Mainos

Vegas Golden Knights (3.) – Vancouver Canucks (7.), Läntisen konferenssin 2. kierros

  • 16 671
  • 83

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Jotenkin tuo toinen erä toi taas elävästi mieleen sen, että Vegasilta puuttuu sellainen tyly maalintekijä, joka laittaa limpun pussiin kun paikka on. Hienosti Vancouverin pelaajat tietenkin blokkasivat, mutta voisi sitä vähän yrittää väistellä blokkia tai vetää laukauksen niin nopeasti, ettei vastustaja ehdi blokkaamaan. No, ei kai tuollaista tylyä maalintekijää ihan kaikista muistakaan joukkueista löydy.

No ei siinä, Pettersson, Toffoli, Markström ja Horvat pelasivat kyllä upeasti tässä pelissä, kaikki paljon parempia kuin yksikään vegasilainen. Quinn Hughes sen sijaan on kuin kaukainen muisto vain bambinosta hyppelehtimässä ja puikkelehtimassa puide...siis pelaajien välistä. Nykyisin hän kai yrittää olla vain hissukseen ja väistellä jotain Carriereita ja Reavesejä jne.

Enpä tiedä, kaipa de Boer päänsä pitää, ja isolla ja kömpelöllä svedulla maalinsuulla lähdetään taas seuraavaan matsiinkin. Vähän siinä sydämeni särkyi, kun katselin surullista Floweria penkillä. Mutta jos totta puhutaan, ei minulla ole kovin kovaa luottoa Markku Anteroakaan kohtaan, hänen playoffs-historiansa tuntien.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Vancouverin historian ensimmäinen voitto Vegasista varsinaisella peliajalla on viimeinkin tullut ja apina lähtenyt selästä.

Otteluvoitot siis tasoihin ja näytti taas pelaamiselta tuo Vancouverinkin touhu. Joukkue oli pistänyt työhaalarit päälle toivuttuaan ensimmäisen pelin krapulasta, liikkui ensimmäiseen peliin nähden paljon paremmin kiekottomana Vegasin pelaajiin kiinni ja pääsi itsekin kääntämään peliä. Vegas vei peliä edelleen enemmän tasakentin ja tuo tuskin tulee muuttumaan missään vaiheessa sarjaa, mutta Canucks pääsi nyt 14 kertaa vaarallisille paikoille ensimmäisen pelin kuutta vastaan. Joukkue onnistui nuo myös hyödyntämään hienosti tänään - kiitos kahden avainsentterinsä ja Toffolin paluun.

Pelin ensimmäinen ja kolmas erä olivat Canucksilta todella hyvää peliä. Ensimmäisessä erässä joukkue sai pelissä niskalenkkiä ja kolmannessa pelasi johtoasemassa todella kypsästi - vieden mm. erän vaaralliset paikat. Toisessa erässä Vancouver otti pari jäähyä, eikä päässyt oikein peliin kiinni. Siinä oltiin helisemässä, mutta onneksi Markström ja joukkueen uhrautuva peli noilla hetkillä riitti pitämään Vegasin yhtä maalia lukuun ottamatta pois taululta. Tuota Boeserin jäähyä ei olisi edes kuulunut viheltää, mutta Sutherland siellä taisi taas olla pääosassa. Heh, ei ole kyllä vetänyt urallaan ainakaan kotiinpäin (syntynyt Vancouverin lähellä) tuo kaveri.

Ottelun ratkaisijoina toimivat Canucksin puolelta tänään kahden kärkiketjun sentterit Pettersson ja Horvat. Pettersson teki voittomaalin ja syötti kaksi, Horvat teki kaksi maalia. Horvat johtaa nyt playoffien maalipörssiä ja uransa ensimmäisiä playoffeja pelaava Pettersson on pistepörssissä kakkosena Nathan MacKinnonin jälkeen. Jostain luin viime kaudella, että Pettersson olisi playoffeihin liian kevytrakenteinen...Pettersson oli niin hyvä tänään, että osasi syöttää jopa kaverin hanskaa;





Tuo Petterssonin maali jäi puolestaan pelin komeaksi voittomaaliksi:





Horvatin työ toimi muuallakin kuin maalitaululla. Hän otti mm. aloitukset kotiin 21-5 lukemilla.

Pelin ykköstähdeksi valittiin kuitenkin kentille palannut Toffoli, joka teki Petterssonin kanssa kolme pistettä. Tuon kaksikon kemia näyttäisi toimivan hienosti, kun jatkoivat siitä mihin runkosarjassa jäivät. Toffoli iski pelin avausmaalin pelattuaan yhdeksän sekuntia. Hän loukkaantui tämän vuoden ensimmäisessä pelissä Minnesotaa vastaan ja teki vasta nyt paluun takaisin. Ketjun kolmantena pelaajana pelasi Pearson, joten tuota ketjua voisi kutsua vaikka "viiden kruunun ketjuksi" (kaksi entistä Kingsin pelaajaa ja kolmen kruunun ruotsalaishyökkääjä).

- Miller on Vancouverin puolelta pelaamassa minun silmään loukkaantuneena, vaikka onkin tuonut tehoja. Hän jätti Blues-sarjan välissä jo harjoituksia väliin ja ei ole nyt ollut ihan oma itsensä. Hyvin hän kuitenkin taistelee.

- Benn - Fantenberg -kaksikolta on saatu joka kerta maailman mestaruus kun omissa ei kolise. Nyt tuli Bennin aikana tasakentin laukaukset Vegasille 1-8 lukemilla. Joukkue kaipaisi tuohon nyt kipeästi tervettä Myersia takaisin.

- @Salming ja @Amerikanihme: Täytyy sanoa, että toistaiseksi Theodore on ollut tässä sarjassa paljon parempi kuin Hughes. Hughesin peli näyttää ihmeen väkinäiseltä nyt silloinkin kun hänellä on tilaa. Vegas pelaa häntä vastaan kyllä hyvin, mutta siellä maksellaan oppirahoja parhaillaan näistä peleistä. Theodorelle tuli sen sijaan kaksi syöttöä ja hän pelaa todella hyvin.

- Tuch on Vegasin puolelta älyttömässä vireessä. Taas tuli maali ja tuon päälle hän laukoi neljä kertaa sekä pelasti luultavasti Milleria vastaan vahvan takakarvauksen ansiosta yhden takaiskumaalin.

Sarja siis tasoihin ja mikä tärkeintä, ei mennyt Vegasille ihan hengittämällä jatkopaikka. Toffolin paluu takaisin oli tärkeä asia ja nyt joukkueella on Vegasin tavoin kaksi ketjua joilta voi odottaa tulosta (Vegasilla lisäksi Tuch pahana peikkona syvyydessä). Canucksin kärkisenttereiden Petterssonin ja Horvatin pitäisi pystyä jatkossakin vastaamaan keskikaistalla Karlsson-Stastnylle näin. Täysin auki tämä taistelupari on vielä ja se sopii minulle paremmin kuin hyvin. Vaikka Vegas tämän parin myöhemmin ennakkosuosikkina veisikin, niin näistä peleistä nuori Canucksin joukkue ammentaa paljon myöhemmin tarvittavaa kokemusta.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Olipas kyllä mahtava tyhjentävä kirjoitus @nuck! Ei ole paljoa lisättävää tuon osalta ja helppo kompata oikeastaan koko tekstiä. Samat on havainnot omankin näköradion kautta. Valkopilven nopea vaihtoon meneminen jäi itsellekin mieleen.

Edellisestä pelistä Eriksson oli lopultakin palautettu katsomoon. Eriksson veteli sen 10 peliä pääosin Horvatin ja Petterssonin rinnalla kiikareilla, mutta Toffoli päätti kiekon laittaa reppuun 9 sekunnin jälkeen. Voisi sanoa, että aika osuva vaihto. Canucks pelasi tosiaankin ekan erän hyvin ja itse nostaisin esiin myös Gaudette hyvän pelin. Gaudette tuo tuoreita jalkoja, kiekollista osaamista ja kakkosylivoimakin näyttää jo kohtuulliselta.

Miller on minunkin mielestäni rikki, joten ihmetyttää Greenin runsas peluuttaminen. Nytkin Miller pelasi hyökkääjistä eniten. Edler taasen pelasi pakistossa eniten, mutta paransi melkoisesti edellisestä pelistä. Vaikka toki tässäkin pelissä Edler otti kaksi kakkosta, kuten edellisessäkin.

Pakisto tosiaan kaipaa Myersia, mutta häntä odotellessa voisi kyllä kokeilla Juoleviakin Bennin tilalla. Tai Fantenbergin. Välillä Fantenberg oli jopa hyvä, mutta nyt tulee melkoinen kiire tälle pakkiparille. Ja eipä kaksikko edes pääse alivoimalla kentälle kun Tanev tappaa kaikki alivoimat alusta loppuun (nyt 6:30/7:20 tms).

Hienoja maaleja nähtiin taas roppakaupalla ja kyllähän Horvatin onnistumiset lämmittää kaiken tuon joukkueen eteen tehdyn työn jälkeen. Niin toki lämmittää Petterssonin onnistumisetkin, kun katselee millaista käsittelyä saa illasta toiseen. Mutta hienosti nuori pelaaja tuon ottaa vastaan tuskastumatta tai kostamatta.

Boeser sai syöttöpisteen, mutta hänellekin maalin jo soisi josko se avaisi hanoja. Tai sitten myös Boeser on rikki. Hän on nyt Bluesia ja Vegasia vastaan jäänyt kolmesti ilman vetoja, 3x1 laukaus ja 2x2 laukausta. Aika vähän pelaajalle, joka normaalisti laukoo noin kolme kutia maalia kohden matsissa.

On tästä voitetun matsin jälkeen huomattavasti mukavampi lähteä seuraavaan peliin. Nyt Canucks ainakin tietää mitä voittaminen vaatii.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Tai sitten myös Boeser on rikki. Hän on nyt Bluesia ja Vegasia vastaan jäänyt kolmesti ilman vetoja, 3x1 laukaus ja 2x2 laukausta. Aika vähän pelaajalle, joka normaalisti laukoo noin kolme kutia maalia kohden matsissa.
Boeserin vaisuutta olen minäkin ihmetellyt. Eka kausi oli muistaakseni aikamoista ilotulitusta, nyttemmin ei sitä tykkiä enää ole nähty. Vähän on ollut melkein samanlainen turhake kuin Eriksson.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Boeserin vaisuutta olen minäkin ihmetellyt. Eka kausi oli muistaakseni aikamoista ilotulitusta, nyttemmin ei sitä tykkiä enää ole nähty. Vähän on ollut melkein samanlainen turhake kuin Eriksson.

Pakko myöntää, että itse näen aika paljon eroa Boeser - Eriksson kaksikossa. Niin pelillisesti kuin tilastollisesti.

Boeser 12 matsia 3+6=9
Eriksson 10 matsia 0+0=0

Toki siinä mielessä samanlaisia, että Boeser on kyllä parantanut puolustuspeliään ja kehittynyt monipuolisemmaksi pelaajaksi.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kiitos @Mr. Smith.

Edellisestä pelistä Eriksson oli lopultakin palautettu katsomoon. Eriksson veteli sen 10 peliä pääosin Horvatin ja Petterssonin rinnalla kiikareilla, mutta Toffoli päätti kiekon laittaa reppuun 9 sekunnin jälkeen. Voisi sanoa, että aika osuva vaihto.
Erittäin tyytyväinen pitää olla tuosta Toffolin paluusta peliin kun kemiat löytyvät Petterssonin kanssa heti. Siinähän nähtiin myös se Petterssonin läpiajoon vapauttava syöttökin ja Toffoli oli alustamassa myös tuota ylivoimamaalia sekä voittomaalia. Noin muutenkin hyvä saada rightin pelaaja lisää tuonne kahden kärkiketjuun laidalle. Nyt siellä on kaksi rightia (Toffoli ja Boeser) sekä kaksi leftiä (Miller ja Pearson) laidoilla. Tuossa ensimmäisessä maalissa näytti jopa melkein kuin Pettersson olisi sanonut Toffolille ennen tuota vaihtoa, että "mene rightin miehenä sinne takatolpalle ja pistä lapa jäähän".





En tiedä onko Toffoli vielä ihan täydessä kunnossa (ilmeisesti nikkavamman jäljiltä) mutta hän toi heti paljon hyvää joukkueelle tuon pelinlukutaidon ansiosta. Vähän kyllä pistää miettimään, että miten jaksaa tuon vamman jälkeen näitä pelejä mutta luulisi sitä ainakin energiaa olevan jäljellä eikä tuo pelityyli millä nyt pelasi ole kaikkein kuluttavin.

Mr. Smith kirjoitti:
itse nostaisin esiin myös Gaudette hyvän pelin. Gaudette tuo tuoreita jalkoja, kiekollista osaamista ja kakkosylivoimakin näyttää jo kohtuulliselta.
Tuo onkin hyvä nosto etenkin tuon ylivoiman osalta. Gaudetten pelaaminen noin muuten antaa toivoa paremmasta huomisesta ja hän on tuonut lisää liikettä tullessaan mukaan. Pelaa aika vähän kuitenkin kun on sentteri ja siellä on Petterssonin ja Horvatin takana vaikea saada minuutteja (Beagle ottaa lisäksi noita puolustuspelin minuutteja pois), mutta etenkin ylivoimalla Gaudette oli näkyvä sen mitä pelasi. Tavallaan ihan hyvä paikka hänellä nyt tuolla pienemmillä tulosvastuilla kehittyä taustalla vielä.

Mr. Smith kirjoitti:
Miller on minunkin mielestäni rikki, joten ihmetyttää Greenin runsas peluuttaminen. Nytkin Miller pelasi hyökkääjistä eniten.
En tiedä onko Millerilla jotain kädessä. Nyt tuli vain kaksi aloitusta vaikka normaalisti hän on ollut yksi eniten käytetyistä aloittajista. Toisaalta kyllä hän siellä ihan hyvin ajeli maalille;





Ehkä tuossa ei ole mitään isompaa tai sitten ei vaan muuten halua antaa vaikuttaa pelin keskellä. Ylivoimalla hän on sortunut nyt pariin kertaan hautomaan liikaa kiekkoa vasemmalla puolella. Boeser tälläsi tuosta maalin siinä Blues-sarjan viimeisessä pelissä, joten siinäkin olisi yksi mitä voitaisiin kokeilla etenkin nyt jos tuo Millerin "aloittaja-lisä" on pois kuvioista.

Mr. Smith kirjoitti:
Edler taasen pelasi pakistossa eniten, mutta paransi melkoisesti edellisestä pelistä. Vaikka toki tässäkin pelissä Edler otti kaksi kakkosta, kuten edellisessäkin.
Edler oli hyvä. Tuo hänen yksinkertainen pelinsä (omista nopealla syötöllä ylös) toimi vaikka tuo hidasta hiihtelyä onkin. Pitäisi Hughesillekin jonkun sanoa että käyttäisi liikettään hakea vapaata tilaa kun omilla on kiekko ja pelaisi vain yksinkertaisella nopealla syötöllä eteenpäin tuon Vegasin karvauksen alta pois. Toki tuo tarvitsee myös aktiivista peliä niiltä kiekottomilta pelaajilta. Nyt kuitenkin kun hän on välillä yrittänyt kuskata, Vegas on saanut ajettua tuolla ehkä NHL:n nopeimmalla karvauksella kiinni. Tuo ei toimi Vegasia vastaan vaikka kahdessa viime sarjassa toimikin. Etenkin Blues-sarja oli vielä tätä fyysisempi, joten tuolla puolella se ongelma ei ole.

Mr. Smith kirjoitti:
Pakisto tosiaan kaipaa Myersia, mutta häntä odotellessa voisi kyllä kokeilla Juoleviakin Bennin tilalla. Tai Fantenbergin. Välillä Fantenberg oli jopa hyvä, mutta nyt tulee melkoinen kiire tälle pakkiparille. Ja eipä kaksikko edes pääse alivoimalla kentälle kun Tanev tappaa kaikki alivoimat alusta loppuun (nyt 6:30/7:20 tms).
Tuo kolmosparin touhu on vähän kuin Turhapuroa rautakaupassa, mutta jos tuosta jotain hyvää hakisi niin oman maalin edustan nuo pelasivat ihan hyvin. Voi olla, että Green ei uskalla tuon vuoksi pistää vielä Juolevia kentälle, kun nuo pärjäävät tuossa hommassa paremmin. Toisaalta olisi kyllä Juolevin pelin avaamiselle tilausta tässä sarjassa.

Mr. Smith kirjoitti:
Hienoja maaleja nähtiin taas roppakaupalla ja kyllähän Horvatin onnistumiset lämmittää kaiken tuon joukkueen eteen tehdyn työn jälkeen. Niin toki lämmittää Petterssonin onnistumisetkin, kun katselee millaista käsittelyä saa illasta toiseen. Mutta hienosti nuori pelaaja tuon ottaa vastaan tuskastumatta tai kostamatta.
Sanasta sanaan samaa mieltä tuosta. Tuossa on kyllä Vancouverilla hieno sentterikaksikko vielä pitkälle tulevaisuuteen.

Mr. Smith kirjoitti:
Pakko myöntää, että itse näen aika paljon eroa Boeser - Eriksson kaksikossa. Niin pelillisesti kuin tilastollisesti.

Boeser 12 matsia 3+6=9
Eriksson 10 matsia 0+0=0

Toki siinä mielessä samanlaisia, että Boeser on kyllä parantanut puolustuspeliään ja kehittynyt monipuolisemmaksi pelaajaksi.
Eipä noissa kahdessa kyllä löydy samoja asioita kuin ehkä siinä, että Boeserin luistelu näyttää välillä Dana Murzynilta (tai Loui Erikssonilta) ja välillä Geoff Courtnalilta. Boeser on tosiaan kehittynyt huimasti kokonaisvaltaisessa pelissä ja väittäisin hänen olevan tällä hetkellä joukkueelle tärkeämpi pelaaja kuin oli puhtaana maalintekijänä vaikka tuolloin otsikoihin pääsikin. Nyt toki tuo runkosarjan laukausprosentti jäi niin huonoksi, että maaleja ei vaan tullut. Esimerkiksi Athletic antoi hänelle kaudesta kuitenkin A- arvosanan.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Pakko myöntää, että itse näen aika paljon eroa Boeser - Eriksson kaksikossa. Niin pelillisesti kuin tilastollisesti.

Boeser 12 matsia 3+6=9
Eriksson 10 matsia 0+0=0

Toki siinä mielessä samanlaisia, että Boeser on kyllä parantanut puolustuspeliään ja kehittynyt monipuolisemmaksi pelaajaksi.
No kommenttini perustuivat silmätestiin ja muistikuviin ja niistä aiheutuneisiin odotuksiin tuolta läpimurtokaudeltaan. Jos statistiikkaa otetaan esille, niin näköjään maalimäärät ovat tippuneet 29:stä 16:een runkosarjassa kolmen viime kauden aikana. Joten se tukisi näkemystäni hieman. Mutta en lähde väittelemään teidan viisaampien ja paljon enemmän pelejä nähneiden kanssa, varmasti olette oikeassa. Juttelin nyt vain omien odotuksieni suhteen...eikö sillä ollut joku tosi nopea ja vihainen rannelaukaus, jolla verkko heiluiiii....!? Sitä laukausta en nyt muista näissä näkemissäni playoffs-peleissä nähneeni.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
No kommenttini perustuivat silmätestiin ja muistikuviin ja niistä aiheutuneisiin odotuksiin tuolta läpimurtokaudeltaan. Jos statistiikkaa otetaan esille, niin näköjään maalimäärät ovat tippuneet 29:stä 16:een runkosarjassa kolmen viime kauden aikana. Joten se tukisi näkemystäni hieman. Mutta en lähde väittelemään teidan viisaampien ja paljon enemmän pelejä nähneiden kanssa, varmasti olette oikeassa. Juttelin nyt vain omien odotuksieni suhteen...eikö sillä ollut joku tosi nopea ja vihainen rannelaukaus, jolla verkko heiluiiii....!? Sitä laukausta en nyt muista näissä näkemissäni playoffs-peleissä nähneeni.

17-18 62 ottelua 29+26=55
18-19 69 ottelua 26+30=56
19-20 57 ottelua 16+29=45

Joka kausi Boeser on laukonut noin kolme kutia per peli (179, 209, 169). Laukaisutarkkuus on alun todella korkeista lukemista (yli 16%) laskunut vuosittain ja oli viimeksi 9,5%. Vielä kun huomioidaan, että Boeser on kärsinyt loukkaantumisista joka kausi niin voisi ennustaa hänen ehjänä nousevan johonkin 12% tietämille.

Mutta nyt mikä kiinnitti huomion oli se, ettei hän käytä tuota kovaa ja tarkkaa laukaustaan juuri ollenkaan. Keskiarvo näistä kahdesta viime sarjasta on alle 1 laukauksen per peli, kun se koko hänen uransa osalta on kolme laukausta per peli. Tuosta vaan heräsi itselle epäilys, että olisiko joku paikka rikki.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
eikö sillä ollut joku tosi nopea ja vihainen rannelaukaus, jolla verkko heiluiiii....!? Sitä laukausta en nyt muista näissä näkemissäni playoffs-peleissä nähneeni.
Oli ja ehkä olisi vieläkin jos käyttäisi tuota enemmän. Syitä Boeserin maalimäärien laskuun on ollut varmasti osin loukkaantumisissa, mutta etenkin hänen pelityylin muutoksessa. Jos vähän katsotaan hänen taustaa tähän saakka kestäneeltä uralta.

Tulokaskaudella Boeser olisi voinut tehdä jopa 40 maalia (oli tarkalleen ottaen 38 maalin vauhdissa) ilman loukkaantumistaan. Mutta hän oli tuolloin - vaikka niin hieno pirystysruiske olikin - enemmän "one trick pony", yksipuolinen maalintekijä. Hän sanoi tuolloin haluavansa kehittyä monipuolisemmaksi pelaajaksi ja täytyy nyt sanoa että onneksi näin.

Tuosta tulokaskaudesta huomion arvoinen asia oli se, että Boeserin maaleista 20 maalia yhteensä 29 maalista tuli tuolla rannelaukauksella. Rannelaukauksen virittämisessä ottaa enemmän aikaa, mutta hänellä oli tuolloin nykyistä paremmin aikaa viritellä sitä kun ei ollut samalla lailla vastustajien tutkan alla ja toisaalta Sedinit petasivat hänelle paljon laatupaikkoja käyttää tuota.

Seuraavalla kaudella (2018-19) Boeser olisi rikkonut luultavasti 30 maalin rajan mikäli olisi pelannut koko kauden - hän oli noin 33 maalin tahdissa. Tuolloin hänelle tuli edelleen valtaosa maaleista rannelaukauksella, kun 26 maalista 19 maalia tuli ranteella. Vastustajat alkoivat pelaamaan tarkemmin häntä pois laukaustilanteista, mutta laukausmääriin tuolla ei ollut merkitystä. Lähinnä oli merkitystä laukausten laadussa kun tilaa alkoi olla vähemmän.

Nyt tällä kaudella Boeserin maalimäärät laskivat entisestään ja hän olisi koko kauden tuolla tahdilla pelatessa tehnyt "vain" noin 25 maalia. Huomion arvoista tämän kauden maaleissa oli se, että vain seitsemän maalia 16 maalista tuli ranteella. Hänen rannelaukausprosenttinsa putosivat, mutta myös hänen määränsä putosivat (2018-19 tuli 135 rannelaukausta kun 2019-20 tuli vain 82 rannelaukausta).

Minun mielestäni isoimpana tekijänä noiden määrien laskuun oli se, että Boeserista kehittyi paljon kokonaisvaltaisempi pelaaja. Hän ei enää kytännyt alueiden ulkopuolella laukaisupaikkoja rannelaukauksille vaan meni sinne sota-alueelle. Hänen snapshot-laukausten (eli yleensä nopeasti pienestä tilasta lähtevä laukaus) määränsä kasvoi yli puolella edelliskaudesta ja vielä enemmän tulokaskaudesta. Tuo pelin muutos tuotti vähemmän maaleja Boeserille, mutta joukkueelle tuolla oli iso merkitys ja yksi niistä tekijöistä sen taustalla mitkä tekivät Canucksin ykkösketjusta yhden NHL:n parhaista.

Pitää muistaa Boeserista maalintekijänä puhuttaessa se, hänen selvä vahvuus maalinteossa on ollut nimenomaan tuo rannelaukaus, jota hän ei nyt käytä samalla tavalla kuin ennen. Hänen lämärinsä on itse asiassa aika tehoton. Tulokaskaudesta alkaen hän on tehnyt seitsemän maalia lämärillä niistä 71 maalista mitä on tehnyt. Toki onhan tuo vähän kaikilla tuon suuntaista (ehkä nyt hyökkääjistä Ovechkinia, Stamkosia ja Hoffmania lukuun ottamatta), mutta puhuttaessa pelkistä maaleista Boeserin lämäri ei ole tuottanut kauheasti. Tuo Blues-sarjan lämärimaali oli siinä mielessä harvinainen, että se oli hänen kauden ensimmäinen lämärillä tullut maali.

Hänen syöttöominaisuutensa ovat kehittyneet tuon pelityylin muuttuessa eniten ja tehneet isoimman parannuksen hyökkäyspäähän. Hänen 5v5 pelin syöttönsä per 60 minuuttia olivat tällä kaudella 1.51 kun vielä viime kaudella tuo lukema oli 0,96 per 60 minuuttia. Maaleihin johtaneissa ykkössyötöissä Boeserin lukema on noussut tulokaskauden 0.42 lukemasta tämän kauden 0.71 lukemaan. Hänen pelinsä on kehittynyt koko ajan enemmän joukkuetta parantavaksi myös hyökkäyspäässä, vaikka maalimäärät ovatkin laskeneet.

Olisin silti hänen osalta erittäin tyytyväinen jatkossa jos hänestä tulisi tuollainen 25-30 maalin tekijä ja tuo syöttöpuoli sekä koko kentän kahden suunnan peli ottaisi tuosta vielä askeleita eteenpäin. Boeser aloitti uransa NHL:ssä puhtaana maalintekijänä, mutta on tosiaan nykyisin paljon kokonaisvaltaisempi pelaaja. Vaikka nuo rannelaukausmaalit komeita olivatkin ja henkilökohtaiseen maalipörssiin lukemia nykyistä paremmin tulikin, otan tämän nykyisen version koko ketjua hyödyntävästä ja kuitenkin edelleen maalintekoon kykenevästä Boeserista vastaan mieluummin.

Mr. Smith kirjoitti:
Mutta nyt mikä kiinnitti huomion oli se, ettei hän käytä tuota kovaa ja tarkkaa laukaustaan juuri ollenkaan. Keskiarvo näistä kahdesta viime sarjasta on alle 1 laukauksen per peli, kun se koko hänen uransa osalta on kolme laukausta per peli. Tuosta vaan heräsi itselle epäilys, että olisiko joku paikka rikki.
Saattaa ollakin. Blues-sarjassa oli nihkeää tuottaa laukauksia ja nyt tuo sama meno on jatkunut. Wild-sarja oli sentään hyvä.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Täytyy sanoa, että Lehner oli hyvä ensimmäisessä erässä. Vegasin ensimmäiset ylivoimat olivat täysin surkeita, mutta sitten vähän ryhdistyttiin ja taidettiin saada maalikin aikaiseksi.

Hughes oli näkyvämpi ainakin ensimmäisessä erässä, mutta onhan tuo lämäri hänellä ihan onneton tussahdus.

Eipä jäänyt kauheasti kerrottavaa tästä pelistä. Ehkä huomenna Vancouver on sitten taas löytänyt lääkkeet Vegasin kurittamiseen. Over and out.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Meikäläisellä oli pieni epäilys, että MAF tulisi tolppien väliin tähän peliin mutta nyt se on ainakin selkeä varmasti kaikille miten Vegasissa jatketaan. Ja ensi kaudenkin osalta on ongelma edessä. Minne MAF saadaan / haluaa siirtyä ja paljonko palkasta pitää pidättää. Onko palasten osuessa kohdalleen Dansk riittävä kakkonen vai etsitäänkö sitä markkinoilta.

Mutta joo. Kyllähän Lehner on enemmän tähän nykyajan pleijarikiekkoon sopiva. Iso ja rauhallinen kun taas MAF on sellainen "heilutaan vähän joka puolella" tyylinen valinta. Fleuryn yksittäiset spagaatiliukumiset kyllä varmasti antaisivat buustia joukkueelle mutta Lehnerin rauhallisuuskin kyllä heijastuu koko porukkaan. Ei tule tilanteita missä maalivahti on kaukana alueen ulkopuolella ja pakit peittää maalia veskarin tullessa työpaikalleen.

Mukava sarja seurata veskarinkökulmasta kun molempien veskareiden kalupakista löytyy muutakin kuin hiottuja liikesarjoja. Oliko ensimmäisen erän lopun ylivoimassa kun Lehner kanavoi vähän sisäitä Fuhriaan ja torjui toispolvesta vasemman puolen luistin ilmassa. Komiaa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Sarjan kolmannen pelin ensimmäinen erä oli periaatteessa ihan hyvää peliä Vancouverilta ja Canucksilla oli erässä enemmän paikkoja, mutta Vegas meni 0-2 johtoon Tuchin nousun ja maskin takaa tulleen laukauksen ansiosta. Tuossa ensimmäisessä maalissa Tuch spurttasi jälleen omista tekemään pahojaan ja toista edelsi Toffolin huono syöttö omalla alueella, mistä Vegas rankaisi. Whitecloud ampui maalin Tanevin peittäessä Markströmin näkökenttää.

Green; “I liked our start to the game. I thought we were unlucky to be down 2-0, but that happens in playoff hockey. Give their goalie credit, he made some really nice saves… Sometimes you have a good period and you don’t win it.

Maalittomassa toisessa erässä asetelmat kääntyivät ja Vegas vei peliä. Erä oli kauttaaltaan huonoa peliä Canucksilta ja vähän samanlaista kuin sarjan toisen pelin kakkoserä. Markström piti Vancouverin erän aikana kuitenkin vielä mukana pelissä.

Green; "With our team, sometimes when we get down, we tend to over-pass the puck a little bit. I felt we had a few too many east-west plays in the offensive zone, especially in the second period. I thought we had a couple chances to get some pucks to the net and get there.”

Kolmannen erän alkuun Vancouverille tuli hölmö omalla ylivoimalla väärästä vaihdosta tullut jäähy, jonka aikana Vegas sai 0-3 osuman Stonen todella tarkalla laukauksella. Tuo osuma näytti katkaisevan Canucksin selkärankaa, vaikka siellä vielä vähän yritettiin rimpuilla ja Vegas otti sarjan toisen voittonsa.

Paljon parempi peli mielestäni tämä kuitenkin kuin tuo sarjan ensimmäinen Canucksin puolelta läpsyttelyksi mennyt ottelu, mutta pelin perusasiat ratkaisivat. Vegas sai ukkoa (ja Vancouverin ukkoa) Markströmin eteen, Canucks kierteli jossain muualla kuin Lehnerin nokan alla. Lehner otti uransa neljännen voittonsa Vancouverista ja kaikki voitot ovat olleet nollapelejä. Lehnerilla näyttää olevan Canucksin numero. Toisaalta tuolla historialla Vancouverille riittäisi periaatteessa yksikin tehty maali voittoihin.

Vancouverilta on tuollaisen tehottoman pelin jälkeen taas vaikea löytää onnistujia, mutta minun mielestä parhaat olivat taas sentterit Pettersson ja Horvat. Laituripuolella Motte oli melkein näkyvin saadessaan peliaikaa. Tuo kyllä kertoo paljon. Ei näistä peleistä voittoja voi kovin usein odottaa jos nelosen Motte on näkyvin laituri. Miller on jonkun vamman alla, mutta hän pääsi sentään maalipaikkaan. Vancouver kaipaisi sarjassa nyt laituripuolella etenkin Boeserin ja Virtasen nousemista esiin. En tiedä sitten kuinka paljon Boeserin peliin vaikutti uutinen;





- Tuch jatkoi tuota mahtitahtiaan tässäkin pelissä. Hän on tehnyt nyt sarjan jokaisessa pelissä maalin ja tuota tyyliä on hankala puolustaakaan kun hän tulee vahvana ja isona luistelijana omista noihin pitkiin kiekkoihin ja iskee kovalla laukauksella ja kovalla prosentilla osumia.

- Gaudette pelasi Canucksilta mielestäni hyvän pelin tuomalla taas energiaa ja liikettä, vaikka tulos laihaksi jäikin.

- Roussel sai taas tässäkin pelissä jostain ihmeen syystä kympin;





EI mene minun ymmärrykseen tuomareiden kympit tässä sarjassa. Jos noista vastaavista alettaisiin pistämään ukkoja kympille niin eihän siellä olisi kohta enää ketään jäällä.

Vegas otti sarjassa taas hallinnan itselleen. Jos tästä jotain hyvää saattaisi kaivaa niin seuraava peli on ainakin heti ensi yönä. Nyt tämä pitää unohtaa nopeasti ja ladata seuraavaan peliin vähän isompi vaihde päälle etenkin maskipelaamisen suhteen. Mikäli seuraavasta pelistä tulee tappio, en usko enää nousuun. Mikäli taas saadaan voitto, sarja on auki.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hughes oli näkyvämpi ainakin ensimmäisessä erässä, mutta onhan tuo lämäri hänellä ihan onneton tussahdus.
Hughes pelasi mielestäni vähän rauhallisemmin, mutta pomputteli kiekkoa hänelle harvinaisesti pariin kertaan. Pitää muistaa se, että Vegas on joukkueista nopeampi, syvempi ja isompi. Joukkue on myös erinomaisesti valmennettu ja he ovat ottaneet ajan ja tilan pois. Hughes on 20 vuotias ja hän pelasi yli 26 minuuttia. Maalipaikat tulivat nyt tasakentin Vancouverille 11-5 Hughesin ollessa jäällä.

Tuosta lämäristä en olisi kauhean huolissani. Hughes ei ole nyt playoffeissa pakkien lämärimaalipörssin kärjessä, mutta sinne pääsisi tekemällä yhden lämärimaalin. Viime kauden playoffeissa joutui sentään venymään ja tekemään kaksi lämärimaalia jos meinasi painella kärkeen. Runkosarjassa Hughes oli NHL-pakeista top10 sisällä tuossa lämärillä tehdyissä maaleissa.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Viva Las Vegas...olipa aika hyvä hockey game, the best game you can name...

Näyttäisi siltä, että se joukkue, joka tekee ensimmäisen maalin, voittaa. Jotenkin oli aika rauhallinen olo minulla toisen erän jälkeen, vaikka tappiolla oltiinkin. Vegasilla tuo toinen erä ei ole kovin hyvä yleensä, niin luotin, että lopussa mennään taas ohi.

Hughes oli taas vähän parempi, mutta ei vieläkään tarpeeksi hyvä.

Schmidtillä ottaa myös usemman kymmentä laukausta, ennen kuin hän osuu maalikehikkojen väliin ja verkon perukoille (niin kuin Paciorettylläkin).

Mielenkiintoista nähdä, mitkä lääkkeet Vancouverin leirissä nyt keksitään, että tästä vielä jatkoon mentäisiin. Aika velhojahan siellä ollaan oltu noita lääkkeitä keksimään.
 
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Viva Las Vegas...olipa aika hyvä hockey game, the best game you can name...

Näyttäisi siltä, että se joukkue, joka tekee ensimmäisen maalin, voittaa. Jotenkin oli aika rauhallinen olo minulla toisen erän jälkeen, vaikka tappiolla oltiinkin. Vegasilla tuo toinen erä ei ole kovin hyvä yleensä, niin luotin, että lopussa mennään taas ohi.

Hughes oli taas vähän parempi, mutta ei vieläkään tarpeeksi hyvä.

Schmidtillä ottaa myös usemman kymmentä laukausta, ennen kuin hän osuu maalikehikkojen väliin ja verkon perukoille (niin kuin Paciorettylläkin).

Mielenkiintoista nähdä, mitkä lääkkeet Vancouverin leirissä nyt keksitään, että tästä vielä jatkoon mentäisiin. Aika velhojahan siellä ollaan oltu noita lääkkeitä keksimään.

Minulla ei ole kovin luottavainen olo ratkaisupeleissä, vaikka Vegas johtaisi kolmella maalilla. Sellaisen trauman se viime vuoden päätös jätti. Viihdyttävä peli oli kyllä tämä tuorein.

Kieltämättä vaatii monta paikkaa, kunnes uppoaa. Tärkeintä on kuitenkin, että päästään paikoille. Yritystä piisaa kiitettävästi ja kun vastustajillakin kiima on kohdillaan, niin kivahan tällaisia pelejä on katsella. Toivottavasti silti sarja katkeaa jo seuraavassa pelissä, jotta energiaa säästyisi mahdollisimman paljon jatkopeleihin.

Pudotuspelien suurimmat yksittäiset onnistujat ovat olleet Tuch ja Theodore. Tämä nostaa entistäkin suurempaan arvoon ne peliliikkeet, jotka Vegas teki ennen laajennusdraftia Minnesotan, Floridan ja Anaheimin kanssa. Saa nähdä, pystyykö Seattle samaan.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Näyttäisi siltä, että se joukkue, joka tekee ensimmäisen maalin, voittaa. Jotenkin oli aika rauhallinen olo minulla toisen erän jälkeen, vaikka tappiolla oltiinkin. Vegasilla tuo toinen erä ei ole kovin hyvä yleensä, niin luotin, että lopussa mennään taas ohi.
Muuten sama, mutta toisissa erissähän Vegas on tässä sarjassa ollut selkeästi pelin päällä ennen tätä viimeisintä kohtaamisista, jossa jäähyilyt sotkivat liiaksi pelaamista.

Aikataulussa ollaan 4-1 veikkauksen suhteen. Lehner palannee maaliin jälleen seuraavaan otteluun, jossa odotan, että ykkösvitja (kyllä, minulle nimellinen ykkösketju on se, jossa pelaavat laitureina Marchessault ja Smith) parin vaisumman pelin jälkeen ottaisi vuorostaan Golden Knightsin reppuselkään. Marchessault ja Stastny, katseeni kohdistuvat erityisesti teihin.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Milloin @Amerikanihme on hypännyt Vegasin kyyntiin, etkä ollut ennen Ankkalauman kannattaja? Anteeksi OT.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Sarjan neljäs ottelu oli hyvä kiekkopeli vaikka peräkkäisenä iltana pelattiinkin ja päättyi Canucksin kannalta raskaalla ja ehkä kohtalokkaalla tavalla. Kahden erän jälkeen oltiin vielä johdossa ja joukkueen saldo oli ollut playoffeissa 6-0-0 niissä peleissä, joita johdettiin kahden erän jälkeen, mutta niin se Vegas vaan tuli takaa ja lopulta ohi.

Kolmannen erän puolivälin paikkeilla nähtiin pelin voittomaali Virtasen missattua ensin Horvatin syötöstä tullut A-luokan paikka ja Vegasin saatua vastahyökkäyksestä vähän onnekaskin maali. Tuurit kuitenkin ansaitaan eikä tuon pelin jälkeen voi sanoa että voitto väärälle joukkueelle meni. Täytyy antaa Vegasille pisteet kolmannen erän noususta.

Fleury pelasi ensimmäisen pelinsä sarjassa ja otti muutaman ison torjunnan. Tuota historiaa Canucks ei päässyt siis vieläkään rikkomaan. Vaikkei tuolla enää mitään käytännön merkitystä olekaan, Fleury ei ole hävinnyt Canucksille 14 vuoteen varsinaisella peliajalla.




Markströmiltä nähtiin ehkä playoffien heikoin ottelu (vaikka otti pari isoakin torjuntaa) ja varmasti syynä oli tuon kuorman kasaantuminen nyt tässä vaiheessa. Markström on ollut kiekkojen tiellä enemmän kuin kukaan toinen maalivahti näissä playoffeissa ja pelannut yhden pelin kolmannen erän pätkää lukuun ottamatta kaikki Canucksin pelit. Hän on ollut playoffeissa kokonaisuutta katsoen kuitenkin Canucksin kolmen arvokkaimman pelaajan joukossa, mutta nyt tuo terävyyden menetys alkoi näkyä vähän jo toisessa erässä ja näkyi sitten enemmän kolmannessa. Peli oli niin tärkeä Vancouverille, että ymmärrän kuitenkin Greenin ratkaisun vaikka toisena peräkkäisenä iltana pelattiin.




Puolustuksessa Myers palasi kentille. Ymmärrän halun tulla auttamaan joukkuetta tässä tilanteessa, mutta hänestä näki heti alkuun, ettei ole normaalissa kunnossaan. Ensimmäinen kosketus kiekkoon oli kiekonmenetys keskialueella ja toinen kosketus kiekkoon kiekonmenetys omassa päässä. Lopulta hän piiputti sitten kolmannessa erässä pahasti. Takentin vaaralliset maalipaikat hävittiin 1-5 Myersin ollessa jäällä. Myersin positiivinen anti oli pelaaminen Tuchia vastaan, jota vastaan hän pääasiassa pelasi. Tuchilta nähtiin nyt peli missä hän ei saanut osumia. Toki Myers oli tässäkin kunnossa edistyneiden tilastojen lukemista huolimatta parannus Benniin nähden.

Hughes pelasi tämän sarjan parhaan pelinsä ja syötti kaksi osumaa Vancouverin kolmesta. Hän nousi kaikkien aikojen tulokaspakkien playoffien pistepörssissä jaetulle kakkossijalle ja on nyt pisteen päässä Al MacInnisista (1983-84), Glen Wesleysta (1987-88) ja Larry Goodenoughista (1975-76). Coloradossa uransa toisia playoffeja pelaava Cale Makar on samoissa 13 pisteissä Hughesin kanssa, joten jommalla kummalla on mahdollisuudet nousta tuossa pörssissä kärkeen. Kummankin joukkue näyttää vaan tällä hetkellä häviävän sarjansa ja pelimäärät jäävät kauaksi esimerkiksi Wesleyn tulokaskauden määristä (23 peliä).

Hyökkäyksessä Pettersson oli mielestäni Canucksin paras ja hänen otteistaan näkyy kyllä iso halu voittaa. Tuo on minulle ehkä näkyvämpi tekijä hänen pelissään kuin taidot. Pettersson nousi maalillaan yksin playoffien pistepörssin kakkossijalle. Horvat teki puolestaan maalin ja nousi playoffien maalipörssin kärkeen. Miller syötti kolme osumaa ja Boeser pelasi parhaan pelinsä tässä sarjassa, vaikkei pisteitä tehnyt. Syvyydestä Motte jatkoi vahvoja otteitaan, mutta tässä sarjassa joukkueiden syvyys on tehnyt isoa eroa.

Green; “Outstanding. Both these young guys, they just don’t quit, they keep getting better. I thought that was Quinn’s best game of the series and Petey’s been solid right from the start.”

Vegasin bottom6 on tehnyt sarjaan yhdeksän pistettä. Vancouverin bottom6 nolla pistettä. Noilla lukemilla ei näitä pelejä käännetä ellei kärki sitten sahaa jotain älyttömiä lukemia taululle, mutta huolimatta Petterssonin ja Horvatin otteista, niin isoa eroa ei tulla näkemään. Canucks nousi Blues-sarjassa ottelusarjavoittoon kiinni saatuaan syvyydestä lopulta kaivattuja tehoja. Nyt tuota oltaisiin tarvittu taas, mutta hiljaista on ollut.

Nämä playoffit ovat ainakin näyttäneet sen missä Canucksin pitää mennä joukkueena eteenpäin noustakseen noiden isojen heppojen kerhoon jatkossa. Sen joukkue on onneksi näyttänyt, että hyvä pohja siellä on rakentaa tulevaisuutta. Saa nähdä jääkö seuraava peli tämän kauden viimeiseksi. Ollut hieno syksy seurata tämän joukkueen kulkua, mutta Vegas vaikuttaa olevan vain vähän turhan kova joukkueen syvyyden osalta.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Milloin @Amerikanihme on hypännyt Vegasin kyyntiin, etkä ollut ennen Ankkalauman kannattaja? Anteeksi OT.
Tosiaan 2018 keväällä se tapahtui Anaheimin pelattua taas aneemisen playoffs-sarjan. Siinä vaiheessa kihahti. Ei Ankkalaumasta löytynyt oikein kiinnostavia pelaajiakaan enää, ja se pelityyli ei tosiaan enää jaksanut kiinnostaa ollenkaan.

Vegas sen sijaan oli kuin raikas kevättuulahdus, olin heiltä muutaman pelin nähnyt, ja sitä jatkuvaa hyökkäyskiekkoa oli hienoa katsella. Joten siitä 2018 kevään toisesta sarjasta lähtien olen ollut Vegasin pulkassa.

Anteeksi OT:stä.

Vancouverilla on tosiaan nyt selkä seinää vasten. Mutta tuossa porukassa on potentiaalia mennä tulevina vuosina vaikka päätyyn asti, jollei nyt tänä vuonna vielä nappaa. Hieno suoritus jo nyt, hattu päästä!
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Laitetaan tänne nyt kun noissa on vähän Vegasistakin asiaa. Entisen NHL-maalivahdin ja maalivahtivalmentajan Corey Hirschin sekä entisen NHL-puolustajan Ed Jovanovskin haastattelut Sportsnetilla:



Pari kohtaa noista voisi nostaa esiin;

Hirsch:

- Vancouverin edelleen sarjassa kiikaritehoilla pelaavalta kolmosketjulta kaivattaisiin paljon lisää tehoja ja ylipäänsä toimiva hyökkäys vaatii kolme tuottavaa ketjua. Tuo on ihan totta ja varmasti siksi Boeser laitettiin pelaamaan Gaudetten ketjuun. Kaksikko sai aikaan pari paikkaa, mutta edelleen ketjun maalittomuus jatkui.

En tiedä olenko vain liian kärsimätön fani, mutta katseet kohdistuvat nyt uransa ensimmäisiä playoffeja ammattilaistasolla pelaavaan parin kauden takaiseen Hobey Baker -voittajaan Gaudetteen. Runkosarjassa Gaudette teki normaalikauteen nähden 46 pisteen tahdilla pisteitä, mutta nyt ollaan eri peleissä. Hänen pitää alkaa tuottamaan jotain tässä sarjassa. Huolestuttavaa on, että Vancouverin kolmosketju hävisi oman vastakkain peluutuksensa Vegasin kolmosta vastaan tasakentin tilastojen mukaan aika selvästi.

Vegasilta Tuch on ollut melkoinen mörkö sarjassa toistaiseksi, mutta pitää nostaa esiin kyllä myös ketjun sentteri Roy. Ei näyttänyt olevan huono treidi Haulaan tuon pelaajan saaminen. Isokokoinen sentteri oli pari kautta sitten Quebecin junnuliigan paras puolustava hyökkääjä ja ykköstähdistöön valittu sentteri ja viime kaudella hän oli voittamassa AHL:n mestaruutta. Aloitukset Roy häviää aika pystyyn tässä sarjassa, mutta muuten hänen pelinsä on kulkenut hienosti ja hän on yllättänyt minut näissä playoffeissa miten hyvin pelaa näitä pelejä.

- Kertoi ettei ole yllättynyt Myersin ongelmista sarjan neljännessä pelissä tuon loukkaantumisesta tulleen pelaamattomuuden vuoksi. Hirsch sanoi, että jo viikon pelaamattomuus heijastuu niihin nähden jotka ovat pelanneet ja tuon kyllä huomasi. Saa nähdä nyt sitten saako Myers tässä aikataulussa peliään kasaan seuraavaankaan peliin.

- Hirschin mukaan playoff-kiekon tuoma kokemus parantaa yksilöitä jatkoa ajatellen kun yksilöt joutuvat laittamaan pelinsä äärirajoille eri lailla kuin runkosarjassa. Tuosta on jotkut entiset kiekkoilijat ennenkin puhuneet. Vancouverilla näitä uriensa ensimmäisiä playoffeja NHL:ssä pelaavia on useita, joten täytyy toivoa näiden pelien toimivan ainakin hyvänä kasvattavana tekijänä.

- Joukkuetasolla kokemuksen puute on Hirschin mukaan näkynyt mm. väärinä vaihtoina. En tiedä onko tuossa kokemuksesta kiinni vai mistä, mutta Canucks on ottanut väärän vaihdon nyt kahdessa peräkkäisessä pelissä ja Vegas rankaisi kummastakin. Entisen NHL-puolustajan Kevin Bieksan mukaan nuo ovat erityisesti niitä tilanteita joukkueelle, jotka tuntuvat kuin iskisi puukolla selkään. Näiden pelien tärkeyden merkitys nostaa nuo tilanteet todella pintaan.

- Hirsch huomasi myös Markströmin (jota hän pitää top5-maalivahtina tällä hetkellä) väsymyksen, mutta kertoi ettei tuo yllätyksenä tullut kun ottaa huomioon miten paljon Markström on ollut kiekkojen tiellä näissä playoffeissa tähän mennessä ja peli oli toisena peräkkäisenä iltana pelattu. Tuossa näkyy Vegasin luxus tässä. Vegasilla on kaksi ykkösmaalivahtia riveissä, Canucksilla vain yksi. Vegasin liike siirtotakarajalla Lehnerin suhteen palkitsee parhaillaan.

Jovanovski:

- Piti Vegasin toista maalia edeltänyttä Reavesin taklausta Hughesiin näihin peleihin kuuluvana eikä pitänyt sen taklauksen viheltämättä jättämistä tuomarivirheenä vaikka numeroihin tultiinkin. Olen samaa mieltä. Olen samaa mieltä Jovanovskin kanssa myös siitä, että Hughes vastasi tuohon huutoon hyvin ja on muutenkin parantanut kahdessa viime pelissä. Hänelle nämä playoffit ovat olleet hyvää oppia tulevaisuuteen ja tekevät hänestä paremman pelaajan.

- Sanoi myös tuosta Myersin tilanteesta, että tuo on vaikea paikka tulla takaisin ja kun loukkaantumisen syy on ollut olkapää, tuo on haastava loukkaantuminen. Sanoi että tuo fyysisen kunnon loppuminen näkyi hänellä henkisellä puolella kun ei jaksanut puolustaa Vegasin viidennessä osumassa.

- On ollut todella vaikuttunut Shea Theodoren pelistä. Theodore liikkuu hienosti viivalla, saa laukaukset perille ja puolustaa hyvin. Sanoi Theodorea kokonaisvaltaiseksi paketiksi ja ettei hän ei joudu ongelmiin hienon liikkeensä ansiosta. Theodoren peliä on ollut Jovanovskin mielestä todella hieno seurata. Olen täysin samaa mieltä tuosta.

- On ollut todella vaikuttunut Tuchista. Sama täällä.

- Sanoo että Boeser yrittää parhaillaan liikaa ja kun pelaaja tekee niin, tuo ei aina palvele häntä oikein. Sanoi, että toivoisi Boeserin olevan välillä itsekkäämpi ja laukovan kun hänellä on hyvä laukaus. Tähtipelaajat saavat pelinsä kulkemaan tekemällä paljon töitä eikä Jovanovskilla ole epäilystä etteikö Boeserkin saisi, mutta joskus itseluottamuksen puute aiheuttaa ongelmia ja Boeserille perheenjäsenen menetys on luultavasti saanut pelin ulkopuolisia asioita mieleen.

- Jovanovskin mielestä Vegas on tämän hetken paras joukkue. Joukkueen nopeus tekee hänen mielestä tuon, mutta lisäksi joukkue on hienosti rakennettu.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Edelliseen kamppailuun ei juuri @nuck viestiin lisättävää, kun omat havainnot olivat hyvinkin identtisiä. Vancouverilta tuntui loppuvan bensa tuossa ottelun kolmannessa erässä. Toki siihen varmaan vaikutti sekin, että omista paikoista ei tehty ja vastustaja sai vähän helpollakin siinä maaleja. Mutta noiden maalien jälkeen tuntui että suurin osa joukkueesta luisteli kuin tervassa. Ei pelkästään Myerst, joka oli kieltämättä todella huono ja järjesteli osaltaan Vegasin viidettä maalia.

Itse en olisi huolissani vielä Gaudettesta ja kolmosketjun tehojen puutteesta. Siinä kun Myers sai ymmärrystä varsin luokattomasta pelistään viikon tauon jälkeen niin Gaudette oli paljon pidempään poissa, mutta tuli hyvällä liikkeellä ja on pelannut hyvin. Paikkojakin on ollut ja muillekin on niitä tarjonnut, mutta vielä ei ole uponnut.

Pakisto on mielestäni se Vancouverin osa-alue joka tuolla on pettänyt eikä ole muutenkaan laadullisesti riittävällä tasolla. Siellä on sattunut huonoja iltoja niin Hughesille, Edlerille kuin Tanevillekin. Ja kun loput ovat enemmän tai vähemmän täytepakkeja niin ei tuo vaan riitä. Nyt vaadittaisiin TOP4:lta (johon ennemmin Stecher kuin rikkinäinen Myers) hyvä peli ja sen lisäksi kolmosparin pitäisi jotenkin selviytyä kuivin jaloin. Toivottavasti myös valmennus ja Benning on huomannut pakiston "keveyden" ja satsaa tähän mikäli on mitään satsattavaa. No mutta sen aika on vähän myöhemmin.

Nyt vaan toivoisi, että akut on ladattu ja kentälle saadaan motivoitunut joukkue, kun ollaan selkä seinää vasten. Pettersson, Horvat, Miller ja Hughes aivan varmasti johtavat joukkuetta hienosti edestä, mutta nyt myös muiden pitää ottaa se steppi tai kaksi eteenpäin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pakisto on mielestäni se Vancouverin osa-alue joka tuolla on pettänyt eikä ole muutenkaan laadullisesti riittävällä tasolla.
Joukkueen hyökkäyksen syvyys ja puolustus ovat tosiaan ne osa-alueet joita pitää vahvistaa. Sen tämä ottelusarja on ainakin osoittanut. Turhaan Edlerkin on saanut lokaa niskaansa tässä sarjassa joiltakin faneilta. Hän on joutunut pelaamaan noita minuutteja (tasakentin 250 minuuttia, vain Hughesilla on enemmän 256 minuuttia) kun syvyyttä puuttuu. Etenkin tuo Benn-Fantenberg -kaksikko ei vaan riitä, vaikka kolmosparissa pelasikin. Ihmettelen ellei tuota olla huomattu, Mutta tosiaan tästä sitten ensi kauden kausiketjussa enemmän.

Demko pelaa ilmeisesti seuraavassa pelissä. En tiedä onko siellä Markströmillä jotain vammaa. Greenin olisi kyllä pitänyt jakaa tuota kuormaa jo vähän aikaisemmin myös hänelle. Ei Demko mielestäni niin huono maalivahti ole Markströmiin verrattuna, etteikö tuota olisi voitu laittaa maalille. Toki Markströmin avulla joukkue on monta pahaa paikkaa playoffeissa kestänyt, mutta silti. Ehkä tämä on ollut tavallaan oppimatkaa myös valmennukselle.

 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Tyypillistä Vegas-kiekkoa taas tämä viides peli, muka-hallintaa ja laukaisutilastojen voittoa. Vancouverilta hieno koulutus siitä, miten maalit tehdään, ohjauksella suoraan laukauksesta tai syötöstä. Ei osaa Vegasin pojat tuollaista. Hieno tietenkin tuo Theodoren maali, mutta tuollaisten varaan ei voittoa voi laskea, ne onnistuu ehkä kerran 20-30 pelissä.

Hyvä molke tuo Margaret Thatcher vai mikä tuo kalifornialainen tuolla Vancouverin maalilla olikin. Taitaa tästä tulla kunnon sarja, ainakin näillä eväillä! Onnea voitosta Vancouverin upeille faneille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös