi jatkaa kiekollista peliä vähän pidemmällekin.

Demko rikkoi mukavasti ennätyksiä pelissä ja onhan tuo 95/96 ihan ok saldo. Kuten myös Hughesin pinna per peli saldo. Tai Horvatin 10 maalia. Tai Petterssonin ja Millerin vähän yli pinna per peli.

Hienoa nähdä game #7 - kävi siinä miten tahansa.
Sinäänsä jännä että aika loistavia maskeja Petterssonilta, vaikka noin rakenteeltaan voisi kuvitella olevan "huono maskimies".

Demko tosiaan pelasi vähintäänkin hyvin, mutta highlightsien perusteella myös puolustus toimi aika loistavasti hoitaen nuo irtokiekot pois. Sanoisinko että "klassinen työnjako", veska hoitaa ekan vedon, pakit hoitaa sitten muut.
Ei siinä, en yritä mitenkään vähätellä Demkoa mutta tosiaan puolustuskin hoiti hommansa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Toivottavasti Vegasin pelaajat katsoivat tuota Dallas - Colorado peliä, ja ottavat mallia siitä, miten Dallas tulee vauhdilla maalille ja luo kaaosta sinne maalin eteen. Siitä ne maalit syntyvät, eivät tuollaisesta Vegasin jäjestelmällisen rauhallisen virkakiekon kautta, jossa ajaudutaan pitkän kiekon hallinnan jälkeen kulmiin ja kauaksi maalilta ja yritetään sitten puskea vastustajan blokkiin niitä kiekkoja. Ihan älytöntä mielestäni. Nyt jostakin se paikallinen Kiviranta esiin ja maalintekoon kunnolla!
 
Viimeksi muokattu:
Viva Las Vegas!

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Vancouver taisteli upeat playoffit, mutta Vegas oli lopulta parempi. Vegasin huippupakki Theodore ratkaisi tämän pelin ja jäi ainoaksi Vegasin pelaajaksi joka onnistui Demkon ohittamaan. Demko oli muodostua Vancouverin loppukauden sankaritarinaksi, mutta nyt Canucks ei saanut ylivoimiaan hyödynnettyä ja lopulta sarjassa hallitsevampi joukkue Vegas otti ansaitun voiton tästä otteluparista.

Hieno sarja kuitenkin monessakin suhteessa ja pitää olla erittäin ylpeä tuosta joukkueesta. Tämä antaa uskoa tulevaisuuteen joukkueelle jossa moni avainpelaaja on vasta kehittymässä. Tulee itsellekin lepo tarpeeseen ja nyt siihen on ainakin paremmat mahdollisuudet. Kiitos Vegasin faneille hyvästä keskusteluseurasta ja onnea jatkoon! Tulee olemaan mielenkiintoinen sarja Dallasia vastaan.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Oli ihmeellisen rauhallinen ja luottava olo minulla pelin alkaessa ja se säilyi koko pelin ajan, joten päätin sitten katsella koko pelin. Ja sitähän se tiesi, että jotenkin Vegas onnistui sen maalin tekemään, vaikkei ihan Kivirannan opeilla, joita ylemmässä viestissäni manasin esille. Pääasia, että voitto tuli, ja lopussa saatiin jopa harjoitella (loppujen lopuksi onnistuneesti kahdesti, vaikka ensin pitikin tyhjän maalin ohi vielä laittaa pari kertaa kiekko) tyhjään maaliin maalintekoa, joka on ollut Vegasin toinen kompastuskivi.

Reavesin jäähy oli mielestäni vähän kyseenalainen, tai ainakin tuo ottelurangaistus, mutta toisaalta en nähnyt tarkkaan hidastuksista, että miten taklaus osui ja mikä osui. Täytynee jostain kaivaa esille kuva/video, josta näkyy, miten Reaves tarkoituksella taklaa Mottea leukaan tai yleensä päähän, ja sitten ehkä aukeaa paremmin tämä tuomio. Muuten Reavesistä ei kyllä paljon apua tuolla kaukalossa ole, on uskomattoman hidas, eikä tiedä mitä tehdä kiekon kanssa.

Todellakin suurkiitokset Vancouverille ja heidän uskomattomille faneilleen täällä Jatkoajassa, eritoten @nuck ja @Mr. Smith. Kiitos joukkuetta syvemmin kuvaavista kirjoituksista ja onnea seuraaville kausille! On up and coming tämä Vancouverin joukkue ja monia hienoja nuoria pelaajia joukkueessa. Joten toivotaan, että se 50 vuoden kirous särkyisi mahdollisimman pian. Tsemppiä jatkoon!
 
Viva Las Vegas!

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Parempi joukkue meni jatkoon, joten onnittelut Vegasin leiriin. Demko oli edelleen muuri, mutta olisihan noista parista paikasta Vancouverin pitänyt tehdä. Esimerkkinä Boeserin paikka. Ja ylivoima oli tänään luokatonta. Mutta kuten todettua niin parempi voitti.

Reavesin sikailu jätti kyllä vähän huonon maun pelistä. Suoraan ja pelkästään päähän. Ei pitäisi Reavesin pelata enää näissä playoffeissa, mutta enpä että häntä näinä BLM aikoina uskalletaan rankaista. Wilson kun olisi tuon taklauksen tehnyt niin puhuttaisiin 20+ pelistä.
 
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Reavesin sikailu jätti kyllä vähän huonon maun pelistä. Suoraan ja pelkästään päähän. Ei pitäisi Reavesin pelata enää näissä playoffeissa, mutta enpä että häntä näinä BLM aikoina uskalletaan rankaista. Wilson kun olisi tuon taklauksen tehnyt niin puhuttaisiin 20+ pelistä.
Reaves saa minun puolestani saada kakkua. Taklauksen rumuuteen en ota kantaa, mutta Nosek olisi mielestäni käyttökelpoisempi pelaaja nelosketjurooliin näissä peleissä.

Huojentava sarjavoitto, mutta se aiemmin toivomani energian säästäminen jatkopeleihin taisi jäädä haaveeksi. Toivottavasti virtaa riittää myös Dallasia vastaan, sillä hirvittävä työ täytyy tällä hetkellä tehdä maalien eteen. Toki suurin tekijä tehottomuuteen oli Vancouverin joukkue. Sitkeä sakki sekin ja mielelläni näen tuon tiimin tulevaisuudessa menestyvän vieläkin paremmin. Monet palaset ovat jo hyvällä kantilla. Demko oli huikea. Taisi vaatimattomat sata koppia ottaa siinä Theodoren maalien välissä. Muut eivät sitten miestä ohittaneetkaan.

Oikea mies lopulta ratkaisi sarjan. Theodore on viimeistään näissä pudotuspeleissä noussut ehdottomien NHL:n huippupakkien joukkoon. Selvästi arvokkain pelaaja Vegasille tähän mennessä. Jatkossa on pakko kärkihyökkääjien (Stone, Pacioretty, Karlsson, Smith, Marchessault, Stastny) olla tehokkaampia myös katkaisupeleissä, jotta kannuun olisi saumoja. Toivottavasti ketsuppipullo nyt aukesi ja rentous maalintekoon säilyy tiukoissakin paikoissa, sillä taktisesti, teknisesti ja tahdollisesti kaikki saumat ovat olemassa.
 

AC/DC MAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United
Olipahan kamppailu. Vancouverille iso hatunnosto. Karsinta kierroksesta lähtien joukkue taisteli urhoollisesti..
Tänää ei vaan riittänyt. Ja Demco oli kyllä loistava maalissa. Otti sellaisia Seivereitä, et alta pois. Canucks ei vaan onnistunu laittaa limppua uuniin.
Hyvä sarja.. Tiukka 7 matsi loppuun asti.
0-0 pitkään. 0-0 on myös hyvää hokia. Vegas kuitenkin räjäytti pankin 6.06 ennen loppua ja eteni jatkoon. Mut Demco oli kyllä selkeästi ottelun paras Vancouver pelaaja!! Huikea veskari.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

Kuppi

Jäsen
Jännittävä sarja oli kyllä. Omaan silmään Vegas oli niin ylivoimainen kuin nykyänärissä voi playoffseissa olla. Useassa pelissä selkeästi enemmän maalipaikkoja kuin Vancouverilla ja huonoimmillaankin paikat olivat tasan. Ei vaan pomppinut yhtään Vegasille tässä sarjassa, mutta riitti jatkoon kuitenkin. Näin puolueettomalle katsojalle hyvä niin, sai pelejä ja jännitystä koko rahan edestä. Ikävä tulee kyllä Pettersonia, ei ole Vegasilla yhtä viihdyttäviä pelaajia. Kun Vancouverin nuoret tähdet saisivat vielä vähän kovemman materiaalin ympärille niin tulevina vuosina on faneille kyllä mukavia hetkiä tarjolla.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy