Vasemmistoliitto

  • 729 819
  • 5 800

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Tämähän nyt ei mitenkään mihinkään liity, mutta Paavo tuntee Steenin kyllä jo ihan nuoruuden porukoista saakka, joten saattaa yhteneväinen musiikkimaku juontaa juurensa sinnekin.

Kuka helvetti on Steen? Google tyrkyttää vain Steen Christenseniä, jonka faniksi Paavo on kyllä profiloitunut, ei kai sekin ole alkanut räppäämään vanhoilla päivillään?
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Arhinmäki on ihan oikeassa mitä Cheekiin tulee. Lausunnon motiivi tosin tuskin liittyy musiikkiin vaan pikemminkin Cheekin Kokoomus-sympatioihin.
Minäkin jaan Arhinmäen mielipiteen Cheekin osalta, joskaan en symppaa yhtään enempää muitakaan räppiartisteja. Tietysti jos joku tuollaisesta musiikista tykkää, niin sillähän se olemassaolon oikeutuksensa ansaitsee. Minä vain en ole kohderyhmää, räppi on toisenlaisia ihmisiä varten.

Mutta.

Arhinmäen kommentissa on kuitenkin jotain perin juurin vastenmielistä. Kyse on kuitenkin kulttuuriasioista vastaavan ministerin tiedotusvälineelle antamasta lausumasta. Mielestäni on erittäin kyseenalaista, että kulttuuriministeri ryhtyy tuomitsemaan alatyylisin ilmaisuin yksittäisiä kotimaisia artisteja. Siis siinäkin tapauksessa ettei artisti jostakin syystä miellytä ministeriä. Cheekin tapauksessa Arhinäen vaikuttimet ovat vielä jossain määrin poliittisia. Siis joitakin samanlaisia muita räpättäjiä Arhis kyllä arvostaa, mikäli nämä suoltavat vasuripropagandaa tai jotain muuta levotonta. Mikä se yhden kommunistin poliisimurhaajajuttukin oikein on? Ihmisen täytyy olla huomionkipeydestä ihan saatanasti sekaisin jos hän menee ottamaan taiteilijanimensä joltakin poliisimurhaajalta.

Kulttuuriministerin luulisi olevan siten tehtäviensä tasalla, että hän paremminkin kannustaisi kotimaisia kulttuurin toimijoita tekemään hyvää työtä valitsemallaan polulla, kuin että ministeri nimittää jotakuta artistia tai tämän töitä "hirveäksi sonnaksi". Tuollainen toiminta ei ole omiaan herättämään ministerissä arvostusta eikä luottamusta. Arhinmäki on matkan varrella muutenkin suosinut painavalla kädellä itseään miellyttäviä kulttuurin haaroja muiden kustannuksella. Toki on sallittua että ministerin arvostukset näkyvät johonkin pisteeseen saakka myös konkreettisissa asioissa, mutta pahempi juttu on Arhinmäen asennevamma, joka näkyy mm. korkeakulttuurille haistattelemisessa sekä nyt Cheekin tuomitsemisessa "hirveäksi sonnaksi".
 
Kulttuuriministerin luulisi olevan siten tehtäviensä tasalla, että hän paremminkin kannustaisi kotimaisia kulttuurin toimijoita tekemään hyvää työtä valitsemallaan polulla, kuin että ministeri nimittää jotakuta artistia tai tämän töitä "hirveäksi sonnaksi".
Kaikki se on arvotonta, mitä yksilö itse tuottaa. Vain valtion tuella hilluvat apuraha-artistit ovat oikeita taiteilijoita.

Kentän vasemmalla laidalla on räikeänä tyylinä olla edes pyrkimättä kunnioittamaan vastapuolta. Arvon entinen presidenttimmekin suvaitsi kyllä osallistua Tammisaaressa punauhrien 90-vuotismuisteluihin, mutta Finlandiatalolle tai Vanhan kirkon puistoon oli liian pitkä matka.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Kaikki se on arvotonta, mitä yksilö itse tuottaa. Vain valtion tuella hilluvat apuraha-artistit ovat oikeita taiteilijoita.
Arhinmäki tekee tässäkin eroa erilaisten apurahataiteiden välillä. Yhtä lailla nykyisen kaltaisen oopperataiteen ylläpito Suomessa edellyttää vahvaa yhteiskunnan tukea.

Taiteiden tukeminen on oma, heh, taiteenlajinsa. Varsinkin kuvataiteissa yhteiskunnan rahojen jakaminen on ollut viime vuosikymmenet vahvasti laitavasemmistolaisten käsissä. Tämä on näkynyt rahanjaon äärimmäisenä politisoitumisena. Rahojen jakamisesta vastaa melko pieni ja sisäsiittoinen piiri, jossa marxilaisuus tai ainakin kommarimenneisyys on jonkinlainen ihmisiä yhdistävä tekijä. Asiasta oli pari vuotta sitten aukeaman kokoinen artikkeli Kokoomuksen jäsenlehti Nykypäivässä. Jossain Helsingin Sanomissa tuollaista juttua olisi mahdotonta saada läpi, koska kulttuuritoimituksessa on samoja kommareita tai ainakin niiden kommarien hyviä kavereita. Taidetoimittajan työstä tulisi kohtuuttoman hankalaa jos vanhat taidekommarit kääntäisivät selkänsä. Tai ei ehkä työstä, mutta määrätynlaisia tehtävän tuomia etuisuuksia tippuisi näppeihin paljon vähemmän.

Ajatellaan nyt vaikka kuvataiteilija Osmo Rauhalaa. Mies on julkikokoomuslainen, mikä on saatanallinen handicap suomalaisessa kuvataiteessa. Rauhala viljelee osan vuotta maitaan Suomessa ja muun ajan tekee taidetta New Yorkissa. Kaveri on tehnyt uransa omin käsin ja hän on saavuttanut pitkän ajan kuluessa jonkinlaisen aseman maailmalla. Ei Rauhala mikään kansainvälinen supertähti ole, mutta jonkinlainen nimimies kuitenkin. Olisi mukava nähdä kunnollinen analyysi siitä, mitä suomalainen apurahakoneisto on tehnyt Rauhalan hyväksi, mm. kuinka monta Rauhalan apurahahakemusta on aikanaan johtanut apurahan myöntämiseen edes osittaisena.

Arhinmäen ministeriaikana tällaisiin räävittömyyksiin ei tasan tarkkaan puututa, se on selvä.

Edit: Rauhala-analyysin ohella joku voisi tuoda rinnalle kuvataiteilija Teemu Mäelle myönnetyt julkiset apurahat, palkinnot ja muut arvostuksen osoitukset. Mäki on julkisosialisti ja hyvää pataa laitavasurien kanssa muutenkin. Suuri yleisö muistaa Teemu Mäen parhaiten pahennusta aiheuttaneesta kissantappovideosta.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Ajatellaan nyt vaikka kuvataiteilija Osmo Rauhalaa. Mies on julkikokoomuslainen, mikä on saatanallinen handicap suomalaisessa kuvataiteessa..

Osmo Rauhala (joka on siis meikäläisiä täällä Nokialla, ei kokkareita) on arvotettu pitkään huonoksi koska hän on mielipiteiltään ehkä hieman oikeistolainen ja on arvostellut tätä ”kaverille kanssa” tukijärjestelmää.
Rauhala on purkanut tätä taideapurahasysteemiä sisältäpäin, hänen osaltaan on kai aika vaikea väittää, että kyse olisi omassa osaamisessa?

Osmo Rauhala:

” Suomalainen apurahajärjestelmä on ollut vuosikymmeniä yksi maailman laajimpia, mutta klassista musiikkia lukuun ottamatta se ei ole tuottanut merkittävästi parempia tuloksia kuin muualla, ainakaan jos tulosta arvioidaan kansainvälisen menestyksen pohjalta.

1970-luvulla rakennettu apurahajärjestelmä perustui ajatukseen taitelijasta valtion työläisenä. Kulttuuriministeriön jakamat varat muodostuivat osaksi alan "tupo" sopimusta, ja muut kriteerit kuin taiteen laatu nousivat merkittäviksi tukea jaettaessa. Tuki politisoitui ja tasapäistyi. Tuloksena varsinkin kuvataiteessa vuosikymmenien hiljaisuus kansainvälisellä kentällä. Vasta nyt kun ala imee runsaasti nuoria tekijöitä, joille tukea ei riitä, kansainvälistyminen on virinnyt.

Suurin osa tuesta pitäisi olla kohdeapurahoja näyttelyihin, projekteihin, työskentelyyn, opiskeluun ja niin edelleen, joiden kriteerit ovat selkeämmin arvioitavissa, kuin pelkissä vuosiapurahoissa. Näiden osalta tärkeintä on taiteellinen laatu ja merkitys taiteen kentällä niin kotimaassa kuin ulkomailla.”
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Kysyihän Jussi Lähde Leikolassa ja Lähteessä, että tuliko Osmolle koskaan mieleen ryhtyä 'taiteen sopimusviljelijäksi'...
 

Jeffrey

Jäsen
Itsellänikin tuli Arhinmäen purkauksesta mieleen se, että mies yrittää laittaa kapuloita rattaisiin ts. kehoittaa omia opetuslapsiaan muille teille.

Tykättiin siitä tai ei, Cheek on noussut lyhyessä ajassa suurimmaksi suomalaiseksi artistiksi. Yksikään muu suomalainen artisti ei pystyisi Suomessa vetämään kahta täyttä jääjallikeikkaa peräkkäin. Tähän kun vielä lisätään herran varsin avoin Kokoomuksellinen arvomaailma, niin ei ihme, että Paavoa tympii.

Kyllähän tuollainen toisenlaisen populistikulttuurin nousu pelottaa siinä joukossa jonka suosio korostuu vahvasti edeltävien populistikulttuureiden nousuun (hipsterit ja haavistolaisuus).
 
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
Pakko kompata huli-Pavea sen verran, että onhan Cheek todellakin ihan kauheeta paskaa. Kokoomusräppiä. Kokoomus. Räppiä.. voiko limaisempaa yhdistelmää ollakaan. Toki räpätys jo genrenä etoo, mutta jos sen vielä yhdistää kokkareihin ja kuvittelee yökerhollisen "nuoria menestyjiä" hytkymässä tukat pystyssä jossain yökerhossa, niin tunne vähintään kolminkertaistuu. Lökäpöksyjen pajatus istuu paljon paremmin johonkin lähiöiden liimanhaisteluiltamiin.
 

krobbe

Jäsen
Jalkapallotermein voin todeta, että vähäosaisten puolestapuhuja, väsymätön äärivasenlaitahyökkääjä on viimeksi kuluneiden vuosien aikana siirtynyt jakelemaan namupasseja oikealle laitahyökkääjälle oikean välihyökkääjän tontilta. Vasemmiston nykylinjasta kertoo paljon se, että Audin takapenkillä ”turvonnut” puheenjohtaja heiluttelee maailman turuilla väririkasta lippua, kun pitäisi heiluttaa punalippua ja taistella pienen ihmisen elämänlaadun puolesta.

Joku oikealle pöpelikköön ajaneen atteen kannattaja voi tietysti sanoa, että jossakin asioissa on tehtävä myönnytyksiä, että saadaan myös omalle äänestäjäkunnalle tärkeitä asioita menemään läpi hallituksessa. Hommahan on mennyt suunnilleen niin, että ollaan tonnikalapurkista iloisia ja ylpeitä, vaikka on jouduttu siitä ”hyvästä” ojentamaan oikeiston suuntaan herkkuja ylitse pursuavan seisovan pöydän antimet.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Osmo Rauhala (joka on siis meikäläisiä täällä Nokialla, ei kokkareita) on arvotettu pitkään huonoksi koska hän on mielipiteiltään ehkä hieman oikeistolainen ja on arvostellut tätä ”kaverille kanssa” tukijärjestelmää.
Kyllä minulla on ollut sellainen kuva että Osmo Rauhala olisi jo kauan sitten ollut Kokoomuksen suuntaan kallellaan. Voin olla väärässäkin, tai sitten väri on vihertynyt matkan varrella. Onkohan Rauhala muuten ollut ehdokkaana tai luottamusmiehenä joskus? Ei varmaan pitkään aikaan ole voinut olla, jos mies asuu ulkomailla suuren osan vuodesta.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Pakko kompata huli-Pavea sen verran, että onhan Cheek todellakin ihan kauheeta paskaa. Kokoomusräppiä. Kokoomus. Räppiä.. voiko limaisempaa yhdistelmää ollakaan. Toki räpätys jo genrenä etoo, mutta jos sen vielä yhdistää kokkareihin ja kuvittelee yökerhollisen "nuoria menestyjiä" hytkymässä tukat pystyssä jossain yökerhossa, niin tunne vähintään kolminkertaistuu. Lökäpöksyjen pajatus istuu paljon paremmin johonkin lähiöiden liimanhaisteluiltamiin.
Ei kuulu primääristi tähän ketjuun, mutta hc-punkista kiinnostuneiden kannattaa tsekata Bob Malmström. Linkki vie yhtyeen kotisivuille. Yhtyeen oma määritelmä tyylilajilleen on borgarcore. Voisi puhua myös Westend-punkista.

Vekkuli yhtye. Linkitän tuon tänne siksi, että hc-punkkareiden teksteissä kerrotaan yleensä kuinka yhteiskunta on mätä, keskiluokka on perseestä, työssäkäyminen on aivottomien robottien hommaa, ja kaikki muukin on mätää, perseestä tai suolesta. Paitsi vittu ja kilju, ja niitäkään ei ole riittävästi. Semmoista musamaailman vasemmistoliittoa siis, jos vähän kärjistetään. Bob Malmströmin lähestymistapa on hivenen toisenlainen.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Se kyllä lienee totta, että taide- ja rock-piireissä oikeistolaisuus ei ole hyväksi. Itse olen viime aikoina miettinyt Matti Pulkkisen tapausta - mieshän on sodanjälkeisen ajan parhaimpia kirjailijoita (vaikka aivoverenvuodon takia tuotanto jäikin pieneksi), mutta epäilen että absurdin vähäiseen jälkimaineeseen ovat vaikuttaneet miehen 80-luvulla vielä äärimmäisen epämuodikkaat mielipiteet.

Kysymyshän taiteen ja populaarimusiikin suhteen on, onko se hyvää, ei se että onko se oikealle tai vasemmalle kallistuvaa. On loistavaa vasemmistolaista ja loistavaa oikeistolais-konservatiivisesti värittynyttä taidetta ja musiikkia. Ja sitten on valtavat määrät sontaa ihan ideologiasta riippumatta. Eli ei vasemmistolainen tai oikeistolainen viesti tee taiteesta tai musiikista huonoa - tai hyvää. Se tuntuu näissä otatuksissa usein unohtuvan.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Minusta musiikki on yleensä parasta sillon kun siinä ei oikein erityisemmin näy ja etenkään kuulu niin oikeistolaisuus kuin vasemmistolaisuuskaan.

Eihän siinä tietty mitään, jos vahvasti poliittisesti värittyneestä musasta tykkää, mutta itseäni sellainen pääsääntöisesti yököttää. Kantaa voi ottaa ilman alleviivattua poliittista näkökulmaakin.

Ja vaikka nyt siis jonkinasteinen vasuri olenkin, niin esim. Agit Propit ja Ultra Brat taistolaishenkisine sävelmaailmoineen on jotakuinkin oksettavinta mitä suomalaisen musiikin parissa tiedän.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Ja vaikka nyt siis jonkinasteinen vasuri olenkin, niin esim. Agit Propit ja Ultra Brat taistolaishenkisine sävelmaailmoineen on jotakuinkin oksettavinta mitä suomalaisen musiikin parissa tiedän.

Miten sävelmaailma voi olla poliittisesti värittynyt - noista kahdesta Agit Prop on yököttävä, ja Ultra Bra puolestaan mm. käytti Ahmatovan tekstejä lauluissaan, jotka olivat lähes järjestään selkeän epäpoliittisia, harvoin taistolaisilta muuten on kuullut esim. Rommelia aidosti ylistäviä tekstejä... Anyway, se on totta, että hyvin harvoin sellainen musiikki tai taide on kovin hyvää, jossa poliittinen viesti on se ensisijainen asia. Sen sijaan on melko vaikeata täysin eristää oma maailmankuva omasta taiteestaan, joten usein välittyy jonkinlainen ideologinen viesti sieltä keskeisen sisällön lomasta. Ei voi varmastikaan sanoa, että joku T.S.Eliot olisi kirjoittanut "poliittista" runoutta vaan kirjoitti taivaallisen hyvää runoutta, josta selkeästi kuitenkin välittyy miehen kristillis-konservatiivinen maailmankuva, mutta olennaista on siis se taivaallinen hyvyys...
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Arhinm - Kotimaan uutiset - Ilta-Sanomat

Näin se huli-Pave jakelee verorahoja omille kannattajilleen ja omien aatteiden levittäjille.

- Toisin kuin eri taiteenalojen edustajille myönnetyt valtionpalkinnot, Suomi-palkinto on niin sanotusti ministerin oma palkinto, Arhinmäki arvioi viime vuonna ministeriön tiedotteessa.


Onneksi seuraavassa hallituksessa ei näitä poliisimurhaaja-faneja nähdä.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Aika satusetä saa olla, että saa narkkaamista ja autovarkauksia romantisoivan Notkean Rotan yhteiskunnalliseksi ja kantaaottavaksi vaikuttajaksi:

Arhinm - Kotimaan uutiset - Ilta-Sanomat

Linkki Ilta-Sanomiin.

No, ei Paavo ole ainakaan dissannu frendei, kun valtaan pääsi. Virkoja, nimityksiä ja apurahaa satelee lähipiiriin.

Edit: Hidas......
 
Viimeksi muokattu:
Aika satusetä saa olla, että saa narkkaamista ja autovarkauksia romantisoivan Notkean Rotan yhteiskunnalliseksi ja kantaaottavaksi vaikuttajaksi

Mielestäni Notkean Rotan musiikissa ei romantisoida narkkaamista ja autovarkauksia, vaan nauretaan niille, vähän samaan tapaan kuin Martti Servon tuotannossa nauretaan iskelmämusiikille.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
EDIT: muokataan lainaus pois ao. viestiin viitaten.
 
Viimeksi muokattu:

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Tarjoan kyllä Sinnerille kaljat, jos joskus elävässä elämässä kohdataan. Vuosisadan urheiluteko, jos nyt ymmärsin oikein!
 
Arhinm - Kotimaan uutiset - Ilta-Sanomat

Näin se huli-Pave jakelee verorahoja omille kannattajilleen ja omien aatteiden levittäjille.
Noniin, nyt kyllä Iltalehti yllätti tasollaan, tuohan on ihan oikeasti tutkivaa journalismia jolla on uutisarvo. 99 vastaavaa uutista sadastahan on väkisin väännettyä paskaa (vrt. Fingerporin Homelius-lööpit), mutta mielestäni nyt olisi ihan aiheellista tutkia onko Arhinmäki toiminut väärin tukiessaan kulttuuria josta itse pitää.

Myös tuo Sinnerin poistettu viesti kävi kiinnostamaan kun Dee siitä noin innostui.
 

kovalev

Jäsen
Ja vaikka nyt siis jonkinasteinen vasuri olenkin, niin esim. Agit Propit ja Ultra Brat taistolaishenkisine sävelmaailmoineen on jotakuinkin oksettavinta mitä suomalaisen musiikin parissa tiedän.
Nyt täytyy sanoa, Ted, että olen kyllä hieman pettynyt kokoomuslaiseen kommenttiisi.

Jos alat rankata "hyvän taiteen" kaanonista pois kaikkea poliittisesti arveluttavaa, päädyt loputtomalle taipaleelle, jossa vastaan tulee aika paljon suurempiakin nimiä kuin Agit Prop.
Ja kysymys ei todellakaan ole pelkästään musiikista.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Noniin, nyt kyllä Iltalehti yllätti tasollaan, tuohan on ihan oikeasti tutkivaa journalismia jolla on uutisarvo. 99 vastaavaa uutista sadastahan on väkisin väännettyä paskaa (vrt. Fingerporin Homelius-lööpit), mutta mielestäni nyt olisi ihan aiheellista tutkia onko Arhinmäki toiminut väärin tukiessaan kulttuuria josta itse pitää.

Myös tuo Sinnerin poistettu viesti kävi kiinnostamaan kun Dee siitä noin innostui.

Joo, se on kyllä ihan kamalaa, jos sellaista taidetta lähdetään tukemaan, josta vielä itse pitää. Kyllä tuetun taiteen pitää tukijan mielestä olla vähintäänkin vastenmielisen rajoilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös