miljoonien vuosien saatossa kun ihminen taisteli nälkäkuolemaa vastaan niin tuollainen voi olisi taatusti maistunut ihan saatanan hyvin. Sen takia evoluution myötä ihmiskunta on oppinut että se maistuu hyvälle nytkin.Ravintorikkaus tarkoittaa siis samaa kuin kalorit? Tämä oli uutta infoa, kiitoksia kun sivistit. Herää toki kysymys, että miksi edes sitten sitä jauhelihaa syömään - voita vaan suoraan purkista, 720 kcal / 100g
Olet varmasti oikeassa. Tarkoitin lähinnä sitä, että epäsäännöllisin väliajoin ihmiskunta on onnistunut käynnistämään niin roiman rähinän, että niissä karkeloissa on huomattava joukko ihmisiä päässyt lopullisesti eroon tupakoinnista. Tällainen onnistuu lajitovereiltamme kuin luonnostaan, eikä minulla ole mitään harhaluuloja sen suhteen, etteikö onnistuisi jatkossakin. Tosin seuraava iso rähinä ei tule sikiämään välttämättä ruoan jakamisesta, eikä ainakaan kasvissyöntiin siirtymisestä, mutta lopputulema voi hyvin olla, että mekkaloista selvinneille riittää keskenään aiempaa enemmän ruokaa jaettavaksi, olettaen etteivät maat ja vedet ole kärsineet ihmiskuntaa pahemmin.
Eipä kukaan ole keneltäkään kasvissyöjältä kieltänyt donitsien, sipsien, keksien, leivosten, pullan ja minkä tahansa vastaavan roskaruuan syömistä. Tiesitkö muuten, että useat hyvin pelkistetyllä ja suhteellisen mauttomalla ruualla elävät populaatiot pääsevät onnellisuustutkimuksissa aivan kärkipäähän? Tämä tapahtuu puhtaasti ilman BBQ-ribsejä, kananugetteja, jauhelihapitsaa ja burger kingin burgereita. Toivottavasti tämä ei särje maailmankuvasi illuusiota. There is more to life than junk food.Minun mielestäni varsin osuva analogia kasvissyöntikysymykseen on, että onko tärkeintä kituuttaa maksimimäärä vuosia (oletuksella, että kasvissyönti odotettavaa elinikää jollain marginaalisella määrällä pidentää) vai elää onnellisesti ja syödä hyvää ja maittavaa ruokaa.
Sian rasva yli 800 kaloria per 100 g... Aika nihkeästi näyttää maistuvan ihmisille. Kuinka sulle?Sen takia evoluution myötä ihmiskunta on oppinut että se maistuu hyvälle nytkin.
Ei kai kukaan sellaista ole sanonutkaan, mutta ei noitakaan pelkästään jaksa. Paras vaihtoehto kulinaristisen nautinnon suhteen on, että voi vetää sekä lihaa (esim herkullista brasialaista pihvilihaa), pullaa että joskus vaikka kasviksiakin. Pelkkä kasvikset ja pullakin on aika ankea ruokavalio.Eipä kukaan ole keneltäkään kasvissyöjältä kieltänyt donitsien, sipsien, keksien, leivosten, pullan ja minkä tahansa vastaavan roskaruuan syömistä.
Tottakai kaikenlaisia korrelaatioita löytyy. Kansainvälisissä vertailuissa onnellisuus ei kuulemma korreloi vahvasti kansakunnan BKT:n mukaan, mutta kansakuntien sisällä onnellisuus korreloi selvästi vahvemmin varallisuuden kanssa. En epäile etteikö sama pätisi ruuankin kanssa. Köyhien ruokaahan kasvikset maailmanlaajuisesti ovat.Tiesitkö muuten, että useat hyvin pelkistetyllä ja suhteellisen mauttomalla ruualla elävät populaatiot pääsevät onnellisuustutkimuksissa aivan kärkipäähän? Tämä tapahtuu puhtaasti ilman BBQ-ribsejä, kananugetteja, jauhelihapitsaa ja burger kingin burgereita. Toivottavasti tämä ei särje maailmankuvasi illuusiota. There is more to life than junk food.
Rasvainen pekoniko? Olen kuullut puhuttavan että maistuu.Sian rasva yli 800 kaloria per 100 g... Aika nihkeästi näyttää maistuvan ihmisille. Kuinka sulle?
Lihansyöjät syövät enimmäkseen tehtaalla erinäisistä liharaaka-aineista valmistettuja lihavalmisteita. Miksi sen vertailukohta olisi pelkät kasvikset?Pelkkä kasvikset ja pullakin on aika ankea ruokavalio.
Toisekseen mieltymyksiään voi kalibroida ihan totuttelemalla. Kun on tottunut syömään lihaa monta kertaa päivässä joka päivä, niin se on hyvää. Kun totuttelee olemaan enimmäkseen ilman, ei se enää olekaan niin hyvää. Tätäkin kautta nautintoperustelulta "liha vs. pelkät kasvikset" rapistuu pohjaa. Muistaakseni esim. jonkin sortin kulinaristi @Fordél kirjoittikin aiemmin, että hänen kulinaristiset makunautintonsa ovat vain ehostuneet vegehippeilyn myötä, kun (otaksuakseni) makuaistimusten paletti on laajentunut ja makuaisti herkistynyt.
Kiitos. Enpä tiennytkään, että liikakansoitukseen on yksinkertainen ratkaisu: lihansyönti. Nerokasta.Tiesitkö muuten että maailman liikakansoitus painottuu alueille, joissa syödään suhteellisesti eniten kasvisruokaa?
Ihan vaan korrelaatioihin liittyen ja kun asiasta on jollakin sivulla ollut puhetta. Toivottavasti tämä ei nyt särje maailmankuvasi illuusioita.
Eikun se pelkkä ihra, sama mitä talitiaisille syötetään.Rasvainen pekoniko?
Se on totta että ihminen pystyy totuttautumaan moneen. Minäkin juon pääsääntöisesti cokis zeroa ja pystyn sitä ihan tyytyväisenä silloin tällöin nautiskelemaan mutta ei se silti rehellisesti sanottuna yhtä hyvää ole kuin oikea cokis.Toisekseen mieltymyksiään voi kalibroida ihan totuttelemalla.
Suomeen tuotiin vuosisata sitten Wilsonin pintaa eli ihmisille valmistettua ihraa. Sitä pidettiin suurena herkkuna tuolloin. En nyt voi sanoa että sitä kohtaan intohimoja tuntisin, mutta en ole koskaan maistanut eli ennakkoluuloisuuteen ja/tai propagandaan tuo perustuu. Ennemmin silti sitä kuin varsiselleriä. Vai onko se nyt juuri.Eikun se pelkkä ihra, sama mitä talitiaisille syötetään.
Muurikan voitelen aina silavalla, pyörittelen siinä sitten wokki-vihanneksia tai lihaa.Eikun se pelkkä ihra, sama mitä talitiaisille syötetään.
No jotta olevinaan paremmat ihmiset voisi hyvällä omallatunnolla masturboida omalla kuvalleen hokien sanoja: "vittu mä oon hyvä"Olisi kiva vain kuulla joku syy miksi.
Kiitos. Enpä tiennytkään, että liikakansoitukseen on yksinkertainen ratkaisu: lihansyönti. Nerokasta.
Minkä takia yritetään väittää jotain mikä ei ole totta. En tiedä mitä tapahtui, en ainakaan tarkoituksella tilannut, mutta sain saksalaisesta kebabpaikasta jotain keksittyä ruokaa.
Kyllä tällä henkiin jää, mutta kokonaan puuttuu, no, se lihaisuus. Ne mausteet ja se sellainen hyvä maku, raikkaus.
Puhut ilmeisesti nyt kebabista.
Löytyykö ymmärrystä kasvissyöjiltä? Henri Alén aiheutti somekohun: "Jokainen saa syödä, mitä haluaa" | Pippuri.fi | Iltalehti.fi
Minkä takia yritetään väittää jotain mikä ei ole totta. En tiedä mitä tapahtui, en ainakaan tarkoituksella tilannut, mutta sain saksalaisesta kebabpaikasta jotain keksittyä ruokaa.
Kyllä tällä henkiin jää, mutta kokonaan puuttuu, no, se lihaisuus. Ne mausteet ja se sellainen hyvä maku, raikkaus.
Mutta voihan tuota pahville maistuvaa vegaanipaskaakin joku maistella. Ei minua kiinnosta mitä veget mättävät ja en aio jatkossa selvittää, koska nyt tiedän.
Olisi kiva vain kuulla joku syy miksi.
Sää oot testannu vaan väärää tai huonosti maustettua safkaa. Kyllä vegeenki saa ihan samalla lailla makua, otetaan esimerkiksi vaikka joku rasvainen vegepizza.
Mistä se rasva siihen tulee? Öljystä? Ei varmaan salamista ja mozzarellasta?