Mainos

Vancouver Canucks 2022–2023 – Allvinin aika alkaa

  • 116 474
  • 643

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouverille 3-0 kotivoitto Chicagosta. Kyllä Chicago paikkoja pystyi luomaan, vaikka Vancouverilla oli viime aikoja parempi pelin kokonaisuus tuossa ottelussa. Demkolle tuli nollapeli ja samalla meni organisaation pitkään kestänyt nollapelien putki poikki. Kuzmenko, Kravtsov (uran ensimmäinen Vancouverissa) ja Miller (tyhjiin) maalintekijöinä. Chicagon vaarallisin oli jälleen Reichel. Seth Jonesille jo toinen peräkkäinen peli Vancouveria vastaan, jossa hän teki omiin.

Tocchetin mediatilaisuus:








Hyvätkin kaverit?

Demkon edellinen nollapeli tuli Boudreaun ensimmäisessä pelissä viime kaudella Los Angelesia vastaan. Demko on tuon jälkeen pelannut yli 10 peliä joissa hän on päästänyt taakseen yhden maalin, mutta täydellistä peliä ei olla nähty. Vai pitäisikö tässä tapauksessa sanoa, että puolustukselta ei olla nähty sitä. Noissa monissa yhden päästetyn maalin pelissä Demko on ollut suurin sankari siihen, ettei ole enempää kolissut.

Tämän kauden alkupuolella nivusensa kanssa tuskaillut Demko oli aika kaukana normaalista. Sen jälkeen maalilla nähtiinkin kolme kuukautta tuo sanansa mukainen maalivahtihirviökaksikko (NHL:n historiankin mittarilla). Nyt Demko on ollut Tocchetin aikana maalivahtien paremman puoliskon ykkösvahti tuon repalaisen puolustuksen takana. Olisin odottanut kolmen kuukauden tauon jälkeen hitaampaa huippukuntoon pääsemistä mitä on nähty.

Kuzmenko teki jo kauden 38 maalinsa. Jälleen tuon laukausprosentti nousi siis tämänkin pelin jälkeen. Saa nähdä sitten missä kohtaa tuo tulee tuosta laskemaan, kun tuntuu että nuo maalit eivät ole olleet maalivahtien piikkiin laittamisia ja noilta paikoilta mistä hän on useimmin maalinsa tehnyt, monet muutkin osuisivat. Ainoa miinus tuossa olisi kuitenkin, että ne muut eivät osaisi hakeutua noille paikoille. Tällä kertaa tuo maali tuli kauempaa tosin ja maskin takaa. Se 40 maalin metsästys on vielä päällä.

Kaksi syöttöä kerännyt Hirose näyttää siltä, että hänestä voidaan hyvinkin saada pelaaja. Pidin siitä, että Tocchet antoi hänelle roolia kummassakin erikoistilanteessa. Edellisten valmentajien kanssa en olisi uskonut tuohon edes tässä pakkitilanteessa. Muutenkin Hirose pelasi yli 20 minuuttia ja tuntuu parantavan peli peliltä. Näillä otteilla hän tulee olemaan siellä Canucksin top10 prospect-listalla. Hänen peliälynsä on noussut esiin nopeasti ja samoin itseluottamusta löytyy niin kentällä kuin sen ulkopuolella.





Fyysisesti Hirosen pitää saada vielä lisää voimaa. Tilanteissa hän on kyllä ennakkoluuloton kamppailemaan, joten ongelmia ei näyttäisi olevan asennepuolella. Ensi kausi voisi olla ehkä parempi aloittaa farmissa, jossa saisi paremman aikataulun kenties harjoitteluun? Toki jos peli kehittyy jatkossakin tässä vielä ja puolustukseen saadaan jollain lailla tilaa, tilanne voi olla erilainenkin. Joukkuetasolla Canucks tarvitsee kuitenkin alivoimapakkia eniten, enkä tiedä onko Hirosesta sinne vaikka nyt alivoimassakin kokeiltiin ihan onnistuneesti.

Erikoisia muuten nuo jotkut fanit taas tässäkin asiassa. Nyt kun Hirose on pelannut hyvin ja Rathbonekin näytti ihan hyvältä, radioihin on tullut soittoja Hughesin treidaamisesta. Menisiköhän toiset 52 vuotta (ellei ihan kärkivuoroa saada) ennen kuin saataisiin saman tason puolustaja? Toki ainahan noissa olisi teoreettiset mahdollisuudet salamaniskuun ja Lidströmiin kolmannelta kierrokselta. Tuollaisen varaan olisikin hyvä laskea.

McWard näytti vähän hermoilevalta, mutta pelissä oli hyvääkin. Muutama hyvä syöttö ylös nähtiin, kerran hän oli puolittaisessa maalipaikassa eikä toisaalta nähty mitään katastrofaalista oman pään tilannetta. Laukaukset tulivat tasakentin aika tasan (5-6) hänen ollessa kentällä. Ihan kelvollinen avaus kokonaisuutena ja toivotaan, että hänenkin pelinsä kehittyy tuosta vielä Hirosen lailla. Hirose näistä kahdesta on nyt varastanut huomiota, joten McWardille voi olla hyvä paikka tulla vähän varjossa mukaan. Vanhemmat saivat jännittää katsomossa poikansa ensimmäistä peliä.

Kravtsov pelasi parhaimman pelinsä Vancouverissa ja nyt kiekoton peli oli hyvää (viisi taklaustakin). Valmennusjohto ei ole ollut tyytyväinen hänen laitapeliin eikä fyysiseen peliin/fyysiseen kuntoon ja häntä on kehoitettu laittamaan itseään parempaan kuntoon. Pitkä pelaamattomuus on ollut tuossa varmaan yhtenä tekijänä. Kravtsov on projekti monen muun lailla ja se on selvää, että kaikki eivät tule lyömään läpi, mutta mitä enemmän on kilpailua, sitä parempi. Näillä otteilla Kravtsov on taas lähempänä paikkaa. Sai Tocchetilta kehujakin pelistä.

Millerista oli ollut puhetta taas, kun hän poistui Seattlea vastaan toisen erän lopussa (noin 40 sekuntia erää jäljellä) koppiin/käytävälle. Miller oli jälleen turhautunut joukkueen otteisiin siinä pelissä. Iain MacIntyren mukaan kehitystä on tullut sen penkillä räyhäämisen sijaan ja se kertoo, että valmennuksen kanssa käydyt keskustelut ovat auttaneet. Tocchet on saanut Millerin kuulemaan viestin. Pieniä askeleita, mutta oikeaan suuntaan.

Tocchet sanoi, tosin, että enää hänen ei tarvitse keskustella J.T:n kanssa;

"I don't need to talk to him. He's been terrific. It's OK to show emotion every once in awhile. I'm talking about body language when you flip your head back. He was just pissed at a couple little things, but he's been great. I actually have no problems with him at all."

Milleristä tuli tämän kauden neljäs 30 maalin tekijä Vancouverissa Petterssonin, Kuzmenkon ja Horvatin jälkeen. Edellisen kerran neljä 30 maalin tekijää nähtiin kaudella 1992-93 (Bure, Nedved, Linden, Geoff Courtnall) ja vuosi tuosta pelattiin finaaleissa. Nyt… Ei tulla kyllä näkemään finaaleita ensi kaudella. Jos maalilla nähdään Demko eikä sitä historian huonoimpiin lukeutunutta kaksikkoa ja pari hankintaa onnistuu Kuzmenkon ja Joshuan tyyliin, mahdollisuudet on haastaa playoff-paikasta.

Lotossa näyttäisi siltä, että Washington painelisi vielä paremmille sijoille. Eihän siellä ole minkäänlaista yritystä enää kun hävisivät tuossa viime yön pelissäkin ottelun Montrealille 6-2. Vancouverilla olisi nyt kaksi seuraavaa peliä budjetoituja tappioita Calgarya ja Los Angelesia vastaan, mutta kahdesta viimeisestä Anaheimia ja Arizonaa vastaan voisi odotella voittoja.

Sarjataulukossa St. Louis ja Detroit ovat ehkä jo riittävän kaukana, kun kumpikin keräsi viime yönä pisteitä. Eli luultavasti yhdeksäs sija tulee lottoon sitten. Tuohan ei nyt sinällään hirveästi muuta tilannetta, ollaanko sitä 12.5% vai 10.5% mahdollisuuksissa top2 vuoroihin.

***

Lekkerimäellä on ollut hirveä kausi kolmen loukkaantumisen vuoksi, mutta nyt hän on päässyt ihan hyvään vireeseen kauden lopulla:





Toivottavasti ensi kaudella nähdään enemmän tätä hänen vahvuuksilla pelaamista ja vähemmän loukkaantumisia. Tuo laukaus on sellainen, että pienemmässä kaukalossa se voi tehdä vielä tuhoa eikä luontaisia maalintekijöitä ole koskaan liikaa, vaikka monet tuntuvat metsästävänkin kokonaispeliä. Edelleen elättelen toiveita Pettersson-Lekkerimäki -kaksikosta joskus tulevaisuudessa.

Filip Johansson pelasi eilen ihan hyvin noin 20 minuutin illan Frölundalla Växjöä vastaan, mutta Växjö onnistui ottamaan 0-2 voiton ja tasoitti sarjan 2-2 tilanteeseen.

***

Tuossa alussa kun oli puhetta Tocchetin peliurasta ja tappeluista silloin, niin pistetään tänne loppuun unelmavävyn kuva peliuralta. Jännä tuokin, että itse Gordie Howe keräsi yli 2400 peliä kestäneellä urallaan kaksi tuollaista Gordie Howe hat trickia. Tocchetilla oli noita yhteensä 18 kappaletta ja noilla se kärkipaikka NHL:n historiassa tuossa tilastossa.


 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kuzmenkosta yksi tilasto:





Nuo muut täyttivät sen tulokasikärajan Calder Trophyyn, kun Kuzmenko on puoli vuotta liian vanha siihen.

Kuzmenko on ollut sitä mitä tähän hetkeen noiden Benningin aikojen jälkeen tarvitsin henkilökohtaisella tasolla. Pelaaja, jolla on "X-factoria" pelissä ja täyttää kaikki toiveet ilmeisesti myös joukkuekaverina. Vancouverin ehkä kaikkien aikojen toiseksi paras UFA-hankinta Burrowsin (2003/2005) jälkeen. Jokaisen pelaajan kohdalla ei voida laskea niitä assetmanagementteja. Kuzmenko on sellainen.

Uskon, että Pettersson ajattelee samalla lailla. Ei ole kenenkään kanssa ollut lähellekään tuollaista kemiaa. Pettersson on pelaamassa uransa selvästi parasta kautta ja on kahden pisteen päässä 100 pisteen rajasta - lähinnä tasakenttäpisteiden kautta. Maalit 5v5 pelissä kotiin 52-36 silloin kun tuo kaksikko on ollut jäällä.

Kausi on ollut sitä mitä se on ollut, mutta löytyi tällä kaudella ainakin kuitenkin Petterssonille tulevaisuuden ketjukaveri. Yhden kesän aikana tämä nykyinen seurajohto teki tuota kautta enemmän positiivista draftien ulkopuolella mitä edellinen kahdeksan kesän aikana.

Pistetään Petterssonistakin yksi tilasto:





"Petey is responsible for almost an hour of extra powerplay time for the Canucks."

***

Demko ei pelaa MM-kisoissa:





***

Hirosen itseluottamus on hyvällä tasolla. Harva nuori tulokaspelaaja on alkanut heittää ison median edessä heti tuollaista tarinaa mitä tämä:





***

Tätä kolmikkoa (tai ainakin sen keskimmäistä herraa) tulee kohta ikävä:


 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Abbotsford varmisti jatkoaikavoitolla Ontariosta kotiedun 19. päivä tätä kuuta alkavien AHL:n playoffien avauskierrokselle. Ontario oli pelissä vähän hallitsevampi joukkue, mutta ainakin osaltaan tuo menee pelin kulun piikkiin. Höglander oli pelistä sivussa jonkun sairauden vuoksi ja Klimovich pelasi Rädyn ketjussa. Rathbone oli palannut takaisin farmiin. Silovs pelasi maalilla.

Vaihteleva pelin kulku tänään. Abbotsford aloitti mielestäni hyvin, sitten ote siirtyi Ontariolle, mutta Canucks teki kaksi maalia Linus Karlssonin toimesta. Toiseen noista Rathbonelta komea syöttö valelämärillä. Kahden maalin johtoasemassa mielestäni passivoiduttiin vähän liikaa ja Ontario sai otetta enemmänkin tehden kolme seuraavaa osumaa.

Hetki sitten hienon yliopistouran jälkeen Ontarioon siirtyneen Alex Laferrieren osuma kolmannen erän 15. minuutilla näytti jo ratkaisevan pelin. Tuohon maaliin Ontarion Moverarelta puolestaan komea syöttö. Tappioasemassa Abbotsford tuli kuitenkin taas peliin hyvin mukaan ja Klimovich ampui tolppaan. Kyle Rau tasoitti pelin lopulta kuudella pelaajalla pelatessa kun ottelua oli jäljellä enää puoli minuuttia.

Jatkoajalla kuumassa vireessä oleva Jett Woo teki voittomaalin heti erän alkuun. Eli Abbotsfordin johtoasemassa pelatessa Ontario onnistui iskemään kolme maalia peräkkäin, mutta sitten kun Canucks joutui tappiolle, alkoi tapahtua toiseen päähän. Maali oli Woolle jo kolmannessa peräkkäisessä pelissä tullut osuma. Tristan Nielsenille siihen maaliin pelin kolmas syöttö, joten tehokas paluu nähtiin noin kuukauden tauon jälkeen. Nielsen on ollut muutenkin hyvä tällä kaudella ja kasassa on nyt 40 pistettä.

Woon voittomaalissa tuo Nielsenin esityö ja syöttö oli hieno:





Rathbonen komea syöttö tuohon Karlssonin pelin toiseen maaliin:





Joukkueet kohtaavat toisensa heti ensi yönä. Silloin on varmaan Martinin vuoro pelata.

Positiivisia uutisia noiden loukkaantumisten suhteen siinä mielessä, että Wolanin saattaa päästä pelaamaan AHL:ssa vielä vaikka ei NHL:aan kai ehdi kuntoutumaan. Samoin Juulsen ja Podkolzin ovat mahdollisesti palaamassa sinne playoffeihin. Brisebois taitaa olla loppukauden sivussa. Tocchet on käynyt siellä muutenkin tässä kauden aikana keskustelemassa mm. Collitonin kanssa ja tulee seuraamaan playoffejakin, kun tuolla on mukana mahdollisesti pari ensi kauden pelaajaa.

***

Lekkerimäen playoff-maalit:





***

Aidan McDonough valittiin yliopistosarjojen ykköstähdistöön idän puolella. Hieno kausi McDonoughille siellä. McDonough kertoi muuten, että Sedinit olisivat olleet yhteyksissä kauden aikana kun oli ollut vähän vaikeampi jakso menossa. Noilla tuollaisilla liikkeillä (mitkä tältä organisaatiolta on ollut kateissa kauan aikaisemmin) noita nuoria pelaajia saa potkittua eteenpäin ja tehtyä sitä sitoutumista seuraan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Kauden viimeinen kotipeli ja legendaarisen John Garrettin viimeinen kotipeli selostamon puolella. Cheech ei varmuudella lue tätä palstaa, mutta kiitetään silti kaikista näistä vuosista, joiden aikana olen saanut kuunnella tuon miehen tarinoita ja analyysiä pelistä. Arvostus on korkealla ja muistot säilyvät oikein hyvinä. Toivottavasti jatkaisi vielä ainakin silloin tällöin Canucks Centralin puolella podcast-maailmassa.

Vancouver otti pelissä Calgarysta 3-2 voiton rankkujen jälkeen ja keräsi kaksi pistettä, joita en ollut laskenut joukkueen enää saavan Flamesin tilanteesta johtuen. Saattoi olla vaikka kohtalokas peli niin Flamesin playoff-haaveille kuin myös Canucksin haaveille saada lottoon se top10 paikka. Detroit ja St. Louis hävisivät nyt molemmat (ja Washington hävisi myös, mutta heitä en jaksa enää edes laskea kisaan mukaan). Kummatkin lasken niihin negatiivisiin asioihin, sillä minä pidän monen muun Canucks-fanin vastaisesti Calgarysta.

Vancouverilta Demko oli jälleen erinomainen (teki jatkoajalla Kirk McLeanin torjunnan uudelleen Flamesia vastaan) ja piti joukkueen pisteissä kiinni. Kuzmenko puolestaan ratkaisi jälleen yhden lisäpisteen kohtalon. Flamesilta Elias Lindholm oli erittäin näkyvä ja laukoi kahdeksan kertaa kohti Demkoa. Pelin puheenaiheiksi nousivat Demkon ohella erikoinen Kuzmenkon kohtelu, Petterssonin pistemäärä ja nuorten juuri seuraan tulleiden yliopistopakkien otteet.

Pettersson oli saanut ketjuunsa Vitali Kravtsovin ja Conor Garlandin. Joukkueen nelosketjussa Sheldon Driesin kanssa pelasivat puolestaan Andrei Kuzmenko ja Anthony Beauvillier. Kuzmenkolle tuli pelissä 10 minuuttia peliaikaa. Siis pelaajalle, joka oli ennen tätä tehnyt viimeisiin kahdeksaan peliin tehnyt 10 pistettä. Tocchetin mielestä puolustuspeli ei ole ollut riittävällä tasolla viime aikoina. Kova ratkaisu tuosta huolimatta, kun tehoja on kuitenkin tullut hyvin.

Ja jos vertaa tuota kohtelua esimerkiksi Boeserin kohteluun, niin onhan tuo jopa aika naurettavan erilaista kohtelua. Boeserin 5v5 pelin maaliolettama Tocchetin aikana on ollut vakihyökkääjistä koko joukkueen huonoin (44.34), kun Kuzmenkolla tuo on ollut joukkueen paras (56.48). Miksi tuota peluutusta ei näy Boeserilla? Ymmärrän kyllä, että hänen arvoaan pitäisi koittaa saada jollain lailla nostettua, mutta nyt tuossa mennään mielestäni väärästä päästä. Kauden viimeinen kotipelikin vielä. Vaikka onkin saanut pelaamiseen järkeä isommassa kuvassa, tästä en pitänyt lainkaan.

Pettersson teki pelissä alivoimamaalin ja nousi 99 pisteeseen. Saa nähdä nyt sitten saako Elias 100 pistettä rikki ja pääseekö pelimiesten kirjoihin. Kolme peliä jäljellä ja noista kaksi lähes kaikille häviäviä Arizonaa ja Anaheimia vastaan. Edellinen 100 pistettä tehnyt Vancouverin pelaaja oli Daniel Sedin 2010-11 kaudella, joten onhan tuosta jo aikaa. Petterssonin tehot olisivat vieläkin paremmat mikäli ylivoimapisteitä olisi napsunut enemmän. Nyt hän on 50 parhaan yv-pelaajan ulkopuolella. Enemmän kuin pisteisiin, olen ollut tyytyväinen kuitenkin hänen kohdalla kahden suunnan pelin kehittymiseen.

Noista nuorista yliopistopakeista McWard teki uransa avausmaalin NHL:ssä toisessa pelissään ja toinenkin osuma oli aika lähellä. Hirose pelasi puolestaan noin 20 minuutin pelin, pelasti kerran varman maalin ja sai roolia myös jatkoajalla, mikä kertoi selvästi valmennuksen luotosta häntä kohtaan. Kumpikaan heistä eivät olleet takaiskumaalien aikaan jäällä. Kumpikin vaikuttaisi ihan eri tason puolustajilta kuin esimerkiksi Rafferty/Teves -kaksikko aikanaan ja heillä molemmilla voi hyvin olla tulevaisuus NHL:ssä.

Etenkin Hirose menee näillä näytöillä ehdottomasti sinne onnistuneiden tämän kauden hankintojen joukkoon yhdessä Kuzmenkon, Joshuan, Åmanin ja Bearin kanssa. Hieno nähdä, että näitä tälläisiä hankintoja on tällä kaudella onnistuttu tekemään. Eivät ole olleet niminä isoja (no ehkä Kuzmenko olikin sitä?), mutta jokainen heistä on ylittänyt odotukset ja täyttänyt roolinsa hyvin. Tuo lupaa jatkoa ajatellen hyvää, että näitä draftien ulkopuolisia (pääosin nuoria) NHL-pelaajia kyetään löytämään. Joukkue tarvitsee sitä syvyyttä mitä nämä tarjoavat. Hirose näyttää ihan kuin joku ykköskierroksen loppupuolen varaus muutama kesä sitten olisi tullut mukaan.

Millerilta ihan miehekästä työtä aloituksissa, kun tuli 20 voittoa ja viisi tappiota. Boeser ja Di Giuseppe laitureina, mutta Horvatin kaupan jälkeen ollut noin 96 pisteen kausikeskiarvossa ja täyttänyt kakkossentterin roolinsa vähintäänkin hyvin. Aloitusvoitoissa NHL:n kakkonen sen jälkeen kun Horvat lähti ja 57% lukemat. Taklauksissakin top10 joukossa hyökkääjien osalta. Alkukausi oli syystä tai toisesta surkea, mutta etenkin tuo Horvatin kaupan jälkeinen aika on ollut samanlaista tykkikautta mitä nähtiin viime kaudella.

Horvat kerää irtopisteitä uudelta kotiyleisöltä:





Horvatilla on nyt Islandersissa 28 peliin seitsemän maalia ja 15 pistettä. Hän on palannut sille tasolle millä on ollut tämän kauden alkua lukuun ottamatta koko NHL-uransa, eli noin 50-60 pisteen pelaajaksi - tosin tämä nykyinen tahti ei olisi kuin 43 pisteen tahtia. Toivottavasti pystyisi nyt ainakin tuosta parantamaan, jotta tuo kahdeksan vuotinen 8,5 miljoonan sopimus täyttyisi paremmin. Joukkuetasolla Islanders on menossa nyt playoffeihin, joten Horvat varmaan viihtyy uudessa seurassaan juuri nyt.

***

AHL:ssa Cal Petersen piti Abbotsfordin kurissa ja Ontario voitti tuon joukkueiden välisen toisen pelin 1-2 lukemilla. Abbotsfordilla oli enemmän laukauksia, mutta nuo selittyvät kolmannella erällä, kun joukkueen piti yrittää saada tasoitusta aikaan. Ontariolla oli sitä ennen pelissä pari tolppaa ja vaarallisen oloinen ylivoima. Abbotsford kaipaisi noita tulossa olevia vahvistuksia mahdollisimman pian takaisin. Etenkin pakkipää oli erilainen Wolaninin, Briseboisin ja Juulsenin kanssa. Wolanin johtaa muuten edelleen AHL:n pakkien pistepörssiä, vaikka hän ei ole pelannut siellä kahteen kuukauteen.

Ontario teki pelin ensimmäisen maalin, kun erinomainen syöttäjä T.J. Tynan löysi entisen Canucksin prospectin Tyler Maddenin neliön keskeltä ylivoimalla. Klimovich oli ainoa Petersenin ohittanut pelaaja vähän yllättävällä laukauksella toisessa erässä - Klimovichille kauden 14. osuma. Kolmannessa erässä Aidan Dudas pääsi tekemään voittomaalin jälleen aika vapaasta paikasta maalilla pelanneen Martinin edestä. Abbotsford painoi lopussa ihan hyvin päälle, mutta ei saanut ohitettua Petersenia.

Pelin tähdillä Petersen, Madden ja Abbotsfordin puolustaja Giuttari, jonka pelin kohokohdaksi jäi komea syötön katko ja muuten peruspelaaminen oli aika varman oloista.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Tuo Benningin kokoama 13.2 miljoonan mestariteos jatkaa edelleen näin kauden lopullakin tuolla kärkipaikalla huonoimpien pakkiparien listalla. Eikä maksanut kuin ysivuoron draftissa. No tuli siinä samalla kolmosketjun viiden miljoonan laituri Garland. Viimeistään ensi kauden jälkeen riveistä poistuu Myers, mutta OEL:n kohtalo onkin sitten enemmän kysymysmerkki.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
OHL:n valmentajien äänestys


Vancouverin viime kesän seitsemännen kierroksen varaus Kirill Kudryavtsev siellä hyvin mukana: läntisen konferenssin toiseksi paras puolustava puolustaja ja blokkaaja sekä kolmanneksi parhaana aliarvostettujen pelaajien listassa.

Ei sitä minunkin vähän ihmettelevää sopimusta varmaan ihan turhaan tehty.

***

Athleticin Harman Dayalin artikkeli Hughesin kaudesta:


Tuo on aika kova tilasto ja kertoo samalla karua kieltä joukkueen pakkien tasoerosta;

"For starters, Hughes has averaged 25:39 per game, which ranks fourth among all NHL defencemen this season. The Canucks have scored 79 goals when he’s been on the ice at five-on-five and surrendered 59, which is a plus-20 goal differential. Meanwhile, when Hughes is on the bench, the Canucks have been outscored by a whopping 39 goals at five-on-five."

Eli 5v5 pelissä Hughesin aikana Canucks on ollut +20 maaleissa ja ilman -39 lukemassa.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouverilla oli ihan hyvä asenne Kingsia vastaan (nyt jo kolmannessa pelissä peräkkäin, kun tuo on ollut taas kunnossa), mutta Los Angeles oli parempi. Pelin vaaralliset maalipaikat menivät tasan, mutta maaliolettamassa hävittiin 2.52 <-> 1.53 lukemilla. Korpisalolle ensimmäinen nollapeli Kings-uralla ja ensimmäistä kertaa Tocchetin aikana Vancouver jäi ilman maaleja.





Pelin ensimmäinen erä oli puolustavaa kiekkoa ja tuntui, että tässä pelissä ei tule tapahtumaan oikein mitään. Toisessa erässä syväjäässä tehojen suhteen olevan Byfieldin (yksi maali 33 peliin) kova niitti Hiroseen tuntui saavan pelin eloon ja erässä nähtiin parikin tappelua. Los Angelesin onneksi siinä nähtiin myös pelin avausmaali. Peli oli melkein 50 minuutille saakka 1-0 lukemissa, mutta sitten Myers sähläsi kiekon jälleen kerran Kingsille ja siitä auenneesta tilanteesta Gavrikov niittasi 2-0 lukemat (surkeaa puolustamista kyllä myös hyökkääjillä tuossa). Kolmannen Los Angeles teki tyhjiin.

Vancouverilta on hankala löytää nyt onnistujia. Millerilla oli pari hyvää paikkaa ja muutenkin hänen ketju oli ainoa, joka sai jotain aikaan hyökkäyspäässä. Åmanin kenttä toinen joka voi olla ihan tyytyväinen iltaansa. Driesin ketju (laidoilla Beauvillier ja Garland) oli lähinnä ottavana osapuolena. Puolustuksesta McWard taklasi neljä kertaa ja tuntui hänkin saaneen enemmän itseluottamusta peliinsä, mutta oli jäällä tuon Kingsin avausmaalin aikana. Hänkin tarvitsee lisää voimaa ja ammattilaistason pelejä kuitenkin pärjätäkseen paremmin noita Danaulteja ja Kopitareja vastaan, mutta 01-syntyneenä pakkina aikaa on kehittyä vielä hyvinkin.

Kingsin puolelta Danaultin kenttä pystyi pitämään Petterssonin ketjun nyt kurissa ja ansaittu kolmostähti Los Angelesin sentterille. Edellisen Kings-pelin sähikäinen Lizotte oli taas sähikäisenä tässäkin pelissä ja pohjusti kovalla työllään avausmaalin. Stollin sanat Kingsin kovimmasta työmoraalista eivät tulleet turhasta. Suomalaisen sotalapsen jälkeläinen on 34 pisteessä. Gavrikovilta Kingsin puolustuksessa myös vahva peli ja pelin kakkostähti. Jos Los Angeles ei näe käyttöä kesällä, niin tiedän yhden joukkueen joka näkee (toki mikäli saa luotua tilaa puolustukseen ja sopivan sopimuksen). Maaliolettama tasakentin Kingsin aikana 58%.

- Toivottavasti Myersin ura tässä joukkueessa päättyy kahden pelin päästä. Tocchetin aikana tosin vain -11, mutta Bearilla samaan aikaan +8 toisena oikean puolen pakkina. En ole enää pysynyt laskuissa noissa kiekonmenetyksissä.

- Di Giuseppe on ollut hyvä, mutta onko niin hyvä, että kuuluu ykkösylivoimaan ja jäälle silloin kuin joukkue hakee ilman maalivahtia kavennusta? No ehkä onkin? Di Giuseppe oli Carolinan toisen kierroksen varaus kesän 2012 draftissa. Pelin tuomarina toimi Justin Kea, joka oli saman draftin Buffalon kolmannen kierroksen varaus. Kummatkin päässeet siis NHL:ään.

- Kravtsovilta taas neljä taklausta. Kyllähän tuonne menestystä tässä hetkessä saadakseen sopisi paremmin joku valmiimpi pelaaja kuitenkin, mutta tässä voi olla vielä ihan hyvä projekti. Tuo paikka Petterssonin ketjussa on vaan sellainen, että pitäisi saada enemmän irti. Projektipelaajista vähän samat sanat menevät Studnickalle. Tosin tässä hetkessä kummatkin ovat sellaisia, että ihan mielelläni seuraan mihin heidän polkunsa vie tästä eteenpäin, kun ei siellä olla kuitenkaan kannujahdissa.

***

Kravtsovista tuli mieleen...

Seattlella Jared McCann ampui jo kauden 40 osumansa. En itse näe häntä 40 maalin miehenä pysyvästi (Seattlella tällä kaudella Loui Erikssonkin olisi saanut pisteitä), mutta McCann on ollut kolmen viimeisen kauden aikana maali/peli tilastossa joka kausi noin 30 maalin mies ja tuollaiseen näen hänellä olevan mahdollisuuksia jatkossakin. Ei tämän kauden tehot kuitenkaan niin yllättävästi ole tulleet. Oman draftinsa 12. tehokkain pelaaja nyt.

McCann'in hyvä laukaus näkyi Vancouverissa jo hänen tulokaskaudella. Tuo hänen ykköskierroksen varausnumeronsahan oli se minkä Benning onnistui saamaan Ryan Keslerin kaupassa. Benning myi McCannin kuitenkin kakkoskierroksen kanssa Floridaan, josta tuli Gudbranson. Rutherford hankki McCannin Floridasta Pittsburghiin, mutta Hextall myi hänet sieltä pois.

Tuossa Keslerin kaupassa toinen Anaheimista saatu merkittävä kauppanappula oli Bonino, mutta hänet Benning myi puolestaan Pittsburghiin Rutherfordille yhdessä toisen kakkoskierroksen kanssa (kolmoskierros tuli Vancouveriin, jolla varattiin William Lockwood -> Kravtsov). Luca Sbisa oli sitten se kolmas Keslerin kaupan kauppanappula, mutta hänestä ei saatu mitään. Tuossa Sutterin kaupassahan lähti sitten myös Glendening, jonka Benning oli hommannut vaihtokaupassa Gustav Forslingia vastaan.

Benning vähän paikkaili omia hölmöilyjään myöhemmin kauppaamalla Gudbransonin Rutherfordille vaihdossa Pearsoniin (Pittsburgh taas myi Gudbransonin käytännössä ilmaiseksi pois palkkatilan vuoksi, eli ehkä siellä nähtiin Pearsonin poisto tarpeelliseksi, mutta tehtiin se Gudbransonin kautta). Pearsonille Benning teki puolestaan ("yllättäen") vähän ylihintaisen sopimuksen.

Eli tuo Keslerin kauppa meni sitten:

Kesler + Forsling + 2:nd + 2:nd <-> Pearson + Sutter + Kravtsov

Entisestä tähtisentteristä ja Selke Trophyn voittajasta riveissä on nyt sitten Kravtsov (ellei Pearson kykene enää pelaamaan). Vancouverilla voisi olla myös McCann ja Forsling. Sekä lisäksi nuo vuorot (tai niistä tulleet pelaajat). Melkoista assettien hukkaamista vailla minkäänlaista visiota.

***

Lottokisassa Washington onnistui viimein voittamaan ja nousi Canucksin yläpuolelle. Tasaista on tuossa 8-11 välillä, mutta Vancouverilla on Anaheim ja Arizona vastassa vielä.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks Centralilla Frank Seravalli epäilee Horvatin sanojen takana olevan vain tyytymättömyys kauppaan.





Tiedä sitten totuutta. Horvat selitteli sanojaan ja herää vain kysymys, miksi noita selitellä. Minun on mahdoton kuvitella Lindenin, Näslundin tai Sedinien sanoneen samaa jos kauppa olisi tullut (tai no Lindenilla se tulikin). Kapteeneissa on eroja toki. Ja toki ymmärrän sen, että on ollut innostava paikka pelata uusi sopimus taskussa uudessa seurassa ja kisata playoffeista.

Vähän pettynyt kyllä olen, sillä en muista kenenkään pelaajan tuollaisia sanoneen fanikuntaa kohtaan. Ne kuitenkin maksavat tulot ja Horvatin kohdalla kritiikki ei ole varmasti ollut isoa - ei ollut edes silloin -30 kaudella. Olisi voinut joskus isompaakin olla, mutta aina on ollut isompiakin murheita.

Pitää olla vain tyytyväinen nyt, että tuolla kaupalla saatiin hyvä ja hyvän ikäinen oikean puolen pakki, kärkiprospecti ja ihan pätevä keskiketjujen laituri samalla kun palkkarakenne on paljon selkeämpi eikä tarvitse maksaa kolmossentterille 8.5 miljoonaa kahdeksaa vuotta. Tuokin mahdollisuus olisi voinut olla.

Mutta se siitä ja sen kestosta. Eteenpäin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves







Sata pistettä täyteen Petterssonille. Historian kuudes pelaaja, joka on tuon Vancouverissa tehnyt ja edellisestä tosiaan jo 12 vuotta aikaa.

Henrik Sedin 112 pistettä
Pavel Bure 110
Alexander Mogilny 107
Markus Näslund 104
Daniel Sedin 104
Elias Pettersson 101

Bure on tehnyt tuon kahdesti. Jos veikata pitäisi, Petterssonilla tämä ei jää ainoaksi.

Sedinien saavutukset noista parhaat verrattuna oman aikansa NHL:n kärkeen, kun kumpikin voitti peräkkäisinä kausina pistepörssin. Näslund oli parhaimmillaan pistepörssin neljäs, Bure parhaimmillaan viides ja Mogilny yhdeksäs. Pettersson on tällä hetkellä pistepörssin kymmenes.

Sedinit tekivät parhaat tehot ollessaan 28 ja 29 vuotiaita. Bure oli 22 vuotias, Näslund 29 vuotias ja Mogilny 26 vuotias. Pettersson on nyt 24 vuotias. Buren kohdalla polvivammat olivat estämässä vielä kovempää uraa. Hän on polvivammoista huolimatta yli 100 peliä pelanneista pelaajista jaetulla kolmospaikalla kaikkien aikojen maaleja per peli tilastossa. Edellä ovat vain Bossy ja Lemieux. Buren kanssa tasoissa on Matthews.

Bure olisi pistemiehenä Petterssonille hyvä kohde saavutettavaksi. Tällä hetkellä Pettersson on yli 100 peliä pelanneista Canucks-pelaajista historian kolmantena piste/peli -tilastossa 0,99 pistettä per peli tehneenä. Miller on 1,05 lukemassa ja Bure kärjessä 1,12 pistettä per peli tehneenä. Eli ensin Miller kiinni ja sitten Bure kohteeksi.

***

Niin ja Canucks voitti Anaheimin 3-2 lukemilla vieraissa.

Edit:

Sanottakoon vielä se, että tämä on se syy, miksi sitä rebuildingia tai voimakasta retoolausta ei joidenkin fantasiatoimittajien toiveista huolimatta kannata tehdä.

"Sedinit tekivät parhaat tehot ollessaan 28 ja 29 vuotiaita. Bure oli 22 vuotias, Näslund 29 vuotias ja Mogilny 26 vuotias. Pettersson on nyt 24 vuotias. Buren kohdalla polvivammat olivat estämässä vielä kovempää uraa. Hän on polvivammoista huolimatta yli 100 pelanneista pelaajista jaetulla kolmospaikalla kaikkien aikojen maaleja per peli tilastossa. Edellä ovat vain Bossy ja Lemieux. Buren kanssa tasoissa on Matthews"

Tai sitten pitää miettiä Petterssoninkin myymistä. Seuraava voi löytyä ehkä 10 vuoden sisällä jos hyvin käy. Pettersson ja Hughes olisivat tuon parhaan ikänsä lopussa kun seuraava sukupolvi alkaisi tuottamaan hedelmää. Ja toisaalta noiden kahden johdolla Canucks ei tule olemaan NHL:n viimeisiä (esimerkiksi 1-3 lottosijoilla).
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouverin ehdokas Bill Masterton Memorial Trophyyn on Brock Boeser. Ihan alkuun pakko sanoa, että hieno asia että on ylipäänsä tuossa mukana. Sekin pitää sanoa, että Boeser on pelaaja, joka aiheuttaa aina lämpimiä ajatuksia juuri persoonana. Mutta kieltämättä hänen pelinsä on ollut kahden viime kauden aikana kaukana siitä toivotusta. Itselleni hyvinkin ristiriitainen pelaaja.

Vancouver Provincen kirjoitus


Jokainen ihminen kokee erilaiset asiat elämässä erilailla. Se mikä toisesta voi tuntua kevyeltä, voi toisesta tuntua hyvinkin raskaalta. On hyvin helppo sanoa näin sivullisena, että ei muuta kuin eteenpäin kuin mummo lumessa ja muita kannustavia fraaseja. Mutta persoonasta riippuen tuo ei aina toimi kuin sen käskisi toimimaan.

Boeserin kohdalla isän kuolema on ollut todella pysäyttävä asia. Harva isänsä kuolemaa muutenkaan ottaa kevyesti (ei ainakaan jos on ollut vähänkään normaali isä-lapsi suhde), mutta Boeserille tuo tuntui kolahtavan oikein kunnolla. Luultavasti jos hän olisi saanut valita, hän olisi vetäytynyt koko jääkiekosta sivuun ja antanut ajan kulua. Mutta teepä tuo NHL-pelaajana sopimuksesi kanssa.

Eniten Boeser (kuinkas muutenkaan, kun on hänestä persoonana lukenut) on ollut ollut huolissaan äidistään ja ajautunut pahimmillaan tilaan, jossa on melkein vihannut jääkiekkoa;

“The stress on my mom really bothered me. That really took my mindset last year away from hockey. In a way, I blamed hockey for not being with my parents,” he said. “I almost hated hockey for a while.”

En tiedä miten Boeserin viime kesänsä meni noiden ongelmien kanssa. Kausikaan ei alkanut ruusuisissa merkeissä, kun harjoitusleirillä murtui käden luu. Kun hän sai itsensä sen jälkeen pelikuntoon, haava aukesi uudelleen ja edessä oli jälleen taukoa. Omien sanojensa mukaan hän yritti tulla liian kovasti takaisin peleihin. Myös isän kuolema rassasi edelleen mielessä, etenkin vieraspelireissuilla.

It really weight heavily on my mind, especially in the first half of the year,” he said. “Especially on the road. Just when you’re alone in your hotel room. When I’m here, I have my girlfriend Bella and my dogs and stuff. You feel more comfortable.

Mutta pikku hiljaa hän on saanut peliään koko ajan parempaan tilaan. Hän on ollut tällä kaudella todella huono kokonaispelissä siitä huolimatta. Mutta pitää muistaa se, että silloin ennen tuota isän kuolemaa käsittelevää aikaa hän oli 5v5 maaliolettamissa joukkueen neljänneksi paras ja itse asiassa koko joukkueen paras hyökkääjä.

Hän siis osaa sen kyllä, vaikka nyt tuo ei ole lähtenytkään. Tehoja Brock on tuottanut ihan hyvin kuitenkin ja ehkä tuo onkin asia, mikä Boeserin kaltaiselle pelaajalle tulee kokonaispeliin nähden ensin siinä vaiheessa kun peli alkaa toimia paremmin.

Elämänsä kovimman esteen ylitettyään Brock on alkanut tuntea taas intohimoa peliä kohtaan vasta viime aikoina. Hän on pelannut nyt ihan viime aikoina paremmin kuin pariin vuoteen. Penkkikomennuksia (minun mielestä jopa yllättäen) ei tullut silloin kun hänellä oli kaikkein vaikeimmat ajat. Ehkä joukkue halusi vain antaa aikaa.

That was the biggest hurdle I’ve been trying to overcome,” Boeser said. “These last 15 games, I feel like I’ve really found that drive, that passion again. I’m starting to realize what the dream was again, like when me and my dad hung out. How proud he was — and still would be — so I’m really trying to turn the corner.

Boeser myöntää itse suoraan, että ei ollut lainkaan hyvä kauden alussa. Kausi on ollut hänellekin pitkä, mutta Brock tuntee samalla olonsa tyytyväiseksi siitä, että jaksoi kuitenkin puskea eteenpäin.

It’s so easy to get caught up in today’s world and at the rink. I was not good at all at the beginning of the year. And not getting opportunities, which I feel I thrive off, certain opportunities as a player and gotten those looks, you’d come to the rink and try to work hard each day and you’re trying to push yourself, but there’s other things that affect you so it was a long year,” he said. “Right now I’m really happy with myself that I kept pushing through.

Ja kaikista kauden ongelmista huolimatta, Boeserilla on edelleen mahdollisuuksia rikkoa oma piste-ennätyksensä NHL:ssä.

I can still set a career high. It’s crazy. When you look back at my first half of the year, it was not good at all! So that excites me, because I want to finish strong. I want to bring these last 20 games into the 80 games next year and see what I can do,” he said.

“I’m still pushing for 20 goals this year. I feel like I’ve hit a lot of hard posts. I’m right there and it’s a game of inches.”

Boeser teki viime yönä maalin, joten hän on enää pisteen päässä omasta piste-ennätyksestään NHL:ssä. Muutenkin Tocchetin aikana pisteitä on tullut hyvin - 28 pistettä 35 pelissä. Minä uskon, että nämä kahden viime kauden ongelmat ovat tehneet lopulta Brockista vahvemman persoonan mitä hän oli aikaisemmin. Ja jos tuo peli-ilo on tosiaan löytynyt pidemmänkin päälle, niin Boeserilla voi olla vielä hyvä tulevaisuus edessään. Terveenä pysyessään uskon, että Boeserista olisi 70 pisteen laituriksi. Taidot siihen kyllä riittävät.


***

Pistetään vielä tälläinenkin merkkipaalu tuon Petterssonin 100 pisteen lisäksi.





***

Tällä torjunnalla Demko käänsi tällä viikolla taas yhden pisteen kotiin.





***

Pistetään tämäkin vielä nyt kun vauhtiin päästiin.





Tocchet sanoi, että Hughesilla olisi kaikki elementit olla vaikka se seuraava kapteeni. Johtajuuden ottaminen kopissa on Horvatin lähdön jälkeen ollut merkittävää.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Viime yön Abbotsfordin peli sarjajohtaja Calgarya vastaan tuli katsottua vasta äsken. Abbotsford otti siinä 2-0 kotivoiton ja hallitsikin oikeastaan koko peliä voittaen laukaukset 39-17 ja aiheutti näin Wranglersille ensimmäisen varsinaisen peliajan tappion sitten maaliskuun 3. päivän.

Tämä oli yksi joukkueen kauden parhaista puolustuspään peleistä. Sopivasti tuli vielä näin ennen playoffeja ja Abbotsford vaikuttaisi olevan valmis niihin. Toki olihan siellä Calgaryllakin pari paikkaa, mutta Silovs otti nuo varmasti kiinni ja pelasi kauden neljännen nollapelinsä. Maalit Rathbonelle ja Klimovichille.

Höglander oli palannut takaisin kentille flunssan jälkeen ja oli ehkä näkyvin Abbotsfordin hyökkääjä Nielsenin kanssa. Jälkimmäinen sai Calgaryn pelaajat käymään kuumina kun melkein onnistui Michiganissa. Kummalliseksi on mennyt kun noista hyökätään päälle ja puhtaista taklauksista joutuu vastaamaan nyrkein. Kohta sitä joutuu miettimään että miten tätä lajia pitäisi pelata ettei kukaan suutu.

Puhtaasta ei ollut tietoakaan Calgaryn goonin Alex Gallantin kohdalla kun hän veti hyppytaklauksen kovalla vauhdilla suoraan Klimovichia päähän. Nuori hyökkääjä jäi aika pitkäksi aikaa makaamaan jäähän, eikä Gallant saanut tilanteesta edes jäähyä. Yleisö tuntui hermostuvan tilanteesta kunnolla. Abbotsfordin Kannok Leipert kävi kuittaamassa tuon heti seuraavassa vaihdossa Gallantille (Wranglersin nousevalta valmentajakyvyltä Mitch Lovelta löytyi tuossakin pelisilmää pistää Gallant kentälle).

Gallant on tappeluhommissa huomattavasti Kannok Leipertia kokeneempi myllyttäjä, mutta hyvin nuori Canucks-pakki tuossakin pärjäsi. Yleisö antoi suosiota seisaaltaan ja pelin tähdistöraadillekin tuo riitti pelin parhaaksi pelaajaksi valitsemiseen. Energinen tappelu.









Alkukaudesta Kannok Leipertin kyvyt tappelijana sai kokea Calgaryn todella iso hyökkääjä Adam Klapka.

Pelin maalit:









Pelin tähdet:

Kannok Leipert
Silovs
Rathbone
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver voitti runkosarjan viimeisen merkityksettömän pelin (tai pelaajille noilla oli isoakin merkitystä) Arizonaa vastaan Garlandin tehtyä uransa ensimmäisen hattutempun entistä seuraansa vastaan. Jos olisi ollut joku muu seura vastassa kuin juuri ex-joukkue Arizona, en usko että tuota oltaisi nähty, mutta nyt sitten nähtiin.

Jos ei mennyt joukkueen alkukausi lainkaan hyvin, niin ei mennyt sitten loppukausikaan ainakaan tuon draft-loton osalta. Bedard-lotossa toki ollaan mukana, mutta täysin mitättömillä 3,3 prosentin mahdollisuuksilla. Top2-sijaan on nyt 6,3% mahdollisuudet, joten tuotakin mahdollisuutta nämä loppukauden pelit heikensivät merkittävästi.

Lottoa ajatellen Canucks oli vielä hyvissä asetelmissa tammikuun lopussa, mutta sitten vaihdettiin valmentajaa (monen mielestä viimein, kun Boudreauta oltiin muutenkin roikotettu liian kauan hirressä). Uusi valmennusjohto sai joukkueen pelaamaan järkevämpää kiekkoa, mutta ei tehnyt kuitenkaan samanlaista voitollista muutosta mikä nähtiin viime kaudella kun seuran toimiston siivous valmennusta myöten sai hyvinkin raikkaan ilmapiirin aikaan.

Tocchetin aika seurassa oli hyvää pelillisesti, mutta ongelmakohtia ei hetkessä korjattu. Siihen nähden, että elämänsä parhaassa vireessä ollut Horvat myytiin ja maalilla nähtiin historian heikointa suorittamista, Canucks selvisi ihan hyvin. Saldo oli kuitenkin niukasti tappiollinen Tocchetin ensimmäiset 13 peliä (12 pistettä).

Suurin muutos kurssin suunnassa nähtiin siinä vaiheessa vasta kun Demko tuli maalille takaisin. Demkon torjuntaprosentti (92%) loppukauden viimeisissä 23 pelissä NHL:n yhdeksänneksi paras tuon puolustuksen takana. Erilaisia käppyröitä olisi laskemaan montako voittoa hän toi ja niiden painotuksista riippuen määrät vaihtelevat, mutta väittäisin että useamman kuitenkin. Canucks oli Demkon paluun jälkeen NHL:n kahdeksanneksi paras joukkue.

Silloin tammikuun lopussa joukkue oli Boudreaulla ja noilla silloisilla maalivahdeilla menossa 72 pisteen kauteen. Tuolloin laskin, että tuo voisi riittää ehkä top6-sijaan. No lopulta sekään ei olisi riittänyt kuin seitsemänneksi huonoimmaksi. Sillä sijalla olisi ollut 6.5% mahdollisuudet Bedardiin ja 13% mahdollisuudet top2-vuoroon.

Eli puolet noita prosentteja tässä Boudreaun ajoista huononnettiin sitten. Toisaalta kuinka todennäköisiä nuokaan prosentit olisivat olleet... Sinällään (kuten jo aikaisemmin sanoin) minulle on aika sama ollaanko sitä seitsemänsiä vai 11 tässä ensi kesän draftissa, mutta loton kannalta parempi sija olisi tietysti ollut parempi asia.

Toivottavasti joukkueeseen saatiin nyt tällä uudella valmennuksella oikeanlainen päivittäisen arjen tekeminen ensi kautta ajatellen. Valmennusjohto ehti tässä varmaan ainakin kartoittamaan ne oikeat pelaajat jatkoon. Ja toivottavasti tässä loppukaudella sisään tulleet nuoret saivat nyt näistä peleistä oppia jatkon suhteen. Tietävät ainakin riman. Se pitkä kausi on sitten eri asia ja sen näkee vasta sitten kun sellainen tulee kohdalle.

Tuo myyty Islandersin ykköskierros on 17 tai 18 vuoro, joten onneksi ei jäänyt ensi kaudeksi tuo vapaasti putoavaksi. Hronek on oman draftinsa 15. tehokkain pelaaja puolustajan paikasta huolimatta ja vielä oikeakätinen (se olennainen osa tuossa on tuo kätisyys), joten aika lailla sellainen arvo maksettiin mistä voi olla ihan tyytyväinen lopulta tässä tilanteessa kun tarkoitus on saada parannettua tätä runkoa.

Edit:

Vancouverin mahdollisuudet olla draftissa:

Sijalla 11. 79.9%.
Sija 12. 13.4%
Top2 6,6%
Bedard 3%
Sija 14. 0,5%
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tämä jää ehkä John Garrettin viimeiseksi tv-esiintymiseksi.





Garrettin lopetus oli tämän kauden haikein asia henkilökohtaisella tasolla.

•••





Tällä tilastolla ei sitten ole minkäänlaista merkitystä jatkoon. Loppukauden ohjelma oli vielä paperilla helppo. Mutta sillä voi olla jos saadaan oikeanlainen arjen tekemistä painottava ilmapiiri ja joukkueella on terve erinomainen ykkösvahti. Kyllä nuo Delia/Martin kykenevät kakkosina pelaamaan riittävän hyvin kuitenkin.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hieno 4-1 kotivoitto sarjakärjestä AHL:ssa. Peli oli viihdyttävä ja kuumia tunteita mahtui jälleen mukaan. Calgary oli saanut takaisin NHL:stä Pelletierin ja Wolfin. Dustin Wolf tekikin aikansa taas Dustin Wolfin juttuja ja mietin jo, että kääntääkö taas tämänkin pelin, mutta kolmannessa erässä peli ratkesi oikeastaan Linus Karslssonin kauden 24 maaliin.

Muut Canucksin maalintekijät Karlssonin lisäksi olivat kapteeni Chase Wouters (kauden kahdeksas maali), Danila Klimovich (16) ja Arshdeep Bains (13). Martin pelasi maalilla hyvän pelin, sillä nyt Wranglers loi enemmän paikkoja kuin edellisessä pelissä. Siitä huolimatta Abbotsford vei paikkojen määrän ja ansaitsi voittonsa. Pelin tähdillä Martin, Wouters ja Karlsson.

Tuomaritoiminta on ollut kahdessa viime pelissä alle arvostelun. Muuten joukkueen pelit ovat olleet taas hyvää katsottavaa. Abbotsford on hyvässä iskussa tällä hetkellä ja siitä kertovat nämä kaksi peräkkäistä voittoa sarjakärkeä vastaan. Henkilökohtaiset pisteet eivät ole tälle joukkueelle pääasia, vaan töitä tehdään hyvin molempiin suuntiin illasta toiseen ja pelaajat ovat ostaneet Collitonin systeemin. Esimerkiksi Räty on jäänyt aika pienille tahoille, mutta tuo joka peliin ison panoksen oman pään peliä.

Max Sasson näyttää sopivan nopeasti joukkueeseen ja on pelannut hyvin. Toinen yliopistohankinta Andy Carroll on jäänyt sen sijaan aika pieneen rooliin. Juulsen ja Wolanin ovat kuulemma matkalla vahvistamaan joukkueen puolustusta vielä. Joutuvat tosin kulkemaan waivereiden kautta. Wolanin valittiin AHL:n ykköstähdistöön, vaikkei ole pelannut kahteen kuukauteen siellä.





Woon kehitys tällä kaudella on tosiaan ollut yksi tämän joukkueen parhaista asioista:



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Collitonin Chicago-ajoista muuten tälläinen Chicago-toimittajan vanha juttu:


Saattaisihan sitä montaa 33 vuotiasta päävalmentajaa alkaa vähän huimata jos tulisi koppiin, mikä on voittanut kolme Stanley Cupia.

Uskon, että jossain vaiheessa Colliton nähdään vielä NHL:ssä. Nyt sitten tietyissä asioissa viisastuneena ja enemmän valmentajaoppia keränneenä. Abbotsfordissa saisi toimia nyt siihen saakka näillä näytöillä.

***

Mielenkiintoinen loppukauden vahvistus tulee mukaan Abbotsfordiin.





Hyvin liikkuva kiekollinen pakki. Katsoin Frölundalta kaikki Växjö-sarjan pelit. Johansson pelasi siellä ykkösparissa ja kellotti kauden ratkaisseessa pelissä lähes 25 minuuttia. Voi hyvinkin olla arvokas pelaaja Abbotsfordille jo nyt, vaikka vähän erilaiseen kiekkoon siirtyykin.

***





***









Niin se Miller taas vaan painoi yli piste per peli kauden. Ollen samalla top6-ryhmän selvästi fyysisin hyökkääjä sekä yksi NHL:n parhaista aloittajista Horvat-treidin jälkeen.

Jännä se helmikuun lopun week-to-week -loukkaantumisen listaus ja siitä ihmeparantuminen seuraavaan peliin…
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Abbotsford ja Calgary vetivät jo kolmannen kerran neljään iltaan toisiaan vastaan. Abbotsfordilta puuttuivat pelistä tärkeät Woo ja Bains (kummatkin ovat pelanneet paljon ja ilmeisesti vain huilasivat tämän kohta alkavia playoffeja varten). Lisäksi pakkikolmikko Wolanin, Juulsen ja Johansson ei vielä pelannut.

Ensimmäisessä erässä nähtiin jälleen yksittäinen tappelu, ryhmänujakkaa ja muuta keskinäistä wrestling-vääntöä. Tuntuu, että Abbotsfordin pelaajat ovat oppineet kauden mittaan pitämään paremmin puolensa noissa eikä isokokoisemmalle Calgarylle peruutella. Jokaisessa tilanteessa missä tarvitsi, otteisiin vastattiin hyvin ja omia suojeltiin mikä on terveen joukkueen merkki. Abbotsfordilla oli erässä vähän enemmän paikkoja mutta erä jäi maalittomaksi. Kertaalleen Wolf pelasti tilanteen mistä yleensä olisi tullut maali.

Toiseen erään nujakointi jätettiin vähän vähemmälle. Abbotsford sai pelin ensimmäisen maalin, kun
Räty pelasi hienosti Klimovichille paikan ja tämä laukoi maalin jo neljännnessä pelissä peräkkäin (Wolfin normaalilla mittarilla ehkä vähän helposti mennyt osuma). Danilalla on joukkueen kuumin maila nyt. Calgaryn puolustaja Desimone tasoitti kuitenkin pelin erän puolivälissä maskin takaa tulleella laukauksella.





Kolmannen erän alussa Abbotsford meni johtoon, kun Höglander kuskasi kiekon hyökkäyspäähän, syötti viivaan Giuttarille jonka viivavedon Sasson ohjasi Wolfin edestä sisään. Sassonille ensimmäinen maali AHL:ssa edellisen pelin syötön perään. Hän on parantanut koko ajan ja mielenkiintoista nähdä miten onnistuu playoffeissa.

Calgary tuli kuitenkin tasoihin ylivoimalla erän alkupuolella Dryden Huntin toimesta. Aika nopeasti tuon jälkeen Adam Klapka vei vieraat 2-3 johtoon hyvällä laukauksella ja jälleen maskin takaa. Keeper ampui tolppaan kolmannen erän puolivälissä ja loppuun Abbotsford sai vielä paineen Wolfin maalille, mutta lisäosumia ei nähty ja Calgary vei tämän kolmannen pelin.

Kokonaisuutena jälleen hyvä peli Abbotsfordilta, vaikka nyt tappio tulikin. Olihan tämä loppu melkoinen rutistus tuollaista peliä. Viimeisessä voitti oikeastaan se kumpi onnistui paremmin noissa maskivedoissa. Silovs ja Wolf pystyivät muuten lähes kaikki ottamaan kiinni. Suomalaisittain Rädyllä oli pari hyvää paikkaa pelissä, mutta maaleja ei nähty. Tuo syöttö Klimovichin osumaan tuli merkintöihin.

Rädyn haastattelu:





Playoffeissa ensimmäisen kierroksen vastustaja on Bakersfield. Runkosarjassa Abbotsford voitti keskinäiset pelit 3-1, mutta nyt on uudet haasteet edessä. Bakersfieldia ei pidä missään nimessä ainakaan aliarvioida. Joukkue meni maaliskuun alusta saakka saldolla 14-6, eli hyvässä vireessä siellä ollaan. Abbotsfordilla on tuolta samalta ajalta vain 10-9 saldo (selittyy tosin ainakin osin noilla puolustuksen isoilla muutoksilla mitä nähtiin Vancouverin pakkien loukkaantumisista johtuen). Abbotsford pelaa kuitenkin kaikki pelit kotonaan, kiitos runkosarjan.

Abbotsford vaikuttaisi olevan joka tapauksessa pelillisesti hyvässä asetelmassa playoffeihin. Tuo, että kolme pakkia tulee sisään ja muokkaa tuota alakertaa on toki muutos, mutta katsellaan sitten miten tuo tulee onnistumaan. Uskon, että tuskin tulee isoja ongelmia kun joukkue saa AHL:n ykköstähdistön pakin takaisin. Johanssonia voisi olla ehkä järkevä ajaa sisään ihan kolmosparin kautta, kun peli on kuitenkin erilaista mihin hän on tottunut.

Olisiko puolustus esimerkiksi:

Wolanin - Woo
Rathbone - Juulsen
Kannok Leipert - Johansson
Giuttari/Keeper

Carroll ja Nychuk reservissä.

Saa nähdä sitten kumpi on pelaava maalivahti. Martin oli ainakin viime kaudella playoffeissa hyvä, vaikka silloin tappio tulikin. Silovs puolestaan on ollut oikeastaan koko kauden hyvä ja hänelle olisi hyvä antaa startteja näissä peleissä.

Otteluohjelma on seuraava:






Eli fanien äänestys tämän kauden parhaista:

MVP: Arturs Silovs
Fanien suosikki: Jack Rathbone
Kauden tulokas: Linus Karlsson
Unsung Hero: Jett Woo
Man of the Year: Chase Wouters
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ethan Bearin haastattelu Canucks Centralilla oli mielenkiintoinen (Bearin haastattelu alkaa yhdeksän minuutin kohdalla):





Bear kertoo tuolla, että kun hän tuli Carolinasta lokakuun lopulla Vancouveriin, hänen ensimmäinen reaktionsa oli ollut sokki siitä, että "voi perse, miten tästä voi selvitä". Carolinassa oli rima kaikessa tekemisessä valmennuksen puolelta korkealla ja kaikkia yksityiskohtia oltiin mietitty tarkasti. Vancouverissa oli ollut ihan toinen meininki päällä.

Bear kertoo tuolla lisäksi, miten tärkeää hänelle oli nähdä pakkina Carolinassa puolustajien kuten Slavin, Pesce ja Skjei päivittäistä tekemistä ja valmistautumista peleihin. Tuollaisessa ympäristössä saman pelipaikan esimerkki tarttuu erilailla näihin syvyyspelaajiinkin, mikä Bear Carolinassa oli. Bear ei sitä sanonut, mutta eivät tainneet sitten OEL ja Myers vetää ihan samalla tasolla.

Tocchetin ajasta Bearilla oli vain hyvää sanottavaa. Johtuiko siitä, että haluaa päästä jatkamaan kärkiparissa vai onko tuolla oikeasti toimintatapoja muutettu (miltä pelien mukaan näyttäisi), se selviää ehkä paremmin ensi kaudella.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Elias Pettersson on vastannut myöntävästi pelaamiselle Ruotsin joukkueessa MM-kisoissa. Matkalla on kuitenkin kuulemma jotain paperiasioita, mutta tuskin mitään ongelmia. Ruotsin valmentaja on Sam Hallam, joka oli Eliaksen valmentaja Växjössä ennen Petterssonin NHL-uraa.

Edit. OEL selitteli huonoa kauttaan loukkaantumisella viime vuoden kisoissa. Meni kuulemma kesä pieleen tuon vuoksi ja kausi lähti huonosti liikkeelle. Eikä sitä näköjään saatu muutettuakaan. En tiedä oliko tuolla oikeasti joku merkitys. Mutta oli miten oli, toivottavasti Petterssonille ei käy kisoissa samaa.

Saa nähdä tuleeko kisoihin muita Vancouverin pelaajia. Demkohan ainakin kieltäytyi kun hänen vaimonsa on jo sen verran pitkällä raskauden kanssa, ettei uskalla lähteä.
 
Viimeksi muokattu:

Vogoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, NHL
Elias Pettersson on vastannut myöntävästi pelaamiselle Ruotsin joukkueessa MM-kisoissa. Matkalla on kuitenkin kuulemma jotain paperiasioita, mutta tuskin mitään ongelmia.
Vakuutusmaksusta on Aftonbladetin mukaan kyse. Ruotsin kiekkoliitto maksaa Elias Petterssonin vakuutuksista 176 000 - 264 000€.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Hyvin tuo Hronek-Määttä -pari sijoittui tilastoilla tällä kaudella yhdessä pelatessa, kun oli Detroitissa pelatessa jopa kakkosena tuossa. Toki ”vaan se kakkospari”, mutta silti. Vancouverilta vaan puuttuu se ”parin millin ollimäättä” tuolta.

Jos se ”Määttä” tulisi mukaan Hronekin pariksi ja OEL/Myers lähtisi, niin sittenhän tuolla voisi olla onnistuessaan ihan toimivakin kuusikko. Hughes kuitenkin mahdollisesti kehittyy taas kuten on tähän saakka tehnyt ja Hronek ehti näyttää lyhyellä jaksollaan jo mitä voi olla luvassa. Ilmeisesti pelasi vielä vähän puolikuntoisenakin ne pelit.

Eniten joukkue tarvitsisi puolustuspään osaamista DNA:ssa omistavaa pakkia, joka kykenisi kantamaan roolia alivoimilla. Enkä sulje nyt kokonaan ajatusta vielä OEL:lla jatkamisestakaan, jos siellä tosiaan oli jotain vammaa. Se sopimuksen ulososto olisi kuitenkin kova liike.

OEL + Myers <-> Hronek + ”Määttä” keventäisi puolustuksen palkkarakennetta tehden siitä samalla paremman. Mutta en tiedä onko tuo OEL:n kanssa vielä ensi kauden liike, vaikka tavoitteena onkin playoffit.

Voi olla, että tuota halutaan katsoa vielä (mikäli uskotaan sen vamman vaikuttaneen pahasti) ja toivotaan, että tuossa kehittyisi Hronekin kanssa pelatessa joku muu reitti kuin ulososto.

Vakuutusmaksusta on Aftonbladetin mukaan kyse. Ruotsin kiekkoliitto maksaa Elias Petterssonin vakuutuksista 176 000 - 264 000€.
Selvisi sitten tämäkin. Saahan tuossa pistää kättä taskuun vakuutusten puolesta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Wolanin valittiin AHL:n parhaaksi pakiksi (tämäkin yksi niistä hyvistä viime kesän hankinnoista). Saa nähdä pääsisikö ensi kaudella pelaamaan enemmänkin ylhäällä. Dermott, Wolanin, Rathbone, Hirose ja Brisebois ovat varmaan niitä jotka kisaavat paikasta kolmospariin vasemmalla puolella Hughesin ja ehkä OEL:n takana. Samalla pitää sanoa, että en yllättyisi jos tuolta joku myydään.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös