Vancouver Canucks 2024–2025

  • 87 963
  • 462

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Hughes on jopa puolikuntoisena tämän joukkueen sielu ja ruumis. Alkaa ihan oikeasti olemaan Hart-keskusteluissa kovaa valuuttaa. Tai ainakin pitäisi olla. Siellä on toki Miller ja Pettersson tiimissä, mutta kyllähän Hughes on kenttäpelaajista aivan ylivoimainen tällä kaudella. Paljon kertoo se, että missattuaan useamman pelin, Hughes johtaa joukkueen pistepörssiä 17 pisteellä.





Viime yöltä taas näytettä kuinka helpolta tuo näyttää:





Norris-kisassa näköjään toisella sijalla tällä hetkellä, mutta kyllähän tuossa perusteita olisi ihan ykkössijaankin.



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Norris-kisassa näköjään toisella sijalla tällä hetkellä, mutta kyllähän tuossa perusteita olisi ihan ykkössijaankin.

Kyllä niitä perusteita tosiaan löytyisi ja osalla varmasti Hughes on ykkösenäkin. Hänen pelinsä merkitys on nyt vain korostunut, kun Millerilla ja Petterssonilla on ollut ollut noin vaikea kauden ensimmäinen puolikas. Miller on matkalla 18 maaliin ja Pettersson 21 maaliin. Tuosta ensimmäisen puolikkaan top3-ryhmästä kahdella muulla Makarilla ja Werenskilla on joukkueissaan pelaajia, jotka ovat jo nyt vähintään tuossa Millerin tasaisen vauhdin koko kauden maalimäärässä.

Noihin palkintoihin on toki sitten joukkueen menestyksellä ja pelipaikalla osansa. Norris Trophy on jaettu historiassa 70 kertaa ja vain kahdesti puolustajalle, jonka joukkue ei ole päässyt playoffeihin. Hart Trophy meni puolestaan vuonna 1970 Bobby Orrille ja heti perään vuonna 2000 Chris Prongerille. Tuon jälkeen tuota palkintoa ei ole voittanut yksikään puolustaja.

Dom Luszczyszynin tilastomallissa Hughes on muuten koko liigan kakkosena ja Conor Garland Vancouverin pelaajista heti 81. sijalla niskassa.





***

Pistetään tuosta Leafs-pelistä vielä Tocchetin pressitilaisuus:





Vähän jännästi nosti esiin tuolla Lekkerimäen, vaikka peliaika jäi 10 minuutin paikkeille ja pelasi nelosketjussa Bluegerin ja Di Giuseppen kanssa. Toki tuossa yhtenä isona tekijänä sanoikin tuon, että pelasi ihan hyvän pelin peräkkäisenä päivänä vieraissa, mikä ei ole tuon ikäiselle tulokkaalle helppo paikka.

Lekkerimäen paikka ei kyllä ole tuolla nelosketjussa jos hänestä aiotaan saada paras irti, mutta toisaalta ymmärränkin tuon peluutuksen toisena peräkkäisenä iltana. Lisäksi kun tuo meni Tocchetin mukaan hyvin, niin voisi kuvitella vastuuta olevan jatkossakin luvassa.





Muutenhan kokoonpanoon oltiin tehty pari muutosta. Höglander ja Brisebois pelasivat ja Desharnais sekä Sasson huilasivat. Boeser pelasi Petterssonin ja DeBruskin kanssa, Millerin saatua ketjuunsa Garlandin ja Höglanderin. Lisäksi Hughes pelasi nyt pääosin Petterssonin ketjun takana eikä Millerin. Nuo toimivat ihan hyvin.

Tuota pelin jälkeistä maalivahtien keskinäistä kemiaakin oli mukava katsoa:


 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ja nyt sitten Brännström vaihtaa maisemaa. Joko farmiin tai todennäköisemmin toiseen organisaatioon. Mielestäni yllättävä peliliike, mutta jos ei tuohon pakistoon nähdä käyttöä vaan niin Forbort, Juulsen, Desharnais ja Brisebois menee edelle niin toki sitten oikea paikka on farmi tai muu organisaatio.




Brännströmin viimeiseksi peliksi (ainakin toistaiseksi) jäi siis se peli Calgarya vastaan, jossa hän syötti joukkueen ainoan maalin ylivoimalla, tappeli Lombergia vastaan ja pelasi noin 18 minuuttia. Otti kyllä selvän tappion siinä tappelussa ja sai huonot edistyneet tilastot, mutta niin sai moni muukin. Sitä edellisessä pelissä Seattlea vastaan hän pelasi joukkueen korkeimmat minuutit 5v5 pelissä ja laukaukset tulivat 10-4 Vancouverille tasakentin. Nuo pelit pelattiin toki ilman Hughesia ja Hronekia, mikä selittää noita minuutteja, mutta sai hän silloin kuitenkin vastuuta.

Kokonaisuutena Brännström pelasi alkukaudesta ihan hyvin suojatuilla minuuteilla, mutta oli ongelmissa myöhemmin minuuttien noustessa. Kuvittelin hänen päässeen hyvään näyttöpaikkaan ja ylivoimalle Hughesin loukkaantumisen jälkeen, mutta eipä tuotakaan kuitenkaan sitten nähty vaan Canucks peluutti ylivoimalla ennemmin Myersia ja Soucya Brännstömin istuessa katsomossa. Lisäksi Hughes palasi odotettua aikataulua selvästi aikaisemmin takaisin.

Itse olisin silloin Hughesin ja Hronekin loukkaantumisten aikana jatkanut Brännströmin peluutusta pelin avaajana ja ylivoimalla. No, en väitä minulla olevan enemmän tietämystä pakkien peluutuksesta ja tasosta mitä esimerkiksi Footella ja Goncharilla on. Lisäksi jos hän ei tosiaan kerran pelaamaankaan pääse vaan Brisebois ja Desharnais jakavat tuota kutospakin tonttia (Soucyn pelatessa oikealla puolella Briseboisin kanssa), niin eipä siinä sitten muita vaihtoehtoja juurikaan jää.

Ja onhan tässä sekin vaihtoehto, että menee waiversit läpi kuten alkukaudella jo teki ja siellä nähdään niitä kentän läpi sooloja. Nyt kun Ty Smith vähän samanlaisena pakkina paineli sieltä juuri läpi, niin kai joukkue sitten näki sopivan ajankohdan pistää tuollainen pienikokoinen kiekollinen pakki alas? Tocchet sanoi suoraan, että kiekollisen pakinkin pitää osata puolustaa;

I just think we’ve been playing a lot of low-event games. We’re struggling to score goals. We feel we’ve got to stay in the game that way. You know, puck-moving defencemen, you’ve also got to defend. There’s a lot of different things. I think [Guillaume Brisebois] is a good defender, you know, we’ve got Hughes now. I just think the reward-risk part of it is something that we’d rather go this way, but that doesn’t mean he [Brännström] won’t get in.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Brännström meni waivereista läpi ja liittyy Abbotsfordiin:





Tuo kyllä farmin puolelle ison avun, vaikka ei NHL:ssä pelaamaan nyt päässytkään. Siellä luultavasti joukkueen ylivoima ja pelin avaaminen nousee pykälällä tai parilla. Tällä hetkellä yv-prosentti on 17,8%, joten katsotaan tuon kehitystä.

Hronek liittyy joukkueen vahvuuteen marraskuulla tulleen loukkaantumisen jälkeen:


Lopulta hieman ennakoitua aikaisemmassa aikataulussa tuli tämä tärkeä paluu. Loukkaantumiseensa saakka Hronek oli 24 minuutin puolustaja, jonka aikana tehtiin joukkueen vähiten maaleja omaan päähän vaikka pelasi paljon vaikeita minuutteja. Samalla tämä leikkaa oikealla puolella Myersin jääaikaa ja siirtää Juulsenin tai Desharnaisin sivuun.

Tässähän alkaa näyttää lopulta siltä, että joukkue olisi ensimmäistä kertaa tällä kaudella terveenä. Tai ainakin niin terveenä, että pystyvät pelaamaan (esimerkiksi Millerilla selvästi jotain on edelleen vaikka pelaakin). Joshuan kun saisivat vielä takaisin ja siihen normaaliin iskuun, niin sitten. Kautta on vielä onneksi noin puolet jäljellä. Varmaaan Hronekilla jonkin aikaa menee ennen kuin on normaalilla tasollaan eikä tuosta pelaamisesta olla vielä tiedotettu.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hronek pelaa yöllä Winnipegia vastaan ja Lankinen jatkaa nollapelin jälkeen maalilla:





Hughes oli iloisella mielellä tuosta paluusta:





Varmaan osasyynä sekin, että ei tarvitse enää pelata Myersin kanssa? No ei, tuo Twins-pari pelasi yllättävänkin hyvin, mutta toki Hronek on terveenä eri tason pelaaja kuin Myers.

Ensimmäistä kertaa tällä kaudella tuo tämän joukkueen "kuuden kärjeksi" laskettu ryhmä Hughes, Miller, Pettersson, Demko, Hronek ja Boeser ovat samaan aikaan pelikuntoisia.

*

Vancouverin palkkakattotilanne näyttää kauden jatkoa ajatellen nyt tältä:





Nyt ei tarvitsisi luultavasti maksaa ainakaan siitä hyvästä, että pitäisi tehdä tilaa. Toinen juttu on sitten löytyykö sinne sitä kaivattua kolmospakkia sopivaan hintaan. Seravallin puheita kun kuuntelee, niin vaikeaa tuollaisen löytäminen tulee kyllä olemaan ja tuo voi taas nostaa hintoja.

Seravalli oli jälleen Canucks Centralilla:


Hughesista:

- On mukana Hart Trophy keskusteluissa, mutta ei tiedä onko kuitenkaan suosikki.
- Ihmiset ympäri NHL:ää ovat huomanneet, kuinka erinomainen hän on.
- Olisi Seravallin oman listan top3 pelaaja tuohon palkintoon tällä hetkellä.

Treidipuheista:

- Jo ennen kuin Hughes ja Hronek loukkaantuivat, puhuttiin siitä top4-pakin löytämisestä.
- Canucks ei pysty salaamaan aikeitaan muulta NHL:ltä, kaikki tietävät tuon tarpeen.
- Vancouver tarvitsee puolustajan riippumatta siitä, missä kohtaa on sarjassa.

Petterssonista:

- Kun hän kamppailee ja pelaa itseluottamuksella kiinnittämällä huomiota pelin yksityiskohtiin, hän on äärettömän vaarallinen pelaaja.

Millerista:

- Ajattelee jonkun kasaavan vielä mielenkiintoisen paketin.
- On aika ymmällään, miten lainaukset erilaisista podcasteista pistetään twitteriin ilman mitään kontekstia.
- Ei näe kauppakumppaneita Vancouverin ja Bostonin välillä.
- Tuntuu, että kaikki keskustelu Millerin ja Petterssonin mahdollisten kauppojen ympärillä on vain sanojen helinää, eikä perustu mihinkään todellisuuteen.

Mahdollisista pakkivaihtoehdoista:

- Ei ole vielä keksinyt Vancouverin kaipaamaa sopivaa puolustajaa sellaisista joukkueista, jotka voisivat myös olla kauppaamassa puolustajaa.
- Columbus on sanonut halunsa tehdä jatkot joissakin yhteyksissä Vancouveriin liitetyn Ivan Provorovin kanssa. Lisäksi Provorovin veli liittyy ensi kaudella alueen yliopistojoukkueeseen (Ohio State Universityyn), joten tuossa on perhettäkin mukana.
- Paljon normaalia enemmän joukkueita keskikastissa (joiden kauden jatkosta ja kauppamahdollisuuksista ei tiedä)
- Erittäin vaikea löytää sopivaa kauppakumppania.
- Joukkueet ovat kiinnostuneet neuvottelemaan, mutta eivät tahdo tulevaisuutta vaan enemmän apuja nykyhetkeen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Winnipeg oli erinomainen. Vancouver oli heti alusta lähtien huolimaton ja lopulta huono. Olin kyllä "budjetoinut" tappion tästä kierroksen viidennestä kovasta vieraspelistä, mutta olisihan sitä toivonut paljon parempaa esitystä kuitenkin kuin tätä 6-1 tappiota. Eipä jäänyt ainakaan siitä epäselvyyttä kumpi oli parempi joukkue. Höglander katkaisi kevyen 35 pelin maalittoman putkensa. Tammikuun ihme tapahtui siinä.

Erittäin vaikea vieraskiertue tuotti lopulta viidestä pelistä neljä pistettä, mihin ei voi olla tyytyväinen. Mutta toki olihan tuo kiertue myös kova - Montreal (tämän hetken kunnossa), Washington, Carolina ja Toronto peräkkäisinä iltoina ja nyt sitten vielä Läntisen konferenssin kärki Winnipeg. Neljä NHL:n top10 joukkuetta sekä Montreal, joka on 13 viime pelistään voittanut kymmenen.

Kausi jatkuu nyt kovilla kotipeleillä Los Angelesia ja Edmontonia vastaan. Sitä edelleen toivoisi paljon tasaisempaa esitystä kuin mitä on nähty. Alkaa vain huolestuttavasti tuntumaan siltä, että se toive ei toteudu tämän kauden aikana. No, katsotaan nyt jos joukkue pääsee olemaan yhdessä ehjänä vähän kauemmin kuin tämän yhden pelin.

***

Abbotsford otti AHL:n puolella 6-3 kotivoiton Ontariosta ja jatkoi voittoputkeaan kolmen pelin mittaiseksi. Rädylle siellä pelin ykköstähti ja neljän (1+3) pisteen peli. Bains syötti kaksi ja oli pelin kakkostähti. Jett Woo oli kolmostähti. Tolopilo pelasi maalilla. Brännströmille yksi syöttö tässä farmiin pudotuksen jälkeisessä ensimmäisessä pelissä. Joukkueet kohtaavat toisensa uudestaan ensi yönä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouverin Athleticin toimitus Harman Dayal ja Thomas Drance tekivät eilen kauden puolenvälin pelaajien arvioinnin hyökkääjien osalta.

Arvosanat pohjautuvat odotusarvoihin. Hyökkääjien piti pelata vähintään 10 peliä saadakseen arvosanan. Puolustajista ja maalivahdeista arvostelu tulee myöhemmin. Laitan sulkuihin oman arvosanan.

Elias Pettersson: C- (C)
36 GP, 10-19-29

Petterssonilta on nähty uuden sopimuksen ensimmäinen kauden puolikas ja tuo on ollut kyllä heikkoa pelaamista hyökkäyspäähän. Eliaksella on saman verran 5v5 maaleja kuin Teddy Bluegerilla ja Danton Heinenilla sekä yli puolet vähemmän niitä kuin Pius Suterilla. Hän on matkalla reiluun 60 pisteeseen, kun hän on ollut tuollainen +90 pisteen hyökkääjä aikaisemmilla kausilla. Puolustuspeli on ollut tilastojen mukaan onneksi erinomaista, mikä nostaa arvosanaa. Joukkueen on pakko saada Petterssonilta paljon enemmän hyökkäyspäähän mitä on saatu.


J.T. Miller: C+ (C+)
32 GP, 8-21-29

Millerilta on nähty Petterssonin tavoin odotuksia selvästi huonompi kauden alku. Hän tuli jo leirille jostain vammasta kärsivänä, eikä pelannut kuin yhden harjoituspelin pienillä minuuteilla. Alkukaudesta hän joutui olemaan sivussa aloituksistakin. Marraskuussa Miller vetäytyi sivuun kokonaan joukkueesta henkilökohtaisiin syihin vedoten ja oli 10 peliä sivussa. Häneltä ei olla saatu myöskään erikoistilanteissa sitä mitä on totuttu. Miller on kuitenkin ollut kaikkien ongelmiensa kanssakin lähes piste per peli hyökkääjä ja Vancouver on voittanut 5v5 pelinsä selvästi hänen ollessa jäällä.


Brock Boeser: B (B-)
35 GP, 15-12-27

Boeserin kauden alku ei ole ollut samanlainen 40 maalin tykkikausi kuin viime kausi ja varmasti osin aivotärähdyksen (seitsemän peliä sivussa ja sen jälkeen hakemista) ja osin tutkapari Millerin ongelmista johtuen. Boeser on enemmän viimeistelijä kuin ketjun moottori, joten hän tarvitsee sentteriltä hyvää pelaamista. Joka tapauksessa Boeser on matkalla kuitenkin yli 30 maalin kauteen noista ongelmista huolimatta. Hänen kahden suunnan pelinsä on ollut jälleen hyvällä tasolla. Jos hän pystyy jatkamaan tästä tai parantamaan, hän tulee tekemään hyvän tilin kesällä.


Jake DeBrusk: B+ (B+)
42 GP, 17-12-29

Petterssonin laituriksi hankittu DeBrusk on matkalla uransa tehokkaimpaan kauteen hänen ensimmäisellä kaudella Vancouverissa. Kausi alkoi todella tehottomasti, mutta marraskuun alusta laskettuna (viimeiset reilut 30 peliä) DeBrusk on NHL:n maalipörssissä top10 sijoilla. Hän on täyttänyt roolinsa top6-hyökkääjänä alun jälkeen hyvin, vaikka Petterssonilla on ollut ongelmia.


Conor Garland: B+ (A-)
42 GP, 11-19-30

Garland pelaa selvästi uransa parasta kautta ja aikaisemmasta luksusluokan keskiketjujen hyökkääjästä on tullut tällä kaudella jopa joukkueen eniten peliä kohden pelaava hyökkääjä. Hän on saanut nyt ensimmäistä kertaa vastuuta molemmissa erikoistilanteissa, mitä aikaisemmin joukkue pyrki välttämään. Garland selvästi kaipaa 5v5 peliinsä Dakota Joshuaa, jonka kanssa kaksikko muodosti erinomaisen parin aikaisemmin.


Dakota Joshua: - (-)
24 GP, 2-2-4

Joshua sai loppukesästä syöpädiagnoosin. Athleticin toimitus ei lähtenyt arvioimaan häntä lainkaan, enkä lähde minäkään. Sen verran sanon, että erittäin iso menetys joukkueen keskiketjuille ja alivoimalle.


Danton Heinen: C (C-)
42 GP, 5-11-16

Keskinkertaisuus on paistanut Heinenin otteissa päällimmäisenä. Ei hän ole joukkuetta mitenkään vahingoittanut ja on pelannut noin 14 minuuttia peliä kohden, mutta ei myöskään mitenkään noussut esiin. Heinenia pyrittiin alkuun ajamaan Millerin laiturina joukkueeseen, mutta tuo ei toiminut ja hänestä on tullut kolmosketjun ja alivoiman hyökkääjä. Matkalla noin 30 pisteen hyökkääjäksi, mikä keskiketjuissa on ihan kelvollinen suoritus.


Teddy Blueger: B- (B-)
42 GP, 5-12-17

Blueger on hyvä alivoimahyökkääjä ja hyvän tason nelosketjun hyökkääjä, mutta Vancouver on joutunut peluuttamaan häntä tällä kaudella ehkä vähän liikaa. Tuo kuulemma korkean työmoraalin joukkueen arjen tekemiseen päivästä toiseen, mistä pitää antaa plussaa. Viime kaudella Blueger pelasi erinomaisesti toimineessa kolmosketjussa, mutta tuota ketjua ei ole tällä kaudella erilaisista syistä johtuen löytynyt.


Pius Suter: B+ (B+)
41 GP, 11-8-19

Suter on pelannut vaihtelevan kauden, mutta isossa kuvassa hän jää plussalle. Hän on matkalla uransa parhaaseen yli 20 maalin kauteen ja tuonut hyvän panoksensa alivoimille. Hän ei ole tehnyt maaliakaan nyt viimeisiin 18 peliin, joten katsotaan sitten miten pitkään tuota maalittomuutta tulee jatkumaan kauden toisella puolikkaalla.


Kiefer Sherwood: A+ (A+)
42 GP, 13-8-21

Sherwood on ollut erinomainen hankinta. Hän on rikkomassa tällä tahdilla jatkaessaan NHL:n taklaus-ennätystä, matkalla 25 maalin kauteen ja hänen kanssaan pelatessa muut pelaajat ovat järjestäen pelanneet paremmin kuin ilman häntä. Ei voisi enempää vaatia tuolla sopimuksella mitä on tähän mennessä saatu.


Nils Höglander: F (F)
39 GP, 2-6-8

Viime kaudella yksi NHL:n parhaista maalintekijöistä 5v5 pelissä ja nyt sitten jossain ihan muissa maisemissa. Höglander on ajautunut Tocchetin koirankoppiin huolimattoman pelaamisen ja tyhmien jäähyjen kautta. Itseluottamus tuntuu olevan hukassa eikä sitä ehkä nostaisi kuin seurasiirto, mutta ensi kaudesta alkava uusi sopimus on tuon esteenä. Vaikea nähdä mihin uran suunta tästä lähtee.


Max Sasson: B (B)
19 GP, 2-4-6

Sasson on aloittanut uransa NHL:ssä tehokkaasti, mutta osin kyllä tuurinkin avulla. Hän on tuonut joukkueelle hyvin luisteluvoimaa ja hän pelaa vaihtonsa hyvällä sykkeellä, mistä valmennus pitää. En osaa sanoa tällä hetkellä onko hänestä luomaan pidempää uraa NHL:ssä, vai onko hän kuitenkin enemmän farmin ja NHL:n välillä oleva hyökkääjä.


Aatu Räty: C+ (B-)
20 GP, 2-2-4

Räty oli harjoitusleirin yksi kuumimmista puheen aiheista ja otti alkukaudesta paikan NHL:stä. Hän on nuoreksi pelaajaksi erittäin hyvä aloittaja (56%) sekä toi taklauksia mukavasti, mutta tehottomuus vaivasi ja luistelussa on vieläkin töitä, vaikka se selvästi eteenpäin viime kesänä menikin. Rädyn uskon luovan vielä uran NHL:ssä myöhemmin.


Phil Di Giuseppe: B (B)
11 GP, 0-3-3

Di Giuseppelta saadaan aina se mitä odotetaankin. Ihan hyvä luistelija, hyvä laitojen lähellä ja vastuullinen puolustussuunnan pelaaja, mutta ei missään nimessä mikään joukkueen ratkaisija. Joukkue pyrki alkukaudella tuomaan sisään nuorempia pelaajia ja lisäksi Di Giuseppe oli loukkaantuneena farmissa, mutta nyt näyttäisi jälleen siltä, että hän olisi osa tuota hyökkäyksen syvyyttä.


Arshdeep Bains: C (C-)
11 GP, 1-0-1

Bains on ollut hieno tarina, saanut kehuja valmennukselta ja hän teki tällä kaudella uransa avausmaalin, mikä jäi sen Penguins-pelin voittomaaliksi, mutta kokonaisuutena Bains ei kuitenkaan vakuuttanut lopulta riittävästi. Farmissa tehokas joukkueen kärkipään hyökkääjä, mutta saa nähdä löytääkö koskaan itseään kuitenkaan vakituisena NHL-hyökkääjänä.


Jonathan Lekkerimäki: B+ (B+)
9 GP, 2-1-3

Lekkerimäki on näyttänyt farmissa isoja lupauksia, mutta ei ole vielä fyysisesti valmis NHL:ään. Lisäksi puolustussuunnan peli vaatii kehittymistä. Hänen kehityksensä on hieman jäljessä +1 draft-kauden loukkaantumisista johtuen, mutta on joukkueen kärkilupaus. Erinomainen laukaus ja hyökkäyspään pelisilmä tulee kyllä tuottamaan uskoakseni hyvää jälkeä tulevaisuudessa, kunhan saa ominaisuuksia kokonaisuutena kehitettyä. Matkalla hyväksi kahden ensimmäisen ketjun laituriksi, mutta tuo matka on vasta alussa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Arvosanat pohjautuvat odotusarvoihin. Hyökkääjien piti pelata vähintään 10 peliä saadakseen arvosanan. Laitan sulkuihin oman arvosanan.

Hyvät arviot @nuck ja omaan silmään osuvammat. Varsinkin Garland ansaitsee tuon A- arvion. Myös noista lähinnä farmissa pelanneista voisi muitakin arvioita antaa, kun ainakaan itsellä ei ollut mitään odotuksia Rädyn osalle. Mielestäni pelasi varsin hyvin, aloitti kuin ammattilainen ja pelasi kypsää peliä. Siihen nähden vähän erikoista, että Rädy saa C:n ja NHL-pelaaja PDG B:n. Odotuksiin nähden omat arviot olisivat toisinpäin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hyvät arviot @nuck ja omaan silmään osuvammat. Varsinkin Garland ansaitsee tuon A- arvion. Myös noista lähinnä farmissa pelanneista voisi muitakin arvioita antaa, kun ainakaan itsellä ei ollut mitään odotuksia Rädyn osalle. Mielestäni pelasi varsin hyvin, aloitti kuin ammattilainen ja pelasi kypsää peliä. Siihen nähden vähän erikoista, että Rädy saa C:n ja NHL-pelaaja PDG B:n. Odotuksiin nähden omat arviot olisivat toisinpäin.

Nuo odotukset ovat toki aina henkilökohtaisia asioita ja ehkä osaltaan noissa riippuu siitäkin, missä kohtaa noita odotuksia laittoi. Voi olla, että Athleticin toimitus uskoi Rädyn ottavan paikan kauden kokoonpanosta leirillä ja perusti tuon arvionsa siihen leirin aikaiseen näkymään?

Siihen nähden tuon kauden voi nähdä tavallaan pienenä pettymyksenä kun pelaa nyt AHL:ssä. Ehkä PDG taas ylitti heidän odotuksia, mikäli he uskoivat ennemmin esimerkiksi Bainsiin tai vaikka Sprongiin. Itselleni esimerkiksi Bains on ollut lievä pettymys, sillä hän oli viime kaudella Abbotsfordissa parempi kuin Podkolzin ja Bains pelaa farmin puolella. Tämä siis ihan puhdasta spekulaatiota miksi he tuollaisiin arvosanoihin saattoivat päätyä.


Jatketaan arvosanoja puolustajilta ja maalivahdeilta:

Athleticin arvostelut puolustajien ja maalivahtien osalta.

Quinn Hughes: A+ (A)
39 GP, 9-38-47

Odotuksetkin olivat erittäin kovat, mutta Hughes on pelannut vielä parempaa kautta kuin viime kaudella, jolloin hän voitti Norris Trophyn. Hän johtaa Vancouverin pistepörssiä 17 pisteen erolla seuraavaan ja omassa päässä hän on eliittiluokassa katkomaan liikkeellä ja pelin lukemisellaan vastustajien hyökkäyksiä. Vancouver on päästänyt Hughesin aikana omiin 5v5 pelissä 60 minuuttia kohti vain 2,01 maalia, mikä on hänen uransa paras lukema. Pitää vain nauttia tuosta puolustajasta niin kauan kuin hän seurassa pelaa.





Filip Hronek: A (A-)
22 GP, 1-8-9

Hronek muodosti loukkaantumiseensa saakka erinomaisen pakkiparin Hughesin kanssa ja paransi Hughesin pelaamista. Hronekin aikana 5v5 pelin maalit ovat tulleet omille 26-13 lukemilla ja hänellä on Vancouverin ongelmista huolimatta peliaikaan nähden NHL:n puolustajista neljänneksi paras 5v5 pelin maaliolettama. Hänen aikana (peliaikaan suhteutettuna) on tehty myös joukkueen vähiten maaleja omaan päähän. Vancouverin ainoa oikean puolen puolustaja, joka osaa liikuttaa kiekkoa. Iso menetys monessakin mielessä kun loukkaantui, mutta palasi nyt onneksi takaisin. Pelituntuman saaminen normaaliksi vienee kuitenkin jonkin aikaa. Iain MacIntyre sanoi juuri Canucks Centralin puolella, että hänen mielestään Hronek on joukkueen toiseksi arvokkain pelaaja.

Tyler Myers: B- (B-)
43 GP, 2-10-12

Myersin alku oli huono Carson Soucyn kanssa (Soucylla oli vielä isompia ongelmia, mutta myöskään Myers ei kyennyt tukemaan riittävästi). Sen jälkeen kun tuo pakkipari rikottiin, Myers on pelannut pääosin ihan hyvää kiekkoa. Paljon tuosta menee Hughesin ansioksi, mutta Myers pelasi vierellä paremmin mitä odotin. Vancouver on joutunut peluuttamaan Myersia liikaakin Hronekin loukkaantumisesta johtuen ja häneltä on nähty myös pari karmeaa virhettä, mutta kokonaisuutena Myers on kestänyt ihan hyvin.

Carson Soucy: C- (C-)
43 GP, 1-5-6

Viime kaudella Soucy oli erinomainen ja Vancouver tuntui voittavan pelinsä lähes aina kun hän oli mukana. Uskoakseni Soucyn varaan laskettiin aika paljon joukkueessa kesän liikkeitä, mutta tämä kausi on ollut erittäin aaltoileva ja paljon huonompi. Kausi alkoi erittäin sekavissa merkeissä, sitten tuli noin viisi viikkoa kestänyt hyvä jakso ja jostain noin joulukuun puolivälistä saakka Soucy on seikkaillut jälleen. Mietin, että pakko olla jotain vammaa, mutta välillä on tullut kuitenkin parempiakin iltoja, kuten nyt Torontoa vastaan Soucyn pelatessa hänelle vieraalla oikealla puolella oikein hyvän pelin.

Vincent Desharnais: C (C-)
29 GP, 0-3-3

Vancouver otti Desharnaisin kanssa riskin kesällä ilmeisesti valmennuksen toiveesta, mutta tuo riski ei ole kantanut pientä Brännströmin kanssa pelattua jaksoa lukuun ottamatta. Hronekin loukkaantumisen jälkeen Juulsen oli se puolustaja, joka pelasi top4-pakin roolia ja nyt kun Hronek palasi, Desharnaisin peliaika lienee tiukassa. Desharnais tarvitsisi parikseen hyvin luistelevan pakkiparin, mutta tuollaista vaihtoehtoa ei ole kolmospariin tarjota. Desharnais on siirtonappulan alla, mutta en tiedä löytyykö ottajia. Toisaalta jos joukkue vielä playoffeihin menisi, ei tuo puolustuksen syvyys haitaksikaan olisi.

Derek Forbort: C+ (C+)
17 GP, 0-3-3

Forbortin kausi on ollut sellainen, minkä hän haluaisi varmasti unohtaa. Kauden alussa kuoli isä ja lisäksi hän on kärsinyt loukkaantumisista eikä ole pystynyt pelaamaan puoliakaan peleistä. Pelatessaan Forbort on täyttänyt paikkansa kuitenkin ihan hyvin. Hän on pystynyt antamaan paineen alla tarkan ykkössyötön ja hänen aikana omissa on kolissut selvästi vähemmän kuin mm. Desharnaisin, Juulsenin tai Brännströmin aikana. Pelatessaan Forbort on ollut melko tärkeä veteraanipakki, vaikka Ian Colen tasosta jääkin.

Noah Juulsen: C+ (C+)
32GP, 0-0-0

Juulsen on tuonut arvoa alivoimille ja on yli 50 minuuttia alivoimaa pelanneista kaikista NHL-pakeista toiseksi ahkerin kiekkojen blokkaaja. Toisaalta tasakentin kenenkään toisen puolustajan aikana Vancouver ei häviä laukauksia yhtä selvästi ja maalit on hävitty 11-20 lukemilla Juulsenin ollessa kentällä. Osasyynä tuossa on toki sekin, että PuckIQ:n mukaan Juulsen on pelannut lähes 40% vaihdoistaan "Elite-tasoa" vastaan Soucyn parina (Soucylla on olleet vieläkin kovemmat vastustajat) Hronekin loukkaantumisesta johtuen, eikä tuon pitäisikään olla kutos-seiskapakille lainkaan sopiva rooli.

Erik Brännström: C (C+)
28 GP, 3-5-8

Tucker Poolmanin kaupassa heitetty ylimääräinen sopimus Vancouverin suuntaan lähti heti suoraan farmiin, eikä kukaan huolinut tuota. Brännström sai kuitenkin melko nopeasti kutsun sieltä ylös ja pelasikin hyvin (tosin erittäin suojatussa roolissa) reilun kuukauden. Hän nousi hyvällä pelillään aina kakkospariin saakka, mutta vastustajien koventuessa tuon roolin kasvun myötä, alkoivat isot ongelmat omassa päässä ja samalla meni pakkeja peluuttavan Adam Footen luottamus. Brännström pistettiin toisen kerran farmiin jälleen samoin tuloksin kenenkään poimimatta häntä. Saa nähdä nyt sitten tuleeko vielä kutsua ylös. Itse en häntä mahdollisissa playoffeissa uskaltaisi peluuttaa.

Kevin Lankinen: A- (A+)
16-7-6, 90,3%

Lankinen oli alkukaudesta joukkueen pelastaja ja on jatkanutkin pääosin hyvällä tasolla alle miljoonan tilillä. Lankisen GSAA-lukema on selvästi joukkueen paras ja saldo 16-7-6 lupailisi 107 pisteen runkosarjaa 82 pelin tahdilla. Ilman Lankista Vancouver on pelannut muilla maalivahdeilla puolestaan 63 pisteen runkosarjaa, joten tuo ero on ollut huomattava. Lankinen on pelannut tällä kaudella itselleen hyvää jatkosopimusta, mutta en tiedä riittääkö Vancouverilla paukut pitää miestä.

Thatcher Demko: C+ (C)
2-2-3, 88,3%

Demkon mystinen polvivamma piti hänet sivussa aina joulukuun puolivälin paikkeille saakka. Sen jälkeen viime kauden Vezina Trophy -kisan kakkonen on hakenut peliään pitkän pelaamattomuuden jälkeen, mutta näyttänyt kuitenkin ihan hyvältä siihen nähden miten kauan oli sivussa (tilastot eivät ole kuitenkaan hyvät). Demkolla on kaikki taidot nousta maalivahtien kärkeen mikäli pysyy vain terveenä, mutta kyllähän nuo loukkaantumiset ikävä kyllä oman huolenaiheensa heittävät jatkon suhteen.

Arturs Silovs: D (D)
1-4-1, 84,7%

Viime kevään playoffeissa hyvin esiintynyt nuori latvialainen lähti kauteen ykkösvahtina, mutta oli pääosassa parissa alkukauden tappiossa ja tuntui menettäneen itseluottamuksensa. Silovs on tilastojen puolesta ollut yksi huonoimmista maalivahdeista koko NHL:ssä ja etenkin kauempaa tulleissa laukauksissa havainnointi tuotti isompaa tuskaa. Silovsilla on edelleen kuitenkin mahdollisuudet nousta tulevaisuuden maalivahdiksi NHL:ään, vaikka tuo ei tapahtunut niin nopeasti mitä Vancouverissa toivottiin.

***

Abbotsford otti toisenkin voittonsa Ontariosta ja tuo tuli 5-2 numeroilla. Silovs oli pelin ykköstähti 42 torjunnalla, pakit Brännström ja Wolanin syöttivät kaksi osumaa ja Rädylle tuli kolmen syötön peli. Tehokkaat pelit Rädylle nuo kaksi Ontario-ottelua, kun tilille merkittiin seitsemän pistettä. Abbotsfordille jo neljäs peräkkäinen voitto. Voittoputkessa oleva joukkue jatkaa kauttaan viikonloppuna kahdella pelillä San Josea vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouverilla on nähty Kings-pelin alla harjoituksissa seuraava kokoonpano:





Demko on ilmeisesti maalilla.

Mielenkiintoinen tuo ykkösketju mikäli Lekkerimäki siinä pelaa. Häntä on kaavailtu Petterssonin tulevaisuuden laituriksi, mutta he eivät ole oikeastaan yhdessä vielä pelanneet. Vancouver tulee peliin huonon Jets-pelin jälkeen parantamaan siitä pelistä. Los Angelesilla oli viiden peräkkäisen voiton putki, mutta nyt Kings on hävinnyt kaksi viimeistä peliä maalilla Calgarya ja Edmontonia vastaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jälleen uusi raskas tappio kotikentällä ja nyt Los Angelesia vastaan. Ihan vastaantulijoita olivat. Pelin ensimmäinen päästetty maali alle minuutin sisään. Tuota seurasi kaksi todella surkeaa ylivoimaa missä ei saatu edes laukauksia. Ensimmäisen kymmenen minuutin sisällä pelin tulos 0-3 ja kotiyleisö alkoi buuata omille. Sääliksi käy noita jotka maksavat tuosta.





Siellä oli Jim Robsonin 90 vuotis syntymäpäivät ja juhlakalu pelissä paikalla. Saisivat hävetä. Lisäksi aika häpeällistä, että Quinn Hughes oli ainoa joukkueen johtajista, joka vastasi medialle kun muut luikkivat piiloon. Jonkun pitäisi kertoa, että heillä (Pettersson ja Miller) on siellä kirjain rinnassa ja vastuu myös näillä heikoilla hetkillä. Toivottavasti muistavat ottaa yhteensä 20 miljoonan palkkansa vastaan.





Miten voi noin hyvästä nopeiden vastahyökkäysten puolustavasta joukkueesta tulla vuodessa tuollainen? Viime kaudella Vancouver oli NHL:n paras noissa ja päästi toiseksi vähiten osumia. Nopeiden hyökkäysten tuotossa joukkue ei ole tälläkään kaudella onnistunut, vaikka pyrkimys siihen olikin pelaajahankinnoilla ja valmennuksen syksyllä mietityllä systeemillä. Nyt kun myös omiin menee noita, niin ollaan usein isoissa ongelmissa. Ei aina, mutta usein.

Pelin avausmaali oli noista kuin malliesimerkki:





Tuo oli tosin peliään hakevalta Hronekilta paha virhearviointi, mutta niinhän noissa usein on, että virheet maksavat. Saa nähdä kauanko menee ennen kuin hän löytää hänelle Vancouverissa tutun pelinsä. Jos Millerin, Boeserin tai Demkon esimerkkiä noudattaa, niin saattaa kestää yli pari kuukautta. Ehkä kesällä voivat olla parhaimmillaan sitten?

Joitakin huhuja pyörii nyt Millerin ympärillä. En tiedä sitten olisiko tuo lopulta kuitenkin ainoa ratkaisu päästä tästä solmusta eroon. Veikkaan vaan, että tuossa mahdollisessa kaupassa hävitään, sillä ei kukaan suostu antamaan Millerin normaalitasoista pelaajaa. Pitää muistaa, että Vancouverin paras aika koittaa olla haastajana on nyt Hughesin nykyisen sopimuksen aikana. Tuota on kaksi vuotta jäljellä tämän kauden jälkeen. Tappiollinen kauppa ei varsinaisesti auta tuossa. Toki ei sitä auta tämä nykyinen pelin tasokaan.

Seuraavaksi Edmonton. Veikkaan, että tulee rumat numerot.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Korjausta sen verran edelliseen, että Miller oli keskustellut kuitenkin Iain MacIntyren kanssa pelin jälkeen kahdestaan:





Millerille tuli joukkueen pienin jääaika tasakentin. Hän kieltää loukkaantumisen viime kauden Hronekin tavoin, mutta irvistelee melko köykäisten taklausten jälkeen ja liukuu välillä vaihtoon tuskaisen näköisenä. Miller on joukkueen johtaja Hughesin kanssa (Myers varmaan se kolmas), mutta tällä hetkellä kun on vaikeuksia fyysisesti ja henkisesti, tuo johtajuus ei välttämättä palvele joukkueen etua.

Edit:

Bruce Boudreau Millerista:



 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös