Jos on luomutuote kyseessä, niin niihin ei käytetä myrkkyjä. Tai ainakaan ei pitäisi.
Joidenkin pohjois-amerikkalaisten gm-kasvien, joita on viety etelä-amerikkaan ja intiaan, on todettu muutaman vuoden kuluttua joutuneen rikkakasvien ja syöpäläisten valtaamiksi. GM-kasvithan on suunniteltu mm. siten, että niihin ei nämä rikkakasvit tai syöpäläiset pääse vaikuttamaan. Eli gm-kasvi voi kasvaa vapaasti omalla alueellaan, että toinen kasvi valtaisi tään elinalueen tai että syöpäläiset eivät syö gm-kasvia, koska siitä puuttuu jokin ainesosa tai se myrkytetään tähän syöpäläiseen tarkoitetulla myrkyllä, jonka taas ei pitäisi vaikuttaa ihmiseen. Toisin on kuitenkin käynyt ja tämän vuoksi ei riitä enää se yksi valmistajan muokkaama myrkky per kasvi, vaan niitä tarvitaan useampi eri myrkky. Näin jostakin luin, kun näitä viljelijöitä haastateltiin. Ehkä nämä pienet eläimet ovat hyviä sopeutumaan, kuten bakteerit. Valmistaja tosin kieltää tämän ja sen, että heidän gm-kasveissa olisi vikoja. Ja kyllä usein unohtuu se seikka, että gm-kasveissa pahin pelko taitaa olla ne myrkyt joita niihin käytetään eikä välttämättä se, että kasveissa itsessään on jotain vialla, minkä vuoksi ne tekevät tuhoja ihmiskehossa. Ympäristön antama kemikaalikuorma ihmisessä on lisääntynyt hurjasti toisen maailmansodan jälkeen ja nämä kemikaalit siirtyvät meiltä omiin lapsiimme. Naiset siirtävät kaikki kemikaalit lapsiin, kun taas miehille ne jää pysyvästi. On ehdotettu, että tässä on yksi syy miesten lisääntyneille eturauhassyöville.
Ja kyllä aika paljon riipumattomia tutkimuksia on tehty geenimanipuloidun rehun vaikutuksista mm. ihmisiin ja jälleen kerran gm-rehun valmistajat kieltävät tämän. Jokainen voi miettiä, onko ruokateollisuus tekemässä saman tempun kuin tupakkateollisuus aikoinaan. Selvää näyttöä on olemassa ruokateollisuuden luomista ongelmista, mutta yhteiskunta ja ruokateollisuus ei sitä myönnä. Yksi hyvä esimerkki on valkoinen sokeri, jota lisätään prosessoituun ruokaan todella paljon ja se yritetään peitellä monien eri nimikkeiden taakse siirappina tai muuna tuotteena. Liikalihavuuden syistä ja sydän- ja verisuonitautien syistä on jo pitkään tapeltu ja vahvemmat näytöt on heidän puolella, jotka väittävät pikaruokien, karkkien, jäätelöiden yms tuotteiden olevan pääsääntöisiä syypäitä liikalihavuuden, diabeteksen ja sydäntautien ongelmissa.
edit. Action Bronson valaisi asiaa vielä viljelijöiden näkökulmasta, eli noin se menee. Tosin kasvit suunnitellaan siten, että yhden myrkyn pitäisi pitää ongelmat loitolla. Eli kyse on nimenomaan tuholaisten torjunnasta geneettisessä mielessä, mutta eri valmistajilla on eri myrkyt, jotka vaikuttavat toisiin kasveihin huonosti ja siten myrkyttävät maaperän.