Vegas Golden Knights 2021–2022

  • 72 421
  • 341

Mihin asti Golden Knights yltää kaudella 2021-2022?

  • Mestaruuteen

    Ääniä: 4 5,4%
  • Finaaliin

    Ääniä: 6 8,1%
  • Konferenssifinaaliin

    Ääniä: 23 31,1%
  • Konferenssivälierään

    Ääniä: 24 32,4%
  • Pudotuspelien avauskierrokselle

    Ääniä: 15 20,3%
  • Pudotuspelien ulkopuolelle

    Ääniä: 2 2,7%

  • Äänestäjiä
    74
  • Poll closed .
No niin, nyt voi kommentoida. Kuka muuten ennakkospekuloi nämä treidit? En ainakaan minä.

Tuo Nolan Patrickin siirto Vegasiin oli ainakin hyvin ennakoitu monienkin eri kirjoittajien toimesta. Oli tiedossa, että Patrick siirtyy Phillystä muualle ja yhtä hyvin oli tiedossa Kelly McCrimmonin ja Nolan Patrickin yhteys.

Howdenin hankintaa tuskin kukaan osasi ennakoida, vaikka olikin pääteltävissä, että Vegas on aktiivinen ennen laajennusdraftin suojauslistojen lukitsemista. Vegasia kun ei laajennusdraft koske, niin oli helppo poimia kermat (tai no tässä tapauksessa ehkä keitinvedet) päältä.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Ihan mielenkiintoinen McPheen pidempi haastattelu laajennusvaraustilaisuusvalinnoista ja -taustoista tuli vastaan internetissä. En ala sen kummemmin referoimaan, vaan kehotan kuuntelemaan itse:




Viime syksyn kolmoskierroksen varaus Lukas Cormier valittiin Kanadan U20-leirille 50 muun pelaajan kanssa. Sanoisin, että lopulliseen kisajoukkueeseen hänellä on hyvä mahdollisuus murtautua, koska muistaakseni jo viimeksi hän putosi vasta aika lailla viimeisten joukossa pois ryhmästä.

Harjoitusotteluiden aikataulu ja syksyn leirien alkamisajat ovat myös selvillä: VGK Announce Dates For 2021 Rookie Camp, Training Camp & Preseason Games

Tulokkaiden kehitysleiri alkaa 15. syyskuuta ja isojen poikien harjoittelu viikkoa myöhemmin. Harjoitusottelut alkavat 26. syyskuuta San Josea vastaan ja kaksi päivää myöhemmin Colorado vierailee Las Vegasissa. 30. syyskuuta Vegas matkustaa Salt Lake Cityyn pelaamaan Kingsiä vastaan ja vuorokautta myöhemmin joukkueet kohtaavat T-Mobilella. Harjoituspelit päättyvät vierailuun Coloradossa ja kotipeliin Arizonaa vastaan lokakuun alussa. Kotiavauksessa Golden Knights kohtaa NHL:n uusimman joukkueen Seattle Krakenin 12. lokakuuta, joka samalla debytoi maailman vaativimmassa sarjassa. Tuo on hyvä paikka laittaa tulokas saman tien ruotuun. Silver Knightsin kausi alkaa puolestaan kotona 15. lokakuuta Colorado Eaglesia vastaan.

Kuuntelin myös Howdenin ja Patrickin tuoreet haastattelut. Howden oli hieman shokissa kaupasta, koska ei tiennyt sellaisen olevan tulossa, mutta nyt hän on jo innoissaan. Hän kuvaili itseään kahden suunnan pelaajaksi, joka on hyvä alivoimalla, mutta aloituksia pitää hioa. Patrick puolestaan on jo tuttu pelaaja Howdenille ja kaverikin, koska he ovat harjoitelleet yhdessä Winnipegissä ja pelanneet junioreina vastakkain monesti. Howden on myös ehtinyt kysellä seurasta muutamilta tutuiltaan, jotka ovat olleet Vegasissa leireillä, mutta ei antanut sen kummempia nimiä.

Patrick puolestaan sanoi McCrimmonia viisaimmaksi kiekkoälyköksi, jonka tuntee ja McCrimmon puolestaan tietää, mihin hän on kykeneväinen. Hän sanoi myös jo aiemmin, että tuleva kesä on hänen uransa tärkein harjoitusjakso ja hän on erittäin motivoitunut.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Zach Dean sieltä sitten tuli, kun @Salming:in ehdottamat Matt Samoskevich ja Tyler Boucher menivät muualle, ja Aatu Räty jäi kokonaan valitsematta ensimmäisellä kierroksella. Kommentit Deanistä ovat tyyliin "kova luistelija, taitava, pelaa molempiin suuntiin, voi pelata keskellä tai laidassa, mutta välillä tulee ohipelejä". En löytänyt vahvistusta Deanin katolisuudelle, mutta hän on nyt viime vuosina ainakin pelannut katolisten ranskankanadalaisten liigassa (QMJHL), joten ehkä se riitti Vegasille.

Eipä minulle kolahtanut kovin kovaa, mutta mistä näistä tietää tässä vaiheessa. Coronato (italialainen, joten katolinen) olisi ollut toivelistalla, mutta odotetusti hän meni paljon aikaisemmin.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Kotiavauksessa Golden Knights kohtaa NHL:n uusimman joukkueen Seattle Krakenin 12. lokakuuta, joka samalla debytoi maailman vaativimmassa sarjassa. Tuo on hyvä paikka laittaa tulokas saman tien ruotuun.
Koko otteluohjelma on selvillä ja se löytyy tästä:




Viidestä ensimmäisestä ottelusta neljä on kotona, hyvä. Kanadan kiertueelle joukkue matkaa marraskuun alussa. Sen jälkeen on kuuden pelin kotiputki. Yhtä pitkä kotipeliputki on jo tutuksi tulleeseen tapaan vuodenvaihteessa. Uudenvuodenaaton pelissä vastassa on Anaheim. Yhtä tutusti New Yorkin kiertue on ohjelmassa joulukuussa sitä ennen. Ottelut viikko ennen joulua tulevat luultavasti tälläkin kertaa olemaan Tuchin juhlaa, joka kaudesta toiseen esiintyy edukseen kirkkaissa valoissa. Runkosarjan toinen puolikas alkaa tammikuun puolivälissä ja se on vierasvoittoinen, kun 41 pelistä vieraissa on 25 ja kotona Vegas pelaa vain 16 kertaa eikä yksikään kotiputki ole enää yli kahden pelin pituinen. Pojat ainakin karaistuvat sopivasti ennen playoffeja, mutta muistaakseni ennenkin keväät ovat olleet vieraspainotteisia useimmiten. Pisin vieraskiertue on viisi ottelua helmikuun alkupuolella, jolloin vastassa ovat Flyers, Sabres, Pens, Blue Jackets ja Jets. Seattlessa Golden Knights vierailee ensi kerran vasta maalis-huhtikuun vaihteessa. Toinen kolmen pelin Kanadan kiertue on huhtikuun puolivälissä. Runkosarja päättyy huhtikuun lopussa kolmeen vierasotteluun Dallasissa, Chicagossa ja St. Louisissa.

Varaustilaisuudessa haaviin tarttuivat seuraavat nimet:

1. (30) Zach Dean, F
2. (38) Daniil Chayka, D
4. (102) Jakub Brabenec, F
4. (128) Jakub Demek, F
6. (190) Artur Cholach, D
7. (222) Carl Lindbom, G

Loppukevennyksenä tässä viestissä olkoot se, että nyt kun Aa. Rätyä ei valittu Suomen kisajoukkueeseen ja hänen osakkeensa varaustilaisuutta silmällä pitäen putoavat, minulla on viime päivinä alkanut vahvistua kutina siitä, että Räty putoaa aina avauskierroksen loppupäähän saakka ja Golden Knights poimii hänet talteen. Noin, nyt se on sanottu. Tämän viestin voi sitten kaivaa kesällä esiin ja katsoa, että oliko arvaus siellä päinkään. Viisasta toimintaa Rädyltä joka tapauksessa pelata tämä kausi penkin alle, jottei hän joudu organisaatioon, joka on pohjamudissa, vaan pääsee vähintään pudotuspelipaikoista kamppailevaan seuraan, heh.
Räty olisi ollut tarjolla niin avauskierroksen lopulla kuin vielä toisen kierroksen alussakin, mutta vähemmän yllättäen organisaatio suuntasi katseet Pohjois-Amerikkaan ja Venäjälle. Golden Knights on aina varannut ykköskierroksella ensimmäiseksi pohjois-amerikkalaisen pelaajan ja niin tapahtui nytkin, kun sentteri Zach Dean liittyi remmiin. Hän iski 20 pistettä 23 ottelussa QMJHL:ssä Gatineau Olympiquesille. Häntä oli spekuloitu suunnilleen sijoje 30-40 tuntumaan, joten sikäli varaus oli ihan perusteltu. Raamit ovat 183/80. Pikainen ensivaikutelma on se, että Dean on kuin kopio Krebsistä, mutta inasen heikompi joka osa-alueella, muttei paljoa. Hän osaa karvata, liikuttaa kiekkoa yhdellä kosketuksella, pelata ahtaissa tiloissa yhteen ketjutoverien kanssa pienillä syötöillä ja ylittää keskialueen kiihtyvästi. Sikäli hän on siis hyvin Golden Knightsin näköinen pelaaja. Kädet ovat Krebsin tapaan tosiaan pehmeät ja hän osaa löytää syöttöväylät omien lapaan hyökkäysalueella. Lempiliike harhauttaessa on kärkimiina rystyn puolelta. Kehitettävää löytyy yhä luistelussa, jotta hän pystyy suojaamaan kiekkoa yhä paremmin ja ajamaan tehokkaammin myös keskustaa/maalia kohden, koska kohokohtapätkissä hän ajoittain jää vain liukumaan ja kuljettaa kiekon maalin taakse, joten ripaus suoraviivaisuuttakaan tai dynaamisuutta ei olisi ehkä pahitteeksi. Kamppailupelaaminen laidoissa on kohtalaista, mutta kyllä häntä ainakin kehutaan tilannekovuudestaan. McCrimmon sanoi medialle, että he ennustavat Deanin pelaavan NHL:ssä keskikaistalla eikä laidassa. GM myös sanoi, että Deanilla on tosiaan taitoa ja taitaviin pelaajiin he haluavat käyttää korkeat varausvuoronsa. Dean itse vertasi peliään Barzaliin ja myönsi, että hänen pitää ampua itse enemmän sekä kehittää aloituksiaan, koska hän on sentteri.

Kirill Kirsanov on kultainen ritari vuorolla 36. Ei ole olemassa varaustilaisuutta ilman venäläistä varausta ja SKA:n pojista Golden Knightsilla on myös hyviä kokemuksia Morozovin ansiosta. Hyvin sulavasti luistelevia ja kiekollisesti kohtalaisen taitavia yleispuolustajia ei voi koskaan olla liikaa lupausaltaassa. Köyhän miehen Brännström siis Vegasiin, jos ja kun @Amerikanihme siunaa valinnan. The Athleticin C. Pronman ennusti omassa mock draftissaan Kirsanovia Vegasiin jo avauskierroksen lopun vuorolla ja sekin kyllä kävisi vajaan kuukauden kuluttua.
Kirsanovin sijaan venäläiskiintiöpoimintana toisella kierroksella oli Chayka, kun tämä kerran oli vielä puolustajista vapaana. Olin aluksi erityisen iloinen valinnasta, koska se motivoisi katsomaan entistä enemmän KHL:ää muustakin kuin Morozovin näkökulmasta, mutta Chayka ei pelaakaan ensi kautta enää Venäjällä CSKA:n organisaatiossa, vaan palaa OHL:ään, pirskatti sentään. Nyt kaduttaa, että en mennyt viime syksynä katsomaan Karjala Cupia ja Venäjän U20-joukkuetta, vaikka se oli vahvasti harkinnassa tuolloin. Chayka pelasi silloin joukkueessa ja jäi mieleen eritoten jämäkkyydestään. Hän antaa painavia syöttöjä ja puolustaa melko hyvin. Kuitenkaan NHL:ssä hän ei tule olemaan ylivoima-ase kuin korkeintaan kakkosylivoimalla. Rannelaukaus on tarkka, mutta jotenkin ponneton. Hän ei ole peliälyltään ja luovuudeltaan eliittiä, vaan juurikin hyvä kahden suunnan yleispuolustaja, joka NHL:ssä pelaa varmaankin enemmän alivoimaa. Luistelu on keskinkertaista, mutta riittävää NHL:ään, sanoisin. Chayka totesi, että hyökkäyksien tukeminen on hänen pelinsä parasta antia.

Itse U20-kisoissa Chaykan rooli pieneni skabojen edetessä ja esimerkiksi mainittu Kirsanov vakuutti enemmän, mutta ehkäpä Chayka pääsee ailahtelevaisuudestaan eroon. Hän täyttää lokakuussa 19 vuotta, joten eiköhän hänet nähdä Venäjän kisamiehistössä vuodenvaihteessa toistamiseen. Siinä mielessä Chayka oli mukava valinta, että hänellä oli jo valmiiksi lahjaksi saatuna Pohjois-Amerikan isäntäperheeltä Golden Knightsin pelipaita ja hän on katsonut paljon T-Mobilen pelejä, joten hän tietää, millaiseen ympäristöön hän mahdollisesti tulevaisuudessa tulee. Mitä tulee vielä tuohon Karjala Cupiin, Golden Knightsin "assistant director of player personnel" Bob Lowes sanoi The Athleticissa, että juuri näytöt siellä miehiä vastaan tekivät heihin vaikutuksen, mutta teki myös saman huomion ailahtelevaisuudesta. Toisaalta sitten haastattelu kuulemma sujui hyvin ja Chayka kertoi siinä, että jatkuvat muutokset Venäjällä (kolme eri joukkuetta viime kaudella) vaikeuttivat sopeutumista ja vaikuttivat otteisiin.

Seuraava valinta oli vuorolla 102, kun Golden Knights treidasi ylöspäin luovuttaen myöhemmän neloskierroksen vuoron ja vitoskierroksen vuoron Detroitille. Valinta kohdistui poikkeuksellisesti Eurooppaan, kun Tsekin pääsarjasta Jakub Brabanec Brnosta liittyi organisaatioon. Hän on leftin sentteri ja raamit ovat 185/75. Hän muistuttaa puolestaan viime syksyn kolmoskierroksen varausta Jackson Hallumia. Jalat käyvät oikeinkin vinhasti ja ensipotkut näyttivät Youtubessa hyvältä. Samanlainen tehomies Brabenec ei vielä ole, koska hän keräsi vain yhden syötön 23 ottelussa, mutta aihio näytti ihan hyvältä. Hän menee ujostelematta laitoihin kamppailemaan miehiä vastaan raakilemaisuudestaan huolimatta. Tsekin liigan temmossa hänellä ei ole ongelmia pysyä, vaan hän jopa erottuu videoissa niskakyyryluistelullaan, joten hän saanee aikaan myöhemmin tukun hyökkäysalueen riistoja paineistamisellaan. Perhe on urheilutaustainen, sillä hänen isänsä Kamil pelasi myös jääkiekkoa ja isoisä oli koripallovalmentaja muun muassa. Tässä valinnassa painoi kuulemma eniten Euroopan scouttipuolen johtajan Vojtech Kuceran näkemys ja hyvä tunne Brabanecista. Kyllä kait maanmies maanmiehensä tuntee? Siitä kertoo sekin, että Golden Knigths treidasi ylöspäin hänet saadakseen ja kuulemma päätös oli oikea, koska muutkin olivat kiinnostuneita hänestä.

Seuraava vuoro oli 128. Tuon vuoron Vegas sai Detroitilta eilen treidattuaan pari sijaa alaspäin toisen kierroksen alussa. Valintana oli toinen Jakub, mutta slovakialainen hyökkääjä Demek, joka pelaa ensi kaudella WHL:ssä Edmontonissa. Hän ampuu vasemmalta ja on yli 193-senttinen. Hän pelasi viime kauden kuitenkin kotimaassaan Kosicessa tehden 0+2 tehot 10 otteluun. Junnupeleissä syntyi enemmän tehoja. En löytänyt kunnollista videomateriaalia, mutta hän on klassinen isokokoinen voimahyökkääjä, jolla on myös jonkin verran taitoa. Lowes totesi, että aina kun he katsoivat häntä, hän hyppäsi esiin silmille ja neloskierroksella hän oli hyvä investointi varsinkin, kun hän siirtyy Pohjois-Amerikkaan.

Vuorolla 190 Vegas poimi Artur Cholachin, joka on ensimmäinen ukrainalaisvaraus sitten vuoden 2007 ja maalivahti Sergei Gaiduchenkon. Cholach on 193-senttinen leftilta ampuva puolustaja, joka pelasi neljä peliä viime kaudella Kiovassa tehoin 0+1. Playoffeissa hän osui kahdesti yhdeksässä pelissä. Viidessä maaottelussa hän jäi tehoitta. Todella kiinnostava varaus. Toissa kaudella hän pelasi Pohjois-Amerikassa New Jersey Jr. Titans 18U AAA -joukkueessa, joten silloisetkin näytöt ovat varmasti painaneet jonkin verran. Ensi kaudeksi hän menee OHL:ään Barrie Coltsiin. Youtubesta löytyy tuoretta materiaalia Sokol Kiovan paidasta ja niiden perusteella Cholach liittyy hyvin kokoisekseen puolustajaksi kyeten tanssimaan siniviivalla hitusen ja nousemaan vetopaikkoihin viivasta. Hän ei arkaile nousta myöskään itse jalalla yli keskialueen ja ajaa päätyyn asti hyökkäyksiä tukiessaan. Hyvä pelaajavertaus on köyhän pojan versio Haguesta. Hujoppimaisuuskin on yhdistävä tekijä ja olemuksessa on todella paljon samoja elementtejä. Erinomainen varaus jopa nyt, kun näin videolta pojan pelaamista.

Viimeisenä Vegas varasi vuorolla 222 Djurgårdenista maalivahtiarpa Carl Lindbomin. Viime kaudellahan Vikman tarttui haaviin AIK:sta ja nyt sitten Lindbom. Pituutta on vain 185 senttiä, mutta hän Lowes sanoi, että NHL:ssä pelaa kuitenkin hänen kokoisiaankaan kassareita ja Lindbom on omassa ikäluokassaan Ruotsin paras maalivahti. Lowes sanoi, että he ajattelivat varaavansa seitsemännellä kierroksella pelaajan, joka on lahjakkain pelipaikallaan. U18-kisoissa hän torjui kiekkoja 91,8% varmuudella kuudessa pelissä. Muistelisin katsoneeni keväällä noita ottelukoosteita kyseisistä kisoista ja sieltä Lindbom on tuttu nimi Ruotsin maalilta. Katsoin nyt uudelleen noita videoita ja Lindbom tarvitsee kyllä paljon räjähtävyyttä jalkoihinsa kyetäkseen sarosmaisiin liukuihin tolpalta toiselle. Nyt hän jähmettyi usein paikoilleen esimerkiksi patjatorjunnan jälkeen ja meni kovin helposti jäihin tehden itsensä pieneksi. Reboundkontrollissa on myös paljon parannettavaa. Myös suorien laukausten torjumisessa eli laukaisukulmien peitossa vastaantullessa on hiottavaa reippaasti, jottei hän toisaalta ylipelaa itseään, muttei jää liian pieneksi, vaan peittää sopivasti maalin.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Smart Alec Martinez siis jää Vegasiin kolmeksi kaudeksi, ainakin tässä vaiheessa tuo kuulostaa hyvältä. Rahaa menee keskimäärin $5 miljoonaa kaudessa, mutta jos tämän menneen kauden taso vielä jatkuu, niin ehkä kannattaa.

Kiitos @Salming:ille tämän vuoden varauksien yhteenvedosta. Sellainen pieni toivomus olisi, että jos intoa riittää, niin viitsisitkö kirjoitella Vegasin varauksista kautta koko historian? Nämä viimeisimmät voidaan siis tuosta yhteenvedosta jättää pois, mutta mitä kuuluu muille Vegasin varaamille pelaajille? Onko kehitys kehittynyt vai miksi ollaan jääty polkemaan paikalleen? Pikaisen katsastukseni mukaan vain Nic Hague on Vegasin edelleen omistamista pelaajista pystynyt edes jonkinlaiseksi marginaaliseksi NHL-pelaajaksi muuntautumaan. Muista toivoa lähitulevaisuudessa ehkä on Peyton Krebsin suhteen. Poistreidatuista sitten Suzuki on päässyt NHL-pelaajaksi Montrealissa, Brännström lienee vihdoin murtautumassa NHL-pelaajavahvuuteen Ottawassa, ja Glassin kohtalosta nyt ei vielä osaa sanoa mitään. Muut ovat suunnilleen AHL-tasolla tai alempana. Viisi draftiahan tässä vasta on ollut, mutta pitäisikö sitä odottaa jo vähän enemmän omia kasvatteja olevan NHL-joukkueessa?
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Smart Alec Martinez siis jää Vegasiin kolmeksi kaudeksi, ainakin tässä vaiheessa tuo kuulostaa hyvältä. Rahaa menee keskimäärin $5 miljoonaa kaudessa, mutta jos tämän menneen kauden taso vielä jatkuu, niin ehkä kannattaa.

Kiitos @Salming:ille tämän vuoden varauksien yhteenvedosta. Sellainen pieni toivomus olisi, että jos intoa riittää, niin viitsisitkö kirjoitella Vegasin varauksista kautta koko historian? Nämä viimeisimmät voidaan siis tuosta yhteenvedosta jättää pois, mutta mitä kuuluu muille Vegasin varaamille pelaajille? Onko kehitys kehittynyt vai miksi ollaan jääty polkemaan paikalleen? Pikaisen katsastukseni mukaan vain Nic Hague on Vegasin edelleen omistamista pelaajista pystynyt edes jonkinlaiseksi marginaaliseksi NHL-pelaajaksi muuntautumaan. Muista toivoa lähitulevaisuudessa ehkä on Peyton Krebsin suhteen. Poistreidatuista sitten Suzuki on päässyt NHL-pelaajaksi Montrealissa, Brännström lienee vihdoin murtautumassa NHL-pelaajavahvuuteen Ottawassa, ja Glassin kohtalosta nyt ei vielä osaa sanoa mitään. Muut ovat suunnilleen AHL-tasolla tai alempana. Viisi draftiahan tässä vasta on ollut, mutta pitäisikö sitä odottaa jo vähän enemmän omia kasvatteja olevan NHL-joukkueessa?
Martinezin jatkosopimukseen olen ihan tyytyväinen, vaikka siinä on vuosi liikaa, mutta menkööt, kun ikkuna on nyt auki. Ja onhan se mukava nähdä jäällä edes joku pelaaja, jonka on joskus muinoin nähnyt livenä. Katsellaan olympialaisten jälkeen, että josko sitä pitäisi käydä läpi tarkemmin menneitä varauksia. Saa niitä joku muukin tietysti tutkia, jos viitsii.

Tuore uutinen puolestaan kertoo, että Fleury on kaupattu Chicagoon vaihdossa Mikael Hakkaraiseen, joka jäi pisteittä kuudessa AHL-pelissään viime kaudella. Legendaarinen pelaajakauppa siis, koska seurahistorian paras maalivahti vaihtui seurahistorian kolmanteen suomalaiseen Haulan ja Kallionkielen jälkeen. Olin jo aiemmin kirjoittamassa, että toivottavasti tila Martinezin jatkosopimukselle tehdään sillä, että kaupan kohteena on toinen maalivahdeista eikä esimerkiksi Smith. Noh, nyt niin tapahtui ja järjellä ajateltuna päätös kaupata Fleury oli oikea, koska hän ei enää toista samanlaista kautta urallaan pelaa ja vaihtoarvo on nyt "huipussaan", vaan Lehner on organisaation tulevaisuus. Kiitoksia vain Marc-Andrelle neljästä huimasta kaudesta ritaripaidassa. Harmillista toki, jos ura nyt päättyy, koska ilmeisesti hän ei ole välttämättä pelaamassa syksyllä Chicagossa enää.

Toki edelleen on mahdollista, että Smithkin vaihtuu esimerkiksi huhuttuun Ryan Stromeen, mutta mieluummin ei, koska hän jos kuka näytti ainakin Youtube-scouttauksen perusteella elävän Panarinin kanssa pelaamisesta. Toki yhdellä osa-alueella hän auttaisi Vegasia ja se olisi YV-pelaaminen, koska aika paljon hän näytti antavan maukkaita poikkisyöttöjä ja viimeisteli myös ihan hyvin vasemmasta siivestä, joten en täysin tyrmää miestä, jos hän nyt kuitenkin Vegasiin päätyyn tuon YV-tehokkuuden ansiosta.

Pidin myös enemmän näistä tuoreista ehdotuksista. Fleuryn arvo on nyt korkeimmillaan kuin enää ikinä, joten silloinhan hänet pitäisi myydä ja sentteri vaihdossa vastaisi Vegasin tarpeita, mutta Kerfootista en vain itse pidä ihan hirveästi, mutta jonkun toisen joukkueen kanssa vastaava diili voisi kelvata.
Hakkarainen on merkitty sentteriksi, joten tämäkin meni sitten juuri niin kuin piti, heh.

Nyt on sitten ihan mielenkiintoista nähdä, että miten tuo maalivahtikuvio selkeytyy. Nouseeko Thompson kakkoseksi ja Ferguson-Patera kaksikko pelaa AHL:ssä? Sinällään minulla on kyllä luottoa siihen, että Ferguson olisi organisaation uusi kolmosveska, koska niissä harvoissa AHL-starteissaan hän on näyttänyt todella hyvältä ja jos edestä joku loukkaantuu, hänet voi heittää muutamaan NHL-peliinkin jo jäälle tarvittaessa ensi kaudella. Ehkä kuitenkin todennäköisempää on, että ulkopuolella hankitaan joku halpa kakkosmaalivahti ja Thompson-Ferguson kaksikko on AHL:ssä lähtökohtaisesti.

Viestin loppuun päivitettyä hahmotelmaa kokoonpanosta:

Marchessault $5,0 - Karlsson $5,9 - Smith $5,0
Pacioretty $7,0 - Stephenson $2,75 - Stone $9,5
Roy $0,75 - Patrick $0,874 - Tuch $4,75
Carrier $1,4 - Nosek $1,3 - Reaves $1,75
+ Kolesar $0,725, Krebs $0,863, Howden $0,885

Martinez $5,0 - Pietrangelo $8,8
McNabb $2,5 - Theodore $5,2
Hague $0,791 - Whitecloud $0,725
Holden $0,575

Lehner $5,0
Thompson $0,8

= $77,838
+ bonukset 0,283
= $78,121

Jos laskin oikein, Fleuryn kauppaamisen ja Martinezin+Nosekin jatkosopimusten jälkeen tilaa jäänee noin kolme miljoonaa palkkakaton alle ja toki sitä on lähemmäs neljä miljoonaa, kun tuosta 24 pelaajan rosterista Krebs pudotetaan farmiin waivervapaana poikana. Pacioretty Buffaloon ja kolme miljoonaa kalliimpi Eichel tilalle, siinäkö se olisi? En jaksa uskoa, mutta jotain joukkue vielä tuolla tilalla tekee, koska McCrimmon totesi viime viikolla, että Golden Knights tulee taas olemaan joukkue, joka on kiinni palkkakatossa.
 

Henzik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa, HJK, Real Madrid, Arsenal, Detroit
Jos Fleuryn treidi on tehty hänen seläntakana niin on kyllä todella suolaista ja naurettavaa. Mies kuitenkin puhunut että haluaa lopettaa siellä missä sydän on eli Vegasissa ja sitten tehdään noin. Suorastaan ala-arvoista jos pitää kutinsa, tai ainakin agentin twiitti tuota puoltaa.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Jos Fleuryn treidi on tehty hänen seläntakana niin on kyllä todella suolaista ja naurettavaa. Mies kuitenkin puhunut että haluaa lopettaa siellä missä sydän on eli Vegasissa ja sitten tehdään noin. Suorastaan ala-arvoista jos pitää kutinsa, tai ainakin agentin twiitti tuota puoltaa.

Miekkamiehen twiitit on sarjassa "ei ehkä paras lähde".

Hyvinkin voi olla niin miten sanoo, voi olla että ei
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Jos Fleuryn treidi on tehty hänen seläntakana niin on kyllä todella suolaista ja naurettavaa. Mies kuitenkin puhunut että haluaa lopettaa siellä missä sydän on eli Vegasissa ja sitten tehdään noin. Suorastaan ala-arvoista jos pitää kutinsa, tai ainakin agentin twiitti tuota puoltaa.
Eikö Fleury ite postannut jonkun kuvan Twitteriin jossa olis Deboer nimellä varustettu miekka isketty selkään? Tai ainakin jotain tämän tyylistä muistelisin tapahtuneen.
Vähän niinkun saa mitä tilaa…

Edit: niin siis tuo twiitti taisi olka noin vuosi sitten?
 

Kämmenrumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston
Eikö Fleury ite postannut jonkun kuvan Twitteriin jossa olis Deboer nimellä varustettu miekka isketty selkään? Tai ainakin jotain tämän tyylistä muistelisin tapahtuneen.
Vähän niinkun saa mitä tilaa…

Edit: niin siis tuo twiitti taisi olka noin vuosi sitten?

Eikös se ollu Fleuryn manageri tuon twiitin takana
 

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Jokerit, Cogliano, RD
Olen pettynyt. En niinkää treidiin vaan tapaan, miten asia hoidettu jos huhut pitävät paikkansa.
 

WildCore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Työantaja - työtekijä suhteessa pitäisi olla ihan perusasia, että ilmoitetaan puolin ja toisin, jos suhdetta ei enää jatketa. Henkilökohtaisesti, vaikka sitten puhelulla. Ihan en vielä usko, että näin olisi käynyt nyt, mutta eiköhän sieltä varmistus asiaan tule.

Rumasti tehty Vegasilta, jos pitää paikkansa.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Kiitos Flowerille Vegas-ajasta. Eipä ole niitä alkuperäisiä velikultia enää paljon jäljellä Vegasissa. No, onhan siellä vielä lähes puoli joukkuetta kai, mutta ikävä tulee näitä poispotkittuja tai -treidattuja. Fleury veti ihan yksinään väkeä peleihin ja harjoituksiinkin, olen sen nähnyt. Varmaan kaikkien pikkulasten suosikki Las Vegasissa!

Mitä sitten tulee Chicagossa pelaamiseen, niin antaa Fleuryn päättää. En usko, että hän tästä treidistä katkeroituu, vaikka Foley oli luvannut Fleurylle eläköitymisen Vegasissa. Bisnes on bisnestä, Fleury tietää varmasti sen. Ehkä hän jää vaikka Vegasiin asumaan, vaikka tuskinpa, kun on kotikylän poikia Quebecin provinssista. Kiitos Markku-Antero, vaikeaksi tulee Vegasin fanittaminen kun suosikkipelaajat treidataan pois.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Osaako joku kertoa että mikä järki tässä trendissä edes oli? Eikös Fleury ole kuitenkin todella hyvä ollut.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Osaako joku kertoa että mikä järki tässä trendissä edes oli? Eikös Fleury ole kuitenkin todella hyvä ollut.
Onhan Fleury hyvä, mutta Vegas ei voi kaikkea pitää. Jostain pitää kuitenkin luopua ja kun Vegasilla on Lehner 5 millin sopparilla pitkäksi kiinnitettynä, niin Fleury oli luonnollinen valinta cap-tilan tekemiseen. 12 miljoonaa on aika paljon tosiaan veskareihin kiinnitettynä joukkueelle, joka kamppailee cap-tilan kanssa. Eli pelkkää bisnestä.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Virallinen vahvistus: VGK Acquire Mikael Hakkarainen From CHI In Exchange For Marc-Andre Fleury

Foleykin lopulta hyväksyi siirron sillä perusteella, että joukkue oli kuulemma väsynyt kauden lopussa pelattuaan vajaalla miehityksellä aiempia pelejä ja se vaikutti Habs-sarjaankin. Palkkakattotilan vapauttaminen auttaa täyden miehistön asettamisessa jäälle. Silti hän on pettynyt, että näin piti lopulta käydä, mutta Fleury oli mies ison palkkanauhan kera.

Hakkarainen on jäämässä pelaamaan Chicagoon, vaikka paperilla omistusoikeus on Vegasilla. Käytäntö on siis sama kuin DeSimonen kohdalla keväällä. McCrimmon totesi medialle, että puhui viimeksi Fleurylle lauantaina ja totesi, että Chicago on hänestä kiinnostunut. Virallisen treidipuhelun hän tekee vasta sitten, kun kauppa on rekisteröity NHL:lle ja tuossa kohden tieto Fleuryn kauppaamisesta oli jo vuotanut Twitteriin, joten siksi Fleury sai sitä kautta ensimmäisenä tietää joutuneensa siirretyksi, mutta hyväksyn itse tuon McCrimmonin selityksen mukisematta eli virallinen treidipuhelu pitääkin tehdä vasta sitten, kun kaikki todella on sataprosenttisen varmaa. McCrimmon sanoi myös, että joukkue aikoo hankkia kakkosmaalivahdin vielä, joten Thompson saa pelailla ainakin yhden kauden vielä isolla vastuulla AHL:ssä ja kehittyä siellä, mikä on varmasti hyvä päätös. Danskin puolesta puolestaan harmittaa se, että nyt olisi voinut olla hänen mahdollisuutensa päästä vakituisesti kakkosmaalivahdiksi, mutta hän tietysti sopi jo ajoissa siirrosta Moskovaan eikä täten päässyt hyötymään siitä, kun vihdoin yksi este edestä poistui.



 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Martinezin jatkosopimukselle tuli sinetti eilen. Kolme vuotta ja 5,25 miljoonaa dollaria per kausi. Olen sinut tuon kanssa kuten jo todettua. Hänen jalkansa pitäisi olla kunnossa harjoitusleirin alkuun mennessä.

Lisäksi muitakin siirtoja tapahtui: Vegas Golden Knights Announce Roster Transactions

Varamaalivahdiksi joukkue hankki Laurent Brossoitin. Kaksi vuotta ja 2,3 miljoonaa per kausi. Valinta on minusta ihan onnistunut sen verran, mitä pelejä muistan häneltä nähneeni. Kyseessä on aika rauhallinen ja isokokoinen peittävä maalivahti kuten Lehner, joten siinä mielessä kenttäpelaajien ei tarvitse muuttaa pelaamistaan mitenkään eli sitten maalissa kumpi tahansa. Viime kaudella 14 pelissä torjuntaprosentti oli jopa 91,8% ja toissa kaudella 92,5% 21 ottelussa.

Hyökkäykseen vahvistuksena saapui Aadawasta Dadonov vaihdossa Holdeniin ja kolmannen kierroksen varausvuoroon. Monet ovat tuon hankinnan tyrmänneet suorastaan, mutta minusta tuo Dadonov on mukiinmenevä lisä yläkertaan ja eritoten ylivoimalle. Viime kausi oli toki floppi, kun YV-pisteitä syntyi vain yksi, mutta sitä edeltävillä kausilla paremmassa seurassa hän keräsi kahtena kautena putkeen 17 YV-pistettä Floridassa ja kun laukausprosentti on järjestäen yli 14%, maalintekokin luonnistuu. Hyvä poiminta, kun sentteriä ei saatu haaviin eikä välttämättä niin kovin edes yritettykään, koska McCrimmon totesi jo aiemmin, että näkee sentteritilanteen parempana kuin moni ulkopuolinen. Vastine Dadonovista oli halpa eikä Holdenia sen suuremmin tule ikävä, koska Coghlanille tulee antaa lisää vastuuta ensi kaudella ja samasta asiasta McCrimmon puhui eilen pressissä.

Quinney ja Brown saivat odotetut jatkosopimukset halvalla. Lisäksi täytepelaajaksi oletettavasti Jurcon ja Sikuran paikalle tuli Vancouverista Sven Bärtschi. Viime kaudella hän teki AHL:ssä 24 ottelussa 14 pistettä. Tuleva kausi on hänen vihoviimeinen näyttöpaikkansa Pohjois-Amerikassa, otaksun. Lähtökohtaisesti hän on Hendersonin johtavia pelaajia ja tuuraa sitten tarvittaessa yksittäisissä peleissä ylhäällä. Mainio sopimus, koska pelkillä junnuilla ei voi AHL:ää pelata. Youtuben perusteella kädet käyvät aika vikkeläänkin ja ovat suhteellisen pehmeät, mutta luistelu on keskinkertaista ja kiekottomassa pelaamisessa varmaankin on ongelmia, joiden vuoksi hän ei NHL:ssä pelaa vakituisesti.

Yllättävin uutinen oli se, että Janmark solmi vuoden jatkosopimuksen kahdella miljoonalla. Olisin mieluummin käyttänyt tuon rahan Nosekiin, joka nyt signasi Bostoniin 1,75 miljoonalla kahdeksi vuodeksi ja samaan seuraan matkasi Haula hieman isommalla sopimuksella. Sydän särkyi, kun nuo tiedot tulivat julki perätysten eilen puoli kymmenen aikaan. Historiallisia maaleja kasan tehnyt Nosek oli yksi suosikeistani ilman muuta ja alivoimaankin hänen poistumisensa voi olla lievä isku. Alkuperäisiä pelaajia on nyt jäljellä enää seitsemän Karlsson, Smith, Marchessault, Carrier, Tuch, Theodore ja McNabb. Vähiin käy kerta kaikkiaan. Janmark on sinällään kahdella miljoonalla varmasti palkkansa arvoinen, mutta tunnesyistä Nosek olisi ansainnut jatkaa ennemmin. Farmipelaajista Murphy teki sopimuksen Detroitiin, Schuldt Buffaloon ja Dahlström Torontoon. Kahden ensimmäisen poistumiset olivat ennustettavissa eikä tuo Dahlströmkään mikään suuri yllätys ollut.

Tilanne on se, että Vegas on nyt palkkakaton yli vajaalla parilla miljoonalla, joten jokin pieni peliliike on vielä tulossa, mutta McCrimmon sanoi eilen, että mihinkään merkittävään Vegas on tuskin enää osallisena, koska he ovat nyt käyttäneet käytettävissä olleen tilan.

Marchessault $5,0 - Karlsson $5,9 - Smith $5,0
Pacioretty $7,0 - Stephenson $2,75 - Stone $9,5
Dadonov $5,0 - Janmark $2,0 - Tuch $4,75
Carrier $1,4 - Roy $0,75 - Reaves $1,75
+ Patrick $0,874, Kolesar $0,725, Howden $0,885

Martinez $5,25 - Pietrangelo $8,8
McNabb $2,5 - Theodore $5,2
Hague $0,791 - Whitecloud $0,725
Coghlan $0,7

Lehner $5,0
Brossoit $2,325

= $84,550
+ bonukset $0,283
= $84,833

24 waivervapaattomalla pelaajalla Golden Knights on palkkakaton yli nyt kolmella miljoonalla jälleen. Krebs ei varmastikaan tule aloittamaan kautta ylhäällä, koska hän on waivervapaa ja tämä organisaatio ei tunnetusti halua menettää pelaajia ilmaiseksi. Pelkkä Reavesin kauppaaminen ei nyt oikein pelkästään riitä. Kun McCrimmon puheli, että Coghlanille pitää antaa enemmän vastuuta, olisiko jopa McNabb kaupankohteena? Pitää muistaa, että playoffeissa hänen vastuunsa jäi usein vain 15-16 minuuttiin iltaa kohden. Toki osasyynä oli sairastettu virus, mutta ei hän muutenkaan ollut viime kaudella niin hyvä kuin aiemmilla. DeBoer tykkää kuormittaa kärkipuolustajiaan ja Martinez-Theodore-Pietrangelo kolmikko jatkanee yli 20 minuutin jääajoilla ensi kaudellakin. Coghlanin voisi siirtää Theodoren pariksi, jolloin tämä voisi palata vasemmalle puolelle ja joka kolmannen vaihdon Theodore pelaisi Pietrangelon kanssa. McNabbista ja Reavesista tulisi säästöjä hitusen päälle neljä miljoonaa ja joukkue pääsisi katon alle vajaalla miljoonalla, joka mahdollistaisi sen, että farmista voisi nostaa vielä seitsemännen puolustajan ylös ja kasassa olisi täysi 23 pelaajan miehistö:

Marchessault $5,0 - Karlsson $5,9 - Smith $5,0
Pacioretty $7,0 - Stephenson $2,75 - Stone $9,5
Dadonov $5,0 - Janmark $2,0 - Tuch $4,75
Carrier $1,4 - Patrick $0,874 - Roy $0,75
+ Kolesar $0,725, Howden $0,885

Martinez $5,25 - Pietrangelo $8,8
Theodore $5,2 - Coghlan $0,7
Hague $0,791 - Whitecloud $0,725
Bischoff $0,716

Lehner $5,0
Brossoit $2,325

= $81,041
+ bonukset $0,283
= $81,324
 
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Martinezin jatkosopimukselle tuli sinetti eilen. Kolme vuotta ja 5,25 miljoonaa dollaria per kausi. Olen sinut tuon kanssa kuten jo todettua. Hänen jalkansa pitäisi olla kunnossa harjoitusleirin alkuun mennessä.

Lisäksi muitakin siirtoja tapahtui: Vegas Golden Knights Announce Roster Transactions

Varamaalivahdiksi joukkue hankki Laurent Brossoitin. Kaksi vuotta ja 2,3 miljoonaa per kausi. Valinta on minusta ihan onnistunut sen verran, mitä pelejä muistan häneltä nähneeni. Kyseessä on aika rauhallinen ja isokokoinen peittävä maalivahti kuten Lehner, joten siinä mielessä kenttäpelaajien ei tarvitse muuttaa pelaamistaan mitenkään eli sitten maalissa kumpi tahansa. Viime kaudella 14 pelissä torjuntaprosentti oli jopa 91,8% ja toissa kaudella 92,5% 21 ottelussa.

Hyökkäykseen vahvistuksena saapui Aadawasta Dadonov vaihdossa Holdeniin ja kolmannen kierroksen varausvuoroon. Monet ovat tuon hankinnan tyrmänneet suorastaan, mutta minusta tuo Dadonov on mukiinmenevä lisä yläkertaan ja eritoten ylivoimalle. Viime kausi oli toki floppi, kun YV-pisteitä syntyi vain yksi, mutta sitä edeltävillä kausilla paremmassa seurassa hän keräsi kahtena kautena putkeen 17 YV-pistettä Floridassa ja kun laukausprosentti on järjestäen yli 14%, maalintekokin luonnistuu. Hyvä poiminta, kun sentteriä ei saatu haaviin eikä välttämättä niin kovin edes yritettykään, koska McCrimmon totesi jo aiemmin, että näkee sentteritilanteen parempana kuin moni ulkopuolinen. Vastine Dadonovista oli halpa eikä Holdenia sen suuremmin tule ikävä, koska Coghlanille tulee antaa lisää vastuuta ensi kaudella ja samasta asiasta McCrimmon puhui eilen pressissä.

Quinney ja Brown saivat odotetut jatkosopimukset halvalla. Lisäksi täytepelaajaksi oletettavasti Jurcon ja Sikuran paikalle tuli Vancouverista Sven Bärtschi. Viime kaudella hän teki AHL:ssä 24 ottelussa 14 pistettä. Tuleva kausi on hänen vihoviimeinen näyttöpaikkansa Pohjois-Amerikassa, otaksun. Lähtökohtaisesti hän on Hendersonin johtavia pelaajia ja tuuraa sitten tarvittaessa yksittäisissä peleissä ylhäällä. Mainio sopimus, koska pelkillä junnuilla ei voi AHL:ää pelata. Youtuben perusteella kädet käyvät aika vikkeläänkin ja ovat suhteellisen pehmeät, mutta luistelu on keskinkertaista ja kiekottomassa pelaamisessa varmaankin on ongelmia, joiden vuoksi hän ei NHL:ssä pelaa vakituisesti.

Yllättävin uutinen oli se, että Janmark solmi vuoden jatkosopimuksen kahdella miljoonalla. Olisin mieluummin käyttänyt tuon rahan Nosekiin, joka nyt signasi Bostoniin 1,75 miljoonalla kahdeksi vuodeksi ja samaan seuraan matkasi Haula hieman isommalla sopimuksella. Sydän särkyi, kun nuo tiedot tulivat julki perätysten eilen puoli kymmenen aikaan. Historiallisia maaleja kasan tehnyt Nosek oli yksi suosikeistani ilman muuta ja alivoimaankin hänen poistumisensa voi olla lievä isku. Alkuperäisiä pelaajia on nyt jäljellä enää seitsemän Karlsson, Smith, Marchessault, Carrier, Tuch, Theodore ja McNabb. Vähiin käy kerta kaikkiaan. Janmark on sinällään kahdella miljoonalla varmasti palkkansa arvoinen, mutta tunnesyistä Nosek olisi ansainnut jatkaa ennemmin. Farmipelaajista Murphy teki sopimuksen Detroitiin, Schuldt Buffaloon ja Dahlström Torontoon. Kahden ensimmäisen poistumiset olivat ennustettavissa eikä tuo Dahlströmkään mikään suuri yllätys ollut.

Tilanne on se, että Vegas on nyt palkkakaton yli vajaalla parilla miljoonalla, joten jokin pieni peliliike on vielä tulossa, mutta McCrimmon sanoi eilen, että mihinkään merkittävään Vegas on tuskin enää osallisena, koska he ovat nyt käyttäneet käytettävissä olleen tilan.

Marchessault $5,0 - Karlsson $5,9 - Smith $5,0
Pacioretty $7,0 - Stephenson $2,75 - Stone $9,5
Dadonov $5,0 - Janmark $2,0 - Tuch $4,75
Carrier $1,4 - Roy $0,75 - Reaves $1,75
+ Patrick $0,874, Kolesar $0,725, Howden $0,885

Martinez $5,25 - Pietrangelo $8,8
McNabb $2,5 - Theodore $5,2
Hague $0,791 - Whitecloud $0,725
Coghlan $0,7

Lehner $5,0
Brossoit $2,325

= $84,550
+ bonukset $0,283
= $84,833

24 waivervapaattomalla pelaajalla Golden Knights on palkkakaton yli nyt kolmella miljoonalla jälleen. Krebs ei varmastikaan tule aloittamaan kautta ylhäällä, koska hän on waivervapaa ja tämä organisaatio ei tunnetusti halua menettää pelaajia ilmaiseksi. Pelkkä Reavesin kauppaaminen ei nyt oikein pelkästään riitä. Kun McCrimmon puheli, että Coghlanille pitää antaa enemmän vastuuta, olisiko jopa McNabb kaupankohteena? Pitää muistaa, että playoffeissa hänen vastuunsa jäi usein vain 15-16 minuuttiin iltaa kohden. Toki osasyynä oli sairastettu virus, mutta ei hän muutenkaan ollut viime kaudella niin hyvä kuin aiemmilla. DeBoer tykkää kuormittaa kärkipuolustajiaan ja Martinez-Theodore-Pietrangelo kolmikko jatkanee yli 20 minuutin jääajoilla ensi kaudellakin. Coghlanin voisi siirtää Theodoren pariksi, jolloin tämä voisi palata vasemmalle puolelle ja joka kolmannen vaihdon Theodore pelaisi Pietrangelon kanssa. McNabbista ja Reavesista tulisi säästöjä hitusen päälle neljä miljoonaa ja joukkue pääsisi katon alle vajaalla miljoonalla, joka mahdollistaisi sen, että farmista voisi nostaa vielä seitsemännen puolustajan ylös ja kasassa olisi täysi 23 pelaajan miehistö:

Marchessault $5,0 - Karlsson $5,9 - Smith $5,0
Pacioretty $7,0 - Stephenson $2,75 - Stone $9,5
Dadonov $5,0 - Janmark $2,0 - Tuch $4,75
Carrier $1,4 - Patrick $0,874 - Roy $0,75
+ Kolesar $0,725, Howden $0,885

Martinez $5,25 - Pietrangelo $8,8
Theodore $5,2 - Coghlan $0,7
Hague $0,791 - Whitecloud $0,725
Bischoff $0,716

Lehner $5,0
Brossoit $2,325

= $81,041
+ bonukset $0,283
= $81,324

Vaikea nähdä näitä viime päivien siirtoja hyvinä ratkaisuina oikein millään tavoin. Fleury oli joukkueen tunnetuin ja suosituin pelaaja ja viime kaudella huomattavasti parempi kuin Lehner. Lisäksi kauppatilanteesta tiedottaminen hoidettiin ilmeisesti vihkoon seuraikonin suuntaan.

Toki Fleurylla alkaa olla ikää ja palkkatilaa säästyi, mutta nyt ollaan taas roimasti palkkakaton päällä. Toivottavasti enää ensi kaudella ei pelata vajaalla miehistöllä. Jotta niin ei kävisi, niin ainakin joku alkuperäisjengin jäsenistä (Smith, Marchessault, Tuch tai Mcnabb) lienee siis edelleen lähtökuopissa. Vähiin tosiaan alkuperäiset ritarit alkavat käydä. Katoaakohan samalla merkittävä osa hyvästä joukkuehengestä ja yhtenäisyydestä?

Broissoitista en osaa sanoa juuri mitään, mutta toivottavasti kykenee vahvasti haastamaan Lehneriä ykkösvahdin pallilla. Muutoin maalivahtiosasto on selvä heikkous.

Toinen heikkous on sentterien taso, ainakin hyökkäyssuuntaan. Laitureita on pilvin pimein ja taas haalittiin lisää. Annan mahdollisuuden Dadonoville, mutta pahoin pelkään, että rahat tuhlattiin väärään hepoon. Samaten olisin paljon mieluummin tehnyt sopimuksen Nosekin kuin Janmarkin kanssa. Janmarkista ei ollut viime kaudellakaan juuri mitään iloa.

Mielestäni, jos tällä joukkueella, semminkin jos ja kun joistain palasista on vielä luovuttava, lähdetään tulevaan kauteen, Vegas on lähtökohtaisesti heikentynyt edellisvuodesta. Jos samalla on suututettu seuraikoni ja suuri osa kannattajista, niin ei tämä todellakaan kovin hyvin mennyt.

No, saa nähdä, mitä ennen kauden alkua vielä tapahtuu. Kaikki on mahdollista kasinokaupungissa.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Reaves lähti sitten. Olihan hän kaukalon ulkopuolella kai joukkuehengen kannalta hauska pelaaja, mutta kaukalossa ei paljon apuja ollut. Vieläkin siis tarvitaan joku poistuja, että päästäisiin palkkakaton alle. Lähteekö sitten McNabb? Minun puolestani tervemenoa vaan. Vähän on turhan hidas ja jäähyaltis pelaaja minun Vegasiini, vaikka kovuutta sitten tuokin. Ilmeisesti sitten Kolesar saa hoitaa tappelut jatkossa. Carrieriltakin jotain kovuutta löytyy. Riittää minulle.

Tuch on sitten telakalla kuusi kuukautta...joten puolet runkosarjasta jää ainakin väliin? No jopas on harmi. Tuohon kai jotain omia täytepelaajia sitten korvaamaan...ollaanko sitten Salary Cupin alla? Tuntuu vähän siltä, että joukkue on viime kaudesta heikentynyt aika selvästi, mutta ehkä laskettiin sitten, että heikoksi veikatussa Pacificissa pärjätään pienemmilläkin paukuilla ja hankitaan sitten vaihtotakarajalla joku Gretzky.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Lisäksi kauppatilanteesta tiedottaminen hoidettiin ilmeisesti vihkoon seuraikonin suuntaan.

Toinen heikkous on sentterien taso, ainakin hyökkäyssuuntaan. Laitureita on pilvin pimein ja taas haalittiin lisää. Annan mahdollisuuden Dadonoville, mutta pahoin pelkään, että rahat tuhlattiin väärään hepoon. Samaten olisin paljon mieluummin tehnyt sopimuksen Nosekin kuin Janmarkin kanssa. Janmarkista ei ollut viime kaudellakaan juuri mitään iloa.

Mielestäni, jos tällä joukkueella, semminkin jos ja kun joistain palasista on vielä luovuttava, lähdetään tulevaan kauteen, Vegas on lähtökohtaisesti heikentynyt edellisvuodesta. Jos samalla on suututettu seuraikoni ja suuri osa kannattajista, niin ei tämä todellakaan kovin hyvin mennyt.
Minusta tuo tiedotus meni Fleurylle ihan riittävän nappiin, kun McCrimmon soitti sitten, kun kauppa todella oli hyväksytty NHL:n puolelta. Harmillista tietysti, että Fleury ehti lukea asian ensin internetistä, mutta ehkäpä hän aikuisena ihmisenä kestää sen, että soitto tuli puoli tuntia myöhässä, heh. Mitä tulee senttereihin, apuja ylöspäin voisi tosiaan olla enemmän, mutta kaipa tuota pyritään paikkaamaan laadukkailla laitureilla juurikin, kun hyviä senttereitä on sen verran vaikea hankkia tai löytää. Mitä tulee puolestaan vielä Janmarkiin, hän totesi, että valitsi Vegasin jatkosopimuksen kohteeksi osin siksikin, että hän pääsee täten antamaan näyttöjä hyvässä seurassa olympialaisiin, koska Ruotsin edustaminen on hänen yksi tavoitteistaan tulevalla kaudella. Dadonov puolestaan sanoi lyhyessä haastattelussa, että asiat lähtivät Aadawassa alusta asti väärään suuntaan ja itseluottamus mureni, kun hän pelasi monta peliä pisteittä yms. Nyt hän haluaa saada heti hyvän alun Vegasissa. Mainitaan nyt ohimennen sekin, että O'Regan teki sopimuksen Detroitiin eikä jatka Hendersonissa.

Mitä tulee joukkueen heikentymiseen, Fleury, Glass, Holden ja Reaves ovat vaihtuneet siis Brossoitiin, Patrickiin, Howdeniin ja Dadonoviin. Brossoit ei tietysti ole Fleuryn tasolla, mutta kenttäpelaajiston osalta en näe muutosta suuntaan tai toiseen ja luotan siihen, että Lehner täyttää kyllä ensi kaudella Fleuryn saappaat saadessaan pelata toivottavasti terveenä. Mutta joo, kokonaisuutta katsoen ehkä hitusen on menty taaksepäin eikä sitä käy kieltäminen, mutta kuten @Amerikanihme totesi, runkosarjassa se riittää ihan hyvin Tyynenmeren divisioonassa ja siirtotakarajalla voipi sitten hankkia tarvittaessa vahvistuksia.


Voitte kiittää Wilsonia tästä kaupasta.
Kiitoksia vain Reavesille voittomaalista viidennessä konferenssifinaalissa, joka vei Golden Knightsin loppuotteluihin vuonna 2018. Viime kausi oli kuitenkin niin huono, että kovin suuri ikävä häntä ei tule. Dadonovin hankintaan käytettiin kolmannen kierroksen vuoro ja nyt Rangersilta tuli korvaava vuoro takaisin, joten hintaan voi olla tyytyväinen. Todetaan nyt vielä olympialaishengessä myös se, että Mira Marjut Johanna Potkonen > Ryan Reaves.

Lähteekö sitten McNabb? Minun puolestani tervemenoa vaan. Vähän on turhan hidas ja jäähyaltis pelaaja minun Vegasiini, vaikka kovuutta sitten tuokin. Ilmeisesti sitten Kolesar saa hoitaa tappelut jatkossa. Carrieriltakin jotain kovuutta löytyy. Riittää minulle.

Tuch on sitten telakalla kuusi kuukautta...joten puolet runkosarjasta jää ainakin väliin? No jopas on harmi. Tuohon kai jotain omia täytepelaajia sitten korvaamaan...ollaanko sitten Salary Cupin alla? Tuntuu vähän siltä, että joukkue on viime kaudesta heikentynyt aika selvästi, mutta ehkä laskettiin sitten, että heikoksi veikatussa Pacificissa pärjätään pienemmilläkin paukuilla ja hankitaan sitten vaihtotakarajalla joku Gretzky.
Ei tarvitse enää ketään treidata, kun Tuch menee LTIR-listalle ja palailee joskus helmikuussa kenties sitten askiin olympialaisten jälkeen. Tuon uutisen kuultuani Dadonovinkin hankinnan ymmärtää paremmin. Toki en nyt varmaksi sanoa, että pitikö joukkueen silti olla kauden alussa palkkakaton alla ennen kuin Tuch voidaan siirtää tuolle LTIR-listalle vai miten nuo pykälät menivätkään siten, että joukkue saa maksimaalisen hyödyn Tuchin poissaolosta palkkakattoon enkä nyt sitä jaksa tutkia tähän hätään sen tarkemmin, kun kauden alkuun on vielä pari kuukautta.

EDIT: Pr-paikkaus suoritettu:


 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös