hammer lynx
Jäsen
Heh. Kysyit mite putler liittyy kommunismiin. Vastasin. Lue vastaus uudestaan vaikka viisi kertaa jos sitten aukeaisi.Pidätkö siis Venäjää kommunistisena valtiona?
Heh. Kysyit mite putler liittyy kommunismiin. Vastasin. Lue vastaus uudestaan vaikka viisi kertaa jos sitten aukeaisi.Pidätkö siis Venäjää kommunistisena valtiona?
Jos tätä katsotaan vain poliittisesti, on tilanne todella herkullinen. Meillä on pääministeripuolueena työväenpuolue, joka uhkaa potkia pois vasemmistolaisen hallituskumppaninsa pois hallituksesta, jos se äänestää vastaan työväenpuolueen pyrkimykseen heikentää lakko-oikeutta.Anna Kontula valottaa Twitterissa Vasemmistoliiton roolia pakkolain käsittelyssä.
Eli Vasemmistoliitto olisi potkittu ulos hallituksesta, jos he eivät olisi hyväksyneet esitystä. Näin voi käydä edelleen, jos/kun laista äänestetään eduskunnassa. Anna Kontula kertoo myös, että vastaan äänestäminen tulee tarkoittamaan automaattista hallituksesta erottamista, mikäli pääministeriä on uskominen.
Kyllä, se voi tarkoittaa myös poliittisten vastustajien telkeämistä pakkotyöhön gulageihin tappamatta ketään. Ei ole hirveästi parempi tosin. Eikä hirveän realistista, että onnistuu tappamatta ketään.
Muttei yllätä, että teikäläinen valkopesee kyseistä kuolon ideologiaa täällä.
Mikähän näkemys Sarkkisella ja Anderssonilla on kansalaisina? Entäpä paikkakuntansa/sukupuolensa/ikäryhmänsä edustajina? Odotan eduskuntaryhmän jäseniltä Sarkkinen ja Andersson myrskyisää kritiikkiä ministereille Sarkkinen ja Andersson. Saisikohan nuo vaikka A-studioon samaan aikaan?
Eipä ole ainoa oikeus. Siksi yksi kysymys onkin se miten ihmisen oikeus valita työpaikkansa/alansa on suhteessa toisen oikeuteen elää. Eli voidaanko joitain ihmisiä pakottaa töihin, jotta muut ihmiset saavat elää. Kenen vastuulla on selvittää ketkä työntekijät ovat välttämättömiä tuossa työssä. Nythän tuo on lankeamassa työntekijöiden vastuulle pitää huolta että paikalla on tarpeeksi työntekijöitä, eikä työnantajan.Ei se lakko-oikeus ole ainoa tai edes perustavanlaatuisin oikeus joita ihmisillä on.
Eipä ole ainoa oikeus. Siksi yksi kysymys onkin se miten ihmisen oikeus valita työpaikkansa/alansa on suhteessa toisen oikeuteen elää. Eli voidaanko joitain ihmisiä pakottaa töihin, jotta muut ihmiset saavat elää.
Onko nyt sotatilanne tai poikkeustila päällä? Pitäisikö lääkärit tuon jumalaisen "velvoitteen" lisäksi ottaa osaksi tätä tulevaa lakia. He kun osallistuvat varsin isolla osalla myös hoitotyöhön. Sehän on sellaista tiimipeliä, ainakin paperilla.Tähän vastaus lienee vakiintuneen oikeuskäsityksen perusteella yleensä selkeä "kyllä". Sinulle voi tulla yllätyksenä mutta ihmisiä voidaan sopivissa olosuhteissa pakottaa myös sotaan suojelemaan muita oman vapauden ja hyvinvoinnin kustannuksella. Meillä on myös erinäisiä muita velvollisuuksia toisiamme kohtaan ja nämä voivat vaihdella ns. siviiliammatin mukaan. Esim. lääkärin on autettava myös vapaa-ajallaan vaikka miten menisi lomamatka pilalle tms.
Eikä tässä puhuta nyt mistään ihmisten pakottamisesta sairaanhoitajiksi vaan terveydenhuollon ammattihenkilöiden velvollisuuksista suhteessa vapauksiin. Ilman uutta lainsäädäntöäkin käräjäoikeuden ratkaisun pitäisi kertoa tästä jotain.
Onko nyt sotatilanne tai poikkeustila päällä?
Onko nyt sotatilanne tai poikkeustila päällä? Pitäisikö lääkärit tuon jumalaisen "velvoitteen" lisäksi ottaa osaksi tätä tulevaa lakia. He kun osallistuvat varsin isolla osalla myös hoitotyöhön. Sehän on sellaista tiimipeliä, ainakin paperilla.
Mutta auttaako tämä laki nyt sitten ratkaisemaan ongelman, vai luoko se uusia ongelmia. Kontulan ajatus on hyvä(hieman maistuu oudolta tuo lause), mutta nythän ei olla sellaista lakia tekemässä, vaan jotain aivan muuta. En tykkää Tehyn tyylistä, mutta ymmärrän hyvin tietynlaisen katkeroitumisen, kun vuosia tai oikeastaan kohta vuosikymmeniä hommaa on kurjistettu. Halveksiva asenne paistaa niin monesta kirjoituksesta täälläkin. Osalla on kova hinku Huxleyn dystopiaan, jossa kokevat olevan Alfoja ja hoitajat Epsilonin tasolla. Pitäisi äkkiä saada jotain halpoja duunareita jostain vinkuintiasta nöyränä lapioimaan paskaa, ettei vaan tarvisi maksaa säädyllistä liksaa saati sitten järjestää asiallisia ja turvallisia(sekä työntekijöille, että potilaille) olosuhteita. Jotenkin se mieli sitten usein muuttuu kun tilanteet muuttuu ja terveys ei olekaan enää niin rautainen. Toki jotkut tälläkin palstalla ovat uhonneet päättävänsä päivänsä ennen vanhuutta ja vaivoja.Tuohon "onko sotatilanne päällä" -kommenttiisi vastauksena, että vaikka toki Euroopassa sota on päällä ja jossain mielessä energiasotaa käydään meilläkin, ei tuo esimerkki mitenkään vaadi sotatilaa toimiakseen. Se oli vain osoitus siitä, että kyllä yhteiskunta tarvittaessa laittaa pakonkin uhalla ihmiset tekemään asioita olemassaolonsa ja kansalaistensa hyvinvoinnin turvaamiseksi.
Toivottavasti tosiaan loppuu vasemmistossa(kin) tuommoinen. Ihan mielenkiinnosta, että keitä tarkoitat, jotka sodan oikeuttaa?Kuten Halme kirjoittaa, Venäjän sota Ukrainassa tietää lopun alkua campismille suuressa osassa länsimaista vasemmistoa, ja hyvä niin. Silti puheita Venäjän sodan oikeutuksesta kuuluu edelleen vasemmistoleiristä.
Toivottavasti tosiaan loppuu vasemmistossa(kin) tuommoinen. Ihan mielenkiinnosta, että keitä tarkoitat, jotka sodan oikeuttaa?