Oho, kylläpä sympatioiden antaminen eduskunnassa vaikuttavalle puolueelle oli kirvoittanut kommentteja, vaikka kyseessä ei edes ollut joku kokoomus, keskusta, saatikka persut!?!
Pahoittelut, että vastauksessa kesti. Tunnustan olevani vähän huono keskustelukumppani tämän Jatkoaikaan käytettävissä olevan aikani kanssa :( Mutta yritetään nyt edes joihinkin kysymyksiin vastata:
Ei ole tarkoitus mitenkään jankata tai tentata, mutta mikä siinä talouspolitiikassa on Vasemmistoliiton osalta sellaista, että se miellyttää sinua? Yritän siis vain ymmärtää, koska minulle se on asia joka ehdottomasti estää tämän puolueen äänestämisen. Ihan siis mielenkiinnosta kysyn.
Ei hätää, kiireessä laitoin oman kantani, niin eipä sitä hirveästi ehtinyt perustella. Ohessa lainaus puolueen sivuilta, koskien nimenomaan tuota talouspolitiikkaa:
"Suomi on jakautumassa: toisilla menee hyvin ja toiset jäävät kelkasta. Me haluamme kääntää tämän kehityksen ja teemme politiikkaa, joka tähtää tasa-arvon, yhdenvertaisuuden ja inhimillisyyden kasvuun sekä taloudellisesta epävarmuudesta johtuvan eriarvoistumisen kitkemiseen. Rakennetaan yhdessä tasa-arvoinen ja yhdenvertainen Suomi."
Mielestäni tuossa on ihan hyvät lähtökohdat.
Toteuttamisesta sitten Vasemmistoliittokaan ei saa minulta puhtaita papereita. Hallituksessa puolue on tehnyt aika paljon kompromisseja, mutta ei ole niiden suhteen ainoa. Ei ole tainnut historiassamme olla ainuttakaan täysin yksimielistä hallitusta :)
Seuraavat tekstit ovat sitten enemmän yleistä kirjoittelua puolueesta ja omista asenteistani, ei suoraa vastausta sinulle.
Töitä tekemällä on Suomessa tälläkin hetkellä mahdollista hankkia hyvä toimeentulo, ja sen turvaaminen mahdollisimman monelle myös tulevaisuudessa, on hyvin tärkeää. Mielelläni maksan veroja palkastani.
Tuoreen asennetutkimuksen mukaan 95 prosenttia suomalaisista pitää verojen maksamista kansalaisen tärkeänä velvollisuutena. Selkeä enemmistö eli 82 pr...
www.epressi.com
Sitä valtavinta rahakasaa, joksi monet tuntuvat rikkauden mieltävän, on kuitenkin ollut jo pitkään mahdotonta saavuttaa omalla työllään. Se on ollut mahdollista saavuttaa vain toisten työtä ja luontoa hyödyntämällä. Tämän mahdollistava lainsäädäntö ei kuitenkaan ole ollut Vasemmistoliiton vika, vaikka sen jatkumisen mahdollistamisesta voikin kritiikkiä antaa. Vielä kun ympäristömme tila on pelottava ja jotkut joutuvat raatamaan itsensä ennenaikaiseen hautaan, on mielestäni ihan aiheellista kysyä, paljonko sitä rahaa tarvitsee kerätä kulutettavaksi?
Vaikka tuloerojen tasaamista puolue kannattaakin, ei se kuitenkaan tarkoita kaikille automaattisesti samaa toimeentuloa, vaikka jotkut kärjistetysti näin ovatkin esittäneet.
En ole ihan tyytyväinen tapaan, jolla ajatukseni sain muotoiltua, mutta nyt ei kerta kaikkiaan aika riitä kummempaan.
@MarkoPalo puolestaan oli huolissaan Vasemmistoliiton ympäristönsuojelusta, mutta jauhoi viestissään lähinnä kommunismista? Vasemmistoliiton suhteen tiedän kyllä, että puolueessa on edelleen mukana henkilöitä, joilla luonnonsuojelu ei ole prioriteettilistan kärjessä (aiheutti itselleni ongelmia kunnallisvaaleissakin, kun piti miettiä ketkä kaikki ehdokkaat saattaisivat äänestäni hyötyä), mutta yhä useammalla tuo tarve toimia ympäristön hyväksi on kyllä ihan vilpitön. Pidinkin viestiä lähinnä trollailuna, mutta ajattelin nyt kuitenkin tämän kerran vastata, koska kommunisteista höpisemisen lisäksi vedit vielä Kiinankin mukaan.
Kiinasta esiintyy palstalla jatkuvasti stereotypisia heittoja, joilla ei mielestäni ole juurikaan pohjaa, ja niitä on tehnyt aiemminkin mieli kommentoida. Joillekin Kiina vaikuttaa edelleen tarkoittavan jotain kommunismin tyyppiesimerkkiä, vaikka todellisuudessahan Kiina on oikein kiltti ratas maailanlaajuisessa markkinataloudessa. Itse miellän Kiinan lähinnä valtavaksi pörssiyhtiöksi (jonka johtokunta hoitaa hommansa päin honkia, kuten osa muistakin pörssiyhtiöistä).
Vielä kerran pahoittelut pikaisesta viestistä tälläkin kertaa ja viihdyttävää lätkäkierrosta!