Mainos

Vegas Golden Knights (1.) – Edmonton Oilers (2.), Pacific 2.kierros

  • 23 009
  • 106

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Keskiviikkona mennään taas, kun Tyynenmeren divisioonan kärkijoukkueet Vegas Golden Knights ja Edmonton Oilers kohtaavat toisensa ensimmäistä kertaa pudotuspeleissä. Odotan tasaista sarjaa näiden kahden joukkueen välillä. Golden Knights selvitti Winnipeg Jetsin tieltään voitoin 4-1. Oilers puolestaan kaatoi Los Angeles Kingsin kuudessa ottelussa 4-2.

Runkosarjassa Vegas ja Edmonton kohtasivat neljä kertaa ja Oilers vei kohtaamisista kolme. Golden Knightsin ainoa voitto tuli 25.3. kun se kaatoi kotonaan Oilersin 4-3. Kaikki runkosarjakohtaamiset olivat tasaisia ja kolme ottelua päättyi maalin erolla. Ainoastaan viimeinen peli joka pelattiin Vegasissa maaliskuun lopulla oli runsasmaalisempi. Oilers vei ottelun 7-4.

Oilersin ja Golden Knightsin välisen toisen kierroksen ottelusarjan kaksi ensimmäistä peliä pelataan Vegasissa 3.5. ja 5.5. Edmontonissa pelattavien otteluiden päivämäärä on vielä avoinna.

Maalivahdit

Oilers kohtaa tutun miehen, sillä Vegasin maalilla pudotuspelien avauskierroksella torjui Laurent Brossoit. Brossoit oli todella hyvä ensimmäisen kierroksen peleissä ja hänen torjuntaprosenttinsa viidestä ottelusta on 91,5. Nyt on hänelläkin kuitenkin paljon kovempi haaste edessä kun pitäisi pysäyttää McDavid, Draisaitl ja muut Oilersin tehomiehet.

Stuart Skinnerillä avauskierros meni vähän huonommin tilastojen valossa. Kuudessa pelissä Skinnerin torjuntaprosentti oli 89,0 ja päästettyjen maalien keskiarvo 3,43 ottelua kohden. Jos Oilers mielii sarjasta jatkoon niin Skinnerin pitää parantaa peliään. Vegasin hyökkäys on aivan eri kaliiberia kuin Los Angelesilla.

Puolustajat

Evan Bouchard oli Kings-sarjassa Oilersin selkeästi paras puolustaja. Bouchard takoi kuuteen peliin 10 tehopistettä, viimeksi Oilers-pelaajista vastaavaan on kyennyt Paul Coffey. Bouchard on suurennuslasin alla myös tässä sarjassa ja hänen panoksensa tulee olemaan suuri. Darnell Nurselta odotan tasonnostoa, ei todellakaan vakuuttanut Kingsiä vastaan.

Vegasin puolustuksesta löytyy myös paljon kokemusta ja ykköspari Pietrangelo - Martinez on kumpikin Stanley Cup-voittajia aiemmista seuroistaan. Taustalta löytyy vielä Shea Theodoren ja Brayden McNabbin kaltaisia nimiä.

Hyökkääjät

Kings-sarjassa Oilersin suurin vahvuus oli hyökkäyspään leveys. Ratkaisijoita löytyi kaikista ketjuista ja Oilers pystyi iskemään laajalla rintamalla. Yksi pelaaja jolta odotan tasonnostoa on Ryan Nugent-Hopkins. Hänen olisi herättävä jos Oilers aikoo konferenssifinaaleihin tästä painella.

Vegas peluutti Jetsiä vastaan hyökkäysketjujaan tasaisessa järjestyksessä ja vastuuta oli jaettu laajasti. Golden Knights sai myös tärkeän lisän hyökkäykseensä kun Mark Stone palasi kokoonpanoon selkäleikkauksen jäljiltä. Vegasilla ei kuitenkaan ole samanlaista puolustuspään spesialistia kuten Danault Kingsissä. Se helpottanee ainakin Connor McDavidin urakkaa tässä sarjassa.

Erikoistilanteet

Oilersin ylivoimapeli toimi avauskierroksella 56,3 prosentin teholla mikä on uusi NHL-ennätys. Samanlaista menoa odotan myös Vegasia vastaan. Golden Knightsin alivoimapeli oli ensimmäisellä kierroksella kolmanneksi huonointa kaikista joukkueista. Tässä on ehdottomasti yksi ratkaisun avain tässä sarjassa. Vegas on kuitenkin yksi liigan kurinalaisimmista joukkueista ja ei kovin paljoa peleissä jäähypenkkiä kuluta.

Tasainen ja jännittävä sarja on luvassa. Paperilla Oilersin joukkue on nopeampi ja taitavampi, mutta pelit ratkaistaan kaukalossa. Oilers jatkoon voitoin 4-2.
 
Viimeksi muokattu:

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Mainitaan nyt vielä muutamia muita onnistujia Vegasilla ensimmäiseltä kierrokselta: Eichel, Stephenson ja Karlsson.

Alivoimapeli on Vegasilla ollut yleensä hyvissä kuoseissa, mutta jostain syystä nyt sitten ei napannut ensimmäisellä kierroksella tuo pelaaminen. Ylivoimapeli on sen sijaan surkeampaakin surkeampaa, ja tuo Edmontonin 56% tehoilu ylivoimalla kyllä huolestuttaa.

Luulenpa, että Brossoit saa seisoa päällään (tai kuka Vegasin maalilla sitten pidemmällä tähtäyksellä pelaakin), ja Skinner saa vuotaa kuin uppoava Titanic, jotta Vegasilla olisi tässä sarjassa jotain jakoja.

Erityisherätyskutsu Jonathan Marchessaultille, joka pelasi Winnipeg-sarjan kuin Teemu viimeisinä vuosinaan Ankkalinnassa (kiekonmenetys kiekonmenetyksen jälkeen).
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Näillä näkymin perjantain toinen peli oltaisiin siirtämässä lauantaille iltapäiväpeliksi. Edmontoniin sarja siirtyisi 8.5. Voi olla että tuo 10.5. peli joudutaan myös siirtämään, sillä Disturbedilla on tuolloin Rogers Placessa keikka.

E: ja samalla tulikin myös virallinen julkistus, että perjantain ottelu on siirretty lauantai-iltaan kello 19 itäistä aikaa eli Suomen aikaa kahdelta yöllä. 10.5. pelattava ottelu alkaa kello 22 itäistä aikaa eli Suomen aikaa aamuviideltä.


 
Viimeksi muokattu:

Abdel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers & Oulun Kärpät
Itselle tässä sarjassa mielenkiintoinen asetelma on tuo McDavid - Eichel vääntö. Muistelen, että tuolloin 2015 draftin aikoihin puhuttiin McDavidin tekevän urallaan enemmän pisteitä, kun taas Eichelin voittavan enemmän kannuja. Pisteiden kohtalo tiedetään, mutta voisin kuvitella Eichelin lähtevän aika kovalla motivaatiolla tähän sarjaan kannun kiilto silmissä.
 

Vogoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, NHL
Itselle tässä sarjassa mielenkiintoinen asetelma on tuo McDavid - Eichel vääntö. Muistelen, että tuolloin 2015 draftin aikoihin puhuttiin McDavidin tekevän urallaan enemmän pisteitä, kun taas Eichelin voittavan enemmän kannuja. Pisteiden kohtalo tiedetään, mutta voisin kuvitella Eichelin lähtevän aika kovalla motivaatiolla tähän sarjaan kannun kiilto silmissä.
Mihin perustui olettamus, että Jack Eichel tulee voittamaan enemmän kannuja? Ihan mielenkiinnosta kysyn.
 

F#21

Jäsen
Mihin perustui olettamus, että Jack Eichel tulee voittamaan enemmän kannuja? Ihan mielenkiinnosta kysyn.
Koska oli myös aikanaan huonompi pelaaja, niin ehkä hänen oletettiin myös vetävän pienemmällä caphitillä ja joukkueen ympärillä olevan parempi? Tai jotain muuta yhtä tyhmää.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Golden Knights jatkoon kuudessa ottelussa tai Oilers seitsemässä. Miksi? Veikkaan, että jos sarja venyisi seiskapeliin, historia toistaisi itseään. Kaksi vuotta sitten Oilersin farmiseura Condors nimittäin voitti AHL:n Tyynenmeren divisioonan mestaruuden kaatamalla divisioonan finaaleissa Silver Knightsin otteluvoitoin 2-1. Finaalimatsit pelattiin T-Mobile Areenalla. Vastustajan maalissa torjui Skinner ja päävalmentajana oli nykyinen Oilers-luotsi Woodcroft. Ottelu päättyi vierasvoittoon 3-2, kun Skinner pysäytti 33/35 kiekkoa ja toisessa päässä muistaakseni Thompsonille lirahti ainakin yksi helppo maali. Tuolla kaksikolla on siis ratkaisupelin voittamisesta kokemusta jo T-Mobile Areenalta. Niinä kahtena kautena, kun HSK pelasi Woodcroftin päävalmentamaa Condorsia vastaan AHL:ssä, Woodcroftin peluuttama jääkiekko teki minuun aina suuren vaikutuksen ja Silver Knights oli kyllä usein lirissä keskinäisissä kohtaamisissa, koska Condors oli niin pelinopea joukkue ja syötöt napsuivat lavasta lapaan kauniisti keskialuettakin ylittäessä. Laukaus- ja maalintekovoima oli parhaimmillaan hurjaa.

Luotan kuitenkin kultaisten ritarien katkaisevan sarjan ennen mahdollista seitsemättä ottelua. Jets-sarjassa pelaaminen parani ottelu ottelulta ja jo ensimmäisistä harjoituspeleistä alkaen hinkatut puolustuspelin periaatteet pimensivät Winnipegin varsinkin otteluissa neljä ja viisi, joissa vastustaja laukoi ensimmäisiin 40 minuuttiin kohti maalia vain 14 ja 16 kertaa, kunnes sitten päätöserissä Jetsin oltua tappioasemassa luonnollisesti kuteja satoi hieman enemmän, mutta johtoaseman suojelu onnistui kummassakin matsissa lopulta aika vaivatta. Golden Knightshan tukkii keskialueen 1-2-2 karvauksellaan, joka toisinaan voi muistuttaa enemmän jopa 1-4:tä eritoten päätöserissä johtoasemassa, kun pelin alla haluttiin ainakin Winnipegia vastaan pitää jopa neljä pelaajaa selkeissä johtoasemissa otteluissa kolme ja viisi.

Joka tapauksessa pyrkimyksenä on se, että kärkikarvaaja 1v2-alivoimaisena häiritsee vastustajan pakki-pakkisyöttelyä ja ohjaa pelinavauksen jompaan kumpaan laitaan, jonne sitten Vegasin "alanelikko" iskee tiiviinä joukkona ja yrittää 4v3-ylivoiman turvin vastustajan hyökkäysketjua vastaan pysäyttää pelin puolustussiniviivalle. Vaihtoehtoisesti vastustaja voi ohittaa Vegasin neljän miehen sumpun päätydumppauksella, mutta Vegasin alakerta oli ainakin Jetsiä vastaan riittävän laadukas ja voitti suurella prosentilla luistelukilvat oman maalin taakse, jonka jälkeen puolustajat myös ehtivät kääntämään pelin pystyyn ajoissa jatkokarvauksen alta, koska Golden Knightsin hyökkääjät eivät karanneet liian aikaisin keskialueelle, vaan tukivat riittävän lähellä. Toki muutamia kiekonkäsittelyvirheitä aina eriin väkisin mahtui ja niissä piilee Edmontoninkin sauma. Esim. alla olevassa lainauksessa viimeisessä näytteessä Roy tuki lähellä hyvin puolustajia, jotta Vegas pääsisi pois jatkopaineen alta, mutta antoi sitten harhasyötön, jota Kuhlman-Mäenalanen kaksikko ei kuitenkaan kyennyt hyödyntämään, mutta Oilersilla riittää enemmän laatua hyökkäysalueen katkoista rankaisuun.

Lisäksi tietysti varmasti McDavid joitain kertoja murtaa siniviivan yksinään kuljettamallakin, mutta esim. Jets-sarjassa Dubois saatika Connorkaan eivät kyllä kuljettamalla Vegasin alueelle pujahtaneet kuin muutamia kertoja laidasta, joten sikäli olen aika luottavainen, että esim. Hyman, RNH tai Draisaitlkaan eivät liiaksi jalalla kuskaa kiekkoa Vegasin alueelle. Tuon viimeisimmän keskinäisen kohtaamisen jälkeenhän Cassidy sanoi, että Golden Knights lähti liiaksi pelaamaan oilersmaista kiekkoa ja siksi sille jäi luu käteen maalein 4-7. Siksi on helppo olettaa, että VGK tulee jatkamaan siitä, mihin se jäi Winnipegia vastaan ja tukkii keskialueen tiukasti. Golden Knights osaa myös puolustaa jäähyttömästi kuten @oiler99 mainitsi ja yhtenä syynä on mielestäni juurikin se, että alanelikko on sen verran lähellä toisiaan, että tuki on aina lähellä ja kevyt kiilaaminen laitaan riittää, kun kaveri rinnalta tulee sen jälkeen nappaamaan irtokiekon.

Jetsin ensimmäinen laukaus kohti maalia kirjattiin vasta kahdeksan minuutin jälkeen, kun Capobianco laukoi kaukaa pakin jaloista ranteella Brossoitin syliin. Siihen mennessä VGK puolusti omaa siniviivaansa tutun tehokkaasti neljällä pelaajalla (1-2-2) eikä Jets päässyt hallitusti isäntien alueelle. Satunnaiset yksittäiset kuljetukset laidoilta sisään johtivat nopeasti kiilaukseen laitaan ja menetykseen tiivistä VGK-viisikkoa vastaan.


Tässä on vielä GIF siitä, kuinka Duboisilta imettiin tila pois, kun tämän valintana oli päätykiekon sijaan yritys murtaa hyökkäyssiniviiva kuljettamalla käyttösyötön jälkeen. Ja rännivierityksen jälkeen noppavitonen oli nopeasti tikissä pakottaen Jetsin laukomaan ulkokehältä siniviivasta. Brossoit hoiti ykköskiekon ja puolustajien tehtävä on hoitaa kakkoskiekko. Sen Whitecloud teki vaimentaen riittävästi Duboisin kääntölaukausta yhdessä Royn kanssa. Mutta joo, tätä VGK on tehnyt pääosin hyvin koko kauden ensimmäisistä harjoituspeleistä alkaen ja Winnipegillekin merkittiin siksi vain kolme laukausta kohti maalia avausvartilla.


Toinen klippi 17. minuutilta. Brossoit oli tässä pelissä todella rauhallinen kiekollisena pysäyttäesään dumppauksia maalin takana ja malttoi tehdä oikean syöttövalinnan viereen. Pientä viilattavaa Vegasille kuitenkin jäi vielä jatkopaineen ohittamiseen, koska tällaisia kiekonkäsittelyvirheitä kuin Roylle tässä näytteessä tuli 2-3 kappaletta paineen alla avauserässä, mutta Jetsin ratkaisut riistojen jälkeen eivät johtaneet kuitenkaan kovin vaarallisiin paikkoihin ja tässäkin Kuhlmanin passi kohti Mäenalasta maalin eteen katkottiin välittömästi. Jatkossa laadukkaammat joukkueet voivat kuitenkin aiheuttaa ongelmia.

Varsinkin tähdistötauon jälkeen Golden Knightsin voittojen resepti on monesti ollut tiivis viisikkopuolustaminen yhdistettynä maalinteon tehokkuuteen. Omalla alueella joukkue on koko kauden käyttänyt noppavitosta, jolla se on tukkinut keskustan ja pitänyt vastustajan ulkokehällä. Siksi minusta ei ole kovin oleellista miettiä sitä, että onko Golden Knightsilla Danaultin veroista pimentäjää, koska oman alueen puolustuspelissä Golden Knightsin alakolmio ei pelaa miestä samoin kuin useimmat joukkueet nykyään tekevät. Vegasille käynee ihan hyvin se, että McDavid ja Draisaitl pyörivät laidoissa ja laukovat ytimen ulkopuolelta, koska sellaiset laukaukset Brossoit on poiminut tähän mennessä ongelmitta. Oleellista on se, että kuinka pitkiksi Oilersin kulmarallit sarjan edetessä muotoutuvat. Irtokiekkokamppailuissa Golden Knightsin on oltava jämäkkä ja saatava pyöritykset katki mieluusti ennemmin kuin myöhemmin, jotta sillä riittää virtaa hyökätäkin. Esimerkiksi marraskuun kohtaamisessa Edmontonissa nuo Oilersin hyökkäysalueen pyöritykset venyivät turhan pitkiksi eikä Vegas väsyneenä pystynyt hyökkäämään toisteisesti, vaan tarkistettuani vanhasta raportista asian, esim. avauserän jälkimmäisellä puoliskolla vetoja kohti maalia oli vain yksi.

Ja mitä tulee vielä Vegasin PAPP:iin, sentterillähän on siinä toki se velvoite, että sopivan tilaisuuden tullen hänen pitää irrota keskustasta painimaan laitoihin, koska laiturit vain enimmäkseen kelluvat ja yrittivät blokata vastustajan puolustajien mahdolliset viivakudit. Ja niinä hetkinä, kun Vegasin sentteri irtoaa keskustasta irtokiekon perään laitaan, slottiin jää hetkellisesti tyhjä tila (kunnes painoton laituri ymmärtää pudottaa tukkimaan sen), jota Jets ja monet muutkin vastustajat ovat osanneet käyttää hyödyksi tällä kaudella eli kun VGK:n sentteri on saatu houkuteltua pois keskeltä, sinne on saatettu syöttää heti laidasta/kulmasta tuohon syntyneeseen tilaan liikkuneelle hyökkääjälle. Tuollaisten hetkien oivaltaminen vaatii kuitenkin peliälyä.

Noppavitosen voi murtaa myös ohjureilla ja kakkoskiekkoterävyydellä. Yksi oleellinen asia kulmarallien nopeiden pysäyttämisten lisäksi on se, että miten hyvin Oilersin hyökkääjät pystyvät painimaan ja operoimaan "sisällä". Monet vastustajat ovat tällä kaudella hakeneet Vegasia vastaan ohjurimaaleja eli laukoneet Vegasin jättämästä tyhjästä tilasta laidoista/siniviivasta ja toivoneet, hyökkääjät saavat lapaa väliin noppavitosen sisällä. Golden Knightsin alakerrassa työnjako on sikäli selvä, että maalivahdin tehtävä on hoitaa ykköskiekko ja puolustajat siivoavat sitten kakkoskiekon kauemmas.

Parhaimmillaan tällä kaudella maalinedustan puolustaminen on ollut priimaa ja tuo yhteistyö toimi erityisen hyvin maaliskuun vieraskiertueella Floridassa, Tampa Bayssa, Carolinassa, St. Louisissa ja Philadelphiassa, mutta vastapainona on ollut myös iltoja, jolloin eritoten ykköspari Martinez-Pietrangelo ei ole optimaalisesti kyennyt reagoimaan reboundeihin, on hävinnyt maalineduskamppailuja tai sijoittunut muuten huonosti. Tuon parin Golden Knights asettanee jäälle monesti Oilersinkin kärkihevosia vastaan. Hyökkäysketjuista veikkaisin Stephensonin ketjun olevan ehkä eniten askissa McDavidia vastaan. Eichel sai Jets-sarjan alussa helpompia minuutteja vastustajan alaketjuja vastaan, kun häntä totuteltiin playoffmaailmaan, mutta sarjan edetessä hänkin pelasi yhä useammin Duboisin ykkösketjua vastaan, joten voi olla, että myös Jackille annetaan vastuuta McDavidia vastaan pelaamisessa, koska hänen kokonaisvaltaisuutensa on ottanut harppauksia eteenpäin kauden aikana ja nopeus riittää jossain määrin keskialueella McDavidin kintereillä pysymiseen.

Mitä tulee sitten hyökkäyspelaamiseen, Jets-sarjan avauspelissä vastustajan tiivistä keskialueen puolustusta vastaan Vegas puski liiaksi päätä seinään lyhytsyöttelemällä eikä saanut hyökkäystään rullaamaan, kun se ei suostunut pelaamaan niin paljoa päädyn kautta suoraviivaisesti. Sarjan edetessä kuitenkin ajoitukset päätykiekkoihin menemisessä, kamppailukovuus ja maalinteon tehokkuuskin vain paranivat. En ole perehtynyt siihen, että miten tiukasti Oilers tukkii keskialueen tai kuinka helppo se on pelaamalla ylittää, mutta jos kiekottelemalla Vegas ei pääse kontrolloidusti keskialueen yli, takataskussa on Winnipeg-sarjassa jo aika tikkiin hiottu päätydumppausvaihtoehto. Toki Oilersin alakerta on Winnipegia laadukkaampi ja kykenee sekin varmasti kääntämään peliä aika hyvin jatkopaineen alta, mutta on sielläkin silti pelaajia, jotka voivat vuotaa paineen alla kuten Winnipegin puolustajat vitospelissä. Esimerkiksi Bouchard tehoistaan huolimatta lahjoitti viimeisimmässä keskinäisessä kohtaamisessa kaksi maalia ritareille murruttuaan paineen alla.

2. erä

Toisenkin erän alkuun kolmosketju osui heti. Osuma oli käytännössä identtinen, sillä päätykiekon jälkeen Vegasin jatkopaine oli jälleen Jetsille liikaa eikä se päässyt onnistuneesti omista ulos, vaan Pietrangelon pinchauksen jälkeen Stone nappasi irtokiekon keskellä ilmasta alas ja laukoi yläriman alle. Oi kapteeni. Dubois oli osasyyllinen tähänkin takaiskuun, koska Pietrangeloa vastaan rännikiekon jatkaminen keskialueelle ei häneltä onnistunut. Lisäksi tosiaan Winnipegiin nähden maalinteon tehokkuus oli parempaa, kun vieraat eivät muutamista vastaavista jatkopaineriistoista kyenneet vegasmaisella tehokkuudella rokottamaan vastustajaa.




22. minuutilla Hague jatkoi aktiivisuuttaan hyökkäysalueella ja laukoi patjaan. Kolesar osui reboundista sivutolppaan nollakulmasta. 3-0 osuma syntyi puolestaan 25. minuutilla ja kaava oli tuttu. Erona oli vain se, että kiekko ajautui Jetsin päätyyn dumppauksen sijaan kuihtuneen vastaiskun lopuksi, mutta jatkopaine oli vieraiden alakolmiolle liikaa. DeMelo siirsi maalin takaa kiekon suoraan Smithille, joka syötti ohi Capobiancon keskelle Amadiolle ja tämä jatkoi limpun oikealle takatolpalle liikkuneelle Karlssonille, jota DeMelo ei ennättänyt enää ajoissa puolustamaan. Hyökkäysalueen puolustuspelaaminen oli rautaa. Kun sarjan avauspelin jälkeen oli puhe siitä, että Jetsin trappia ohitettaessa päätykiekkojen jälkeisten jatkopaineajoitusten ja kamppailupelaamisen on parannuttava, tässä pelissä ne osa-alueet olivat todellakin kunnossa ja ylipäätään sarjan edetessä Vegas sai vain entistä paremmin karvauksensa toimimaan. Hienoa, että kurssi todellakin oikaistiin nopeasti huonon avauspelin jälkeen eikä kausi päättynyt lyhyeen:



Hyökkäysalueen hyökkäyspelissä puolestaan olennaista on huolellisuus kiekollisena. Ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen Vegasissahan ratkesi muun muassa siihen, kun Oilers teki kaksi vastaiskuosumaa Vegasin harhasyöttöjen jälkeen. Ajoittain esim. Eichelilla on tapana hakea jopa turhan hankalia syöttöjä keskustaan mailaviidakkoon. Vaikka olenkin pelirohkeuden ystävä ja Cassidykin ainakin syksymmällä kannusti hakemaan välillä riskaalimbeja syöttöjä keskustaan, Oilersia vastaan ne voivat kostautua. Maalinteon tehokkuuden on vuorostaan oltava yhä kunnossa, koska Cassidykin totesi aiemmin tällä viikolla, että Oilersia on melkeinpä mahdotonta pitää pois tulostaululta, joten on itsekin kyettävä tekemään maaleja.

Erikoistilanteissa Oilersilla on tosiaan etu, koska sen ylivoima on historiallisen hyvä ja pari viime kautta olen itsekin ihastellut sitä, miten nopeasti kiekko parhaimmillaan liikkuu pelaajalta toiselle. Samaan syssyyn on kuitenkin todettava, että oletan silti Vegasin AV-prosentin parantuvan avauskierroksesta, koska eihän se 58-prosenttista voi vain olla. Golden Knightsin ylivoima on puolestaan kaudesta toiseen tupannut sakkaamaan pudotuspeleissä. Jets-sarjassa toki ykkösylivoima sai tehoja irti itsestään hieman, kun Smith palautettiin ykkösylivoimaan ja Stephenson siirtyi oikeasta siivestä slottiin. Bravuurikuviona on kiekon kierrättäminen Pietrangelon ja vasemman siiven Eichelin kautta maalin kulmalle Stonelle, jolla riittää syöttötaitoa poimia joko slotista Stephenson tai kääntää syöttö maalialueen halki painottomalle puolelle Smithille. Joskus jopa mies itse onnistuu survomaan kiekon sisään. Stonen pelikunto on toki arvoitus, koska eilen hän poistui harjoituksista muutaman minuutin etuajassa eikä näyttänyt kovin vetreältä niin tehdessään:



Summa summarum, ennustan tutun reseptin eli tiiviin viisikkopuolustamisen ja maalinteon tehokkuuden vievän lännen ykkösnipun Vegas Golden Knightsin konferenssifinaaleihin otteluvoitoin 4-2, koska samoja puolustustoistoja on hiottu seitsemän harjoitus-, 82 runkosarja- ja viisi playoffottelua eli yhteensä jo 94 pelin ajan. Brossoit puolestaan on viimeisenä lukkona toistaiseksi hävinnyt vain yhden 15 startistaan varsinaisella peliajalla (runkosarja 7-0-3 ja pudotuspelit 4-1-0). Runkosarjan kolmanneksi parhaana vierasjoukkueena kutosottelun ryöstäminenkään ei pitäisi olla ongelma. Yhden voiton Oilers naaraa ylivoimansa turvin ja toisen useamman tekijän summana (yksilötaito, Brossoitin mahdollinen ohipeli, urheiluun kuuluva sattuma yms.).

Erinomaista ottelusarjaa kaikille.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Ihan hyvä taktinen ennakointi sarjasta: The Edmonton Oilers v. The Vegas Golden Knights: A Tactical Preview

Linkki vie OilerNationin artikkeliin. Hyvin paljon myös samoja asioita, mitä @Salming kävikin tuossa ansiokkaassa viestissään jo läpi.
Kiitokset linkistä. Ihan mielenkiintoista katsottavaa olivat nuo videoklipit siitä, miten muutoinkin Golden Knightsia voi haavoittaa. Jännä nähdä, että käyttääkö Oilers vaikkapa tuota 2-3 hyökkäysaluemallia, jossa yksi hyökkääjistä laskeutuu lähemmäs siniviivaa ja saa siten ehkä houkuteltua Vegasin sentterin kauemmas keskustasta, jolloin ulkopuolelta lauottujen kutien jälkeen niiden kakkoskiekkojenkin voittaminen voisi olla helpompaa, kun maalin edessä olisi eristettynä entistä selvempi 2v2-kamppailuasetelma. Tai sitten tosiaan noissa hetkissä juurikin toinen Oilersin syvällä operoivista hyökkääjistä voisi leikata VGK-sentterin hetkellisesti jättämään tyhjään tilaan ja toivoa sitä oivaltavaa syöttöä lapaan laidasta, kulmasta tai siniviivasta.
 

Stigu

Jäsen
Niin vain Vegas otti ensimmäisen kiinnityksen Edmontonin Mcdaviddreisaitlista. Ainakin omiin silmiini tuo peli näytti hyvinkin pitkälti ottelulta, joka ratkeaa siihen, kuinka hyvin Golden Knights pystyy pysymään pois jäähyboxista, ettei nämä 2 superpelaajaa tee sitä satavarmaa maalia.

Vegas pelasi mielestäni hyvin nimenomaan joukkueena, ja ansaitsi täysin voittonsa. Mielenkiintoinen sarja tulossa.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Desharnais jatkoi samaa koomailua mitä nähtiin jo Kingsiä vastaan. Ja ainakin oma mielipiteeni on se, että hänen paikkansa alkaa olla katsomon puolella. Nurse myös aika hienosti katseella seurasi Vegasin 2-1-maalin syntymistä, ehkä olisi voinut tehdä jotain maalin estämiseksi. Kuten vaikka heittäytyä laukauksen eteen tai jotain.

Draisaitlille neljän maalin ilta mutta se ei sitten riittänyt kun omissa soi kuusi kertaa. Oilersilla nyt muutenkin on heikko saldo näistä sarjojen avauspeleistä, nyt se on 1-8. Odotan tasonnostoa seuraavaan otteluun.
 

eeMule

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Oilersilla nyt muutenkin on heikko saldo näistä sarjojen avauspeleistä, nyt se on 1-8. Odotan tasonnostoa seuraavaan otteluun.

Tämä recordi alkaa kyllä olla jo surkuhupaisaa. Muutenkin tästä ottelusta tuli mieleen viime vuoden 2. kierroksen ensimmäinen peli, kun jengi tuli kuin Sokoksen ovista hyökkäysalueelle ja maalitorvet soi.

Tasonnostoa on todellakin syytä odottaa, viime öisellä pelillä ei voittoa ansaitse (vaikka Draisaitlille tämän olisi melkein suonut). Vegasin hyökkääjistä 9/12 pääsi pisteille, joten siellä voisi kostinit ja muut bottom-6 kaverit olla hereillä seuraavassa pelissä. Mielellään heti kiekon tippuessa jäähän.
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Vegas pelasi kyllä hyvin Oilersin pois hyökkäysalueella. Taisi 3-4 laukausta olla maalia kohden Vegasin maalia kohden ensimmäisen erän jälkeen, eikä toisessakaan erässä päästy kyytiin mukaan. Kolmannessa erässä vasta alkoi näkyä niitä tuttuja juttuja hyökkäysalueella. Oman alueen puolustaminen oli todella huonoa ja kaksi maalia sai Vegas ohjata täysin rauhassa maalin edestä, kun meidän pakit fleguili ties missä.

Desharnaisilla ei nyt vain näissä peleissä riitä, mutta valmennus ei uskalla peluuttaa Brobergia viittä minuuttia enempää joten suoraa ratkaisua ongelmaan ei ole. Toki voisi kokeilla Niemeläistä. Skinnerillä on myöskin ollut vaikeat pleijarit ja nyt kokeilisinkin kakkospelissä Campbellia, että miten kiekko tarttuu. Vegasin Brossoitiakaan ei oikeastaan vielä testattu eikä sieltä mitään gamesavereitakaan nähty, joten en usko että tämä maalivahtieroihin kaatuisi vaikka Skinner jatkaisikin.

Janmark palasi mutta kaatui toisessa erässä laidassa ja joutui aivotärähdysprotokollaan. Hän kuitenkin palasi kolmanteen erään, mutta en usko Janmarkin olevan kunnossa.

Kakkospeli on täysin auki. Mikäli Oilers löytää keinot päästä hyökkäysalueelle ja maalin eteen, maaleja rupeaa tulemaan muiltakin hyökkäysketjuilta. Lisäksi puoustuspäähän täytyy löytyä se sitoutunut joukkue, joka nähtiin runkosarjan lopussa. Näillä eväillä uskon Oilersin voittoon.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Aika outo tuo Vegasin taktiikka, jos nyt Cassidyn puheita oikein ymmärsin. Hän totesi, että Draisaitlille ja McDavidille ei mahda mitään, he tekevät pisteensä ja maalinsa joka tapauksessa. No niin tekivätkin tuossa ensimmäisessä kohtaamisessa. Onnekseen Vegas sai tarpeeksi maaleja aikaiseksi tässä pelissä, niin he pystyivät vielä voittoon. Mutta en kyllä laskisi tuon Vegasin maali-ilottelun varaan jatkossa.

Eikö parempi taktiikka olisi heittää pari-kolme pelaajaa takiksi Draisaitlin ja McDavidin kimppuun? Ei ne muut Edmontonin pelaajat varmaan osaa maaleja juuri tehdä, Hyman ja RNH korkeintaan, joten heitä puolustamaan riittäisi sitten ne pari muuta kenttäpelaajaa ja maalivahti. No kai Bruce tietää, miten pelataan...seuraavassa pelissä sitten Draisaitl+McDavid seitsemän maalia? Yritä vastata siihen sitten, Ritarit!
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Eikö parempi taktiikka olisi heittää pari-kolme pelaajaa takiksi Draisaitlin ja McDavidin kimppuun?
Periaatteessa joo, mutta tuon duon pysäyttäminen on aika vaikeaa. Jommankumman pystyy pysäyttämään jos ovat eri ketjuissa mutta ei molempia.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Periaatteessa joo, mutta tuon duon pysäyttäminen on aika vaikeaa. Jommankumman pystyy pysäyttämään jos ovat eri ketjuissa mutta ei molempia.
Jos samassa ketjussa, niin molempien päälle yksi takki ja kolmas sitten auttamaan, aina tilanteen mukaan. Jos erillään, niin sitten kaksi takkia päälle.

Jos olisin NHL-tason jääkiekkoilija, niin katsoisin sen suureksi haasteeksi pimittää McDavid tai Draisaitl. Varmasti se olisi suurin haaste, minkä jääkiekkoilija voi saada, mutta katsoisin sen kunnia-asiakseni ja kaikkeni yrittäisin.

Mutta joo, olen varma, että Bruce tietää nämä asiat paljon paremmin kuin minä, ja jos hänen mielestään on parempi antaa McDavidin ja Draisaitlin lähes vapaasti häärätä ja tehdä maalinsa, ja hän luottaa, että Vegas joukkueena tekee vielä enemmän maaleja, niin turpa tukkoon minulta. Brucen diili toimi ekassa pelissä, siinä kaikki mitä tiedämme.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Ja hienosti toimi taas tuo Vegasin taktiikka "annetaan McDavidin ja Draisaitlin hyöriä ja pyöriä rauhassa ja tehdä pisteensä ja Vegas tekee sitten vielä maalin tai pari enemmän kuin tuo Dynamic Duo"....NOT!!! On se uskomaton tuo Edmontonin ylivoima, siinä ei kauan mene kun verkko heiluu. Toisesta erästä lähtien Edmonton laittoi sitten jarrut päälle, eikä halunnut enää edes oikein kunnolla hyökätä tai tehdä maaleja lisää. Turhauttavaa varmaan McDavidille ja Draisaitlille, kun ei saa enää pelata niin kuin tekisi mieli. Ottaisivat mallia Caroliinasta, joka piti kaasun pohjassa suurin piirtein loppuun asti Devilsejä vastaan. Siit mie piän!
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Kyllähän Oilers tuli tähän peliin paljon valmiimpana kuin avausotteluun ja Vegasille lyötiin luu kurkkuun jo avauserässä. 5-0-maalin jälkeen loppupeli oli aika lailla pelailua kun ottelu oli ratkennut. Tasatilanteessa on hyvä lähteä kohti Edmontonia ja sarjan kolmatta peliä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Jäätävää jälkeä taas tuolta historian parhaalta ylivoimakoostumukselta. Se oli sellainen jo ennen tuota Ekholm-Barrie kauppaa, ja sen jälkeen Bouchardin noustessa Barrien tilalle se on vain parantanut menoaan. Bouchard sopinut täydellisesti viivapelaajaksi sinne ja tuo laukauksellaan yhden lisäpelotteen sinne. Näinköhän sille löytyy pysäyttäjää tänä keväänä yhdestäkään av-koostumuksesta?

Draisaitlille taas pari maalia, tuolla tahdilla perhana ei tarvita kun kaksi kierrosta maaliennätyksen tekemiseen.
 

Juhisjuhis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Jäätävää jälkeä taas tuolta historian parhaalta ylivoimakoostumukselta. Se oli sellainen jo ennen tuota Ekholm-Barrie kauppaa, ja sen jälkeen Bouchardin noustessa Barrien tilalle se on vain parantanut menoaan. Bouchard sopinut täydellisesti viivapelaajaksi sinne ja tuo laukauksellaan yhden lisäpelotteen sinne. Näinköhän sille löytyy pysäyttäjää tänä keväänä yhdestäkään av-koostumuksesta?
Tiedä sitten miten Carolinan AV lähtisi lähestymään Öljyn YV-dominointia. Canesin mallissa prässi on jatkuvaa ja heti isketään kiekolliseen kiinni. Ainakin ne pelit mitä tullut katsottua. Tosin nyt loukit varmasti vähän sekoittaneet myös AV-taktiikkaa, eivätkä myöskään pelaa Öljyä vastaan kun sen kaksi peliä kaudessa. Joten yleinen kosketuspinta jengien välillä on aika ohut. Taisi ainakin viime kaudella olla koko liigan parhaimpia AV-joukkueita. Joten tuo vastakkainasettelu olisi mielenkiintoista nähdä.
 

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
Draisaitlille taas pari maalia, tuolla tahdilla perhana ei tarvita kun kaksi kierrosta maaliennätyksen tekemiseen.
Sinullakin muuttui ääni kellossa? ;)
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Sinullakin muuttui ääni kellossa? ;)

Kyllähän se kun takoi neljän maalin ottelun päälle heti kaksi maalia. Jos jatkaa tällä tämän sarjan kolme maalia per ottelu tahdilla niin väärässä tuli oltua aiemman tilastokummajaiset-ketjun viestini kanssa.

Tokihan tämä Draisaitlin trendi on vähän hälyyttävä kun maalimäärä noin puolittui ottelusta toiseen mentäessä...
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Tiedä sitten miten Carolinan AV lähtisi lähestymään Öljyn YV-dominointia. Canesin mallissa prässi on jatkuvaa ja heti isketään kiekolliseen kiinni. Ainakin ne pelit mitä tullut katsottua. Tosin nyt loukit varmasti vähän sekoittaneet myös AV-taktiikkaa, eivätkä myöskään pelaa Öljyä vastaan kun sen kaksi peliä kaudessa. Joten yleinen kosketuspinta jengien välillä on aika ohut. Taisi ainakin viime kaudella olla koko liigan parhaimpia AV-joukkueita. Joten tuo vastakkainasettelu olisi mielenkiintoista nähdä.
Toisaalta ylipelaaminen McDavidia vastaan avaa vain enemmän mahdollisuuksia yv:lle. Toki olisihan tuo hauska nähdä, tarkoittaisi ihan mielenkiintoista finaaliparia.
 

Stigu

Jäsen
On toi Edmonton Dreisaitlmcdavid kyllä mielenkiintoinen jengi: 2 superpelaajaa ja loput ns. täytemiehiä. Pleijaressa nämä kaksi ovat tehneet yhdessä enemmän maaleja kuin koko muu jengi yhteensä. Aika huoletta voi sanoa, että joukkue elää ja kuolee näiden kahden staran mukana.

Itse en usko, että noille kahdelle voi laittaa ns. päällystakkeja. Sen sijaan, uskoisin että jonkinlainen agitointi, vittuilu ja kovaa pelaaminen voisi tepsiä. Onko tätä mikään jengi edes ikinä kokeillut?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös