Mainos

Vegas Golden Knights 2020–2021

  • 64 091
  • 268

Mihin asti Golden Knights yltää kaudella 2020–2021?

  • Mestaruuteen

    Ääniä: 10 16,9%
  • Finaaliin

    Ääniä: 5 8,5%
  • Konferenssifinaaliin

    Ääniä: 16 27,1%
  • Konferenssivälierään

    Ääniä: 16 27,1%
  • Pudotuspelien avauskierrokselle

    Ääniä: 8 13,6%
  • Pudotuspelien ulkopuolelle

    Ääniä: 4 6,8%

  • Äänestäjiä
    59
  • Poll closed .

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
6/7 Vegas vs. Colorado

Reaves korvasi Brownin ja Kolesar siirtyi sentteriksi. Fleury jatkoi maalissa.

Arvosanataulukko
++
+ Pietrangelo, McNabb, Martinez, Whitecloud, Karlsson, Marchessault, Smith, Pacioretty, Carrier, Kolesar, Reaves,
+/- Fleury, Theodore, Holden, Stephenson, Stone, Roy, Tuch, Janmark
-
--

Avausvaihdossa Theodore lahjoitti kiekon keskialueella Saadille, joka jatkoi MacKinnonille. Tämä löysi vasemmasta laidasta Toewsin, joka päätti nopean vastahyökkäyksen laukaukseen ohi Fleuryn. Kuitenkin jo ajassa 1:15 Vegas tasoitti, kun Smith pelasi syvyydestä viivaan ja Holdenin laukaus yllätti Grubauerin, joka katsoi eri suuntaan luullen kiekon menneen maalin taakse. Roy sai kakkossyötön ilmaiseen tasoitukseen. Ennen mainoksia vielä Martinez laukoi tolppaan vasemmasta laidasta nousunsa päätteeksi ja pari muutakin tekopaikkaa Vegasilla oli momentuminsa aikana. Vartin kohdalla syntyi 2-1 osuma, kun Marchessault ja Karlsson riistivät kulmassa kiekon GIrardilta. Martinez sai kiekon viivaan ja palautti sen poikittain viisikon halki Karlssonille, jonka one-timerjäänuoliainen mahtui juuri etukulmasta sisään patjan ja tolpan välistä. Kliinistä. Vegasin saldo oli pudotuspelihistoriassaan ennen tätä peliä 16-3 niissä peleissä, joissa se johti 20 minuutin jälkeen, joten 2-1 johto tauolla lupasi hyvää.

Toisen erän avauskymppi oli kuitenkin Coloradon ja Vegas sai vain yhden kudin kohti maalia. Pietrangelo nosteli kiekon katsomoon ja Avs tasoitti ylivoimalla, kun 1-3 alivoimatrap murtui. MacKinnon polki keskeltä kohti sinistä ja Holden peruutti liian aikaisin. Samalla Stonekaan ei saanut tukittua vasenta laitaa Fleurysta katsoen ja MacKinnon jätti kiekon Rantaselle, joka leikkasi keskelle ja ampui Whitecloudin luistimen kautta kiekon pömpeliin. Hetken päästä Avs hukkasi 3v1-tilanteen, kun MacKinnon laukoi itse vasemmalta puolelta päin ylävartaloa tulisen rannelaukauksen.

Toisella puolikkaalla Vegas pääsi taas pelin mukaan. 34. minuutilla Kolesar otti aloitusvoiton Jostista. Theodore siirsi kiekon Pietrangelolle, joka ampui maalille ja Kolesar ehti ohjaamaan kiekon vielä pussiin Jostin sisäpuolelta. Maali oli Kolesarin ensimmäinen pudotuspeleissä. Colorado tasoitti kuitenkin melko pian, kun Burakovsky päätti suorahyökkäyksen huikeaan laukaukseen Martinezin jaloista ohi Fleuryn. Tauolle mentiin silti 4-3 lukemissa, kun Avsin alakerta leikki voitolla ja lopulta Pacioretty katkaisi viimeisimmän purun siniviivan kulmassa, levitti Tuchille, tämä ampui päätylautaan ja paluukiekon pussitti maalin kulmalta Pietrangelo.

Päätöserän alussa Karlsson ampui räväkästi puolustajan jaloista räpylään. Toisessa päässä Nichushkin tuhlasi oikealta maalin kulmalta avopaikan ammuttuaan one-timerin Fleuryn ojennettuun käsivarteen. Heti perään Makar sai vielä päädystä syötön slottiin ja ampui ranteella hyvästä paikasta niukasti yli maalin. Puolivälin jälkeen syntyi lopullinen ratkaisu, kun Theodore ampui viivasta maalille Newhookin mailan kautta. Kiekko ajautui takatolpalle, jossa Carrier oli päässyt Girardin sisäpuolelle ja puttasi kiekon sisään. Kyllähän tuo Graves-Girard kaksikko melko kehno oli viimeisimmissä peleissä ja vuoti jatkuvasti omissa. Sama meno jatkui maalin jälkeen, kun Graves otti jäähyn kampattuaan Karlssonin keskialueella. Loppuluvut 6-3 niittasi tyhjiin oikeasta laidasta Pacioretty, kun Grubauer otettiin maaliltaan pois nelisen minuuttia ennen loppua.

Neljään perättäiseen voittoon runkosarjan parhaasta joukkueesta en olisi uskonut. Twitterissä oli ihan hauska tilasto, että viimeiseen neljään peliin Vegas sai vain seitsemän pikkukakkosta, joten jäähykuri parantui huimasti sen jälkeen, kun DeBoer hieman kritisoi tuomareita Smithin kevyestä jäähystä jatkoajalla, joka osin ratkaisi toisen ottelun. Mutta joo, kun joukkue pysyi poissa jäähyltä ja oli niskan päällä 5v5-pelissä, lopputulos oli positiivinen ja tuloksena on kolmas kerta neljän vuoden sisään neljän parhaan joukossa. DeBoer puolestaan on kolmatta vuotta putkeen semifinaaleissa.

Pietrangelo jatkoi vahvoja esityksiään tehoin 1+1. Hän pelasi 23 minuuttia dominoivaa jääkiekkoa. Martinez pelasi vielä enemmän 24:36. Hän toki olisi voinut peittää paremmin Burakovskyn 3-3 tasoituksen, mutta vastapainona oli mainio alustus 2-1 maaliin. McNabb pelasi vain 12 minuuttia, mutta oli jykevä ja oli alustamassa yhtä osumaa. Whitecloud puolestaan kuin varkain pelasi 23 minuuttia teholukemalla +3. Blokkeja kertyi peräti seitsemän, mutta tuokaan ei riittänyt Martinezin yhdeksälle blokille, heh.

Ykkösketju jatkoi hyviä pelejään ja oli jäällä parin tehdyn osuman aikana. Nelosketju puolestaan vei maalipaikat jäällä ollessaa 4-0 ja teholukema oli +2 Carrier-Kolesar -kaksikolla. Molemmat iskivät yhdet osumat. Pacioretty puolestaan keräsi 1+1 tehot ollen kakkosketjun paras pelaaja.

13 ottelun jälkeen sisäistä pörssiä johtaa Karlsson tehoin 4+7=11. Marchessault, Stone, Pietrangelo ja Pacioretty ovat kolme pistettä perässä, mutta heistä Pacioretty on pelannut vasta seitsemän ottelua tehoin 4+4, joten paluu rosteriin on ollut väkevä. Tuch, Janmark ja Smith ovat seitsemässä pisteessä, joten melko tasaisesti pisteet ovat jakautuneet tähän mennessä kolmen kärkiketjun kesken, kun Royllakin on kuusi pistettä toistaiseksi kasassa. Tehotilastoa johtaa Stephenson lukemalla +8, joka on yhden parempi kuin Wiljamilla. Fleury puolestaan on pelannut 12 ottelua torjuntaprosentilla 92,3% ja päästettyjen maalien keskiarvo on huima 1.91. Noiden lukemien säilyttäminen on haastavaa.
 

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Jokerit, CBJ?
Kyllä maistuu! Ei tässä oikein muuta voi sanoa! Samalla draivilla nyt vaan Habsien kaatoon, vaikka heitä kovasti symppaankin.
 

Avuton tunari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vähän kaikki.
Äänestyksessä veikkasin Vegasin yltävän " vain" konferssivälieriin, mutta joukkue yllätti jälleen kerran allekirjoittaneen,

Miten joukkue, jolla ei ole selkeää ykkösnyrkkiä, voi pudottaa Coloradon kaltaisen joukkueem supertähtineen?

Vastaus: Pelaamalla niin hyvin yhteen, että vastustajalle ei jää mitään mahdollisuuksia voittaa! Ja lisäksi maalivahti pelaa hyvin..
 
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Kolmatta kertaa selvittiin konferenssifinaaliin saakka. Sinne jäätiin viimeksi ja eka vuonna hävittiin finaalissa. Nythän siis olisi voiton vuoro.

Kun vertaa tämän vuoden joukkuetta tulokaskauden joukkueeseen, niin puolustajaosasto on muuttunut liki täysin. Se on paperilla moninkerroin kovempi sakki ja onneksi se näkyy myös kentällä. Sieltä löytyy nyt riittävästi kokoa, taitoa ja asennetta. Hyökkäyksen kärkikin on ainakin teoriassa terävämpi kuin silloin. Joukkue on myös joka kausi ollut yhtenäinen ja hyvähenkinen, niin vaikuttaa olevan nytkin. Kunhan vielä kaivetaan esiin se avauskauden kiimainen hurma ja säilytetään rentous viimeistelyssä niin Vegasia on vaikea kukistaa.

Montreal on hyvässä vireessä ja vaarallinen vastustaja seuraavalla kierroksella. Täysin lyötävissä toki, kunhan vain ei sorruta kuvittelemaan, että heidät kellistetään koolla ja voimalla. Jetsillä oli myös kookas joukkue, mutta hävisi pystyyn heille. Puhtaassa mies miestä vastaan vertailussa Vegas on Montrealia selkeästi edellä. Kunhan jaksetaan pörrätä, hallita tempoa ja työmoraali on yhtä kova kuin heillä, niin jatkopaikkaan on hyvä sauma.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
1/7 Vegas Golden Knights vs. Montreal Canadiens

Fleury jatkoi maalissa. Hyökkäyksessä ja puolustuksessa ei ollut muutoksia edeltävään peliin nähden eli Kolesar oli yhä nelossentteri ja Holden jatkoi Whitecloudin parina. Hague, Brown, Coghlan, Glass ja kumppanit olivat viltissä. Krebs on puolestaan ollut jo jäällä yksikseen akvaariokypärän kera. McCrimmonin mukaan Nosekin paluu on vähän lähempänä, mutta hänenkin kuntoaan seurataan yhä. Ohessa kokoonpanot sarjan avausotteluun:

Golden Knights:

Marchessault - Karlsson - Smith
Pacioretty - Stephenson - Stone
Janmark - Roy - Tuch
Carrier - Kolesar - Reaves

Martinez - Pietrangelo
McNabb - Theodore
Holden - Whitecloud

Fleury
Lehner

Canadiens:

Lehkonen - Danault - Gallagher
Toffoli - Suzuki - Caufield
Byron - Kotkaniemi - Anderson
Armia - Staal - Perry

Chiarot - Weber
Kulak - Edmundson
Romanov - Gustafsson

Price
Allen

Arvosanataulukko
++
+ Theodore, Martinez, Holden, Stephenson, Tuch, Roy, Janmark, Karlsson, Smith, Marchessault
+/- Fleury, Pietrangelo, Whitecloud, McNabb, Stone, Pacioretty, Carrier, Kolesar, Reaves
-
--

Minuutin kohdalla Lehkonen dumppasi kiekon päätyyn ja sai stopin aikaan Holdenia vastaan. Danault tuli viereen hakemaan irtokiekon ja käänsi sen maalille, josta Gallagher ampui päin Fleurya. Vajaan kolmen minuutin kohdalla Marchessault otti sarjan ensimmäisen jäähyn korkeasta mailasta hyökkäyspäässä. Stephenson-Stone-McNabb-Whitecloud nelikko juoksi kiekon perässä minuutin, kunnes Stephenson sai purun aikaan. Ei tuossa minuutin aikana silti hätää ollut, kun Habs ei saanut kuviota kunnolla rauhoittumaan. Toinen AV-nelikko oli tietysti Karlsson-Smith-Martinez-Pietrangelo ja kolmas hyökkääjäpari Roy-Tuch, joten nuo olivat ennallaan Nosekin poissaollessa. Viiden minuutin kohdalla Tuch tuli hyvin kulmasta ulos kiekon kanssa kulmarallin keskellä ampuen niukasti ranteella ohi etuyläkulman. Parin minuutin päästä Anderson nousi maalille ohi kolmosparin, mutta uitti vain patjaan. Hetkeä aiemmin Caufield yritti miinuskulmasta yllättää Fleuryn ja perään Suzuki ampui maalin edestä patjaan kahdesti. Avausmaali syntyi lopulta hetki ennen erän puoliväliä, kun pitkän kiekon jälkeen Stephenson kaapi aloituksen Suzukilta, McNabb levitti ja Theodore iski pudotuspelien ensimmäisen maalinsa vihdoin one-timerilla Stone-Gustafsson kaksikon oltua maskissa. Toinen puolikas erästä oli intensiteetiltään hyvä, mutta kumpikaan ei saanut aikaan kuin puolittaisia maalipaikkoja laidoista tai viivasta. Pari minuuttia ennen taukoa Tuchin riisto hyökkäysalueella tuotti ylivoiman. YV-viisikot olivat Theodore-Martinez-Pacioretty-Stephenson-Stone ja Pietrangelo-Karlsson-Marchessault-Smith-Tuch, joten muutoksia ei ollut. Tuch ja Karlsson hakivat seinäpelillä maalipaikkaa maalin eteen WIljamille, mutta Canadiensin alakerta oli välissä, joten tauolle mentiin 1-0 lukemissa.

Toisen erän alkuun Vegas sai uuden ylivoiman, kun Chiarot otti viivytysjäähyn, mutta tulosta ei tullut. Heti jäähyn umpeuduttua kuitenkin syntyi 2-0 maali, kun Smith syötti syvyydestä kamppailun jälkeen slottiin nousseelle Theodorelle, joka hämäsi laukovansa, mutta tarjoilikin tyhjiin viereen Martinezille. 3-0 maali oli lähellä hetken päästä, mutta Price ryösti hanskallaan Stonen 2v1-hyökkäyksessä Paciorettyn esityöstä. Puolivälissä erää ylivoimalla Stone tarjosi maalin kulmalta syötön poikittain siipeen Martinezille, jonka one-timerin sillä kertaa Price torjui. Habs sen sijaan kavensi ylivoimallaan 32. minuutilla, kun Caufield iski uransa ensimmäisen pudotuspelimaalin. Vieraat sahasivat päädyn kautta Perryn lavasta vetopaikan neliön keskelle Toffolille, joka ampui takapatjaan ja rebound kimposi sopivasti maalin kulmalle Caufieldille. Reilun minuutin päästä syntyi kuitenkin 3-1 osuma, kun taas hyökkäyspään aloituksesta Vegas rankoi vieraita. Patrick... Nicolas Roy otti aloitusvoiton, Whitecloud levitti laitaan, Tuch ampui kohti takakulmaa ja Janmark sai lavan auki Kulakia vastaan takatolpalla. Kaksi minuuttia ennen taukoa puolestaan Stone katkaisi syötön hyökkäysalueella ja tarjoili poikittaissyötön Marchessaultille, mutta Price venytti patjan one-timerin eteen.

Päätöserän viidennellä minuutilla tuttu 1-2-2 keskialueen ohjauspeli pakotti Habsin päätydumppaukseen ja kun kiekko käännettiin nopeasti pystyyn, Stephenson pääsi haastamaan yhdellä yhtä vastaan vieraiden puolustajan vauhdilla, mutta punnerrus maalille ei ihan onnistunut. Ennen puoliväliä Tuch puolestaan pääsi riiston jälkeen nokikkain Pricen kanssa, mutta ei saanut läheltä kiekkoa sisään. Toisessa päässä Suzuki unohtui hetkeksi yksin maalin eteen, mutta pomppivaan kiekkoon hän ei saanut kunnon laukausta aikaan. Sinetti syntyi päätöskympin aluksi, kun ykkösketjun kulmaralli toi tulosta. Karlsson pyörähti ohi Weberin paineen kulmassa siirtäen kiekon taakse Smithille, jonka poikittaissyöttö löysi Holdenin takatolpalta. Päätöskymppi oli pelailua ja Habs otti ajoissa Pricen maaliltaan, mutta tuloksetta.

Royn ja Karlssonin vitjat olivat parhaimmat hyökkäyssuuntaan. Eritoten Tuch oli alati vaarallinen ja Roy kamppaili vahvasti niin ikään. Karlssonin ketju jatkoi Avs-sarjan viimeisten pelien vahvaa virettään. Stephenson oli liikkeellään ja haastoillaan kakkosketjun terävin yksilö. Alakerrasta Theodore 1+1 tehoillaan saa plussan. Samoin Holden ja Martinez keräävät plussat maaleistaan. Holdenin teholukema oli +2 12 minuutissa ja Martinez uurasti 23 minuuttia virheittä. Pietrangelo jäi ainoana puolustajana tehoitta, vaikka hän ampui seitsemästi kohti maalia 25 minuuttiin. Golden Knightsista tuli kolmas joukkue, jolla on viimeiseen kymmeneen vuoteen ollut kolme eri puolustajaa maalintekijänä playoffottelussa. Golden Knightsin puolustajat myös veivät laukaukset kohti maalia 18-0 Habsin puolustajia vastaan koko pelissä. Huima tilasto. Fleury pääsi aika helpolla maalissa avauskympin jälkeen ja tasaviisikoin Habsin maalipaikat olivat lähes olemattomissa viimeisten 50 minuutin aikana.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
2/7 Vegas vs. Montreal

Stephenson oli sivussa, joten Roysta tuli kakkos-, Kolesarista kolmos- ja Brownista nelossentteri.

Arvosanataulukko
++
+ Carrier, Kolesar, Tuch, Whitecloud, Pietrangelo
+/- Pacioretty, Stone, Smith, Karlsson, Marchessault, Martinez, McNabb, Theodore, Janmark
- Roy, Holden, Fleury, Reaves, Brown
--

Avauskymppi oli vieraiden. Se loi jatkuvia kulmaralleja ja yksi niistä toi tulosta, kun nelosketju juoksi kiekon perässä omissa ja Edmundsonin käännöstä Armia viimeisteli maalin kulmalta kiekon reppuun. Kolesarin vitja oli isänniltä ainoa, joka loi pari puolittaista paikkaa. 3v2-hyökkäyksestä Tuch ampui keskeltä logoon. Toisella puolikkaalla Whitecloud nousi kertaalleen toisesta aallosta slottiin, mutta rystykuti meni päin Pricea. Habs meni 0-2 johtoon 16. minuutilla, kun Suzuki kaapi aloituksen Royta vastaan. Petry siirsi viivasta takaisin laitaan Caufieldille, joka löysi keskeltä Toffolin ja tämän one-timer helähti ohi Fleuryn. Vedot olivat lopulta 4-12 vieraille avauserässä.

Toisen erän avauskymppi oli puolestaan isäntien. Kolesar nostettiin samalla kakkosketjuun. Ensin Pacioretty kilautti tolppaan 2v1-hyökkäyksestä. Hetken päästä Pietrangelo nousi viivasta ja tarjoili poikittain Martinezille tekopaikan, mutta tämä hukkasi avopaikan. Seuraavaksi Armia kaatoi Whitecloudin ja ylivoimalla Roy tuurasi Stephensonia toisessa viisikossa. Pacioretty ampui takatolpalta patjaan kertaalleen läheltä irtokiekosta. Toisella puolikkaalla Habs pääsi peliin mukaan jälleen ja teki 0-3 osuman reilut pari minuuttia ennen taukoa, kun se puhkoi korkean karvauksen ja Byron livahti selustaan. Whitecloud ei saanut pinchatessaan katki Kotkaniemen siirtokiekkoa ja Holden tuupattiin tylysti irti kiekosta siniviivalla. Tilanteen kruunasi Fleuryn epäonnistunut tökkäys. Kavennus syntyi kuitenkin heti perään, kun Kolesar kaapi hyökkäyspään aloituksen ja Pietrangelon laukaus viivasta meni ruuhkan läpi sisään.

Päätöserän ensimmäiseen seitsemään minuuttiin Tuch pääsi kahdesti ampumaan suoraluistelusta oikeasta laidasta ranteella tuloksetta. Samoin Smithilla oli vapaa vetopaikka vasemmasta laidasta punnerruksen jälkeen kotvan kuluttua. Viisi minuuttia ennen loppua Vegas kavensi vielä, kun Karlsson voitti aloituksen Suzukia vastaan, Marchessault levitti Armian ohi Pietrangelolle ja tämä naulasi illan toisensa oikeasta laidasta läpi Petryn polvipeiton. Loppukiri jäi melko torsoksi ja Fleury saatiin maaliltaan vasta puolitoista minuuttia ennen loppua. Ansaittu vierasvoitto Habsille.

Fleury saa miinuksen, kun kaksi viimeistä osumaa eritoten olivat otettavissa, mutta hän oli epätasapainossa kummassakin. Holden puolestaan oli ajoittain pulassa oman maalin takana ja osasyyllinen voittomaaliinkin. Nelosvitja pelasi heikon pelin ja sen valopilkkukin olikin vain Carrier, joka omakätisesti alusti pari paikkaa syvyydestä, kun Reaves ja Brown olivat näkynättömämpiä ylöspäin ja omissa vähän jäljessä jatkuvasti. Roykaan ei vakuuttanut keskikaistalla isommissa saappaissa, vaan Minnesota-sarjan tavoin teki pari henkilökohtaista virhettä omissa.

Pietrangelo saa tietysti plussaa maaleistaan. Whitecloud oli myös aktiivinen ylöspäin. Carrier tosiaan erottui nelosketjusta. Tuch oli illan parhaan ketjun kolmosketjun priimusmoottori ja alati hywä avauspelin tavoin. Viimeistely vain ontuu suoraluistelusta. Kolesar oli niin ikään hyvä ja sai noston jopa Stonen vitjaan kesken pelin. Hän oli myös alustamassa 1-3 kavennusta aloitusvoitollaan. Kärkiyksilöillä sen sijaan oli hiljaisempi iltapuhde ja klassinen ohipeli.
 
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Vegas hävisi pelin, jota se hallitsi selkeästi koko varsinaisen peliajan. Näitä tuntuu tulevan yksi per ottelusarja. Toivottavasti tuorein jää tämän ottelusarjan viimeiseksi. Jatkoajalla kyllä hyydyttiin täysin. Pelirohkeus katosi ja silloin, jos alkaa pelätä tappiota, se tulee.

Fleury ei ole koskaan ollut mikään virtuoosi kiekon kanssa ja hän valitettavasti ei taida vieläkään itse tiedostaa sitä. Fleury on urallaan lahjoittanut useamman maalin vastaavalla tavalla ja nyt kämmi tuli pahimpaan mahdolliseen hetkeen otteluvoiton kannalta.

Vastustajien Suzuki on kyllä pelimies. Harmi, ettei ole meidän puolella. Olin jo Pacioretty-kaupan aikaan sitä mieltä, että olisi pitänyt silloin luopua mieluummin Glassista kuin Suzukista. Voi tosin olla, ettei Montreal ollut edes kiinnostunut Glassista. Silloin he vaikuttivat ainakin lähtökohtaisesti aika saman tason lupauksilta, mutta tällä hetkellä valinta heidän välillään olisi ilmiselvä.

Nosek palasi, mutta ei oikein mielestäni soveltunut Stephensonin rooliin. Toivottavasti Stephenson tulee pian takaisin, niin voidaan laittaa Nosek nelosketjun johtajaksi ja siirtää Reaves vilttiketjuun. Kolmosketju on toiminut viime peleissä ja varsinkin Roy oli tässä pelissä erityisen näkyvä sälli.

Ylivoima on ollut jo pitkään kehnoa. Siihen pitäisi löytää jokin uusi idea, sillä täysin ilman ylivoimaonnistumisia on vaikea voittaa pitkiä pelisarjoja.

Olen vielä luottavainen, että Montreal kaatuu tässä sarjassa, mutta seuraavan pelin voitto on liki elintärkeä. Toivottavasti mailoja ei aleta tämän tappion seurauksena puristella liikaa, vaan saavutettu, vähintäänkin hienoinen, pelillinen ylilyöntiasema realisoituu tulevissa peleissä myös tulostaululle.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
3/7 Montreal vs. Vegas

Fleury jatkoi maalissa. Aivotärähdysoireiden takia sivussa oleva Stephenson ei ilmeisesti edes matkustanut Kanadaan. Nosek sen sijaan palasi kokoonpanoon nelossentteriksi. Tuchia kokeiltiin kakkossentterinä Stonen ja Paciorettyn välissä. Kolmonen oli Janmark-Roy-Kolesar.

Arvosanataulukko
++
+ Roy, Nosek, Pacioretty, Pietrangelo
+/- Theodore, Whitecloud, McNabb, Martinez, Stone, Tuch, Karlsson, Smith, Marchessault, Janmark, Kolesar, Carrier, Reaves
- Fleury, Holden
--

Avauserä oli vieraiden näytöstä. Laukaukset maalille olivat 3-16. Vegas hukkasi kaksi ylivoimaa ja Habs yhden. Kumpikaan ei luonut oikein edes vaarallisia paikkoja, vaan pari hassua viivavetoa. Vartin kohdalla Anderson punnersi laidasta maalille voimalla ja kolasi maalinkin pois paikoiltaan nousunsa päätteeksi. Vieraiden paras maalipaikka tuli Roylle, joka pääsi pystysyötöstä puolittain läpi, mutta Price potki vastaan ja koppasi suoraluistelusta lähteneen rannarin. Lisäksi on mainittava Theodoren viivatanssi Lehkosta vastaan, jonka nilkat menivät toden teolla solmuun.

Toisen erän alussa Vegas sai kolmannen ylivoimansa, kun McNabb taklasi voimalla Suzukia keskialueella ja Weber suuttui siitä. Paras paikka tuli alivoimalla isännille, kun Armia sai päädystä syötön maalin kulmalle ampuen päin Fleurya. Hetken päästä Vegas meni johtoon, kun Kolesar kuljetti kiekon päätyyn, jossa Staal riisti sen häneltä, mutta käänsi irtokiekon suoraan Royn lapaan maalin eteen eikä tämä erehtynyt lahjasta. Habs tasoitti alle minuutissa, kun Holdenin viivaveto jäi Suzukin blokkiin ja tämä lätytti Caufieldin läpiajoon, Viimeistely oli varma yläriman alle. Hetken päästä Caufieldilla oli uusi maalipaikka, mutta kuti längeihin luistelusta ei uponnut. 14. minuutilla puolestaan Tuch tuhlasi läpiajon rystyltä. Laukaukset olivat tuossa vaiheessa 6-26. Loppupuolella erää Kotkaniemi otti jo toisen koukkujäähynsä, mutta ylivoima vierailta oli yhtä surkeaa kuin ennenkin. Kaikki vedot olivat 20-50 40 minuutissa.

43. minuutilla Vegas meni uudelleen johtoon, kun Nosek siirsi rännikiekon hyvin laidasta keskikaistalle Paciorettylle. Seurauksena oli 3v2-rintamahyökkäys, jonka lopuksi Pacioretty siirsi vasemmasta laidasta kiekon keskelle ja Pietrangelo viimeisteli ranteella alakulmaan tarkasti. Parin minuutin päästä Pacioretty tarjoili puolestaan Tuchille takatolpalle 2v1-hyökkäyksestä loistopaikan, mutta Price venytti varpaan eteen. Kellon kulutus sujui toisella puolikkaalla hyvin siihen saakka, kunnes Fleury lahjoitti kiekon Andersonille maalin kulmalle ja tämä iski tyhjiin tasoituksen.

Jatkoajalla viiden minuutin kohdalla Armia pujotteli avopaikkaan, mutta uitti kämmeneltä kiekon patjaan. Toisessa päässä Pacioretty ampui vasemmasta laidasta niukasti ohi takayläkulman. Theodoren kampitus ja Marchessaultin korkea maila jäivät jatkoajalla viheltämättä, joten sikäli ansaitusti Habs iski 3-2 voittomaalin lopulta, kun Kotkaniemi katkoi keskialueella hyökkäykseenlähdön ja pelasi nopeasti pystyyn Byronille, joka kuoletti kiekon ilmasta ja tarjoili 2v0-tilanteesta tyhjiin Andersonille. Theodoren selusta vuoti ja McNabb puolestaan tuli vasta vaihdosta kehiin.

Fleury saa miinuksen selviösyystä. Holden vuoti 1-1 maalissa. Plussaa voi antaa jälleen Pietrangelolle, joka on ollut jopa Golden Knightsin paras kenttäpelaaja pudotuspeleissä. Roy oli pienemmässä roolissa kolmossentterinä puolestaan hyvä ja hyödynsi toisen kahdesta maalipaikastaan. Nosek palasi kokoonpanoon syöttöpisteen myötä ja Pacioretty alusti useammankin paikan. Karlssonin ketjulla oli ajoittain hyvää painetta, mutta tehottomuus vaivasi. Tuchkin laukoi kuudesti tuloksetta.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
4/7 Montreal vs. Vegas

Lehner tuli uuniin vaihteeksi. Hyvä ratkaisu, koska kahden huippuvahdin rotaatio toimi jo runkosarjassa. Brown korvasi puolestaan Reavesin nelosketjussa. Ennen peliä tuli myös tieto McCrimmonin koronatartunnasta ja hänen eristäytymisestään.

Arvosanataulukko
++
+ Lehner, Roy, Pacioretty, McNabb, Karlsson
+/- Pietrangelo, Martinez, Holden, Whitecloud, Theodore, Stone, Tuch, Marchessault, Smith, Janmark, Kolesar, Carrier, Brown, Nosek
-
--

Katsoin pelin nopeasti läpi kännykällä reissussa, joten raportti on lyhyt. Kaksi erää tosiaan Habs oli vahvasti pelin päällä ja loi pitkiä hyökkäyksiä jatkuvaa syöttöä. Avauserässä vedot olivat jopa 11-4 ja toisessa 9-8. Lehner oli hyvä ottaen useita avainpelastuksia. Kuitenkin toisen erän lopussa syntyi lopulta 1-0 osuma, kun Suzuki vapautti omista pystysyötöllä Byronin läpiajoon Martinezin ja Theodoren välistä ja Paul viimeisteli tarkasti maalin kattoon. Tasapaino ei ollut kunnossa. Yhtäkään vaarallista paikkaa Vegas ei luonut kahteen erään, mutta päätöserässä se tasoitti, kun Karlsson kiepsahti päädyssä taitavasti paineen alla ohi miehestään ja syötti maalille nousseelle McNabbille, jonka laukaus meni Pricen kainalosta helposti sisään. Maalia edelsi vielä Caufieldin läpiajoryöstö längit kiinni pitäen. Jatkoajan alussa puolestaan Pacioretty alusti hyvällä maltilla maalin kiertäen voitto-osuman, kun hän lopulta käänsi kämmeneltä kiekon maalille ja Petry vuoti maalin edessä Royta vastaan saamatta tätä kuriin, joten Nicolas nosti toisella yrittämällä kiekon läheltä ylös. Kakkossyötön sai Tuch, joka piti siniviivan kiinni ennen poikittaissyöttöä Paciorettylle. Kanadanranskalaisena maalinteko jatkoajalla Montrealissa oli unelma, joka kävi toteen.

Lehner saa tietysti plussan voiton takuumiehenä. Hän sai motivaatiota esitykseensä saavuttuaan neljä tuntia ennen peliä hallille ja luettuaan pari tuntia Twitteristä epäilyksiä hänen pelaamisestaan. Samoin Roy-Pacioretty kaksikko voittomaalistaan. McNabbillekin pitää antaa plussaa maalista ja Karlssonille sen alustuksesta. Paciorettylla oli myös eniten vetoja vieraista eli viisi. Alakerrasta Pietrangelokin oli lähellä plussaa oltuaan kohtalaisen jämäkkä taas ja näkyvä siniviivalla, mutta 26 minuutissa hänelle kirjattiin kuitenkin viiden blokin oheen neljä kiekonmenetystä.

5/7 Vegas vs. Montreal

Fleury palasi maaliin. Reaves oli toistamiseen sivussa. Kun Stephenson palasi rosteriin, Brown putosi katsomoon ja Vegas oli ensi kerran näissä pudotuspeleissä täysin terveellä miehistöllä liikkeellä, jolloin kärkiketjut olivat tutussa muodossa ja alaketjut Janmark-Roy-Tuch ja Carrier-Nosek-Kolesar. Puolustuksessa Hague jatkoi viltissä ja Holden yhä kolmosparissa Whitecloudin kanssa.

Arvosanataulukko
++
+ Roy, Pacioretty
+/- Fleury, Stephenson, Marchessault, Karlsson, Smith, Janmark, Tuch, Carrier, Nosek, Kolesar, Martinez, Pietrangelo, Theodore, McNabb, Whitecloud
- Holden, Stone
--

Aika ei riittänyt kovin syvällisesti painamaan asioita mieleen tästäkään ottelusta, mutta kirjataanpa jotakin ylös. Ylivoima oli tutun tehotonta ja nyt prosentti pudotuspeleissä on jo alle kymmenen, kun YV-maaleja on kaiketi neljä yli 40 yrityksestä, karmeaa. Avauserässä vedot olivat vain 6-6, mutta Habs onnistui kerran maalinteossa, kun Stephensonin ketjun korkea karvaus vuoti ja Byron sai siirrettyä omista kiekon eteenpäin Kotkaniemelle keskialueelle 2v2-tilanteeseen. Jesperi vapautti Andersonin puolittain läpi ja tämä punnersi Whitecloud selässään maalille, mutta Fleury otti patjatorjunnan. Reboundiin ehti Kotkaniemi ennen luistelunsa lopettanutta Holdenia, joka ansaitsee suurimman syytöksen maalista, koska hän tosiaan ei saanut Kotkaniemeä kuriin lopulta. Toisessa erässä Habs iski avauskymppiin kahdesti. Samoin Vegas aloitti ketjuloton. Staal iski 2-0 osuman, kun Marchessault-Stephenson-Kolesar kolmikko vuoti tuolla kertaa karvauspelaamisessaan ja Habs kiekotteli sen ohi päästen taas 2v2-hyökkäykseen. Toffoli osti aikaa siniviivalla, kunnes hän jätti kiekon Suzukille, joka kuljetti kulmaan, pyörähti siellä Stephenson kintereillään ja samalla Staal jäi auki takaviistoon, kun Vegasin sentteri oli kulmassa. Suzuki poimi Staalin ja tämä ampui liian vapaasti slotista kiekon yläkulmaan ranteella, kun ykköspakkiparista kumpikaan ei ehtinyt ajoissa paikkaamaan. 3-0 maalin Montreal teki ylivoimalla. Stone menetti alivoimalla kiekon keskialueella Suzukille yrittäessään läpi turhan ahtaasta välistä. Seurauksena Perry pääsi puolittain läpi ja tämä imi Pietrangelon itseensä ennen rystylättyä viereen Caufieldille, joka viimeisteli varmasti kiekon verkkoon suoraan syötöstä. Toisen erän lopussa epäonnistuneen ylivoiman jälkeen yleisö jopa buuasi ritareille.

Päätöserän alussa ketjulotto jatkui ja vihdoin jokin TOP7-hyökkääjistä onnistui maalinteossa tässä sarjassa. Roy kaapi aloituksen ja Pacioretty ampui kiekon kaarelta maaliin pyyhittyään ensin kertaalleen pölyt kiekon päältä. Ehkä lumetkin. Tuon lähemmäs Vegas ei päässyt, kun Paciorettyn poikkisyötöstä muun muassa Price ryösti Smithin takatolpalta. Lisäksi Habs puolusti melko tiiviisti loppuun saakka. Lopullisen niitin iski tyhjiin 1+2 tehot kerännyt Suzuki.

Roy-Pacioretty kaksikko saa taas plussat yhdestä värkätystä osumasta. Pacioretty myös jatkoi aiemmista peleistä tuttua huippupaikkojen alustuksiaan takatolpille. Tällä kertaa Smith tuhlasi yhden paikan. Holden ja Stone saavat miinukset pääsyyllisinä ensimmäiseen ja kolmanteen osumaan. Stone ei ole myöskään vieläkään kerännyt pisteen pistettä tässä sarjassa, joten hänet on pimennetty tehokkaasti. Marchessaultillakin on yksi vaivainen syöttöpiste kasassa ja Smith on neljä peliä putkeen pelannut kiikareilla. Theodore puolestaan jätettiin lopussa penkille, kun joukkue haki kavennusta ilman maalivahtia, joten se kertoo hänen poikkeuksellisen vaisusta playoffkeväästään verrattuna aiempiin kausiin.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
6/7 Habs vs. Golden Knights

Lehnerin vuoro oli pelata maalissa. Kokoonpanoon tuli toinenkin muutos, kun Hague korvasi Holdenin, mutta Reaves jatkoi yhä katsomossa.

Arvosanataulukko
++
+ Karlsson, Smith, Marchessault, Pietrangelo
+/- Lehner, Martinez, Hague, Whitecloud, Stone, Pacioretty, Stephenson, Janmark, Roy, Tuch, Carrier, Kolesar, Nosek
- McNabb, Theodore
--

Yhdeksään minuuttiin kaikki laukaukset olivat 3-10 Vegasille, joten alku oli hyvä. Toisen puolikkaan alkuun Perry oli päästä läpiajoon, mutta Lehnerin vastaantulo pelasti vieraat. Vegas sai erässä pari jäähyä, joista jälkimmäinen kostautui, kun Martinezin rystypurku jäi vajaaksi mailan mentyä rikki ja Weber sai ilmaiseksi kiekon viivaan tintaten sen lämärillä etukulmaan Kotkaniemen tehtyä ohessa maskia. Tasoitus tuli kuitenkin heti perään, kun Karlsson ja Smith karvasivat kiekon kulmassa vieraille ja Smith syötti viivaan Theodorelle, joka syötti takaisin takatolpalle ehtineelle Smithille ja tämä ohjasi tolpan kautta kiekon sisään. Habsilla oli joitakin kuteja erän aikana laidoista mm. Danaultin toimesta suoraluistelusta, mutta Lehner torjui nuo varmasti. Toisessa päässä maalin lisäksi Vegasilla oli yksi 2v1-hyökkäys, kun Tuch purki paineen hyvin ohjaamalla puolustajan avauksen eteenpäin keskialueelle luoden siten tuon ylivoimatilanteen, mutta Janmark jäätyi vasemmalla puolella kuljettaen kiekon juhismaisesti maalin taakse saamatta aikaan vetoa tai syöttöä Roylle.

Toisessa erässä vedot kohti maalia olivat 13-12, joten erä oli kaikkinensa aika tasainen. Vegas hukkasi pari ylivoimaa, mikä ei ollut mitään uutta tässä sarjassa tai pudotuspeleissä ylipäätään. Viidennellä minuutilla puolestaan Habs hukkasi 2v1-hyökkäyksen, kun Suzuki ampui kilpeen vasemmalta puolelta. Silti isännät onnistuivat kertaalleen maalinteossa, kun erän puolivälissä Vegasilla oli vaihto kesken ja siksi Edmundson sai antaa vapaan ristipiston sinisen päälle Caufieldille, joka pujahti ohi McNabbin taitavalla haltuunotolla ja viimeisteli sitten läheltä ylös maalin oikealta kulmalta.

Päätöserän alussa syntyi tasoitus, kun ykkösketjun karvaus tuotti taast tulosta hyökkäysalueella. Karlsson jätti kiekon viivaan Pietrangelolle, joka ampui maalille ja reboundiin nousi Martinez ampuen sen längeistä sisään. Heti perään Pietrangelolla oli avopaikka slotista, mutta hän ampui ranteella yli maalin. Seitsemännellä minuutilla puolestaan Montrealilla oli paras maalipaikkansa erässä, kun Theodore antoi sokkosyötön päädystä slottiin Danaultille, mutta Lehner nollasi tämän.

Jatkoajan alussa ykkönen rouhi taas päädyssä ja pelasi sieltä kiekon viivaan Pietrangelolle, mutta rannari meni hitusen yli. Ykköskentällinen oli kuitenkin jälleen näkyvä ja vieraiden parasta antia kauden viimeisessä ottelussa. Seuraavassa vaihdossa Stephenson petasi keskeltä avopaikan Paciorettylle vasempaan laitaan, mutta tämä ampui suoraan vastaantulleen Pricen syliin. Seuranneen hyökkäyspään aloituksen Nosek kaapi Martinezille, joka ampui maalille. Kiekko kimposi Pricesta yli slottiin ehtineen Nosekin aiheuttaen 3v2-hyökkäyksen Montrealille. Gallagher syötti eteenpäin Danaultille, joka meni yli sinisen ja syötti sen rystyltä Martinezin ja Theodoren välistä vasempaan laitaan Lehkoselle, joka viimeisteli suoraan syötöstä kiekon ohi Lehnerin.

Kauden viimeisestä pelistä plussat voi antaa ykkösketjulle, joka oli mukana molemmissa maaleissa vahvan karvauspelaamisensa ansiosta. Pietrangelo puolestaan nousi taas esiin alakerrasta. Martinezille ei voi antaa plussaa, koska hän oli kuitenkin osasyyllinen avausmaaliin, vaikkei sinällään voinutkaan mitään mailan rikkoutumiselle. McNabb puolestaan saa miinuksen, koska niin helposti hän myi itsensä 2-1 maalissa ja ryntäsi ohi Caufieldista. Toki hänen pelityyliinsä kuuluu hakea taklauksia keskialueella ja puolustaa eteenpäin, mutta nyt kävi köpelösti. Ei peli toki tuohon ratkennut. Lehner oli maalissa ihan OK. Eipä häneltä mitään venymistä nähty, muttei peli häneenkään kaatunut. Kolmosparissa Hague tuli sisään ihan hyvin ja sai aikaan pari kutia kohti maalia kymmenessä minuutissa. Pietrangelo ja Martinez laukoivat kumpikin muuten kuudesti. Theodore ei ampunut kertaakaan ja lisäksi hänelle merkittiin viisi menetystä, joten siksi hänkin saa miinuksen, koska päätöserässä hän tosiaan lahjoitti Danaultille yhden avopaikan ja ehkäpä se Danaultin viimeinen syöttö Lehkosellekin olisi ollut katkaistavissa jatkoajalla. Muut hyökkääjät kuin ykkösketju puolestaan jäävät neutraaliin kategoriaan. Stone jäi kokonaan pisteittä tässä sarjassa, melkoista. Hän totesi vieläpä eilen, ettei pelannut edes loukkaantuneena, vaan yksinkertaisesti alisuoritti. Pacioretty kirjasi viisi kutia ja Nosek neljä, mutta muutoin oli hiljaista ykkösketjun takana. Carrierin ja Kolesarin jääajat toki jäivät vain kahdeksaan minuuttiin. Hyökkääjistä eniten pelasi Karlsson 18:47, mutta ehkä hitusen enemmänkin ykköstä olisi voinut vielä kuormittaa, kun sillä peli sentään kulki hyökkäyssuuntaan. Onnittelut Montrealille sarjan voitosta. Pitänee Merrillin vuoksi toivoa mestaruutta Kanadaan.

Kausi päättyi siis pronssimitaliin, joka on seurahistorian toiseksi paras tulos. Ihan hyvä, että panosta ja motivaatiota jäi vielä tuleviksi vuosiksi eikä maha tullut täyteen vielä tällä kaudella. Joukkueen seuraaminenkin pysyy täten mielenkiintoisempana yhä edelleen. Kehut voi antaa siitä, että jos nyt muistan oikein, vain Nosekilla, Pietrangelolla ja McNabbilla oli COVID-19 tartunnat kauden aikana eli aika vähällä joukkue selvisi matkusteluistaan. Useamman kerran toki joukkueessa todettiin vääriä positiivisia tuloksia kuten mm. Karlssonin ja Fleuryn kohdalla jossain vaiheessa runkosarjaa ja Reavesilla pudotuspeleissä. McCrimmon toki sai tartunnan viime hetkillä ja kauden alussa valmennustiimihän oli jostain ottelusta kokonaan sivussa mahdollisen leviämisen estämiseksi, jolloin McCrimmon itse oli pääluotsi ja AHL-valmentajat apuvalmentajina.

Eilen pelaajat ja valmennus antoivat läksiäishaastattelut ennen lomalle siirtymistään. Martinez totesi, että hän pelasi pudotuspelit murtuneella jalalla. Hattua päästä. Saapa nähdä, että riittääkö palkkakatossa tila siihen, että hänelle tehdään jatkosopimus. DeBoer ainakin sanoi, että hän haluaisi Martinezin tietysti jatkavan, koska hän on tuonut niin paljon lisäarvoa päivästä yksi alkaen liityttyään joukkueeseen reilu vuosi sitten. Janmark ja Nosekhan ovat ne muut vapaat agentit ja Nosek nyt varmasti saa reilun miljoonan jatkon, mutta Janmark ainakin vaihtanee maisemaa. Rotaatiomiehistä Browninkin sopimus umpeutuu ja hän saanee halutessaan halvan jatkon.

Fleuryn treidaamalla tietysti tulisi lisää tilaa, mutta Foley on luvannut hänelle eläköitymisen tässä seurassa, joten niinköhän mitään liikkeitä tapahtuu maalivahtiosastolla? Hyökkäyksestä ei oikein ketään kallispalkkaista pelaajaa voi treidata, koska Karlsson, Smith ja Marchessault muodostavat ketjun, joka on jo niin syvällä seurakulttuuria, että sen rikkominen olisi häväistys. Stone puolestaan on kapteeni, Pacioretty pelaa elämänsä jääkiekkoa ja Tuch on yksi nuorimmista pelaajista yhä, jota tarvitaan tulevaisuudessa. Voi siis olla, että keskikaistan vahvistaminen ei tule onnistumaan, jollei sitten Martinezia jätetä palkkaamatta ja tilalle tulisi joku neljän miljoonan mies, jolloin Stephensonin voisi pudottaa kolmossentteriksi, joka ehkä olisi se ideaalein pelipaikka hänelle mestaruutta tavoittelevassa joukkueessa. Mielestäni tuota ydintä ei ole tarpeen rikkoa, vaan maltilla odottaa, että jonain vuonna palkinto tulee vielä kohdalla, koska joukkue on kuitenkin nyt ollut kolmesti neljän vuoden sisään neljän parhaan joukossa, joten asioita on tehty paljon oikein ja olisi suorastaan hölmöäkin tehdä isoja peliliikkeitä, kun marginaalit ovat olleet pieniä. Caps ja Lightning muun muassa olivat monta kautta vähän samassa tilanteessa eli lähellä, mutta silti niin kaukana, kunnes sitten ne voittivat lopulta mestaruudet, joten siksi tekisin vain maltillisia peliliikkeitä kausien välisellä tauolla, mutta siitä enemmän myöhemmin. Jos ylivoima olisi toiminut, lopputulos olisi voinut olla erilainen tälläkin kaudella. DeBoer sanoi, että hän oli siihen tyytymätön jo kuplassa ja olen samaa mieltä, että tuo ylivoiman toimimattomuus ei ollut vain näiden pudotuspelien asia, vaan Gallantin aikakaudellakin se oli parhaimmillaan vain vähän päälle keskiarvon. Smith puolestaan totesi, että he käänsivät kyllä kaikki kivet, mutta he eivät vain löytäneet sitä yhtä tiettyä lähestymistapaa, joka olisi tuonut jatkuvasti tulosta.

Glassista McCrimmon totesi eilen, että organisaatio uskoo yhä häneen ja joskus vain kehittyminen tapahtuu eri aikaan. Tuo oli helpottavaa kuulla, koska uskon itsekin yhä häneen. Maltti on valttia. Dansk puolestaan ei tule enää jatkamaan organisaatiossa, vaan oli jo Ruotsissa, kun pudotuspelejäkin pelattiin, koska hän tiesi, että Fleuryn ja Lehnerin takana peliaikaa ei tule, joten Thompson ja Patera olivat ylimääräiset maalivahdit harjoituksissa.

Uuden kausiketjun availen jossain vaiheessa heinäkuuta. Varaustilaisuuteen ja vapaiden agenttien markkinoiden aukeamiseen on noin kuukausi, joten sitä ennen varmaankin uusi ketju on jo auki.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Kiitos @Salming taas hienoista kirjoituksista kauden mittaan. Sinulla on nyt Vegasin historian ensimmäisestä pelistä lähtien jatkunut jokaisen ottelun raporttiputki, josta taas syvä kumarrus ja hatunnosto sinne suuntaasi. Uskomaton putki! NHL:n seuraajien teräsmies! Ei varmasti ainakaan Jatkoajassa moista putkea löydy NHL-puolelta eikä muilta osastoiltakaan. Toivottavasti intoa vielä riittää seuraaviksi kausiksi, kuten yllä lupailit. Varmasti pääset Jatkoajan Hall of Famesiin näillä saavutuksilla (missäs sellainen ketju taas olikaan, ehkä siitä vain keskusteltiin palstalla, mutta olisit varteenotettava ehdokas NHL-puolelta JA:n HoF:n jäseneksi).

Tosiaan, nuori seurahan Kultaritarit vielä on, joten kai se on ihan oikein, ettei ihan mahan täydeltä makeaa tule heti. Menestys on jo ollut sitä luokkaa muutenkin, että perinteisempien seurojen kannattajat tuntuvat vihaavan Vegasin menestystä ja muovista kuvaa. Toisaalta sitä ensimmäisen kauden magiikkaa ei ole enää saatu takaisin, ja nykyisellään Vegas alkaa tuntua jo vain yhdestä monista NHL-seuroista pelitavaltaan ja materiaaliltaan. Menestys on vielä ollut hyvää, mutta mitenkäs sitten, kun tulee joku pohjamutaryömimisvaihe eteen...joukkueen ikärakenne on jo nyt kovin vanhentunut, ja nuorta verta kovasti kaivattaisiin, joitain Suzukeja ja Brännstömejä (huokaus) ja ehkä siitä Glassistakin jotain vielä tulee. Toivottavasti Peyton Krebs sisäänajettaisiin ensi kaudella.

Tosiaan, tuota Stonen alisuorittamista Colorado-sarjan jälkeen on vaikea ymmärtää, ellei hänestä ollut sitten kaikki mehut pois tuon sarjan jälkeen. Toki kaikki kunnia Danaultille ja kumppaneille, ehkä Markku ei ole tottunut niin tarkkaan vartiointipeliin? Mutta vieläkin ihmetyttää, varsinkin kun kaveri totesi heti Vegasin ulostauduttua, että hän odottaa innolla tulevia kausia, että oppisi virheistään tällä kaudella...sen sijaan, että harmittelisi omaa täydellistä epäonnistumistaan ja tuloksettomuuttaan tässä Montreal-sarjassa. Olisi mielenkiintoista tietää, mikä se todellinen syy oli joukkueen ehkä parhaimmasta pelaajasta yhdeksi huonoimmista muuntautumiseen hänen kohdallaan.

Odottelen innolla ketjun avausta ja ennakkoasi seuraavaa kautta koskien. Kiitos kaikille muillekin Vegasin kannattajille, toivottavasti opitaan virheistä, ja ensi kaudella on uusi tuloksekkaampi ilme, varsinkin ylivoimapelissä. Hyvää kesälomaa, Kultaritarit ja Ritarifanit!
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Arvosanataulukko runkosarja 2020-2021

Marchessault 55gp +++++++++++++++++++-+++++++++++++ = +31
Stone 55gp ++++++++++++++++++++-++++++++++-++ = +30
Pacioretty 48gp ++++++++++++++++++++++++++++ = +28
Karlsson 56gp +++-++++++-+++++++++-+++++++++++++ = +28
Tuch 55gp ++++++++++++++++++++--++++++++ = +26
Smith 53gp ++++++++++++-++++++++++++ = +23
Stephenson 51gp +++++++++++++--+++++++ = +18
Roy 50gp +++++-+++++++++++++ = +17
Carrier 52gp --++-++++++++++++++++ = +15
Nosek 38gp +-++++++++++++++ = +14
Glass 27gp ++++++++++ = +10
Kolesar 44gp ++++++-+-++-++++ = +10
Reaves 37gp +-+-+++++++++ = +9
Janmark 15gp ++++++ = +6
Krebs 4gp +++ = +3
Jurco 8gp ++ = +2
Sikura 6gp ++ = +2
Brown 4gp = +0

Martinez 53gp ++++++++++++++++++ = +18
Theodore 53gp ++-+-++++++++++++++++--+ = +16
Pietrangelo 41gp +--+++++++-++++++ = +11
Whitecloud 51gp +++++-+++-+-+++-++ = +10
McNabb 41gp -+-++-++++-+++- = +5
Hague 52gp ++++--+-+++-+-+--+-++ = +5
Coghlan 29gp +--+++-+ = +2
Holden 17gp +- = +0

Fleury 36gp ++++++++++-+++++--+++ = +15
Lehner 19gp --++++-- = +0
Dansk 1gp = +0
Thompson 1gp = +0

Plussat per ottelu -tilasto


Krebs +0,75
Pacioretty +0,58
Marchessault +0,56
Stone +0,55
Karlsson +0,50
Tuch +0,47
Smith +0,43
Janmark +0,40
Fleury +0,41
Nosek +0,37
Glass +0,37
Stephenson +0,35
Martinez +0,34
Roy +0,34
Sikura +0,33
Theodore +0,30
Carrier +0,29
Pietrangelo +0,27
Jurco +0,25
Reaves +0,24
Kolesar +0,23
Whitecloud +0,20
McNabb +0,12
Hague +0,10
Coghlan +0,07
Lehner +0,00
Holden +0,00
Brown +0,00
Dansk +0,00
Thompson +0,00

Sekalaisia huomioita:

- Vähemmän yllättäen sisäisen pistepörssin kolme parasta Stone, Pacioretty ja Marchessault olivat kolmen kärki plussissa koko kauden mitassa ja he olivat parhaat myös Plussat per ottelu -tilastossa, kun unohtaa Krebsin pienen otoskoon
- Fleury oli maalivahdeista selkeä kuningas
- Martinez ja Theodore johtivat puolustusta omilla otteillaan, kun Pietrangelo tosiaan piristyi vasta loppukaudesta
- Whitecloud-Hague pari suoriutui ihan mallikkaasti kolmosparissa ensimmäisellä yhteisellä täydellä kaudellaan. He pelasivat plusmerkkistä jääkiekkoa ja se riittää heidän roolissaan. Haguen otteissa oli vähän enemmän varianssia. Kun hän on kuuma, hän on jopa virtuoosi hyökkäyspäässä, mutta vastineena on Whitecloudia enemmän epätasaisuutta omalla alueella
- Vaikka Smith keräsi vain 25 tehopistettä, olen ollut hänelle suopea plussissa, koska paikkoja on kuitenkin ollut ja hän on pelannut kiekottomana entiseen malliin
- Vastaavasti 35 pinnaa nakuttanut Stephenson on Smithin perässä, koska ilmeisesti koin hänen saaneen tehopisteitä Stonen ja Paciorettyn avustuksella enemmän kuin hän olisi ansainnut. Joka tapauksessa Stephenson pelasi hyvän runkosarjan
- Luultavasti ensimmäistä kertaa yksikään pelaaja ei jäänyt miinuksille. Sekin kertoo siitä, että runkosarja meni koko joukkueelta enemmän kuin nappiin, koska sijoitus oli toinen koko liigassa
- Enemmän pelanneista Martinez ja Pacioretty eivät saaneet yhtään miinusta koko kaudella. Heillä oli kyllä tasapaksuja pelejä tietysti välillä, mutta varsinaiset katastrofi-illat jäivät väliin ja jos he mokasivat jotain, he onnistuivat paikkaamaan erheet vielä saman pelin aikana jotenkin muutoin
- Alaketjuista Tuchin ohella Nosek oli selkeä onnistuja lukemallaan +0,37 peliä kohden. Vaikka hän pelasi koronan ja loppukauden vamman takia vain 38 ottelua, hän teki pisteellä uuden piste-ennätyksensä 18 pistettä
- Janmark, Sikura ja Jurco esiintyivät plusmerkkisesti loppukaudella uudemmista tuttavuuksista. Syvyyttä löytyy siis, jos loukkaantumisia ilmenee
- Glassille olen ollut Smithin tapaan yllättävän suopea, koska Glassin kymmenestä tehopisteestä puolet syntyi kuitenkin ylivoimalla ja yhtään maalia tasakentin hän ei tainnut koko kaudella iskeä. Toisaalta YV-maaleja ei pidä väheksyä liiaksi, koska Glass oli kuitenkin siinä tilastossa noinkin vähäisellä pelimäärällä kolmanneksi paras neljällä maalillaan. Stone ja Pacioretty tekivät kuusi osumaa mieheen

Varsinaiset tarkemmat pelaaja-arvostelut kirjoittelen normaalisti vasta sitten, kun playoffitkin ovat ohi, joten palataan niiden pariin joskus loppukesästä.

Arvosanataulukko pudotuspelit 2020-2021

Karlsson 19gp +++-+++++++ = +9
Marchessault 19gp ++-++++++++ = +9
Pacioretty 13gp ++++++++ = +8
Tuch 19gp +++++++ = +7
Smith 19gp ++-+++++ = +6
Janmark 16gp ++++++ = +6
Stephenson 16gp +++++ = +5
Roy 19gp -++-++-+++ = +4
Carrier 19gp ++-+-+++ = +4
Kolesar 17gp ++++ = +4
Stone 19gp +++-++- = +3
Brown 12gp +++-- = +1
Nosek 6gp + = +1
Glass 1gp + = +1
Reaves 12gp +--++- = +0
Sikura 2gp = +0

Pietrangelo 19gp +++++++++ = +9
Whitecloud 19gp +++++ = +5
Martinez 19gp ++++ = +4
Theodore 19gp ++++- = +3
McNabb 13gp -++++- = +2
Hague 10gp ++- = +1
Holden 15gp ++--+--- = -2

Fleury 16gp +++--- = +0
Lehner 3gp -+ = +0

Plussat per ottelu -tilasto


Glass +1,00
Pacioretty +0,62
Karlsson +0,47
Marchessault +0,47
Pietrangelo +0,47
Janmark +0,38
Tuch +0,37
Smith +0,32
Stephenson +0,31
Whitecloud +0,26
Kolesar +0,24
Martinez +0,21
Carrier +0,21
Roy +0,21
Nosek +0,17
Theodore +0,16
Stone +0,16
McNabb +0,15
Hague +0,10
Brown +0,08
Fleury +0,00
Reaves +0,00
Lehner +0,00
Sikura +0,00
Holden -0,13

Sekalaisia huomioita:

- Kuten tavallista, Tuch aloitti pudotuspelit keräten paljon plussaa Wild-sarjassa, mutta sitten tahti hyytyi kuten kuplassa. Sama päti Fleuryyn eli alkuun hän jatkoi runkosarjavirettään, mutta loppua kohden esitykset taantuivat keskinkertaisiksi ja miinustakin tuli
- Pacioretty oli loistava tultuaan takaisin rosteriin Wild-sarjan päätöspeliin. Hän mätti 11 pistettä 13 otteluun ja oli ilman muuta paras hyökkääjä tarjoillen useita takatolppapaikkoja muun muassa ketjutovereilleen, joten pisteitä olisi voinut olla enemmänkin. Aliarvostettu pelinrakentajuus tuli ilmi näissä pudotuspeleissä. Pelko siitä, että loukkaantumisen jälkeen hän osin floppaisi taas pudotuspeleissä, oli turha
- Karlsson ja Marchessault olivat seuraavaksi parhaat hyökkääjät eikä sekään yllätä, kun Karlsson vei sisäisen pörssin 16 tehopisteellään 19 ottelussa. Teholukemakin oli paras +10. Marchessault teki "vain" yhdeksän pistettä ja ehkä hitusen matkusti siivellä, mutta jotenkin kaudesta toiseen vain annan hänelle plussaa, vaikka tehopistetuotanto laahaisi perässä, koska kaipa sitten pidän vain niin paljon hänen pelinsä muista osa-alueista
- Janmarkin tuplaplussailta seiskapelin hattutempusta siivitti hänet yllättävään korkeaan plussamäärään, koska muutoin hän teki vain yhden osuman muissa 15 ottelussa
- Stonen vaisu kevät näkyi odotetusti arvosanoissa. Vain kahdeksan tehopistettä 19 ottelussa oli pettymys aiempiin pudotuspelinäyttöihin peilaten
- Alaketjuista Kolesar-Roy-Carrier-Nosek nelikko oli aika tasainen. Brown ja Reaves olivat sitten hitusen huonompia ja ihan oikeutetusti pelasivat kumpikin 12 ottelussa 19 mahdollista pelistä
- Glass oli hyvä siinä ainoaksi jääneessä pudotuspeliesiintymisessään Wildia vastaan vieraissa ja olisi kyllä ansainnut enemmän näytönpaikkoja valmennukselta
- Puolustuksen kuningas oli Pietrangelo kuten pitikin olla. 12 tehopisteen lisäksi hän tarjoili jämäkkää pelaamista läpi pudotuspelien eikä vuotanut omissa. Martinez ja Theodore sen sijaan eivät pystyneet läheskään samaan kuin runkosarjassa. Alecilla murtunut jalka oli tietysti ymmärrettävä syy, mutta Theodoren vaisulle peli-ilmeelle ei oikein ole selitystä. Siltikin hän jotenkin keräsi kasaan tehot 1+9=10 ollen neljänneksi paras pistemies, vaikka kuplapudotuspeleihin nähden dynaamisuus loisti poissaolollaan ja viivatanssit olivat harvassa
- Holdenin jääminen miinukselle yllätti, koska hän kuitenkin teki tehot 2+5=7 15 otteluun, mutta näemmä seassa oli aika paljon huonojakin iltoja mielestäni, jotka sitten vesittivät hyvien iltojen tuomat plussat kääntäen vaakakupin jopa miinukselle. Kieltämättä muutamaan otteeseen häntä vietiin aika pahoin 1v1-tilanteissa
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Pelaaja-arviot 2020-2021

Arvosanat ovat suhteutettu odotusarvoon eivätkä niinkään absoluuttiseen tasoon. Tästä viestistä löytyvät erikseen vielä vertailun vuoksi kunkin pelaajan plussat ja miinukset runkosarja- ja pudotuspeleistä: Vegas Golden Knights 2020–2021

Maalivahdit

#29 Marc-Andre Fleury 36gp 26W 10L 0OT, GAA 1.98, 92,8% / 16gp 9W 7L, GAA 2.04, 91,8%

- 36-vuotiaana Fleury pelasi ainakin runkosarjassa elämänsä jääkiekkoa ja se toi Vezina-ehdokkuuden sekä lopulta yllättäen jopa voiton, kun Vasilevski jäi niukasti kakkoseksi. Fleury piti Vegasia pystyssä ajoittain torjunnoillaan, kun Lehner oli sivussa loukkaantumisen takia helmi- ja maaliskuussa. Päästettyjen maalien keskiarvo pysyi kahden pinnassa niin runkosarjassa kuin pudotuspeleissä. Debyyttikaudellaan Vegasissa hänen GAA oli runkosarjassa 2.24 ja torjuntaprosentti 92,7%. Nuo ennätyslukemat paranivat molemmat hitusen. Kahdeksasta ensimmäisestä startistaan hän hävisi yhden ja silloinkin torjuntaprosentti Anaheimissa oli 96%. Nollapelejä kertyi jopa kuusi. Runkosarjan Fleury päätti yhdeksän ottelun voittoputkeen ja tuona ajanjaksona torjuntaprosentti oli vain kahdesti alle 91% ja noinakin kertoina kuitenkin yli 90%. Heikoin jakso oli varmaankin maaliskuun lopussa, kun hävisi viidestä pelistä neljä, mutta muutoin notkahduksia ei juuri tullut. Kauden paras torjunta oli varmaankaan helmikuussa, kun hän kauhoi maaliviivalta käsivarteensa Lundeströmin rystyveivin 2v1-hyökkäyksen päätteeksi liu'uttuaan jo puoliksi toiselle tolpalle. Pudotuspeleissä hän ei ollut ehkä ihan niin maaginen kuin ajoittain runkosarjassa, mutta vastuskin koveni tietysti kierros kierrokselta eivätkä nuo lukemat huonoja olleet edelleenkään, vaan Fleury kyllä tarjosi avaimet voittoon useana iltana. Habs-sarjan kolmospelin lahjamaali Andersonille jäi tietysti negatiivisena seikkana mieleen.

Arvosana: 9+

#90 Robin Lehner 19gp 13W 4L 2OT, GAA 2.29, 91,3% / 3gp 1W 2L, GAA 3.62, 88,7%

- Lehnerin kautta varjosti helmikuun alussa tullut aivotärähdys, joka piti hänet sivussa peleistä reilun kuukauden. Paluu tapahtui maaliskuun puolivälin jälkeen ja kun Fleury oli pelannut erinomaisesti Lehnerin ollessa poissa, tämä ei enää pystynyt valtaamaan ykkösveskarin paikkaa takaisin, vaan osat vaihtuivat viime kauteen nähden, jolloin Lehner pelasi 16 pudotuspeliä ja Fleury vain kolme, mutta tällä kaudella nuo numerot olivat toisinpäin. Toki jo ennen aivotärähdystä Lehner pelasi kaksi heikompaa peliä päästäen helppoja maaleja Arizonaa ja St. Louisia vastaan tammikuun lopussa ja paluun jälkeenkään hän ei ollut samalla tasolla kuin kuplassa, vaan ajoittain helppoja kiekkoja livahti liiaksi selän taakse niin runkosarjassa kuin pudotuspelidebyytissä Coloradoakin vastaan. Montreal-sarjan pari peliä olivat ihan positiivista suorittamista Lehneriltä, mutta tietynlainen ohikausi tästä hänelle muodostui vakuuttavan viime kauden jälkeen, jolloin hän ei hävinnyt runkosarjassa kertaakaan siirtotakakaupan jälkeen ja teki pudotuspeleissä seuraennätyksen nollapeliputken pituudessa.

Arvosana: 7,5

#35 Oscar Dansk 1gp 1W 0L, GAA 3.91, 86,2%

- Viime kaudella ainoa ottelu oli syksyllä Philadelphiassa, jolloin omiin meni kuusi kiekkoa. Tällä kaudella ainoa esiintyminen tapahtui San Josessa, jolloin omiin meni neljä, kun Dansk reilu minuutti ennen loppua syötti kiekon suoraan vastustajalle ja peli meni siksi jatkoajalle, mutta lopulta Vegas kaivoi voiton tuostakin ottelusta maaliskuun alussa. Torjuntoja kertyi 25/29. Fleuryn ja Lehnerin takana ei vain ole tullut riittävästi näytönpaikkoja (kaksi NHL-peliä kolmeen viime kauteen), joten Dansk pakkaa kimpsut ja kampsut vaihtaen organisaatiota vuorenvarmasti, koska pudotuspeleissäkään hän ei ollut enää osa tilataksipoppoota, vaan oleili jo Ruotsissa. Hienoa sentään, että Vegas-ura päättyi voittoon ja Dansk tullaan aina muistamaan seurahistorian ensimmäisenä nollapelin pelanneena maalivahtina.

Arvosana: 7+

#36 Logan Thompson 1gp 0W 0L, GAA 0.00, 100,0%

- Kahdeksan minuuttia ja 15 sekuntia jääaikaa yhdessä runkosarjaottelussa Minnesotassa maaliskuun 10. päivänä, kun Fleury vaihdettiin pois maalilta. Thompson torjui kaikki kaksi laukausta, jotka häntä kohti ammuttiin. Ensimmäinen NHL-torjunta oli muistaakseni ylävartalotorjunta oikeasta laidasta tulleeseen laukaukseen. Danskin poistuessa organisaatiosta ensi kaudella Thompson jatkaa Hendersonin kiistattomana ykkösvahtina ja tuuraa tarvittaessa ylhäällä Fleurya ja Lehneriä. AHL:ssä hänet valittiin viime kaudella useampaan tähdistökentälliseen ja palkittiin kahdesti kuukauden maalivahtina.

Arvosana: 7

Puolustajat

#27 Shea Theodore 53gp 8+34=42, +28 / 19gp 1+9=10, +7

- Viime kaudella Vegas käytti kymmentä eri puolustajaa, mutta tällä kaudella vain kahdeksaa. Viime kaudella tekemästään organisaation puolustajien piste-ennätyksestä Theodore jäi neljän pisteen päähän, vaikka hän pelasi 18 ottelua vähemmän, joten sikäli runkosarjan voi sanoa menneen vähintään kohtuullisesti hitaan alun jälkeen. Pudotuspeleissä sen sijaan Theodore ei yltänyt samalle tasolle kuin kuplassa, jolloin hän oli Vegasin paras pelaaja pelaten piste per peli -tahdilla. Näissäkin pleijareissa hän jotenkin onnistui raapimaan kymmenen tehopistettä, vaikka silmätestin perusteella hän oli useimpina iltoina vain keskinkertainen. Pietrangelo oli pudotuspeleissä selkeä ykköspuolustaja ja Theodore jäi kakkosviulun soittajaksi. En tiedä miksi. Ehkä kyse oli vain varianssista kuten Stonen kohdalla eli aina ei vain voi onnistui maksimaalisesti ja joskus tulee heikompia pelillisiä jaksoja. Puolustajien kiekonriistotilastossa Theodore oli runkosarjassa 14:s, kun viime kaudella hän oli kolmas, joten tuokin kertoo pienestä takapakista oman alueen pelaamisessa, jonka kykeni havaitsemaan silmällä. Harhasyöttöjä sattui paineen alla paria viime kautta enemmän ja liikkeellä puolustaminen ei ollut niin tehokasta. Runkosarjatehojen ja parhaan tehotilastolukeman ansiosta kausi oli kuitenkin ihan hyvä Theodorelta, mutta arvosana putoaa silti pykälällä viime kaudesta.

Arvosana: 8,5

#23 Alec Martinez 53gp 9+23=32, +26 / 19gp 4+2=6, +1

- Runkosarjassa Martinez oli Theodoren tavoin Vegasin alakerran parhaimmistoa, koska Pietrangelo vasta sopeutui pelityyliin, mutta pudotuspeleissä Martinez vähän vajosi keskinkertaisuuteen pelattuaan murtuneella jalalla. Muutamat ylivoimamaalit hän mätti one-timerillaan oikeasta siivestä kakkosylivoimassa, mutta muutoin anti hyökkäyssuuntaan ei ollut yhtä hyvää kuin runkosarjassa. 168 blokillaan Martinez oli runkosarjan ykkönen koko liigassa eikä murtunut jalka estänyt uhrautuvan pelityylin jatkumoa pudotuspeleissä. Viime kauden tapaan kuitenkin yleispelaamisen laatu hivenen putosi kahdessa viimeisessä pudotuspelisarjassa ja joitakin virheitä tuli. Runkosarjassa oli kuitenkin seitsemän kahden tehopisteen iltapuhdetta, joten siksi arvosana pysyy kiitettävän tuntumassa. Tehotilasto oli Theodoren jälkeen toiseksi paras. Jatkosopimus on ansaittu, jos hinta ja kesto kohtaavat.

Arvosana: 9-

#7 Alex Pietrangelo 41gp 7+16=23, +20 / 19gp 4+8=12, +8

- Pietrangelo saapui täyttämään Schmidtin saappaat ja jopa ylittämään ne. Schmidthan oli kahdella ensimmäisellä kaudella varsinkin joukkueen tärkein puolustaja. Pietrangelon alku oli vaikea ja 12 ensimmäiseen peliin hän kirjasi vain neljä tehopistettä eikä hän oikein ollut vielä systeemissä sisällä, vaan sijoittuminen oli puutteellista ja kiekolliset ratkaisut jotenkin hätiköityjä. Kaupan päälle hän sai vielä tartunnan ollen sivussa reilut pari viikkoa tammikuun lopusta helmikuun puoliväliin, mutta paluu tapahtui hetki ennen ulkoilmaottelua. Paluun jälkeenkin hän pelasi vielä neljä peliä kiikareille, kunnes sitten hiljalleen helmikuun lopussa hän alkoi tehoilla ja sai aikaan kolmen pelin pisteputken kruunaten sen 1+1 tehoihin Anaheimissa. Loppukauteen hän iski noin 15 pistettä 25 peliin parantaen otteitaan playoffien lähestyessä. Pudotuspeleissä hän oli vihdoin palkkanauhansa 8,8 miljoonan arvoinen ollen illasta toiseen todella jämäkkä kamppailuissa ja loistaen hyökkäysalueella rauhallisilla syötöillään omien lapaan. Tehoja kertyi lopulta 12 19 otteluun ja kahden suunnan pelaaminen oli jopa rautaa kauden tärkeimmällä hetkellä. Viimeisessäkin sarjassa tuntui siltä lisäksi, että Pietrangelo sai alakerrasta ainoana jotain aikaan hyökkäyssuuntaan iskien maaleja rannarillaan. Siksi hän pelasikin 26-28 minuuttia pääosin esimerkiksi Habs-sarjassa ja toki runkosarjassa jo DeBoer peluutti häntä paljon saadakseen Pietrangelon sopeutumaan paremmin. Erinomainen pudotuspelikesä nostaa arvosanan lopulta lähelle kiitettävää. Tästä on hyvä jatkaa ensi kauteen.

Arvosana: 9-

#14 Nicolas Hague 52gp 5+12=17, +14 / 10gp 1+1=2, +2

- Viime kaudella pelejä kertyi 38, mutta nyt Hague pelasi ensimmäinen täyden kauden NHL:ssä luutien pääosin kolmosparissa Whitecloudin kanssa. Tehopistelukema on mainio ilman ylivoimavastuuta. Pudotuspeleissä Holden vei hänen pelipaikkansa ja vastuu oli vähäisempää kuin runkosarjassa. Keskimäärin Hague pelasi 16 minuuttia iltaa kohden, koska alivoimallakaan häntä ei käytetty, joten Hague pelasi koko kauden käytännössä vain tasakentin. Ensi kaudeksi hyvä askel eteenpäin voisi olla ajoittaisen ylivoimavastuun saaminen, koska lyöntilaukaus on kuitenkin pätevä. Kaikkinensa Haguelle voi antaa puhtaat paperit, koska Whitecloudin kanssa he pelasivat plusmerkkistä jääkiekkoa. Ajoittain Hague oli todella kuuma hyökkäyspäässä pujotellen vetopaikkoihin, mutta vastapainona oli toki vielä kylmiä iltoja, kun otteissa oli ailahtelevaisuutta ja siksi Holdenkin syrjäytti hänet osin pudotuspeleissä, mutta sentään tällä kaudella Hague sai tehdä pudotuspelidebyyttinsä, kun kuplassa hän oli jatkuvasti rotaatiossa Merrillin ja Holdenin oltua edellä hierarkiassa. Kauden alussa Kingsiä vastaan Hague vietti kolmeen pisteen iltaa tehoin 1+2 ja se oli toistaiseksi hänen uransa huippuhetki.

Arvosana: 8+

#2 Zach Whitecloud 51gp 2+10=12, +9 / 19gp 1+3=4, +3

- Whitecloud pelasi niin ikään ensimmäisen täyden kauden, kun viime kaudella pelejä kertyi runkosarjassa 16 DeBoerin tultua ruoriin. Kauden kohokohtana oli voittomaali siinä pelissä, jossa retropaidat olivat ensi kerran käytössä. Ulkoilmapelissäkin suosikkipuolustajani sai syötön Tuchin spin-o-rama -maaliin. Kuplan tapaan Whitecloud sai paljon vastuuta kauden aikana alivoimalla ja tasaviisikoin. Keskimääräinen jääaika oli 17:49 ja McNabbin kanssa Whitecloud oli selkeä nelos-vitospakki, kun kolme ensimmäistä hevosta pelasivat yli 22 minuuttia illassa. Whitecloud säilytti aika hyvin tasonsa läpi kauden eikä notkahduksia nähty. Koko kauden aikana merkkasin hänelle miinuksen arvosanataulukkoon vain neljästä eri pelistä. Plussia tuli vajaat parikymmentä eli noin 50 iltana esitykset olivat perustasoa, jos niin voi sanoa. Ehkä hivenen enemmän odottelin väläyksiä hyökkäyssuuntaan ja nousuja maalille ajoittain, mutta toisaalta luotettavalla peruspelaamisella ja kiekonliikuttamisella Whitecloud on peliaikansa ansainnut. Hän ei vuoda, vaan siirtää kiekkoa hyvin paineen alla rauhassa omille. Haguen kanssa he pelasivat voittavaa jääkiekkoa kolmosparissa.

Arvosana: 8+

#3 Brayden McNabb 41gp 2+6=8, +10 / 13gp 1+3=4, +5

- Yksi aiempien kausien teräsmiehistä (275/282 ottelua ennen tätä kautta ja se oli eniten Golden Knightsin historiassa) kärsi kauden aikana parista pikkuvaivasta ja pudotuspeleissä tartuntakin vesitti kaikkien pelien pelaamisen, joten kaikkinensa McNabbilta jäi väliin noin 20 ottelua, joka oli ennenkuulumatonta. Pistemäärä runkosarjassa oli silti vain yhden päässä viime kaudesta, jolloin hän teki yhdeksän pistettä. Kahdella ensimmäisellä kaudella syntyi 15-16 pistettä, joten McNabb pelasi suunnilleen samassa pistetahdissa kuin noina vuosina palaten hyökkäyssuuntaan omalle tasolleen. Alkukaudella hän pelasi paljon Pietrangelon kanssa, mutta loppukaudesta Theodoren, kun Martinez ja Pietrangelo muodostivat selkeän ykkösparin. Jotenkin McNabbin kausi oli tosiaan poissaolojen takia repalainen eikä hän oikein saanut rytmistä kiinni missään vaiheessa. 19 ensimmäiseen peliinkin hän keräsi vain yhden syöttöpisteen. Heikkoja pelejä tuli vähän enemmän kuin viime vuosina eikä hän ollut alivoimallakaan ihan niin jämäkkä kuin ehkä parhaimmillaan, vaikka Vegas pelasikin sarjan parasta alivoimaa, joten liiaksi ei voi kritisoida, mutta jotenkin valju kokonaiskuva McNabbin sesongista jäi. Ehkä sekin vaikutti, että pitkäaikainen puolustajapari Schmidt kaupattiin pois ja McNabbin piti opetella pelaamaan enemmän muiden kanssa. Keskialueen taklauksia hän toki yhä haki ja osuikin niitä kohtalaisella prosentilla, mutta jalkanopeuden puute näkyi vähän enemmän joissain tilanteissa omalla alueella kuin vielä aiemmilla kausilla. Aiemmat arvosanat ovat pyörineet kasin pinnassa ja samaan laariin tämäkin kausi meni.

Arvosana: 8-

#52 Dylan Coghlan 29gp 3+3=6, -3

- Coghlan ei saanut jääaikaa pudotuspeleissä, mutta teki NHL-debyyttinsä (helmikuun alussa Kings-peleissä) kuitenkin tällä kaudella pelaten lopulta jopa 29 runkosarjaottelussa, kun poissaoloja oli alakerrassa jonkun verran. Kohokohtana oli tietysti puolustajalle harvinainen hattutemppu Minnesotassa maaliskuun alussa. Muissa peleissä hän ei sitten maalinteossa onnistunutkaan. Ensimmäisissä peleissään Coghlan pelasi ihan mukiinmenevästi ilman sen kummempaa loistoa tai floppaamista. Pitkät avaukset omien lapoihin jäivät mieleen ja liikekin oli ihan riittävällä tasolla, mutta hiljalleen pelien edetessä virheitä alkoi tulla enemmän omissakin ja niistä vastustajat rankoivat. Jännä nähdä, että millaisia askelia Coghlan ottaa kesän aikana. Jos Martinez tekee jatkosopimuksen, puolustukseen murtautuminen lienee yhä haasteellista, kun ylivoima-aikaakaan tuskin on tulossa Theodoren, Pietrangelon, Martinezin ja jopa Haguen takana. Pelkästään sillä, että osaa avata omien lapaan keskialueelle ei vielä mahdu pelaavaan kokoonpanoon, vaan Coghlanin on todistettava pystyvänsä kamppailemaan entistä paremmin omalla alueella.

Arvosana: 7,5

#22 Nick Holden 17gp 0+2=2, +3 / 15gp 2+5=7, +2

- Yksikään puolustaja ei muuten ollut tehotilastossa miinuksella pudotuspeleissä eikä ollut Holdenkaan, vaikka hän joutui aika kylmiltään sisään, koska runkosarjassa pelejä kertyi vain 17 ja playoffeissa sitten melkein saman verran lyhyessä ajassa, mutta tehojen valossa hän suoriutui mallikkaasti tukien ihan hyvin toisesta aallosta hyökkäyksiä, mutta ongelmana oli toki, että playoffien edetessä varsinkin kahdessa viimeisessä sarjassa Holdenia myös aika pahoin vietiin muutamassa 1v1-tilanteessa. Jos joku huolii Holdenin kesällä, hänet kaupataan. Jos ei, hänet laitetaan waivereihin ja tuolloin palkkakaton alle tuleva rasite on hieman pienempi. Sopimusta on tosiaan vuosi jäljellä ja ei ole syytä olettaa, että Holden hirveästi pelaisi ensi kaudellakaan runkosarjassa, vaan hän on kokeneena varamiehenä useimmat illat katsomossa ja astuu sitten taas tarvittaessa kehiin pudotuspeleissä, jos DeBoerin mielestä Haguen ja kumppaneiden pelaaminen sakkaa. Runkosarjassa Vegas tulee ajamaan sisään nuorempia puolustajia varmastikin. Päättyneestä runkosarjasta Holdenin osalta ei jäänyt mitään kohokohtia mieleen, mutta pudotuspeleissä tosiaan hän oli yllättävän tehokas ylöspäin, joten siksi arvosana on kuitenkin ihan OK. Jääaika oli Haguen tavoin 16 minuuttia iltaa kohden, kun alivoimaakaan Holden ei vakituisesti pelannut, koska Martinez, Pietrangelo, McNabb ja Whitecloud kellottivat isoimmat AV-minuutit ja Holdenille tuli korkeintaan jotain hajavaihtoja, jos joku tuosta nelikosta oli itse jäähyllä.

Arvosana: 7,5
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Hyökkääjät

#61 Mark Stone 55gp 21+40=61, +26 / 19gp 5+3=8, +2

- 18 eri hyökkääjää piipahti pelaavassa kokoonpanossa kauden aikana, mikä oli kaksi vähemmän kuin edeltävällä kaudella. Yksi hyökkääjistä oli joukkueen kapteeni Mark Stone, joka voitti sisäisen pistepörssin runkosarjassa debyyttikapteeniuskaudellaan. Hän rikkoi toisena perättäisenä kautena 40 syötön rajan (johon ovat pystyneet myös debyyttikaudella Perron 50 ja Marchessault 48), vaikka pelejä oli paljon vähemmän. Laukausprosentti oli puolestaan hurja 21,4% ja siksi Stone teki peräti kahdeksan voittomaalia. Saman laukaustarkkuuden säilyttäminen on mahdotonta tulevaisuudessa. Pudotuspeleissä kuitenkin taso romahti mystisesti ja Montreal-sarjassa Stone jäi kiikareille kuudessa pelissä eikä ennenkään hän päässyt omalle tasolleen kuin ajoittain ratkaistessaan esimerkiksi Colorado-sarjan vitospelin jatkoajalla läpiajomaalillaan tai osuen kolmessa perättäisessä Wild-pelissä verkon perukoille, mutta muut 15 peliä olivatkin sitten enemmän tai vähemmän ohipelejä, joita ei runkosarjassa puolestaan juuri tullut. Joskus kuitenkin tulee heikompia jaksoja ja eiköhän sellaisesta ollut nyt kyse Stonenkin kohdalla. Varianssi ei aina ole suotuisa ja huipuillekin tulee ohipelejä, vaikka toki Danaultin vitja teki hyvää työtä pimentäessään Stonen. Runkosarjan kohokohtana oli seurahistorian ensimmäinen viiden syöttöpisteen ilta Minnesotaa vastaan maaliskuun alussa kotona. Ottelu päättyi jatkoaikavoittoon, kun Pacioretty viimeisteli Stonen syötöstä kiekon reppuun. Muistaakseni Stone teki historiaa olemalla kaikissa Vegasin maaleissa vieläpä ykkössyöttäjä ja tuota ei ollut tapahtunut ikuisuuksiin. Koska Stone kuitenkin ensi kerran Vegas-urallaan floppasi pudotuspeleissä, arvosana putoaa viime kauden ysipuolikkaasta alemmas. Selke-ehdokkuus ja sen äänestyksen kolmossija toisaalta estää arvosanan radikaalin laskun.

Arvosana: 9-

#67 Max Pacioretty 48gp 24+27=51, +20 / 13gp 5+6=11, +6

- Aiemmilla Vegas-kausillaan Pacioretty on joko loistanut runkosarjassa tai pudotuspeleissä, muttei kertaakaan molemmissa. Tämä kausi teki poikkeuksen eli hän oli hyvä niin runkosarjassa Stonen tutkaparina kuin sitten pudotuspeleissä loukkaantumisesta palattuaan ollen ehkä jopa Vegasin paras hyökkääjä ja tarjoillen useita maalipaikkoja takatolpille ketjutovereilleen aliarvostettuna syöttäjänä. Runkosarjassa tosiaan kemia pelasi Stonen kanssa ja tuloksena oli sisäisen pörssin kakkossija, kun edeltävällä kaudella hän jopa voitti sisäisen pörssin 66 pisteellä. Kuplassa pudotuspeleissä otteet olivat kuitenkin vaisuja ennen niitä tulleen vamman vuoksi ja pelkäsin taas, että kun Pacioretty loukkaantui runkosarjan lopussa, että se näkyy hänen pudotuspeliotteissaan, mutta tuo huoli oli turha ja Pacioretty tosiaan jatkoi siitä, mihin jäi runkosarjassa ollen keräämässäni arvosanataulukossa plussat per ottelu -tilastossakin Vegasin paras pelaaja playoffeissa. Hän voi kaikkinensa olla tyytyväinen kauteensa ja siksi arvosanakin nousee viime kauden ysistä puoli askelmaa. Voi olla, että Pacioretty oli nyt uransa huipulla ja taantuma alkaa, mutta sen näyttää tulevaisuus. Tilastoknoppina voisi todeta, että Paciorettylla oli runkosarjassa peräti kuusi kolmen pisteen iltaa ja yksi niistä oli hattutemppu. Hän oli myös Martinezin ohella ainoa pelaaja, jolle en antanut yhtään miinusta koko kaudella arvosanataulukossani, joten katastrofi-illat olivat poissa, vaikka tasapaksuja pelejä mukaan tietysti mahtui.

Arvosana: 9,5

#81 Jonathan Marchessault 55gp 18+26=44, +19 / 19gp 6+3=9, +8

- Marchessaultin pistekäyrä jatkoi laskuaan (75-59-47-44), mutta toki hän nyt pelasi paljon vähemmän pelejä kuin viime kaudella, joten todellisuudessa sanoisin, että Marchessault otti harppauksen kohti ensimmäisten kausien valovoimaisuuttaan ollen kolmanneksi paras pistemies. Playoffeissakin Joonatan oli parempi kuin viime kaudella, jolloin hän hyytyi Chicago-sarjan jälkeen keräten vain pari syöttöpistettä kymmenessä viimeisessä pelissä, mutta nyt hän osana Karlssonin ketjua tehoili ihan tasaiseen tahtiin loppuun saakka. Ylivoimalla rooli vaihteli kaikkinensa aika paljon. Välillä Marchessault oli neliön keskellä kuten edeltävällä kaudella ja loppukaudesta hän operoi aika paljon oikeassa siivessä, kun avauskaudella hän nakutti tehoja vasemmasta siivestä ja takatolpalta. Samoilta askelmilta hän paukutti tälläkin kaudella muutaman jatkoaikamaalin suoraan syötöstä, joten kenties YV-pulmiin ratkaisuna voisi olla Marchessaultin vakituinen siirto vasempaan siipeen jälleen ensi kaudeksi? Arvosanataulukossa Marchessault sai minulta eniten plussia niin runkosarjassa kuin pudotuspeleissäkin ja jostain syystä hänen peli-ilmeensä viehättää aina minua, vaikkei tehoja aina tulisikaan, mutta hän on lähes aina ytimessä ja todelliset ohipelit ovat harvassa eli sellaiset, joissa Joonatan ei olisi osana maalipaikkojen luontia ollenkaan. Kaikkinensa Marchessault pelasi tasapainoisen kauden ja väliin jäi vain yksi ottelu. Kyllä hän oli palkkansa arvoinen reilun 17 minuutin jääajoilla. Runkosarjan kohokohta oli huhtikuinen neljän pisteen ilta (2+2) rakasta San Josea vastaan.

Arvosana: 8,5

#71 William Karlsson 56gp 14+25=39, +19 / 19gp 4+12=16, +10

- Herra teräsmies pelasi ainoana kaikissa otteluissa ja otti McNabbilta takaisin pelitilaston ykköspaikan. Valkoisen vieraspaidan tilaaminen Wiljamin nimellä pitää tehdä viimeistään ensi kaudella, kun olen sitä jo tarpeeksi lykännyt. Karlsson on nyt pelannut yhteensä 349 ottelua Vegas-nutussa. Marchessault on listan kakkosena 346 ottelulla. Smith, Theodore ja McNabb täydentävät topvitosen (331, 330 ja 329 gp). Myös Tuch on rikkonut 300 pelin rajan (315). Maksimimäärä pelejähän olisi neljän kauden jälkeen 357. Karlssonilta tosiaan jäi kahdeksan peliä väliin sormivamman takia viime kauden valmentajanvaihdoksen aikoihin. Tärkein asia palkkakattourheilussa on se, että pelaajat ovat käytettävissä ja Karlsson on totta tosiaan ollut käytettävissä lähes aina.

Viime kaudella Karlsson pelasi DeBoerin tultua sisään paljon Stonen ja Paciorettyn välissä, mutta tällä kaudella nuo pelit olivat laskettavissa yhden käden sormin. Karlsson sentteröi valtaosan peleistä Smithia ja Marchessaultia ja pelasi tutusti Smithin kanssa alivoimaakin. Tuon ketjun palauttaminen vakituisesti yhteen oli hyvä ratkaisu, koska Marchessaultin tavoin Karlsson otti pienen pompun kohti aiempaa loistoa ja pelasi erittäin tasapainoisen kauden, vaikka pistetahti runkosarjassa oli sinänsä aika sama kuin viime kaudella, mutta pudotuspeleissä hän oli jopa ylivoimaisesti paras pistemies ja karvasi hyvin kiekkoa hyökkäysalueella omille. Ainoa kritiikin kohde on oikeastaan se, että maalinteko on ollut vaikeaa sen 43 maalin sesongin jälkeen, koska viime kaudella syntyi 15 maalia ja nyt 14. Pudotuspeleissäkin Karlsson kunnostautui syöttäjänä. Toinen kritiikin kohde puolestaan on se, että Colorado-sarjan kaksi ensimmäistä peliä olivat kauden huonointa jääkiekkoa Karlssonin ketjulta ja he vuotivat jatkuvasti omiin päin keräten miinuksia, mutta ryhtiliike sen jälkeen oli komeaa katsottavaa ja Habs-sarjassakin Karlssonin vitja oli viimeisissä peleissä ainoa, joka loi säännöllisesti maalipaikkoja.

Arvosana: 9

#20 Chandler Stephenson 51gp 14+21=35, +22 / 16gp 0+6=6, +8

- Stephenson pelasi elämänsä kauden rikkoen vanhan piste-ennätyksensä 13 pisteellä. Jo viime kaudella hän sai maistiaisia Stonen ja Paciorettyn välissä pelaamisesta, mutta tällä kaudella positio kakkosketjun keskellä oli pysyvä. Edistyneiden tilastojen mukaan ketju oli yhä suuremmallakin otoskoolla yksi sarjan parhaista. Se siivitti Stephensonin ennätystehoihin. Pudotuspeleissä hän kuitenkin vähän katosi kuvasta ajoittain kilpailun kiristyessä eikä pystynyt kantamaan ketjuaan keskikaistalla riittävällä tasolla. Kolmossentterinä hän olisi ideaalein, vaikka vielä runkosarjassa riittää, että hän on kakkossentteri. Runkosarjan kohokohta oli varmaan kolmen pisteen ilta Ducksia vastaan tehoin 2+1 huhtikuun lopussa. Kahden pisteen iltoja oli muutama eli aika tasaisesti Stephenson keräsi tehonsa Karlssonin tapaan eikä niinkään ryppäissä. Nopeus on Stephensonin suurin valtti ja hän on siten täyttänyt Haulan jättämät saappaat mainiosti. Monipuolisena pelaajana Stephenson pelasi päättyneellä kaudella Stonen kanssa myös alivoimaa ja ylivoimallakin hän on aika säännöllisesti mukana. Rooli vaihteli neliön keskeltä vasempaan siipeen ja oli hän joskus maalin edessäkin. YV-pisteitä ei kuitenkaan tullut kuin viisi, mikä on liian vähän TOP6-sentterille. Yhtä kaikki, hän oli silti ensimmäisellä jatkosopimuskaudellaan ilman muuta palkkansa arvoinen. Arvosana ei kuitenkaan ole ysillä alkava, koska arvosanataulukossani hän ei saanut niin paljon plussia kuin tehojen valossa sopi ehkä odottaa, vaan kyllähän Stone ja Pacioretty olivat usein vielä vakuuttavampia tuossa vitjassa.

Arvosana: 8,5

#89 Alex Tuch 55gp 18+15=33, +16 / 19gp 4+5=9, +6

- Yhden rikkonaisen ohikauden tai pikemminkin runkosarjan jälkeen Tuch palasi toissa kauden tasolleen. Hän oli Paciorettyn ja Stonen jälkeen kolmanneksi paras maalintekijä Marchessaultin kanssa, vaikka tutusti Tuch pelasi heikompien ketjutovereiden kanssa pääosan kaudesta kolmosketjussa ja stunttasi sitten ajoittain ylempänä, jos vammoja oli. Kauden paras jakso oli helmikuun puolivälistä eteenpäin, kun hän iski parissa viikossa kahdeksan osumaa ja johti jopa sisäistä maalipörssiä. Kruununa oli se upea pyörähdysosuma Tahoe-järvellä. Pudotuspelitkin alkoivat tehokkaasti, mutta sitten kuplan tapaan tahti vähän hyytyi viimeisissä peleissä. 15 viimeiseen pudotuspeliotteluun Tuch onnistui maalinteossa vain kertaalleen. Se on yksinkertaisesti liian vähän, kun palkka on kuitenkin vajaat viisi miljoonaa Tuchillakin. Positiivista oli sentään se, että runkosarjassa Tuch jäi maaliennätyksestään vain kahden maalin päähän ja hän oli ensi kertaa mukana kauden avauspelissä eikä ollut farmissa/loukkaantuneena kuten kolmella aiemmalla kaudella. Rooliin tuskin on tulossa muutosta ensi kaudella eli Tuch jatkaa kolmosketjun laidassa, jos ketään ei kaupata ja tarvittaessa sitten loukkaantumisten sattuessa Tuch ottaa paikan TOP6:sta. Jos Krebs tekee läpimurron ja Roy parantaa hitusen, kolmosketjuunkin on tarjolla ihan hyviä ketjukavereita ja 82 ottelun kaudella paluu 50 pisteen kerhoon pitäisi onnistua.

Arvosana: 8,5

#19 Reilly Smith 53gp 14+11=25, +10 / 19gp 3+7=10, +7

- Joka toisella kaudella Smith takoo yli 20 maalia ja joka toisella ei. Nyt oli vuorossa maalipaikkojen tuhlauskausi, kun edeltävällä kaudella Smith teki maaliennätyksensä 27 osumaa. Laukausprosentti 11,3% oli hieman alle uran keskiarvon. Smith keräsi tehopisteen vain joka toisessa ottelussa jääden selvästi ketjutoveriensa tahdista, mutta arvosanataulukossani se ei ihan hirveästi näkynyt, vaan Smith sai vain noin 7-8 plussaa vähemmän kuin Wiljami ja Joonatan, koska hän oli kuitenkin osa ketjua, joka loi maalipaikkoja. Kauden loppua kohden Smith vertyi sentään selvästi iskien uransa ensimmäisen hattutempun kolmanneksi viimeisessä pelissä Bluesia vastaan ja pudotuspeleissä orastava nousujohteisuus jatkui, kun hän sai kasaan kymmenen pistettä ja vahvisti johtoaan seurahistorian parhaana pistemiehenä pudotuspeleissä. Nyt pisteitä on koottuna 52 66 pudotuspeliottelussa. Theodore on viiden pisteen päässä ja Marchessault-Karlsson kaksikko kuusi pistettä perässä. Aiemmilla Vegas-kausillaan Smith rikkoi aina 50 pisteen rajapyykin, mutta tämän kauden pistetahdilla se olisi jäänyt saavuttamatta 82 ottelun sarjassa, joten sikäli Smith pelasi heikoimman kautensa toistaiseksi tehojen valossa ja joudun antamaan hänelle heikoimman arvosanansa toistaiseksi eli 8-. Kiekoton pelaaminen, kamppailu ja karvaaminen oli minusta entisellä tasolla, mutta pienenä miinuksena voisi mainita vielä silti sen, että alivoimapisteitä tuli kaksi, kun aiemmilla kausilla niitä on tullut neljä, joten AV-tuotanto Karlssonin parina puoliintui eikä heiltä nähty yhtä vaarallisia alivoimahyökkäyksiä kuin joskus muinoin.

Arvosana: 8-

#92 Tomas Nosek 38gp 8+10=18, +7 / 6gp 0+1=1, -2

- Voi kunpa Nosek olisi saanut pelata ehjänä koko kauden. Hän teki toki silti piste-ennätyksensä, mutta vain yhden pisteen turvin. Uskomaton tasaisuus tehopistetuotannossa jatkui, kun aiempien kausien pistemäärät Vegasissa ovat 15, 17 ja 15 ottelumäärien oltua 67-68. Nyt hän pystyi parempaan tuotantoon pelaten 30 ottelua vähemmän. Nosek oli todella kuuma runkosarjan toisella puolikkaalla pelattuaan sitä ennen 14 peliä putkeen kiikareilla muun muassa, mutta hanat aukesivat Bluesia vastaan maaliskuun alkupuolella tehoin 1+1. Tuosta alkoi ajanjakso, jonka aikana Nosek keräsi 20 ottelussa tehot 7+10 pelaten fantastisesti jääkiekkoa kolmosketjun keskellä. Huhtikuun lopun loukkaantumisen katkaisi liidon ja piti Nosekin sivussa pudotuspelien alustakin ja kun hän lopulta palasi kokoonpanoon loppuvaiheissa, hän taantui runkosarjan alun keskinkertaisuuteen. Joka tapauksessa hän antoi sellaiset näytöt terveenä ollessaan, että lievä palkankorotus kenties puoleentoista miljoonaan on lähellä. Tuon kuuman jakson ansiosta annan arvosanaksi jopa kahdeksan ja puoli. Huolimatta vain 38 pelatusta runkosarjapelistä, Nosek ehti pelata hyökkääjistä viidenneksi eniten alivoimaa eli 55 minuuttia. Karlsson, Smith, Stone ja Stephenson olivat edellä, mutta terveenä ollessaan Nosekin AV-vastuu oli yhtälaista Stonen ja Stephenson kanssa eli noin 1:20 iltaa kohden, kun Karlsson ja Smith pelasivat vielä hitusen enemmän 1:45 per peli.

Arvosana: 8,5

#28 William Carrier 52gp 6+9=15, +0 / 19gp 1+2=3, -1

- Carrier teki viime kaudella ennätyspisteensä 7+12 eikä hän niistä kauaksi jäänyt tällä kaudella, kun pelejä oli parikymmentä vähemmän. Plussaa voi antaa siitä, että nyt toisena kautena putkeen Carrier vältti loukkaantumiset ja missasi vain pari yksittäistä ottelua runkosarjassa, kun kahdella ensimmäisellä Vegas-kaudellaan häneltä jäi väliin vajaat puolet peleistä. Jotenkin tuntui siltä, että ihan viime kauden tasolleen Carrier ei yltänyt, vaikka pistetuotanto oli suunnilleen samanlaista, mutta silmätestin perusteella hän oli vähän vähemmän raikkaalla jalalla liikenteessä kuin viime kaudella ja sellaista ajoittaista kiekon suojaamisdominanssia hyökkäysalueella ei nähty kuin ajoittain, joten lasken hieman arvosanaa viime kauden 9-:stä 8:aan. Tietysti kymmenen minuutin peliajalla ei voi liikaa vaatia ja Carrier hoiti oman roolinsa suhteellisen moitteetta nelosketjussa, mutta aiemmilla kausilla hän jotenkin sai itsestään vielä vähän enemmän irti hyökkäyssuuntaan kuin nyt tällä kaudella. Väläytykset olivat harvemmassa tai sitten olen vain liian kriittinen. Plussat per ottelu -tilastossa toki esimerkiksi runkosarjassa Carrier oli Theodoren ja Pietrangelon välissä lukemalla +0,29, mutta vasta sijan 15 haminassa kaikista pelaajista tilastoinnissani.

Arvosana: 8

#10 Nicolas Roy 50gp 6+9=15, +9 / 19gp 4+5=9, -2

- Roy pelasi läpi kauden alaketjuissa eikä päässyt stunttaamaan ylempänä kuten viime kaudella muutamaan otteeseen. Viime kaudella hän oli positiivinen yllätys tultuaan Haula-kaupassa organisaatioon ja sen perusteella sopi odottaa jopa jonkinlaista läpimurtoa, mutta oikeastaan kehitystä ei ihan hirveästi tapahtunut, kun viime kaudella hän nakutti kymmenen pinnaa 28 peliin ja nyt 15 pinnaa 50 otteluun. Runkosarjassa 20 ensimmäistä peliä eritoten olivat aika mitäänsanomattomia, kun Roy keräsi vain pari satunnaista tehopistettä, mutta vertyi sitten Nosekin tapaan myöhemmin ja huhtikuun alussa hänellä oli yhdeksän ottelun jakso, jolloin hän jäi vain kerran tehoitta pelaten piste per peli -tahdilla. Pudotuspeleissä tehoja tuli paremmin, mutta siellä toisaalta sitten hänen oman alueen sijoittumisensa ja 1v1-pelaaminen vastustajan sentteriä vastaan alakolmion miesvartiointipelaamisessa jätti toivomisen varaa, koska oma mies hukkui pari kertaa kohtalokkaasti Wild- ja Avs-sarjoissa muun muassa. Montreal-sarjasta Roy saa puhtaat paperit tehtyään unelmoivansa jatkoaikamaalin Bell Centressä nelospelissä ja muutoinkin hän oli Karlssonin jälkeen Vegasin toiseksi paras sentteri tuossa sarjassa tasapainoisella kahden suunnan työskentelyllään. Aika moni arvosana on hyvän maastossa ja Roykin lankeaa samaan porukkaan arvosanallaan 8+. Runkosarjan perusteella arvosana olisi alkanut seiskalla, mutta pudotuspelit nostivat sitä, koska toisella kaudella putkeen hän pystyi kuitenkin kokoamaan vajaat kymmenen pistettä playoffeissa ja yhteensä 17 pudotuspelipisteellään hän on kaikkien aikojen listalla sijalla kymmenen.

Arvosana: 8+

#55 Keegan Kolesar 44gp 3+10=13, -4 / 17gp 1+3=4, -2

- Kolesar debytoi viime kaudella kotona Columbusta vastaan kolmosvitjassa Carrierin ja Stastnyn vierellä pelaten 12 minuuttia. Tällä kaudella hän onnistui valtaamaan vakituisen pelipaikan alaketjuista. Hän aloitti laiturina, mutta kun palkkakaton kanssa oli ongelmia ja Glasskin muun muassa siksi oli välillä sivussa, Kolesaria kokeiltiin nelossentterinä ja hän yllättävän nopeasti omaksui uuden pelipaikan vaatimukset. Pudotuspeleissä hän ajoittain oli kolmossentteri ja parin erän ajan ykkössentterikin Stonen ja Paciorettyn välissä, melkoista. Tuohon en olisi uskonut ennen kauden alkua. Kolesarin luistelu ja ketteryys paranivat kauden edetessä taitovalmentaja Misha Donskovin alaisuudessa ja hän ehti siten tilanteisiin entistä paremmin. Samoin parantunut tasapaino edesauttoi parempaa kamppailupelaamista laitojen lähellä ja tuon ansiosta DeBoer piti hänet kokoonpanossa, kun hän pystyi luottamaan, että Kolesar esimerkiksi pärjää kiekottomana Glassia paremmin eikä joudu alakynteen raastavissa kamppailutilanteissa. Miinusta voi antaa sen sijaan siitä, että Kolesarilla kesti aika kauan tehdä se avausmaali ja hän hukkasi useita avopaikkoja runkosarjassa, kunnes lopulta maaliskuun 22. päivänä syntyi maali Bluesin verkkoon. Uran ensimmäiset playoffpelit jättivät aika valjun maun. Kolesar oikeastaan meni joukon jatkona ja pelasi keskinkertaista jääkiekkoa alaketjuissa. Jääaika putosi poffien alun 13 minuutista lähemmäs kymmentä minuuttia, kun oikein mitään ei jäällä tapahtunut suuntaan tai toiseen. Kaikkinensa kuitenkin 24-vuotias Kolesar voi olla ihan tyytyväinen kauteensa, koska hän onnistui valtaamaan pelipaikan ja oli jopa kokoonpanossa ratkaisupeleissä Reavesin sijasta, jonka sopimus päättyy ensi kauden jälkeen, joten Kolesarilla on vielä ensi kausi aikaa näyttää, että hän on valmis astumaan lopullisesti Reavesin saappaisiin kaudeksi 22-23. Raamit ovat kunnossa ja Kolesar tulee varmasti olemaan Reavesia halvempikin pelaaja, joten sikäli olisi toivottavaa, että hän pystyisi kehittymään ensi kaudella maltillisesti eteenpäin, koska nelosketjun laidassa olisi pelipaikka auki tulevaisuudessa useammaksikin kaudeksi ja ihan liikaa Kolesarin ikäisiä pelaajia rosterissa ei ole. Arvosana on hyvä, koska en ainakaan minä odottanut, että Kolesar pelaisi esimerkiksi Glassia enemmän pelejä ylhäällä päättyneellä kaudella.

Arvosana: 8

#9 Cody Glass 27gp 4+6=10, +6 / 1gp 0+0=0, -1

- Alkukaudesta Glass joutui ajoittain palkkakattokikkailun uhriksi, koska Vegas pelasi vajaalla miehityksellä ja Glassia pystyttiin liikuttamaan ilman waiverpelkoa, kun puolestaan Kolesarin Vegas olisi voinut menettää waivereiden kautta, joten tätä piti siksikin peluuttaa Glassin kustannuksella. Niinpä Cody istui esimerkiksi pari viikkoa sivussa tammikuun lopusta alkaen. Toisaalta Glass ei pelannut niin hyvin, että olisi pakottanut itsensä kokoonpanoon, vaikka keräsikin kahdeksassa ensimmäisessä pelissään seitsemän tehopistettä. Kaikki maalit syntyivät esimerkiksi ylivoimalla eli yhtään tasakenttämaalia hän ei iskenyt koko kaudella. Ylivoimalla hän esiintyikin edukseen eritoten maalin edessä ja toisena kautena putkeen Glassin ollessa jäällä erinäiset edistyneet YV-tilastot olivat paremmat kuin ilman häntä, mutta se ei vielä riittänyt DeBoerille siihen, että hän olisi raivannut Glassille vakituisen pelipaikan kokoonpanosta, koska ilmeisesti muilla osa-alueilla hän ei kokenut Glassia vielä riittävän hyväksi, mutta kuten McCrimmon totesi kauden päätöshaastattelussa, organisaatio uskoo yhä Glassiin ja joskus kehittyminen vain ottaa aikansa. Odotukset ovat tietysti kovat kutosvaraukselle, mutta maltti on yhä valttia. Polvivammasta kuntoutuessaan Glass hankki lisää massaa ja kyllä se näkyi siten, että hän ei ollut niin raakile kuin debyyttikaudellaan laitojen lähellä, vaan pysyi paremmin kiekossa, muttei toki edelleenkään ihan niin hyvin kuin vaikkapa saman pelityylin Getzlaf, jolta puuttuu Glassin tavoin jalkanopeutta, mutta hän paikkaa sitä muulla fysiikallaan ja hyvällä tasapainolla, jotka uupuvat vielä osin Glassilta. Luistelu vaatii yhä työstämistä, mutta Donskovin opein se mennee eteenpäin kuten Kolesarilla. Ensi kaudella on toivottavasti lopullisen läpimurron aika, koska AHL:n Glass on jo pelannut läpi.

Arvosana: 7,5

#26 Mattias Janmark 15gp 1+4=5, +5 / 16gp 4+4=8, +1

- Siirtotakarajahankinta Chicagosta muutamaa kakkoskierroksen vuoroa vastaan. Runkosarjassa ainoa maali syntyi tyhjään rysään. Pudotuspeleissäkin hän pelasi kuusi peliä maaleitta, kunnes sitten seiskapelissä Wildia vastaan hän jätti jälkensä seurahistoriaan iskien hattutempun kerralla, kun Vegas voitti ensi kerran pudotuspelisarjan kotiyleisön edessä T-Mobilella. Sen jälkeen syntyi sitten enää yksi maali Avs- ja Habs-sarjoissa. Janmark pelasi oikeastaan kaikki pelit laidassa eikä häntä kokeiltu juurikaan keskellä. Pääosin rooli oli kolmosketjussa Royn ja Tuchin vierellä. Tulevaisuus on muualla, koska hänen palkkapyyntönsä tulee olemaan liian suuri Janmarkin tarjoamaan vastineeseen nähden. Ihan mukavasti hän pörräsi ajoittain fysiikallaan ja punnersi muun muassa maalille laidoista, mutta tehottomuus oli läsnä. Seiskapelin onnistuminen kuitenkin teki kaupasta siedettävän, koska se takasi Vegasille pudotuspelien jatkumisen. Kovin suuri ikävä Janmarkia ei jää kuten ei jäänyt Cousinsiakaan viime kauden jälkeen.

Arvosana: 8-

#75 Ryan Reaves 37gp 1+4=5, +0 / 12gp 0+1=1, +1

- Uusi kaksivuotinen sopimus astui voimaan täksi kaudeksi, mutta Reaves ei kyllä oikein ollut 1,75 miljoonan arvoinen. Kahdella edellisellä kaudella hän teki 20 ja 15 pistettä eikä missannut käytännössä yhtään peliä, mutta nyt pelejä jäi väliin runkosarjassa jonkun verran ja pudotuspeleissä hän istui osan ajasta terveenä sivussa, kun taso ei tuntunut riittävän. Yhteensä kuusi tehopistettä koko kaudella oli alisuoritus ja jos Reaves ei ensi kaudella palaa aiempien kausien tuotantoonsa, on varmaa, että Vegas-ura päättyy ensi kauteen, jollei hän sitten suostu alle miljoonan sopimukseen ja rotaatiorooliin, mutta aika näyttää sen. Runkosarjan taklaustilastossa kaksinkertainen hallitseva mestari joutui nyt tyytymään sijaan 11, kun Tkachuk vei voiton 248 taklauksella. Reavesilla oli taklauksia 141, joten täydelläkin kaudella aiempien kausien 300 taklauksen rajapyykki olisi jäänyt saavuttamatta varmaankin. Vielä viime kaudella häneltä nähtiin joitakin näyttäviä punnerrusosumia kuten Tampaa vastaan, mutta nyt ne nuo väläytykset ylöspäin jäivät tosiaan aika vähiin peruspäätypelaamista ja rouhintaa lukuun ottamatta. Kyllä Reaves edelleen saa toimitettua kiekkoa viivaan syvyydestä, mutta sen jälkeiset tukitoimet olivat huonompia kuin aiemmin ja liikekään ei ollut ihan niin terävää. Ensi kausi on tosiaan kriittinen Reavesille sen suhteen, että jatkuuko NHL-ura vai ei.

Arvosana: 6,5

#15 Dylan Sikura 6gp 2+0=2, +0 / 2gp 0+0=0, +0

- Sikura hankittiin vaihdossa Pirriin täksi kaudeksi organisaatioon. Valtaosa kaudesta kului Hendersonissa, mutta muutaman pelin Sikura sai pelata ylhäällä ja runkosarjan päätöspelissä Sharksin vieraana hän laukoi kahdesti patenttirannarillaan kiekon oikeaan yläkulmaan ranteella. Vastaavia osumia hän teki paljon AHL:ssä. Pelityyli on identtinen Pirrin kanssa eli AHL:ssä fysiikka ja taidot riittävät säännölliseen tehoiluun, mutta NHL:ssä hänen ainoa aseensa on tuo mainio laukaus, kun luistelu ja kaksinkamppailupelaaminen ovat korkeintaan keskinkertaisia. Vaikea on nähdä hänelle sen suurempaa käyttöä tulevaisuudessakaan, kun ylivoimakenttiin hän ei mahdu ja tasakentin hän ei tuo lisäarvoa kuin päästessään ampumaan 2-3 kertaa illassa.

Arvosana: 7,5

#18 Peyton Krebs 4gp 0+1=1, +1

- Krebs teki NHL-debyyttinsä toukokuun 3. päivänä Minnesotassa Royn ja Tuchin välissä ja alusti yhdeksässä minuutissa Tuchin tekemän maalin hyvällä poikkisyötöllä sinisen päällä, joten ensimmäinen tehopiste syntyi heti debyytissä. Krebsistä tuli viides oma varaus, joka pelasi NHL:ssä ja kolmas, joka debytoi nimenomaan Vegasissa eikä muualla kuten Suzuki ja Brännström. Seuraavissa peleissä kolmossentterinä vastuu kipusi 13-14 minuuttiin, mutta toisessa Wild-pelissä ja kotidebyytissä Bluesia vastaan tehoja ei tullut. Neljännessä pelissä hän sai Theodoren lyöntilaukauksen naamariinsa niin kovalla voimalla, että leuka murtui ja edessä oli leikkaus, joka piti Krebsin sivussa pudotuspeleistä, harmi. Krebs teki kuitenkin lyhyessä ajassa vaikutuksen, koska annoin hänelle plussan jokaisesta kolmesta ensimmäisestä pelistä. Liike ja pörrääminen olivat jo NHL-tasoa, mutta suojaamisessa ja tasapainossa on kehitettävää. Kiekollisena hän pystyi tekemään jo hyviä pieniä siirtoja ahtaissa tiloissa debyytistään alkaen. Tuossa kolmannessa pelissään hän sai jopa hetkellisesti siirron kakkosketjun vasempaan laitaan Paciorettya tuuranneen Janmarkin tilalle, koska DeBoer halusi testata Krebsia sillä pelipaikalla pudotuspelejä ajatellen.

Arvosana: 8+

#13 Tomas Jurco 8gp 0+1=1, +0

- Jurco oli Sikuran tapaan uusi hankinta. Hän pääsi pelaamaan nelosketjussa joitakin pelejä vasemmassa laidassa ja onnistui saalistamaan yhden syöttöpisteen, vaikka muutama enemmänkin niitä olisi voinut tulla päätyrouhimisten seurauksena. Jurco sinällään täytti paikkansa ihan hyvin, muttei tuonut kovin suurta lisäarvoa mihinkään. Hän on tasapaksu pelaaja ilman erityisominaisuuksia, joten NHL-ovi tuskin auennee ainakaan Vegasissa sen suuremmin. Huhtikuun alun Kings-pelit olivat Jurcon parhaat pelit ja nimenomaan noissa peleissä hän oli erityisen hyvä laitojen lähellä siirtäen ahtaissa tiloissa kiekkoja omille onnistuneesti.

Arvosana: 7+

#38 Patrick Brown 4gp 0+0=0, +0 / 12gp 2+0=2, -2

- Hendersonin debyyttikauden kapteeni vietti joitakin pätkiä tilataksissa ja sai neljässä runkosarjapelissä vastuuta, kunnes sitten pudotuspeleihin hänet kaivettiin vakituisempaan rotaatioon Nosekin oltua sivussa ja koska DeBoer luotti Brownin puolustuspelaamiseen Glassia enemmän. Minnesota-sarjaan sisääntultuaan hän onnistui heti maalinteossa kuten kuplassa ensimmäisessä playoffpelissään Vegas-nutussa Chicagoa vastaan, joten Brown vaikutti olevan pudotuspelien erikoismies, mutta sittemmin hän pelasi seitsemän peliä maaleitta, joten sattuman oikut oli käytetty ja varianssi kääntyi odotettuun suuntaan, kun kyseessä oli kuitenkin nelossentteri tai -laituri. Peliaika oli illasta toiseen kymmenen minuuttia ja Brown hoiti oman roolinsa suhteellisen hyvin, mutta toki poffien edetessä hänellekin sattui pari merkkausvirhettä esimerkiksi Royn tapaan, joten parannettavaakin jäi.

Arvosana: 7,5

Yhteenveto (suluissa aiempien kausien arvosanat):

Pacioretty 9,5 (8 & 9)
Fleury 9+ (9,5, 9- & 8-)
Karlsson 9 (10-, 8,5 & 9-)
Pietrangelo 9-
Stone 9- (9+ & 9,5)
Martinez 9- (9)
Marchessault 8,5 (10-, 8,5 & 8+)
Theodore 8,5 (8, 9+ & 9,5)
Tuch 8,5 (9-, 8,5, 8+)
Stephenson 8,5 (9)
Nosek 8,5 (8,5, 7 & 7,5)
Whitecloud 8+ (8,5)
Hague 8+ (7,5)
Roy 8+ (9-)
Krebs 8+
Carrier 8 (7,5, 8+ & 9-)
Kolesar 8 (7)
Smith 8- (9,5, 8,5 & 9)
McNabb 8- (8+, 8,5 & 8-)
Janmark 8-
Lehner 7,5 (9+)
Holden 7,5 (7- & 7,5)
Glass 7,5 (7+)
Coghlan 7,5
Sikura 7,5
Brown 7,5 (8)
Dansk 7+ (8+, ei arvosanaa, 6-)
Jurco 7+
Thompson 7
Reaves 6,5 (7,5, 9+ & 7,5)
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
AHL:n Tyynenmeren divisioonan pudotuspelit ovat parhaillaan vauhdissa. Ennen niihin syventymistä alla ovat plussat ja miinukset runkosarjasta.

Plussat ja miinukset runkosarja 2021

Dugan 37gp +++++++++++++++++++++++ = +23
O'Regan 37gp ++++++++++++++++++++ = +20
Elvenes 37gp +-+++++++++-++++++++ = +16
Cotter 38gp ++++++++++++++ = +14
Quinney 19gp ++++++++++++ = +12
Sikura 30gp ++++++++++++ = +12
Rondbjerg 38gp +++++++++++ = +11
Dorofeyev 24gp +++++++++ = +9
Duke 17gp ++++++++ = +8
Jurco 22gp ++++++++ = +8
Jones 38gp ++-++++++-+ = +7
Leschyshyn 39gp +-++-++++++ = +7
Glass 14gp +++-++++ = +6
Brown 9gp +++++ = +5
Krebs 5gp ++++ = +4
Kallionkieli 6gp +++ = +3
Primeau 10gp +-+ = +1
Marushev 7gp + = +1
Loewen 22gp + = +1
Goulbourne 18gp -- = -2

Pachal 24gp +++++-+++ = +7
Murphy 37gp ++++--+-++++ = +6
Dahlström 17gp +-++++ = +4
Hayes 35gp ++++-+--++ = +4
Korczak 11gp +++ = +3
Ahac 13gp ++ = +2
Schuldt 38gp +-++-+--++-+-+ = +2
Bischoff 7gp ++- = +1
DiLiberatore 13gp -++ = +1
Corcoran 2gp = +0
Miromanov 6gp -+ = +0
McLaughlin 28gp ++--+- = +0
Hammond 4gp - = -1

Thompson 23gp +++++-+-++++ = +8
Dansk 11gp +++-+ = +3
Patera 7gp +++- = +2
Ferguson 1gp + = +1

Plussat per ottelu -tilasto


Ferguson +1,00
Krebs +0,80
Quinney +0,63
Dugan +0,62
Brown +0,56
O'Regan +0,54
Kallionkieli +0,50
Duke +0,47
Elvenes +0,43
Glass +0,43
Sikura +0,40
Dorofeyev +0,38
Cotter +0,37
Jurco +0,36
Thompson +0,35
Rondbjerg +0,29
Pachal +0,29
Patera +0,29
Dansk +0,27
Korczak +0,27
Dahlström +0,24
Leschyshyn +0,18
Jones +0,18
Murphy +0,16
Ahac +0,15
Bischoff +0,14
Marushev +0,14
Hayes +0,11
Primeau +0,10
DiLiberatore +0,08
Schuldt +0,05
Loewen +0,05
McLaughlin +0,00
Miromanov +0,00
Corcoran +0,00
Goulbourne -0,11
Hammond -0,25

Sekalaisia huomioita:

- Dugan ja O'Regan kärkikaksikkona yhteenlasketuissa plussissa ei yllätä yhtään, he olivat kärkihevoset hyökkäyksessä. Keskiarvoplussat iltaa kohden olivat myös hyvällä tasolla eikä ohipelejä tullut liikaa
- Maalivahdit onnistuivat kauttaaltaan hyvin. Oletin, että Thompsonin ja Danskin keskiarvot olisivat eronneet vähän enemmän. Nyt Thompson oli vain noin +0,08 plussan verran parempi per peli
- Puolustuksessa on tullut oltua ehkä hivenen liian ankara Murphylle, kun 27 pisteen mies oli vain kuusi pykälää plussalla, mutta toisaalta paljon pisteistä syntyi ylivoimalla vain siirtämällä kiekko siipeen ja omalla alueella hän oli ajoittain ongelmissa
- Pachal pelasi hyvän kauden ja sai palkinnoksi siitä hetkeksi kutsun Golden Knightsin tilataksiin. Farmissa pelejä kertyi vain 24 pienen vamman vuoksi, mutta kun hän pelasi, hän oli aina merkittävä palanen kumpaankin suuntaan
- Schuldt oli pettymys varakapteenina enkä ole yllättynyt, että hänen plussansa jäivät kovin vähäisiksi. Henkilökohtaisia virheitä sattui vain liikaa, yleensä 1-2 per peli, joista vastustaja rankaisi varsinkin alkukaudella
- Hayesin lukema +0,11 iltaa kohden on yllättävän pieni myös. Alkukaudesta annoin hänelle useasti plussaa, mutta kieltämättä loppukausi oli vähän hiljaisempi ja otteet tasaantuivat kuuman alun jälkeen
- Krebs, Quinney ja Brown pelasivat kovin vähän, mutta kun he olivat mukana, suorittaminen oli aina vahvaa. Glassinkin lukema +0,43 per peli on ihan jees
- Kallionkielelle on puolestaan tullut oltua ehkä turhan suopea, mutta se ei poista sitä, että kyllä hän hyvin pelasi nelosvitjassa niissä peleissä, joissa hän pääsi mukaan. Peli-ilme oli aina energinen ja pelaaminen kiekottomana inhottavaa vastustajan kannalta, koska Kallionkielen mailahäirintä on ihan mallikasta. Kaupan päälle syntyi kaksi maalia, joka on hyvä saavutus hänen peliajoillaan
- Duke oli positiivinen yllätys. Vaikka taas hänen kautensa oli rikkonainen, kun alkukaudesta tuli vamma, joka piti hänet pitkään sivussa, hän suoritti vahvasti silloin, kun oli kunnossa. Liike oli hyvää ja hän ampui hanakasti. Kamppailupelaaminenkin oli jämäkkää
- Elvenesin runkosarja oli mukiinmenevä, josta kertoo lukema +0,43 per peli. Ajoittain hän oli dominoiva, mutta sekaan mahtui myös pelejä, kun hän oli melko pimennossa. Keskiketjuista Cotter, Dorofeyev, Jurco ja Rondbjerg pelasivat aika tasaiset sesongit
- Jonesin ja Leschyshynin lukemat ovat yllättävän alhaiset. Jones varsinkin oli kuumassa vireessä kauden keskivaiheilla, mutta se silti kantanut parempaan kuin lukemaan +0,18. Leschyshyn esiintyi ainoana kaikissa peleissä, mutta omissakin soi aika paljon hänen ollessaan jäällä, joten ehkäpä siksi plussia ei tullut enempää
- Goulbourne ja try-outilla käynyt Hammond jäivät miinuksille. Sanotaanko näin, että en ole yllättynyt. Tokkopa Goulbourne enää jatkaa tässä organisaatiossa, kun nelosketjuun on jo tyrkyllä ihan tarpeeksi omia varauksia. Loewenille sen sijaan voipi olla käyttöä rotaatiossa

Plussat ja miinukset pudotuspelit 2021

O'Regan 5gp +++ = +3
Marushev 5gp +++ = +3
Glass 2gp ++ = +2
Elvenes 3gp ++ = +2
Sikura 3gp ++ = +2
Jurco 4gp ++ = +2
Rondbjerg 5gp ++ = +2
Dorofeyev 5gp ++ = +2
Kallionkieli 1gp + = +1
Jones 5gp + = +1
Leschyshyn 5gp + = +1
Cotter 4gp + = +1
Dugan 5gp + = +1
Quinney 3gp + = +1
Duke 4gp = +0

Miromanov 5gp +++ = +3
Pachal 5gp ++ = +2
Korczak 5gp ++ = +2
Hayes 5gp +-+ = +1
Schuldt 5gp + = +1
Ahac 1gp = +0
Dahlström 2gp = +0
Murphy 3gp = +0

Thompson 5gp ++- = +1

Plussat per ottelu -tilasto


Glass +1,00
Kallionkieli +1,00
Elvenes +0,67
Sikura +0,67
O'Regan +0,60
Marushev +0,60
Miromanov +0,60
Jurco +0,50
Dorofeyev +0,40
Pachal +0,40
Korczak +0,40
Rondbjerg +0,40
Quinney +0,33
Cotter +0,25
Dugan +0,20
Leschyshyn +0,20
Jones +0,20
Thompson +0,20
Hayes +0,20
Schuldt +0,20
Murphy +0,00
Dahlström +0,00
Ahac +0,00
Duke +0,00

Sekalaisia huomioita:

- Pudotuspelien paras pistemies O'Regan keräsi ansaitusti eniten plussia venäläiskaksikon Marushev-Miromanov ohella, jotka puolestaan nostivat profiiliaan hienosti runkosarjasta, jossa eritoten Miromanov vielä haki itseään, mutta pudotuspeleissä hän oli paras puolustaja ja Marushev vakuutti puolestaan keskialueen riistoillaan fysiikkansa turvin
- Glass-Elvenes-Sikura kolmikko suoriutui ihan hyvin ottaen huomioon sen, että he eivät pelanneet kaikissa playoffpeleissä. Sikura keräsi viisi pinnaa kolmeen peliin ja Glass kolme syöttöä kahteen peliin
- Thompsonilta ei nähty samanlaista magiaa kuin runkosarjassa. Hyviä pelejä oli kaksi ja huonoja yksi. Miinuksen hän sai ratkaisevasta kolmospelistä Condorsia vastaan, kun muutama maali oli otettavissa
- Dorofeyev ja Rondbjerg iskivät kumpikin kaksi maalia viiteen peliin ja olivat ns. syvyyspelaajista tai keskiketjujen yksilöistä ne etevimmät taustatuen tuojat Marushevin ohella. Duganille sen sijaan annoin vain yhden plussan 3+1 tehoista huolimatta
- Kallionkieli oli pirteä ainokaisessa playoffesiintymisessään ja olisi ansainnut pelata jonkun toisenkin pelin. Lupaavaa ensi kautta ajatellen on ainakin se, että hän pääsi rosteriin ennen Primeauta, Loewenia ja kumppaneita, joten Viveiros on pitänyt ensinäkemästään
- Rightin puolen puolustajat kaikkinensa loistivat, kun Miromanovin takana Pachal ja Korczak pelasivat hyvät pudotuspelit kahteen suuntaan. He ampuivat ahkerasti viivasti ja olivat omissa kohtuullisen luotettavia. Murphya vaivasi muistaakseni pieni loukkaantuminen ja siksi hän jätti pari peliä väliin, mutta se ei näkynyt, kun Miromanov tuurasi häntä ylivoimalla mainiosti ja tasaviisikoin Murphy ei runkosarjassakaan ollut mikään korvaamaton pelaaja. Pachal keräsi Miromanovin tavoin 0+2 tehot, mutta teholukema oli peräti +7, joka oli joukkueen paras ennen O'Regania (+6)
- Schuldt onnistui jättämään runkosarjassa nähdyt henkilökohtaiset virheet pois, mutta häneltä sopisi odottaa vielä enemmän tukea hyökkäyssuuntaan tehojen valossa
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Viimeinen viestini tähän kausiketjuun käsittelee Silver Knightsin pelaajia. Historiallisen debyyttikauden kunniaksi heistäkin on tehtävä lyhyet pelaaja-arviot.

Henderson Silver Knightsin pelaaja-arviot 2020-2021

Kokoonpanossa käyneitä pelaajia oli kaikkiaan 37, joten en rupea erikseen kirjoittamaan ylös heidän täydellisiä tilastorivejään, koska ne voi käydä tarkistamassa oheisestä linkistä, mutta runkosarjatilastot ovat kuitenkin esillä: TheAHL.com | The American Hockey League

Runkosarjan ja pudotuspelien plussat ja miinukset taulukoituna otteluittain löytyvät puolestaan sekä ylemmästä viestistä että tästä linkistä.

Maalivahdit (4)

Logan Thompson 23gp 16-6-1, GAA 1.96 94,3%

- Thompson valittiin kahdesti kuukauden maalivahdiksi ja lisäksi kauden päätteeksi myös sarjan parhaaksi maalivahdiksi. Jälkimmäisen tunnustuksen aiemmat voittajat ovat Kähkönen, Nedeljkovic, Sparks, Grosenick, Budaj, Murray ja Allen, joten se lupaa hyvää Thompsonin NHL-tulevaisuudelle. Hän oli myös tulokkaiden ja Tyynenmeren divisioonan tähdistökentällisessä. Eritoten alkukaudella Thompson oli usein suurin syy, miksi Silver Knights voitti pelejä ja sai samanlaisen lentävän startin kuin Golden Knights aikoinaan. Runkosarjan edetessä numerot hitusen tasoittuivat, mutta silti GAA pysyi alle kahden ja torjuntaprosentti oli hulppeasti yli 94%. Hänen tavaramerkkitorjuntojaan olivat fleurymaiset takatolppaliu'ut poikittaissyöttöihin. Pudotuspeleissä Thompson ei ollut enää yhtä maaginen ja muun muassa ratkaisevassa kolmospelissä Condorsia vastaan hän päästi kriittisellä hetkellä pari helpohkoa maalia tai ainakin torjuttavissa olevaa laukausta eikä pienten marginaalien pelissä olisi ollut varaa sellaiseen. Huima kausi kuitenkin teki Thompsonista organisaation kolmosvahdin ohi Danskin ja hän oli ehkäpä loppupeleissä joukkueen tärkein pelaaja. Palkintona oli myös NHL-debyytti Minnesotassa maaliskuussa. Yhdeksässä minuutissa hän torjui 2/2 laukausta.

Arvosana 9,5

Oscar Dansk 11gp 6-3-0, GAA 2.99 90,2%

- Dansk vietti osan kaudesta tilataksissa ja muistaakseni joku vammakin hänellä oli, jonka takia pelimäärä AHL:ssä jäi vain 11 peliin, kun lisäksi Thompson pelasi niin maagisesti. Danskilta jäi mieleen parhaiten ne pari peliä, joissa hän tuntui ottavan kaiken kiinni ja otti torjuntoja jäässä pyörien. Olemus oli tutusti yhä melko rauhallinen ja Dansk peitti hyvin maalia, mutta silti joissakin peleissä taso ei ollut niin rautainen kuin aiemmin ja ailahtelevaisuutta tuntui olevan otteissa viime kausia enemmän. Ura jatkuu tänään julkistetun tiedon mukaan Spartak Moskovassa, koska Vegasissa hän pelasi vain kaksi NHL-peliä kolmen viime kauden aikana eikä sitä tilaisuutta ensi kaudellakaan olisi ollut tulossa Fleuryn ja Lehnerin takana, joten nyt on aika lähteä rahastamaan KHL:ään:




Arvosana: 8

Jiri Patera 7gp 2-4-0, GAA 3.54, 88,8%

- Pateran alkukausi kului tsekeissä ja kun AHL alkoi, hän palasi Pohjois-Amerikkaan. Jokin pieni vamma piti hänet sivussa kauden alussa ja sen jälkeen hän availi aika monessa pelissä luukkua Thompsonille, kun Dansk oli ylhäällä ja Ferguson pelasi ECHL:ssä. Niinpä Pateralla oli aika epäkiitollinen tehtävä pelata harvoin ja pyrkiä suoriutumaan thompsonmaisella tasolla. Hän ei siihen läheskään pystynyt ja oli aika selvästi huonoin neljästä tällä kaudella pelanneesta veskarista. Reboundkontrolli oli heikointa ja maalin peitto vähäisintä. Jokaisella osa-alueella on rutkasti hiottavaa, mutta tärkeimpänä olemus maalilla pitää saada vähemmän heiluvaksi.

Arvosana: 6,5

Dylan Ferguson 1gp 1-0-0, GAA 0.00 100,0%

- Valtaosa kaudesta kului ECHL:ssä, jossa Ferguson pelasi 11 peliä Fort Wayne Kometsissa GAA-lukemalla 1.96 ja torjuntaprosentilla 92%. Ainoa AHL-startti tuli jo kauden alussa ensimmäisellä vierasretkellä Bakersfieldissä, jossa Ferguson laittoi luukut kiinni pelaten nollapelin. Pidin hänestä jo viime kaudella muutamassa AHL-pelissä ja sama meno jatkui nyt tällä kaudella ainoassa esiintymisessä. Ferguson on todella rauhallinen ja tasapaino luistimien päällä on ihanteellinen. Paketti pysyy kasassa ja reboundkontrolli on kuosissa. Hän liukuu maalillaan todella sulavasti tolpalta toiselle ja vastaantulot ovat oikea-aikaisia, jolloin kulmat jäävät peittoon. Danskin lähtiessä Fergusonin pitäisi olla lähtökohtaisesti selkeä kakkosvahti Thompsonin takana ensi kaudella.

Arvosana: 9

Puolustajat (13)

Ryan Murphy 37gp 5+22=27, +4

- Kaiketi sitten loppupeleissä se kauden ykköspuolustaja. Murphy saapui KHL:stä takaisin Pohjois-Amerikkaan ja operoi läpi kauden vankasti ylivoimilla viivassa jakaen kiekkoa siipiin takakolmiossa ja keräten siten melko paljon syöttöpisteitä. Liike oli parhaimmillaan erittäinkin lennokasta ja viivatanssiakin nähtiin ajoittain, mutta vastapainona oli myös aika keskinkertaisia iltapuhteita ja omalla alueella Murphy oli ajoittain heikohko, joten sanotaanko näin, että ei häntä ihan hirveän iso kaipuu tule, jos ja kun matka jatkuu muualle, kun iso osa pisteistä oli tosiaan noita YV-pisteitä (1+13). Playoffeissa häneltä jäi pari väliä väliin vammojen takia.

Arvosana: 8,5

Jimmy Schuldt 36gp 6+8=14, +6

- Varakapteeni oli alakerran suurimpia pettymyksiä. Runkosarjassa hänelle sattui melkein joka pelissä 1-2 henkilökohtaista virhettä ja joka toisessa pelissä tuntui siltä, että vastustaja myös rankoi noista virheistä. Plussaa voi antaa toki siitä, että pudotuspeleissä Schuldt keräsi itsensä ja pelasi jämäkästi eikä hölmöillyt vastaavasti omissa, mutta noiden virheiden takia hänellä on kyllä kovin pitkä matka NHL:ään. Lyöntilaukaus on painava ja kuusi maalia on kohtalaisen hyvä määrä, mutta jotenkin hieman enemmän hänellä olisi ollut varaa loistaa ylöspäin. Puolustajaparit vaihtoivat aika paljon vierellä, kun kausi alkoi Bischoffin vierellä ja sen jälkeen sitten ruletti pyöräytti viereen milloin McLaughlinia, Pachalia tai Korczakia.

Arvosana: 7,5

Carl Dahlström 17gp 1+9=10, +13

- Jetsistä saapunut Dahlström pelasi alkukaudella suurimman osan peleistään, kunnes sitten hänelle tuli muistaakseni joku vamma ja sitten osa kaudesta meni myös ylhäällä Golden Knightsin tilataksissa, joten ottelumäärä jäi lopulta 17 peliin. Niissä hän esiintyi vaihtelevasti. Schuldtin tavoin Dahlströmille sattui ajoittain aika hassuja henkilökohtaisia virheitä ja takaperin luistellessaan 1v1-puolustamisessa hän oli välillä helisemässä. Toisaalta sitten hän oli hyökkäyssuuntaan tasakentin ehkä jopa paras puolustaja. Pudotuspeleissäkin ottelumäärä jäi vain kahteen. Dahlström oli ajoittain sellainen johtava puolustaja kuin tuolla kokemuksella piti olla ykkösparissa Murphyn kanssa, mutta nuo virheet pitäisi saada karsittua, jos hän haluaa vielä pelata NHL:ssä ja luistelusta pitää saada kulmikkuutta hiottua pois. Schuldtin tavoin myös AV-pelaaminen olisi voinut olla parempaa, koska aika paljon omissa kolisi alivoimalla eikä Silver Knightsin AV-pelaaminen toiminut missään vaiheessa kautta.

Arvosana: 8

Brayden Pachal 24gp 2+5=7, +6

- Terrierimäinen Pachal oli hyvä. Hän pelasi 5v5-pelin lisäksi alivoimaa aika paljon, mutta ehkä pienen miinuksen voi antaa siitä, että blokkilinjalla oleminen ei aina onnistunut. Hyökkäysalueella Pachal loisti pinchauksillaan, jotka olivat usein erittäin oikea-aikaisia ja paine jäi siten vastustajan alueelle. Onnistuneesta pinchauksesta syntyi muun muassa seurahistorian ensimmäinen pudotuspelimaali, kun Pachal käänsi laidasta kiekon maalille ja sieltä ohjattiin kiekko verkkoon. Lisäksi Pachal antoi joitakin näyttäviä pystysyöttöjä sinisen päälle eli avauspelaaminen luonnistui hyvin.

Arvosana: 8+

Zack Hayes 35gp 2+5=7, +18

- Tulevaisuuden McNabbin korvaaja ja leftin puolen versio Whitecloudista voitti sisäisen tehotilaston lukemalla +18. Junioriajoista lähtien hän on loistanut tuossa tilastossa ja sama jatkui nyt aikuisissa ensimmäisellä sesongilla. Eritoten alkukaudella hän oli hyvä ja keräsi jatkuvasti plussia saaden palkintona NHL-sopimuksen. Loppukaudesta otteet tasaantuivat ja pieniä virheitäkin alkoi tulla eikä hän ollut enää niin jäätävän hyvä alivoimalla ja omalla alueella kuin vielä alkukaudesta, mutta kokonaisuus oli silti vahvasti plussalla. Ikää on 21 vuotta, joten Hayes ehtii vielä marinoitua AHL:ssä 1-2 kautta, kunnes on aika ottaa paikka pelaavasta kuusikosta, kun Martinez ja McNabb esimerkiksi tekevät tilaa. Hayes on Whitecloudin tapaan rauhallinen kiekollisena ja siirtää sitä varmasti omille. Hän myös puolustaa hyvin 1v1-tilanteita ja voittaa kaksinkamppailuita laitojen lähellä.

Arvosana: 8,5

Jake McLaughlin 28gp 2+1=3, +2

- McLaughlin oli Hayesin tapaan yksi vapaiden agenttien signauksista päättyneelle kaudelle, muttei onnistunut läheskään yhtä hyvin. Ikää on jo 25 vuotta, joten kovin kirkasta tulevaisuutta ei voi ennustaa. Hän pelasi valtaosan kaudesta kolmosparissa keskinkertaista jääkiekkoa ollen kaikilla osa-alueella pykälän heikompi versio Hayesista. Alivoimavastuuta tuli vaihtelevasti. Periaatteessa McLaughlinilla on ihan hyvät ensimmäiset potkut, mutta kamppailuvoimaa ei ole riittävästi ja kiekollisena luovuus uupuu. Siirtokiekkoja ränniä pitkin eteenpäin hän osaa laittaa sentään melko hyvällä varmuudella. Yleispuolustaja, joka ei olisi suuri menetys, jos jatkosopimusta ei tule.

Arvosana: 7

Jake Bischoff 7gp 1+1=2, +2

- Bischoff loukkaantui alkukaudesta kauden toisessa pelissä ja oli kuukauden sivussa. Hän palasi maaliskuun lopussa ja ehti pelata viidessä pelissä, kunnes tuli uusi vamma ja sesonki oli ohi. Mitään uutta Bischoff ei tarjoillut, vaan puolusti jämäkästi ja liikutti kiekkoa yksinkertaisesti. Yhden komean maalin rannarilla oikeasta laidasta hän ehti tehdä helmikuussa seurahistorian ensimmäisessä ottelussa.

Arvosana: 7,5

Kaeden Korczak 11gp 0+2=2, +9

- Korczak pelasi U20-hopean jälkeen Hendersonissa muutamia pelejä, kunnes hänen piti palata WHL:ään, mutta hän ehti sieltä takaisin vielä runkosarjan loppupuolelle pelaamaan muutamia pelejä. Otteet paranivat oikeastaan peli peliltä ja pudotuspeleissä hän alkoi ottaa roolia jo hyökkäysalueellakin toimittaen ahkerasti kiekkoja maalille, kun ensimmäiset pelit menivät enemmän varmistellen. Yhden maalinkin hän onnistui tekemään ja se oli sitäkin merkittävämpi, koska se syntyi viimeisessä playoffpelissä Condorsia vastaan tasoittaen ottelun 2-2:een Elvenesin viivajätöstä. Tehotilasto oli Hayesin tapaan vakuuttava (+9), kun ottaa huomioon pelimäärän. Ensi kaudella haluan nähdä Hayesin ja Korczakin samassa puolustajaparissa, koska he voivat olla uusi Hague-Whitecloud kaksikko. Tälläkin kaudella he toki jo pelasivat välillä yhdessä. Korczakhan pitää itseään puolustajana, joka tykkää pimentää vastustajan parhaat pelaajat. Sanotaanko näin, että ihan vielä en nähnyt häneltä sellaista jämäkkyyttä omalla alueella kuin junioripeleissä, mutta aihio on hyvä.

Arvosana: 8+

Layton Ahac 13gp 0+2=2, +2

- Ahac tuli juniorikautensa päättymisen jälkeen AHL:ään ottamaan tuntumaa ensi kautta varten. Hän ei alussa pelannut kuin satunnaisesti kolmosparissa, mutta kieltämättä otteet paranivat ilta illalta ja ihan ansaitusti hän syrjäytti esimerkiksi toisen nuoren yksilön Diliberatoren kolmosparista, koska Ahac otti isompaa roolia peli peliltä ja vakuutti kamppailupelaamisellaan. Lisäksi hän sai kiekkoja hyvin maalille siniviivasta ja luistelukin oli riittävän sulavaa, vaikkakin vähän kankeaa ajoittain.

Arvosana: 7,5

Peter DiLiberatore 13gp 0+2=2, +2

- DiLiberatorelta odotin enemmän. Terrierimäisyyttä ja ehtymätöntä luistelumoottoria ei nähty oikeastaan ollenkaan. Hän oli loppupeleissä aika vaisu ja keskinkertainen luistelijakin eikä hyökkäysalueella hän saanut oikein mitään kuin muutamissa peleissä, joissa hän sentään alkoi enemmän ampumaan maalille eikä vain siirtämään vastuuta. Näytöt olivat lopulta Viveiroksen mielestä niin mitäänsanomattomat, että Ahac syrjäytti Peterin rosterista ja pudotuspelitkin Diliberatore katsoi siksi katsomosta, kun puolestaan Ahac sai yhden playoffpelin tililleen.

Arvosana: 7

Connor Corcoran 2gp 0+0=0, +0

- Yksi pettymyksistä, vastuuta tuli enemmän ECHL:ssä (4gp 0+3), kun näytöt AHL:ssä eivät riittäneet Viveirokselle ja kumppaneille. Toki hän kärsi pienestä vammastakin alkukaudella, jonka takia pelimäärä jäi vähiin, mutta luistelu oli kulmikasta ja avauspelaaminen lähinnä siirtokiekkoja laitaa pitkin eteenpäin. Odotin edeltävän OHL-kauden perusteella vankempaa kahden suunnan pelaamista ja aktiivisuutta hyökkäyssiniviivalla, mutta sitä ei nähty.

Arvosana: 7

Tariq Hammond 4gp 0+0=0, +0

- Hammond oli hätävärväys pakistoon, kun loukkaantumisia tuli kauden keskivaiheilla. 27-vuotias leftin puolustaja hääri kolmosparissa vailla erikoistilannevastuuta harvoissa esiintymisissään eikä hän tietenkään ole täysin keskinkertaisena tapauksena jatkamassa organisaatiossa. Yleispuolustaja, jolle oikea sarjataso on joku muu kuin AHL.

Arvosana: 6,5

Daniil Miromanov 6gp 0+0=0, +1

- Miromanov saapui kevääksi tutustumaan ensi kauden organisaatioonsa, kun kausi Venäjällä oli ohi. Ensi kaudeksi hänestä kaavaillaan ykköspuolustajaa Murphyn paikalle ja aika samanlaisilla 0,5 pistettä per peli -tilastoillahan Miromanov saapui jo nyt kevääksi Las Vegasiin. Runkosarjassa hän ei vielä esittänyt mitään muuta kuin todella painavia syöttöjä omien lapaan, mutta playoffeissa hän oli ylivoimaisesti paras puolustaja, vaikka tehoja syntyi vain 0+2 viidessä pelissä, mutta hän jatkuvasti tuki hyökkäyksiä ja tuurasi Murphya ykkösylivoiman takakolmiossa. Liike oli uskomattoman lennokasta ja Miromanov pystyi myös itse tuomaan kiekon yli keskialueen pujotellen. En malta odottaa hänen näyttöjään ensi kaudella, koska lyhyen sopeutumisjakson hän oli kerrassaan erinomainen.

Arvosana: 8,5
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Hyökkääjät (20)

Danny O'Regan 37gp 16+21=37, +16

- O'Regan oli paras pistemies niin runkosarjassa kuin pudotuspeleissä. Välillä hän pelasi laidassa, mutta suurin osa kaudesta meni kuitenkin keskikaistalla nimellisessä kakkosvitjassa. Sikura oli hänen tärkein tutkaparinsa, mutta toinen laituri vaihtui aika usein. Muun muassa kaikki junnulupaukset Krebs, Dorofeyev ja Elvenes piipahtivat toisessa laidassa. Ylivoimalla O'Regan operoi kauden alussa paljon oikeassa siivessä, mutta loppukaudesta enimmäkseen slotissa, kun Dugan oli vasemmalla ja Sikura oikealla samassa yv-viisikossa. Maalipaikoille O'Regan hakeutui illasta toiseen hyvin, koska hän pystyi omalla taidollaan luomaan itselleen vetopaikkoja nopeudellaan ja mailataituruudellaan tehden yhden hattutempunkin huhtikuussa Gullsia vastaan, mutta hän myös osasi löytää eritoten toisista aalloista nousevia puolustajista tarjoillen näille vetopaikkoja ja keräten siten syöttöpisteitä. Kaikkinensa O'Regan oli varmaankin paras hyökkääjä ollen AHL:n pörssikakkonen Gullsin Poturalskin jälkeen. Kolmen pisteen iltoja oli neljä kappaletta runkosarjassa.

Arvosana: 9,5

Jack Dugan 37gp 10+23=33, +3

- Duganiin oli ilo tutustua ensi kertaa tarkemmin nyt, kun hän saapui NCAA:sta AHL:ään. Pidin kyllä näkemästäni hyvin paljon. Hänestä huokuu köyhän miehen stonemaisuus. Pelityyliltään hän on samanlainen right, joka rakentaa paikkoja muille ollen itse keskinkertainen luistelija. Yhtäläisyytenä on myös se, että Dugan ei jätä takakarvausta kesken, vaan kutittelee käsille ahkerasti. Olemus ja raamit ovat myös aika samanlaiset. Tunnettakin häneltä löytyy, koska alkukaudella hän oli yhden pelin sivussa kurinpidollisista syistä purnattuaan liiaksi tuomareille ensimmäisissä peleissä ja saaden hölmöjä jäähyjä. Dugan loisti eritoten ylivoimalla vasemmassa siivessä saaden levityksiä Murphylta laitaan. Sieltä hän jakoi muutamia namupasseja AV-neliön halki takatolpalle Jurcolle tai maalin eteen kauden keskivaiheilla Jonesille. Tuo Murphy-Dugan-Jones kolmikon yhteistyö toimi tosiaan runkosarjan puolivälissä erinomaisesti. Dugan oli AHL:n tulokkaiden pörssissä lopulta kakkonen 33 tehopisteellä Riley Damianin jälkeen. Syöttöpörssissä sijoitus oli niin ikään toinen. Pudotuspeleissä hän iski kolme maalia viiteen peliin näyttäen sen, että hän taitaa myös maalinteon, vaikka laukaus onkin vähän pehmeä vielä ajoittain, mutta ainakaan hän ei emmi ampua one-timereita, jos paikka on.

Arvosana: 9+

Lucas Elvenes 37gp 6+18=24, -4

- Elvenes ei pystynyt toistamaan 48 pisteen kautta. Toki pelejä oli paljon vähemmän, mutta ylipäätään tuntui vähän siltä, että hän polki paikoillaan tämän kauden eikä ottanut harppauksia kohti NHL-uraa. Otteet olivat ailahtelevaisia. Välillä hän oli tutun maaginen kiekollisena ja pysyi kiinni kiekossa hyökkäysalueella taitavasti sitä suojaten, mutta sekaan mahtui myös pelejä, joissa Elvenes oli todella pimennossa. Wolvesissa viime kaudella hän oli ylivoimalla hyvä operoidessaan oikeasta siivestä, mutta tällä kaudella hänelle ei oikein löytynyt luontevaa ylivoimaroolia, vaan välillä hän oli siivessä ja välillä syvyydessä ja ennen kaikkea miehet ympärillä vaihtuivat aika ahkeraan myös tasaviisikoin, joten kenenkään kanssa hän ei kemiaa päässyt pahemmin luomaan. Lisäksi osa kaudesta meni nimellisessä kolmosketjussa cottereiden, leschyshynneiden, jonesien ja kumppanien kanssa. Glassin kanssa yhteispeli toimi minusta parhaiten, mutta Codyhan ei pahemmin farmissa pelannut.

Arvosana: 8+

Dylan Sikura 30gp 11+11=22, +10

- O'Reganin tutkapari, joka niin ikään saapui muualta täksi kaudeksi hopearitareihin. Sikuralta jäivät mieleen loistavat rannelaukaukset b-pisteiden välistä oikeaan yläkulmaan läpi ruuhkan. Noita nähtiin kauden aikana useita, kun hän kiersi siniviivan kautta hakemaan vapaata jäätä ja laukoi sitten kohtalaisen kaukaa kiekon verkkoon ohi blokin, mutta samalla on sanottava, että hän antoi hyökkäysalueella myös hyviä poikkisyöttöjä keräten siten joitakin syöttöpisteitä. Liike oli sulavaa ja sekin edesauttoi noiden omien laukaisupaikkojen luontia. Palkintona otteista oli kuusi NHL-peliä runkosarjassa ja yksi poffeissakin, joten siksi farmissa hän ei ihan kaikkia pelejä pelannut, mutta valtaosan kuitenkin.

Arvosana: 9+

Gage Quinney 19gp 10+7=17, +10

- Quinney pelasi viime kaudella kolme NHL-peliä, mutta tällä kaudella NHL-pelejä ei tullut, kun vammat sotkivat läpimurtoa NHL:ään ja farmissakin hän sai pelituntumaa siksi vain 50%:ssa peleistä. "Harvat" pelinsä hän kuitenkin pelasi ihan mallikkaasti keskikaistalla ollen kärkiketjuissa tehokas. Quinneylta jäi mieleen laadukas kahden suunnan pelaaminen, koska hän oli ajoittain jopa ylivertainen kamppailutilanteissa. Fysiikka on priimaa tälle tasolle. Ylivoimalla hän oli usein oikeassa siivessä ampujan paikalla. Maaleistaan kolme Quinney teki silti alivoimalla ollen niiden erikoismies, koska transitioista hän muutamaan otteeseen leikkasi keskelle ja ampui puolustajan jaloista kiekon ranteella maalin kattoon soolon päätteeksi.

Arvosana: 9

Ben Jones 38gp 7+9=16, +2

- Jones aloitti kauden nelossentterinä, kun edeltävällä kaudella hän ei mahtunut aina edes pelaavaan kokoonpanoon, vaan haki vauhtia ECHL:stäkin. Tällä kaudella niin ei tarvinnut tehdä, vaan hän tuurasi välillä laiturinakin ylemmissä kentissä ja sai AV-vastuuta tasaisesti köyhän miehen barkovina. Jonesin paras jakso osui kauden keskivaiheille, kun hän ylivoimalla mätti maaleja maalin edestä Duganin passeista. Maalineduspelaamisesta tulee siis plussaa Jonesille. Olemus on hujoppimainen, mutta luistelussa oli silti ihan eri tavalla tasapainoa ja kiihtyvyyttä kuin viime kaudella, joten eteenpäin on menty. Hän oli kaikkinensa ihan OK yleispelaaja alemmissa ketjuissa. Tehopisteitäkin syntyi eniten noista alempien ketjujen raatajista tuon kuuman YV-jakson ansiosta.

Arvosana: 8+

Paul Cotter 38gp 5+11=16, +9

- Cotter teki maaleistaan puolet leikkaamalla vasemmasta laidasta slottiin ja ampuen puolustajan jaloista kiekon ohi veskarin. Noita voimahyökkääjämäisiä liikkeitä näkisi mielellään lisää. Ylivoimalla Cotter ampui aika pitkälti maalin edessä kauden alusta alkaen. Välillä YV-vastuu oli vähän pienempää, mutta kyllä sitä kuitenkin aika tasaisesti tuli. Tasaviisikoin hän pelasi parhaat pelinsä, kun ketjutovereina olivat maaliskuussa kaudenkeskivaiheilla Quinney ja Dugan, jolloin tuo ketju dominoi useammassa pelissä hyökkäysalueella ja Cotter teki pisteitä kuudesta pelistä viidessä. Leschyshynin ja Rondbjergin kanssa Cotter pelasi muutoin aika paljon ja Jonesin kanssa alivoimalla.

Arvosana: 8+

Pavel Dorofeyev 24gp 9+4=13, +10

- Dorofeyevin sisääntulo Pohjois-Amerikkaan yllätti positiivisesti vaisujen KHL-näyttöjen jälkeen. Hänet istutettiin O'Reganin ja Sikuran viereen ensimmäisissä peleissään ja se tuotti tulosta, kun Dorofeyevin ensimmäinen AHL-osuma oli näyttävä pujottelu keskialueelta hyökkäysalueelle ja ujutus ohi maalivahdin. Dorofeyev teki muitakin kauniita maaleja ratkaisten muun muassa seurahistorian ensimmäisen rankkarikisan San Josessa forsberg-harhautuksellaan. Hän oli myös maalin edessä vahva tehden sieltä useita osumia. Loppukaudesta ja pudotuspeleissä hän pelasi venäläisveli Marushevin laituriparina ja sentterinä hääri Leschyshyn. Marushevin kanssa hän löysi hyvän yhteyden pudotuspeleissä ja tuo kaksikko värkkäsi pari maalia jatkopeleissäkin. Dorofeyevin liikekään ei ollut niin flegmaattista tai ainakaan pienessä kaukalossa se ei tuottanut ongelmia.

Arvosana: 9-

Jonas Rondbjerg 38gp 6+7=13, +9

- Ehjä kausi oli tanskalaiselle tärkeä, koska viime kausi jäi kokonaan väliin ylävartalovamman takia. Hän pelasi paljon alivoimaa Leschyshynin parina. Mieleen jäi myös hyvä rannelaukaus, jonka Rondbjerg nasautti pari kertaa terävästi yläriman alle, mutta enemmänkin tuota asetta olisi voinut käyttää. Ronbjerg paransi minusta peliään kauden edetessä päästessään pelituntumaan kiinni ja nosekmainen tulevaisuus nelosketjussa on mahdollisuus NHL:ssä, koska Rondbjergilla on vahva maila, jolla hän tekee riistoja keskialueella ja omissa. Raamit takaavat myös perusluotettavan kamppailupelaamisen.

Arvosana: 8

Jake Leschyshyn 39gp 6+5=11, -7

- Ainoa pelaaja, joka pelasi kaikissa otteluissa pikkuritarien debyyttikaudella. Leschyshyn raatoi läpi kauden kolmossentterinä vaihtuvin ketjutoverein ja alivoimalla hän pelasi tosiaan usein Rondbjergin parina. Teholukema jäi joukkueen heikoimmaksi, joten ihan tyytyväinen Leschyshynin otteisiin ei voi olla silmätestinkään perusteella, mutta ei hän mikään hasardikaan ollut. Pieniä virheitä vain sattui silloin tällöin. Leschyshyn jäi historiaan myös ensimmäisen runkosarjamaalin tekijänä, kun hän ampui karvauksen päätteeksi kiekon vasemmasta laidasta maaliin nopealla laukauksella. Muutoin luovuus oli aika vähäistä hyökkäysalueella, mutta playoffeissa toki venäläisvitjan keskellä Leschyshyn näytti, että hän pystyy pysymään liikkeensä ja matalan painopisteensä ansiosta kiekossa vähintään kohtalaisesti hyökkäysalueella.

Arvosana: 8

Tomas Jurco 22gp 4+7=11, +8

- Jurco oli kyllä niin harmaa pelaaja kuin joku vain voi olla. Kaikki maalit syntyivät melkeinpä takatolppaputtauksista. Hän pelasi tasaisesti ilman loistoa kolmessa ylimmässä ketjussa vaihtuvin ketjutoverein. NHL-pelejä kertyi kahdeksan nelosvitjassa tehoin 0+1 ja niissäkin peleissä hän hoiti oman ruutunsa ilman suurempiä virheitä tai kohokohtia. Veteraanipelaajalta odotin jotenkin säkenöivämpää ja dynaamisempaa pelaamista kuin nyt nähtiin. Elvenesin tavoin välillä tuli pelejä, joissa Jurco oli hyökkäyssuuntaan aika pimennossa.

Arvosana: 8+

Cody Glass 14gp 4+6=10, +4

- Glass debytoi Silver Knightsissa samassa pelissä kuin Kallionkieli maaliskuun viimeisenä päivänä Tucsonissa keräten heti 1+0 tehot. Hän sai farmipeleissään rutkasti peliaikaa pelaten niin ylivoimalla kuin alivoimallakin O'Reganin parina, jotta hän pysyi rytmissä kiinni, kun aika paljonhan HSK tosiaan pelasi alivoimalla kauden aikana jäähykurittomuuden takia. Ylivoimalla häneltä ei nähty mitään dominanssia kuten ehkä sopi odottaa NHL-kokemusten pohjalta, vaan hän operoi aika neutraalisti toisessa siivessä. Tasaviisikoin kuitenkin paine oli usein vastustajan päädyssä, kun Glass oli ketjuineen jäällä. Elvenesin kanssa kemia toimi ensimmäisissä peleissä. Pudotuspeleissä hän pelasi Sikuran ja Quinneyn kanssa joitakin pelejä keräten kolme syöttöpistettä kahdessa ottelussa. Runkosarjassa Glass tekaisi historiallisen debyyttikauden komeimman osuman juuri tuossa debyyttipelissään, kun hän yhden vastaiskun päätteeksi veivasi kiekon jalkojensa väliin ja ampui sitten rystyltä taka-alakulmaan tolpan kautta. Ylipäätään Glass ampui ahkerasti, mikä oli minusta positiivinen asia, kun syöttökoneena hänet on totuttu tuntemaan. AHL on nyt pelattu läpi ja seuraava askel on tehdä NHL-läpimurto:




Arvosana: 9+

Reid Duke 17gp 4+4=8, -1

- Jälleen kerran Duke ei pelannut täyttä kautta, kun aika pian runkosarjan alussa tuli vamma, joka piti hänet ainakin kuukauden sivussa. Sama ongelma on ollut jokaisella AHL-kaudella eli Duke ei vain pysy kasassa koko sesongia. Tällä kertaa kuitenkin hän esiintyi pirteästi niissä peleissä, joissa hän oli kunnossa. Hänen luistelunsa ja kiihdyttämisensä yllättivät positiivisesti ja hän ampui Glassin tapaan hanakasti suoraluistelusta rightin mailallaan oikeasta laidasta. Ylivoimalla Duke oli usein neliön keskellä ja teki siltä paikalta muistaakseni harjoituspeleissä kautta aikojen seurahistorian ensimmäisen virallisen maalin. Laiturina Duke oli oikein pätevä ilmestys TOP9:ssä ja olisi kyllä hauska nähdä, mihin hän pystyisi täysin terveenä. AHL:ään hän joka tapauksessa osoitti ainakin kuuluvansa.

Arvosana: 8+

Patrick Brown 9gp 3+5=8, +10

- Outo valinta seurahistorian ensimmäiseksi kapteeniksi, kun pelejä kertyi farmissa vaivaiset yhdeksän. Niissä hän teki oli ihan hyvä keräten kahdeksan tehopistettä ja teholukeman +10. Hän pelasi niin alivoimaa kuin ylivoimaa slotissa/syvyydessä. Osa kaudesta kului Golden Knightsin tilataksissa, mutta runkosarjapelejä tuli silti vain neljä. Pudotuspeleissä hän toki sitten murtautui pysyvämmin kokoonpanoon pelaten 12 ottelussa, joten osin siksikin peliaika AHL:ssä jäi kortille eikä hän sitä tietysti tarvinnutkaan, koska hänen tasonsa AHL:ssä oli jo tiedossa ja kokeneena veteraanina hän osasi huolehtia kunnostaan Golden Knightsin harjoituksissa. Harvoista AHL-peleistä jäi se kuva, että Brownille kyllä sattui pari kardinaalivirhettäkin, mutta toisaalta hän paikkasi sitten ne hyökkäyssuunnan annillaan kuitenkin lopulta, mutta täysin virheetöntä pelaaminen ei ollut.

Arvosana: 8,5

Peyton Krebs 5gp 1+4=5, +6

- Krebs ehti pelata viisi AHL-peliä U20-kisojen jälkeen ennen kuin hän Korczakin tavoin joutui palaamaan takaisin WHL:ään, mutta hän osoitti lyhyessä ajassa kuuluvansa tälle tasolle ilman muuta. Liike oli myrkkyä vastustajille ja Krebs pelasi hienoja seinäsyöttökombinaatioita ylittäen niiden avulla kiihtyen keskialueen. Alivoimavastuuta hän sai vasta viimeisissä peleissään, mutta ylivoimalla hän oli alusta asti mukana joko neliön keskellä tai päädyssä kuten junnuissakin. Ketjutovereina olivat sentterinä aina O'Regan ja toisessa laidassa joko Duke, Jurco tai Elvenes. Elvenesille Krebs alusti yhden tyhjän maalin takatolpalle taitavalla syötöllään halki maalinedustan. Tuo syöttö on nähtävissä viestin lopussa olevassa kohokohtavideossa. Debyytissään hän sai yhden syöttöpisteen lätyttäen 2v1-hyökkäyksen päätteeksi muistaakseni O'Reganille avopaikan oikealle maalin kulmalle. Seuraavassa pelissään hän mättikin sitten 1+2 tehot. Molemmissa peleissä vastustajana oli Ontario Reign. Koska otos oli kuitenkin niin pieni, arvosana on vain yhdeksän.

Arvosana: 9

Mason Primeau 10gp 0+3=3, +1

- Primeau ei ihan hirveästi vakuuttanut tultuaan kesken kauden hakemaan tuntumaa AHL:stä junnupelien loputtua. Hän oli hujoppimainen ja kankea sekä siksi usein myöhässä tilanteista. Hän aika paljon siirsi kiekkoa vain laitaa pitkin ylöspäin, mutta se tuotti syöttöpisteen Kallionkielen avausmaaliin. Laitojen lähellä ja ylipäätään kiekottomana hän ei ollut silti niin hyvä kuin noilla rajallisilla kiekollisilla taidoilla pitäisi olla, joten siksi vastuuta ei esimerkiksi pudotuspeleissä tullut enää, mutta kyllä hän voi jonesmaisen kehitysloikan yhdessä kesässä ottaa ja olla ensi kaudella alaketjuissa mahdollisesti kohtalaisen luotettava yleispelaaja.

Arvosana: 6,5

Marcus Kallionkieli 6gp 2+0=2, +0

- Organisaation ensimmäinen suomalaisvaraus oli niiden HIFK:n U20-pelien perusteella AHL:ssä parempi kuin osasin odottaa. Marcus loisti mailahäirinnällään ja luistelu näytti todella hyvältä ja raikkaalta. Sillä hän aiheutti ongelmia vastustajille ja sai katkoja aikana karvatessaan hyökkäysalueella. Debyytti tapahtui maaliskuun lopussa samassa pelissä kuin Glassilla, joten tuo oli ihan hauska historiallinen sattuma. Välillä Kallionkieli ja hänen nelosketjunsa juoksivat liikaa omissa kiekon perässä, mutta tehotilasto jäi silti lukemaan +0. Maaleja syntyi tosiaan kaksi. Ensimmäinen oli laukaus vasemmasta laidasta melko pienestä kulmasta siirtokiekon päätteeksi maalivahdin avustuksella. Toinen maali syntyi muistaakseni kotipelissä, kun hän tuli vaihdosta jäälle ensimmäiseen vaihtoonsa ja sai syötön kulmasta vasemmalle takatolpalle eikä Kallionkieli erehtynyt avopaikasta. Kaikkinensa Kallionkieli toi hyvää energiaa jäälle vähäisellä peliajallaan nelosketjussa ja sai siksi rotaatiomiehistä myös yhden pudotuspeliottelun tililleen, kun Viveiros piti näkemästään ja ensivaikutelma oli ilmeisen onnistunut. Se lupaa hyvää ensi kaudelle ja toivottavasti Kallionkieli vakiinnuttaa roolin nelosketjussa energiapelaajana. Matalalla painopisteellään hänestä voisi kuoriutua pihlströmmäinen pikakiituri ja koohottaja ja sillä mahdollisesti voi tehdä uran Pohjois-Amerikassa, kun jo nyt päättyneellä kaudella hän oli pari kertaa päästä maalaamaan terävien vastaiskujen ja voitettujen luistelukisojen päätteeksi.

Arvosana: 8

Tyrell Goulbourne 18gp 1+1=2, -6

- Kauden turhin pelaaja. Goulbourne pelasi nelosketjussa 18 ottelua saamatta mitään aikaan. Kun hän oli jäällä, stopit omalla alueella olivat vähissä ja ketju juoksi kiekon perässä. Kiekollisena anti oli nollatasoa. Kolmesti Goulbourne muistaakseni myllytti kauden aikana. Jatkosopimusta tuskin enää tulee, koska nuoremmat pelaajat ovat ajaneet 27-vuotiaan kanukin ohitse hierarkiassa ja Loewen hoitaa myllyttämiset tarvittaessa.

Arvosana: 6-

Maxim Marushev 7gp 0+1=1, -1

- Ensimmäisissä peleissään viime syksyn seiskakierroksen varaus ei näyttänyt kovin hyvältä, vaan hän oli flegmaattinen ja meni esimerkiksi liukuen tilanteisiin kulmissa, mutta hiljalleen hän sopeutui ympäristöön ja oli pudotuspeleissä yksi parhaista pelaajista tehoin 1+2=3 viidessä ottelussa. Hän pääsi väliin Dorofeyevin ja Leschyshynin kanssa oikeassa laidassa ja tuo ketju löysi hyvän kemian pelaten muun muassa ajoittain oikeinkin mallikkaita pitkiä hyökkäyksiä kiekossa pysyen, mutta parhaiten Marushevilta jäivät mieleen useat keskialueen kaksinkamppailut, jotka voittamalla hän loi monta 2v1-hyökkäystä ja niistä syntyi jokunen maalikin. Vääntövoima siis ihastutti ja kylki kylkeä vasten hän oli todella hyvä playoffeissa pystyen irrottamaan vastustajan kiekosta kropallaan. Odotan innolla, josko ensi kaudella saamme maistiaisia hänen kehutusta maalineduspelaamisestaan, jota ei vielä pahemmin nähty tällä kaudella. Jopa loistavat pudotuspelit nostavat arvosanan hyvän ja kiitettävän välimaastoon.

Arvosana: 8,5

Jermaine Loewen 22gp 0+1=1, -6

- Toinen heikko lenkki Goulbournen ohella kuten tehopisteet näyttävät. Loewenin ollessa jäällä toki silti satunnaisesti hänen vitjansa sai painopisteen siirrettyä toiseen päätyyn ja Loewen itsekin rouhi ihan kohtalaisesti laitojen lähellä Goulbourneen verrattuna. Siksi hän sai kaiketi sai jatkosopimuksenkin, kun joku tappelija oli kokoonpanorotaatiossa pidettävä. Loewenille kertyi jäähyminuutteja ylivoimaisesti eniten, 55. Hän pudotti hanskat 4-5 kertaa kauden aikana.

Arvosana: 6,5

Yhteenveto:

Thompson 9,5
O'Regan 9,5
Sikura 9+
Dugan 9+
Glass 9
Krebs 9
Quinney 9
Ferguson 9
Dorofeyev 9-
Murphy 8,5
Miromanov 8,5
Hayes 8,5
Brown 8,5
Marushev 8,5
Pachal 8+
Korczak 8+
Elvenes 8+
Jurco 8+
Duke 8+
Jones 8+
Cotter 8+
Rondbjerg 8
Leschyshyn 8
Kallionkieli 8
Dansk 8
Dahlström 8
Schuldt 7,5
Bischoff 7,5
Ahac 7,5
McLaughlin 7
DiLiberatore 7
Corcoran 7
Patera 6,5
Loewen 6,5
Primeau 6,5
Hammond 6,5
Goulbourne 6-

Oheisesta videosta voi vielä katsella muutamia kohokohtasuorituksia päättyneeltä jääkiekkokaudelta 2020-2021:


 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Ehkä typerä kysymys, mutta @Salming osaatko sanoa, miksi nuo NHL-näyttöpaikat hyökkäyksessä menivät Peyton Krebsille, Patrick Brownille ja Cody Glassille eikä esimerkiksi O'Reganille tai Duganille, vaikka arvosanasi heille ovat samantasoiset tai jopa paremmat?
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Ehkä typerä kysymys, mutta @Salming osaatko sanoa, miksi nuo NHL-näyttöpaikat hyökkäyksessä menivät Peyton Krebsille, Patrick Brownille ja Cody Glassille eikä esimerkiksi O'Reganille tai Duganille, vaikka arvosanasi heille ovat samantasoiset tai jopa paremmat?
Duganin kohdalla oli varmasti kyse siitä, että hänen annettiin rauhassa pelata kokonainen kausi aikuisten jääkiekkoa ja opetella erilaista vaatimustasoa junnupeleihin verrattuna. Vähän sama homma kuin siis viime kaudella Elvenesin kohdalla, joka takoi sen 48 pistettä farmissa, muttei saanut kutsua ylös parhaana pistemiehenä, koska pidemmän päälle kehitykselle oli hyvä asia olla yhdessä paikassa ja joukkueessa suurella vastuulla kuin pienellä peliajalla NHL:ssä. O'Regan puolestaan on jo 27-vuotias, joten hänelle sen näytönpaikan kyllä olisi voinut ihan hyvin antaa, mutta toisaalta tarve oli enemmänkin alaketjuissa nelossentterille tai kolmosketjun laiturille eivätkä nuo ole ne O'Reganin omimmat roolit, kun puolestaan Sikura on aika luonnollinen kolmosketjun laituri ja Brown nelossentteri. Glass ja Krebs puolestaan ovat ne kirkkaimmat lupaukset, joille annetaan herkemmin näyttöpaikkoja. Glass nyt oli jo viime kaudella osa NHL-miehistöä ja tämän kauden AHL-pelit olivat vain tuntuman hakemista ja itseluottamuksen kasvattamista, joten en hänen kohdallaan tuijottaisi liiaksi antamaani arvosanaa, koska se on vain noista AHL-peleistä ja otoskoon pienuuden takia en voinut antaa ysiä parempaa arvosanaa, vaikka pelillisesti hän oli O'Reganin ja kumppaneiden veroinen ilman muuta. Krebs puolestaan teki sen viisi pinnaa viiteen peliin AHL:ssä ennen paluuta WHL:ään ja kun hän palasi sieltä hyvässä vireessä, oli luonnollista antaa NHL-debyytti hänelle, koska hänkin oli jo todistanut pystyvänsä pelaamaan AHL:ssä erinomaisesti, mutta olihan hän lisäksi ennen kaikkea jo mukana kuplapudotuspeleissä joukkueen matkassa, joten DeBoer ja McCrimmon tiesivät, että Krebs on valmis astumaan isoihin valoihin liikkeensä ja kiekottoman pelaamisensa ansiosta, kun Dugan tarvitsee vielä kehitystä enemmän noilla osa-alueilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös