Vancouver Canucks 2022–2023 – Allvinin aika alkaa

  • 107 016
  • 643

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ainakin tämä vaikea kolmen loukkaantumisen kausi on päättymässä Lekkerimäen osalta hyvin. Etenkin jos Djurgården onnistuisi kaatamaan Modon finaalissa. Sarja on nyt 1-1 tilanteessa, kun Djurgården voitti tuon toisen pelin jatkoajalla.

***

Canucks Centralilla Patrick Allvinin haastattelu:

- Petterssonin kanssa on hyvät keskustelut käynnissä. Tärkeintä on myydä Eliakselle suunnitelma joukkueen tulevaisuudesta ja suunnasta. Allvin oli vaikuttunut siitä, miten Pettersson välitti joukkueesta ja kehittyi yksilönä. Tämän kesän ykkösprioriteetti olisi saada Pettersson sopimukseen. Tuo antaisi tuleville liikkeille suuntaviivoja.

NHL:ssä on ensi kaudella 15 yli 10 miljoonan caphitin pelaajaa ja ainakin tuonne Pettersson menee varmuudella pitkällä sopimuksella, kun otetaan huomioon palkkakaton tulevat nousut, pelaajan kehitys, pelaajan merkitys paitsi hyökkäyspäähän, mutta myös jo kumpaankin päähän ja asema organisaatiolle ja yhteisölle. Yksi niistä isoista Benningin aikojen virheistä oli tämä Petterssonin kanssa tehty siltasopimus aikanaan, kun tätä tulevaa tullaan vertaamaan esimerkiksi Devilsin Jack Hughesin sopimukseen.

- Näkee sisäisen palkkatilanteen pienentämisen isona haasteena lähikuukausina. Näkee (tai toivoo) tuon tapahtuvan lähinnä pelaajakauppojen kautta. Tuo onkin ratkaisevassa asemassa tulevaan ja olen ihan samaa mieltä, että vaikeaa tulee olemaan. Jos minun pitäisi veikata, niin Myers ja (sittenkin) Garland ovat niitä, joiden kautta tuota yritetään järjestää parempaan suuntaan. Ehkä ei ole vielä OEL:n ulososton aika ja toisaalta Boeser saattaa kuulua liian olennaisena osana joukkueen ytimeen. Boeser sanoi kauden jälkeisessä mediatilaisuudessa suoraan, että toivoo ettei tule kaupatuksi (eli tiedostaa kyllä tilanteen).

- Draftissa Allvin harmittelee sitä, ettei ole ainakaan tällä hetkellä kakkoskierroksen vuoroa hallussa (meni Hronekin kaupassa), mutta scouttiporukan puheiden mukaan kuulostaa siltä, että ovat tyytyväisiä tuohon 11. vuoroon. Cam Robinson noista jo aikanaan sanoikin, että draftissa olisi keskivertoa parempi ryhmä kärjen takaa aina tuonne ykköskierroksen puoliväliin. Siellä onkin monia kiinnostavia pelaajia tänä vuonna tarjolle tuolle 11. vuorolle.

Jos top5 olisi Central Scoutingin listoja mukaellen Bedard/Fantilli/Carlsson/Michkov/Smith (vaikea sanoa edes onko), niin tuon jälkeen seuraavaan tasaiseen ryhmään jäävät mm. Dalibor Dvorsky, Ryan Leonard, David Reinbacher, Oliver Moore, Zach Benson, Nate Danielson, Matthew Wood, Samuel Honzek, Brayden Yager ja Eduard Sale. Tuossa voisi olla mahdollinen top15 ryhmä ja uskoisin sen varauksen tulevan tuosta joukosta, vaikka esimerkiksi Simashev voisi vielä olla yksi varteen otettava vaihtoehto myös.

Noista taas on ihan mahdoton sanoa kuka on paras vaikka kolmen vuoden päästä. Yhdelläkään scoutilla ei ole sellaista kristallipalloa, että osaisi tuon nähdä. Tuon vuoksi tämä kärjen takaa tasainen drafti aina sinne ykköskierroksen puoliväliin tekee sen, että minulle oli aika sama ollaanko sitä varaamassa vaikka kahdeksantena vai 11. sijalla. Toki nuo aikaisemmin varaavat joukkueet saavat valita ensin, mutta se ei ole todellakaan mikään tae siitä, että ottaisivat oikein. Historiasta löytää tästä vaikka kuinka paljon esimerkkejä.

Allvin näkee myös mahdollisuutena treidata vuoroa ylöspäin, kun siellä on nyt noita syvyysvuoroja (kaksi kolmannella kierroksella ja kolme vuoroa neljännellä kierroksella). Tosin nuo ovat sellaisia asioita, joita tapahtuu fanien päiväunissa eikä oikeassa maailmassa. Yksikään joukkue ei ole mennyt draft-vuotenaan koskemaan top5-vuoroonsa sitten Luke Schennin ja 2008 draftin ja tuosta on nyt 15 vuotta aikaa. Enkä tiedä miksi tämä draft tekisi poikkeuksen, etenkin kun tuo ryhmä on tasainen. No, ehkä siellä saatetaan nähdä joku 11->9 nousu esimerkiksi noin periaatteessa jos joku on selvästi Canucksin tutkassa.

- Näki Tocchetin ja Boudreaun aika erilaisina valmentajina. Allvin nosti esiin sen, miten nopeasti nykyinen valmennusjohto pystyi vaikuttamaan pelaajien asenteeseen. Korosti myös Adam Footen ja Sergei Goncharin merkitystä. Allvin sanoi mm. että Hughes oli nostanut merkittävästi rooliaan joukkueen sisällä sen jälkeen kun oli käynyt keskusteluja Footen ja Goncharin kanssa ja oli todella vaikuttunut siitä, millaisen roolin Quinn oli lopulta ottanut.

- Allvin sanoi, että kapteenin valinta tulee tehdä huolella ja ajan kanssa. Uskoisin, että Pettersson ja Hughes ovat tuossa tällä hetkellä aika tasoissa. Joka tapauksessa tuo kapteeni asia on yksi yliarvostetuimpia asioita pelissä. Hieno asia tietysti pelaajalle ja kyllähän se seuran kasvot antaa, mutta yksikään terveellä pohjalla oleva joukkue ei ole yhden miehen show, vaan johtavan pelaajaryhmän vetämä. Näin on ollut aina Vancouverissakin kun joukkue on ollut hyvä. Vancouverin pitää saada tuonne vielä lisää vuosia kärkipelaajille taakse ja uusia johtavia pelaajia.

- Kokonaisuutena uskoo ja toivoo, että seuran kasvu tapahtuisi sisältä päin. Mikäli noin, niin tuolle ajatukselle annan kyllä kannatukseni jos sitä vertaa kapeiden vapaiden agenttien markkinoiden tarjontaan ja mahdollisiin selkeisiin ylimaksuihin tuon kapean tarjonnan johdosta. Toki jos nyt vaikka palkkarakennetta saataisiin siivottua ja esimerkiksi Kuzmenkon entisen joukkuekaverin Gavrikovin kanssa hyvä sopimus, niin tuollainen olisi paras ratkaisu. En vaan jaksa uskoa tuollaiseen hyvään sopimukseen tulevana kesänä.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Abbotsford otti organisaation ensimmäisen playoff-voittonsa playoffien avauspelissä Bakersfieldia vastaan 3-0 lukemilla. Martin oli laitettu kokeneempana veskarina maaliin ja Wolanin ja Juulsen pelasivat pitkästä aikaa. Johansson oli sivussa ilmeisesti siksi, ettei tullut kolmea uutta pakkia kerralla mukaan. Martin valittiin nollapelillä kentän parhaana, mutta pitää sanoa että Condorsin hyvät paikat jäivät nyt vähiin. Kakkostähti meni Sassonille ja kolmostähti Höglanderille.

Kokoonpano oli seuraava:

Tuosta nousi parhaiten esiin tuo Sassonin ketju tehden kaksi maalia tasakentin. Kaikilta siinä ketjussa oikein hyvä peli ja minun mielestä Höglander oli joukkueen paras pelaaja tässä avauspelissä. Sasson sai pelin avauserässä Condorsin Greg McKeggilta taklauksen päähän, mutta onneksi palasi oli myös isossa osassa tässä voitossa.

Joukkueen veteraanihyökkääjän Kyle Raun runkosarja ei ollut niin tehokas mitä odotin Iowan tehokausien jälkeen, mutta näytti syttyvän nyt playoffeissa. Rau oli viime kesänä siirron aikaan Iowan kaikkien aikojen pistepörssin kärkinimi ja voitti viime kaudella Iowan pistepörssin, mutta oli harvoja Abbotsfordin pelaajia , joilta jäin odottamaan vähän enemmän kun teki vain 35 pistettä. Nyt Rau oli järjestämässä paikkoja ketjukavereille ja kunnostautui hyvänä karvaajana.

Pelin avausmaalissa Höglanderilta ensin hyvä kiekonriisto keskialueella, sitten ajo kulman kautta maalille ja irtokiekko sisään. Maali merkittiin ensin maalin kulmalla olleelle Sassonille, mutta korjattiin sitten Nilsille.


2-0 osuma oli ketjulta hienon yhteispelin tulos. Sasson oli siinä järjestämässä jo jäähyä Bakersfieldille, mutta tuota ei koskaan tarvittu, kun Höglander ja Rau pelasivat paikan Sassonille maalin eteen.

Kolmas maali tuli sitten ylivoimalla ja siinä oli tuo Abbotsfordin puolustuksen tehokaksikko Wolanin-Rathbone pääosassa. Rathbonelta hieno laukaus ylänurkkaan.

Suomalaisittain Rädyltä nähtiin yksi tolppa pelissä ja hyvää puolustussuunnan peliä, mutta muuten tuo kolmonen ei niin erottunut. Pääasia, ettei kuitenkaan ollut myöskään ongelmissa ja tuon Sassonin ketjun ansiosta Abbotsford sai tarvittavat maalit. Kokonaisuutena joukkue jatkoi hyvää peliään runkosarjasta ja ansaitsi voiton. Hallissa oli hyvä tunnelma ja osumaa saanut Sasson kiitteli siitä kotiyleisöä.

Nyt tässä on yhden päivän tauko ennen seuraavaa peliä. Siinä veikkaan Condorsin tulevan kovaa päälle. Kun nuo päähän tulleet osumat (Martin oli toinen, joka sai osumaa päähän Malonelta) vältetään, niin tätä kiekkoa katselee mielellään. Hyvä avaus Abbotsfordille sarjaan ja katsellaan tuleeko toiseen peliin muutoksia. Ehkä Martinilla on hyvä jatkaa nyt kun tuli nollapeli. Johanssonia varmaan mietitään otettavaksi mukaan, mutta en tiedä oikein onko siihenkään nyt tarvetta, kun roolitukset tuntuisivat toimivan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jason King ei jatka enää joukkueen kakkosvalmentajien joukossa ensi kaudella.

Kingin työtä on vaikea arvioida, joten en tiedä onko tämä hyvä vai huono asia. Mutta tässä Tocchet on varmaan saanut sanella nyt oman näkemyksensä, kun tietää nyt tuosta ryhmästä paremmin. Kuten MacIntyre kirjoittaa;

Gonchar on ollut kehitysvalmentajien puolelle listattuna tähän saakka (yhdessä Sedinien, Samuelssonin ja Komisarekin kanssa), joten ilmeisesti jatkossa hänestä tulee virallisesti yksi kakkosvalmentajista. Toki varmasti työtehtävissä on edelleen pakkien kehityspuolesta vastaamista, kuten oli tällä kaudella vastuuta myös NHL:ssä pelaavista pakeista vaikka virallisesti oli kehityspuolella. Allvin nosti esimerkiksi tärkeänä asiana Hughesin kohdalla sen kun tämä oli käynyt Footen ja Goncharin kanssa keskusteluja.

Pittsburghissa Gonchar oli osaltaan avustamassa Recchia ylivoimassa, joten NHL:ssä tehtäviin kuuluvat luultavasti jatkossa pakkipuoli ja ylivoimasta osaltaan vastaaminen. Ryhmätyötähän tuo on käytännössä pitkälle kuten manageriportaassakin, mutta omat vastuualueet tuolla on olemassa.

***

Höglanderista juttua:

Nilsilla on ollut vähän hankaluuksia luoda pysyvää NHL-uraa hyvän draftin jälkeisen kehityksen (johti mm. nuorten MM-kisoissa pistepörssiä semifinaalivaiheessa ennen kuin meni tööttäämään Denisenkoa ja lensi ulos) ja lupaavan tulokaskauden jälkeen puolustuspelin vuoksi, mutta jotain kertoo kuitenkin että muut seurat ovat kyselleet häntä eikä Vancouver ole myynyt. Tälle kaudelle Höglander pistettiin farmiin saamaan isompaa ruutua ja oppimaan kokonaisvaltaista pelaamista.

Erikoinen ajankohtahan nähtiin tuolle, kun tuo tuli Höglanderin 22 vuotis syntymäpäivänä ja tilanteessa, jossa hän oli tehnyt neljä pistettä viiteen peliin. Hän myös johti tuolloin 5v5 pelissä joukkueen corsia ja vaarallisia maalipaikkoja hyökkäyspäähän. Höglander oltaisiin luultavasti nostettu ylös jo loppukaudesta mikäli olisi pelannut urallaan vähemmän NHL:ssä (ylös nosto olisi tehnyt hänestä waiver-listan pelaajan).

Joukkue on ollut hänen työmäärään farmissa tyytyväinen. Edelleen siellä on ollut minun mielestä ajoittain vähän riskipelaamista, mutta hän on mennyt eteenpäin. Hänen työmäärä kiekottomassa pelissä on ollut iso ja hän on pelaaja, joka kykenee luomaan joukkueen parhaiten tilanteita omilla taidoilla. Ensi kaudella Höglander saa varmasti kunnon mahdollisuuden NHL:ssä, sillä Canucks ei halua menettää waivereissa ilmaiseksi pelaajaa, johon se on sitonut paljon kasvatustyötä ja pitänyt kyselyistä huolimatta pelaajan riveissä.

Tuossakin tullaan sitten taas siihen tilaan, mitä pitäisi kyetä jotenkin luomaan. Nelosketjussa Höglanderin vahvuudet eivät pääse esiin.

***

Garland ilmoittautui mukaan MM-kisoihin USA:lle ja Bear Kanadalle.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Abbotsford voitti Bakersfieldin toisen kerran peräkkäin ja eteni sarjasta jatkoon 2-0 lukemilla. Sarja oli pääosin kovaa ja rehtiä peliä alusta loppuun. Abbotsford oli numeroiden mukaisestikin tässä nyt kuitenkin askeleen edellä ja pystyi kuittaamaan Condorsille viime kauden 0-2 tappion playoffeissa.

Silovs oli nyt kuitenkin puolestaan maalilla ja muuten kokoonpano oli pysynyt samana kuin ensimmäisessä pelissä, eli Johanssonia ei vielä nähty. Peli oli kaudestaan pelanneelta Condorsilta odotusten mukaisesti parempi kuin sarjan ensimmäinen peli ja maalipaikat menivät varmaan aika tasan tässä toisessa pelissä. Fanit elivät hienosti pelissä mukana ja hallissa oli täysi tupa, eli reilut 7000 katsojaa.

Höglander loisti pelissä jälleen tehden kaksi pistettä (1+1) sekä voittomaalin ja hänelle tuli ansaitusti valinta pelin parhaana. Toinenkin maali oli lähellä avauserässä, mutta laukaus osui tolppaan. Kahdessa pelissä Nilsille yhteensä neljä pistettä ja noilla hän oli tämän avaussarjan tehokkain pelaaja. Hieno nähdä, että hän on pystynyt nostamaan vielä tasoaan runkosarjasta näihin peleihin, jotka ovat kuitenkin intensiivisempiä ja vaativat enemmän kuin joku marraskuun läpsyttely.

Silovs ei noille maaleille mahtanut oikein mitään, sillä ensimmäisessä Condorsilla kävi tuuriakin kun kiekko kimposi ylivoimapelissä Baileyn luistimesta Hamblinille vapaaseen paikkaan maalin eteen ja toisessa Wolanin joutui puolustamaan nopeasti auennutta tilannetta niin, että peitti Silovsin näkökentän Lavoien laukaukselle. Abbotsfordin johtaessa maalilla kolmannessa erässä Silovs pysäytti Bakersfieldin 2-1 hyökkäyksen kilvellään ja tuo oli ottelun voiton kannalta avaintorjunta.

Rathbone aloitti pelissä maalinteon toisessa erässä Justin Dowlingin ja Linus Karlssonin syötöstä. Maalia edelsi hyvä hyökkäyspään peli tuolta nimelliseltä ykkösketjulta.

Abbotsfordin 2-0 maalissa Höglander löysi maalille nousseen puolustaja Keeperin hyvällä syötöllä ja Keeper onnistui iskemään uransa ensimmäisen maalin AHL:n playoffeissa.

Noiden kahden maalin jälkeen Bakersfield tuli noilla Hamblinin ja Lavoien osumilla tasoihin (Hamblinin maali oli harmittava koppimaali toisen erän loppuun), mutta Höglander iski sarjan ratkaisuosuman kolmannen erän lähestyessä puolta väliä Nielsenin hienosta syötöstä.

Viimeisen 4-2 maalin tyhjiin löi Abbotsfordin monitoimityökalu John Stevens. Abbotsfordilla oli runkosarjassa saldo 28-0-1 niissä peleissä joita se oli johtanut toisen erän jälkeen, joten vaikka Bakersfield tulikin tasoihin vielä kolmannessa erässä, aika luottavaisesti pystyi suhtautumaan siihen että pelissä Canucks pistää tämän sarjan katki.

Abbotsfordilta on vaikea löytää pelaajia joiden ei kuuluisi olla tuolla mukana. Podkolzin toki toisi tuonne vielä lisää syvyyttä mikäli olisi pelikuntoinen, mutta en tiedä kenen paikan hän veisi. No periaatteessa voisi toki ottaa Klimovichin tai Gatcombin paikan, mutta kumpikin heistä on pelannut myös hyvin. Di Giuseppea joukkue ei uskalla kuulemma kuljettaa waivereiden kautta.

Puolustuksessa Johansson saattaa ottaa jossain vaiheessa paikan Giuttarilta tai Keeperilta, mutta he ovat pelanneet ihan hyvin tuota omaa peruspakin tonttia. Keeperilta nähtiin nyt tosin kaksi jäähyä, mutta vastaavasti uhrautuvaa oman pään peliä, hieno syötön katko 2-1 hyökkäyksessä ja tuo maali. Giuttaria ei hirveästi huomannut, mikä oli peruspakille hyvä merkki.

Eli saa nähdä mennäänkö nyt näillä eikä joukkue tee muutoksia kuin jos tulee loukkaantumisia.

Seuraava vastustaja on vielä auki. Coachella Valley (Seattlen farmi) ja Tucson (Arizonan farmi) pelaavat sunnuntain ja maanantain välisenä yönä vastakkain. Mikäli Coachella Valley voittaa tuon, seuraava vastustaja on Calgary jota vastaan Abbotsford väänsi runkosarjan lopussa erittäin kovia pelejä. Mikäli Tucson voittaa, seuraavalla kierroksella Abbotsford pelaa Coloradoa vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Abbotsford aloittaa ensi yönä pelinsä AHL:n playoffien toisella kierroksella ja vastaan tulee runkosarjan voittaja Calgary. Calgary on sarjassa ennakkosuosikki, vaikka Abbotsford pelasi runkosarjan lopussa heitä vastaan kolme tiukkaa ja erittäin fyysistä peliä, joista Canucks voitti kaksi.

Calgaryn maalivahti Dustin Wolf äänestettiin valmentajien, pelaajien ja median toimesta tämän kauden arvokkaimmaksi pelaajaksi AHL:ssa. Hän oli Jason Spezzan (2004-05) jälkeen nuorin tuon palkinnon voittanut pelaaja 22 vuoden iässä. Wranglersin ykköstykkinä runkosarjassa oli Matthew Phillips, joka oli AHL:n toiseksi tehokkain maalintekijä ja pistepörssin viides.

Abbotsfordin kohdalla joukkue tuskin tulee kaatumaan kuitenkaan ainakaan maalivahtipeliin, sillä niin Silovs kuin Martinkin ovat hyvän luokan maalivahteja. Puolustus on saanut takaisin runkosarjassa pitkään puuttuneita pakkeja ja noista Wolanin oli AHL:n paras puolustaja tällä kaudella. Hyökkäyksessä etenkin Höglander oli Bakersfieldia vastaan hienossa iskussa.

Sarjan voitto on erittäin vaikeasti saatavissa, mutta ei tietenkään mahdoton. Sarja on paras viidestä ja kaksi ensimmäistä peliä pelataan Calgaryssa joita seuraa mahdollisesti kolme seuraavaa Abbotsfordin kotona mikäli niin pitkälle mennään. Tuossa tuo otteluohjelma kokonaisuutena:

***

Lekkerimäki syötti Allsvenskanin neljännessä finaalissa neljä maalia, mutta MoDo voitti tuon sarjan neljännen pelin ja meni sarjassa jo 3-1 johtoon. Hieno nähdä viimein Lekkerimäeltä onnistumisia tämän epäonnisen kolme loukkaantumista käsittäneen kauden tärkeimmällä hetkellä.

Lekkerimäellä on nyt 13 pistettä 12 playoff-peliin tuolla.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Abbotsford hävisi Calgarya vastaan tuon sarjan ensimmäisen pelin kirvelevästi jatkoajalla 3-2 lukemilla. Calgaryn kesän 2019 ykköskierroksen varaus Jakob Pelletier laukoi tuon jatkoaikamaalin. Martin pelasi maalilla ihan hyvän pelin, mutta ehkä voittomaali jäi vähän harmittamaan. Abbotsfordin maalintekijöinä olivat Gatcomb ja Räty, joille kummallekin osumat olivat playoffien ensimmäiset. Canucksin kapteeni Chase Wouters sohi ensimmäisen Calgaryn maalin epäonnisesti omiin, mutta tuosta ei playoffien maalitili vielä auennut Woutersille (maali merkittiin Dryden Huntille).

Pelillisesti Abbotsfordilla ei ollut tuossa avauspelissä isoa hätää, vaan ottelu oli aika tasainen ja vaarallisia paikkoja Canucks loi vähän enemmänkin kuin Wranglers. Calgary kyllä puolusti hyvin, mutta ennen kaikkea siellä oli kuitenkin se yksi este vastustajien päässä tukkimassa tontteja, joka pysäytti mm. avauserässä kahdella nollaa vastaan tilanteen.
Lisäksi Höglander osui kerran tolppaan avauserässä, joten Wolfin parhaat kaveritkin olivat mukana illassa.

Canucks oli tehnyt pienen pakkiviilauksen kokoonpanoon, kun Keeper oli sivussa ja fyysisessä pelissä runkosarjan lopussa juuri Calgarya vastaan kunnostautunut Kannok Leipert pelasi (ei siis vieläkään Johanssonia). Peli oli kuitenkin siistimpi kuin nuo runkosarjan lopun ottelut, eikä suurempia hässäköitä nyt nähty. Avauserässä tosin Phillips keihästi Woo'ta munille ja lensi ulos.

Wranglers oli saanut NHL:stä apua Walker Duehrin kautta ja hän pelasikin jälleen ihan hyvän pelin fyysisellä puolella. Canucks kaipaisi hyökkäykseen tähän sarjaan mukaan Vincent Arseneauta maalille ja laitojen lähelle, mutta en ole varma mikä hänen tilanteensa on. Ylivoimalle pitäisi tehdä jotain, sillä avauserässä tuossa viiden minuutin Phillipsin jäähyn aikana Canucks ei saanut oikein mitään aikaan. Siinä olisi ollut hyvä paikka saada pelille hyvä startti (eikä näin, että se ensimmäinen maali tehdään omiin).

Abbotsfordin maalit:

Avausmaalissa Kannok Leipert lähetti kiekon maalille ruuhkaan, jossa se pomppi sopivasti Gatcombille ja Wolf oli voimaton tuossa.

Toinen Canucksin maali oli Rädyltä komea laukaus.

Nyt sarjassa on yhden päivän tauko ja sitten pelataan uudestaan. Canucksin pitäisi saada ylivoima toimimaan paremmin, luotua Wolfin eteen enemmän näköestettä ja pidettyä nuo omiin tehdyt osumat pois, niin nuo avaisivat paremmin mahdollisuuksia. Pelillisesti tasakentin joukkueella ei ollut suurta hätää tuossa, mutta nuo pienet virheet maksavat välillä näissä peleissä liikaa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Lekkerimäeltä eilen Pettersson-luokan laukaus, voittomaali ja sarja kaventui 2-3 lukemiin.

Lekkerimäellä on nyt seitsemän pistettä viiteen peliin noissa kauden tärkeimmissä otteluissa.

Joskus aikoinaan noita nähtiin enemmän Boeseriltakin. Siis joskus aikaan ”ennen-loukkaantumisia”. Toivottavasti Lekkerimäen urasta tulisi ehjempi. Jos hän saa kokonaispeliään paremmaksi ja voimaa lisää, niin tuolle kyvylle löytyy vielä käyttöä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Abbotsfordille tuli toinen peräkkäinen kirvelevä jatkoaikatappio Calgarya vastaan ja sarja on nyt jo 2-0. Toiveissa oli, että toinen näistä Calgaryssa pelatuista peleistä kyettäisiin kääntämään, mutta tuohon ei ikävä kyllä kyetty ja nyt tuo sarjan tilanne alkaa näyttämään vähän turhan pahalta. Molemmat toki olleet sellaisia pelejä, jotka olisivat voineet kääntyä toiseenkin suuntaan, joten sikäli mahdollisuuksia on edelleen.

Tässä toisessa pelissä olin jo aika varma Abbotsfordin voitosta. Joukkue lähti kolmanteen erään 1-3 johdossa ja runkosarjassa Canucksilla oli se komea 28-0-1-1 saldo niissä peleissä joita joukkue johti kahden erän jälkeen. Nyt sitten playoffeissa tuli koko kauden toinen jatkoaikatappio tuollaisissa otteluissa. Ei tuossa lopputuloksessa kuitenkaan vääryyttäkään nähty, sillä kun Abbotsfordilla oli sarjan avauksessa vähän enemmän paikkoja, nyt nuo paikat kääntyivät lievästi Calgarylle.

Tämänkin pelin avaimeksi nousi erikoistilannepeli, sillä Canucksin ylivoima oli surkeaa eikä joukkue saanut yhdeksällä yrittämällä yhtään maalia eikä oikein edes hyviä paikkoja. Toisaalta alivoimilla kyettiin tekemään kaksi, joten oma alivoima oli selvästi tehokkaampaa kuin ylivoima. Calgary toisaalta teki kaksi maalia omilla seitsemällä ylivoimakerralla, joten tuon Calgaryn ylivoima meni heidän kannalta tasan. Harmi vaan, että pelin voittomaali jatkoajalla tuli juuri ylivoimalla.

Abbotsford oli joutunut tekemään kaksi muutosta kokoonpanoon kun Räty ja Juulsen eivät pelanneet. Juulsenin paikan otti nyt ensimmäistä peliään AHL:ssa pelannut Filip Johansson. Johansson esiintyi pääosin hyvin ja laukoi kerran tolppaan, mutta oli parissa kohtaa ongelmissa omassa päässä. Kohtalokkain oman pään tilanne nähtiin kolmannen erän alussa, missä Calgary sai kavennusmaalin 2-3 lukemiin. Mutta avauspeliksi häneltä kuitenkin kokonaisuutena hyvä startti vaikeassa paikassa.

Canucksin parhaat pelissä olivat mielestäni Silovs, Bains, Woo ja Nielsen. Huonoimmat sitten Höglander ja Karlsson.

Plussat:

- Silovs ei noille maaleille mahtanut oikein mitään, mutta piti vastaavasti joukkueen mukana vaikeilla hetkillä ja pelasi jälleen erittäin hyvän ottelun. Torjuntoja kertyi 38 kun Wolf selvisi vain 24 torjunnalla. Harmi, ettei edessä ollut joukkue kyennyt auttamaan Silovsia enempää. Hän olisi ansainnut voiton tästä.

- Bainsin kokonaispeli ja työmäärä oli hyvää, mutta parhaaksi yksittäiseksi hetkeksi nousi avauserän lopun kaksi alivoimamaalia saman alivoiman aikana. En ihan hetkeen muista vastaavaa yhdeltä pelaajalta.

- Woon pelaaminen oli puolustuksessa varminta ja fyysisintä. Hänestä on kasvanut tällä kaudella eri tason pakki mikä oli aikaisemmin ja tuossa on otettu varmaan kaksi porrasta kerralla. Woo kuittasi tuon edellisen pelin Phillipsin keihästyksen nyt kovalla taklauksella, joka sai Calgaryn tähden pelistä hetkeksi sivuun.

- Nielsenin tarina on oikeastaan yhtä hieno kuin Woollakin. Viime kaudella paljon nelosketjussa pelannut hyökkääjä on tällä kaudella astunut joukkueen kärkihyökkääjien ryhmään. Energinen, taitava ja hyvin luisteleva pelaaja, joka pystyy pelaamaan myös pienissä tiloissa edistävää kiekkoa.

Miinukset:

- Höglander on ollut useimmissa peleissä hyvä, mutta nyt ei kyllä ollut hänen iltansa. Nils järjesti Calgaryn ottelussa neljä kertaa ylivoimalle. Toisaalta pitää sanoa sekin, että kaksi noista oli ihan puhtaita vahinkoja ja toisessa ihmettelin (jälleen) tuomarin antamaa jäähyä.

- Karlsson yllättää minut isosti, jos joskus tulee pelaamaan NHL:ssä. Liian hidas ja pehmeä pelaaja taas kun pelit menivät fyysisemmiksi. Linus on minusta joukkueen selkein paperitiikeri (Toivottavasti tämä saa aikaan kuitenkin pisteitä vielä näissä playoffeissa...).

Woon taklaus Phillipsiin ja sitä seurannut hässäkkä:

Nielsenin 1-3 maalin luulin jo ratkaisseen pelin:

Silovsin yksi pelin muutamista tärkeistä torjunnoista:

Bainsin pelin toinen alivoimaosuma oli hieno:

Nyt lähdetään sitten Abbotsfordiin pelaamaan ja toivottavasti pelataan kolme peliä siellä täyteen. Näitä Abbotsfordin pelejä katselee lähes yhtä mielellään kuin Vancouverinkin pelejä, joten vielä ei saisi laittaa kautta poikki.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hirosen veljeksistä juttua:


Probably when I signed the contract (with Vancouver),” Akito said. “I mean, up until probably Christmas, I was fully intent on going back to school for my senior year.

I think the biggest thing was the fact that he’s the one that made the pitch compared to other organizations who had other people that weren’t as high up kind of make the pitch,

I have a lot of friends that are from Vancouver, so I always knew it was a very diverse community… it’s cool, I’ve definitely felt the impact from the fans.

Loppukaudesta vapaana agenttina tullut ja hyvin muutamassa NHL-pelissäkin esiintynyt Akito Hirose nosti Allvinin merkityksen esiin sopimuksen syntymiseen. Allvin oli itse hoitanut tuossa yhteydenoton (ilmeisesti kuitenkin scouttipuolen uusien miesten Scott Youngin ja Frank Goldenin suositusten jälkeen) suoraan Hiroseen. Hirosen perässä oli Dhaliwalin mukaan yli 10 seuraa, joten kilpailua siellä nähtiin ihan hyvinkin.

Viime kesänä Allvin oli ajanut neljä ja puoli tuntia tavatakseen Kuzmenkon ja sillä tapaamisella oli ratkaiseva merkitys siihen sopimukseen ja nyt sitten tämä (sellaisista sopimuksista, joiden tausta selvisi). Näissä tälläisissä tulee vähän mieleen Gillisin ajat, kun hän lähti neuvottelemaan Ruotsiin saakka Sedinien jatkosopimuksista. Pienempiä asioita nämä vapaat agentit kuin Sedinit, mutta uskon että monien pientenkin asioiden ja oikenlaisen työnteon kautta syntyy hyvä lopputulos lopulta.

***

Djurgården voitti tuon Allsvenskanin eilisen pelin toisella jatkoajalla ja tasoitti otteluvoitot 3-3 lukemiin. Yksi syöttö tuli Lekkerimäelle pelissä ja tuo oli playoffeissa hänen 15 pisteensä, kun pelejä on nyt pelattu 14 ottelun verran.

Hallissa oli oikein hyvä tunnelma, kun ei puhuta kuitenkaan mistään Ruotsin mestaruudesta.

Sarjanousun kannalta ratkaiseva peli pelataan huomenna puoli kahdeksalta (nuo pelithän näkyvät CMorelta).
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hyviä vaihtoehtoja tulevissa drafteissa. Eikä nyt näkymyskään ihan perusteeton ole.

Celebrinin isä Rick oli Canucksin fysioterapeutti, ennen kuin Golden State Warriors palkkasi hänet ja perhe muutti USA:n puolelle. Voisi kuvitella Macklinin saaneet nuorena kiekkointonsa siitä 2010-luvun taitteen joukkueesta, kuten ilmeisesti mm. Kent Johnson, Connor Bedard ja tämän ensi kesän muutama muukin ykköskierroksen varaus. Macklinin kohdalla saattaa olla jopa niin, että siellä on pyöritty jonkin verran hallilla pikkupoikana isän kanssa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuon Celebrinin kommentin otan muuten vastaan vähän sellaisena puolittaisena heittona, missä ei asiaa olla muuten mietitty, kuin siltä kantilta, että olisi kiva pelata omassa suosikkijoukkueessa. Tuosta kommentista olisi kuitenkin vakavamminkin pari kysymystä, kun tämä tuntuu herättävän ihan toimittajissa saakka (Pohjois-Amerikan päässä) vakavamielisempääkin pohdintaa ja olen tätä itsekin joskus miettinyt.

Jos tämä saisi aikaan vaikka keskustelua:

1. Onko olemassa jossain jotain konkreettisesta esimerkkiä joukkueesta, jossa on aloitettu rebuild siinä vaiheessa kun omat muutaman vuoden takaiset kärkivaraukset ovat juuri päässeet parhaaseen peli-ikään ja kehittyneet molemmat omien paikkojensa top10 pelaajiksi koko maailmassa? Yksikin esimerkki riittää.

2. Toinen noista nuorista, Elias Pettersson on organisaation kaikkien aikojen lahjakkain sentteri. Hän on sanonut haluavansa nähdä lupaukset siitä, että joukkue tulee näyttämään reitin mihin tämä on menossa ennen kuin sitoo itseään tähän joukkueeseen pitkälle tulevaisuutta. Miten vahvana on usko siitä, että lupaus 20 prosentin arpalipusta vaikka siihen Celebriniin on riittävä? Vai onko "kiekkoliikkeillä joukkueen aseman parantaminen" parempi?

3. Vancouver oli Benningin aikana huonoimmillaan (2016-17) NHL:n toiseksi huonoin joukkue 69 pisteellä. Tuo oli kausi, jolloin joukkueessa oli yksi yli 50 pisteen pelaaja ja Brandon Sutter oli 19 minuutin hyökkääjä. Tämän kauden lotossa tuo pistemäärä olisi riittänyt kuudenneksi huonoimpaan sijaan ja 7,5% mahdollisuuteen siihen 20% arpalippuun. Niin riman alle nuo heikoimmat ovat tässä saaneet itsensä. Kuinka paljon tätä joukkuetta pitäisi heikentää, että olisi mahdollisuuksia esimerkiksi top3-lottoarpaan?

Omasta mielestäni tuo rebuild olisi pitänyt aloittaa jo silloin suunnilleen Horvatin tulokaskauden jälkeen ja se on nyt myöhäistä. Mutta otan vastaan ajatuksia noihin kysymyksiin, jos sieltä löytyisi sellainen asia mitä en ole itse tullut ajatelleeksi. Kyllä minä sen nimittäin tiedostan, että kannua tavoitellakseen pitäisi saada pari todella hyvää pelaajaa mukaan. Mutta kuinka realistinen tuo rebuild on käytännössä, on se minun kysymykseni.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Abbotsford kavensi sarjan Calgarya vastaan 1-2 lukemiin voittamalla kotonaan tuon kolmannen pelin 3-2 lukemilla ja tällä kertaa varsinaisella peliajalla. Niin tasaisia joukkueita nämä, että pomppu sinne tai tänne tekee ratkaisevan eron mutta nyt ainakin kausi jatkuu.

Martin oli nyt vuorostaan maalilla ja pelasi hyvän pelin. Räty puuttui edelleen, mutta Juulsen puolestaan pelasi.

Ensimmäisessä erässä Calgary sai peliin avausmaalin Poirierin tehtyä playoffien ensimmäisensä. Abbotsford tuli kuitenkin erässä tasoihin ja onnistui nyt kerrankin ylivoimalla Linus Karlssonin tehtyä maalin edestä tasoituksen. Molemmat (yv-osuma ja Karlssonin maalin edestä osuminen) harvinaisuuksia näihin playoffeihin.

Muuten erästä voisi poimia ylös Höglanderin hyvän pelin missä Nils sai parikin paikkaa ja Rathbonen kahden jäähyn hankkimisen Calgarylle. Huonona puolena sitten Stevensin loukkaantumisen kun lensi jäässä olleen McLainin yli eikä palannut. Jo muutenkin ilman Rätyä ollut sentteriosasto harveni tuossa lisää.

Toisen erän alkuun Canucks sai Christian Wolaninilta pomppumaalin ja meni pelissä 2-1 johtoon. Tuon jälkeen molemmilla oli omat paikkansa maalintekoon. Abbotsfordilla oli pari 2-1 hyökkäystä ja Calgaryn vaarallisin tilanne tuli Adam Klapkalle, joka suti kiekon tyhjästä maalista tolppaan.

Erän loppupuolella Wranglersin Meloche otti hölmön jäähyn ja Abbotsford pääsi pelaamaan puolitoista minuuttia kahden miehen ylivoimalla, mutta sitäkään joukkue ei pystynyt käyttämään hyväksi. Kaksi tolppaa sen aikana nähtiin, mutta maaliin asti kiekko ei kuitenkaan päätynyt.

Kolmannen erän alkuun Kyle Raun tekemä osuma Tristen Nielsenin syötöstä oli helpottava maali, sillä se vei kotijoukkueen kahden maalin karkumatkalle. Calgary pääsi kyllä vielä erän puolivälissä maalin päähän Nick DeSimonen tehtyä ehkä vähän helposti Martinille maali, mutta tuon jälkeen Abbotsfordin joukkuepuolustus kesti.

Lopussa nähtiin näiden kahden seuran välinen tyypillinen joukkorähinä, kun pelin paineet purkautuivat. Nyt nuo suurimmat tunteet on sarjan aikana pysyneet vähän paremmin piilossa kuin runkosarjassa, mutta oli siellä taas yli 30 minuuttia yhteensä jäähyjä kuitenkin.

Hyvä tunnelma pelissä koko illan ja niin myös tuon Raun maalin jälkeen:

Nyt on yksi välipäivä tässä sarjassa ja sitten sarjan neljäs peli Abbotsfordin kotona. Tuosta voitto ja tulee nitropeli sarjan viidennestä ja ratkaisevasta ottelusta. Mutta sen verran menty tasaisesti, että tosiaan tarvitaan varmaan vähän tuuriakin matkaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mietin jo, että en laita tästä mitään tänne enää, mutta laitetaan nyt kuitenkin kun tämä on sen verran harvinaista ja alkaa vaatimaan kohta poppareita… Entinen Canucksin pelaaja Shane O’Brien käy verbaalista sapelien kolistelua Horvatia kohtaan:


To me, he was backtracking like a motherf—er. Vancouver fans are the best in the league,” O’Brien said on his podcast a couple of weeks ago. “When you don’t play well, they’re going to give it to you. And that’s their right. But for him to take a shot at the Vancouver fans and the city of Vancouver, come on, Bo. That’s not going to sit well with me, and it’s on you. You didn’t get in the playoffs. You didn’t do s–t when you were there, and I personally think they’re better off without him.”

I don’t know Bo Horvat, but my boy Travis Green, who I absolutely love, got fired in Vancouver. Look, if you’re the captain of a hockey club, you sometimes gotta get out of your element if things aren’t going well right? And they were losing and I’d watch Canucks games and Bo would go out there with no emotion, not hit anybody, not do anything, and then that would be it, then he got fired, then Bruce Boudreau got fired.

“To me it was like, hey buddy, you got every opportunity. It didn’t work out for you. Don’t come back at the fans in the city of Vancouver, because that’s a place to me that I love. I love the fans of that city. You know my time there with AV, yeah, sometimes we didn’t see eye to eye, but when it came to the city and the fans, they treated me unbelievable. Like I would go out for dinners, people would come up to buy me drinks like OB this, OB that, it was great to me and I love that city.

Now Bo, you didn’t get to experience that because you never made the playoffs. Like, that city come playoff time when people are walking around with Vancouver Canucks jerseys on, the flags on the cars, there’s no better place in the world to play and to me, I think Bo Horvat’s soft, I’ll be honest with you, and for him to call out the fans, I was like, settle down bud. It did piss me off.


Saa nähdä tuleeko tälle vielä jatko-osia.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Filip Johanssonista juttu Canucks Armylla:


Tämä mennyt kausi meni Johanssonilta SHL:ssa hyvin ja hän otti kehitysaskeleita joista itsekin sanoi;

I think I improved a lot. I mean, just having a bigger role in the team, playing big minutes, being more of an important piece on the team and I put up my best numbers so far. For me, it was good to stay one more year to really develop my game and all that. So I think I think was the right decision. It’s important both to play a lot of minutes to develop your game but also to be more responsible. This year, the coaching staff trusted me and it made me be more responsible with my big minutes. I learned that it’s a bit different to play big minutes, you’ve got to save some energy here and there, I learned a lot and it helped me a lot.”

Farmin peli on vähän erilaista mitä SHL:ssa ja Johanssonilla vielä normaalia haastavampi paikka tulla mukaan suoraan playoffeihin runkosarjan voittajaa vastaan. Aikaa on omassa päässä vähemmän;

Breaking out the puck with the first pass in your own zone is pretty different. You don’t have any time here. You feel like there are guys everywhere. It’s kind of an extreme way for me too. I go from playoffs in Sweden and go right over here and right into the AHL playoffs. So maybe it’s easier at the beginning of the season. I don’t know, I’m just trying to get adjusted while I try to do my best and play the right way or what you say. But yeah, I learned a lot just from my first game here.

Kesällä hyvää treeniä lisää tuolla kehitysvalmentajien kanssa ja ensi kaudella pelitapaa paremmin tutuksi. Johanssonilla on kyllä lahjoja luoda uraa myös NHL:ssä, vaikka reitti ainakin pysyvään rooliin onkin hankala.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Abbotsford hävisi tuon sarjan neljännen pelin 2-3 ja joukkueen kausi loppui sitten siihen.
Taas sellainen peli mikä olisi voinut päättyä kummin päin tahansa ja missä pompuilla oli ratkaiseva osuus.

Abbotsford johti peliä 2-1 tultaessa kolmanteen erään Höglanderin ja Nielsenin maaleilla ja pelasi hyvin. Solovyovin viivalta lähettämä kiekko kolmannessa erässä pomppi kuitenkin jostain sisään ja tasoitti pelin.

Muutama minuutti tuon jälkeen Giuttari pelasi huolimattomasti oman pään pomppukiekon ja Klapka iski tilanteen jälkeen voittomaalin koko sarjaan. Lopussa Abbotsford yritti vielä ilman maalivahtia (Martin) tasoitusta, mutta Calgary pelasi johtonsa hyvin eikä mitään vaarallista saatu Wolfin maalille aikaan.

Sarja olisi tapahtumien perusteella ansainnut vielä ratkaisevan vitospelinsä, mutta ansaitsemisesta ei palkita näissä. Calgary oli ehkä kuitenkin lopulta vähän parempi ja myös terveempi. Abbotsfordin kannalta jäi vähän harmittamaan etenkin ne Calgaryssa kärsityt jatkoaikatappiot ja niissä nähdyt huonot ylivoimat.

Calgary oli koko kauden ja niin myös tässä sarjassa kova joukkue eikä tämä harmita kuitenkaan näin kun Canucks pisti kaiken peliin ja piti runkosarjan voittajan yhden maalin päässä jokaisessa sarjan pelissä. Onnittelut Calgaryn faneille Wranglersin jatkopaikasta jos joku tätä sattuu lukemaan.

Pelin Canucksin maalit:
Kokonaisuutena joukkueelta kaikesta huolimatta hieno kausi ja moni pelaaja otti askeleita eteenpäin. Oli taas todella kiva katsella tältäkin joukkueelta pelejä. Kirjoittelen noista vielä tänne vähän myöhemmin kauden yhteenvetoa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, IlvesLekkerimäelle sopimus. Hirveä alkukausi kolmen loukkaantumisen kanssa ja nuorten MM-kisatkin uhkasivat jäädä väliin, mutta erinomainen loppukausi playoffeissa. Toivottavasti ensi kaudella nähdään ehjempi kausi ilman noita vammoja. Huhujen mukaan Lekkerimäki jatkaisi uraansa SHL:ssä (ainakin Leksand, Färjestad ja Skellefteå ovat perässä) ja minun mielestä tuo olisi paras paikka kehitykselle.


 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Daniel Geen artikkeli Lekkerimäen kauden kulusta:


After a nightmare regular season saw the Canucks’ most recent first-round draft pick only produce nine points in 29 games in HockeyAllsvenskan, Sweden’s second-division pro league, many had already written off the 18-year-old prospect. A season-ending foot injury in February seemed like an unfair, brutal end to a season that started with limited training and a bout of mononucleosis.

Fast forward to the present day and things couldn’t be more different. Lekkerimäki recovered from his foot injury and joined Djurgårdens IF in their playoff bid to be promoted back to the Swedish Hockey League. With time off to heal, train, and rebuild confidence, this version of Lekkerimäki was more akin to what evaluators saw in his draft season, a player who could make an impact every time he touched the puck.

This version of Lekkerimäki is dynamic, engaged, and dangerous — all the qualities that had the Canucks so bullish on him when they selected him last July.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ensi yönä se sitten olisi. Nimittäin Draftlotto. Eikä tällä kerralla mikä tahansa sellainen vaan kotikaupungin pojan Connor Bedardin draftlotto. Vancouverin mahdollisuudet Bedardiin ovat tosin vain pienet, vain 3% mahdollisuuksilla. Mutta jokuhan sen lottopotin kuitenkin voittaa.

Noita muutama kausi sitten nähtyjä lottojytkyjä NHL on vähän koittanut pienentää, mutta prosenteissa nuo eivät ole ihan hirveästi kuitenkaan pudonneet. Kun katselee vähän taaksepäin, niin lotoissa on nähty seuraavia nousuja sen jälkeen kun NHL mahdollisti playoffien ulkopuolisten joukkueiden nousut top3 varauksiin:

2017: Philadelphia Flyers oli lottoon lähdettäessä 12. sijalla ja nousi toiseksi. Tuohon kakkossijaan Flyersilla oli 2.4 prosentin mahdollisuudet ja top3 sijaan 7.3 prosentin mahdollisuudet.

2018: Carolina Hurricanes nousi sijalta 11. kakkoseksi. Top3 sijaan Carolinalla oli 9.9% mahdollisuudet.

2019: Chicago Blackhawks nousi sijalta 12 kolmanneksi. Chicagolla oli kolmospickiin kolmen prosentin mahdollisuudet ja top3 ryhmään 8,2% mahdollisuudet.

Tänä vuonna esimerkiksi Vancouverin mahdollisuudet top3 varaukseen on 6,3% eli pienet, mutta ei kuitenkaan hirveästi pienemmät mitä noilla esimerkin joukkueilla aikanaan (6,3 vs 7,3/9,9/8,2). Nyt tosin sillä erolla, että on periaatteessa vain kaksi sijaa mille nousta.

Mutta koska on onnettaresta kyse, niin muutama asia on hyvä pitää mielessä:

  1. Vancouver on ollut historiansa aikana NHL:n lotoissa yhteensä 14 kertaa mukana.
  2. Vancouver on ollut historiansa aikana NHL:n lotoissa yhteensä 4 kertaa mukana top5 vuoroilla.
  3. Vancouver on hävinnyt top5 vuoroilla yhteensä seitsemän sijaa eikä voittanut koskaan.
  4. Vancouver on ollut yhteensä historiansa aikana 15 kertaa viiden viimeisen joukossa varaamassa, mutta yhtään ykkösvarausta seuralla ei ole.
  5. Vancouver oli vuosien 2016-2019 aikana putoamassa enemmän sijoja lotoissa kuin kukaan toinen.
  6. Vancouverilla on historiansa aikana yksi "eräänlainen lottovoitto". Tuo lottovoitto kuoli.

Tämä organisaatio sai itse asiassa alkunsa NHL:ssä häviämällä draftloton. Tai oikeastaan kyse oli onnenpyörästä, jossa Canucks ja toinen laajennusjoukkue Buffalo kisasivat tuolloin pääpotista, Gilbert Perreaultista. Buffalo voitti onnenpyörän ja sai tulevan Hall of Fame pelaajan Perreaultin. Vancouver varasi toisena nykyään Vancouverissa scouttina toimivan Dale Tallonin.

Tuon jälkeen Vancouver on ollut lotossa mukana usein, mutta ei ole voittanut lotossa kuin kerran. Tai voittanut ja voittanut… Tuo ainoa kerta tapahtui vuonna 2005 kun kaikki joukkueet osallistuivat työsulkukaudella lottoon. Pääpalkintona oli tuolloin juniorisensaatio Sidney Crosby, joten panokset olivat kovat.

Tuolloin työsulku-draftissa lottopallojen määrää oltiin vain rajoitettu menestyksen ja ykkösvarausten saamisten suhteen. Kaikki ne joukkueet jotka eivät olleet playoffeissa edellisten kolmen kauden aikana eivätkä olleet varanneet ykkösenä saivat arvontaan kolme palloa. Ne joukkueet jotka olivat olleet playoffeissa kerran tai saaneet ykkösvarauksen saivat kaksi palloa. Kaikki muut saivat yhden pallon.

Vancouverilla oli arvonnassa vain yksi pallo, kun joukkue oli ollut kolmena edellisvuotena playoffeissa. Vancouverilla kävi kerrankin tuuri ja joukkue sai jopa kymppivarauksen. Ikävä kyllä tuo varaus tosiaankin kuoli. Montrealilla kävi tuossa lotossa Pittsburghin kanssa paras tuuri, kun Canadiens sai yhdellä pallolla vitosvarauksen, jonka se myös osasi käyttää hyvin ja varasi Carey Pricen.

Katsotaan vähän NHL:n lottohistoriaan Canucksin kautta:

1995-2012

NHL:ään tuli lottojärjestelmä 1995 kun liigassa oltiin huolissaan kilpaurheilun suunnasta Quebec Nordiquesin ja Ottawa Senatorsin kilpaillessa Eric Lindrosista ja Alexandre Daiglesta (heh). Tuolloin noina vuosina (95-2012) järjestelmä oli sellainen, että kaikki playoffien ulkopuolelle jääneet joukkueet osallistuivat lottoon, mutta neljä sijaa oli maksimi mitä lotossa pystyi nousemaan.

Ensimmäisessä lotossa Los Angelesissa juhlittiin kun joukkue nousi seitsemänneltä sijalta kolmanneksi. Kings varasi Aki-Petteri Bergin. Seitsemäntenä varannut Winnipeg varasi Shane Doanin. Canucksin ykköskierros oltiin myyty vaihdossa Alex Mogilnyyn. Buffalo varasi tuolla vuorolla puolustaja Jay McKeen, joka pelasi lopulta NHL:ssä yli 800 peliä.

Vancouver oli Keenan-Messier aikakaudella mukana lotoissa koko 1990-luvun lopun, mutta arpa ei suosinut. Noiden vuosien jälkeen seuraava Canucksin lotto oli tuo 2005 vuoden historiallinen voitto. Seuraavana kesänä Vancouver osallistui lottoon, mutta jäi lotossa viimeiseksi.

Kesällä 2008 oma kymppisija pystyttiin pitämään ja tuon jälkeen tulikin pidempi menestysjakso, jonka aikana Vancouveria ei lotoissa nähty kuin vasta 2014 kesällä, jolloin joukkue piti oman kutosvuoronsa. Edellisenä vuonna lotto oli kokenut pitkästä aikaa (95-2012 -> 2013-2015) muutoksen, kun neljän nousun maksimi oli poistettu.

2016-2019

Kesästä 2016 kesään 2019 oli nuo neljä lottoa sitten, joiden aikana Vancouver hävisi enemmän sijoja kuin kukaan (yhteensa seitsemän sijaa). Kesän 2016 lotossa Vancouverin lottotuuria oltaisi tarvittu, mutta Canucks nousi kolmossijalta viidenneksi. Toki joukkue sai katsella myös peiliin kun ottivat draftissa Juolevin ennen Tkachukia.

2020-2022

Noiden vuosien jälkeen Canucks ei osallistunut 2020 lottoon lainkaan (kuplaplayoffit) ja 2021 lotossa ei sija muuttunut. Tuon vuoden ykkösvarauksen Benning "osasi" myydä pois siinä OEL;n kaupassa. Viime kesän draftissa sija ei muuttunut. Ja nyt on sitten edessä yhteensä 15 lotto, mihin Canucks osallistuu.

Sen verran yltiö-optimistinen olen, että minulla on usko siihen, että se lottovoitto vielä joskus tulee. Minulla on myös tunne, että tänä vuonna joku tulisi nousemaan taas, kun noita ei olla nyt nähty. Mutta samalla historian painolasti tietää muistuttaa, että turha haaveilu on jäänyt pois. Otetaan se taas vaan nöyrästi vastaan mitä onni tällä kertaa tuo.

Loton aion joka tapauksessa katsoa taas yöllä suorana , kun siinä selviää Bedardin tuleva joukkue.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Eipä ”yllätys yllätys” tullut tälläkään kertaa arvonnassa nousua vaan 11. sijalta päästään varaamaan. Monia mielenkiintoisia pelaajia kuitenkin tuolle vuorolle tarjolla ja nyt voidaan aloittaa sitten nimillä spekulointi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös