Vancouver Canucks vs. Boston Bruins - Stanley Cup Finals

  • 83 721
  • 312

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jatkuu...

PUOLUSTAJAT

1. Dan Hamhuis(6'1,209)-Kevin Bieksa(6'1,198)

Vancouverin ykköspari on pelannut koko kauden vahvasti ja puolustajat löytyivät runkosarjan tehotilastosta kumpikin top10 joukosta. Kaksikko liikkuu hyvin, pelaa omaa päätä luotettavasti, tuo kentälle fyysisyyttä (vaikka kumpikaan ei ole mitään kovin isoja pakkeja) ja tukee myös hyökkäyksiä. Parivaljakon ominaisuudet tukevat toisiaan ja ykköspari kantaa jälleen ison osan Vancouverin tasakenttä- ja alivoimapelistä.

Hamhuis: Erittäin tärkeä pala kokonaisuutta ja joukkueen kemiaa. Pelaa joukkueen eniten tasakentin ja selvästi eniten alivoimaa. Kerää suurimman vastuun vastustajan ykkösketjun pysäyttämisestä. Tekee vähän virheitä ja liikkuu hyvin. Joukkueen paras pelisilmä ja erinomainen laittamaan helpon syötön omista pois. "Ei NHL:n suurimpana pakkina" saa nyt kovan haasteen Bostonin ykkösketjun fyysisiltä ja isoilta laitureilta. Hammerin onnistuminen tuossa asiassa koko sarjan kannalta tärkeää.

Bieksa: Pelaa elämänsä parasta kiekkoa suurella itseluottamuksella juuri nyt. Kuuma pelaaja - on tehnyt neljä maalia viimeisissä viidessä pelissä. Johtaa playoffien pakkien maalipörssiä (5), on pisteissä kolmantena (9), tehopörssissä toisena (+10) ja on taklaustilaston kakkosena (62). Liikkuu tapansa mukaan hyvin, pelaa oman pään fyysisesti ja luotettavasti ja on osannut ajoittaa hyökkäyksiin lähdötkin sopiviin paikkoihin. Sama asia kuin Hamhuisilla - Bruins tulee testaamaan ykkösparia fyysisesti ja melko pienenä pakkina voi olla ongelmissa, jos joutuu vääntämään Charaa, Lucicia ja/tai Hortonia vastaan paljon.

2. Sami Salo(6'3,212)-Alex Edler(6'3,215)

Joukkueen pelaavista pakeista kokenein ja nuorin pakki yhdessä ja homma toimii hienosti. Hankalasti ohitettava isokokoinen ja tasapainoinen pari, jonka jäällä ollessa ei ole tarvinnut jännittää. Ratkaisuja saatu hyökkäyspäässäkin ja niitä kaivataan jatkossakin.

Salo: Vaikea kausi takana, mutta pelaa tällä hetkellä hyvää ja varmaa peliä. Oli isossa asemassa (2+1) San Josea vastaan sarjan neljännessä pelissä, kun Canucks otti tärkeän kolmannen voiton. Kokemuksen tuoma pelisilmä näkyy kaikesta, tekee vähän virheitä ja pelaa illasta toiseen korkealla tasolla. Komea ura takana, pelaako viimeisiä NHL-pelejään? Ura ansaitsisi kruununsa.

Edler: Tärkeä isokokoinen "all-around-pakki" Canucksille. Pelaa omaa päätä Salon kanssa varmasti, tekee tehoja (9 pistettä playoffeissa), taklaa kovia niittejä ja blokkaa hyvin kuteja. Peliajoissa mitaten Vancouverin selkeä kolmospakki ja pelaa paljon erikoistilanteita. Miinuksena ajoittain keskittymisen puute ja pienet virheet.

3. Christian Ehrhoff(6'2,203)-Aaron Rome(6'1,218)

Vancouverin kolmosparissa on samanlainen selkeä työnjako näillä jaoilla kuin Bostonin kolmosparissa: Ehrhoff hoitaa kiekollisen pelin, Rome vastaa enemmänkin fyysisestä puolesta ja puolustuspäästä.

Ehrhoff: Hyvin peliä avaava ja liikkuva saksalaispuolustaja on parhaimmillaan kiekollisessa pelissä. Oli runkosarjassa NHL-pakkien pistepörssin seitsemäs ja on nyt samassa tilastossa kakkosena. Huilasi Sharks-sarjasta kaksi viimeistä peliä, mutta nyt hänen pitäisi olla pelikuntoinen. Tärkeä ylivoimapakki. Heikoimmillaan kun joutuu vääntämään isoja hyökkääjiä vastaan.

Rome: Vahva jässikkä pystyy pelaamaan tarvittaessa fyysisesti, mutta pyrkii pelaamaan usein varman kautta itseään ulos pelaamatta. Joukkueen selkeä kutospakki, mutta jotain kertoo Romen tasosta omassa roolissaan se, että hän on ollut syvyyskartalla esimerkiksi Keith Ballardin ja Andrew Albertsin edellä. Omassa päässä tukevasti seisova Rome tasapainottaa muuta Canucksin puolustusta ja häneltä tietää joka ilta mitä saa.

MAALIVAHDIT

Roberto Luongo(6'3,217)-Cory Schneider(6'2,195)

Bostonin tavoin myös Vancouverilla on vahva maalivahtikaksikko. Ykkösvahti Luongo on pelannut joukkueen kaikki pelit ja hänen saldonsa on Thomasin kanssa identtinen 12 voittoa, 6 tappiota. Luongolla on kaksi nollapeliä, hän on päästänyt taakseen 2.29 maalia pelissä ja hänen torjuntaprosenttinsa on 92.2%.

Luongolle kapteenin aseman pois antaminen ja maalivahtivalmentajan vaihto on tainnut tehdä hyvää, sillä hänellä on menossa esimerkiksi viime kauteen nähden selvästi parempi kausi. Luongo tulee luultavasti olemaan Bostonille tämän kauden kovin joukkueen kohtaama maalivahti ja nyt Bruins ei luultavasti tule saamaan maalivahtiosastolla ainakaan merkittävää etua.

Näin siis näkisin tuon Vancouverin tilanteen. Katsotaan sitten yöllä niitä peluutuksia miten Bruins asettaa ketjujaan noita vastaan ja miten Canucks pyrkii pyrkii laittamaan esimerkiksi tuon Keslordin nopean ketjun.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Onpas ollut mukava lukea tätä ketjua ja varsinkin nuckin älyttömän hyviä ja kattavia analyyseja joukkueista ja pelitavoista sekä tilastoista. On siinä melkoinen ero, kun vertaa tuota muihin suomalaismedian juttuihin, esim Vesa Rantasen Iltasanomiin kirjoittamaan juttuun Stanley Cup -finaalit: Nyt se alkaa! - Ilta-Sanomat mikä sinällään on yksi suomalaismedian parhaita. Muutenkin tämä ketju alkaa lähestymään ehkä kaikkien aikojen laadukkainta koko Jatkoajan historiassa. Tai sitten vaan sattuu kiinnostamaan nämä jutut juuri tällä hetkellä :)

Ketjun analyyseihin ei paljoa ole lisättävää, sen verran kattavasti joukkueita on tässä käsitelty. Malhotran olisi mielellään nähnyt jäällä, mutta ehkäpä lisäpäivät tekevät hyvää Malhotralle vielä tässä vaiheessa.

Eikun aamulla herätyskellot soimaan ja peliä katsomaan!
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nuckin alustukselle propsit myös täältä.

Ykkössivun kysymykseen Bruins-analyysista voisi todeta Charan kohdalta sen, että mielestäni tämän otteissa on näkynyt taannoinen Pacioretty-taklaus ja sen aiheuttama kohu. Tämä ei ole ollut sellainen fyysinen pelote, mitä tätä ennen. Voi toki olla, että taustalla on muutakin vaivaa, mutta mielestäni otteet ovat olleet totuttua varovaisempia.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Hienot kirjoitukset molemmista joukkueista Nuck. Tuo antoi mukavasti lisää tietoa Vancouverista vähemmän joukkuetta seuraavalle kiekkofanille, olin unohtanut sikapierren (löytyihän sieltä jotain inhottavaa alusta lähtien).
...Lapierrella ja Bostonilla on vanhoja kaunoja, joten mielenkiintoista seurata mitä tuo poikii.
Tilaukseen reilusti filmiä ja törttöilyjä alusta lähtien ja tällä tavoin bensaa Bruinsin liekkeihin. Toivottavasti tämä porsas herättää Karhun ja toisin kuin pelissä niin kunnon penkintyhjennyshulinoissa oltaisiin vahvoilla.
 

Kiekko-Kolli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks & KooKoo
On se hienoa, että finaalit vihdoin alkaa.

Vancouver on tietysti suuri suosikki, mutta jotenkin minulla on sellainen kutina, että Bruins vie. Vaikka suuri Kanadalais kiekkoilun ystävä olenkin, niin silti taitaa meikäläisen bändi-kärry kurvata Bruinsin kelkkaan. Sentään Original Six jengi ja kaikkee.

Sarjan avaus toki kertoo jo paljon siitä mihin suuntaan sarja kallistuu, mutta veikkaan, että Luongo sortuu paineeseen ja Sedinit katoaa kuvasta täysin ja näin ollen Bruins kaasuttelee mestariksi voitoin 4-2. Tai sitten olen taas yhtä pihalla kuin yleensä ja Sediinit& Luongo loistavat ja nucksit vie sarjan tyyliin 4-1. Noh, yöllä nähdään mihin suuntaan mennään, parempi varmasti voittaa.
 

Ralph

Jäsen
Alle viisi tuntia pelin alkuun joten onko jollain (lue nuckilla) tietoa, pelaako varmasti Ehrhoff ja onko varmaa myöskin ettei Malhotra pelaakaan vielä?
 
Alle viisi tuntia pelin alkuun joten onko jollain (lue nuckilla) tietoa, pelaako varmasti Ehrhoff ja onko varmaa myöskin ettei Malhotra pelaakaan vielä?

Kaikkien tietojen mukaan Ehrhoffin pitäisi olla tänään mukana, varmistusta ei tietenkään ole kuulunut. Ehrhoff tulee lukemani mukaan muodostamaan kolmospakkiparin toisen toipujan, Romen kanssa.

Malhotrastakaan ei ole varmuutta, todennäköisesti on kuitenkin sivussa. Vigneault ei tietenkään ole kovin mielellään avautunut kokoonpanoista ja viimeisin tieto Malhotrasta on edelleen "day-to-day". Mahdollista siis, mutta raporttien mukaan epätodennäköistä.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Muutaman ottelun molemmilta finaalijoukkueilta tällä kaudella nähneenä veikkaan, että tullaan näkemään paljon pitkiä päätykiekkoja ja pyörityksiä molemmissa hyökkäyspäädyissä. Vancouver on pelannut enemmän nopeita hyökkäyksiä omasta päästä lähdettäessä kuin Boston, joka varsinkin Tampa Bayn 1-3-1 ohjauspelin murtaakseen lähti kiekkokontrollilla ylöspäin ja löi pitkiä päätyyn punaviivan jälkeen. Bostonin on varottava jäähyjä, mikä pakottanee sen pelaamaan normaalia varovaisemmin. Sedinit ja Salo ovat vaarallinen kolmikko yv-pelissä. NHL:n tämän kauden kaksi parasta kohtaavat, joten tasaisia otteluita on odotettavissa.

Joukkueiden pelaajalistat käsittävät 34 kanadalaista, 9 amerikkalaista, 5 ruotsalaista, 2 suomalaista, 2 tshekkiä, 2 saksalaista, 1 tanskalaisen, 1 venäläisen, 1 slovakin ja 1 kazahstanilaisen pelaajan. Kanadan juniorimylly tuottaa eniten pelaajia NHL:ään, sitten tulevat USA, Ruotsi ja Venäjä. Suomi on Tshekin ja Slovakian kanssa jäämässä seuraavaan koriin, johon on ollut nousemassa Saksa ja Tanska.
 

Ralph

Jäsen
Joukkueiden pelaajalistat käsittävät 34 kanadalaista, 9 amerikkalaista, 5 ruotsalaista, 2 suomalaista, 2 tshekkiä, 2 saksalaista, 1 tanskalaisen, 1 venäläisen, 1 slovakin ja 1 kazahstanilaisen pelaajan. Kanadan juniorimylly tuottaa eniten pelaajia NHL:ään, sitten tulevat USA, Ruotsi ja Venäjä. Suomi on Tshekin ja Slovakian kanssa jäämässä seuraavaan koriin, johon on ollut nousemassa Saksa ja Tanska.

Ja kun otetaan pelkästään esiin ne luultavasti pelaavat 40 pelaajaa, niin:

Kanada 25
USA 4
Ruotsi 3
Saksa 2
Suomi 2
Tshekki 2
Slovakia 1
Tanska 1

Niin vain Yhdysvallat on aivan eurooppalaisten tasolla ja mm. Venäjä on listalta ulkona.
 

Ralph

Jäsen
Omassa seurannassa erityisesti Patrice Bergeron ja Ryan Kesler. Omaksi ihannepelaajaksi on muodostunut sentteri joka osaa ratkoa pelejä mutta myös puolustaa joukkuettaan auttavasti. Tässä on kaksi sellaista pelaajaa.

Muutenkin hyvin samanlaiset pelaajat. Molemmat ovat rightin puoleisia senttereitä (kohtuu harvinaista?), Selke Trophyn arvoisia (ainakin melkein), joukkueidensa kakkossenttereitä, varakapteeneja ja molemmille luvassa sama rooli, puolusta vastustajan tähdet pois tehoilta. Hienoja pelaajia molemmat.

Olen jostain syystä alkanut pitämään Kesleristä muutenkin. Aikaisemmin tälläkin kaudella Colorado-Vancouver -peleissä olen kironnut kuinka se vaan voi olla noin ärsyttävä. Nyt pidänkin jo hänestä, vaikkei ihan suosikkeihin kuulukkaan. Bergeron on sitä jo vähän pidempään ollut.

Ja nyt pienille nokosille ja herätys kolmeksi.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Stanley Cup-finaalien kattavin ennakkopaketti suomalaisessa kiekkomediassa taitaa löytyä tästä ketjusta. Kiitos siitä! Pakkohan sitä on itsekin osallistua, vaikka lähes kaikki on jo sanottu.

Tuntuu, että tuomarilinja ja -työskentely tulee näyttelemään suurta roolia näissä finaaleissa. Toki ainahan näin on, mutta nyt joukkueiden lähtökohdat vain korostavat tuomarien tärkeyttä. Bostonin yv on käsittämättömän heikko. Tuskin koskaan vastaavan tasoisella yv:llä on selvitty näin pitkälle keväällä. Toisaalta Nucksin yv lähentelee 30 %:n rajaa. Lisäksi Bostonin pelityyli on tunnetusti jäähyaltis. Kaikki puhuu sen puolesta, että Nucks todella hyötyisi tiukasta linjasta, ja toisaalta mitä sallivamman linjan tuomarit valitsevat niin sitä parempi Bostonille. Ei Vancouverkaan enää täysin puhdas taitojoukkue ole, mutta eivätköhän Sedinitkin saa oman kulmapelinsä paremmin pyörimään, jos pienet koukut ja kiinnipitämiset myös vihellettäisiin. Tähän mennessä tuomarilinja on ainakin omasta mielestäni ollut erittäin salliva, ja hyvin voi todeta, että taas on otettu muutama askel takapakkia kohti työsulkua edeltävän ajan kahvakiekkoa.

David Krejcin pelityyli kiehtoo allekirjoittanutta. Krejci on puhdas älysentteri, joka monessa mielessä on täysun B'sin filosofian vastainen pelaaja. Hienoa onkin, että samassa ketjussa häntä tukee Lucic, joka ominaisuuksiltaan on taas klassinen Bruinsin tahtohyökkääjä. Krejcin otteet vaihtelevat todella voimakkaasti tyypilliseen tsekkimäiseen tapaan. Kun katselee esim. aloituksia, niin Krejci voi vuoroilloin voittaa tai hävitä lähes 90%:ia aloituksistaan. Olen sanonut tämän ennenkin, mutta Krejci jotenkin muistuttaa Adam Oatesia pelityyliltään. Jossain mielessä hän muistuttaa myös Henrik Sediniä. Sekin on tsekin eduksi mainittava, että ajoittain hän on saanut vastaanottaa muutaman mojovan niitin, mutta on aina noussut eikä ole muuttanut tyyliään. Jos muistaa Bergeron Davidiin kohdistuneen pommin viime sarjasta, niin voi jo ennakoida, onko tässä sarjassa Ballardin lonkkataklauksen vuoro osua Krejciin.

Sarjan lopputuloksen veikkaaminen on hemmetin vaikeaa. Vaikka pidänkin Nucksia parempana joukkueena, niin Boston on jo uhmannut jääkiekon peruslakeja mm. surkealla yv:llään. Parista pompustahan se vain oli kiinni, ettei jo Habs olisi tiputtanut B'siä. Tim Thomas aiheuttaa myös harmaita hiuksia. Tyyli on mitä on, eikä tyylillä niin väliäkään tietystti ole, mutta kun otteet heilahtelevat vaarallisesti pelistä toiseen. Habs sarjassa Thomas oli välillä umpisurkea ja välillä loistava, ja sama meno on jatkunut koko pudotuspelit. Bostonin osalta on jo oppinut odottamaan odottamatonta. Siksi sen voitto ei olisi lopulta mikään ihme.

Omalta osalta voittajalla ei ole suurta väliä, koska vastakkain ovat kaksi hienoa organisaatiota, jotka molemmat ansaitsisivat mestaruuden. Oikeastaan ainoa toive on, että pelit pysyisivät tasaisina ja blow-outeilta vältyttäisiin. Jos Boston sattuisi voittamaan, niin taitaisi Beantown taata asemansa jenkkilän menestyneimpänä urheilukaupunkina tällä hetkellä. Kaikki kaupungin kolme muuta ammattilaisjoukkeutta (Patriots, Celtics ja Red Sox) ovat voittaneet mestaruuden viimeisen kuuden vuoden aikana ja oikeastaan koko 2000-luvun mestaruuksia on satanut Bostoniin.
 
Kaikkien tietojen mukaan Ehrhoffin pitäisi olla tänään mukana, varmistusta ei tietenkään ole kuulunut. Ehrhoff tulee lukemani mukaan muodostamaan kolmospakkiparin toisen toipujan, Romen kanssa.

Malhotrastakaan ei ole varmuutta, todennäköisesti on kuitenkin sivussa. Vigneault ei tietenkään ole kovin mielellään avautunut kokoonpanoista ja viimeisin tieto Malhotrasta on edelleen "day-to-day". Mahdollista siis, mutta raporttien mukaan epätodennäköistä.

Lopetetaan nyt vielä tämä spekulaatio: Malhotra ei ole mukana alkulämmittelyssä, joka käynnistyi tovi sitten. Ehrhoff ja Rome sen sijaan ovat jäällä verryttelemässä, eli he ovat molemmat jo mukana kokoonpanossa.
 

Riiseli

Jäsen
^^ Voinee kuitenkin mainita, että Vancouver on saanut tähän mennessä pudotuspeleissä Bostonia enemmän jäähyjä.

Vähän Kesleriä nähtyäni voisin minäkin yhtyä yhden Bostonin radiojuontajan (Felger) heittoon "Kesler is Bergeron on steroids". Pelaavat menestyksellä samoissa pelitilanteissa, mutta tyylissä näyttäisi olevan eroa. (Ja luotan, että kukaan ei lue tätä niin, että olettaisin Keslerin käyttävän dopingia...)

Patriotsin edellinen Super Bowlin voitto on vuodelta 2004, Red Sox ja Celtics ovat voittaneet tuoreemmin. Celtics siellä taitaa nyt joutua uudelleen rakentamaan joukkuetta jokusen vuoden, kun veteraanit lopettelee uriaan.
 

Tiedote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse en ole finaalijoukkueiden pelejä paljoa nähnyt, tai saati sitten analyyttisesti tarkastellut, mutta muutama pointti tässä on kirjoiteltava peliä odotellessa.

Mitä odotan Game 1:stä?
-Tarkkaavaista peliä, eli hyvin perinteistä playoff-kiekkoa ja erityisesti perinteistä ottelusarjan alun jääkiekkoa.
-Vancouverin voittoa, jonka takaa voimakas kiekon kontrollointi, joka perustuu erinomaisen kiekonhallinnan omaavaan puolustukseen+ Sedinin kaksosiin. Erikoistilanteissa Boston jää myös pahasti jälkeen.
-Ryan Keslerin peluuttamista Krejciä vastaan yksi yhteen. Kesler jyrännee tässä parissa nykykunnossaan 100-0.
-Tim Thomasin loistavaa maalivahtipeliä, joka pitää pelin numeroiden valossa tasaisena.

Mitä toivon ottelulta:
-Bostonin ennakkoluulotonta peliä, joka johtaa kotiedun ryöväämiseen.
-Bostonin puolelta todellista ärsytystä ja ihon alle menoa Sedinin veljeksille.
-Paria myllyä (olisiko Bieksa jälleen hommissa mukana?).
 

Ralph

Jäsen
Tälläinen peli sitten. Mielestäni oikein kiva peli, vaikka maaleja olisi toivonut enemmän. Kahden ensimmäisen erän tuomarilinja tottakai muutti pelin luennetta.

Vancouver oli parempi. Bostonilla oli vaikeuksia saada viisi vs. viisi -myllyjä aikaiseksi kun Vancouver niihin onnistui. Ylivoimapeli oli molemmilta surkeaa, vaikkakin alivoimat toimivat. Maalipaikkoja siunaantui molemmille, myös Bostonille ylivoiman ansiosta, mutta ei uponnut melkein millään. Jannik Hansen ja Ryan Kesler pääsivät läpikin, huonolla menestyksellä.

Yhtään maalivahdeilta pois ottamatta, sanon että tanskalainen Jannik Hansen oli tänään pelin paras pelaaja. Hyvää taistelua, karvausta nopealla luistelullaan. Rakensi pari hyvää paikkaa, mm. oma läpiajo ja ottelun ainoa maali sekä jakeli pari kovaa taklausta. Pelasi kyllä loistavasti. Tai pelasi tämä ketju muutenkin. Maxim Lapierre sai pari hyvää paikkaa ja Raffi Torres iski ottelun ainoankin.

Daniel Sedin oli taasen sellainen, josta en pitänyt. Pari helppoa virhettä ja muutaman kerran ei syöttänyt edes veljelleen vaan laukoi ylivoimallakin huonosta kulmasta turhia kuteja. Milan Lucic pisti silmään vierailijoilta. Turhan kovaa meni tilanteisiin, mutta lensikin itse vähän joka suuntaan. Paras oli Dan Hamhuisin taklaus.

Tuomarilinjan haluaisin hieman muuttuvan. Pari oikein helppoa jäähyä, mutta jäi viheltämättä mm. Daniel Sedinin filmihyppy Tim Thomasin niskaan. Seuraavassa pelissa toivoisi näkevän myös maaleja.

Dan Hamhuis loukkaantui heti ensimmäisessä erässä, eikä tainnut palata enään. Taklasi komealla lonkkataklauksella Milan Lucicin ilmojen teille, mutta Lucic tuli tilanteeseen sen verran kovaa että voipi olla että Hamhuisin kylki kärsi. Hän sai myös heti perään David Krejcin poikkarista samaa paikkaan. Jos seuraavassa pelissä ei Hamhuis pelaa, hänen paikallaan nähtäneen Keith Ballard.

EDIT: Tämän pelin myötä Ryan Kesler kohenteli asetelmiaan Conn Smythe Trophyyn liittyen verrattaessa Sedinin kaksosiin. Roberto Luongo tosin otti omansa ja vääntää mielestäni nyt tiukimmin Keslerin kanssa palkinnosta, ellei mennyt jopa jo edelle.

Nyt nukkumaan :)
 
Viimeksi muokattu:

Fakap

Jäsen
Olipahan säälittävää hyökkäyspeliä Bruinsilta ensimmäisen erän jälkeen. Bostonin hyökkääjien heikko viimeistely nousee taas esille kun vastassa ei ole helppoja hörppivä maalivahti ja/tai keskinkertainen pakisto. Olisihan se pitänyt arvata. Vielä kun joukkueen neljänneksi eniten pelaava puolustaja on Mistakechuk niin minkä sille voi. Helvetisti enemmän lihaa Luongon eteen ja karvausta paremmaksi, että Canucksin pakit joutuisivat tekemään enemmän töitä. Sitten voisi vieraissa voittaa. YV:n paranemisesta en uskalla edes unelmoida. Recchi siellä vaan jatkaa, vaikka ei ole moneen kymmeneen otteluun saanut mitään aikaan. Seguin taas käy vain pyörähtämässä YV:lla. Käsittämätöntä paskaa, varsinkin tuo 5 vs. 3.

Ensimmäisestä pelistä tuli pelottavasti mieleen 2004 Flames. Joukkue antaa kaikkensa, puolustaa hyvin joukkueena, veskari pelastaa kun pakit mokaa, mutta taito ei yksinkertaisesti riitä tekemään tarpeeksi maaleja voittaakseen.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Yhtään maalivahdeilta pois ottamatta, sanon että tanskalainen Jannik Hansen oli tänään pelin paras pelaaja. Hyvää taistelua, karvausta nopealla luistelullaan. Rakensi pari hyvää paikkaa, mm. oma läpiajo ja ottelun ainoa maali sekä jakeli pari kovaa taklausta.

Ehdottomasti samaa mieltä. Upea peli tanskalaiselta. Mielestäni täysin ansaittu voitto Canucksille. Boychukin huolimaton pelaaminen omalla sinisellä Kesleriä vastaan koitui kalliiksi Bostonin kannalta. Bostonin hyökkäyspelaamista voi toki kritisoida, mutta Vancouverin viisikkopuolustaminen on hienoa katsottavaa. Keskikaista on täysin Canucksin hallinnassa ja hyvin liikkuva puolustus reagoi peliin ihailtavasti kaikilla kolmella alueella (hyökkäys-, keski- ja puolustusalue).

Dan Hamhuisin loukkaantuminen on ikävä asia Vancouverille, mutta ei mikään kuolinisku. Mikäli Hamhuis joutuu jättämään pelejä väliin, löytyy Canucksilta riittävästi laatua ja syvyyttä puolustuksesta eikä Hammerin mahdollinen poissaolo vaikuta mielestäni mitenkään merkittävästi Canucksin pelaamiseen ja mahdollisuuksiin.

Taisin veikata 4-1 otteluvoitoin Canucksille, mutta en ihmettele vaikka sarja hieman venyisikin. Bostonin ylivoimapelaamisesta ja sen surkeudesta on varmasti mainittu jo kaikki mahdollinen, mutta mikäli se jatkuu yhtä huonona, ei Bruinsilla ole mitään mahdollisuuksia voittaa kannua.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Burrows aloittanut heti temppuilut ottelusarjan ensimmäisessä ottelussa. Puri Bergeronin sormea. Jarkko Ruutu sai samasta tempusta pelikiellon pari kautta sitten, joten nähtäväksi jää saako Burrows tuosta myös pelikieltoa.

Video tapahtuneesta
 
Noniin, ensimmäinen peli takana, jonka Canucks lopulta vei 1-0. Itse rupesin jo odottelemaan jatkoaikaa, mutta niin vaan Torres siirsi kiekon tyhjään maaliin 19 sekuntia ennen loppua Hansenin hienosta syötöstä. Koko tilanteenhan alusti Kesler loistavalla kiekonriistolla hyökkäyssinisellä. Muutama viiva pelistä:

- Ylivoima ei toiminut kummallakaan joukkueella. Bostonin YV:ssä nyt ei hirveästi kehumista ole tainnut olla koko pleijareissa. Tässä pelissä Boston pyöritti ihan hyvin ja laukauksia tuli paljon viivasta., ei se nyt ihan surkealta näyttänyt, mutta tehotonta kyllä. Canucksillakaan ei YV tuottanut tulosta. Siinä vaihdettiin välillä viivamiehiäkin pelin aikana ykkös ylivoimaan ilman sen parempaa tulosta (Salo tuli Edlerin tilalle). Jotenkin hitaalta näytti Nucksien YV, kiekko ei liikkunut tarpeeksi nopeasti.

- Torresin maali tuli loistavaan paikkaan. Sen lisäksi, että itselläni silmä rupesi painamaan, niin samalla hieman huolestutti Nucksien oikeastaan kolmella ketjulla pelaaminen. Nelosketju ei kentällä käynyt juuri ollenkaan ja pitkässä juoksussa tämä ei ole kovin hyvä asia (J. Tambellini 2:30, V.Oreskovich 1:54 ja A. Bolduc 1:39 ). Onneksi kunnon maraton ottelua ei tullut.

- Hamhuis loukkaantui ensimmäisessä erässä lonkkataklatessaan Lucicia. Saa nähdä miten vakava loukkaantuminen on kyseessä. Hamhuis ei kyllä pelannut koko loppupelissä, eli ei siinä ihan pienestä vammasta ole kyse. Iso menetys Hamhuis kyllä on, mutta ei siihen maailma kaadu. Varmaan Ballard nostetaan pelaavaan kokoonpanoon, jos Hamhuis ei ole pelikunnossa.

- Maalivahdit pelasi molemmissa päissä hyvin. Thomasta ei suorilla laukauksilla tulla monesti yllättämään (vaikka pääsihän Edleer jo tolppaan asti) niin hyvin hän tulee tilanteissa vastaan ja peittää näin maalin. Luongo pääsi kokonaisuudessaan ehkä aavistuksen Thomasia helpommalla, kiitos Canucksin hyvän puolustuspelin. Thomas otti muutaman erittäin hyvän kopin, ensimmäisenä tulee mieleen Hansenin läpiajo. Maalivahdit näytti millä tasolla Stanley Cup finaaleissa pitää pelata.

Seuraava peli onkin sitten lauantaina. Pahimmassa tapauksessa Canucks menettää seuraavaan peliin Hamhuisin ja Burrowsin. Tärkeä mies Burrows on joukkueella, mutta tuollaisesta tempusta joutaa pelikieltoa saadakkin. Ei nyt jumalauta puremaan aleta, tuo jos joku on aika ämmämaista.

Ps. Kiitos kaikille ottelusarjan ennakointiin osallistuneille. Oli kyllä erittäin hienoa luettavaa. Erityisesti kiitokset taas orkesteria johtaneelle Nuckille!
 
Viimeksi muokattu:

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Hyvä peli, molemmat olivat mukana alusta lähtien ja vauhtia riitti mukavasti. Pidettiin vahva Canucks tiukoilla loppuun asti ja onnekkaalla pompulla olisi mahdollisuudet olleet voittoon asti, joukkue pelasi täysillä ja enempää ei voi vaatia.
Henkilökohtaisiin virheisiin tiukat ottelut yleensä ratkeaa ja tällä kertaa sen teki Bruinsin Boychuck joka on ollut pudotuspeleissä joukkueen heikoin pakki kiekollisessa pelissä ja ratkaisuissaan.

Jäähyjä tuli aiheesta ja aiheetta, taisi jäädä muutama myös viheltämättä ja uskon että todisteet Burrowsia vastaan on niin vahvat että ainakin peli sieltä on tulossa (vrt. tapaus Ruutu). Tosin olen ollut väärässä mm. Walkerin tapauksessa ja koska kyseessä on ykköskentän pelaaja voi olla että sääntöjä tulkitaan toisella tavalla kuin Ruudun kohdalla.

Luongo piti nollan lopulta helposti ja ensimmäisen erän jälkeen ei jatkuvaa painetta ollut. Seuraavasta pelistä odotan vieläkin selvempää Canucksin vientiä kun ensimmäisen pelin hermostuneisuus on pois alta, tuskin toista matsia vetävät ilman yv-maalia. Sedinit oli yllättävänkin vaisuja ja Kesler selvästi vahvempi. Edler on pistänyt silmään fyysisen pelin ansiosta tämän vuoden peleissä ja pojalla näyttää olevan myös taitoa mailalla, hieno nuori pelaaja.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Dan Hamhuisin loukkaantuminen on ikävä asia Vancouverille, mutta ei mikään kuolinisku. Mikäli Hamhuis joutuu jättämään pelejä väliin, löytyy Canucksilta riittävästi laatua ja syvyyttä puolustuksesta eikä Hammerin mahdollinen poissaolo vaikuta mielestäni mitenkään merkittävästi Canucksin pelaamiseen ja mahdollisuuksiin.

Taisin veikata 4-1 otteluvoitoin Canucksille, mutta en ihmettele vaikka sarja hieman venyisikin. Bostonin ylivoimapelaamisesta ja sen surkeudesta on varmasti mainittu jo kaikki mahdollinen, mutta mikäli se jatkuu yhtä huonona, ei Bruinsilla ole mitään mahdollisuuksia voittaa kannua.

Toki ei Vancouverinkaan ylivoimapelissä mitään kehumista ollut. Täällä uskotaan yhä Bostoniin kuin kiveen, lähinnä Vancouverin muutaman inhokin takia. Ja Hamhuisin mahdollinen menetys heikentää Vancouverin puolustusta merkittävästi.
Ei tämä mielestäni ollut Bostonilta lainkaan huono vieraspeliesitys, kuitenkin vain yhden maalin matsi joka olisi voinut mennä kummalle tahansa.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Turhan pitkälle meneviä johtopäätöksiä ei kannata Game 1:n perusteella vetää, mutta nostetaan muutama pointti ylös.

- Peli oli todella viihdyyttävää ja vauhdikasta tasakentällisin. Taklauksia, energiaa ja tunnelmaa piisasi 5vs.5-pelissä. Oikeastaan suurin osa parhaista paikoistakin tuli tasakentällisin. Jäähyt tai oikeammin ylivomat oikeastaan vain sotkivat molempien peliä: peluutus sekosi ja vauhti katosi yhdessä punaisen langan kanssa. Bostonin osaltahan tuo ei mikään yllätys ollut, mutta Nucksin kyvyttömyys yv:llä oli yllätävää ja tuskin jatkuu kauan.

- Bostonin ykkösketju oli näkymätön. Ei Vancouverinkaan ykkönen parastaan esittänyt, mutta se sai kuitenkin luotua paikkoja ja usein paineen B'sin alueelle. Vastaavaan Krejcin kentästä ei ollut. Ykköstään Boston tulee tarvitsemaan jatkossa, joten parempaa on Hortonilta, Lucicilta ja Krejciltä syytä odottaa.

- Luongo oli hyvä, mutta Thomas oli ajoittain loistava ja piti Bruinsin mukana pelissä. Vaikea sanoa, kumpi oikeastaan vei vahtien taistelun, koska samanlaisiin venymisiin Luongon ei tarvinnut turvautua kuin Thomasin. Jos Timmy pelaa tällä tasolla koko sarjan, niin hän pystynee yksinään varasramaan B'sille pelin tai ehkä kaksi. Toisaalta Timmylle voi myös sattua huono päivä seuraavaan peliin.

- Vaikka Bruins hävisi, niin mihinkään paniikkiin sillä ei ole aihetta. Seuraavasta pelistä voitto, ja Bruinshan siityisi jo kuskin paikalle sarjassa. Lisäksi Bruinsin tuntien peli voi näyttää toisenlaiselta Game 2:ssa. Viime yönä haettiin oikeastaan vain asetelmia sarjaan. On myös muistettava, että suurin osa pelaajista pelaa ensimmäisiä finaalejaan, joten pientä jännitystäkin on voinut olla kopissa.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kun tänne palstan alkuaikoina vuosia sitten Saksan maajoukkueen osioon monta kertaa kirjoittelin, niin toistelin usein miten Schubert, Seidenberg ja Ehrhoff tulevat luomaan hyvän uran NHLssä. Nyt kaikki ovat pelanneet Stanley Cupin finaaleissa. Schubert loi ihan mukiinmenevän uran, mutta onhan se hienoa millaisessa asemassa Seids ja Ehrhoff ovat tässä vaiheessa kautta näissä joukkueissa.

Itse finaalisarjan suhteen olisin ehdottomasti pistänyt rahani Vancouverin puolesta. Joukkue on vakuuttanut oikeastaan aivan koko kauden.
 
Burrows selvisi tapauksestaan ilman lisärangaistuksia. Siinä olen samaa mieltä, että pelikieltoon ei ollut aihetta, mutta perusteluissa kerrtoaan, ettei videolla näy Burrowsin yrittävän tahallisesti purra Bergeronia... Jotenkin särähtää korvaan tuo.

National Hockey League Senior Vice President of Hockey Operations Mike Murphy today announced that there will be no supplemental discipline on Vancouver Canucks forward Alex Burrows.

"After reviewing the incident, including speaking with the on-ice officials, I can find no conclusive evidence that Alex Burrows intentionally bit the finger of Patrice Bergeron."
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Video tapahtumasta ja vekki Bergeronin sormessa ei siis ollut tarpeeksi todistetta Burrowsia vastaan, Murphyn olisi pitänyt varmaankin saada tunnustus että olisi antanut tuomion.
Ei sillä että olisin hirveän yllättynyt, pudotuspeleissä harvemmin pelikieltoa annetaan mutta kuten matskulainen tuossa edellä mainitsi niin perustelut on todella heikot.

Jännä nähdä mitä tapahtuu kun toinen peli on menossa selvästi kotijoukkueelle, nähdäänkö muutamalta Bruinsin heikkohermoisemmalta kaverilta ylilyöntejä ja miten Canucks niihin vastaa? Tähän mennessä vastustajat eivät ole lähteneet talkoisiin mukaan mutta Vancouverilta löytyy mukavasti potentiaalia tähänkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös