Vegas Golden Knights (3.) – Vancouver Canucks (7.), Läntisen konferenssin 2. kierros

  • 16 365
  • 83

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Maalinteko oli Vegasille näissä kolmessa viimeisessä matsissa ihan uskomattoman vaikeaa, mutta lopulta yksi kiekko meni Demkon taakse, ja se riitti seiskapelin ratkaisuun. Tässä kun katsoin peliä Vegas-lasit päässä, niin meinasi välillä tulla epäusko, miten Karlsson, Smith ja kumppanit laukoivat ja kauhoivat jatkuvasti sitä kiekkoa maalista ohi tai Demkoon. Siellä oli kuitenkin läpiajoa ja kaikenlaista maalinedushässäkkää.

Vegas pelasi erittäin vahvan pelin. Vancouverin hyökkäyspeli oli todella vähissä ja ylipäätään kiekon saaminen pois omista oli vaikeaa. Siellä taisi ottelun selostaja tai kommentaattori todeta kolmannessa erässä, että Vancouver teki ennätyksen siinä, miten vähän mikään joukkue on laukonut seiskapelissä (kahden erän aikana?). Mutta jäi Vegasillekin vielä parannettavaa. Maalin eteen pitää vaan mennä vielä röyhkeämmin tekemään maskia ja aiheuttamaan muuta hämmennystä.

Vancouver pelasi silti erinomaiset pudotuspelit. Hyvää taistelua, taidokasta ja opportunistista hyökkäyspeliä sekä erinomaista maalivahtityöskentelyä. Markström oli lähes kaikissa näkemissäni peleissä (tai no, ehkä sitä viimeistä lukuun ottamatta) loistava, enkä todellakaan odottanut, että Vancouverin maalivahtipeli voisi vielä parantua siitä. Mutta niin vain Demko veti reilut kolme matsia todella kovalla torjuntaprosentilla.

Sympatiapisteet eivät varmasti lohduta, mutta tulevaisuus näyttää Vancouverissa valoisalta. Petterssonin ja Hughesin varaan on hyvä rakentaa joukkuetta, ja Miller, Toffoli ja kumppanit ovat olleet hyviä hakuja Benningiltä. Mielenkiintoista nähdä, miten Benning ratkaisee joukkueen maalivahtitilanteen. Annetaanko Markströmille iso lappu käteen vai luotetaanko siihen, että Demkon kolme huippumatsia eivät olleet onnenkantamoisia. Kumpaankin vaihtoehtoon sisältyy riskejä ja mahdollisuuksia.

DeBoer oli heppansa valinnut ja päätti mennä Lehnerillä loppuun saakka. Torjuntatyöt olivat seiskapelissä vähissä, mutta esim. se Boeserin vedon torjuminen tokassa erässä oli osoitus siitä, että DeBoer teki täysin oikean maalivahtivalinnan.

Hehkutin ennen ottelusarjan alkua Hughesin otteita Bluesia vastaan. Tässä sarjassa Vegas pelasi häneltä useammassa matsissa tehokkaasti ajan ja tilan pois, eikä hän päässyt viilettämään kentällä enää samaan malliin. Vancouverin nuorukaisista Pettersson nousikin ottelusarjassa ehkä isompaan osaan.

Hughesin sijasta tästä ottelusarjasta voi hehkuttaa Theodorea. Vaikka katsoin jonkun verran noita aikaisempiakin Vegasin pelejä, niin tämä ottelusarja avasi silmiä sen suhteen, miten kova pakki Theodore nykyään onkaan. Todella varmaa pelaamista kentän molemmissa päissä, kiekko ja mies liikkuivat sulavasti, ja niiden päälle tulivat vielä ne kovat ja luovat hyökkäyspään ratkaisut.

Tämän ottelun myötä varmistui samalla se, että Devils pääsee varaamaan ykköskierroksella Vancouverin vuorolla 20:na, mikäli vuoroa ei kaupata kauden jälkeen muualle. Kiitokset Vegasille siis Vancouverin kaatamisesta.

Viihdyttävä ottelusarja, josta parempi meni lopulta jatkoon.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Toisinpäin kääntäen kymmenestä keskinäisestä ottelusta Golden Knights ei ole hävinnyt yhtäkään varsinaisella peliajalla. Molemmat tappiot ovat tulleet vasta varsinaisen peliajan jälkeen, joten Canucks on yhä ainoa joukkue, joka ei ole voittanut Vegasia varsinaisella peliajalla ikinä. Siksi Vancouver onkin pisteprosentilla mitattuna (90%) ollut kaikkein suotuisin vastustaja Golden Knightsille sen lyhyen historian aikana. Blackhawks on ollut toiseksi helpoin ja sarja sitä vastaan päättyi voitoin 4-1. En minä näe mitään syytä, miksei tämä sarja päättyisi identtisin lukemin. Budjetoin jälleen yhden tilastotappion ja vieläpä varsinaisella peliajalla eli eiköhän väkisinkin Vancouver ota nyt tämän sarjan aikana sen ensimmäisen voittonsa varsinaisella peliajalla Vegasista joko mainitsemasi ylivoimapelin tai Markströmin ansiosta, mutta siihen se sitten jääkin. Veikkaukseni on siis, että Vegas etenee jälleen jatkoon viidessä ottelussa perustuen eritoten keskinäiseen historiaan. Mahdollista seuraavan kierroksen vastustajaa Dallasia vastaan Vegasin pisteprosentti on puolestaan 75% (kuudenneksi helpoin vastus), joten edessä saattaa olla mahdollisesti ennennäkemättömän suotuisa reitti kohti loppuotteluja, mutta ei mennä kuitenkaan vielä ihan sinne asti, heh.
Budjetoin vain yhden tilastotappion, mutta niitä tulikin kolme, joista kaksi viimeisintä Demkon, ei Markströmin ansiosta. Sarjan toinen peli oli Vegasin osalta selkeästi heikoin ja sen Canucks voitti ansaitusti Golden Knightsin pelattua vain 20 minuuttia hyvää jääkiekkoa. Keskinäinen historia näkyi kuitenkin jäällä sen verran, että kuudessa pelissä seitsemästä ritarit olivat parempia maaliodottamalla mitattuna. Lähteenä on Moneypuckin sivusto:

G1: VGK 4.28-VAN 1.34
G2: VGK 3.46-VAN 4.26
G3: VAN 2.9-VGK 3.41
G4: VAN 2.86-VGK 5.43
G5: VGK 4.06-VAN 1.31
G6: VAN 2.51-VGK 4.51
G7: VGK 2.48-VAN 0.94

Yhteensä: VGK 27.63 - VAN 17,66
Todelliset maalit: VGK 19 - VAN 14

Tämä lause satutti eniten muutoin laadukkaasta ennakosta. Kyllä minusta Shea Theodoren voi nostaa samaan kastiin näiden heiskasten, hughesien ja makarien kanssa. Kolmella viime kaudella hän on tehnyt pudotuspeleissä 35 ottelussa tehot 8+17=25. Yhtä paljon maaleja puolustajista on tehnyt vain Brent Burns. Esimerkiksi Heiskasen tehot ovat 5+12=17 23 ottelussa, joten PPG on vain marginaalisesti Theodorea parempi (0,74 vs. 0,71). Hughesilla on toki pistekeskiarvo tasan yksi, mutta pisteistä kuusi on YV-syöttöjä, kun Theodorella YV-syöttöjä on vain seitsemän. Tasakentin Hughesilla on siis kolme playoffpistettä kymmenessä ottelussa ja Theodorella 16 pongoa 35 ottelussa eli tuossa vertailussa Theodore päihittää melko selkeästi Hughesin. Tämän kauden runkosarjassa puolestaan Theodore mätti 13 osumaa ja 46 pistettä, kun puolestaan Hughes teki kahdeksan maalia ja 53 pistettä. PPG-vertailussa Hughes oli hieman edellä (0,78 vs. 0,65), mutta hänen pisteistään 25 syntyi ylivoimalla, kun Theodoren luku oli 16. Prosenttiosuudet ovat siis 47% ja 34% pyöristettynä. Summa summarum, jo silmätestikin sen kertoo, että Theodorea voi kyllä pitää vähintään yhtä dynaamisena alakerran johtajana Vegasille kuin Hughes on Canucksille eikä häntä turhaan nostettu kuukausi sitten tuolle kohuakin herättäneelle NHL:n TOP20-puolustajat listalle, jossa Heiskasenkin olisi kuulunut olla. Kaksi ensimmäistä kautta Schmidt oli Golden Knightsin tärkein puolustaja, mutta tällä kaudella Theodore on viimeistään mennyt selvästi edelle uurastaen varsinkin nyt DeBoerin aikakaudella entistä enemmän eli noin 23 minuuttia peliä kohden. Hän pystyy yhtä lailla kuljettamaan itse jalalla kiekon tarvittaessa hyökkäyssiniviivalle tai sen ylikin kuten nämä pari vuotta nuoremmat hypetyksen kohteina olevat yksilöt.
Theodore oli hehkutukseni arvoinen, joten en onneksi menettänyt kasvojani. Seitsemään otteluun hän kasasi 2+7=9 tehot, kun Hughesin saldo oli 1+5=6. Theodore jäi ilman tehopisteitä vain kuudennessa pelissä, jossa Demko piti nollat. Kolmeen viime kauteen pudotuspeleissä Vegasissa hän on nyt tehnyt 42 ottelussa tehot 10+24=34, +9.

Runkosarjassa tosiaan Vegasin AV-pelaaminen oli yllättävän heikkoa, kun se oli kuitenkin jonkinlainen vahvuus kahdella ensimmäisellä kaudella. Bellamaren poistumisella ja Engellandin roolin pienentymisellä oli varmasti omat osansa tuossa. DeBoerin aikakaudella tilastot jopa huononivat, mutta koronatauon jälkeen harjoitusleirillä Vegas harjoitteli paljon alivoimapelaamista, joten en enää tässä vaiheessa tuijottaisi liiaksi runkosarjan numeroita, vaan pudotuspelien, joissa AV-prosentti on erittäin siedettävä 86,4% ja Chicago-sarjassa tosiaan jopa yli 90%. Whitecloud on peli peliltä oppinut paremmin paikkaamaan Engellandia McNabbin rinnalla ykkösalivoimaparissa ja puolestaan Roy-Stephenson kaksikon AV-yhteistyö hioutui myös Chicago-sarjan aikana, kun vielä lohkovaiheessa en ihan ollut tyytyväinen tuon kaksikon toimintaan. Toinen luottopari alivoimalla on Karlsson-Smith, joka pelasi yhdessä alivoimaa kaksi ensimmäistä kautta, mutta tällä kaudella he olivat runkosarjassa useita kertoja myös eri AV-pareissa, mutta tuonkin kaksikon yhteenpaluu on tuonut tuttua rutiinia alivoimapelaamiseen, vaikka viime sarjan alivoimamaalinsa Karlsson viimeistelikin Stonen syötöstä ja välillä Karlsson saattaa pelata yhä alivoimaa Stonenkin parina, koska tasakentin he ovat samassa ketjussa, jolloin puolestaan Smith saattaa pelata Stastnyn kanssa.

Mitä tulee ylivoimaan, siinä annan edun Canucksille, vaikka oletankim Golden Knightsin ykkösviisikonkin onnen, varianssin ja sattuman tasaantuvan edes hieman tässä sarjassa, koska Chicago-sarjassa Theodore-Stone-Pacioretty-Marchessault-Stastny ylivoimaviisikko ei saanut yhtään maalia aikaan, vaan Vegasin ainoan YV-osuman viimeisteli kakkosviisikko, jossa kannattaa seurata Martinezin lyöntilaukauksia oikeasta siivestä.
Mitä tulee erikoistilanteisiin, Vegasin YV-prosentti oli lopulta sarjassa parempi (21,7% vs. 11,1%), vaikka tuntui, että ylivoima ei toimi millään ja Stone-Pacioretty kaksikkokin vaihtoi puolia useaan otteeseen sekä viimeiseen peliin YV-kentät sekoitettiin täysin. Muutamassa ottelussa Canucks oli vahva ylivoimalla, mutta viimeisessäkin ottelussa se kaatui sen tehottomuuteen. Alivoimaprosentit menivät luonnollisesti samalla Vegasin eduksi 88,9% vs. 78,3%.

Kiitoksia sarjasta minunkin puolestani kaikille osapuolille.
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Hieno taistelu Canuksin nuorelta ryhmältä, mutta kyllähän tässä vain vääjäämätön tapahtui. Nyt vain oppi talteen ja ensi kaudella sitten pidemmälle. Onnittelut Vegas-faneille jatkoonmenosta! Mielenkiintoista nähdä, aukeaako kipsi Dallasia vastaan, vai nouseeko seinä pystyyn.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Theodore oli hehkutukseni arvoinen, joten en onneksi menettänyt kasvojani. Seitsemään otteluun hän kasasi 2+7=9 tehot, kun Hughesin saldo oli 1+5=6. Theodore jäi ilman tehopisteitä vain kuudennessa pelissä, jossa Demko piti nollat. Kolmeen viime kauteen pudotuspeleissä Vegasissa hän on nyt tehnyt 42 ottelussa tehot 10+24=34, +9.
Käsi pystyyn silloin kun on sen paikka. Olin väärässä tuossa. Theodore oli sarjan paras puolustaja ja hänen pelinsä muistutti Scott Niedermayeria sarjan aikana. Nuo pisteetkin kertovat omaa tarinaansa. Hän oli Vegasin ja koko sarjan tehokkain pelaaja sarjassa ja teki samat tehot kuin Dallasin Heiskanen. Theodoren puolesta puhuu tuossakin vertailussa se, että joukkueena Vegas jäi Dallasin tehoista aika selvällä erolla. Theodoren vaikutus sarjalle oli erittäin iso ja tuon hän kruunasi tekemällä seitsemännen pelin ratkaisevan maalin.

Hughesilla puolestaan bensa näytti vähän loppuvan etenkin tuossa viimeisessä pelissä. Hughes sai tästä sarjasta paljon oppia tulevaisuuteen, mutta jäi tässä sarjassa Petterssonin taakse yksilöistä kuten @Toby Dammit kirjoitti. Hughesilta nähtiin kaiken kaikkiaan hienot playoffit ja näiden varaan on hyvä rakentaa tulevaisuutta. Joukkueiden välinen ero kiekonhallinnassa näkyi osaltaan noiden pelaajien kesken, mutta siitä ei pääse silti mihinkään että Theodore oli kuitenkin sarjan paras puolustaja.

Hughes teki sentään yhden historimerkinnän playoffeissa:



 

Juuriskapää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo, Leeds Rhinos, Lukko, TPS, TUTO, RNK
Hieno taistelu Canuksin nuorelta ryhmältä, mutta kyllähän tässä vain vääjäämätön tapahtui. Nyt vain oppi talteen ja ensi kaudella sitten pidemmälle. Onnittelut Vegas-faneille jatkoonmenosta! Mielenkiintoista nähdä, aukeaako kipsi Dallasia vastaan, vai nouseeko seinä pystyyn.
Oma veikkaus on, että Vegas vie Dallasia 4-2 voitoin.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Reavesin sikailu jätti kyllä vähän huonon maun pelistä. Suoraan ja pelkästään päähän. Ei pitäisi Reavesin pelata enää näissä playoffeissa, mutta enpä että häntä näinä BLM aikoina uskalletaan rankaista. Wilson kun olisi tuon taklauksen tehnyt niin puhuttaisiin 20+ pelistä.
Reaves on saanut kerran pelikiellon ja kaksi kertaa sakkoja uransa aikana. Pelannut 650 ottelua. Tom Wilson on ollut pelikiellossa neljä kertaa ja nämä kaikki sattuivat 27.9.2017 ja 3.10.2018 välille. Eli Wilsonille 20 pelin pelikielto olisi huomattavasti ansaitumpi kuin Reavesille, eikä tarvitse edes miettiä ihonväriä.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Saa kyllä DeBoer mennä kattelemaan peliin, jos tuollaisia laukoo. Köyhä ja liian suoraviivainen = helposti luettava pelitapa ja that's it.

Stastnyn ja Stonen hankinnoilla tuota joukkuetta on tuunattu ihan oikeaan suuntaan, mutta vielä se tarvii yhden samansuuntaisen naksun, jos aikovat unelmoida Central-joukkueiden voittamisesta.

Pacioretty pihalle. Siinä ehkä se eniten suoraa kutia viljelevä yksulotteinen äijä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Sitaatti HFBoardsilta summaa ajatuksen hyvin yhteen: "How can you be so mentally weak that a goalie from the previous series impacts you in the next series?"
Tuo kuulostaa kyllä jo vähän kaukaa haetulta. Khudobin oli erittäin hyvä Dallasilla ja samoin Stars pelasi joukkueena hyvin kahden suunnan pelinsä. Ei sinne mielestäni enää mitään Demkoa tarvitse sotkea, vaikka tuosta kohtaamisesta alkoivatkin Vegasin maalinteon ongelmat tämän kauden aikana tilastollisesti.

Tuosta Vegasin pelitavasta muuten sen verran, että vaikka maaleja joukkue ei nyt pystynytkään tekemään tarpeeksi, aktiivinen karvauspeli näyttää syövän vastustajilta kärkipakkien tehoja. Heiskasen pisteet sarjassa olivat 0+1 viiteen peliin ja Canucks-sarjassa Hughes oli selvästi playoffien vaisuin juuri Vegasia vastaan, vaikka kuusi pistettä seitsemään peliin tekikin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös